Γωνιακός καναπές στο εσωτερικό του σαλονιού

Ο μοντέρνος εσωτερικός σχεδιασμός προσπαθεί όλο και περισσότερο προς τη μέγιστη λειτουργικότητα και ταυτόχρονα τείνει προς τον μινιμαλισμό. Αυτός είναι ίσως ο λόγος που ένα από τα πιο δημοφιλή έπιπλα για τη διαρρύθμιση ενός καθιστικού σε όλες τις γωνιές του κόσμου έχει γίνει ένας γωνιακός καναπές. Αυτό το ευρύχωρο, αισθητικό και απίστευτα πρακτικό στοιχείο του εσωτερικού επιλέγεται τόσο από διάσημους σχεδιαστές για την επίπλωση αποκλειστικών έργων, όσο και από τους συνηθισμένους ιδιοκτήτες σπιτιών και διαμερισμάτων για τη διευθέτηση κατοικιών διαφόρων μεγεθών. Οι κατασκευαστές επίπλων δεν κουράζονται να βελτιώνουν τις συλλογές ενός τόσο δημοφιλούς προϊόντος, παρέχοντάς μας ένα ευρύ φάσμα επιλογών μεγεθών, σχημάτων, χρωμάτων και υφών για την εκτέλεση καναπέδων διαφόρων τροποποιήσεων..

Γωνιακός καναπές στο εσωτερικό

Φωτεινός γωνιακός καναπές

Τα προφανή πλεονεκτήματα ενός γωνιακού καναπέ στο εσωτερικό ενός σαλονιού

Αν συγκρίνουμε τον γωνιακό καναπέ με τον προκάτοχό του – το συνηθισμένο καναπέ -βιβλίο, είναι εύκολο να εντοπίσουμε πολλά αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα:

 • σημαντική εξοικονόμηση χρήσιμου χώρου στο σπίτι με δυνατότητα φιλοξενίας αρκετών ατόμων για καθίσματα.
 • τα περισσότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με λειτουργίες γρήγορης μετατροπής σε άνετο και ευρύχωρο χώρο ύπνου.
 • σχεδόν όλες οι τροποποιήσεις των γωνιακών καναπέδων έχουν εσωτερικές κοιλότητες για την οργάνωση συστημάτων αποθήκευσης.
 • η δυνατότητα μετατροπής της εξωτερικής εικόνας (αρθρωτά μοντέλα), ευελιξία σχεδίασης.
 • ευρύ φάσμα σχεδίων στυλ, δυνατότητα επιλογής μοντέλου για συγκεκριμένο σχεδιασμό δωματίου (πλούτος χρωμάτων, υφάσματα ταπετσαρίας, υφές λύσεων).

Σε αποχρώσεις του γκρι

Σε ελαφριά παλέτα

Κριτήρια επιλογής γωνιακού καναπέ

Κατά την επιλογή ενός γωνιακού καναπέ, ένας Ρώσος αγοραστής θα καθοδηγείται όχι μόνο από το πόσο άνετο είναι να κάθεται, αλλά και από το πόσο κατάλληλος είναι για ύπνο. Οι περισσότεροι συμπατριώτες μας δεν θα αρνηθούν την ευκαιρία να αγοράσουν ένα πολυλειτουργικό έπιπλο, το οποίο σε κανονικούς χρόνους θα παρέχει το πολύ καθίσματα για νοικοκυριά (και ακόμη και κατοικίδια ζώα) και, εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να γίνει χώρος για ύπνο αργά. Σε ορισμένα σπίτια, ένας γωνιακός καναπές στο σαλόνι χρησιμεύει ως μόνιμος χώρος ύπνου για ένα από τα μέλη του νοικοκυριού. Η ένταση της χρήσης πτυσσόμενων μηχανισμών θα πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την επιλογή ενός μοντέλου γωνιακού καναπέ.

