Το κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο είναι ένα βασικό στοιχείο σχεδιασμού

Περνάμε πάρα πολύ χρόνο στον ύπνο για να είμαστε ελαφροί στην επιλογή ενός κρεβατιού. Είναι δύσκολο να υπερεκτιμήσουμε μια άνετη και υγιή ξεκούραση. Για έναν υγιή ύπνο και μια ξεκούραστη ξεκούραση, για να νιώσουμε δυναμικοί και γεμάτοι ενέργεια το πρωί, πρέπει να διανυκτερεύσουμε σε μια άνετη θέση, σε ένα κρεβάτι με καλή ορθοπεδική υποστήριξη. Εάν το ζήτημα της επιλογής του σχεδίου και της θέσης του κρεβατιού είναι πρωτίστως σημαντικό για τους σχεδιαστές, τότε τα κριτήρια για την επιλογή της ποιότητας των υλικών του πλαισίου, της βάσης και του στρώματος του κρεβατιού γίνονται πρωταρχικά για τους αγοραστές. Σε αυτή τη δημοσίευση, θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τόσο το ζήτημα της επιλογής κρεβατιού, όσο και την αποτελεσματική τοποθέτηση του κρεβατιού στο υπνοδωμάτιο..

Κρεβάτι για μοντέρνο υπνοδωμάτιο

Πολυτελής χιονισμένη δαντέλα

Κριτήρια επιλογής κρεβατιού

Δεν είναι μυστικό ότι ο ύπνος στον καναπέ, όσο ποιοτικός και αν είναι, δεν θα είναι άνετος και ασφαλής για την υγεία. Η πτυσσόμενη δομή δεν είναι σε θέση να παρέχει μια σωστή ορθοπεδική βάση για να στηρίξει το ανθρώπινο σώμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλοι οι ειδικοί συνιστούν την αγορά ενός κρεβατιού για έναν υγιή και ξεκούραστο ύπνο. Ακόμα κι αν το σπίτι σας δεν σας επιτρέπει να διαθέσετε ένα ξεχωριστό δωμάτιο για τη διευθέτηση ενός υπνοδωματίου, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε σύγχρονους μηχανισμούς πτυσσόμενου κρεβατιού και να τους χτίζετε σε ένα μικρό χώρο σε κοινό δωμάτιο. Πράγματι, ακόμη και για τέτοια κρεβάτια, μπορείτε να επιλέξετε ένα ορθοπεδικό στρώμα που θα υποστηρίζει τέλεια το σώμα σας κατά τη διάρκεια του ύπνου και θα παρέχει μια άνετη θέση με μια αρκετά άκαμπτη βάση..

Κρεβάτι στην ντουλάπα

Πτυσσόμενο κρεβάτι

Τα πτυσσόμενα κρεβάτια είναι συνήθως ενσωματωμένα σε ρηχά ντουλάπια, τα οποία μοιάζουν με κανονικά συστήματα αποθήκευσης κατά τη διάρκεια της ημέρας και αποτελούν μέρος του εσωτερικού του σαλονιού. Τη νύχτα, οι ιδιοκτήτες απλά ανοίγουν τις πόρτες, μεταμορφώνουν το κρεβάτι και το δωμάτιο γίνεται υπνοδωμάτιο. Προφανώς, τέτοια σχέδια δεν είναι κατάλληλα για πολύ υπέρβαρα και ηλικιωμένα άτομα..

Υπνοδωμάτιο και σαλόνι, 2 σε 1

Κατά την επιλογή ενός πτυσσόμενου κρεβατιού, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο πλαίσιο της δομής (κατά κανόνα, είναι κατασκευασμένο από μέταλλο) και στα συνδετικά στοιχεία. Μερικές φορές οι κατασκευαστές εξοικονομούν εξαρτήματα και καλύπτουν πλαστικά στοιχεία με ψεκασμό μετάλλων. Ένα κρεβάτι με παρόμοια σύνθεση τμημάτων στο πλαίσιο και μηχανισμό αναδίπλωσης δεν θα διαρκέσει πολύ, επειδή θα χρησιμοποιείτε τη δομή κάθε μέρα.

