Μη τετριμμένος σχεδιασμός μιας βεράντας σε μια εξοχική κατοικία

Σήμερα, ένας αυξανόμενος αριθμός κατοίκων της πόλης προσπαθεί, τουλάχιστον για το Σαββατοκύριακο, να εγκαταλείψει τους θορυβώδεις και σκονισμένους δρόμους των μεγαλοπόλεων και να χαλαρώσει σε μια εξοχική κατοικία ή σε μια εξοχική κατοικία, πιο κοντά στη φύση. Τα σύγχρονα εξοχικά σπίτια σπάνια περνούν χωρίς βεράντα ή σκεπαστή βεράντα. Ακόμα κι αν το σπίτι χτίστηκε πολύ καιρό πριν, δεν θα είναι δύσκολο να τοποθετήσετε μια μικρή βεράντα στην κύρια είσοδο. Και τότε τίθεται το ζήτημα της τακτοποίησης των χώρων, το οποίο δεν είναι το κύριο πράγμα στη χώρα ή σε ένα αρχοντικό χώρας, αλλά εκτελεί πολλές λειτουργίες.

Βεράντες από γυάλινη οροφή

Γυάλινη οροφή

Ακόμη και ένα πολύ μικρό δωμάτιο με βεράντα θα φαίνεται οπτικά πιο ευρύχωρο εάν η οροφή για αυτό το δωμάτιο είναι κατασκευασμένη από γυαλί. Αξιοσημείωτο είναι ότι εδώ θα είναι φως σχεδόν όλη μέρα. Τέτοια σχέδια προσθέτουν ελαφρότητα σε ολόκληρη την εμφάνιση του δωματίου..

Σκεπή με θόλο

Η ευρύχωρη βεράντα με γυάλινη οροφή με θόλο είναι κυριολεκτικά λουσμένη στον ήλιο. Η χρήση ψάθινων επίπλων που ταιριάζουν με τη χρωματική παλέτα των ξύλινων επίπλων έχει δημιουργήσει μια πραγματικά ζεστή και άνετη ατμόσφαιρα. Ο χώρος σε μια τέτοια βεράντα είναι αρκετός για να φιλοξενήσει τους χώρους καθιστικού και τραπεζαρίας..

Θολωτή γυάλινη οροφή

Ένα θολωτό ταβάνι με ξύλινα δοκάρια και ένθετα από γυαλί είναι το επίκεντρο αυτής της βεράντας. Η ζεστή ατμόσφαιρα που αναδύεται από την ξύλινη επίπλωση υποστηρίζεται από το απαλό φως των επιτραπέζιων λαμπτήρων και μια κρεμαστή λυχνία ανεμιστήρα.

Φυσική πέτρα και ξύλο στο εσωτερικό των ταρατσών

Πέτρα στο πάτωμα Βεράντα από ξύλο Πέτρα και ξύλο

Η φυσική πέτρα χρησιμοποιείται συχνά ως υλικό δαπέδου σε βεράντα ή βεράντα. Σε πολλές περιπτώσεις, μια τέτοια επένδυση δαπέδου συνεχίζεται έξω από τις εγκαταστάσεις, διεισδύοντας σε ανοιχτούς χώρους ή κάτω από τέντες..

Πέτρινο θεμέλιο

Είναι δυνατή η χρήση φυσικής πέτρας όχι μόνο για την αντιμετώπιση του δαπέδου της βεράντας, αλλά και για την κατασκευή θεμελίου. Η σχεδόν ακατέργαστη πέτρα φαίνεται απίστευτα αρμονική σε συνδυασμό με τα ακατέργαστα πλαίσια μεγάλων παραθύρων. Φαίνεται ότι το νοικοκυριό είναι στο δάσος και όχι σε μια άνετη ντάκα, έτσι με επιτυχία η βεράντα ενσωματώνεται στη γύρω φύση.

Πέτρινος τοίχος

Ακόμη και μια μικρή κάθετη επιφάνεια, αντικριστή με πέτρα, σας επιτρέπει να αλλάξετε τη γενική διάθεση του δωματίου, δίνοντάς του μια πρωτόγονη σεμνότητα και διακριτικότητα. Και σε συνδυασμό με ξύλινα στοιχεία, η σχεδόν διαφανής δομή φαίνεται απίστευτα αξιόπιστη και ανθεκτική.

Σαλόνι και τραπεζαρία στη βεράντα

Η ευρύχωρη βεράντα συνδυάζει αρμονικά τις λειτουργίες μιας τραπεζαρίας και ενός σαλονιού. Το πέτρινο φινίρισμα του δαπέδου και ένας από τους τοίχους σε όλες σχεδόν τις αποχρώσεις του γκρι φαίνεται υπέροχο σε αντίθεση με τα σκούρα ψάθινα έπιπλα.

Πέτρινο τζάκι

Η διάταξη τζακιού ή πέτρινης σόμπας στο χώρο της βεράντας είναι μια αρκετά κοινή τεχνική σχεδιασμού. Ένας χώρος που σίγουρα χρειάζεται μια πρόσθετη πηγή θερμότητας και παρέχει στους κατοίκους την ευκαιρία να χαλαρώσουν, ενώ θαυμάζοντας τη φύση πίσω από γυάλινους τοίχους αξίζει ένα τόσο λειτουργικό στοιχείο όπως το τζάκι..