Γωνιακός καναπές στο κέντρο του δωματίου

Σε ένα κατάλευκο σκηνικό

Συμβατικά, μπορούμε να πούμε ότι όλοι οι γωνιακοί καναπέδες αποτελούνται από τέσσερα μέρη: ένα πλαίσιο, έναν μηχανισμό αναδίπλωσης (μπορεί να απουσιάζει), υλικό πλήρωσης και ταπετσαρίας. Ας ρίξουμε μια ματιά στις αρχές της επιλογής καθενός από τα συστατικά αυτού του σημαντικού έπιπλα..

Καναπές στον τοίχο του σαλονιού

Εσωτερικό σε ανοιχτά χρώματα

Πλαίσιο και μηχανισμοί αναδίπλωσης

Για να επιλέξετε ένα υψηλής ποιότητας, αξιόπιστο και ανθεκτικό σχέδιο καναπέ, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη πολλές αποχρώσεις. Το πλαίσιο δομής δεν πρέπει να είναι πολύ βαρύ. Εάν ένα έπιπλο σας φαίνεται πολύ βαρύ, τότε πιθανότατα τα περισσότερα μέρη είναι κατασκευασμένα από μοριοσανίδες (κατά κανόνα, τέτοια στοιχεία είναι πλαστικοποιημένα ή βαμμένα με μια μη τοξική βαφή). Στην ιδανική περίπτωση, όλα τα στοιχεία του πλαισίου πρέπει να είναι κατασκευασμένα από μασίφ ξύλο (το ισχυρότερο είδος, η οξιά, θα είναι η καλύτερη επιλογή). Αλλά είναι προφανές ότι μια τέτοια απόδοση συνεπάγεται σημαντική αύξηση του κόστους ολόκληρου του προϊόντος..

Ευρύχωρος ελαφρύς καναπές

Εάν σχεδιάζετε να αγοράσετε έναν καναπέ με πτυσσόμενο ή συρόμενο μηχανισμό, τότε πρέπει να έχετε μια γενική ιδέα για τις επιλογές για την εκτέλεσή του. Υπάρχουν διάφοροι τύποι μηχανισμών και ο καθένας έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα:

 • «ευρωβιβλίο»?
 • Αμερικάνικη και γαλλική αχιβάδα.
 • «ακορντεόν»?
 • «click-gag»?
 • «Δελφίνι»?
 • ανασυρόμενος μηχανισμός.

Καναπές με μηχανισμό αναδίπλωσης

Επί του παρόντος, ο πιο δημοφιλής, εύχρηστος και αξιόπιστος μηχανισμός είναι «ευρωβιβλίο». Όλοι είμαστε εξοικειωμένοι με τέτοια συστήματα από την εποχή των σοβιετικών συνηθισμένων καναπέδων. Υπάρχουν σημαντικές διαφορές στα μοντέρνα μοντέλα – η παρουσία προστατευτικής επιφάνειας στην περιοχή όπου ο καναπές είναι προσαρτημένος στον τοίχο. Και το κύριο πλεονέκτημα, σε σύγκριση με τον συμβατικό σχεδιασμό, είναι μια σημαντική υπεροχή στο μέγεθος της κουκέτας..

Γωνιακός καναπές στη βιβλιοθήκη

Ένας τύπος καναπέ-βιβλίου είναι τα έπιπλα με μηχανισμό «click-gag». Η κύρια διαφορά μεταξύ τέτοιων δομών είναι η δυνατότητα στερέωσης της πλάτης σε διαφορετικές γωνίες κλίσης. Οι πτυσσόμενοι καναπέδες είναι επίσης εξαιρετικά αξιόπιστοι και μπορούν να χρησιμεύσουν για αρκετά χρόνια ακόμη και με πολύ συχνή χρήση του μηχανισμού. Το κύριο μειονέκτημά τους είναι η χαμηλή θέση της θέσης..