Μετατρέψιμο κρεβάτι

Πτυσσόμενο σχέδιο

Τα πιο ανθεκτικά είναι κρεβάτια με πλαίσιο από μέταλλο ή μασίφ ξύλο. Τα μεταλλικά κρεβάτια σε στυλ ρετρό κερδίζουν τώρα πρωτοφανή δημοτικότητα στα μοντέρνα έργα σχεδιασμού υπνοδωματίων. Φυσικό χρώμα και βαμμένο, με επιχρωμίωση και απομίμηση επιχρύσωσης και ασημί – τα μεταλλικά κουφώματα είναι ανθεκτικά και πρακτικά. Ένα ευρύ φάσμα μοντέλων και η ικανότητα οργανικής προσαρμογής ενός τέτοιου σχεδίου σε διαφορετικές επιλογές για στιλιστικές κατευθύνσεις στο σχεδιασμό των υπνοδωματίων προσελκύουν σύγχρονους αγοραστές.

Μεταλλικό κρεβάτι

Το μεταλλικό κρεβάτι μπορεί να ενσωματωθεί οργανικά τόσο σε μοντέρνους όσο και σε κλασικούς εσωτερικούς χώρους. Η αφθονία των σφυρηλατημένων λεπτομερειών, της διακόσμησης και της λάμψης ελκύει προς τη χρήση ενός μεταλλικού κρεβατιού σε παραδοσιακό στυλ, οι απλές και λακωνικές μορφές θα φαίνονται αρμονικά σε μοντέρνο στιλ, τείνοντας προς τον άνετο μινιμαλισμό.

Κρεβάτι από μεταλλικό σκελετό

Μεταλλικό κρεβάτι στο μοντέρνο υπνοδωμάτιο

Ένα μεταλλικό κρεβάτι βαμμένο λευκό μπορεί να γίνει ένα οργανικό μέρος ενός ρομαντικού στυλ εσωτερικού σχεδιασμού. Το στυλ της Προβηγκίας ή το απαλό σικάτο θα γίνουν πιο πολύχρωμα με ένα τέτοιο μοντέλο κρεβατιού, εάν το χρώμα είναι ελαφρώς ξεφλουδισμένο.

Χιονισμένο μεταλλικό κρεβάτι

Υπνοδωμάτιο σε στιλ Προβηγκίας

Το κρεβάτι με ένα πλαίσιο από μέταλλο και καλυμμένο με επιχρωμιωμένη επένδυση φαίνεται μοντέρνο, πρωτότυπο και ακόμη και λαμπερό. Για παραλλαγές του μοντέρνου στυλ εσωτερικού σχεδιασμού, τέτοια μοντέλα θα γίνουν ένα οργανικό κέντρο έλξης των ματιών..

Χρωμιωμένο πλαίσιο θόλων

Λαμπερές επιφάνειες

Τα πιο ανθεκτικά κουφώματα αυτή τη στιγμή είναι μέταλλο και μασίφ ξύλο. Μια δομή από μοριοσανίδες είναι σημαντικά φθηνότερη από τις αναφερόμενες επιλογές, αλλά δεν θα σας εξυπηρετήσει περισσότερο από 5 χρόνια. Πριν αγοράσετε ένα κρεβάτι που σας αρέσει, φροντίστε να το δοκιμάσετε για άνεση. Το πλαίσιο του κρεβατιού παρέχει τη δύναμή του, αλλά αυτή η ποιότητα μπορεί να δοκιμαστεί μόνο με την πάροδο του χρόνου. Αλλά η ευκολία του να είσαι στο κρεβάτι είναι εγγύηση για την υγεία και τον υγιή ύπνο σου, μπορείς να το αξιολογήσεις ακόμη και στο κατάστημα..

Κρεβάτι σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο

Νεοκλασικό υπνοδωμάτιο

Πολυτελές κρεβάτι

Πριν επιλέξετε ένα συγκεκριμένο μοντέλο κρεβατιού, ρωτήστε τον κατασκευαστή. Εάν η μάρκα προωθείται επαρκώς, τότε είναι δυνατή η υπερπληρωμή μόνο για το όνομα. Αλλά μια πολύ χαμηλή τιμή θα πρέπει να σας προειδοποιήσει – το προϊόν μπορεί να παραχθεί χωρίς ποιοτικό έλεγχο (παραβίαση της τεχνολογίας παραγωγής), χρησιμοποιώντας κόλλα ή βερνίκι που μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία. Οπως πάντα, «Χρυσή τομή» – η καλύτερη επιλογή για αγορά.

