Σύγχρονα πλακάκια μπάνιου

Εάν πρέπει να ανακαινίσετε ένα τόσο σημαντικό δωμάτιο για όλη την οικογένεια όπως το μπάνιο, τότε έχετε πολλές δύσκολες αποφάσεις και διλήμματα μπροστά σας. Θα πρέπει να αποφασίσετε για το στυλ του δωματίου, να επιλέξετε υλικά φινιρίσματος για όλες τις επιφάνειες (η προστασία των τοίχων, της οροφής και του δαπέδου από την υψηλή υγρασία είναι το κύριο καθήκον), να αποφασίσετε για τα μοντέλα υδραυλικών εγκαταστάσεων και αξεσουάρ για αυτό. Αλλά σε αυτή τη δημοσίευση θα επικεντρωθούμε στη μέθοδο φινιρίσματος των επιφανειών του μπάνιου χρησιμοποιώντας κεραμικά, γυάλινα ή πέτρινα πλακάκια..

Σε αποχρώσεις του γκρι

Για πολλά χρόνια, τα κεραμίδια ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά φινιρίσματος για μπάνια, ειδικά μεταξύ των συμπατριωτών μας. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Το κεραμίδι, το γυαλί, η πέτρα και το τεχνητό ομόλογό του έχουν πολλά πλεονεκτήματα, τα οποία υπερτερούν σημαντικά των μικρών μειονεκτημάτων..

Γκρι-λευκή γκάμα

Επί του παρόντος, η γκάμα των πλακιδίων για επιφάνειες μπάνιου είναι απίστευτα μεγάλη. Ανεξάρτητα από το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το κεραμίδι, έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα υλικά φινιρίσματος:

  • αντοχή στην υγρασία. Perhapsσως, κανένα από τα υλικά που χρησιμοποιούνται ευρέως για την αντιμετώπιση των επιπέδων των δωματίων για διαδικασίες νερού δεν έχει τόσο υψηλό επίπεδο αντοχής σε υψηλή υγρασία.
  • αντοχή και αντοχή. Τα κεραμικά και γυάλινα πλακάκια θα διαρκέσουν πολύ εάν η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε σωστά και οι ιδιοκτήτες του μπάνιου δεν χρησιμοποίησαν επιθετικές μεθόδους καθαρισμού και μηχανικής καταπόνησης κατά τη λειτουργία. Τα πέτρινα κεραμίδια μπορούν να χρησιμεύσουν πιστά για περισσότερες από μία γενιές της οικογένειάς σας, αλλά πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι μπορεί να χρειαστεί λείανση (για παράδειγμα, το μάρμαρο αλέθεται κάθε 3-4 χρόνια).
  • πρακτικότητα. Η φροντίδα των πλακιδίων είναι πολύ εύκολη, δεν φοβούνται τις επιδράσεις των χημικών καθαριστικών.
  • το κεραμίδι πρακτικά δεν ξεθωριάζει, η εμφάνισή του παραμένει στην αρχική του κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα, το χρώμα και το μοτίβο δεν ξεθωριάζουν ή φθείρονται.
  • μια μεγάλη ποικιλία μεγεθών, σχημάτων, υφών και μια τεράστια παλέτα χρωμάτων.
  • ευελιξία εφαρμογής. Το κεραμίδι ταιριάζει εύκολα σε οποιαδήποτε στιλιστική κατεύθυνση που μπορεί να επιλεγεί για το μπάνιο.

Σε αποχρώσεις του πράσινου

Μεταξύ των ελλείψεων, λίγα μπορούν να σημειωθούν:

