Λευκό σαλόνι: φωτογραφίες νέου σχεδιασμού δωματίου σε διαφορετικά στυλ

Το λευκό χρώμα στη διάταξη του καθιστικού θα προσθέσει τρυφερότητα και κομψότητα στο εσωτερικό, αλλά πρέπει να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε έτσι ώστε το εσωτερικό να μην είναι βαρετό. Οι τάσεις και τα στυλ στον εσωτερικό σχεδιασμό αλλάζουν κάθε εποχή, αλλά το λευκό παραμένει πάντα σχετικό, καθώς ένα κλασικό και μοντέρνο σαλόνι σε αυτήν την έκδοση θα φαίνεται υπέροχο.

Λευκό σαλόνι: φωτογραφία καθολικού σχεδιασμού

Το λευκό σαλόνι μπορεί να επιπλωθεί τόσο σε μοντέρνο όσο και σε κλασικό στιλ. Δεν υπάρχουν περιορισμοί εδώ. Μετά τις φωτεινές αποχρώσεις που προωθήθηκαν τα τελευταία χρόνια, οι λευκοί εσωτερικοί χώροι φαίνονται σαν πραγματική ανακούφιση. Το καθαρό χρώμα, χάρη στη διαχρονική κομψότητα, θα προσθέσει κομψότητα και θα ενώσει ακόμη και τους πιο τρελούς συνδυασμούς σε ένα ενιαίο σύνολο. Η διάταξη ενός καθιστικού σε λευκό χρώμα συνδέεται με το καλό γούστο και την τάξη – η αλήθεια είναι, γιατί ένα τέτοιο δωμάτιο φαίνεται πάντα φρέσκο ​​και κομψό. Είναι καλό να ξεκουραστείτε σε αυτό το εσωτερικό. Επιπλέον, το λευκό δωμάτιο μπορεί εύκολα να αλλάξει προσθέτοντας πολύχρωμα αξεσουάρ. Οι αρχιτέκτονες επιλέγουν ουδέτερα υλικά για ένα μοντέρνο σαλόνι, όπου το πάτωμα είναι σαν καθρέφτης και τα λευκά λακαρισμένα έπιπλα φαίνονται ελαφριά και μοντέρνα. Χάρη σε αυτό, το εσωτερικό μεγαλώνει και λάμπει..

Λευκό σαλόνι στο εσωτερικό – το τέλειο υπόβαθρο

Οι λευκοί τοίχοι και τα δάπεδα είναι το τέλειο σκηνικό για κάθε πείραμα διακόσμησης. Τίποτα, ωστόσο, δεν σας εμποδίζει να κανονίσετε ένα λευκό σαλόνι, αναδεικνύοντας μόνο τις αποχρώσεις και τις υφές αυτού του χρώματος. Αυτή η διάταξη δωματίου θα είναι πάντα κομψή και μοντέρνα. Τα φυσικά υλικά συνδυάζονται τέλεια σε έναν λευκό χώρο. Για παράδειγμα, ξύλινα πατώματα και έπιπλα που μπορούν να ασβεστωθούν και να βαφτούν, λινά υφάσματα, μάλλινα κλινοσκεπάσματα και περίτεχνα εξαρτήματα θα προσθέσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα σε ένα λευκό σαλόνι..

Αν σας αρέσουν οι μοντέρνοι εσωτερικοί χώροι, ένα λευκό σαλόνι μπορεί να έχει ένα μαζικό πάτωμα ρητίνης, λακαρισμένα έπιπλα και απλές διακοσμήσεις. Μπορείτε να φωτίσετε το σαλόνι σας εντελώς λευκό στηριζόμενοι στις αποχρώσεις και την υφή. Ανακατέψτε αφράτα και μεταξένια υφάσματα, λεία και τραχιά υφή, σκληρά με μαλακές επιφάνειες. Φανταστείτε σε έναν εσωτερικό ματ τοίχους, λαμπερά δάπεδα, χοντρά βελούδινα μαξιλάρια σε έναν δερμάτινο καναπέ, ένα δέρμα προβάτου στο πάτωμα, μια ιαπωνική λάμπα από χαρτί υφάσματος. Ακόμα και ο καθαρός λευκός χώρος μπορεί να διαφοροποιηθεί πολύ..

Σαλόνι σε λευκό στιλ με φωτεινή προσθήκη σε διαφορετικό χρώμα

Όταν αποφασίζετε για ένα λευκό σαλόνι, μπορείτε να προσθέσετε μια δροσιστική ατμόσφαιρα στο δωμάτιο με πρόσθετα. Μόνο μερικά πολύχρωμα μαξιλάρια, ένα τραπεζομάντιλο, χαλί ή κεραμικά σε έντονη απόχρωση θα δώσουν στο εσωτερικό έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Τα στοιχεία του δωματίου μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Το λευκό δωμάτιο θα φαίνεται εντελώς διαφορετικό. Τα κορεσμένα χρώματα αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη ένταση και βάθος στο λευκό, ενώ ταυτόχρονα επηρεάζουν την απόχρωση του. Μπορείτε να το δοκιμάσετε τοποθετώντας κόκκινα μαξιλάρια σε έναν λευκό καναπέ. Κοιτάξτε προσεκτικά για να βεβαιωθείτε ότι το λευκό χρώμα γίνεται ελαφρώς ροζ. Είναι εύκολο να διακοσμήσετε ένα λευκό σαλόνι που ταιριάζει απόλυτα με ξύλο, γυαλί, μέταλλο και κεραμικά, αναδεικνύοντας τις φυσικές ιδιότητες αυτών των υλικών.

