Επιλογές διακόσμησης δωματίου

Σίγουρα ο καθένας από εμάς συχνά σκεφτόταν να αλλάξει τη διακόσμηση του δωματίου. Η εμφάνιση του σπιτιού επηρεάζει όχι μόνο τη διάθεση όλων των κατοίκων του, αλλά και των καλεσμένων: εξάλλου, χαιρετίζονται από τα ρούχα τους και, παρεμπιπτόντως, επίσης απομακρύνονται. Και σχεδόν κανείς δεν θέλει να ζήσει σε ένα δωμάτιο με λευκασμένο ταβάνι, σοβιετική ταπετσαρία και χαλί στον τοίχο. Σήμερα, χρησιμοποιώντας ακόμη και συνηθισμένα, φθηνά υλικά, μπορείτε να δημιουργήσετε τις πιο εξαιρετικές και απίστευτες επιλογές για τη διακόσμηση ενός δωματίου..

Ας δούμε τις πιο δημοφιλείς επιλογές για τη διακόσμηση ενός δωματίου, ποιο υλικό είναι καλύτερο να επιλέξετε και ποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έχει το καθένα από αυτά.

Πού ξεκινάει οποιοδήποτε φινίρισμα;?

Δεν είναι μυστικό ότι κάθε δωμάτιο έχει τους δικούς του λειτουργικούς χώρους: ύπνο, χαλάρωση, υποδοχή επισκεπτών κ.λπ. Για μια τέτοια διαίρεση, χρησιμοποιούνται έπιπλα και διάφορα αξεσουάρ. Επομένως, πριν διακοσμήσετε ένα δωμάτιο, είναι απαραίτητο να επιλέξετε τα σωστά έπιπλα, ενώ είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά κάθε δωματίου. Για παράδειγμα, στην κουζίνα και το μπάνιο, δεν είναι όλα τα υλικά κατάλληλα και πρακτικά..

Οροφή

Τα πλακίδια πολυστυρενίου είναι μια καλή επιλογή για επισκευές οικονομικής θέσης, το υλικό είναι πολύ εύκολο να εγκατασταθεί και μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και υφών μπορεί να δώσει στο δωμάτιο μια μάλλον ελκυστική εμφάνιση.

Διακόσμηση οροφής με πλακάκια

Γυψοσανίδες – μπορούν να κρύψουν την καλωδίωση, τις επικοινωνίες και όλη την ανομοιομορφία της οροφής. Ο σχεδιασμός σας επιτρέπει να δημιουργήσετε σγουρές οροφές πολλαπλών επιπέδων με διάφορους συνδυασμούς φωτισμού.

Οροφή γυψοσανίδας

Το Stretch είναι μια σύγχρονη επιλογή για το φινίρισμα της οροφής, η οποία έγινε πρόσφατα πολύ δημοφιλής. Η εγκατάσταση διαρκεί μόνο μερικές ώρες και δεν αφήνει υπολείμματα πίσω. Επομένως, η τεντωμένη οροφή εγκαθίσταται αφού έχουν ήδη ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες φινιρίσματος και το δωμάτιο είναι έτοιμο για διαβίωση..

Φωτογραφία τεντωμένης οροφής

Το ράφι (παρεμπιπτόντως, θεωρείται ένας τύπος ψευδοροφής) είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο ή γαλβανισμένο χάλυβα. Λόγω αυτού, έχει υψηλή αντοχή, αντοχή στην υγρασία και ανθεκτικότητα..

Φωτογραφία οροφής ράφι

Οροφή κασέτας – μια δομή που βασίζεται σε πλάκες (διαφορετικά κασέτες). Διαθέτει μεγάλη γκάμα και παλέτα χρωμάτων, η οποία δίνει διάφορες δυνατότητες στο σχεδιασμό του δωματίου.

Ταβάνι κασέτας

Πλέγμα – επίσης ένας τύπος ψευδοροφής, έχει συμπαγή κυψελοειδή εμφάνιση. Είναι αρκετά επίπονο στην εγκατάσταση, επειδή όλες οι ράγες πρέπει να τοποθετηθούν χειροκίνητα.

Οροφή πλέγματος

Τείχη

Η ταπετσαρία είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος διακόσμησης ενός δωματίου. Σήμερα υπάρχει μια ποικιλία ταπετσαριών, οι οποίες χωρίζονται όχι μόνο από το χρώμα και την υφή, αλλά ακόμη και από τις τεχνικές ιδιότητες (ανθεκτική στην υγρασία, βαφή, αυτοκόλλητη, υγρή κλπ.)

Διακόσμηση τοίχου με ταπετσαρία

Πλακάκι – χρησιμοποιείται συχνότερα στην κουζίνα και το μπάνιο, επειδή έχει μοναδικές ιδιότητες: αντοχή στην υγρασία, αντοχή και αντοχή σε επιθετικά περιβάλλοντα.