Στα μαύρα

Ελαφρύ σχέδιο

Καθολική επιλογή

Δώστε μεγάλη προσοχή στην ποιότητα των εξαρτημάτων και εξαρτημάτων. Σας συνιστούμε να εγκαταλείψετε τα πλαστικά μέρη αμέσως – τέτοιες δομές δεν θα διαρκέσουν πολύ. Στη συνέχεια, εξετάζουμε το πλαίσιο και τη βάση κάτω από το στρώμα. Με τη βάση, όλα είναι αρκετά απλά – πρέπει να είναι ορθοπεδικά, δηλαδή να είναι αρκετά ευέλικτα (επομένως, εξαιρούμε μια σταθερή βάση από μοριοσανίδες ή ινοσανίδες), για να βοηθήσουμε το άτομο να πάρει μια άνετη θέση ύπνου. Μια βάση στρώματος με πτερύγια είναι ο πιο δημοφιλής τύπος υποστήριξης (λόγω της ασφάλειας και της διαθεσιμότητάς του). Η ευελιξία των πτερυγίων επιτρέπει στο άτομο που κοιμάται στο κρεβάτι να κάνει ανατομικά σωστή στάση.

Εσωτερικό σε γκρι αποχρώσεις

Φυσικές αποχρώσεις

Πιστεύεται ότι όσο περισσότερα φύλλα υποστηρίζουν το στρώμα, τόσο το καλύτερο για το άτομο (αλλά και το υψηλότερο κόστος). Υπάρχουν πρότυπα για τη δημιουργία αξιόπιστης στήριξης – σε ένα μονό κρεβάτι θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 15 πτερύγια, σε ένα διπλό κρεβάτι – 30 ή περισσότερα. Είναι επίσης απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι η απόσταση μεταξύ των ελασμάτων δεν πρέπει να υπερβαίνει το πλάτος της ίδιας της λωρίδας..

Αρχικό σχέδιο χρωμάτων

Κρεβάτι από μασίφ ξύλο

Για κλασικούς εσωτερικούς χώρους, καθώς και δωμάτια διακοσμημένα σε νεοκλασικό στιλ, τα μοντέλα κρεβατιών με υφασμάτινη επένδυση είναι τέλεια. Κατά κανόνα, τέτοιες δομές έχουν μαλακά κεφαλάρια, μερικές φορές ταπετσαρία με πληρωτικό στολίζει το πόδι. Επιλέγοντας ένα τέτοιο κρεβάτι, εκτός από τα τυπικά διλήμματα σχετικά με το υλικό για την παραγωγή του πλαισίου και τη διάταξη της βάσης, το μοντέλο του στρώματος, θα πρέπει επίσης να λύσετε το δύσκολο ζήτημα της επιλογής υφάσματος για ταπετσαρία. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να καθοδηγείτε από τις προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής σας – μόνο εσείς γνωρίζετε πόσο συχνά η ταπετσαρία του κρεβατιού θα χρειαστεί καθαρισμό (τα μικρά παιδιά και τα κατοικίδια ζώα σε αυτό το θέμα είναι οι κύριοι διεκδικητές για σαμποτάζ). Το αδιαμφισβήτητο γεγονός παραμένει μόνο ένα πράγμα – τα φυσικά υφάσματα είναι πιο δύσκολο να φροντιστούν και είναι πιο ακριβά και τα συνθετικά ανάλογα δεν μπορούν να ονομαστούν φιλικές προς το περιβάλλον πρώτες ύλες..