Λευκό σαλόνι και φυσικά χρώματα

Η λευκή διάταξη του σαλονιού μπορεί να φαίνεται πολύ εργαστηριακή και δροσερή, οπότε θα πρέπει να το διακοσμήσετε με τουλάχιστον μικρά στοιχεία διαφορετικού χρώματος. Τα έπιπλα σαλονιού σε λευκό χρώμα λειτουργούν καλά όταν συνδυάζονται με άλλες φυσικές αποχρώσεις:

  • μπεζ;
  • Καφέ;
  • ελιά;
  • μπλε.

Αυτός ο συνδυασμός θα κάνει το σαλόνι όχι μονόχρωμο, αλλά τα φυσικά χρώματα θα δώσουν στο εσωτερικό ηρεμία και αρμονία..

Μαύρο και άσπρο σαλόνι

Μόλις διακοσμήσετε το σαλόνι σας σε λευκό χρώμα, θυμηθείτε ότι δεν χρειάζεται να πάτε κατευθείαν για την απόλυτη μονόχρωμη επιλογή. Αρκεί ότι σε ένα μοντέρνο σαλόνι, το λευκό θα έχει ένα ορισμένο πλεονέκτημα – τοίχους και έπιπλα. Το λευκό στο σαλόνι μπορεί να δημιουργήσει ενδιαφέρουσες αντιθέσεις που τονίζουν περαιτέρω τον μοντέρνο χαρακτήρα του εσωτερικού. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε παστέλ, ηλιόλουστες και κίτρινες συνθέσεις, για να μην αναφέρουμε το ανεκτίμητο δίδυμο του λευκού και του μαύρου, που πάντα χαίρεται με την αντίθεση και την κομψότητά του. Όταν διακοσμείτε ένα σαλόνι, συνδυάστε το λευκό με φυσικά υλικά σε μαύρα χρώματα όπως ξύλο, ύφανση, υφάσματα, ζωντανεύοντας το σχέδιο του δωματίου.

Στη μοντέρνα έκδοση, το λευκό σαλόνι χαρακτηρίζεται από απλά σχήματα επίπλων, γεωμετρικά μοτίβα και οικονομικά διακοσμητικά αξεσουάρ. Φαίνεται υπέροχο σε έναν διαχρονικό συνδυασμό με μαύρο, που προσθέτει πολυτέλεια και θράσος στο εσωτερικό.

Γκρι και λευκό σαλόνι

Το λευκό μπορεί επίσης να φέρει ρομαντισμό και πολυπλοκότητα σε ένα εσωτερικό – όλα εξαρτώνται από τις προσθήκες που θα επιλέξετε. Το γκρι και το μπεζ δημιουργούν μια εκλεπτυσμένη σύνθεση σε ένα λευκό σαλόνι. Αυτός ο συνδυασμός φαίνεται εντελώς διαφορετικός στο εσωτερικό, το οποίο επιλέχθηκε με τη μορφή επίπλων με πολύ μοντέρνο σχεδιασμό. Ο λευκός γύψος φαίνεται υπέροχος στο σχεδιασμό, τονίζοντας την ελαφρώς ευρύχωρη φύση της σύνθεσης.

Τα σκούρα μπεζ ή μπλε γκρι έπιπλα σε συνδυασμό με έναν λευκό τοίχο μπορούν να επεκτείνουν οπτικά το δωμάτιο, αλλά η τοποθέτηση προσθέτει λίγο βάθος. Αυτά τα χρώματα τοίχων θα λειτουργήσουν σε μεγάλους χώρους. Τα ευρύχωρα σαλόνια που συνδυάζουν πολλαπλές λειτουργίες φαίνονται καλά σε λευκό χρώμα. Πάντα φαίνεται να είναι σε τάξη..

Σαλόνι κουζίνας σε λευκό χρώμα

Σήμερα, τα διαμερίσματα στούντιο που συνδυάζουν σαλόνι με κουζίνα είναι πολύ δημοφιλή. Μια ενδιαφέρουσα λύση είναι ο σχεδιασμός με ένα συνδυασμένο δωμάτιο, όταν μια λευκή θήκη από λακαρισμένη σανίδα MDF καταλαμβάνει ολόκληρο τον τοίχο στο διαμέρισμα. Τα έπιπλα κουζίνας είναι αναπόσπαστο μέρος των χώρων. Το τεχνητό φως σε κάθε ζώνη φωτίζει διαφορετικά το εσωτερικό.

