Μπάνιο και ντους στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Σήμερα, όλο και περισσότερη προτίμηση δίνεται σε δημιουργικούς και μη τυπικούς εσωτερικούς χώρους. Οι άνθρωποι εξοπλίζουν τα σπίτια τους με τη μέγιστη άνεση, και δικαίως. Αν κάποιος θέλει, μετά το μπάνιο ή το ντους, να πάει αμέσως στο κρεβάτι του και, σκεπασμένος με μια μαλακή κουβέρτα, να παρακολουθήσει τηλεόραση, τότε η ιδέα να τοποθετήσει ένα μπάνιο στο υπνοδωμάτιο είναι η ίδια για εκείνον.

Μπάνιο στο υπνοδωμάτιο

Αλλά, είναι πιθανό ότι θα αντιμετωπίσετε μια σειρά δυσκολιών στο δρόμο προς την ασυνήθιστη διευθέτηση του σπιτιού σας. Εάν έχετε ιδιωτικό σπίτι, τότε δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Αλλά στο διαμέρισμα, ένα τέτοιο εσωτερικό πρέπει να συντονιστεί με το ΔΔΠ (Γραφείο Τεχνικής Απογραφής), του οποίου το τμήμα περιλαμβάνει το θέμα του σχεδιασμού και της αναδιαμόρφωσης των χώρων διαμερισμάτων. Η ουσία του προβλήματος είναι ότι, σύμφωνα με το νόμο, ένα μπάνιο μπορεί να εγκατασταθεί μόνο πάνω από ένα μη οικιστικό χώρο, το οποίο βρίσκεται στον κάτω όροφο. Έτσι, αποδεικνύεται ότι είτε ένας διάδρομος είτε μια αποθήκη πρέπει να βρίσκονται κάτω από το μπάνιο στον κάτω όροφο. Εάν όλα είναι εντάξει με αυτό, μεταφέρετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα στη ΔΔΠ και μετά από έγκριση μπορείτε να προχωρήσετε στον εξοπλισμό του εσωτερικού σας.

Φινίρισμα και εξοπλισμός του μπάνιου (ντους) στο υπνοδωμάτιο

Έχοντας περιγράψει το εσωτερικό του υπνοδωματίου, σε συνδυασμό με μπανιέρα ή ντους, πρέπει να φροντίσετε την προστασία από σταθερές πτώσεις θερμοκρασίας και υψηλή υγρασία. Για να το κάνετε αυτό, εγκαταστήστε μια πόρτα που κλείνει καλά, αλλά όχι μια συνηθισμένη, αλλά μια υδραυλική. Μια τέτοια πόρτα μπορεί να αντέξει τις ακραίες θερμοκρασίες, είναι ανθεκτική στην υγρασία, δεν στρεβλώνει και θα παρέχει επίσης αξιόπιστη ηχομόνωση..

Πόρτα μεταξύ μπάνιου και υπνοδωματίου Περιφράζοντας το υπνοδωμάτιο από το μπάνιο με πόρτα Η πόρτα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου, σε συνδυασμό με ένα μπάνιο

Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερο από μια πόρτα για να σφραγίσετε την μπανιέρα. Ένα γυάλινο διαμέρισμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χωρίσετε ένα δωμάτιο σε ζώνες. Το γυαλί μπορεί να είναι διαυγές ή παγωμένο – και τα δύο φαίνονται υπέροχα.

Γυάλινο διαμέρισμα μεταξύ μπάνιου και υπνοδωματίου Γυάλινο διαμέρισμα στο εσωτερικό

Μια υπέροχη ιδέα θα ήταν να χωρίσετε το μπάνιο σε ξεχωριστό χώρο χρησιμοποιώντας ένα γυάλινο κουτί. Στο εσωτερικό, φαίνεται πανέμορφο, κομψό και πολύ ασυνήθιστο. Επιλέξτε διάφανο γυαλί αλλά με μια φαρδιά λωρίδα πάγου στο κάτω μέρος.

Μπάνιο σε γυάλινο κουτί

Αλλά μια πόρτα ή ένα διαμέρισμα είναι ένα προαιρετικό στοιχείο, υπάρχει ένα υπέροχο εσωτερικό ενός υπνοδωματίου, σε συνδυασμό με ένα μπάνιο, όπου και οι δύο ζώνες δεν χωρίζονται καθόλου. Αυτό δημιουργεί μια γενική γεύση του δωματίου..

Υπνοδωμάτιο με μπάνιο χωρίς ράγα Μπάνιο στο υπνοδωμάτιο στη φωτογραφία Το συνολικό χρώμα του υπνοδωματίου και του μπάνιου

Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για γνώστες της αρχαιότητας, όταν η παρουσία ενός μπάνιου στο υπνοδωμάτιο ήταν αρκετά φυσιολογική..

Το πνεύμα της αρχαιότητας στο εσωτερικό ενός υπνοδωματίου σε συνδυασμό με ένα μπάνιο

Επίσης, στο πνεύμα των περασμένων εποχών, το ξύλο επιλέγεται ως υλικό για ένα τέτοιο δωμάτιο. Αυτό θα σας επιτρέψει να βυθιστείτε πλήρως στην ατμόσφαιρα της αρχαιότητας, εκτός αυτού, το σωστά επεξεργασμένο ξύλο ανέχεται τέλεια την υγρασία και τις πτώσεις της θερμοκρασίας, δεν είναι για τίποτα που χτίζονται ξύλινα λουτρά.