Ταπετσαρία με μαλακό πλαίσιο

Κρεβάτι με μαλακό κεφαλάρι

Τόπος ύπνου για τα κλασικά

Κρεβάτι παραδοσιακού στιλ

Η επένδυση του πλαισίου με ύφασμα, χρησιμοποιώντας στεγανωτικό, σας επιτρέπει όχι μόνο να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο σχέδιο χρησιμοποιώντας όμορφα υφάσματα και φωτεινά χρώματα, αλλά και να σας προστατεύσει από τη σύγκρουση με αιχμηρές γωνίες. Τέτοια σχέδια είναι συναφή για εγκατάσταση σε διαμερίσματα και σπίτια όπου υπάρχουν μικρά παιδιά..

Φωτεινή προφορά

Ασφαλής και πολύχρωμη ταπετσαρία

Ταπετσαρία ολόκληρης της δομής

Θέση για το κρεβάτι

Θεωρείται ιδανικό να εγκαταστήσετε το κρεβάτι στο κέντρο του δωματίου, σπρωγμένο σε έναν από τους ελεύθερους τοίχους. Ανάλογα με το σχήμα του δωματίου (τετράγωνο ή ορθογώνιο) και το μέγεθος του, το κρεβάτι μπορεί να μετακινηθεί είτε στη μακριά είτε στη μικρή πλευρά του χώρου ύπνου. Το κύριο πράγμα είναι ότι υπάρχουν δωρεάν περάσματα στο κρεβάτι και από τις δύο πλευρές (τουλάχιστον 50 cm). Ιδανικά, στα τραπέζια ή στα κομοδίνα είναι τοποθετημένα στα πλάγια του κρεβατιού, αλλά σε μικρά δωμάτια μπορεί να παραμεληθούν. Αντί για επιτραπέζια φωτιστικά, σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλίκες τοίχου που είναι προσαρτημένες στο κεφάλι του κρεβατιού ή στον τοίχο..

Κρεβάτι στο κέντρο του δωματίου

Μικρό κρεβάτι δωματίου

Κρεβάτι σε υπνοδωμάτιο μεσαίου μεγέθους

Σε μικρά δωμάτια, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος παρά να εγκαταστήσετε ένα κρεβάτι σε μια από τις γωνίες του δωματίου. Η προσέγγιση ενός τέτοιου σχεδιασμού θα περιοριστεί μόνο στη μία πλευρά, αλλά ο χρήσιμος χώρος ενός μικρού δωματίου θα εξοικονομηθεί. Εάν μιλάμε για ένα κρεβάτι για ένα άτομο, τότε δεν θα υπάρξουν προβλήματα με μια τέτοια τοποθέτηση μιας κλίνης. Εάν πρέπει να εγκατασταθεί ένα διπλό κρεβάτι στη γωνία του δωματίου, τότε τουλάχιστον πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η προσέγγιση στο χώρο ύπνου είναι προσβάσιμη στους πρόποδες του χώρου ύπνου και όχι μόνο από τη μία πλευρά του δομή.

Σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο

Σε έναν μικρό κοιτώνα

Εάν αναγκαστείτε να εγκαταστήσετε ένα κρεβάτι στη γωνία του δωματίου για να εξοικονομήσετε χρήσιμο χώρο στο υπνοδωμάτιο, τότε πρέπει να φροντίσετε για την προστασία της διακόσμησης του τοίχου. Μια εξαιρετική διέξοδος μπορεί να είναι κάτι σαν ένα μαλακό κεφαλάρι, αλλά βρίσκεται με τη μορφή γωνιακής δομής. Έτσι, όχι μόνο προστατεύετε τους τοίχους από την τριβή, αλλά προστατεύεστε και από τις συγκρούσεις με σκληρές επιφάνειες..

Κρεβάτι στη γωνία του δωματίου

Γωνιακή ταπετσαρία κεφαλάρι

Σε ένα πολύ μικρό υπνοδωμάτιο

Σε ορισμένα δωμάτια, η περιοχή είναι τόσο μικρή που το κρεβάτι πρέπει να τοποθετηθεί όχι μόνο στον τοίχο, αλλά με το κεφαλάρι προς το παράθυρο. Γνωρίζοντας για αυτήν τη ρύθμιση, σχεδιάστε να αγοράσετε ένα κρεβάτι με χαμηλό κεφαλάρι, διαρθρωτική δομή ή χωρίς αυτό..