Διακόσμηση τοίχου με πλακάκια

Η ζωγραφική είναι η πιο εξαιρετική επιλογή για τη διακόσμηση τοίχων σε ένα δωμάτιο. Μην ξεχνάτε ότι οι τοίχοι πρέπει να ισοπεδωθούν και να καθαριστούν πριν βάψετε. Τα χρώματα χωρίζονται ανά τύπο, τύπους, ιδιότητες και, φυσικά, ανά χρώμα..

Φωτογραφία ζωγραφικής τοίχου

Γυψοσανίδα – κρύβει καλωδίωση, επικοινωνίες, παρατυπίες τοίχων και θερμομονωτικά υλικά. Ένα χαρακτηριστικό του γυψοσανίδας είναι η δυνατότητα δημιουργίας κύκλων, σχεδιασμού παρατυπιών και άλλων λύσεων κατά τη διακόσμηση ενός δωματίου.

Διακόσμηση τοίχου από γυψοσανίδες

Ο διακοσμητικός γύψος είναι μια νέα λέξη στην εσωτερική διακόσμηση. Αν νωρίτερα αυτό το υλικό χρησίμευε μόνο για την ισοπέδωση των τοίχων, σήμερα θεωρείται επένδυση. Ο διακοσμητικός γύψος μπορεί να μετατρέψει ένα δωμάτιο σε ένα πραγματικό έργο τέχνης.

Φωτογραφία διακοσμητικού γύψου

Τα πάνελ PVC είναι ένας από τους πιο γρήγορους και ευκολότερους τρόπους για να διακοσμήσετε τοίχους. Λόγω της αντοχής του στην υγρασία, το υλικό μπορεί συχνά να βρεθεί στην κουζίνα και το μπάνιο..

Φωτογραφία πάνελ PVC

Η διακοσμητική πέτρα είναι ένας σπάνιος, αλλά πολύ όμορφος τρόπος διακόσμησης τοίχων σε ένα σπίτι. Όλα εξαρτώνται από τις δεξιότητες σχεδιασμού: ένας καλός πλοίαρχος θα δώσει στο δωμάτιο μια πραγματικά πρωτότυπη εμφάνιση. Επιπλέον, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία διακοσμητικών τύπων πέτρας που μπορούν να συμπληρώσουν σχεδόν κάθε στυλ δωματίου..

Διακοσμητική πέτρα

Πάτωμα

Πλακάκι – χρησιμοποιείται συχνά στην κουζίνα και το μπάνιο, αλλά λόγω της αδύναμης μεταφοράς θερμότητας του υλικού, αξίζει να συνδέσετε ένα σύστημα θέρμανσης δαπέδου. Για τον ίδιο λόγο, τα πλακάκια σπάνια βρίσκονται σε άλλα δωμάτια..

Πλακάκια στο πάτωμα φωτογραφία

Παρκέ – φυσικό δάπεδο από σκληρό ξύλο. Έχει ελκυστική, καλλιτεχνική εμφάνιση, αλλά δύσκολη στην εγκατάσταση και περαιτέρω φροντίδα.

Παρκέ στο σπίτι

Το laminate είναι μια φιλική προς το περιβάλλον, πρακτική και αρκετά φθηνή επιλογή για φινίρισμα δαπέδου. Επιπλέον, το υλικό μπορεί να μιμηθεί την υφή σπάνιων ειδών ξύλου..

Laminate στο σπίτι

Το αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο έχει γίνει πολύ δημοφιλές από την εισαγωγή των αυτοεπιπεδούμενων ενώσεων στην αγορά. Μια ξεχωριστή ιδιότητα του υλικού είναι η δυνατότητα εφαρμογής ενός 3D banner. Επιπλέον, ένα τέτοιο δάπεδο είναι αρκετά εύκολο να εγκατασταθεί..

Αυτοεπιπεδούμενη φωτογραφία δαπέδου

Λινοτάπητες – μεταξύ άλλων, είναι σε θέση να μιμηθεί σχεδόν οποιοδήποτε άλλο είδος φινιρίσματος: πέτρα, παρκέ, κεραμίδι ή οποιοδήποτε άλλο φινίρισμα.

Φωτογραφία λινέλαιο στο εσωτερικό

Το χαλί είναι ένα ζεστό, πρακτικό και μοντέρνο υλικό. Μια μεγάλη ποικιλία τύπων μπορεί να ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο ιδιότροπο αγοραστή.

Χαλί στο εσωτερικό

Παραγωγή

Οι επιλογές διακόσμησης δωματίου επιλέγονται ανάλογα με το σχεδιασμό και τις οικονομικές δυνατότητες. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι κάθε δωμάτιο δεν πρέπει να είναι μόνο όμορφο, αλλά και λειτουργικό. Μετά από όλα, ανεξάρτητα από το πόσο πρωτότυπο φαίνεται το δωμάτιο, αν δεν υπάρχει άνεση και άνεση, τότε η επισκευή δεν θα φέρει την αναμενόμενη χαρά.