Παιδικό δωμάτιο για αγόρι και κορίτσι

Η τακτοποίηση παιδικού δωματίου είναι ένας μεγάλος πονοκέφαλος για τους γονείς. Η δημιουργία ενός αρμονικού, ενδιαφέροντος, πρακτικού και άνετου περιβάλλοντος στο οποίο το παιδί θα χαρεί να αναπτυχθεί και να αναπτυχθεί είναι μια σχολαστική και δαπανηρή διαδικασία. Εάν υπάρχουν δύο παιδιά, τότε μπορείτε να πολλαπλασιάσετε με ασφάλεια το οικονομικό και χρονικό κόστος στο μισό. Στην περίπτωση που είναι απαραίτητο να οργανωθούν ζώνες αναψυχής, παιχνιδιών, σπουδών και δημιουργικότητας για παιδιά διαφορετικών φύλων σε ένα δωμάτιο, οι γονείς πρέπει να πάρουν τρεις φορές περισσότερες αποφάσεις, να λύσουν πολλά διλήμματα και να διευθετήσουν συγκρούσεις. Μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι στο δωμάτιο όπου ζουν ο αδελφός και η αδελφή, δεν θα είναι δυνατόν να αποφευχθούν οι συγκρούσεις συμφερόντων. Κανένας σχεδιαστής δεν μπορεί να καταλήξει σε έναν καθολικό τρόπο δημιουργίας ενός εσωτερικού χώρου στον οποίο αρσενικά και θηλυκά ξεκινήματα των μικρών ιδιοκτητών των χώρων θα συνδυάζονται αρμονικά. Αλλά είναι δυνατό να διευκολυνθεί η ζωή των γονέων και των ίδιων των κατοίκων του κοινού χώρου, με τη βοήθεια της κατάλληλης χωροθέτησης, της εργονομικής κατανομής του χώρου, της επιλογής επίπλων υψηλής ποιότητας και πρακτικής, καθώς και της αρμονικής εφαρμογής του διακόσμηση και αξεσουάρ..

Εσωτερικό δωματίου αδελφών και αδελφών

Αποφασίζοντας για το σχεδιασμό του παιδικού δωματίου

Στην ανάγκη διαίρεσης ενός χώρου μεταξύ αδελφού και αδελφής, οι περισσότεροι γονείς βλέπουν μόνο ελλείψεις, προβληματικές καταστάσεις. Υπάρχουν όμως και θετικές πτυχές στο να είμαστε μαζί. Η ανάγκη να μοιραστούν έναν κοινό χώρο, χώρο αναψυχής, παιχνιδιών, δημιουργικότητας και μελέτης ωθεί τα παιδιά να καλλιεργήσουν συναισθήματα όπως η ανεκτικότητα, η ικανότητα να ενδίδουν, να υπολογίζουν τη θέληση ενός άλλου ατόμου, τις ανάγκες και τις επιθυμίες του. Είναι πιθανό ότι η διαμονή (έως μια ορισμένη ηλικία) παιδιών διαφορετικών φύλων στο ίδιο δωμάτιο θα δημιουργήσει μια αξιόπιστη βάση για σχέσεις αλληλοσεβασμού στη μετέπειτα ενήλικη ζωή. Από την πλευρά των γονέων, απαιτείται υποστήριξη όχι μόνο για την αποδοχή των προτιμήσεων του κάθε παιδιού, για την υποστήριξη της προσωπικότητάς του, αλλά και για την αντανάκλαση της ατομικότητας του κάθε παιδιού στο σχεδιασμό του κοινού δωματίου..

Πρωτότυπες λύσεις σχεδιασμού

Εσωτερικό ενός ευρύχωρου φυτώριου

Ανεξάρτητα από το μέγεθος του παιδικού δωματίου, ο γονέας θα πρέπει να επισημάνει τις ακόλουθες περιοχές του δωματίου:

  • ξεκούραση και ύπνος?
  • μελέτη και δημιουργικότητα?
  • Παιχνίδια;
  • αποθήκευση προσωπικών και κοινών πραγμάτων.

