Κουζίνα σε στιλ σοφίτας – μια επιλογή προϋπολογισμού για δημιουργικά άτομα

Κοιτάζοντας τους εσωτερικούς χώρους των μοντέρνων διαμερισμάτων σε στιλ σοφίτας, είναι δύσκολο να το πιστέψουμε «σοφίτα-mansard» η σχεδιαστική κατεύθυνση δεν βρήκε αμέσως τους θαυμαστές της. Αυτά τα διακριτικά χαρακτηριστικά που δίνουν σε αυτό το στυλ ιδιαίτερη αξία θεωρήθηκαν σημαντικές ελλείψεις στην αρχή της εμφάνισής του. Η διευθέτηση εγκαταλελειμμένων βιομηχανικών χώρων στη δεκαετία του τριάντα και σαράντα του περασμένου αιώνα για πολλούς Αμερικανούς ήταν η μόνη ευκαιρία να αποκτήσουν ξεχωριστό σπίτι. Ωστόσο, πολύ σύντομα η ιδέα της αναδημιουργίας των ιδιοτήτων των εργοστασιακών κτιρίων σε συνηθισμένα διαμερίσματα της πόλης άρεσε όχι μόνο σε φοιτητές με περιορισμένα έξοδα, αλλά και σε αρκετά πλούσιους ιδιοκτήτες σπιτιών στην Αμερική και την Ευρώπη..

Βιομηχανική κουζίνα

Χάρη στις προσπάθειες των σχεδιαστών της εποχής μας, το στυλ σοφίτας αντικατοπτρίζεται στο σχεδιασμό μιας μεγάλης ποικιλίας χώρων. Το ασύγκριτο χρώμα των βιομηχανικών κτιρίων γίνεται αισθητό τόσο στην εμφάνιση των υπνοδωματίων και των δωματίων επισκεπτών, όσο και στους μοντέρνους εσωτερικούς χώρους της κουζίνας..

Εργοστασιακό στυλ κουζίνας

Τι είναι καλό σε αυτό το στυλ για την τακτοποίηση κουζινών?

Το βιομηχανικό στυλ της κουζίνας θα εκτιμηθεί πλήρως από εκείνους που τους αρέσουν τα ευρύχωρα δωμάτια με αρκετό φως και αέρα. Τα ψηλά ταβάνια, βαμμένα σε λευκό χρώμα, προσθέτουν επιπλέον όγκο στο δωμάτιο. Τα ξύλινα δοκάρια, οι σωλήνες, τα δοκάρια και οι κολώνες στήριξης στο διαμέρισμα δεν χρειάζεται να είναι κρυμμένα ή καλυμμένα. Χάρη σε αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά, ο χώρος της κουζίνας θα αποκτήσει ένα τυπικό «εργοστάσιο» θέα.

Κουζίνα με σκάλες Κουζίνα τοίχου από τούβλα Λαμπτήρες στο εσωτερικό της κουζίνας

Το στυλ της σοφίτας δεν χρειάζεται εξαιρετική διακόσμηση – ήρεμοι τόνοι (λευκοί, γκριζωποί, καστανό, μαύροι και μπλε) θα είναι κατάλληλοι στο εσωτερικό της κουζίνας. Η εμφάνιση μιας τέτοιας κουζίνας θα συμπληρώσει τέλεια τις λακωνικές πόρτες και τα ορθογώνια παράθυρα. Δεν χρειάζεται να επιλέξετε κάτι ιδιαίτερο, το κυριότερο είναι ότι είναι όσο το δυνατόν πιο ευρύχωρα..

Εκλεπτυσμένο στυλ σοφίτας Παράθυρα σε στιλ σοφίτας Έπιπλα σε στιλ σοφίτας

Οι κουζίνες σε εργοστασιακό στιλ συχνά υποδιαιρούνται σε ξεχωριστές ζώνες. Με τη βοήθεια οθονών και κινητών χωρισμάτων, είναι δυνατό να δημιουργηθούν πολλές λειτουργικές περιοχές σε ένα δωμάτιο. Για τη χωροθέτηση χώρου, σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιούνται έπιπλα κουζίνας..