Κριτήρια επιλογής καναπέ

Καναπές με μηχανισμό «Δελφίνι» επίσης λέγεται «σάντουιτς» – λόγω των ιδιαιτεροτήτων του ξεδιπλώματος. Με τη βοήθεια μιας κυματοειδούς προέκτασης του ενός μέρους της κουκέτας από το άλλο, η δομή ξεδιπλώνεται. Τέτοιοι καναπέδες είναι επίσης αρκετά άνετοι και πρακτικοί, μεταξύ άλλων, σας επιτρέπουν να προσομοιώσετε το εσωτερικό του καθιστικού..

Μουστάρδα ελιά

Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τον γωνιακό καναπέ ως κρεβάτι σε εξαιρετικές περιπτώσεις (διανυκτερεύσεις), τότε ο μηχανισμός «πτυσσόμενα κρεβάτια» μπορεί επίσης να είναι μια κατάλληλη επιλογή αγοράς. Εάν ο καναπές πρέπει να στρώνεται κάθε βράδυ, τότε είναι προτιμότερο να προτιμάτε έναν άλλο τύπο μηχανισμού..  «Clamshell» δεν είναι πολύ βολικό να στρώσετε και δεν υπάρχει χώρος για την αποθήκευση λινών ή κουβερτών σε αυτό. Μεταξύ άλλων, όταν ξεδιπλώνεται, το κρεβάτι είναι άνισο. Τέτοια μειονεκτήματα είναι εγγενή τόσο στα αμερικανικά όσο και στα γαλλικά «πτυσσόμενα κρεβάτια» – μια νύχτα μπορεί να γίνει ανεκτή, αλλά θα είναι εξαιρετικά άβολο να κοιμάσαι κάθε μέρα.

Εσωτερικό σε μπλε αποχρώσεις

Καναπές με μηχανισμό «ακορντεόν» αρκετά βολικό στη χρήση. Αλλά κατά την εγκατάσταση σε μικρά δωμάτια, πρέπει να έχετε κατά νου ότι όταν συναρμολογείται, η δομή είναι πολύ συμπαγής και όταν αποσυναρμολογείται, καταλαμβάνει πολύ χώρο. Αλλά ο χώρος ύπνου εντυπωσιακού μεγέθους είναι ένας άνετος και ομοιόμορφος χώρος ύπνου. Υπάρχουν επίσης ελαφριά σχέδια καναπέδων – με ανακλινόμενα πλαϊνά στοιχεία. Το αποτέλεσμα είναι ένας μικρός χώρος ύπνου, επαρκής για ένα άτομο..

Σε σκοτεινή απόδοση

Εάν έχετε αποφασίσει για τον τύπο του μηχανισμού, τότε όταν επιλέγετε ένα συγκεκριμένο μοντέλο του καναπέ, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά όλα τα μεταλλικά μέρη. Οι μηχανισμοί στήριξης και οι δοκοί πρέπει να είναι κατασκευασμένοι από στερεά φύλλα (κατά προτίμηση από χάλυβα). Βεβαιωθείτε ότι οι γωνίες που συνδέουν τα χαλύβδινα στοιχεία είναι καλά στερεωμένες. Ο πιο υποτυπώδης και αναξιόπιστος τύπος στερέωσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτή την περίπτωση είναι ένα μεταλλικό πλέγμα. Όταν επιλέγετε μηχανισμό και διάταξη σχεδίασης «Δελφίνι», θα είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στην ποιότητα των κυλίνδρων και τη στερέωση των ανασυρόμενων τμημάτων.

Σε ανοιχτό γκρι αποχρώσεις

Γεμιστικό

Όχι μόνο η άνεση της χρήσης ενός επίπλου για καθιστικό και ύπνο, αλλά και η διάρκεια ζωής ολόκληρου του προϊόντος θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά κατασκευάζεται το πληρωτικό για τον καναπέ. Το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης μπλοκ ελατηρίου ως πλήρωση καναπέ είναι η αξιοπιστία, η άνεση και η ανθεκτικότητα. Το κύριο μειονέκτημα είναι το μάλλον υψηλό κόστος. Το ανεξάρτητο μπλοκ ελατηρίου αποτελείται από μια πληθώρα ελατηρίων, καθένα από τα οποία βρίσκεται σε ένα αυτόνομο κελί. Ένας καναπές με τέτοια γέμιση είναι μέτρια μαλακός, εύκαμπτος και ιδανικός για ηλικιωμένους..