Χρωματικές προφορές

Ζώνη με θέσεις ύπνου

Οι ακόλουθοι παράγοντες θα επηρεάσουν τη δημιουργία του σχεδίου:

  • το μέγεθος και το σχήμα του δωματίου – είναι προφανές ότι σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο είναι πολύ πιο εύκολο να δημιουργηθεί μια αρμονική χωροθέτηση χώρου σε προσωπικούς και γενικούς τομείς.
  • το ύψος της οροφής επηρεάζει άμεσα τη δυνατότητα χρήσης κουκέτες ή κρεβατιών στη σοφίτα.
  • ο αριθμός των ανοιγμάτων παραθύρων – επηρεάζει τη διάταξη των επίπλων και τη δυνατότητα χρήσης οποιωνδήποτε χωρισμάτων, κουρτινών και οθονών μεταξύ των προσωπικών χώρων.
  • ηλικία των παιδιών?
  • προσωπικές προτιμήσεις, χόμπι, ανάγκες κάθε παιδιού.
  • οικονομικές δυνατότητες των γονέων.

Χώροι εργασίας σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο

Πρωτότυπες λύσεις χρώματος

Χρωματικές προφορές σε λευκό φόντο

Ουδέτερο εσωτερικό

Εάν το μέγεθος του παιδικού δωματίου είναι μέτριο, τότε είναι καλύτερο να εγκαταλείψετε τις περίπλοκες θεματικές διακοσμήσεις του δωματίου και να προτιμήσετε έναν απλό, ουδέτερο σχεδιασμό, έναντι του οποίου θα είναι δυνατή η μετατροπή της κατάστασης και, με τη βοήθεια λεπτομερειών, υποδεικνύουν τις προτιμήσεις γεύσης κάθε παιδιού, υποδεικνύουν την ατομικότητά τους. Σε αυτή την περίπτωση, οι σχεδιαστές συνιστούν να επιλέξετε μια ελαφριά, ουδέτερη παλέτα χρωμάτων ως βάση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τονισμούς στη διακόσμηση, επισημαίνοντας τον τοίχο στην περιοχή κάθε παιδιού με χρώμα, αλλά δεν πρέπει να είναι αντίθετα μεταξύ τους σε θερμοκρασία χρώματος και χαρακτήρα. Για παράδειγμα, «κλασσικός» η ιδέα να αγαπάς το ροζ στα κορίτσια και το μπλε στα αγόρια δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσεις ένα αρμονικό εσωτερικό.

Σε ένα κατάλευκο δωμάτιο

Με φόντο τους λευκούς τοίχους

Ελαφρύ εσωτερικό του βρεφονηπιακού σταθμού

Οι ανοιχτές αποχρώσεις είναι το τέλειο σκηνικό για κάθε επίπλωση, διακόσμηση και αξεσουάρ. Ένας τοίχος με έμφαση μπορεί επίσης να διακοσμηθεί χρησιμοποιώντας ένα σχέδιο, αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να βρεθεί μια συμβιβαστική επιλογή που ταιριάζει στον αδελφό και την αδελφή. Μοτίβα φυτών, εικόνες ζώων και χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων ή παραμύθια, που αρέσουν και στα δύο παιδιά, θα διακοσμήσουν την έμφαση και δεν θα προκαλέσουν διχόνοια μεταξύ των μικρών ιδιοκτητών του δωματίου.

