Σκίτσο ύπνου σε λευκό

Εάν ονειρεύεστε ένα υπνοδωμάτιο στο οποίο θα βασιλεύει η αίσθηση φρεσκάδας, καθαριότητας και ευρυχωρίας – επιλέξτε λευκό για διακόσμηση χωρίς δισταγμό. Η λευκή κρεβατοκάμαρά σας μπορεί να διακοσμηθεί σε οποιοδήποτε στυλ, από κλασικά έως υπερσύγχρονα στυλ, από την μικρή πόλη της Προβηγκίας έως τον ιαπωνικό μινιμαλισμό. Οι χιονισμένες αποχρώσεις δεν είναι μόνο σχετικές ανά πάσα στιγμή, αλλά και συνδυάζονται εύκολα με άλλους τόνους, εναρμονίζονται ελεύθερα με μια μεγάλη ποικιλία ντεκόρ, υπακούουν σε οποιεσδήποτε αποφάσεις σχεδιασμού.

Χιονάτη κρεβατοκάμαρα

Το βασίλειο των λευκών αποχρώσεων

Ένα υπνοδωμάτιο σε λευκούς τόνους φαίνεται εκλεπτυσμένο και κομψό. Όλοι όσοι διαβάζουν το λευκό ως φτωχό σε αποχρώσεις κάνουν βαθύ λάθος, είναι απίστευτα πολύπλευρο και ποικίλο. Το λευκό χρώμα μπορεί να είναι γκριζωπό, γαλαζωπό ή να εκπέμπει ένα ελαφρύ κίτρινο χρώμα και δεν χρειάζεται να μιλάμε για την αντίθεση με άλλα χρώματα – το γεγονός είναι προφανές. Για να δημιουργήσετε ένα εσωτερικό με αντίθεση, ένα από τα χρώματα πρέπει να είναι ανοιχτό, λευκό. Εάν έχετε επιλέξει το λευκό ως το κυρίαρχο χρώμα για την κρεβατοκάμαρά σας, τότε το εσωτερικό δεν θα είναι βαρετό..

Ευρύχωρο υπνοδωμάτιο

Έμφαση στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα

Οι σύγχρονες τάσεις στο σχεδιασμό των ιδιωτικών δωματίων προσελκύουν όλο και περισσότερο το χώρο και τη φρεσκάδα. Perhapsσως μόνο το λευκό μπορεί να δημιουργήσει μια τόσο ελαφριά και καθαρή ατμόσφαιρα που ακόμη και ένα λιτό δωμάτιο θα φαίνεται ευρύχωρο..

Μοντέρνο εσωτερικό

Σε παστέλ χρώματα

Τοίχοι και πάτωμα σε ένα λευκό υπνοδωμάτιο

Δημιουργώντας ένα εντελώς λευκό εσωτερικό για ένα υπνοδωμάτιο, σίγουρα νοιάζεστε για ένα ήρεμο και ειρηνικό περιβάλλον που μπορεί να σας χαλαρώσει μετά από μια δύσκολη μέρα, να σας προετοιμάσει για ξεκούραση και έναν ήρεμο, βαθύ ύπνο. Σε ένα κατάλευκο, ακόμη και αποστειρωμένο δωμάτιο, η αίσθηση φρεσκάδας δεν θα σας αφήσει ούτε μετά το τέλος των ωρών της ημέρας. Με έντονο φωτισμό, μπορείτε να επιτύχετε μια παρόμοια ατμόσφαιρα για μια βραδινή απόδραση..

Ένα εντελώς λευκό δωμάτιο

Συνολικά λευκό

Πρωτότυπο σχέδιο κρεβατιού

Βασιλική κρεβατοκάμαρα

Αλλά η απόλυτη λευκότητα του δωματίου για ύπνο και ξεκούραση δεν είναι κατάλληλη για όλους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους χώρους που βρίσκονται στη βόρεια πλευρά. Ελλείψει ηλιακού φωτός, ένα εντελώς λευκό δωμάτιο μπορεί να φαίνεται κρύο και άβολο. Φυσικά, για ένα ζεστό κλίμα, ένα τέτοιο χαρακτηριστικό θα παίζει μόνο στα χέρια, αλλά στις συνθήκες της χώρας μας είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί μια περιοχή όπου δεν θα υπήρχε κρύος χειμώνας ή βροχερός και ζοφερός εκτός εποχής.