Μικρό σαλόνι σε λευκή γυαλάδα

Το λευκό είναι επίσης το τέλειο χρώμα για ένα μικρό δωμάτιο. Αντανακλά το φως και κάνει το σαλόνι να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο. Για να ενισχύσετε το αποτέλεσμα, επιλέξτε ελαφριά έπιπλα, γυαλιστερό τραπέζι και καναπέ με καθαρό γεωμετρικό σχήμα. Οι λαμπερές επιφάνειες είναι μια εξαιρετική λύση. Χάρη σε αυτόν τον συνδυασμό, το σαλόνι θα φαίνεται ευρύχωρο και γεμάτο φως. Σε ένα μικρό δωμάτιο, το λευκό σας επιτρέπει να διακοσμήσετε ολόκληρους τοίχους. Το εσωτερικό θα παραμείνει διαφανές και δεν θα είναι υπερφορτωμένο με ανεξάρτητα αντικείμενα ή knickknacks.

Το λευκό είναι μια εξαιρετική ιδέα στο σχεδιασμό εσωτερικών χώρων μιας μικρής περιοχής, απρόσιτης, στενής, αμυδρά φωτισμένης. Το δωμάτιο γίνεται πιο εκφραστικό, είναι καλύτερα να απορροφά το φυσικό φως, καθιστώντας το πιο φωτεινό. Επιπλέον, οι λευκοί τοίχοι κάνουν το δωμάτιο ευρύχωρο. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι το μοντέρνο σαλόνι, το οποίο μπορεί να είναι εξαιρετικά στενό και μακρόστενο με μόνο ένα παράθυρο στο φως. Η ευέλικτη χρήση του λευκού κάνει το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο και φωτεινότερο.

Λευκό σαλόνι στη σοφίτα

Το λευκό στο σαλόνι λειτουργεί επίσης στη σοφίτα, όπου τα πλάγια επίπεδα συχνά περιορίζουν τις δυνατότητες διάταξης. Το λευκό χρώμα γεμίζει το εσωτερικό με φως, φαίνεται μεγαλύτερο και υψηλότερο από ό, τι πραγματικά είναι. Η προσθήκη ασπρόμαυρου είναι στοιχεία κομψής απλότητας. Η φωτεινή λευκή σοφίτα όπου σχεδιάζεται το σαλόνι είναι μια όαση ειρήνης και χαλάρωσης. Τέτοιες διακοσμήσεις είναι ιδανικές για διακοσμήσεις σε γήινους τόνους χρησιμοποιώντας καφέ, μπεζ, πράσινο.

Λευκό σαλόνι σε διαφορετικά στυλ

Το λευκό λειτουργεί καλά σε πολλά στυλ, είναι ένα ευέλικτο χρώμα που υπάρχει στις τάσεις του εσωτερικού σχεδιασμού σχεδόν κάθε εποχή. Ένα λευκό σαλόνι μπορεί να είναι λεπτό και ευάερο, αλλά και εκφραστικό και γεμάτο έμπνευση. Η ευελιξία του λευκού έγκειται στο γεγονός ότι θεωρείται το ιδανικό σκηνικό για οποιοδήποτε άλλο χρώμα και συνδυάζεται αρμονικά με πολλά υλικά φινιρίσματος. Φαίνεται καλό με ζεστό ξύλο και κρύο μέταλλο, πέτρα και τούβλο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικές νέες προσθήκες και διακοσμήσεις για να αλλάξετε την όψη του λευκού καθιστικού. Έτσι, εάν θέλετε η διάταξη του δωματίου να σας ευχαριστήσει για πολλές εποχές, να υποστείτε μια φθηνή μεταμόρφωση, τότε χρησιμοποιήστε τις ιδέες για το σχεδιασμό του καθιστικού σε λευκό χρώμα.

Λευκά κλασικά σαλόνια

Ένα λευκό σαλόνι φαίνεται όμορφο σε οποιοδήποτε στυλ, αλλά επιτρέπει επίσης ένα μοντέρνο, αν και δύσκολο να συνδυαστεί, στυλ. Τα κλασικά, επικαλυμμένα έπιπλα φαίνονται καλά όχι μόνο σε παραδοσιακές ρυθμίσεις. Διακοσμημένα με μοντέρνα μοτίβα διακοσμητικών υφασμάτων και περιτριγυρισμένα από μοντέρνα εξαρτήματα και φωτισμό, τα δωμάτια θα εκτιμηθούν από τους υποστηρικτές του πιο τολμηρού εσωτερικού σχεδιασμού..

Κλασικό δεν σημαίνει παλιομοδίτικους εσωτερικούς χώρους, μπορεί να είναι μοντέρνος και λειτουργικός. Αναφερόμενος στις πιο λεπτές παραλλαγές του σκανδιναβικού στυλ, το λευκό λειτουργεί υπέροχα ειδικά σε μικρά δωμάτια, διευρύνοντάς τα οπτικά..

Εκλεκτικό στυλ στο εσωτερικό

Τα έντονα χρώματα συνδυάζονται με απαλά υφάσματα και μοντέρνα επίπλωση για να δημιουργήσουν ένα ελαφρώς εκλεκτικό εσωτερικό, ενώ είναι ακόμα απόλυτα συνεπές. Το λευκό αντανακλά καλά το φως. Συνδυάζοντάς το με άλλα χρώματα, μπορείτε να δημιουργήσετε απροσδόκητα, αλλά αρκετά ελκυστικά σχέδια..