Επικαλυμμένα έπιπλα για το σαλόνι

Πρωτότυπο σχέδιο καναπέ

Υπάρχουν μπλοκ ελατηρίων στα οποία τα κελιά με ελατήρια στερεώνονται σε μια ενιαία δομή και κινούνται ταυτόχρονα. Τέτοια σχέδια είναι ελαφρώς φθηνότερα από τα προϊόντα με ανεξάρτητες μονάδες ελατηρίου. Αλλά όλα εξαρτώνται από τον αριθμό των ελατηρίων ανά τετραγωνικό μέτρο. Τέτοια μπλοκ («μπονέλ») είναι κατάλληλα για άτομα με μεγάλη σωματική διάπλαση, καθώς και για λάτρεις των σκληρών επιφανειών.

Σκούρο γκρι γωνιακός καναπές

Ισόπλευρος σχεδιασμός

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε λίγο στην αγορά ενός καναπέ, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο με συνθετική γέμιση:

 • αφρώδες ελαστικό?
 • συνθετικό χειμωνιάτικο?
 • συνθετικό χνούδι?
 • holofiber?
 • spandboard?
 • durafil, κλπ..

Σκανδιναβικό στιλ

Παλέτα ώχρας

Εάν είστε ικανοποιημένοι με την αγορά ενός καναπέ για σύντομο χρονικό διάστημα, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο με συμπαγές υλικό πλήρωσης. Αλλά στο περιβάλλον των συνθετικών πληρωτικών, υπάρχουν επίσης καλύτερα και πιο ανθεκτικά στη φθορά υλικά:

 • αφρός πολυουρεθάνης (PPU).
 • αφρώδες ελαστικό, κατασκευασμένο σε σφιχτή συμπίεση.
 • Περιοτέκος (κατάλληλος για άτομα με αλλεργίες).
 • λατέξ (φυσικό, υποαλλεργικό και φιλικό προς το περιβάλλον υλικό).
 • Ponopolyurenane που μιμείται λατέξ (πιο οικονομικό αλλά όχι φιλικό προς το περιβάλλον υλικό).

Πολύχρωμα χρώματα

Εσωτερικό σε μπεζ τόνους

Ταπετσαρία

Όταν επιλέγετε ταπετσαρία για έναν γωνιακό καναπέ, πρέπει να λάβετε υπόψη πολλές περισσότερες επιλογές για την ποιότητα των υλικών, την υφή και την παλέτα χρωμάτων. Το ζακάρ και η ταπισερί είναι τα πιο δημοφιλή σε όλο τον κόσμο. Αντιπροσωπεύουν την καλύτερη σχέση ποιότητας / τιμής με υψηλά αισθητικά χαρακτηριστικά και μεγάλη ποικιλία χρωμάτων..

Σε ελαφριά απόδοση

Παστέλ αποχρώσεις

Πολύχρωμη απόδοση

Από όλες τις ταπισερί, η πιο δημοφιλής είναι η βελγική – εξωτερικά μοιάζει με βελούδο, χάρη στη χρήση πιο μαλακών, ακόμη και λεπτών νημάτων στην ύφανση. Το ζακάρ και η ταπισερί θεωρούνται ως μεταβατικές επιλογές μεταξύ δημοκρατικών και οικονομικών υφασμάτων πρώτου επιπέδου και ποικιλίας ποιμνίων υψηλότερης ποιότητας..

Ποιοτική ταπετσαρία

Μαλακό ύφασμα

Μικρός καναπές δωματίου

Οι ακόλουθοι τύποι ταπετσαριών συνήθως αναφέρονται σε υφάσματα υψηλότερης κατηγορίας τιμών:

 • σμήνος;
 • κοτόπουλο βελούδο?
 • σενίλ;
 • βελουτέ;
 • κοπάδι από κουρτίνα και τεφλόν (ανθεκτικό κλωστοϋφαντουργικό προϊόν με καλή υδατοαπωθητικότητα).