Παραδοσιακό σκηνικό

Μαλακό κεφαλάρι

Για μια άνετη διαμονή σε ένα δωμάτιο, στο σχεδιασμό του οποίου κυριαρχεί το λευκό, τα μάτια μας χρειάζονται τόνους. Η καλύτερη και ευκολότερη διέξοδος σε αυτήν την κατάσταση είναι να κάνετε το κάλυμμα δαπέδου σε πιο σκούρα απόχρωση. Το ξύλινο πάτωμα ταιριάζει καλά με τους λευκούς τοίχους και την οροφή. Τέτοια συνδυαστικά μεγεθύνει οπτικά το χώρο και δίνει στο δωμάτιο πιο αυστηρή τήρηση της γεωμετρίας, επιτρέποντάς σας να σκιαγραφήσετε σαφείς γραμμές των ορίων του δωματίου..

ΞΥΛΙΝΟ ΔΑΠΕΔΟ

Σκούρα πατώματα

Λευκό και ξυλώδες

Ακόμα κι αν το πάτωμα είναι το μόνο σκοτεινό ή φωτεινό σημείο στο λευκό υπνοδωμάτιό σας, θα είναι αρκετό για να δημιουργήσετε μια ζεστή και ζεστή ατμόσφαιρα. Οι ξυλώδεις αποχρώσεις φέρνουν πάντα φυσική ζεστασιά στο εσωτερικό.

Χιονάτη σχεδίαση

Εστίαση στο δάπεδο

Διπλή συρταριέρα

Μια άλλη επιλογή για συνδυασμό ζεστασιάς και φρεσκάδας στον ίδιο χώρο υπνοδωματίου είναι να ντύσετε τους τοίχους με ξύλινα πάνελ και να επιλέξετε λευκούς χιονισμένους τόνους για υφάσματα και έπιπλα..

Επένδυση ξύλου

Εάν η λευκή κρεβατοκάμαρά σας είναι κατασκευασμένη σε εξοχικό στιλ ή χρησιμοποιεί στοιχεία αυτού του στυλ, τότε μπορείτε να προσθέσετε έναν πάγκο ή καρέκλες από παρόμοιο υλικό, διακοσμητικά αντικείμενα ή στοιχεία της αγροτικής ζωής στο ξύλινο πάτωμα..

Στυλ χώρας

Με στοιχεία χώρας

Διακόσμηση τοίχου με έμφαση σε ένα κατάλευκο υπνοδωμάτιο

Στο πλαίσιο του χιονισμένου εσωτερικού, υπάρχει επίσης χώρος για φαντασία και ανάδειξη τόνων, αν όχι με τη βοήθεια του χρώματος, τότε λόγω της διαφοράς στις υφές. Για παράδειγμα, το βάψιμο ενός τοίχου από τούβλα σε λευκό χρώμα δεν θα το κάνει να ξεχωρίζει ως προς το χρώμα, αλλά θα γίνει ένα χαρακτηριστικό με υφή..

Λευκός τοίχος από τούβλα

Ακόμη και μικρές αποκλίσεις από τη χιονισμένη παλέτα, όταν διακοσμείτε τον τοίχο γύρω από το κεφάλι του κρεβατιού, θα τον κάνουν να ξεχωρίζει. Η ελαφριά ταπετσαρία, αλλά με μοτίβο, ανάγλυφη ή βαρετή εκτύπωση, μπορεί όχι μόνο να αναβιώσει το εσωτερικό ενός λευκού υπνοδωματίου, αλλά και να προσθέσει όρεξη στη διακόσμηση, να προσθέσει κομψότητα και στυλ στο δωμάτιο.

Τοίχος προφοράς

Υπνοδωμάτιο με σοφίτα

Ταπετσαρία για προφορά

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πιο σκούρους ή πιο φωτεινούς τόνους για να τονίσετε τον τοίχο με έμφαση. Το εσωτερικό του υπνοδωματίου θα είναι πιο αρμονικό εάν η σκιά προφοράς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλα έπιπλα του δωματίου για ύπνο και χαλάρωση..