Έπιπλα κουζίνας σε στιλ σοφίτας Ανοιχτά χρώματα του στυλ σοφίτας Άνετο εσωτερικό κουζίνα

Μια τυπική κουζίνα σοφίτας χρησιμοποιεί τα πιο απλά και πιο προσιτά υλικά: τούβλο, σκυρόδεμα, ξύλο χωρίς επεξεργασία, γυαλί και μέταλλο. Είναι υπέροχο εάν το δωμάτιο έχει τοίχους από γύψο και ανώμαλα τσιμεντένια δάπεδα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τέτοιες επιφάνειες δημιουργούνται τεχνητά – χρησιμοποιώντας υλικά που μιμούνται τοιχοποιία ή τραχύ γύψο.

Χιονισμένο εσωτερικό κουζίνας Τούβλο στο εσωτερικό της κουζίνας Πρωτότυπα έπιπλα κουζίνας

Η χρήση βιομηχανικού στυλ κατά τη διακόσμηση της κουζίνας θα επιτρέψει στους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων να ελαχιστοποιήσουν το κόστος ανακαίνισης και διακόσμησης των χώρων. Τα υλικά και οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση της κουζίνας είναι διαθέσιμα ακόμη και σε εκείνους τους κατοίκους της χώρας που δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν ακριβές επισκευές. Ταυτόχρονα, ο συνδυασμός ορισμένων στοιχείων του στυλ σοφίτας θα δώσει σε οποιοδήποτε εσωτερικό όχι μόνο την πρωτοτυπία, αλλά και μια μάλλον μποέμ εμφάνιση. Η ιδέα θα προσελκύσει, πρώτα απ ‘όλα, τους νέους και τους νεόνυμφους, καθώς και τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που θεωρούν τον εαυτό τους «δημιουργική ελίτ».

Κουζίνα σε στυλ εργοστασίου

Επτά συμβουλές για τη δημιουργία μιας σοφίτας κουζίνας

1. Όταν διακοσμείτε ένα τέτοιο δωμάτιο κουζίνας, οι σχεδιαστές προτείνουν να τονίσετε έναν από τους τοίχους βάφοντάς τον σε διαφορετικό χρώμα. Υπάρχει μια άλλη επιλογή: μπορείτε να αφήσετε την επιφάνεια στην αρχική της μορφή ή να την κάνετε να μοιάζει με γραφική τοιχοποιία ή τραχύ γύψο χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα διακοσμητικά υλικά. Εάν αποφασίσετε να δημιουργήσετε μια απομίμηση τοίχων στην κουζίνα «κάτω από ένα τούβλο», συνιστάται να τα καλύψετε με ματ γαλάκτωμα λευκού ή κρεμ χρώματος.

Χώρος κουζίνας σε στιλ σοφίτας Τραπέζια κουζίνας στη σοφίτα Μοντέρνα κουζίνα

2. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η κατεύθυνση του βιομηχανικού σχεδιασμού είναι η πιο κατάλληλη για τεράστια διαμερίσματα με ψηλά ταβάνια. Ωστόσο, ακόμη και τυπικά κτίρια μπορούν να συνδυάσουν τέλεια μερικά από τα στοιχεία που είναι εγγενή στο στυλ της σοφίτας. Επιπλέον, ο σχεδιασμός του εσωτερικού της κουζίνας στο στυλ του εργοστασίου θα επεκτείνει οπτικά τις διαστάσεις του δωματίου, θα το κάνει πιο ογκώδες και «αέρας».

Ως ιδέα

Για τους ιδιοκτήτες κατοικιών μικρού μεγέθους, μια εξαιρετική διέξοδος από την κατάσταση θα είναι ο συνδυασμός του χώρου της κουζίνας με μια χαγιάτι ή μπαλκόνι. Σε αυτή την περίπτωση, η περιοχή της κουζίνας θα αυξηθεί σημαντικά, θα εμφανιστούν μεγάλα παράθυρα στο δωμάτιο. Το φως στην περιοχή της κουζίνας θα γίνει πιο φυσικό.