Ενδιαφέρουσες επιλογές χρωμάτων

Καναπές οικιακού κινηματογράφου

Μια παλέτα φυσικών αποχρώσεων

Τα πιο ακριβά, αλλά ταυτόχρονα πρακτικά υλικά για την ταπετσαρία των καναπέδων θεωρούνται τεχνητό και φυσικό δέρμα. Προφανώς, ένας τέτοιος σχεδιασμός με επικαλυμμένα έπιπλα είναι πιο ανθεκτικός και ευκολότερος στη συντήρηση, ιδανικός για σπίτια με μικρά παιδιά ή κατοικίδια ζώα. Αλλά μια τέτοια ταπετσαρία έχει και τα μειονεκτήματά της – όχι μια άνετη θέση στον καναπέ σε χαμηλές ή πολύ υψηλές θερμοκρασίες δωματίου. Ωστόσο, αυτά τα προβλήματα μπορούν να λυθούν εύκολα με μια κανονική κουβέρτα επίπλων..

Με δερμάτινη επένδυση

Στυλ επίπλωσης γραφείου

Δερμάτινη ταπετσαρία

Σκούρο δέρμα για ταπετσαρία

Στυλ χώρας

Τοποθετήστε για να εγκαταστήσετε έναν γωνιακό καναπέ

Οι περισσότεροι συμπατριώτες μας στην ερώτηση «που να βάλω τον καναπέ», θα απαντήσει κατηγορηματικά – «σε έναν από τους τοίχους του σαλονιού». Και θα έχουν δίκιο, επειδή η πιο οικονομική κατανομή του χρήσιμου χώρου του δωματίου περιλαμβάνει την τοποθέτηση μεγάλων επίπλων στους τοίχους. Αυτή η διάταξη σάς επιτρέπει να απελευθερώσετε το μέγιστο ελεύθερο χώρο στο κέντρο του δωματίου για άνετη κίνηση. Η παράδοση της εγκατάστασης ενός καναπέ (οποιασδήποτε τροποποίησης) στον τοίχο έχει τις ρίζες της στα πολλά χρόνια ζωής των συμπατριωτών μας σε μικρές και μεσαίες κατοικίες. Σε ένα δωμάτιο με έκταση 15-16 τ. m απλά δεν υπάρχει τρόπος να τακτοποιήσετε διαφορετικά έπιπλα.

Μεγάλος καναπές στον τοίχο

Καναπές στη γωνία του δωματίου

Με την έλευση διαμερισμάτων και ιδιωτικών σπιτιών με βελτιωμένο σχεδιασμό, με την αυξανόμενη δημοτικότητα των διαμερισμάτων στούντιο, όλο και περισσότεροι Ρώσοι υιοθετούν την έννοια του δωρεάν σχεδιασμού, κατά τον οποίο η χωροθέτηση ενός ευρύχωρου δωματίου γίνεται με έπιπλα. Και σε αυτή την περίπτωση, ο γωνιακός καναπές γίνεται ένα σημαντικό μέρος της διάταξης των λειτουργικών τμημάτων. Σε ένα δωμάτιο που συνδυάζει τις λειτουργίες ενός σαλονιού, της κουζίνας και της τραπεζαρίας, ο γωνιακός καναπές περιγράφει ξεκάθαρα τα όρια του καθιστικού. Συνήθως στο κιτ τοποθετείται ένα τραπεζάκι σαλονιού ή ένας μικρός Οθωμανός, μερικές φορές η σύνθεση συμπληρώνεται από μία ή δύο ελαφριές πολυθρόνες.