Σκούρες αποχρώσεις για τον τοίχο

Υπνοδωμάτιο και μελέτη

Μπορείτε να τονίσετε τον τοίχο κοντά στο κεφάλι του κρεβατιού χρησιμοποιώντας οικογενειακές φωτογραφίες με κορνίζες ή μια γκαλερί τέχνης. Ακόμα και ένας μεγάλος πίνακας θα αραιώσει το εσωτερικό και θα φέρει μοναδικότητα και εξατομίκευση στο δωμάτιο..

Πίνακες με έμφαση

Φωτεινό σχέδιο

Λευκό και μαύρο εσωτερικό – στην κορυφή της νεωτερικότητας

Το εσωτερικό του υπνοδωματίου, στο οποίο κυριαρχεί ένας λευκός τόνος, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν βαθιές σκούρες αποχρώσεις, συμπεριλαμβανομένου του μαύρου, δεν θα είναι ποτέ βαρετό. Η αντίθεση δίνει στην ατμόσφαιρα κάποιο δυναμισμό, ακόμη και δράμα. Όλα εξαρτώνται από το πόσο ενεργά χρησιμοποιείτε μαύρους τόνους – αν θα υπάρχουν μόνο σε μεσαίου μεγέθους στοιχεία διακόσμησης ή ολόκληροι τοίχοι θα γίνουν η ενσάρκωση μιας μαύρης προφοράς.

Μαύροι τοίχοι

Σκοτεινές λεπτομέρειες

Μαύρα πλαίσια

Σκούρα εσωτερικά στοιχεία

Η διακόσμηση του κεφαλαριού σας ή του χώρου γύρω από αυτό σε μαύρο χρώμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τονίσετε το επίκεντρο των επίπλων του υπνοδωματίου σας. Έχοντας γίνει το επίκεντρο, ένα μαύρο στίγμα θα χρειαστεί τουλάχιστον μια μικρή επανάληψη σε άλλα έπιπλα, υφασμάτινα στολίδια ή διακοσμητικά στοιχεία, αξεσουάρ.

Μαύρο κεφαλάρι

Μαύρος τοίχος προφοράς

Μαύρη υφαντική ταπετσαρία

Μια ενδιαφέρουσα ενσωμάτωση του μαύρου σε ένα λευκό υπνοδωμάτιο μπορεί να είναι μια λωρίδα, ένα κλουβί ή οποιοδήποτε άλλο στολίδι που χρησιμοποιείται σε υφάσματα, ταπετσαρίες ή είδη διακόσμησης..

Ασπρόμαυρη λωρίδα

Λευκό και μαύρο εσωτερικό

Ριγέ χαλί

Λωρίδα στο πάτωμα

Φωτεινή διακόσμηση ενός λευκού υπνοδωματίου

Ένα μαύρο κρεβάτι από σφυρήλατο σίδηρο με φόντο τη λευκή επίπλωση της κρεβατοκάμαρας θα φαίνεται πολυτελές και θα γίνει το επίκεντρο της προσοχής.

Μαύρο κρεβάτι από σφυρήλατο σίδερο

Φωτεινές προφορές σε ένα χιονισμένο εσωτερικό

Σε λευκό φόντο, ακόμη και οι λεπτομέρειες των παστέλ χρωμάτων ξεχωρίζουν, γίνονται έμφαση, ακόμη και φωτεινά υφάσματα, χαλιά ή έπιπλα και διακόσμηση θα είναι επάξια στο επίκεντρο.

Πολύχρωμα υφάσματα

Έμφαση στα υφάσματα κρεβατιού

Σε ένα κατάλευκο δωμάτιο, ο ευκολότερος τρόπος είναι να τοποθετήσετε φωτεινούς τόνους με τη βοήθεια υφασμάτων. Χρησιμοποιούνται τα πάντα – από κλινοσκεπάσματα έως κλινοσκεπάσματα και διακοσμητικά μαξιλάρια, ενισχυτικά.

Λεπτές προφορές

Φωτεινά σημεία

Σε ένα λευκό υπνοδωμάτιο, οι φωτεινές κουρτίνες με μια πλούσια σκιά γίνονται το επίκεντρο της προσοχής, ακόμη και με άλλους τόνους, μια αφθονία καθρεφτών και γυάλινων επιφανειών. Μικρές κηλίδες του χρώματος των πολύχρωμων κουρτινών θα βοηθήσουν στην ισορροπία του εσωτερικού, θα φέρουν αρμονία σε αυτό.