  • πολυπλοκότητα εγκατάστασης. Εάν δεν έχετε εμπειρία να εργάζεστε ως πλακίδιο, τότε πιθανότατα θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία για ικανή και σωστή, αισθητικά ευχάριστη τοποθέτηση πλακιδίων. Τέτοιες υπηρεσίες δεν είναι φθηνές, αλλά το κόστος των οικονομικών, του χρόνου και της ενέργειας που δαπανάται αντισταθμίζεται από την όμορφη εμφάνιση του μπάνιου σας, την αντοχή και την πρακτικότητα του φινιρίσματος.
  • αν μιλάμε για κεραμικά πλακίδια και ψηφιδωτά, τότε το κόστος τους κυμαίνεται μέσα στο μέσο κόστος επένδυσης μπάνιου, γυαλιού και κυρίως πέτρας (ακόμη και από τεχνητό υλικό) θα κοστίσει πολύ περισσότερο, οι υπηρεσίες εγκατάστασης θα αυξηθούν σε τιμή αναλογικά με το κόστος του υλικού?
  • την παρουσία ραφών σύνδεσης (αρμών). Όσο μικρότερο είναι το μέγεθος του κεραμιδιού, τόσο περισσότεροι σύνδεσμοι θα υπάρχουν, οι οποίοι πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με ανθεκτικό στην υγρασία κονίαμα. Με την πάροδο του χρόνου, το χρώμα του ενέματος αλλάζει, σκουραίνει, πιθανώς η εμφάνιση μούχλας, οπότε η έγκαιρη φροντίδα και η πρόληψη του σχηματισμού μύκητα είναι εξαιρετικά απαραίτητη. Αλλά αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί εύκολα με τη βοήθεια σύγχρονων αντισηπτικών παραγόντων για μπάνια..

Ανοιχτό μπλε παλέτα

Η επιλογή υλικού για την επένδυση πλακιδίων

Κεραμικό πλακάκι

Ο πιο δημοφιλής τύπος επένδυσης (ειδικά στη χώρα μας) είναι κεραμικά πλακίδια ή κεραμίδια. Διαθέτοντας όλα τα πλεονεκτήματα του φινιρίσματος πλακιδίων, τα κεραμικά, μεταξύ άλλων, είναι επίσης πολύ προσιτά από άποψη κόστους. Η επιλογή σχημάτων, μεγεθών και χρωμάτων κεραμικών πλακιδίων είναι απίστευτα μεγάλη. Μπορείτε να είστε απολύτως σίγουροι ότι η γκάμα των σύγχρονων καταστημάτων που πωλούν κεραμικά πλακίδια είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες των πελατών με διαφορετικά μεγέθη πορτοφολιών, χρώμα και στιλιστικές προτιμήσεις..

Σγουρά κεραμίδια

Μεγάλα σγουρά κεραμίδια

Φωτεινά σγουρά κεραμίδια

Τα σγουρά πλακάκια σε έντονα χρώματα είναι ιδανικά για επένδυση ενός τοίχου με έμφαση, εάν οι υπόλοιπες επιφάνειες του μπάνιου είναι κατασκευασμένες σε ανοιχτόχρωμα, ουδέτερα χρώματα, τότε το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό.

Πλακάκια βαμβακερά

Ένα χυτό τούβλο σε χρώμα τούβλου λαμβάνεται από κόκκινο πηλό και τις περισσότερες φορές δεν χρησιμοποιεί τζάμια. Τα φυσικά χρώματα, συνήθως μέσα στο χρωματικό τερακότα, φέρνουν μια πινελιά πρωτοτυπίας και πρωτοτυπίας στο εσωτερικό του μπάνιου. Ειδικά οι Ευρωπαίοι σχεδιαστές ερωτεύτηκαν τα πλακάκια cotto για το φυσικό τους χρώμα και τη ζεστασιά τους. Εάν σχεδιάζετε ένα εσωτερικό μπάνιο σε ρετρό στυλ, τότε είναι δύσκολο να βρείτε ένα καλύτερο είδος κεραμιδιού..

Πλακάκια κλίνκερ

Τα πλακίδια κλίνκερ χρησιμοποιούνται κυρίως για επένδυση πισινών, υπαίθριων ντους. Η εξώθηση, χάρη στην οποία γίνεται το κλίνκερ, καθιστά δυνατή την απόκτηση προϊόντων πολύπλοκων γεωμετρικών σχημάτων. Ως εκ τούτου, οι κατασκευαστές συχνά προσφέρουν ολόκληρα σύνολα για την αντιμετώπιση σύνθετων επιφανειών γωνιών, κόγχων και οπών για βρύσες και άλλα χαρακτηριστικά για διαδικασίες νερού..

Κάθετη διάταξη

Τοποθετώντας τα κεραμίδια κάθετα, επιτυγχάνετε μια οπτική αύξηση του ύψους του μπάνιου σας. Με οριζόντια διάταξη, η περιοχή του μπάνιου αυξάνεται οπτικά.