Καθολικό μοντέλο

Καναπές στο σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα

Ανοιχτό σχέδιο

Στη χώρα μας, δεν ήταν συνηθισμένο να εγκαταστήσετε έναν γωνιακό καναπέ σε μία από τις πλευρές δίπλα στο παράθυρο. Αλλά σταδιακά οι συμπατριώτες μας άρχισαν να παραμελούν αυτόν τον ανείπωτο κανόνα, μια τέτοια διάταξη είναι μια πολύ πρακτική προσέγγιση όσον αφορά τη διανομή χρήσιμου χώρου σε μικρά δωμάτια. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα μπορείτε να εγκαταστήσετε μεγάλα έπιπλα στο παράθυρο και ένας καναπές με τη χαμηλή πλάτη του δεν θα καλύπτει μεγάλο χώρο από το άνοιγμα του παραθύρου και δεν θα παρεμβαίνει στην εξάπλωση του φυσικού φωτός.

Καναπές δίπλα στο παράθυρο του δωματίου

Πρωτότυποι συνδυασμοί χρωμάτων

Όμορφο χρώμα τούβλου

Τοποθετημένοι ο ένας απέναντι στον άλλο, δύο γωνιακοί καναπέδες αποτελούν ένα είδος χώρου χαλάρωσης. Εκτός από τον απίστευτα ευρύχωρο χώρο για πολλά άτομα (ακόμη και κατοικίδια ζώα), αυτή η διάταξη ταπετσαρισμένων επίπλων σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ενδιαφέρουσα έκδοση του εσωτερικού του σαλονιού.

Δύο γωνιακοί καναπέδες Εσωτερικό με δύο καναπέδες

Αρχική διάταξη

Προφανώς, ο γωνιακός καναπές μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για τη διευθέτηση του καθιστικού. Πιο συμπαγή μοντέλα γωνιακών καναπέδων εγκαθίστανται στα παιδικά δωμάτια για να οργανώσουν ένα μέρος για ύπνο για έναν από τους γονείς. Ένας μικρός γωνιακός καναπές εγκατεστημένος σε μια ευρύχωρη κουζίνα μετατρέπει αμέσως ένα διαμέρισμα ενός δωματίου σε ένα λεγόμενο «eurotwo». Πράγματι, με μια τέτοια διάταξη, μπορείτε όχι μόνο να τρώτε άνετα ενώ κάθεστε σε έναν μαλακό καναπέ, αλλά και να αφήνετε καλεσμένους αργά για τη νύχτα..

Συμπαγής γωνιακός καναπές

Καναπές στην κουζίνα

Καναπές με τραπεζάκι σαλονιού

Μοντέλο για μικρούς χώρους

Πλούτος μοντέλων και πρωτότυπη σχεδίαση

Εκτός από το γεγονός ότι ο γωνιακός καναπές μπορεί να περιέχει ή να μην περιέχει έναν πτυσσόμενο μηχανισμό που τον μετατρέπει σε χώρο ύπνου, αυτό το έπιπλο έχει πολλές επιλογές σχεδίασης. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές μας παρέχουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών για την εκτέλεση μοντέλων γωνιών, μεταξύ των οποίων κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού μπορεί να βρει τον τύπο του.

Παραδοσιακό μοντέλο

Σαλόνι σε ανοιχτά χρώματα

Για παράδειγμα, ένας γωνιακός καναπές μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα αναδίπλωσης σε κουκέτα, αλλά μπορεί να έχει τη δυνατότητα να τοποθετήσει συστήματα αποθήκευσης στη βάση του. Ταυτόχρονα, τα συστήματα αποθήκευσης μπορούν να παρουσιαστούν σε διαφορετικές παραλλαγές, ακόμη και με συρτάρια στο κάτω μέρος του πλαισίου..

Με συρτάρια

Ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα επικαλυμμένων γωνιακών επίπλων είναι ένας καναπές «Μόναχο». Μπορείτε να βρείτε αυτό το στοιχείο του εσωτερικού σε σχέδια σχεδιασμού κατασκευασμένα σε μια ποικιλία στιλιστικών κατευθύνσεων. Καναπές σε ένα μοντέρνο διαμέρισμα «Μόναχο» φαίνεται πολύ πιο οργανικό από τις καρέκλες μεγάλου μεγέθους, επιπλέον, σας επιτρέπει να φιλοξενήσετε περισσότερους ανθρώπους και καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στο δωμάτιο.

