Ασυνήθιστη κατεύθυνση σχεδιασμού – παιδικό δωμάτιο σε γκρι χρώμα

Η χρήση γκρι αποχρώσεων στη δημιουργία μοντέρνων εσωτερικών χώρων κερδίζει όλο και περισσότερη δημοτικότητα κάθε χρόνο. Αυτό είναι γνωστό γεγονός. Ωστόσο, όλα δεν είναι τόσο απλά όταν πρόκειται για τους εσωτερικούς χώρους των παιδικών δωματίων..

Παιδικά υφάσματα

Οι Ρώσοι είναι πολύ επιφυλακτικοί για τη χρήση αυτού του χρώματος σε δωμάτια όπου περνά ένα σημαντικό μέρος του χρόνου των μικρότερων νοικοκυριών. Γιατί; Πιθανότατα, ο καθένας θα πρέπει να αναζητήσει την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση μόνος του. Για μερικούς γονείς, οι γκρι αποχρώσεις στο δωμάτιο συνδέονται με τη θλιβερή ζωή, την πλήξη και τη μετριότητα. Άλλοι πιστεύουν ότι αυτό το χρώμα μπορεί να μειώσει το επίπεδο ψυχολογικής προστασίας του παιδιού, να οδηγήσει σε καταθλιπτικές διαταραχές. Είναι πραγματικά έτσι και πόσο αληθινά είναι τα επιχειρήματα εκείνων που είναι κατά του σχεδιασμού των παιδικών δωματίων σε γκρι αποχρώσεις; Ας προσπαθήσουμε να το καταλάβουμε.

Δύο κρεβάτια σε ένα κομψό φυτώριο Εξαιρετικός σχεδιασμός του παιδικού δωματίου

Ερώτηση αριθμός 1: «Όφελος ή βλάβη?»

Πρώτα απ ‘όλα, αξίζει να θυμηθούμε ότι το παιδικό δωμάτιο είναι ένα ειδικό δωμάτιο για το μωρό. Αυτός ο χώρος περιλαμβάνει ταυτόχρονα ένα υπνοδωμάτιο, χώρο για σχολικές δραστηριότητες, γωνιά παιχνιδιού και αθλητισμού, χώρο αποθήκευσης παιχνιδιών, βιβλίων και άλλων σκευών. Το παιδί περνά πολύ χρόνο στο παιδικό δωμάτιο · οι πιο συναρπαστικές αναμνήσεις της ζωής του συνδέονται συχνά με αυτόν τον χώρο. Εδώ περνάει από όλα τα στάδια της ενηλικίωσης και της ψυχολογικής ανάπτυξης..

Φυτώριο σε γκρι-καφέ χρώμα

Η επιλογή ενός συνδυασμού χρωμάτων κατά την οργάνωση του προσωπικού χώρου πρέπει να πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη πολλούς παράγοντες. Πρώτα απ ‘όλα, αυτό είναι το φύλο του παιδιού, τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα και της ιδιοσυγκρασίας του, τα ενδιαφέροντα και οι χρωματικές προτιμήσεις. Οι γονείς που έχουν επιλέξει γκρι τόνους για το εσωτερικό του παιδικού δωματίου, αλλά εξακολουθούν να αμφιβάλλουν για την επιλογή τους, θα πρέπει να λάβουν υπόψη αρκετά σημαντικά σημεία.

Παιδικό δωμάτιο σε πορτοκαλί χρώματα

Πέντε λόγοι για να επιλέξετε το γκρι

1. Το γκρι είναι πολύ κατάλληλο εκεί που θέλετε να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα ηρεμίας, ασφάλειας και σταθερότητας. Ιδανικό για διακόσμηση δωματίων όπου ζουν διεγερτικά και εξαιρετικά δραστήρια παιδιά. Το γκρι χρώμα της ταπετσαρίας και των επίπλων δεν θα ερεθίσει το παιδί, θα του αποσπάσει την προσοχή κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης. Αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων θα βοηθήσει το παιδί να συγκεντρωθεί στις σχολικές δραστηριότητες..