Κρεβάτι δίπλα στο παράθυρο

Διάταξη για ένα μικρό υπνοδωμάτιο

Εάν είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε δύο κρεβάτια στο υπνοδωμάτιο, τότε η διάταξη θα είναι η βέλτιστη, στην οποία η πρόσβαση και στις δύο θέσεις ύπνου είναι ανοιχτή από όλες τις πλευρές – δύο κρεβάτια είναι εγκατεστημένα ως νησιά. Αλλά το δωμάτιο δεν έχει πάντα αρκετό χώρο για μια τέτοια ρύθμιση. Στην περίπτωση μικρών δωματίων, μπορείτε να μετακινήσετε τα κρεβάτια στους τοίχους και να τα τοποθετήσετε παράλληλα μεταξύ τους, αφήνοντας χώρο στο κέντρο για ένα κοινό κομοδίνο.

Υπνοδωμάτιο με δύο κρεβάτια

Δύο κουκέτες

Δύο κρεβάτια σε ένα μικρό δωμάτιο

Ο αρχικός σχεδιασμός του κρεβατιού στο υπνοδωμάτιό σας

Τα μοντέλα κρεμαστών κρεβατιών ήταν από τα πιο πρωτότυπα εδώ και πολύ καιρό. Η ιδιαιτερότητα της εγκατάστασης (ανάρτηση της δομής σε χοντρά σχοινιά ή μεταλλικές αλυσίδες) είναι από μόνη της μια πρωτοτυπία. Η μετρημένη ταλάντευση πριν πάτε για ύπνο και η εκκεντρικότητα της προσέγγισης στη διάταξη του υπνοδωματίου προσελκύουν αγοραστές παρόμοιων μοντέλων σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ των συμπατριωτών μας, υπάρχουν επίσης πολλοί οπαδοί των πρωτότυπων κατασκευών που μπορούν να αντέξουν μεγάλο βάρος..

Κρεμαστά κρεβάτια

Είναι καλύτερα να γνωρίζετε εκ των προτέρων την εγκατάσταση ενός κρεμαστού κρεβατιού, ώστε να μπορείτε να προγραμματίσετε το φινίρισμα των επιφανειών, συμπεριλαμβανομένης της οροφής, για την επιτυχή οργάνωση της στερέωσης της δομής που περιστρέφεται. Κατ ‘αρχήν, κάθε δωμάτιο δεν είναι έτοιμο για τέτοια φορτία – ο σχεδιασμός και τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του υλικού για την κατασκευή οροφών πρέπει να διευκρινιστούν εκ των προτέρων.

Ασυνήθιστο κρεμαστό κρεβάτι

Το κρεβάτι σε οποιοδήποτε υπνοδωμάτιο λειτουργεί ως εστιακό σημείο, ένα νησί που τραβάει όλη την προσοχή. Στην περίπτωση που ο χώρος ύπνου είναι μια κρεμαστή δομή, η προσοχή διπλασιάζεται. Το κρεβάτι δεν είναι εύκολο το κύριο έπιπλο, αλλά το σημείο εκκίνησης στο σχηματισμό ολόκληρου του σχεδιασμού του δωματίου.

Πρωτότυπος σχεδιασμός

Τα μοντέλα κρεβατιών φαίνονται πρωτότυπα, τα εξωτερικά στοιχεία των οποίων είναι επικολλημένα με καθρέφτες επιφάνειες. Τέτοια σχέδια συμβάλλουν στην οπτική επέκταση του χώρου – το ίδιο το κρεβάτι φαίνεται να διαλύεται στη δημιουργημένη εικόνα του υπνοδωματίου, αντανακλώντας όλα τα στοιχεία του. Ένας τέτοιος σχεδιασμός θα φαίνεται οργανικά τόσο στο υπνοδωμάτιο για ένα νεαρό κορίτσι όσο και στο υπνοδωμάτιο των γονέων..

