Κομψός και διαχρονικός συνδυασμός μαύρου και λευκού στο εσωτερικό του μπάνιου

Το ασπρόμαυρο αντιπροσωπεύει χρώματα που έχουν παραμείνει σχετικά, σε ζήτηση και μοντέρνα για πολλά χρόνια. Ένα εσωτερικό μπάνιο σε αυτόν τον συνδυασμό χρωμάτων θα φαίνεται πάντα ακριβό, αξιοσέβαστο, εκλεπτυσμένο και κομψό. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων είναι εξίσου κατάλληλος τόσο για ευρύχωρα όσο και για μικρά δωμάτια. Και αν διατηρείτε τη σωστή αναλογία χρωμάτων, τότε, εκτός από το μοντέρνο και κομψό εσωτερικό, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια υπέροχη ζώνη χαλάρωσης στο σπίτι σας. Απλώς πρέπει να τηρείτε ορισμένους κανόνες και συστάσεις. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τα πάντα με τη σειρά.

Ασπρόμαυρο σχέδιο μπάνιου με στήληΠρωτότυπο σχέδιο στους τοίχους του ασπρόμαυρου μπάνιουΣχεδιασμός μπάνιου σε ασπρόμαυρο συνδυασμόΟ συνδυασμός ασπρόμαυρου = πάντα επίκαιρος και μοντέρνος

Εάν η περιοχή του μπάνιου είναι μικρή

Εάν το μπάνιο είναι μικρό, τότε το κύριο χρώμα στο εσωτερικό πρέπει να είναι λευκό. Αυτό ισχύει επίσης για το χρώμα των τοίχων, του δαπέδου και της οροφής. Αυτός ο σχεδιασμός θα αυξήσει οπτικά το χώρο..

Πολύ μικρό μπάνιο με ελάχιστο μαύρο χρώμα Ο αρχικός σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου με στολίδια στους τοίχους Θα πρέπει να υπάρχει περισσότερο λευκό σε ένα μικρό δωμάτιο Ασπρόμαυρο εσωτερικό ενός μικρού μπάνιου, όπου ο κύριος τόνος είναι λευκός

Είναι ωραίο να διακοσμείτε τους τοίχους με τουλάχιστον μερικές κάθετες λωρίδες, για παράδειγμα, από κεραμίδια – αυτή η τεχνική θα βοηθήσει στην οπτική ανύψωση της οροφής. Ακόμα κι αν το κεραμίδι δεν είναι μονόχρωμο, αλλά με μοτίβο (λαχανικό ή γεωμετρικό).

Οι κάθετες λωρίδες θα αυξήσουν οπτικά το ταβάνι Υπάρχει μια ακόμη μικρή απόχρωση. Όταν τοποθετείτε τον καθρέφτη, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο μαύρος τοίχος ή οι μαύρες λωρίδες (εάν υπάρχουν) δεν αντικατοπτρίζονται σε αυτόν.

Μόνο οι φωτεινοί τοίχοι μπορούν να αντικατοπτρίζονται στους καθρέφτες

Σε λευκό πάτωμα, είναι καλή ιδέα, για παράδειγμα, να στρώσετε ένα μαύρο χαλί. Και θα είναι ακόμα πιο θεαματικό αν τοποθετηθούν μαύρα γεωμετρικά σχήματα σε λευκά πλακάκια δαπέδου, μία από τις πιο απλές επιλογές είναι μια σκακιέρα.

Το πάτωμα του μπάνιου είναι πλακάκι σε μοτίβο σκακιέρας Μικρό εσωτερικό μπάνιου με ωραία πλακάκια σκακιέρας Όμορφο ασπρόμαυρο εσωτερικό μπάνιου με πάτωμα σκακιέρας

Δεν συνιστάται επίσης να κάνετε το περίγραμμα με μαύρο χρώμα στην περίμετρο του δωματίου – η περιοχή θα χαθεί αμέσως. Το σχήμα των υδραυλικών είναι πιο κατάλληλο σε αυτή την περίπτωση, ορθογώνιο..

Ορθογώνια υδραυλικά στο ασπρόμαυρο εσωτερικό του μπάνιουΟρθογώνια υδραυλικά - η καλύτερη επιλογή για ένα μικρό μπάνιο

Και όλα τα είδη ράφια αγοράζονται καλύτερα διαφανή, έτσι ώστε να μην κρύβουν πολύτιμο χώρο, για παράδειγμα, γυαλί ή πλαστικό. Μια διαφανής γυάλινη καμπίνα ντους είναι επίσης εξαιρετική..

Η γυάλινη καμπίνα ντους είναι εξαιρετικά κατάλληλη στο εσωτερικό ενός ασπρόμαυρου μπάνιου μικρών μεγεθώνΜικρό μπάνιο με γυάλινη καμπίνα ντους Όσον αφορά την επιλογή των λαμπτήρων, είναι καλύτερο να σταματήσετε σε αυτά από κρύσταλλο ή με μεταλλικό σκελετό..