Πλακάκι

Σκούρα πλακάκια

Μωσαϊκό

Διαθέτοντας όλες τις θετικές ιδιότητες των κεραμικών πλακιδίων, τα ψηφιδωτά μπορούν, μεταξύ άλλων, να χρησιμεύσουν ως υλικό φινιρίσματος για πολύπλοκες επιφάνειες. Για παράδειγμα, ψηφιδωτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διακοσμήσουν μια μπανιέρα ή νεροχύτη, να διακοσμήσουν μια θέση ή μια αψίδα ή να κόψουν έναν καθρέφτη ή έναν πάγκο..

Με χρυσή λάμψη

Μεταλλικό ψηφιδωτό

Ελαφρύ μωσαϊκό

Πορσελάνινα είδη από πέτρα

Τα κεραμίδια, τα οποία έχουν όλα τα πλεονεκτήματα της κεραμικής, ενισχύονται ως προς την αντοχή στη φθορά και την αντοχή. Το πορσελάνινο σκεύος είναι σε θέση να αντέξει υψηλά φορτία, πτώση βαρέων αντικειμένων και μηχανική καταπόνηση. Συνήθως παράγεται ως πλακάκια δαπέδου με τραχιά επιφάνεια για να αποφευχθεί η ολίσθηση, αλλά υπάρχουν και μοντέλα για επένδυση τοίχων..

Κάτω από την πέτρα

Απομίμηση laminate

Διακόσμηση αντίθεσης

Στην παραγωγή πορσελάνινης πέτρας, χρησιμοποιούνται πρώτες ύλες, οι οποίες στη σύνθεσή τους είναι κοντά σε αυτές που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή πορσελάνης, αλλά εξωτερικά τέτοια προϊόντα μοιάζουν περισσότερο με πέτρα. Τα κεραμικά από πορσελάνη έχουν τη χαμηλότερη απορρόφηση νερού μεταξύ των κεραμικών ομολόγων του. Συμπεριλαμβάνεται στην υψηλότερη ομάδα όσον αφορά την αντοχή στην τριβή και τα επιθετικά περιβάλλοντα.

Σκυρόδεμα

Χωρίς γάνωμα

Τα κλασικά ατσάλινα κεραμικά από πορσελάνη έχουν κοκκώδη δομή σε όλο το βάθος του κεραμιδιού, όπως η φυσική πέτρα, αλλά σε αντίθεση με το τελευταίο, στερείται ανεπιθύμητων εγκλεισμάτων και πόρων. Το αποτέλεσμα είναι μια δομή που δεν είναι επιρρεπής σε ρωγμές. Λόγω της υψηλότερης πυκνότητας και ομοιομορφίας από τη φυσική πέτρα, η πορσελάνινη πέτρα το ξεπερνά σε ορισμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, ιδίως όσον αφορά την αντοχή σε ακραίες θερμοκρασίες.

Σε ανοιχτό μπεζ

Το γυαλισμένο πορσελάνινο σκεύος έχει επίσης αρκετά υψηλή τεχνική απόδοση, αλλά χάρη στο λούστρο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λήψη διαφόρων χρωμάτων επιφάνειας, έχει μεγάλο φάσμα χρωμάτων και δυνατότητα εκτύπωσης..

Γκρι κλίμακα

Σκούρο μπάνιο

Ουδέτερη παλέτα

Σκούρο πορσελάνινο πέτρινο υλικό

Πρόσφατα, τα πλακάκια έχουν γίνει δημοφιλή «κάτω από το laminate», μεγάλες μήτρες με μοτίβο που μιμείται ένα συγκεκριμένο είδος ξύλου, σε φυσική ή λευκασμένη εκδοχή.

Σκούρα χρώματα

Πρωτότυπος σχεδιασμός

Μεγάλο μέγεθος πλακιδίων

Ποτήρι

Το μπάνιο, πλακάκι με γυάλινα πλακάκια, έχει μια ελκυστική και μοναδική εμφάνιση, ευγενή και κομψή. Αλλά να είστε προετοιμασμένοι για την επένδυση από γυαλί για να προσθέσετε κάποια δροσιά στη ρύθμιση του μπάνιου. Κατά κανόνα, ένα τέτοιο φινίρισμα γίνεται με τη μορφή βιτρό, αλλά υπάρχουν επίσης επιλογές με εκτύπωση φωτογραφιών. Στο τέλος, οι κατασκευαστές είναι σε θέση να εκπληρώσουν οποιαδήποτε από τις ιδιοτροπίες σας για μια κατάλληλη ανταμοιβή..