Τζάκι και άλλα πολλά Πέτρινος φούρνος Πέτρινο πάτωμα, ξύλινοι τοίχοι

Η διακόσμηση του χώρου κοντά στο τζάκι ή τη σόμπα με τοιχοποιία φέρνει το πνεύμα της αρχαιότητας, μια αίσθηση δύναμης και αξιοπιστίας στο εσωτερικό της βεράντας. Για να μην αναφέρουμε, είναι απίστευτα πρακτικό όσον αφορά τη συντήρηση και την αντοχή σε οποιαδήποτε επιφάνεια..

Σχεδιασμός βεράντας σε ανοιχτά χρώματα

Φωτεινή βεράντα

Η χρήση φωτεινών και ακόμη και λευκών χιονιών στο εσωτερικό της βεράντας επιτρέπει όχι μόνο την οπτική επέκταση του χώρου, αλλά και τη δημιουργία μιας πραγματικά εορταστικής, κομψής διάθεσης του δωματίου.

Μονόχρωμη βεράντα

Ο κλασικός συνδυασμός λευκών αποχρώσεων της οροφής και των κουφωμάτων με το σκούρο χρώμα των δαπέδων και ενός από τους τοίχους δίνει έναν μοναδικό χαρακτήρα ακόμη και στο μικρότερο δωμάτιο της καλυμμένης βεράντας.

Φωτεινή βεράντα με φωτεινά στοιχεία

Μια ανεπαίσθητη και ελαφριά μετάβαση από το βαθύ γκρι στο εκθαμβωτικό λευκό του χιονιού στα χρώματα αυτής της βεράντας δημιουργεί μια εορταστική ατμόσφαιρα άνεσης και καθαρότητας. Και φωτεινά διακοσμητικά στοιχεία και φυσικό πράσινο μας θυμίζουν καλοκαίρι οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου..

Κλασική λευκή βεράντα

Ένα αποτύπωμα κομψότητας και χάρης γίνεται αισθητό σε όλα τα στοιχεία αυτής της κλασικής βεράντας – σε χιονισμένα παράθυρα και πόρτες, σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις επικαλυμμένων επίπλων, σε λακωνικό και απλό φινίρισμα σε όλες τις επιφάνειες..

Λευκή βεράντα

Η λευκότητα των κουφωμάτων και της οροφής απηχεί την ίδια απόχρωση της ταπετσαρίας και του φωτιστικού δαπέδου, ενώ οι βαθύ καφέ αποχρώσεις των ξύλινων επίπλων προσθέτουν ζεστασιά και αντίθεση στη βεράντα..

Βεράντα σκανδιναβικού στιλ

Η παρουσία του σκανδιναβικού στυλ είναι αισθητή στο ελαφρύ φινίρισμα όλων των επιφανειών της βεράντας και σε φωτεινά περιβλήματα υφασμάτων και διακοσμητικών στοιχείων.

Ελαφρύ πάτωμα

Στο εσωτερικό αυτής της βεράντας, οι σχεδιαστές πήγαν με πολλούς ασυνήθιστους τρόπους, χρησιμοποιώντας λευκό όχι μόνο στα πλαίσια παραθύρων, υφάσματα για επικαλυμμένα έπιπλα, αλλά και στην παλέτα δαπέδων..

Τραπεζαρία στη βεράντα

Αυτή η ευρύχωρη και φωτεινή βεράντα χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως τραπεζαρία. Σε ένα τόσο άνετο και ζεστό δωμάτιο, είναι ωραίο να συναντιέστε με όλη την οικογένεια, να δειπνήσετε, να συνομιλήσετε και να απολαύσετε την υπέροχη θέα της φύσης έξω από τα παράθυρα..

Μεγάλο τζάκι

Το ελαφρύ και ουδέτερο περιβάλλον της βεράντας χρησιμεύει ως το τέλειο σκηνικό για το σημείο εστίασης της βεράντας, μια μεγάλη σόμπα τζακιού που εκτείνεται σε ολόκληρο τον χώρο από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Φωτεινή ταπετσαρία και χρωματιστό χαλί δαπέδου αραιώνουν αυτό το μονόχρωμο.

Τακτοποίηση γωνιάς για ξεκούραση και ανάγνωση στη βεράντα

Για τους λάτρεις της ανάγνωσης, η οργάνωση μιας βεράντας μπορεί να είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να δημιουργήσετε μια ζεστή, ήσυχη γωνιά με θέα στη φυσική ομορφιά.

Γωνιά ανάγνωσης

Άνετες μαλακές πολυθρόνες, ένα όμορφο σκαλιστό ράφι για την αποθήκευση βιβλίων, άφθονο φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας και τη δυνατότητα χρήσης ενός από τους τύπους τεχνητού φωτισμού τη νύχτα, τι άλλο μπορεί να χρειαστεί ένας πραγματικός βιβλιόφιλος; Και όλα αυτά στην αρμονική ατμόσφαιρα μιας ζεστής βεράντας με ξύλινη οροφή, τοίχους διαμορφωμένους ως πλινθοδομή και μεγάλα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

Ένα μέρος για τους λάτρεις του βιβλίου Χώρος ανάπαυσης Άνετη βεράντα