Στυλ Προβηγκίας ή Τοσκάνης

Το λευκό είναι ένα εξαιρετικό σκηνικό για στυλιζαρισμένα έπιπλα και σκούρα χρώματα. Αυτό κάνει το στυλ της Προβηγκίας ή της Τοσκάνης να δείχνει εκπληκτικό, καθώς το μόνο που χρειάζεστε είναι να γεμίσετε το δωμάτιο με φυσικά υλικά και μια γήινη παλέτα..

Σκανδιναβικό λευκό σαλόνι

Γραφικά μοτίβα, λειτουργικά έπιπλα και άνετη απλότητα είναι τα χαρακτηριστικά του σκανδιναβικού στυλ σε μια μοντέρνα εκδοχή. Ένα ενδιαφέρον σχέδιο χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του κίτρινου με τη μορφή φωτεινών στοιχείων, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο στυλ του δωματίου. Ο συνδυασμός σκανδιναβικών και ρετρό στυλ είναι μία από τις πιο μοντέρνες λύσεις των τελευταίων σεζόν..

Μινιμαλισμός

Νεωτερικότητα, αλλά σε εντελώς διαφορετικό ύφος. Ο μινιμαλισμός μπορεί συχνά να σχετίζεται με τη λευκότητα ενός ερευνητικού εργαστηρίου. Αλλά μόνο μερικά αξεσουάρ, για παράδειγμα, πράσινο, σας επιτρέπουν να ευθυμήσετε ένα τέτοιο στυλ. Η απλή μορφή των λευκών σαλονιών εκπλήσσει με τη λειτουργικότητα των λύσεων.

Μοντέρνο αγγλικό στιλ

Τέλος, μια καλή ιδέα για ένα λευκό σαλόνι σε μοντέρνο αγγλικό στιλ. Κανένα μοναδικό χρώμα δεν λαμβάνει υπόψη τις ποικίλες αποχρώσεις και μοτίβα των αξεσουάρ, όπως το ευπροσάρμοστο λευκό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι διακοσμητικά υφάσματα και μερικά εσωτερικά αντικείμενα, έτσι ώστε το κομψό εσωτερικό να παίρνει χρώμα και άνεση.

Λευκό σαλόνι σε μοντέρνο στιλ

Τι σημαίνει σύγχρονη αίθουσα; Δεν υπάρχει ένας μοναδικός και σαφής ορισμός αυτής της έννοιας. Αυτό είναι ένα σαλόνι διακοσμημένο με ελάχιστη ποσότητα επίπλων απλών σχημάτων. Αυτό δεν είναι μόνο ξύλινα έπιπλα, αλλά και προϊόντα κατασκευασμένα από διάφορα υλικά όπως πλαστικό ή μέταλλο. Σε αυτούς τους εσωτερικούς χώρους, κανείς δεν εκπλήσσεται από πλαστικές καρέκλες ή μεταλλικές σκάλες. Σε ορισμένες παραλλαγές, το μοντέρνο στυλ προχωρά ακόμη περισσότερο, θυμίζοντας βιομηχανικό σχεδιασμό. Τότε είναι ακόμη πιο μινιμαλιστικό και οι συνειρμοί που προκύπτουν μετά την πρώτη ματιά σε μια τέτοια διάταξη σχετίζονται με ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο..

Ο μινιμαλισμός στο εσωτερικό είναι ορατός όχι μόνο στην ποσότητα του εξοπλισμού που τοποθετείται, αλλά και στο σχήμα ή τα χρώματα τους. Τα μοντέρνα σαλόνια είναι συχνά μονόχρωμα δωμάτια στα οποία διαφορετικές υφές, υλικά, αποχρώσεις εμφανίζονται στο ίδιο χρώμα. Το λευκό χρώμα μπορεί να εμφανιστεί σε τοίχους, κουρτίνες ή ως ταπετσαρία σε έναν καναπέ. Ανάλογα με το υλικό, θα έχει ελαφρώς διαφορετική απόχρωση, οπότε το λευκό εσωτερικό δεν θα είναι βαρετό και στείρο..

Ωστόσο, οι σύγχρονοι εσωτερικοί χώροι μπορούν επίσης να βασίζονται σε αντίθεση. Ως εκ τούτου, συνδυασμοί λευκού και μαύρου ή λευκού και κόκκινου εμφανίζονται συχνά σε τέτοια δωμάτια. Χρησιμοποιήστε έναν ασυνήθιστο συνδυασμό λευκού και μπλε.