Δημοφιλές μοντέλο

Διάσημο μοντέλο με αυθεντική ταπετσαρία

Βαθιά φυσικά χρώματα

Ο ελαφρύς δερμάτινος γωνιακός καναπές ταπετσαρίας αποτελεί εδώ και καιρό ένα εικονικό έπιπλο για τους ιδιοκτήτες σπιτιών σε όλο τον κόσμο. Η ευελιξία στη χρήση, η πρακτικότητα στη χρήση και η δυνατότητα αρμονικής εφαρμογής σε σχεδόν οποιοδήποτε στυλ εσωτερικού χώρου, επέτρεψαν σε αυτό το μοντέλο γωνιακού καναπέ να καταλάβει τις κορυφαίες γραμμές στη λίστα με τα πιο δημοφιλή κομμάτια ταπετσαρίας επίπλων για πολλά χρόνια..

Χιονισμένος δερμάτινος καναπές

Δημοφιλές μοντέλο φωτός

Οι γωνιακοί καναπέδες μπορούν να παρουσιαστούν όχι μόνο στο σωστό γεωμετρικό σχήμα. Για παράδειγμα, ένας ημικυκλικός καναπές μπορεί να γίνει όχι μόνο ένα βολικό και άνετο μέρος για όλη την οικογένεια, αλλά και ένα χαρακτηριστικό του εσωτερικού, αυξάνοντας το επίπεδο της μοναδικότητας ολόκληρου του σχεδιασμού..

Ημικυκλικός καναπές

Ασυνήθιστος σχεδιασμός

Ο καναπές σε σχήμα U προσφέρει ένα απίστευτα ευρύχωρο καθιστικό για μεγάλο αριθμό ατόμων. Εάν το σαλόνι σας φιλοξενεί συχνά δεξιώσεις για συγκεντρώσεις με φίλους, τότε ένα τέτοιο έπιπλο μπορεί να γίνει αναντικατάστατο μέρος του εσωτερικού. Αλλά είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι τέτοια μοντέλα είναι διαθέσιμα για εγκατάσταση μόνο σε αρκετά ευρύχωρα δωμάτια..

Καναπές σε σχήμα U

Μια ενδιαφέρουσα επιλογή για τη σύνθεση συνθέσεων οποιασδήποτε τροποποίησης είναι τα μαλακά δομοστοιχεία. Μπορείτε να αγοράσετε οποιοδήποτε αριθμό μεμονωμένων μονάδων (ανάλογα με τις δυνατότητες του δωματίου σας) και να τα χρησιμοποιήσετε για να μοντελοποιήσετε το εσωτερικό, να αλλάξετε το βαρετό περιβάλλον. Το μειονέκτημα τέτοιων δομών είναι ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ύπνο..

Καναπές από πολύχρωμα δομοστοιχεία

Αρθρωτό σύστημα

Πρόσφατα, οι μοντέρνοι εσωτερικοί χώροι έχουν γεμίσει με επικαλυμμένα έπιπλα αποκλειστικά με μονόχρωμη ταπετσαρία. Σε μια τέτοια κατάσταση, ένας γωνιακός καναπές με έγχρωμο ύφασμα ταπετσαρίας γίνεται ένα μοναδικό έπιπλο που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ορισμένες διαθέσεις στο σαλόνι. Η ταπετσαρία με μοτίβα απαλύνει πάντα λίγο την ατμόσφαιρα του δωματίου, δίνει στην ατμόσφαιρα μια πινελιά οικιακής ζεστασιάς, ζεστασιάς και άνεσης.

Πολύχρωμη ταπετσαρία

Ασυνήθιστα χρώματα

Χρώματα σε στιλ χώρας