Κρυστάλλινος πολυέλαιος ιδανικός για ασπρόμαυρους εσωτερικούς χώρους μπάνιουΌμορφο ασπρόμαυρο εσωτερικό μπάνιου με κρυστάλλινη λάμπα

Και μην ξεχνάτε ότι ένα μικρό δωμάτιο σε ένα ασπρόμαυρο μπάνιο πρέπει να είναι πολύ καλά φωτισμένο. Αξεσουάρ φωτεινών χρωμάτων, για παράδειγμα, πράσινο, πορτοκαλί ή κίτρινο, καθώς δεν απαγορεύονται ούτε οι χρωματικές πινελιές του εσωτερικού. Τα φρέσκα λουλούδια είναι πάντα πολύ κατάλληλα.

Φωτεινό κίτρινο και πορτοκαλί τόνους στο εσωτερικό ενός ασπρόμαυρου μπάνιου

Αν το μπάνιο είναι ευρύχωρο

Λοιπόν, σε μια τέτοια κατάσταση, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για τη διακόσμηση του δωματίου. Οι ιδιοκτήτες τέτοιων μπάνιων μπορούν μόνο να ζηλευτούν, ειδικά επειδή σε ασπρόμαυρο συνδυασμό τέτοια αρχοντικά θα φαίνονται απλά εκπληκτικά..

Ευρύχωρο εσωτερικό μπάνιου, κατασκευασμένο σε ασπρόμαυρο συνδυασμό με την εισαγωγή του σκούρου μπεζ Σε αυτήν την κατάσταση, υπάρχουν πολλές επιλογές σχεδιασμού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερο μαύρο στο εσωτερικό, για παράδειγμα, διακοσμώντας έτσι δύο ή και τρεις τοίχους και διακοσμήστε μόνο έναν με λευκό. Σε αυτή την περίπτωση, ο κεντρικός τοίχος μπορεί να γίνει με μοτίβο.

Διακόσμηση του κεντρικού τοίχου με στολίδια στο εσωτερικό ενός ασπρόμαυρου μπάνιου

Σε αυτή την περίπτωση, το πάτωμα είναι προτιμότερο μαύρο. Το ταβάνι πρέπει να είναι λευκό. Στο εσωτερικό ενός ευρύχωρου μπάνιου, τα μαύρα πλακάκια είναι κατάλληλα. Εάν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όχι ένα μονόχρωμο μαύρο κεραμίδι, αλλά με ένα στολίδι σε γκρι ή ασημί χρώμα – παίρνετε έναν όμορφο συνδυασμό. Ο καθρέφτης φαίνεται πιο εντυπωσιακός σε ένα τέτοιο εσωτερικό σε ασημί πλαίσιο..

Πολυτελές εσωτερικό μπάνιου σε ασπρόμαυρο με καθρέφτες σε ασημί πλαίσιο

Ένα χνουδωτό λευκό χαλί μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πάτωμα. Τα υδραυλικά είναι προτιμότερα ανοιχτά: λευκά ή γαλακτώδη, αν και επιτρέπονται αν το εσωτερικό του μπάνιου είναι μαύρο.

Στο εσωτερικό ενός μεγάλου και ευρύχωρου μπάνιου, μπορούν πάντα να τοποθετηθούν πολλά διακοσμητικά αντικείμενα, όπως διάφορα βάζα δαπέδου, λάμπες με πρωτότυπα αμπαζούρ, κεριά και πολλά άλλα, όποια και αν είναι η φαντασία σας.

Φρέσκα λουλούδια ως αξεσουάρ - μια υπέροχη λύση

Συνοψίζοντας, πρέπει να τηρείτε τα ακόλουθα:

Όταν διακοσμείτε το εσωτερικό του μπάνιου σε ασπρόμαυρα χρώματα, πρέπει να ακολουθείτε απλούς κανόνες για να επιτύχετε ένα καλό τελικό αποτέλεσμα:

Και μερικές ακόμη αποχρώσεις

Το μαύρο χρώμα βοηθά ένα άτομο να επικεντρωθεί σε κάτι, σαν να το ενθαρρύνει να κοιτάξει τον εσωτερικό του κόσμο και το λευκό δημιουργεί μια ατμόσφαιρα εκπληκτικής ελαφρότητας και καθαρότητας.

Απαιτείται ισορροπία κατά τη διακόσμηση ενός ασπρόμαυρου εσωτερικού χώρου του μπάνιου

Και τι είδους ισορροπία χρειάζεστε, εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε, βασιζόμενοι στην εσωτερική ατομική σας στάση. Το κύριο πράγμα είναι να αποφύγετε τον υπερκορεσμό με το ένα ή το άλλο χρώμα. Διαφορετικά, ένα άνετο περιβάλλον στο εσωτερικό δεν θα λειτουργήσει..