Ξύλο στο εσωτερικό ενός υπνοδωματίου με μπάνιο

Είναι σημαντικό να εγκαταστήσετε εξαερισμό, να ενεργοποιήσετε την κουκούλα από τον ίδιο διακόπτη με το φως. Με αυτόν τον τρόπο, ο ανεμιστήρας θα ανάψει με το φως και δεν θα ξεχάσετε να τον ενεργοποιήσετε. Όταν επιλέγετε εξοπλισμό εξαερισμού, προσέξτε το επίπεδο θορύβου του. Δεδομένου ότι ζούμε σε μια εποχή προόδου, οι εφευρέσεις μπορούν να ταιριάζουν με όλες τις προτιμήσεις μας, προσφέροντας μέγιστη άνεση. Δηλαδή, υπάρχει ένα ήσυχο μοντέλο της κουκούλας, το οποίο είναι προτιμότερο για το επόμενο δωμάτιο – το υπνοδωμάτιο. Εγκαταστήστε επίσης ειδικούς αφυγραντήρες για οικιακή χρήση, αυτό βοηθά επίσης στη μείωση της υγρασίας στο δωμάτιο. Για να νιώσετε άνετα σε ένα υπνοδωμάτιο σε συνδυασμό με ένα μπάνιο, εξοπλίστε τη θέρμανση δαπέδου τόσο στο μπάνιο όσο και στο υπνοδωμάτιο, αυτό θα αποφύγει την ταλαιπωρία όταν μετακινείστε από το ένα δωμάτιο στο άλλο..

Το υλικό για το πάτωμα και το μπάνιο, και το υπνοδωμάτιο, μπορείτε να επιλέξετε το ίδιο. Για παράδειγμα, σημειώστε. Αυτό είναι ένα είδος ξύλου που δεν φοβάται απολύτως την υγρασία, και τόσο πολύ που έγιναν σωροί από αυτό στη Βενετία.

Δάπεδο στο υπνοδωμάτιο σε συνδυασμό με μπανιέρα

Or τελειώστε το πάτωμα του υπνοδωματίου, για παράδειγμα, με παρκέ ή laminate και στο μπάνιο με πλακάκια..

Διάφορα υλικά δαπέδου

Για τους τοίχους στο υπνοδωμάτιο σε συνδυασμό με ένα μπάνιο, υπάρχει μια έκδοση ταπετσαρίας ανθεκτικής στην υγρασία. Μπορείτε απλά να βάψετε τους τοίχους με μπογιά ή να σχεδιάσετε ένα μωσαϊκό, το οποίο, κατ ‘αρχήν, δεν είναι χαρακτηριστικό για ένα υπνοδωμάτιο, αλλά δεδομένου ότι έχουμε ένα μη τυποποιημένο εσωτερικό με μπανιέρα, ο σχεδιασμός θα είναι κατάλληλος. Ένας συνδυασμός μωσαϊκού και ταπετσαρίας θα φανεί υπέροχος. Για παράδειγμα, απλώστε τον τοίχο κοντά στην μπανιέρα με μοτίβο ψηφιδωτού και επικολλήστε ταπετσαρία στα υπόλοιπα σε γενικό στυλ..

Μια καλή και βολική εναλλακτική λύση για το μπάνιο στην εποχή μας είναι το ντους, σηκωθείτε από το κρεβάτι το πρωί, μπορείτε να κάνετε γρήγορα ντους και ταυτόχρονα δεν χρειάζεται να πάτε μακριά, ενώ ακούτε ραδιόφωνο ή παρακολουθείτε τηλεόραση.

Καμπίνα ντους στο υπνοδωμάτιο

Εάν έχετε ένα μικρό δωμάτιο, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να βάλετε ένα μπάνιο στο υπνοδωμάτιο, αλλά μπορείτε να το κάνετε όσο το δυνατόν πιο συμπαγώς περιφράσσοντας το κρεβάτι και το μπάνιο με ένα μικρό διαμέρισμα – έναν τοίχο.

Μικρό υπνοδωμάτιο με μπάνιο

Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας σε συνδυασμό με μπανιέρα (ντους)

Ο πιο συνηθισμένος σχεδιασμός για ένα μπάνιο σε ένα υπνοδωμάτιο είναι ένα κοινό στυλ, για μεγαλύτερη ενότητα και των δύο περιοχών. Ο συνδυασμός χρωμάτων και η διακόσμηση πρέπει να συνδυάζουν και τις δύο ζώνες, φαίνεται αρμονική.

Γενικός σχεδιασμός του υπνοδωματίου και του μπάνιου Υπνοδωμάτιο και μπάνιο στο ίδιο στυλ Ομοιόμορφο στυλ για υπνοδωμάτιο και μπάνιο

Αλλά δεν είναι απαραίτητο να συνδυάσετε το σχέδιο του υπνοδωματίου και του μπάνιου, κατά την κρίση σας, μπορείτε να το κάνετε διαφορετικό για κάθε δωμάτιο.

Διαφορετικά σχέδια κρεβατοκάμαρας και μπάνιου

Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη διαρρύθμιση της δημιουργικής κρεβατοκάμαράς σας, σε συνδυασμό με μπανιέρα ή ντους, σε κάθε περίπτωση μπορείτε να επιλέξετε την πιο κατάλληλη για τον εαυτό σας, εκφράζοντας τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά σας. Στην εποχή μας, τίποτα δεν είναι αδύνατο.