Χρωματικές πινελιές στο εσωτερικό

2. Η επικράτηση των γκρίζων αποχρώσεων στο εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου δεν είναι μόνο βολική, αλλά και πολύ πρακτική. Αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση σε λευκό ή πολύ ελαφρύ ντεκόρ. Όπως γνωρίζετε, στο δωμάτιο των νεότερων ενοικιαστών ενός διαμερίσματος, η τέλεια τάξη είναι σπάνια. Ένα γκρι εσωτερικό θα απλοποιήσει σημαντικά τη διαδικασία καθαρισμού του δωματίου..

Πολύχρωμο εσωτερικό φυτώριο

3. Οι γκρι αποχρώσεις φαίνονται πλεονεκτικές με σχεδόν όλα τα χρώματα. Αυτό έχει μεγάλη σημασία για έναν παιδικό χώρο. Το γκρι που χρησιμοποιείται ως κύριος τόνος συνδυάζεται τέλεια με μικρές λεπτομέρειες σε έντονα χρώματα.

Ευχάριστο εσωτερικό φυτώριο

4. Χάρη στην ποικιλία των αποχρώσεων, το γκρι εσωτερικό θα ταιριάζει τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια. Για κάθε παιδί σε ένα τέτοιο δωμάτιο, θα υπάρχει κάτι ενδιαφέρον, ελκυστικό, που αντιστοιχεί στο γούστο του..

Γκρι-κόκκινο εσωτερικό

5. Ο εσωτερικός σχεδιασμός ενός παιδικού σταθμού μπορεί να είναι όχι μόνο κλασικός, αλλά και να διατηρείται σε ένα από τα μοντέρνα στυλ, για παράδειγμα, υψηλής τεχνολογίας. Επιπλέον, το γκρι είναι εκπληκτικά κατάλληλο για τη δημιουργία ρετρό εσωτερικών χώρων δωματίων σχεδιασμένων να φιλοξενούν νέους κατοίκους του σπιτιού..

Κομψό γκρι εσωτερικό

Ερώτηση αριθμός 2: «Ποιοι συνδυασμοί χρωμάτων πρέπει να χρησιμοποιούνται σε ένα γκρίζο παιδικό δωμάτιο?»

Το γκρι θεωρείται ο πιο ουδέτερος τόνος που υπάρχει στη φύση, κατά κάποιο τρόπο το όριο μεταξύ λευκού και μαύρου. Οι σχεδιαστές ισχυρίζονται ότι το γκρι είναι η πιο ανταποδοτική απόχρωση κατά τη διακόσμηση ενός χώρου διαβίωσης. Τις περισσότερες φορές, τέτοιες ποικιλίες αυτού του χρώματος διακρίνονται ως καπνιστές, χάλυβες, γκρι, ασημί, μόλυβδος, ποντίκι, τέφρα, μαργαριτάρι, γκρι μαργαριτάρι, σχιστόλιθος, ανθρακί και σκιά υγρής ασφάλτου..

Παιδικό δωμάτιο με κουκέτα

Η διαδικασία επιλογής αποχρώσεων του γκρι για το εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Όταν συνδυάζετε γκρι χρώματα με άλλα χρώματα, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Μην βάφετε όλους τους τοίχους σε θαμπά χρώματα. Ο καλύτερος συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου θεωρείται η γειτονιά του λευκού και του γκρι. Απλώς μην πάρετε πολύ φωτεινή απόχρωση λευκού χρώματος. Μια χλωμή λεμονιά ή μια σκοτεινή έκδοση αυτού του χρώματος λειτουργεί καλύτερα. Τέτοια εξαρτήματα θα βοηθήσουν να συμπληρωθεί πλήρως και να αποκαλυφθεί η γκρι παλέτα χρωμάτων..