Διακόσμηση τοίχου

Παιδικό δωμάτιο στον δεύτερο όροφο

Πρωτότυπος σχεδιασμός

Θεματικός σχεδιασμός

Ο σχεδιασμός ενός κοινού δωματίου σε ένα συγκεκριμένο θέμα μόνο με την πρώτη ματιά φαίνεται να είναι ένα εξωπραγματικό έργο εάν ένας από τους ιδιοκτήτες του δωματίου λατρεύει τις χνουδωτές γάτες και τις πεταλούδες και ο δεύτερος ονειρεύεται μια πτήση στο διάστημα και λατρεύει τους σχεδιαστές. Για να δημιουργήσετε ένα θεματικό εσωτερικό, υπάρχουν πολλά ουδέτερα θέματα που θα προσελκύσουν παιδιά διαφορετικών φύλων. Το θέμα ενός τσίρκου ή χώρου, μιας παιδικής χαράς ή μιας πόλης του μέλλοντος, ενός παραμυθιού ή της ζούγκλας μπορεί να γίνει μια έννοια που ενώνει όλα τα εσωτερικά στοιχεία. Για παράδειγμα, ένα δωμάτιο διακοσμημένο με τη μορφή ενός παραμυθένιου κάστρου θα προσελκύσει ένα αγόρι που παριστάνει τον ιππότη που πολεμά έναν δράκο και ένα κορίτσι που μπορεί εύκολα να εμφανιστεί με τη μορφή μιας πριγκίπισσας φυλακισμένης σε ένα κάστρο..

Κάστρο παραμυθιού στο φυτώριο

Θεματικός σχεδιασμός

Μια άλλη επιλογή για τη δημιουργία θεματικού εσωτερικού συνδέεται με την ενότητα εκτέλεσης και σχεδιασμού διαφορετικών χώρων του δωματίου διατηρώντας παράλληλα τις προσωπικές προτιμήσεις κάθε παιδιού. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας καλλιτεχνικές τοιχογραφίες ή ταπετσαρίες με εκτύπωση φωτογραφιών, μπορείτε να διακοσμήσετε τοίχους σε διαφορετικά θέματα, αλλά σε ένα μοναδικό στιλιστικό σχέδιο..

Πρωτότυπη τοιχογραφία

Φωτεινό σχέδιο

Εάν και τα δύο παιδιά που ζουν στο ίδιο δωμάτιο είναι αρκετά ενεργά και λατρεύουν τις αθλητικές δραστηριότητες, τότε αυτός ο εθισμός μπορεί να γίνει θέμα διακόσμησης ενός παιδικού σταθμού. Μια μπάρα τοίχου, μια οριζόντια μπάρα με δαχτυλίδια και ένα σχοινί, ένας τοίχος μίνι -αναρρίχησης για προπόνηση επιδεξιότητας και αντοχής – όλα αυτά τα στοιχεία μπορούν να γίνουν η βάση στη διαμόρφωση του σχεδιασμού ενός δωματίου. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να μην παρασυρθείτε και να μην ξεχάσετε την οργάνωση πλήρων χώρων ύπνου και χώρων για μελέτη (δημιουργικότητα).

Ασυνήθιστος σχεδιασμός δωματίου

Πρωτότυπος σχεδιασμός

Ζώνη σε κοινόχρηστο δωμάτιο

Είτε το θέλουν είτε όχι οι γονείς, θα πρέπει να μοιραστούν το δωμάτιο μεταξύ της κόρης και του γιου. Δύο ακρόσωνα άτομα το καθένα αξίζει τη δική του απομόνωση. Ακόμα κι αν δεν ταιριάζει τίποτα άλλο στο δωμάτιο, εκτός από κρεβάτια και γραφείο, είναι απαραίτητο τουλάχιστον να εξοπλίσετε το χώρο κοντά στους χώρους ύπνου ως μέρος μιας ατομικής προσέγγισης. Έτσι κάθε παιδί θα έχει το δικό του νησί, συμβολίζοντας τα χόμπι, τους εθισμούς και τα γούστα του..