Υφή γυαλιού

Τα γυάλινα πλακάκια μπορεί να είναι λεία ή με υφή. Η υφή με υφή είναι λίγο πιο δύσκολη στη φροντίδα, αλλά το οπτικό αποτέλεσμα υπερτερεί των μικρών ενοχλήσεων.

Γυάλινο κεραμίδι

Μπλε γυαλί

Όλες οι αποχρώσεις του μπλε

Επένδυση με γυάλινα πλακάκια

Πέτρα

Μάρμαρο ή γρανίτης, λιγότερο συχνά βασάλτης μπορεί να χρησιμεύσει ως υλικό για την κατασκευή πλακιδίων επένδυσης. Λόγω του πολύ υψηλού κόστους των φυσικών υλικών (ειδικά του μαρμάρου), οι κατασκευαστές μοντέρνων πλακιδίων μπάνιου προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα τεχνητής απομίμησης φυσικών υλικών. Εξωτερικά, είναι αρκετά δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ φυσικού και τεχνητού προϊόντος, αλλά οι διαφορές θα είναι στις τεχνολογικές ιδιότητες..

Μαρμάρινα πλακάκια

Τεχνητή πέτρα

Ελαφρύ μάρμαρο

Η τεχνητή πέτρα έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι της φυσικής πέτρας (εκτός από το κόστος) – είναι πολύ ελαφρύτερη και ευκολότερη στην εγκατάσταση..

Φινίρισμα πέτρας

Πλακάκια από μπάνιο από πέτρα

Επιλέγοντας το μέγεθος των πλακιδίων του μπάνιου

Αφού αποφασίσετε για τον τύπο πλακιδίων που θα χρησιμοποιήσετε για την κάλυψη των επιφανειών, θα χρειαστεί να επιλέξετε το μέγεθος των καλουπιών. Όλα θα εξαρτηθούν από την περιοχή, το σχήμα και την πολυπλοκότητα της γεωμετρίας των επιφανειών του δωματίου στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η διακόσμηση. Εάν το επιλεγμένο υλικό ταιριάζει καλά στις διαστάσεις και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του μπάνιου, τότε θα υπάρξουν πολύ λιγότερα απόβλητα, και ως εκ τούτου οικονομικό κόστος. Επιπλέον, το σωστό μέγεθος των πλακιδίων σας επιτρέπει να μειώσετε τον αριθμό των αρμών και μικρών ενθεμάτων..

Μεγάλα πλακάκια

Πλακάκια μεγάλου μεγέθους

Μεγάλες μήτρες

Πρόσφατα, η χρήση μεγάλων πλακιδίων έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, επειδή όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος των καλουπιών, τόσο λιγότερες ραφές και πραγματοποιείται ταχύτερη εγκατάσταση. Πολύ συχνά, οι σχεδιαστές και οι ιδιοκτήτες σπιτιού άρχισαν να χρησιμοποιούν πορσελάνινα κεραμικά, τα οποία παλαιότερα χρησίμευαν μόνο ως επένδυση δαπέδου, για επένδυση τοίχων ή τμημάτων τους..

Πλακάκια διαφόρων μεγεθών

Μωσαϊκό

Αλλά τα μεγάλα μεγέθη πλακιδίων δεν είναι κατάλληλα για κάθε μπάνιο. Εάν οι επιφάνειες του χώρου περιποίησης σας έχουν καμπύλες, στήλες, καμάρες ή κόγχες, τότε μικρά κεραμίδια ή ψηφιδωτά είναι πιο κατάλληλα για επένδυση..

Συνδυασμένη επένδυση

Για την πρωτοτυπία του εσωτερικού του μπάνιου και τη σημαντική εξοικονόμηση προϋπολογισμού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορους τύπους πλακιδίων, συνδυάζοντάς τα όχι μόνο σύμφωνα με την παλέτα χρωμάτων, αλλά και το μέγεθος του τελικού υλικού φινιρίσματος πιο κατάλληλο για κάθε επιφάνεια.