Διάταξη λευκού καθιστικού

Όταν σχεδιάζετε τη διάταξη ενός λευκού καθιστικού, μπορείτε να προσεγγίσετε το ζήτημα με δύο τρόπους. Το πρώτο είναι να βασιστείτε σε ένα μονόχρωμο λευκό εσωτερικό, το δεύτερο είναι να εμπλουτίσετε τη διακόσμησή σας με λουλούδια. Η πρώτη απόφαση που πρέπει να ληφθεί είναι το χρώμα του δαπέδου. Το λευκό εσωτερικό του δωματίου δεν σημαίνει την παρουσία ενός δαπέδου σε τέτοιο χρώμα. Μπορεί να είναι σκοτεινό. Στη συνέχεια, η επιφάνεια θα γίνει το φόντο στο οποίο οι λευκοί τοίχοι και τα φωτεινά έπιπλα θα γίνουν πιο ορατά. Ξύλινο δάπεδο από παλιές φθαρμένες σανίδες σε ένα μοντέρνο σαλόνι φαίνεται υπέροχο. Ωστόσο, τίποτα δεν εμποδίζει το κεραμικό δάπεδο στο σαλόνι, όπως μεγάλα λευκά πλακάκια, ρητίνη ή τελειώματα από σκυρόδεμα. Το τελευταίο θα δώσει στο εσωτερικό μια μικρή αυστηρότητα, χωρίς να σημαίνει ότι μια τέτοια διάταξη θα είναι κρύα και εχθρική..

Μια σημαντική απόφαση είναι το χρώμα του καναπέ. Ένα λευκό σαλόνι δεν είναι απαραίτητα ένα δωμάτιο με λευκό καναπέ -κρεβάτι, από το οποίο σίγουρα οι γονείς με μικρά παιδιά και οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων δεν θα είναι ευχαριστημένοι. Πολύχρωμοι, μπεζ, μπλε ναυτικοί καναπέδες ή οποιοδήποτε άλλο χρώμα θα φαίνονται καλά σε ένα λευκό σαλόνι. Ωστόσο, εάν επιλέξετε μια πιο δυνατή σκιά, τότε θα πρέπει να τηρήσετε σε άλλα διακοσμητικά στοιχεία..

Τι είδους έπιπλα σε ένα μοντέρνο σαλόνι?

Σε ένα μοντέρνο σαλόνι, δεν πρέπει να περιορίζεστε σε ξύλινα έπιπλα. Ακριβώς το αντίθετο. Συχνά συμβαίνει ότι τα ξύλινα έπιπλα είναι μια καθοριστική μειονότητα, και αν εμφανιστεί, είναι σε πολύ μοντέρνα μορφή. Κυριαρχεί το βαμμένο έπιπλο με έντονη γυαλάδα.

Έπιπλα στο χρώμα του φυσικού ξύλου είναι αρκετά σπάνια. Εάν εμφανιστεί, τότε δεν είναι μόνο ξύλο, αλλά μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με ακατέργαστη υφή. Μια ενδιαφέρουσα επιλογή θα ήταν το αμερικανικό καρύδι, ο κόκκος του οποίου είναι πραγματικά εξαιρετικά διακοσμητικός. Πολλοί σχεδιαστές αποφάσισαν να συνδυάσουν ένα τέτοιο δέντρο με λευκές λακαρισμένες προσόψεις, το οποίο δίνει ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα διάταξης..

Σε ένα μοντέρνο σαλόνι, καρέκλες από πλαστικό, πολυπροπυλένιο ή άλλο σύγχρονο υλικό θα βοηθήσουν στην ολοκλήρωση της σύνθεσης. Ο αρχικός σχεδιασμός τους καθιστά ένα σημαντικό σημείο σε μια διάταξη που είναι πολύ εμφανής. Τα έπιπλα από γυαλί ή σίδερο είναι μια εξαιρετική προσθήκη. Μπορεί να είναι όχι μόνο με τη μορφή πάγκων. Αυτή η λύση δίνει στο εσωτερικό μια ξεχωριστότητα..

Λευκή ντουλάπα στο σαλόνι

Κατά κανόνα, τα διακοσμητικά αντικείμενα σχεδιασμού δεν αποτελούν προτεραιότητα σε ένα μοντέρνο σαλόνι, οπότε υπάρχουν λίγα από αυτά στο διαμέρισμα. Οι χωρικές λύσεις, η αρχιτεκτονική, όχι τα πράγματα, αποφασίζουν το ζήτημα της φύσης του εσωτερικού. Ωστόσο, μια λευκή ντουλάπα είναι ένα μάλλον μοντέρνο αξεσουάρ που θα είναι κατάλληλο για ένα σαλόνι διαφορετικής στιλιστικής κατεύθυνσης. Οι ιδιοκτήτες ενός λευκού εσωτερικού δεν είναι αντίθετοι με την εγκατάσταση επίπλων στο ίδιο χρώμα. Το ντουλάπι μπορεί να είναι εντελώς κλειστό ή ανοιχτό με ράφια και γυάλινες πόρτες. Φωτογραφίες και νέα βιβλία, βάζα με κοχύλια από διακοπές θα φαίνονται υπέροχα στα ράφια. Η οικογενειακή έκθεση φωτογραφίας είναι μια μοντέρνα πινελιά στο εσωτερικό σχέδιο. Τα κάτω ράφια μπορούν να γεμίσουν με παιδικά παιχνίδια.