Σχεδιασμός μικρού δωματίου

Απέναντι στους γαλάζιους τοίχους

Μία από τις απλούστερες, πιο κατανοητές και εφικτές μεθόδους ζωνών είναι τα έπιπλα. Σε ένα δωμάτιο με αρκετό κρεβάτι για έναν αδελφό και αδελφή, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε κατά μήκος απέναντι τοίχους, αφήνοντας αρκετό χώρο στο κέντρο του δωματίου για ενεργό παιχνίδι. Το καλύτερο μέρος για την οργάνωση ενός χώρου εργασίας (τομέας δημιουργικότητας και σπουδών) θα είναι το τμήμα δίπλα στο παράθυρο. Απλώς μην αφήνετε τα παιδιά μόνα τους με έναν υπολογιστή ή άλλο gadget. Για να αποφύγετε τις εχθροπραξίες, είναι καλύτερο να προχωρήσετε σε δύο συσκευές για κάθε παιδί και να ορίσετε ένα αποδεκτό χρονικό πλαίσιο για την εργασία με το gadget..

Συστήματα αποθήκευσης στο νηπιαγωγείο

Εξοικονόμηση χρήσιμου χώρου

Εάν το παιδικό δωμάτιο δεν μπορεί να καυχηθεί με επαρκή χώρο για να διαθέσει ξεχωριστούς χώρους ύπνου για κάθε παιδί, είναι απαραίτητο να εξοικονομήσετε χρήσιμο χώρο με τη βοήθεια δομών δύο επιπέδων. Σε αυτήν την περίπτωση, η χωροθέτηση μπορεί να ονομαστεί επίπεδο και όχι χωρική. Σε κάθε περίπτωση, κάθε παιδί θα έχει τον δικό του χώρο ύπνου, ο οποίος μπορεί να τακτοποιηθεί με τη βοήθεια αξεσουάρ που υποδεικνύουν όχι τόσο το φύλο όσο τα χόμπι των παιδιών, επίδειξη αγαπημένων χαρακτήρων, παιχνίδια, παραμύθια, κινούμενα σχέδια.

Κουκέτα

Φωτεινή επίπλωση

Εάν και τα δύο παιδιά είναι μαθητές με μικρή ή καθόλου διαφορά ηλικίας, τότε η κατανομή θέσεων εργασίας για καθένα γίνεται όχι λιγότερο προτεραιότητα από την οργάνωση άνετων χώρων ύπνου. Προφανώς, στις περισσότερες περιπτώσεις (εκτός από πολύ ευρύχωρα δωμάτια με δύο παράθυρα στον ίδιο τοίχο) είναι προβληματική η οργάνωση ανεξάρτητων γραφείων για κάθε παιδί στο άνοιγμα του παραθύρου. Τα ντουλάπια για βιβλία ή είδη γραφείου θα σας βοηθήσουν να χωρίσετε τον χώρο εργασίας, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να φτιάξετε ένα κάθετο ράφι εγκατεστημένο σε μια κοινή κονσόλα και να χωρίζετε τα παιδιά σαν ένα διαμέρισμα.

Τραπέζια στο νηπιαγωγείο

Οργάνωση χώρων εργασίας

Η ζώνη με το χρώμα είναι μια τεχνική γνωστή σε πολλούς γονείς για την υπό όρους διαίρεση ενός δωματίου στο οποίο ζουν δύο παιδιά με συχνά εκ διαμέτρου αντίθετα γούστα, ενδιαφέροντα και χόμπι. Όταν επισημαίνετε περιοχές με χρώμα, το κυριότερο είναι να μην το παρακάνετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να τελειώσετε όλες τις επιφάνειες ενός δωματίου με ουδέτερο φωτισμό και εγώ χρησιμοποιώ έντονα χρώματα για να επισημάνω λειτουργικά τμήματα. Κρεβάτια του ίδιου μοντέλου, αλλά διαφορετικά χρώματα θα δείχνουν ότι ανήκουν σε έναν αδελφό ή αδελφή, μια παρόμοια τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συστήματα αποθήκευσης, χώρους εργασίας.