Ασυνήθιστος σχεδιασμός

Ένα κρεβάτι από μεταχειρισμένα υλικά είναι, φυσικά, ένα πρωτότυπο έπιπλο που μπορεί να γίνει το highlight του. Για παράδειγμα, μια κουκέτα κατασκευασμένη από ξύλινες παλέτες κατασκευής είναι μια πολύ στιβαρή κατασκευή που μπορεί να διαρκέσει για πολλά χρόνια. Είναι σημαντικό μόνο στην επιδίωξη της πρωτοτυπίας και της οικονομίας των οικονομικών να μην χάσετε τα θέματα της εργονομίας και της ασφάλειας για την υγεία ενός τέτοιου κρεβατιού – η ορθοπεδική βάση και το στρώμα πρέπει να πληρούν όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις.

Χτίσιμο κρεβάτι παλετών

Μεταχειρισμένα υλικά κρεβάτι

Το κρεβάτι μπορεί να είναι όχι μόνο ένα μέρος για ύπνο και ξεκούραση, αλλά και ένα ευρύχωρο σύστημα αποθήκευσης. Θα ήταν κρίμα να μην χρησιμοποιηθεί αυτός ο ελεύθερος χώρος κάτω από τη δομή, ειδικά σε συνθήκες διαβίωσης σε μικρές και μεσαίες κατοικίες. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να τακτοποιήσετε συστήματα αποθήκευσης στη βάση του κρεβατιού. Το πρώτο και απλούστερο είναι η παρουσία ενός μηχανισμού ανύψωσης, όταν ολόκληρη η βάση με το στρώμα ανεβαίνει, απελευθερώνοντας την πρόσβαση στο ευρύχωρο σύστημα αποθήκευσης. Φυσικά, αυτός ο σχεδιασμός αυξάνει σημαντικά το κόστος του κρεβατιού. Αλλά έχετε έναν εύκολο στη χρήση (δεν θα είναι δύσκολο να σηκώσετε το στρώμα στη βάση) χώρο αποθήκευσης για παστέλ αξεσουάρ, επιπλέον κουβέρτες και κουβέρτες.

Με μηχανισμό ανύψωσης

Μεγάλο κρεβάτι σε αντίθεση σχεδιασμού

Κρεβάτι με μηχανισμό ανύψωσης αερίου

Η δεύτερη επιλογή για την τακτοποίηση συστημάτων αποθήκευσης στο κάτω μέρος του κρεβατιού είναι τα συρτάρια. Η χρήση τέτοιων συσκευών είναι απίστευτα απλή και βολική. Τα συστήματα αποθήκευσης κατά παραγγελία θα κοστίσουν περισσότερο από τις έτοιμες λύσεις υπνοδωματίων των κατασκευαστών.

Με συρτάρια

Κρεβάτια με συστήματα αποθήκευσης

Αποθήκευση στη βάση του κρεβατιού

Εκτός από τα συρτάρια, είναι δυνατό να οργανωθούν κελιά αποθήκευσης που θα ανοίξουν χρησιμοποιώντας συρόμενες κουρτίνες από το ίδιο υλικό με ολόκληρη τη δομή. Για να αποφύγετε τραυματικές καταστάσεις που σχετίζονται με εξαρτήματα του συστήματος αποθήκευσης που προεξέχουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λακκούβες των οπών που γίνονται στις συρόμενες κουρτίνες..

Πρωτότυπα συστήματα αποθήκευσης

Ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος τακτοποίησης συστημάτων αποθήκευσης είναι η τακτοποίηση ανοιχτών κυψελών γύρω από την περίμετρο της βάσης του κρεβατιού. Η αποθήκευση κλινοσκεπασμάτων σε τέτοια ράφια δεν είναι αισθητικά ευχάριστη, αλλά για βιβλία και άλλα μικρά πράγματα, τα ανοιχτά κελιά είναι τέλεια.

Ασυνήθιστα ράφια

Ένα κρεβάτι με ουρανό (ή τουλάχιστον ένα σχέδιο για αυτό) δημιουργεί πάντα κάποια ρομαντική διάθεση στο εσωτερικό του υπνοδωματίου. Οι αναμνήσεις εκείνων των εποχών, όταν τέτοιες κατασκευές πάνω από έναν χώρο ύπνου ήταν αναγκαίες – διατηρούνταν ζεστές και προστατευμένες από τη διείσδυση εντόμων, αντικαταστάθηκαν από ένα αποκλειστικά αισθητικό στοιχείο. Ο πρωτότυπος σχεδιασμός του κρεβατιού με πλαίσιο από θόλο, που σας επιτρέπει να φέρετε όχι μόνο την πρωτοτυπία, αλλά και μια πινελιά ρομαντισμού στο εσωτερικό του υπνοδωματίου, θα γίνει το highlight σας.