Συμβουλές σχεδίασης

Εάν θέλετε να φωτίσετε ένα μοντέρνο λευκό σαλόνι, σκεφτείτε αν θέλετε να επιτύχετε το τελικό αποτέλεσμα με διαφορετικές δομές και υλικά ή αν θέλετε να εισαγάγετε κάποιο επιπλέον χρώμα. Η μονόχρωμη έκδοση είναι πολύ πιο δύσκολο να εφαρμοστεί, επειδή, δυστυχώς, το λευκό χρώμα έχει τις δικές του αποχρώσεις. Συμβαίνει ο συνδυασμός δύο στοιχείων δίπλα -δίπλα να δημιουργεί κάποια ασυμφωνία. Μπορεί να αποδειχθεί ότι το ένα λευκό θα είναι κίτρινο και το άλλο θα μετατραπεί σε έντονο γκρι. Όταν τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο, αντί για χαρά, έχετε την εντύπωση ότι ένα από αυτά τα πράγματα είναι παλιό και φθαρμένο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι πιο έμπειροι διακοσμητές συνιστούν τον συνδυασμό του λευκού με κάποιο χρώμα σε αντίθεση. Αυτό θα δώσει το αποτέλεσμα της φρεσκάδας και της νεωτερικότητας, ενώ παράλληλα θα σας προστατεύσει από δυσάρεστες εκπλήξεις. Ρίξτε μια ματιά σε μερικές προσφορές του λευκού καθιστικού και επιλέξτε την πιο κατάλληλη επιλογή για εσάς.

Λευκό σαλόνι με πολύχρωμα αξεσουάρ

Το πολύ ευρύχωρο και άνετο σαλόνι είναι διακοσμημένο με το λευκό χρώμα, το οποίο επικρατεί στους τοίχους και τα έπιπλα. Χάρη στην ευελιξία του και για την αποφυγή της μονοτονίας, το λευκό συμπληρώνεται από πολύχρωμα αξεσουάρ που μπορούν να επιλεγούν σε ήρεμα, ζεστά χρώματα. Το παράδειγμα του δωματίου δείχνει πόσο άνετο μπορεί να είναι ένα λευκό σαλόνι. Αυτό σας δίνει μια ποικιλία επιλογών σχεδίασης και σας επιτρέπει να μετακινηθείτε σε διαφορετικές κατευθύνσεις χρώματος. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί με τα έντονα χρώματα καθώς μπορούν να δώσουν στα λευκά δωμάτια μια κιτς εμφάνιση..

Σαλόνι λευκή βελανιδιά και άλλοι συνδυασμοί με ξύλο

Είναι μια γνωστή αλήθεια ότι το λευκό ταιριάζει πολύ με το ξύλο, ειδικά αυτό που έχει μια ανοιχτή απόχρωση μπρούτζου. Ο συνδυασμός λευκού και ξύλου είναι ένα από τα χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά του σκανδιναβικού στυλ, δίνοντάς του ένα πολύ κομψό και φυσικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, το ξύλο είναι σε θέση να μονώσει το εσωτερικό, το οποίο, λόγω του κυρίαρχου λευκού, φαίνεται κρύο και δυσάρεστο. Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα είναι το έντονα λευκό εσωτερικό, το οποίο παίρνει έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα χάρη στο ξύλινο πάτωμα και άλλα στοιχεία επίπλων..

Μαύρο και άσπρο σαλόνι – σχεδιασμός κομψής αυστηρότητας

Ο κλασικός συνδυασμός λευκού και μαύρου είναι μια από τις πιο προφανείς επιλογές όσον αφορά τον εσωτερικό σχεδιασμό. Οι σύγχρονοι σχεδιαστές δεν είναι αντίπαλοι αυτής της τάσης, αλλά πιστεύουν ότι μερικές φορές μπορεί να δώσει σε ένα δωμάτιο έναν βαρετό, κλισέ και σε ακραίες περιπτώσεις, φθηνό χαρακτήρα. Τα λευκά έπιπλα και οι τοίχοι έρχονται σε αντίθεση με τα μαύρα έπιπλα και τα υφάσματα. Αυτό που δίνει στο εσωτερικό έναν κομψό και μοντέρνο χαρακτήρα είναι τα παράθυρα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί σε ασπρόμαυρα χρώματα. Διακοσμητικά αξεσουάρ όπως ένας πολυέλαιος ή μαξιλάρια θα συμπληρώσουν την εμφάνιση αυτού του μοντέρνου καθιστικού.

Γκρι και λευκή κουζίνα-σαλόνι

Μια άλλη ενδιαφέρουσα ιδέα είναι ο συνδυασμός λευκού και γκρι. Τα αξεσουάρ και τα έπιπλα αυτού του χρώματος φαίνονται υπέροχα στο σαλόνι-κουζίνα, όπου η κυρίαρχη σκιά είναι το λευκό. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός για μικρούς χώρους. Στην πραγματικότητα, το δωμάτιο μπορεί ακόμη και να είναι πολύ μικρό, αλλά το λευκό στους τοίχους και τα έπιπλα θα δώσουν στο σαλόνι-κουζίνα μια επιπλέον διάσταση..