Φωτεινά κρεβάτια

Στο δωμάτιο των ετεροφυλόφιλων παιδιών

Το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί κατά τη ζώνη με χαλί, σύστημα φωτισμού και διακόσμηση. Αυτά τα εσωτερικά αντικείμενα δεν υποδεικνύουν άμεσα, δεν περιγράφουν τα σαφή όρια κάθε ζώνης, αλλά είναι πολύ αποτελεσματικές τεχνικές στην οριοθέτηση του χώρου, για να μην αναφέρουμε τις κύριες λειτουργίες που εκτελούν..

Θέσεις ύπνου σε ένα μικρό δωμάτιο

Φωτεινά αξεσουάρ

Δωμάτιο σε κίτρινα παστέλ χρώματα

Μπορείτε να ζωνάρετε τον χώρο όχι μόνο με τη βοήθεια βασικών επίπλων, αλλά και μέσω πρόσθετων σετ παιχνιδιού. Για παράδειγμα, στον παιδότοπο του κοριτσιού υπάρχει μια μίνι έκδοση της κουζίνας της μητέρας της και το τμήμα παιχνιδιού του αγοριού αντιπροσωπεύεται από μια στάση με σιδηρόδρομο ή αυτοκινητόδρομο. Αλλά για τέτοιο εξοπλισμό, το δωμάτιο πρέπει να έχει επαρκή αριθμό τετραγωνικών μέτρων..

Ζώνη σε κοινόχρηστο δωμάτιο

Συστήματα αποθήκευσης γύρω από το παράθυρο

Ένα πρωτότυπο νησί στο φυτώριο

Εάν το δωμάτιο για δύο παιδιά είναι τόσο μικρό που η κατανομή χωριστών ζωνών για τον αδελφό και την αδελφή είναι σχεδόν αδύνατη, κάθε εκατοστό είναι εγγεγραμμένο για τον στοιχειώδη εξοπλισμό του χώρου με τους απαραίτητους χώρους ύπνου και ένα χώρο εργασίας, τότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν τοίχοι. Για παράδειγμα, για να κρεμάσετε σχέδια, χειροτεχνίες ή αφίσες με τους αγαπημένους σας χαρακτήρες, ανατίθεται σε κάθε παιδί «το δικό» τείχος. Μια παρόμοια τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανοιχτά ράφια όπου τα αδέλφια μπορούν να αποθηκεύουν τα βιβλία τους, μικρά παιχνίδια, συλλεκτικά αντικείμενα..

Διακόσμηση τοίχου

Πίνακες σχεδίασης γύρω από το κρεβάτι

Σχεδιασμός μικρού δωματίου

Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά ηλικίας μεταξύ των παιδιών, τόσο πιο υπεύθυνοι θα πρέπει να προσεγγίσετε το ζήτημα της χωροταξίας. Εάν η διαφορά στην ηλικία του αδελφού και της αδελφής είναι σημαντική, τότε ίσως χρειαστεί ακόμη και να χρησιμοποιήσετε διαχωριστικά χωρίσματα για κινητά – οθόνες, κουρτίνες, ακόμη και ράφια βιβλίων. Φυσικά, μια τέτοια τεχνική θα επηρεάσει τη συνολική εικόνα του δωματίου, θα επηρεάσει το σχηματισμό μιας αίσθησης ευρυχωρίας και ελευθερίας του εσωτερικού. Αλλά ο προσωπικός χώρος κάθε παιδιού σε αυτή την περίπτωση έρχεται στο προσκήνιο. Εξάλλου, η πιθανότητα μοναξιάς, ένα αίσθημα ασφάλειας, επηρεάζει όχι μόνο τη διάθεση του παιδιού, αλλά και τη διαμόρφωση της ψυχολογικής του κατάστασης, το συναισθηματικό υπόβαθρο και, στο μέλλον, τον χαρακτήρα του μικρού ιδιοκτήτη του δωματίου..