Πολυτελές κρεβάτι με ουρανό

Κρεβάτι πίσω από κουρτίνες

Μοντέρνο κουβούκλιο

Μία από τις παραλλαγές οργάνωσης ενός ζεστού κρεβατιού είναι η εγκατάσταση δύο ράφια με κουρτίνες στα πλάγια του κρεβατιού. Κατά κανόνα, το ύφασμα για τέτοιες κουρτίνες επιλέγεται μαζί με την υφαντική διακόσμηση του ίδιου του χώρου ύπνου, οπότε είναι δυνατή η συνδυαστική με τον διακοσμητικό σχεδιασμό των ανοιγμάτων παραθύρων.

Ασυνήθιστο κουβούκλιο

Ογκώδη ξύλινα κρεβάτια με όμορφα σκαλίσματα δεν θα βγουν ποτέ από τη μόδα. Η φυσικότητα του υλικού, η επιδέξια ξυλογλυπτική και η μοναδικότητα του σχεδιασμού κατά παραγγελία ταιριάζουν απόλυτα όχι μόνο σε κλασικούς εσωτερικούς χώρους. Σε ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο με ελάχιστη διακόσμηση και μέγιστη λειτουργικότητα, ένα τέτοιο κρεβάτι θα είναι «το αστέρι της παράστασης».

Πλούσιο σκάλισμα

Σκαλιστή διακόσμηση

Μια νέα λέξη στον κόσμο του σχεδιασμού κρεβατιών – σχέδια από φυσικό μπαστούνι. Παρά την επαρκή ελαφρότητα τέτοιων προϊόντων, το κρεβάτι είναι ισχυρό και ανθεκτικό. Η πρωτοτυπία της απόδοσης, ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων και υφής των μοντέλων τους επιτρέπει να γίνουν μια πραγματική διακόσμηση του εσωτερικού. Εάν το υπνοδωμάτιό σας είναι διακοσμημένο σε τροπικό στιλ, τότε ένα κρεβάτι μπαστούνι θα είναι κάτι παραπάνω από κατάλληλο..

Κρεβάτι από Ρατάν

Συνεχίζοντας το θέμα του τροπικού στυλ, των φυσικών υλικών και της ύφανσης – ένα σχέδιο σχεδιασμού για ένα υπνοδωμάτιο με πρωτότυπο κρεβάτι, διακοσμημένο με κλήμα. Παρά τη διαφάνεια και την οπτική ελαφρότητα του σχεδίου, το κρεβάτι είναι αρκετά ισχυρό, επειδή το ίδιο το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από μέταλλο και η ύφανση είναι μόνο ένα διακοσμητικό στοιχείο του μοντέλου.

Μεγάλο

Τα μοντέλα κρεβατιών δεν φαίνονται λιγότερο πρωτότυπα, κατασκευασμένα από φυσικά στοιχεία – κλαδιά, κλαδιά, δοκάρια. Ταυτόχρονα, πιστεύεται ότι όσο λιγότερος είναι ο αριθμός των θεραπειών που έχει περάσει το υλικό, τόσο πιο πρωτότυπος θα είναι ο σχεδιασμός. Τέτοια μοναδικά φυσικά υλικά μπορούν να λειτουργήσουν όχι μόνο ως διακοσμητικά στοιχεία, αλλά και ως φέροντες επιφάνειες – μέρη του πλαισίου του κρεβατιού.

Φυσικά υλικά

Κλαδιά, κλαδιά και κούτσουρα

Η σφυρηλάτηση με φωτισμό είναι πρωτότυπη, φθηνή και μοντέρνα. Η ανάδειξη του κάτω μέρους της δομής με τα πόδια που βρίσκονται στο πίσω μέρος της δομής δημιουργεί ένα εκπληκτικό οπτικό αποτέλεσμα. Φαίνεται ότι το κρεβάτι επιπλέει στον αέρα..

Κρεβάτι με οπίσθιο φωτισμό