Σαλόνι με λευκούς τοίχους

Το λευκό δωμάτιο δεν είναι μόνο τοίχοι και καναπές σε αυτό το χρώμα. Ένα δωμάτιο μπορεί να σχεδιαστεί χρησιμοποιώντας μια ποικιλία υλικών σε αποχρώσεις του λευκού. Παίζοντας με υφές και υφάσματα, το δωμάτιο συμπληρώνει οπτικά την περιοχή μέτρησης και ο χαρακτήρας γίνεται πιο ενδιαφέρον. Το δάπεδο με πλακάκια, βαμμένο λευκό, ταιριάζει καλά με το γκρι χαλί και τον μπεζ καναπέ. Ο λευκός τοίχος είναι απλώς ένα φόντο για τη συνολική διακόσμηση του δωματίου. Η οροφή μπορεί να έχει ξύλινη επένδυση σε φυσικό τόνο. Η λευκότητα είναι επίσης ορατή στην επιλογή των υφασμάτων, συμπεριλαμβανομένων των κουρτινών..

Φωτισμός σε λευκό σαλόνι

Για τους λάτρεις του μινιμαλισμού, του μοντερνισμού και της αρμονίας στο εσωτερικό σχέδιο, το λευκό είναι η απάντηση σε όλα. Ένα ξενοδοχείο στο οποίο το κυρίαρχο, και γενικά το μόνο χρώμα, είναι το λευκό, θα φαίνεται πάντα κομψό, κομψό και πολυτελές. Η μινιμαλιστική διακόσμηση, τόσο σε χρώμα όσο και σε εξοπλισμό, μπορεί να αντισταθμιστεί από τον κατάλληλο φωτισμό. Αυτό δεν είναι μια επιλογή για κάθε σχέδιο, αλλά σίγουρα αξίζει να εξεταστεί. Ένα λευκό σαλόνι είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη. Ένα σωστά μελετημένο έργο που χρησιμοποιεί προσθήκες και αξεσουάρ, με τη χρήση υλικών καλής ποιότητας δεν πρέπει να φαίνεται παράταιρο, αλλά αντίθετα, μπορεί να δώσει στο εσωτερικό έναν εξαιρετικό χαρακτήρα.

Τα πλεονεκτήματα ενός καθιστικού σε λευκό χρώμα

Το λευκό θεωρείται το πιο δημοφιλές χρώμα στη διάταξη των διαμερισμάτων και των σπιτιών. Και είναι δύσκολο να διαφωνήσω με αυτό. Για πολλούς λόγους, έχει αποκτήσει σταθερή δημοτικότητα στον εσωτερικό σχεδιασμό. Το λευκό σαλόνι έχει πολλά πλεονεκτήματα.

Ιδανικό για μικρούς εσωτερικούς χώρους

Το λευκό λειτουργεί υπέροχα σε μικρούς εσωτερικούς χώρους – διευρύνει οπτικά και φωτίζει το χώρο, ειδικά αν επιλέξετε έπιπλα με λεπτή γυαλάδα. Το λευκό δεν είναι μόνο σύμβολο καθαρότητας, αλλά σχετίζεται και με αυτό. Ένα τέτοιο σαλόνι θα φαίνεται εξαιρετικά τακτοποιημένο, φυσικά, με την προϋπόθεση ότι το διατηρείτε σε σχετική σειρά. Το λευκό εναρμονίζεται τέλεια με το φως, αντανακλώντας τέλεια και δημιουργώντας έτσι το αποτέλεσμα ενός ευρύχωρου εσωτερικού χώρου. Επίσης φαίνεται υπέροχο με καθρέφτες για μια λαμπερή εμφάνιση. Σε ένα μικρό σαλόνι, οι προσόψεις των λευκών επίπλων μπορούν να συγχωνευτούν με τους τοίχους και το εσωτερικό δεν θα εξακολουθεί να είναι υπερφορτωμένο. Αυτό το χρώμα είναι επίσης μια καλή επιλογή για άτομα που τους αρέσει να συλλέγουν πολλά αντικείμενα. Η επιλογή λευκού ως φόντου θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το χάος, να αναδείξετε τέλεια τα αγαπημένα σας μπιχλιμπίδια και πολλά άλλα..

Διαχρονικότητα και κομψότητα

Το λευκό ονομάζεται αιώνιο χρώμα. Είναι μια απαραίτητη επιλογή, ειδικά για το φωτισμό όλων των υφιστάμενων αποχρώσεων. Είναι μια εξαιρετική βάση και φόντο για άλλα χρώματα, παστέλ και πλούσια. Είναι καλύτερο όταν μοιάζει με το χρώμα των τοίχων, της οροφής και των επίπλων. Επιπλέον, το λευκό ταιριάζει πολύ με πολύχρωμα αξεσουάρ, καθώς και με διαφορετικές υφές. Συνδέεται με την καθαρότητα και την κομψότητα που δεν ξεφεύγουν ποτέ από τη μόδα γιατί είναι διαχρονικό και κλασικό. Και αν βαριέστε ήδη τους λευκούς τοίχους και τα έπιπλα, μπορείτε εύκολα να διαφοροποιήσετε το σχέδιο του δωματίου με πολύχρωμα αξεσουάρ. Επιπλέον, δεν μπορείτε να δείτε τόση σκόνη στα ανοιχτόχρωμα έπιπλα, κάτι που είναι σίγουρα καλό νέο για τους τεμπέληδες και εκείνους που δεν θέλουν να χάνουν χρόνο καθαρίζοντας συνεχώς. Οι χρήστες που έχουν σαλόνι σε λευκές συνθέσεις συνδέονται με το γούστο και την τάξη. Και οι εσωτερικοί χώροι διακοσμημένοι σε αυτή τη σκιά, στον κύριο ρόλο, συμβάλλουν στη χαλάρωση και τη ροή της ενέργειας. Επιπλέον, το λευκό δεν αποσπά την προσοχή, επομένως θα αρέσει σε άτομα που τους αρέσει να εργάζονται στο σαλόνι..