Θέση ανάπαυσης στο παράθυρο του κόλπου

Φωτεινό σχέδιο του φυτώριου

Στο δωμάτιο των παιδιών με μεγάλη διαφορά ηλικίας

Σε ένα δωμάτιο για ετεροφυλόφιλα μωρά, για παράδειγμα, δεν έχει νόημα να πραγματοποιείται ζώνη ανά φύλο. Το μόνο που χρειάζονται τα νεογέννητα στα πρώτα στάδια της ζωής τους είναι η οργάνωση ενός άνετου χώρου για ύπνο και άμεσης, γρήγορης πρόσβασης των γονέων στο δωμάτιο του μωρού. Οι ειδικοί συνιστούν στους γονείς να δημιουργήσουν το εσωτερικό ενός δωματίου για νεογέννητα από την άποψη της προετοιμασίας για περαιτέρω αλλαγή (και δεν είναι μακριά) – μια ουδέτερη παλέτα χρωμάτων σε ανοιχτά χρώματα, συστήματα αποθήκευσης που μπορούν εύκολα να μεταφερθούν από την τοποθέτηση των πραγμάτων σε μονάδες για παιχνίδια , βιβλία και άλλες συσκευές για παιχνίδια, ανάπτυξη και δημιουργικότητα.

Δωμάτιο για νεογέννητα

Σχεδιασμός βρεφικού δωματίου

Πρωτότυπη διακόσμηση τοίχου

Φωτεινή εικόνα του δωματίου

Τρόποι εξοικονόμησης χώρου στο δωμάτιο αδελφών και αδελφών σας

“Κουκέτα” Είναι η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό για τους γονείς που σχεδιάζουν το εσωτερικό ενός μικρού δωματίου για παιδιά διαφορετικών φύλων. Τέτοιες κατασκευές εξοικονομούν πραγματικά σημαντικά τον χρήσιμο χώρο του δωματίου, αφήνοντας επαρκή ποσότητα τετραγωνικών μέτρων για τη ζώνη των παιχνιδιών και της δημιουργικότητας. Αλλά μια τέτοια προσέγγιση στην οργάνωση χώρων ύπνου είναι δυνατή με μικρή διαφορά ηλικίας και παιδιών, διαφορετικά είτε το ένα κρεβάτι δεν θα είναι μεγάλο σε ηλικία, είτε το άλλο θα είναι μικρό.

Σε ένα δωμάτιο για δύο παιδιά

Θέσεις ύπνου σε δύο επίπεδα

Σε ένα λιτό δωμάτιο με ψηλό ταβάνι

Ένα άλλο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει κατά τον σχηματισμό θέσεων ύπνου σε ένα μικρό δωμάτιο είναι ότι και τα δύο παιδιά θα θέλουν να κοιμηθούν στην ανώτερη βαθμίδα (αυτό συμβαίνει συνήθως). Η εγκατάσταση δύο κρεβατιών σοφίτας, στο τρυφερό μέρος των οποίων είναι χώροι εργασίας ή συστήματα αποθήκευσης, χώρος δημιουργικότητας, μπορεί να λύσει το πρόβλημα της ορθολογικής χρήσης του χώρου και να σέβεται και τα δύο παιδιά. Σε περίπτωση που τρία ή ακόμη και τέσσερα παιδιά θα ζήσουν σε ένα δωμάτιο, μόνο κουκέτες μπορούν να γίνουν μια πρακτική διέξοδος στο σχηματισμό αρκετών θέσεων ύπνου σε μια μικρή περιοχή..

Αρκετές κουκέτες

Η αρχική λύση των χώρων ύπνου

Δωμάτιο για τέσσερα παιδιά

Εάν όλα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα από την οργάνωση των χώρων ύπνου για παιδιά, τότε δεν υπάρχει πλέον χώρος για την εγκατάσταση συστημάτων αποθήκευσης σε μικρά δωμάτια. Αλλά εκτός από προσωπικά αντικείμενα και παπούτσια, πρέπει να αποθηκεύσετε παιχνίδια, βιβλία, είδη γραφείου, αθλητικό εξοπλισμό και πολλά άλλα. Τα ανοιχτά ράφια και τα ράφια παρέχουν μια έξοδο για την οργάνωση των χώρων αποθήκευσης σε μικρούς χώρους. Ακόμα και σε ρηχά ράφια, μπορείτε να τοποθετήσετε πολλά παιχνίδια, βιβλία και άλλα πράγματα που χρειάζονται τα παιδιά. Ταυτόχρονα, οπτικά, φαίνονται ράφια και ανοιχτά ράφια, κονσόλες που είναι προσαρτημένες στους τοίχους «ευκολότερη», παρά ντουλάπια με προσόψεις.