Παιδικό δωμάτιο με σκάλα

Ο συνδυασμός γκριζωπών αποχρώσεων με μαύρο και καφέ χρώματα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στη διάταξη των παιδικών δωματίων. Τέτοιοι εσωτερικοί χώροι φαίνονται πολύ κομψοί και ευγενείς. Ωστόσο, μην υπερφορτώνετε το δωμάτιο με πολύ σκούρα χρώματα..

Εξαιρετικά υφάσματα στο φυτώριο

Η γειτονιά των γκρι και κιτρινωπών αποχρώσεων θα δημιουργήσει μια αίσθηση ζεστασιάς και ηλιοφάνειας στο παιδικό δωμάτιο. Αυτός ο συνδυασμός πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διακόσμηση παιδικών δωματίων που βρίσκονται στη βόρεια πλευρά του κτιρίου..

Φωτεινά σημεία στο νηπιαγωγείο

Οι αποχρώσεις του γκρι σε συνδυασμό με το απαλό ροζ χρησιμοποιούνται συνήθως όταν διακοσμούν δωμάτια για νεαρές κυρίες. Αυτός ο σχεδιασμός δεν θα φαίνεται βαρετός και ζοφερός. Κατά τη δημιουργία του εσωτερικού του δωματίου ενός κοριτσιού, δεν συνιστάται να δώσετε στους τοίχους ένα καθαρό γκρι χρώμα. Για βαφή επιφανειών, αρκεί να επιλέξετε μια ανοιχτό γκρι ή υπόλευκη απόχρωση. Το εσωτερικό που δημιουργήθηκε θα είναι εξαιρετικά αρμονικό.

Γκρι-ροζ εσωτερικό

Το μοβ θεωρείται μια ποικιλία ροζ. Λεπτές λιλά αποχρώσεις μαζί με γκρι τόνους θα κάνουν το φυτώριο πολύ κομψό, θα δώσουν στο δωμάτιο πρωτοτυπία και αρχοντιά..

Φυτώριο γκρι-λιλά

Το βασικό σχέδιο χρωμάτων μπορεί να συμπληρωθεί με απαλές αποχρώσεις του πράσινου. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι πολύ κορεσμένες αποχρώσεις του πρασίνου θα κουράσουν το μωρό..

Άνετο εσωτερικό του βρεφονηπιακού σταθμού

Πολλοί γονείς είναι επιφυλακτικοί με τη χρήση κόκκινων και πορτοκαλιών στα παιδικά δωμάτια. Οι αμφιβολίες τους είναι βάσιμες, καθώς τα πολύ έντονα χρώματα μπορούν να εκνευρίσουν και να αγχώσουν τα παιδιά. Ωστόσο, οι ελαφριές και απαλές κοκκινωπές αποχρώσεις δεν θα είναι κατάλληλες μόνο στο εσωτερικό ενός παιδικού σταθμού – θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε ένα πολύ άνετο συνδυασμό χρωμάτων για μωρά..

Κόκκινο στο νηπιαγωγείο

Ένα μπλε-γκρι φυτώριο θα φαίνεται ευάερο, αφού ο συνδυασμός αυτών των αποχρώσεων διευρύνει οπτικά το χώρο. Συνιστάται να συμπληρώνετε ένα τέτοιο εσωτερικό με μέτρο με πολλά άλλα χρώματα..

Γκρίζο-μπλε φυτώριο

Ερώτηση αριθμός 3: «Ποια αξεσουάρ ταιριάζουν καλύτερα σε παιδικό δωμάτιο σε γκρι αποχρώσεις?»

Για να μην φαίνεται το εσωτερικό του παιδικού δωματίου σε γκρι χρώμα βαρετό και άχαρο, θα πρέπει να επιλέξετε κατάλληλα έπιπλα, φωτιστικά, κουρτίνες, κουβέρτες και άλλα σχετικά αξεσουάρ για αυτό. Οι φωτεινές πινελιές θα κάνουν το δωμάτιο πιο εκφραστικό, «κάνω ένεση» λίγη χαρά και θετική διάθεση στο εσωτερικό.

