Οροφή γυψοσανίδας στην κουζίνα

Η κουζίνα είναι ένα δωμάτιο με τις δικές του ιδιαιτερότητες. Όταν επιλέγετε ένα υλικό για οροφή κουζίνας, πρέπει να λάβετε υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά αυτού του δωματίου. Αυτό το άρθρο θα ενημερώσει τους αναγνώστες για τη χρήση γυψοσανίδας στην ανακαίνιση κουζίνας. Είναι δυνατή η ανεξάρτητη τοποθέτηση γυψοσανίδας στην κουζίνα; Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται.

Οροφή στην κουζίνα Οροφή στη φωτογραφία της κουζίνας Γυψοσανίδας Φωτογραφία γυψοσανίδας Οροφή γυψοσανίδας Οροφή γυψοσανίδας στην κουζίνα Οροφή γυψοσανίδας στη φωτογραφία της κουζίνας Σχεδιασμός οροφής στην κουζίνα Σχεδιασμός οροφής στη φωτογραφία κουζίνας Κομψή οροφή στην κουζίνα

Προκειμένου το επισκευασμένο ανώτατο όριο να ευχαριστήσει τους ιδιοκτήτες με ομορφιά και καινοτομία για μεγάλο χρονικό διάστημα, πρέπει να απαντήσετε σε μερικές ερωτήσεις εκ των προτέρων..

 • Όταν η γυψοσανίδα είναι κατάλληλη στην οροφή της κουζίνας, και όταν όχι?
 • Πώς να επιλέξετε ένα υλικό για την οροφή, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κουζίνας?
 • Τι χρειάζεστε για να εργαστείτε με γυψοσανίδα?
 • Πώς να ενισχύσετε σωστά τα φύλλα γυψοσανίδας στην οροφή?
 • Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν τελειώνετε το τελικό ανώτατο όριο?

Αξιος

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η γυψοσανίδα είναι ένα απόλυτα κατάλληλο υλικό για την εγκατάσταση ψευδοροφής κουζίνας. Το κύριο πλεονέκτημά του είναι η ικανότητα ευθυγράμμισης τέλεια κάθε, ακόμη και της πιο καμπύλης επιφάνειας. Αυτό μπορεί να γίνει με γυψοσανίδα πολύ πιο γρήγορα και ευκολότερα από ό, τι με το στόκο. Και το κόστος του υλικού και της εργασίας θα είναι πολύ χαμηλότερο από ό, τι με ένα ύφασμα τάνυσης. Από τη θετική πλευρά, οι οροφές από γυψοσανίδες μπορούν επίσης να είναι πολλαπλών επιπέδων. Διάφορες ιδέες σχεδιασμού μπορούν να ζωντανέψουν με αυτό το εύκαμπτο υλικό. Η αναρτημένη δομή καθιστά δυνατή την οργάνωση φωτισμού οποιασδήποτε πολυπλοκότητας και ομορφιάς. Τα μοντέρνα χρώματα θα βοηθήσουν στο ταβάνι να αποκτήσει κάθε είδους αποχρώσεις. Με το κατάλληλο αστάρι και επίστρωση, η γυψοσανίδα θα αντέξει σε κάθε καθαρισμό.

μειονεκτήματα

Πότε πρέπει να σκεφτείτε ένα άλλο υλικό για την οροφή της κουζίνας σας; Πρώτα απ ‘όλα, εάν η διείσδυση νερού στην κατοικία είναι δυνατή από ψηλά. Αν το ταβάνι «ρέει» σε κάθε βροχή ή οι γείτονες κανονίζουν τακτικά μια πλημμύρα, το γυψοσανίδα θα πρέπει να εγκαταλειφθεί. Σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν πιο κατάλληλο να επιλέξετε μια οροφή τεντωμένου, πλαστικού ή καθρέφτη.

Όπως κάθε κρεμαστή δομή, η οροφή από γυψοσανίδες μειώνει ελαφρώς το ύψος του δωματίου. Εάν το επίπεδο του είναι ήδη χαμηλό, τα ψευδοροφή δεν είναι επιθυμητά. Τέλος πάντων, δεν χρειάζεται να κάνετε πολλαπλές βαθμίδες.

Ένα ακόμη μειονέκτημα πρέπει να σημειωθεί, αν και υπό όρους. Ο πλοίαρχος μπορεί να κάνει μόνος του το στόκο, την τοποθέτηση πλαστικού και την οροφή. Όταν εργάζεστε με γυψοσανίδα, απαιτείται βοηθητικό..

Πώς να το κάνουμε?

Είναι δύσκολο να πούμε λεπτομερώς την τεχνολογία στο πλαίσιο ενός άρθρου. Οι οδηγίες βήμα προς βήμα για την εγκατάσταση ψευδοροφής από γυψοσανίδες είναι ξεχωριστό θέμα. Η σειρά των εργασιών για την εγκατάσταση δομών γυψοσανίδας θα δοθεί επίσης εδώ..