Ανοιχτά ράφια για το νηπιαγωγείο

Συστήματα αποθήκευσης από ξύλο

Αποθήκευση παιχνιδιών και πολλά άλλα

Αρχικά ράφια

Για να εξοικονομήσετε χώρο σε ένα μικρό δωμάτιο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάθε ευκαιρία, ακόμη και τις ζώνες που τις περισσότερες φορές παραμένουν «χωρίς δουλειά» – χώρους γύρω από ανοίγματα παραθύρων και θυρών, γωνίες. Πετάξτε το μακρύ κουρτινόξυλο πάνω από το παράθυρο, τοποθετήστε μικρά ράφια για βιβλία και παιχνίδια και στις δύο πλευρές του ανοίγματος και αντικαταστήστε τις κουρτίνες με συμπαγή ρολά ή υφασμάτινες περσίδες.

Διανομή αποθήκευσηςΑποθήκευση σε ακανόνιστο δωμάτιοΣε ροζ και μπεζ τόνους

Σχέδιο πίνακα γύρω από το παράθυρο

Ράφι με τη μορφή πυραμίδων

Αποτελεσματική χρήση του χώρου

Αντί για ογκώδη γραφεία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κονσόλες τοίχου. Έτσι μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήσιμο χώρο σε ένα μικρό δωμάτιο και να οργανώσετε δύο πλήρεις χώρους εργασίας. Τα σύγχρονα gadget είναι επίπεδα, δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο και τα παιδιά δεν χρειάζονται μεγάλο γραφείο υπολογιστή. Ανοιχτά ράφια για βιβλία και χαρτικά μπορούν να κρεμαστούν πάνω από την κονσόλα, συστήματα διαίρεσης και αποθήκευσης για κάθε παιδί.

Με φόντο τους τοίχους μέντας

Πρωτότυπο γραφείο

Κρεβάτια και καναπέδες με ενσωματωμένα συστήματα αποθήκευσης είναι μια πραγματική ευκαιρία για εξοικονόμηση χώρου σε ένα μικρό δωμάτιο. Μερικές φορές, για να αυξηθεί ο αριθμός των συστημάτων αποθήκευσης, είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν obi κρεβάτια για παιδιά σε βάθρα, στα βάθη των οποίων τοποθετούνται συρτάρια ή ντουλάπια. Φυσικά, τέτοια βάθρα ζωνώνουν τέλεια το χώρο ενός δωματίου για δύο παιδιά..

Δέντρο παντού

Ανασυρόμενοι μηχανισμοί

Αφθονία συστημάτων αποθήκευσης

Αρχική διάταξη

Μια εξαιρετική ευκαιρία για την οργάνωση μεγάλου αριθμού συστημάτων αποθήκευσης με ελάχιστο κόστος χρήσιμου χώρου είναι τα ενσωματωμένα ντουλάπια που βρίσκονται γύρω από το κεφάλι του κρεβατιού ή στο χώρο γύρω από την πόρτα. Είναι αλήθεια ότι δεν θα είναι εύκολο για τα παιδιά να φτάσουν στις ανώτερες ενότητες, αλλά μπορούν να αποθηκεύσουν πράγματα που χρησιμοποιούνται εποχιακά ή σπάνια..

Συστήματα αποθήκευσης γύρω από το κρεβάτι

Φωτεινές προφορές σε ένα μικρό δωμάτιο

Αποτελεσματικές ιδέες αποθήκευσης