Φωτεινές πινελιές στο δωμάτιο Γκρι χρώμα στο παιδικό δωμάτιο

Θεαματικά μαξιλάρια καναπέ σε ζουμερές αποχρώσεις, καθώς και διακοσμητικά μαξιλάρια με τη μορφή ενισχυτών, θα αραιώσουν τέλεια το γκρι εσωτερικό. Για τους ίδιους σκοπούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτεινές εικόνες που έχουν αναρτηθεί στους τοίχους του παιδικού σταθμού και το αρχικό ρολόι τοίχου..

Μονά κρεβάτια στο νηπιαγωγείο Φωτεινά αξεσουάρ στο φυτώριο

Η γκρι ταπετσαρία ταιριάζει απόλυτα με κουρτίνες και έπιπλα σε κρεμ χρώμα. Τα υφάσματα στο παιδικό δωμάτιο μπορούν να είναι συνέχεια της κύριας παλέτας χρωμάτων. Είναι αλήθεια ότι για αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε γκρι σε διάφορες αποχρώσεις. Για παράδειγμα, τα καλύμματα κρεβατιών και οι κουρτίνες μπορεί να είναι ελαφρύτερα από την ταπετσαρία. Σε τέτοιες περιπτώσεις, τα γκρι υφάσματα με μοτίβο είναι κατάλληλα. Οι μεγάλοι καθρέφτες φαίνονται υπέροχοι σε γκρι εσωτερικό.

Αυστηρό εσωτερικό του παιδικού δωματίου Γκρι-κίτρινο εσωτερικό

Κατά τη διακόσμηση παιδικού δωματίου, τα γκρι χρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο – με τη μορφή ελαφρών επίπλων και διαφόρων αξεσουάρ του ίδιου τόνου. Οι γκρι ντουλάπες και οι καναπέδες θα φαίνονται υπέροχοι σε εσωτερικούς χώρους που είναι πιο φωτεινοί από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί. Τα σκούρα γκρι έπιπλα θα σας βοηθήσουν να σβήσετε μια ταραχή χρωμάτων στο σπίτι των παιδιών. Οι λαμπτήρες και οι λαμπτήρες δαπέδου πρέπει επίσης να αντιστοιχούν στη γενική ιδέα σχεδιασμού: μπορεί να είναι είτε σε αντίθεση είτε σε ασημί -γκρι – για να ταιριάζουν με το χρώμα των επίπλων.

Παιδικό δωμάτιο σε γκρι στιλ Φωτεινά αντικείμενα στο φυτώριο

Κατά την οργάνωση φωτισμού σε δωμάτια όπου επικρατεί γκρι, πρέπει να θυμόμαστε ότι ένα τέτοιο εσωτερικό απαιτεί επαρκή ποσότητα φυσικού φωτός. Εάν επικρατεί τεχνητός φωτισμός στο παιδικό δωμάτιο, τότε θα πρέπει να είναι πολύ καλός. Συνιστάται η εγκατάσταση πολλών διαφορετικών πηγών φωτός σε τέτοιες κατοικημένες περιοχές. Μπορεί να είναι όχι μόνο πολυέλαιοι, αλλά και όλα τα είδη λαμπτήρων διαφορετικών τύπων..

Πολύχρωμα κλινοσκεπάσματα στο φυτώριο Παιδικός χώρος στο διαμέρισμα

Μην φοβάστε να πειραματιστείτε με το γκρι – το αποτέλεσμα του συνδυασμού του με άλλες αποχρώσεις μπορεί να ξεπεράσει τις πιο τρελές προσδοκίες σας. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα κάνετε λάθος, καθώς το γκρι χρώμα, λόγω της ουδετερότητάς του, θα σας επιτρέψει να κάνετε προσαρμογές στο ήδη δημιουργημένο εσωτερικό του παιδικού δωματίου περισσότερες από μία φορές και θα καταστήσετε δυνατή τη βελτίωση της εμφάνισης το δωμάτιο όπως απαιτείται.