Συνδυάζουμε το φινίρισμα

Παραλλαγές με διαφορετικά πλακάκια

Πλακάκι

Πλακάκι

Αποφασίζοντας για την παλέτα χρωμάτων του μπάνιου

Μία από τις πιο δύσκολες επιλογές, λόγω της απίστευτα μεγάλης γκάμας υλικών φινιρίσματος στα σύγχρονα καταστήματα, είναι η επιλογή χρωμάτων. Σε αυτή την περίπτωση, όλα εξαρτώνται από τις προσωπικές σας προτιμήσεις και το μέγεθος της αίθουσας επεξεργασίας νερού. Δεν είναι μυστικό ότι τα ανοιχτά χρώματα συμβάλλουν στην οπτική επέκταση του χώρου (και για πολλά μπάνια στα τυπικά διαμερίσματα αυτό το ζήτημα είναι περισσότερο από σχετικό). Εάν το κεραμίδι που επιλέξατε είναι μικρό, πάλι, οι σχεδιαστές συνιστούν να μείνετε σε μια ελαφριά κλίμακα. Αλλά δεν υπάρχουν κανόνες και απαγορεύσεις.

Χιονάτα κεραμίδια

Λευκό μπάνιο

Λευκά πλακάκια

Πολλοί συμπατριώτες μας φοβούνται να διακοσμήσουν το μπάνιο σε λευκά και ακόμη και λευκά χιόνια, φοβούμενοι την αύξηση του χρόνου που θα πρέπει να αφιερωθεί στον καθαρισμό και τον καθαρισμό των επιφανειών. Στην πράξη, αποδεικνύεται ότι το κύριο εμπόδιο στη λάμψη και την καθαριότητα της επένδυσης πλακιδίων είναι μια ελαφριά άνθηση που παραμένει από σταγονίδια νερού. Και σε ανοιχτόχρωμα, λευκά πλακάκια, είναι σχεδόν αόρατο, κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί για τις σκοτεινές αποχρώσεις του υλικού φινιρίσματος..

Σκούρο χρωματισμό

Φωτεινά πλακάκια

Φωτεινό σχέδιο χρωμάτων

Τοίχος προφοράς

Για τους λάτρεις των φωτεινών χρωμάτων, οι κατασκευαστές κεραμικών πλακιδίων και ψηφιδωτών προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από πλούσια, πολύχρωμα χρώματα. Αλλά όταν αποφασίζετε για ένα απελπισμένο βήμα για την επένδυση του μπάνιου στο αγαπημένο σας κόκκινο χρώμα, για παράδειγμα, σταματήστε και φανταστείτε ότι θα χρειαστεί να κάνετε μπάνιο σε αυτό το κόκκινο δωμάτιο για πολλά χρόνια (άλλωστε, τέτοιες επισκευές γίνονται, όπως ας πούμε, για αιώνες). Σως θα περιοριστείτε σε έναν μόνο φωτεινό τοίχο, φτιαγμένο ως προφορά. Or μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη σας φωτεινή σκιά ως μοτίβο μπορντούρας, τονίζοντας ορισμένα σημαντικά τμήματα του μπάνιου. Μπορείτε να δώσετε έμφαση στο περίγραμμα του καθρέφτη με μια πολύχρωμη επένδυση, να δώσετε έμφαση στο σχήμα ενός λουτρού ή νεροχύτη ή να απλώσετε ένα διακοσμητικό πλαίσιο στον τοίχο.

Φωτεινό στολίδι

Στυλ συνονθύλευμα

Ετερόκλητο σχέδιο

Τα κεραμικά πλακίδια με μοτίβο ή στολίδι πρέπει επίσης να προσεγγίζονται με προσοχή. Αντιμετωπίζετε όλους τους τοίχους του μπάνιου με πλακάκια με ποικίλη εκτύπωση μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε οπτική μείωση της περιοχής του μπάνιου, αλλά και σε ψυχολογικά άβολη διαμονή σε αυτό. Και πάλι, συνιστάται να χρησιμοποιείτε ένα φωτεινό, ποικίλο μοτίβο ως τόνους, δοσολογημένα και τοπικά.

Ασιατικό στυλ

Η κατασκευή ενός πίνακα με ανατολίτικο μοτίβο ως τοίχο με έμφαση όχι μόνο θα φέρει ποικιλία χρωμάτων στο εσωτερικό του μπάνιου, αλλά θα το κάνει πιο εξατομικευμένο και μοναδικό.

Μεσογειακό στυλ

Μια πινελιά μεσογειακού στιλ στο μπάνιο σας θα σας βοηθήσει να προσθέσετε μπορντούρα σε κεραμίδια με έντονα μπλε στολίδια, μια τοιχογραφία στον τοίχο ή ένα σχέδιο στο πάτωμα, με πλακάκια με περίπλοκα σχέδια..

Ασπρόμαυρο εσωτερικό

Συνδυαστικά

Κάθετες λωρίδες