 • Τα προφίλ UD είναι προσαρτημένα κατά μήκος της περιμέτρου της κουζίνας στο επίπεδο εγκατάστασης της δομής οροφής. Στερεώνονται με βίδες στον τοίχο. Η απόσταση μεταξύ των βιδών είναι τουλάχιστον 50 cm. Όλα τα προφίλ πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο.
 • Κρεμαστά στηρίγματα είναι προσαρτημένα στην οροφή κατά μήκος των γραμμών κατά μήκος των οποίων θα βρίσκονται τα προφίλ του CD. Πρέπει επίσης να υπάρχουν τουλάχιστον 50 εκατοστά μεταξύ τους..
 • Το προφίλ CD εισάγεται με τα άκρα του στο προφίλ UD και βρίσκεται στο άνοιγμα των στηριγμάτων κρεμάστρας. Συνδέουμε το CD στο στήριγμα με βίδες αυτοεπιπεδώματος, ελέγχοντας κάθε φορά το οριζόντιο προφίλ με το επίπεδο. Ολόκληρη η μεταλλική κατασκευή πρέπει να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο. Τα μακριά άκρα των συνδετήρων είναι λυγισμένα προς τα πάνω.
 • Εάν έχει προγραμματιστεί φωτισμός σε εσοχή, η καλωδίωση είναι προ-καλωδιωμένη.
 • Το προ-κομμένο γυψοσανίδα στερεώνεται στο μεταλλικό κιβώτιο με βίδες αυτοεπιπεδώματος. Το βιδωτό πώμα πρέπει να βυθιστεί 1-2 mm στην πλάκα. Στις αρθρώσεις, δύο πλάκες θα προσαρτηθούν ταυτόχρονα στο προφίλ. Η ραφή βρίσκεται στη μέση του προφίλ.
 • Οι ραφές μεταξύ των πλακών γυψοσανίδας γεμίζουν με στόκο, ενισχύονται με πλέγμα και εξομαλύνονται προσεκτικά. Καπέλα από βίδες με αυτοκόλλητο κρύβονται επίσης κάτω από το στόκο.
 • Ο αποξηραμένος στόκος επεξεργάζεται με ένα σμυριδόπανο. Μετά από αυτό, η τελική οροφή εμποτίζεται με αστάρι, στεγνώνει και καλύπτεται με χρώμα..

Όπως μπορείτε να δείτε, γυψοσανίδας μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ως υλικό για οροφή κουζίνας. Η εγκατάσταση του είναι αρκετά απλή. Εάν το επιθυμείτε, οποιοδήποτε άτομο που ξέρει πώς να χρησιμοποιεί ένα τρυπάνι μπορεί να χειριστεί αυτήν την εργασία. Ένα ανώτατο όριο DIY δεν θα φέρει μόνο οφέλη και οφέλη, αλλά και ικανοποίηση από μια καλή δουλειά.

Επιλογή υλικών

Έτσι, αποφασίστηκε η κατασκευή ψευδοροφής από γυψοσανίδες. Το επόμενο βήμα θα είναι η επιλογή και η αγορά υλικού. Η κουζίνα είναι ένα δωμάτιο με υψηλή υγρασία. Η γυψοσανίδα που χρησιμοποιείται σε ένα τέτοιο δωμάτιο πρέπει να είναι ανθεκτική στην υγρασία και το προφίλ πρέπει να είναι γαλβανισμένο. Για να γεμίσετε τις αρθρώσεις μεταξύ των πλακών, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα στόκο υψηλής ποιότητας. Οι ραφές ενισχύονται με ένα ειδικό πλέγμα που δεν θα αφήσει το ταβάνι να σπάσει. Μην τσιγκουνευτείτε το αστάρι. Το γυψοσανίδα πρέπει να ασταρωθεί προσεκτικά πριν γεμίσει και τελειώσει..

Η κουζίνα είναι μια μικρή περιοχή. Πρέπει να αγοράσετε υλικό με ένα συγκεκριμένο περιθώριο. Οι συνηθισμένες συστάσεις (προσθέστε 15% στην περιοχή) δεν λειτουργούν για μικρές περιοχές. Θα πρέπει να προσθέσουμε 20-25%.

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να υπολογίσετε το απαιτούμενο μήκος προφίλ εκ των προτέρων. Το προφίλ UD είναι στερεωμένο στους τοίχους. Το μήκος του είναι το μήκος της περιμέτρου της κουζίνας. Οι άκρες του προφίλ CD εισάγονται στο προφίλ UD. Ένα τέτοιο προφίλ προσαρτάται κάθε 50 cm..

Θα χρειαστείτε επίσης μεταλλικές κρεμάστρες. Βρίσκονται σε όλο το μήκος του προφίλ CD, επίσης σε απόσταση μισού μέτρου το ένα από το άλλο. Ο αριθμός τους πρέπει επίσης να υπολογιστεί εκ των προτέρων..

Η αναρτημένη δομή συναρμολογείται με βίδες αυτοεπιπεδώματος. Θα χρειαστούν βίδες αυτοεπιπεδώματος δύο τύπων. Τα μικρότερα, ευρέως αποκαλούμενα σκαθάρια ψύλλων, στερεώνουν μεταξύ τους μεταλλικά μέρη. Και τα φύλλα γυψοσανίδας είναι προσαρτημένα στο προφίλ με μαύρες βίδες αυτοεπιπεδώματος μήκους 25 mm. Περίπου 60 βίδες αυτοεπιπεδώματος καταναλώνονται ανά φύλλο.

Το προφίλ UD στον τοίχο και τα στηρίγματα ανάρτησης στην οροφή είναι τοποθετημένα χρησιμοποιώντας πείρους και βίδες ταχείας στερέωσης.

Οροφή γυψοσανίδας Φωτογραφία οροφής από γυψοσανίδες Οροφή γυψοσανίδας στην κουζίνα Οροφή γυψοσανίδας στη φωτογραφία της κουζίνας Κομψή οροφή Κομψή φωτογραφία οροφής Σύγχρονο ταβάνι Μοντέρνο ταβάνι στην κουζίνα Μοντέρνο ταβάνι στη φωτογραφία κουζίνας Ceilingευδοροφή Seεύτικο ταβάνι στην κουζίνα Falευδοροφή στη φωτογραφία της κουζίνας Ceilingευδοροφή Φωτογραφία οροφής με αναστολή