Φωτεινές κουρτίνες

Μπλε υφάσματα

Τα είδη επίπλων μπορούν να γίνουν σκοτεινές πινελιές. Κατά κανόνα, μικρά κομμωτήρια ή κομοδίνα, οπλαρχηγοί κοντά στο πόδι του κρεβατιού ή χαμηλά τραπέζια λειτουργούν ως αυτό..

Παλαιό στήθος

Έμφαση στα έπιπλα

Υπνοδωμάτιο + μελέτη

Χιονάτη κρεβατοκάμαρα με δύο κρεβάτια

Για να δημιουργήσετε το εσωτερικό ενός υπνοδωματίου στο οποίο πρέπει να εγκαταστήσετε δύο κρεβάτια, το λευκό είναι ιδανικό. Ακόμα και σε ένα δωμάτιο με μεγάλη επιφάνεια, δύο θέσεις ύπνου θα καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του χώρου, πράγμα που σημαίνει ότι είναι απαραίτητη μια οπτική επέκταση του δωματίου.

Σε δύο κρεβάτια

Για ένα υπνοδωμάτιο που βρίσκεται στη σοφίτα ή στη σοφίτα, η χρήση φωτεινών αποχρώσεων στη διακόσμηση και την επίπλωση είναι ιδιαίτερα σημαντική. Τα δωμάτια της σοφίτας είναι συχνά ασύμμετρα, με πολύ κεκλιμένες οροφές και άλλα γεωμετρικά χαρακτηριστικά. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, είναι καλύτερα να μην εστιάζετε στις παρατυπίες και τις γωνιές του χώρου, αλλά να προσπαθείτε «εξομαλύνω» το χιονισμένο τελείωμά τους.

Στη σοφίτα

Υπνοδωμάτιο για δύο

Εάν δημιουργηθεί ένα λευκό υπνοδωμάτιο για δύο παιδιά ή εφήβους, τότε η εισαγωγή παστέλ ή ακόμη και φωτεινών χρωμάτων δεν είναι απλώς επιθυμητή, αλλά συνιστάται ιδιαίτερα από ψυχολόγους και παιδίατρους. Ακόμη και μικρές κηλίδες χρώματος στο κλωστοϋφαντουργικό στολίδι ή το σχέδιο επιφάνειας όχι μόνο θα διαφοροποιήσουν την παλέτα φωτός του δωματίου, αλλά και θα δημιουργήσουν μια ευνοϊκή ατμόσφαιρα για την απαραίτητη εστίαση του βλέμματος..

Υπνοδωμάτιο με έντονες πινελιές

Ζωγραφική με γαλάζιο χρώμα

Το λευκό υπνοδωμάτιο είναι μια εξαιρετική επιλογή για στυλ της Προβηγκίας και του shabby chic

Ένα χιονισμένο υπνοδωμάτιο, στο οποίο έχουν εφαρμοστεί στοιχεία του shabby chic ή Provence, είναι πιο κατάλληλο για ένα κοριτσίστικο δωμάτιο. Συνήθως στα νεαρά κορίτσια και στις γυναίκες αρέσει να διακοσμούν το εσωτερικό με υφάσματα από δαντέλα χρησιμοποιώντας λουλουδάτες εκτυπώσεις, εικόνες καπιδιών και όλων των ειδών τα πουλιά. Έπιπλα αντίκες (πραγματικά αντίκες ή ειδικά παλαιωμένα) προσδίδουν στο υπνοδωμάτιο μια πινελιά εκλεπτυσμένης αρχαιότητας, εκλεπτυσμένης κομψότητας.

Shabby chic

Ένα χιόνι-λευκό κρεβάτι από σφυρήλατο σίδερο με πληθώρα διακοσμητικών λεπτομερειών στο φόντο των λευκοβαμμένων τοίχων και των σανίδων δαπέδου δεν φαίνεται μόνο πρωτότυπο, αλλά κομψό. Όμορφοι πολυέλαιοι και πολύχρωμα υφάσματα με λουλουδάτα μοτίβα μπορούν επίσης να γίνουν το σήμα κατατεθέν ενός shabby chic υπνοδωματίου..

Υπνοδωμάτιο με αντικέ στοιχεία

Παρθένο υπνοδωμάτιο