Αντιμετωπίστε οποιαδήποτε ιδέα σχεδιασμού

Μπορούμε να πούμε ότι το λευκό φαίνεται υπέροχο σε κάθε εσωτερικό σχεδιασμό, αλλά είναι πιο δημοφιλές σε σκανδιναβικό, λαμπερό, προβηγκιανό και πατάρι βιομηχανικά στυλ. Η πρώτη από τις αναφερόμενες οδηγίες σχεδόν δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς λευκό, οπότε επιλέξτε Σκανδιναβικές ρυθμίσεις. Συνδέονται με τον μινιμαλισμό, την τάξη, την ειρήνη και συνδυάζονται ιδανικά με φυσικά υλικά όπως πέτρα, βλάστηση και ξύλο. Το λευκό συνδυάζεται ιδιαίτερα καλά με το ξύλο, δημιουργώντας ένα ζεστό εσωτερικό. Με τη σειρά του, το λαμπερό στυλ – γεμάτο λάμψη, βρίσκει στα λευκά στοιχεία μια νότα ηρεμίας και φωτισμού του χώρου. Αυτή η διακόσμηση έχει επίσης μια αντίθεση, δηλαδή, λευκό με μαύρο, το οποίο δημιουργεί μια πολύ κομψή σύνθεση. Το στιλ σοφίτας αγαπά το λευκό, συχνά επιλέγοντας έντονα φινιρίσματα και έλλειψη διακοσμητικών.

Μερικά μειονεκτήματα ενός λευκού καθιστικού

Δυστυχώς, παρά τα πολλά πλεονεκτήματά του, ένα λευκό σαλόνι έχει επίσης τα μειονεκτήματά του. Πρώτα απ ‘όλα, είναι εύκολο να λεκιάσετε το εσωτερικό, το οποίο θα είναι δυσμενές και θα παρατηρηθεί πιο γρήγορα στην περίπτωση των σπιτιών με μικρά παιδιά. Ωστόσο, υπάρχει μια λύση – επιλέξτε χρώματα με δυνατότητα καθαρισμού λεκέδων και επίπλων με επίστρωση εύκολης φροντίδας, όπως laminated, τα οποία θα είναι πιο ανθεκτικά από το ματ. Τα λευκά μέτωπα επίπλων κιτρινίζουν επίσης γρηγορότερα. Αγοράστε προϊόντα από στερεά υλικά που θα διαρκέσουν για πολλά χρόνια χωρίς αλλαγές.

Οι αντίπαλοι ενός φωτεινού σαλονιού πιστεύουν ότι οι διακόσμηση σε λευκό χρώμα είναι μονότονες, κρύες, δυσάρεστες. Perhapsσως υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό, αλλά κάθε μειονέκτημα μπορεί να μετατραπεί σε πλεονέκτημα. Επιλέξτε αποχρώσεις του λευκού, όπως βρώμικες ή κρεμώδεις, που θα είναι πιο ζεστές. Επιπλέον, μπορείτε να συνδυάσετε φωτεινά έπιπλα και τοίχους με πιασάρικα αξεσουάρ όπως κουρτίνες, μαξιλάρια, ριχτάρια, βελούδινους καναπέδες και βάζα, γλάστρες και περίεργα ειδώλια. Φυσικά, όχι μόνο θα προσθέσουν χρώμα, αλλά και θα φωτίσουν το εσωτερικό και θα του δώσουν δυναμισμό. Το σαλόνι μπορεί να διακοσμηθεί πλήρως σε λευκό χρώμα, αλλά μπορείτε να κάνετε ελιγμούς με αποχρώσεις για να δημιουργήσετε μια σύνθεση που είναι ακόμα μοντέρνα και κομψή..

Μην νομίζετε ότι το λευκό είναι βαρετό, μοιάζει με δωμάτιο νοσοκομείου. Ναι, είναι ένα ήρεμο χρώμα, αλλά είναι ιδανικό για σαλόνι. Το λευκό εσωτερικό του κύριου δωματίου του σπιτιού θα είναι βαρετό μόνο αν δεν εφαρμόσετε μια καλή ιδέα. Το λευκό σαλόνι δεν είναι μόνο μοντέρνο αλλά και πολύ πρακτικό. Στην πραγματικότητα, μεταμορφώνει ένα μικρό εσωτερικό και εναρμονίζεται με ακόμη και τις πιο τρελές και πολύχρωμες προσθήκες..