Γκρι στην κουζίνα

3. Το στιλ της σοφίτας έχει ειδικές απαιτήσεις για φωτισμό. Σε μια τέτοια κουζίνα, πρέπει να υπάρχουν αρκετές πηγές τεχνητού φωτός. Είναι συνηθισμένο να χρησιμοποιείτε κάθε είδους λαμπτήρες και πολυελαίους, καθώς και προβολείς. Το σχήμα και το ύφος των φωτιστικών επιλέγεται σύμφωνα με τη γενική ιδέα σχεδιασμού. Όλα επιτρέπονται εδώ – από κλασικούς λαμπτήρες έως πολυελαίους υψηλής τεχνολογίας. Τα ανοίγματα παραθύρων γίνονται όσο το δυνατόν πιο ανοιχτά, χωρίς κουρτίνες ή κουρτίνες. Όταν διακοσμείτε χώρους κουζίνας σε βιομηχανικό στυλ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οριζόντιες περσίδες.

Καρέκλες με ψηλά πόδια Πρωτότυπος φωτισμός κουζίνας Ευρύχωρη κουζίνα σοφίτας

4. Για το φινίρισμα των δαπέδων, αξίζει να επιλέξετε ένα υλικό που ταιριάζει με τη γενική εμφάνιση του δωματίου. Αυτό μπορεί να είναι είτε μια τραχιά βάση από σκυρόδεμα που έχει μείνει στο δωμάτιο μετά από μεγάλες επισκευές, είτε περισσότερο «ζεστός» είδη επικαλύψεων, όπως φυσικό ξύλο. Εάν τα δάπεδα στην κουζίνα είναι καλυμμένα με παλιές σανίδες παρκέ, τότε μπορείτε απλά να τα βιδώσετε και να τα καλύψετε με ένα στρώμα άχρωμου βερνικιού. Όταν επιλέγετε σανίδες, συνιστάται να λαμβάνετε υπόψη την τονικότητα των τοίχων – τα χρώματα αυτών των επιφανειών, αν είναι δυνατόν, πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο παρόμοια.

Προηγμένη σοφίτα κουζίνας Αξεσουάρ κουζίνας Χώρος κουζίνας σε στιλ σοφίτας

5. Επιλέγοντας έπιπλα για μια τέτοια κουζίνα, θα πρέπει να θυμάστε ότι πρέπει να είναι λειτουργικά και λακωνικά ταυτόχρονα. Υπάρχει μια άποψη ότι τα αξεσουάρ επίπλων για τον χώρο της κουζίνας, κατασκευασμένα σε στυλ σοφίτας, θυμίζουν πολύ προϊόντα γραφείου. Τα έπιπλα δεν πρέπει να είναι πολύ ογκώδη – ακριβώς τέτοια διακοσμητικά στοιχεία θα επιτρέψουν να μην συσσωρεύονται στο εσωτερικό. Σε μια βιομηχανική κουζίνα, γυάλινοι πάγκοι, ξύλινα και μεταλλικά ράφια, πτυσσόμενες καρέκλες φαίνονται υπέροχα. Τέτοια έπιπλα χρησιμοποιούνται συνήθως σε εξοχικές κατοικίες και εξοχικές κατοικίες..

Ξύλινο τραπέζι κουζίνας Χαρακτηριστικά στυλ σοφίτας Πίνακες ζωγραφικής για στυλ σοφίτας

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το στυλ της σοφίτας δεν δέχεται καθόλου κλειστά ράφια και ντουλάπια: στην κουζίνα πρέπει να υπάρχουν πολλά ανοιχτά ράφια με αξεσουάρ και σκεύη κουζίνας. Ένα κινητό τραπέζι σε τροχούς και ένας βολικός μετρητής μπαρ θα είναι πολύ βολικοί εδώ..

Πάγκος μπαρ στην κουζίνα Μοναδικό στιλ σοφίτας στην κουζίνα Βολικός μετρητής μπαρ

6. Σε τέτοιες κουζίνες, τα έπιπλα αντίκες, που δίνονται σε μια αξιοπρεπή εμφάνιση, φαίνονται πολύ απροσδόκητα και πρωτότυπα. Κομψά ημιδιαφανή μπουφέδες, άνετες καρέκλες τραπεζαρίας και μικροί καναπέδες, καθρέφτες σε κομψά πλαίσια παίζουν σημαντικό ρόλο στη διάταξη της κουζίνας. Δεν εκτελούν μόνο τη λειτουργία των επίπλων, αλλά χρησιμεύουν επίσης ως υποχρεωτικά εσωτερικά αξεσουάρ στο στυλ της σοφίτας. Επιπλέον, τα έπιπλα κουζίνας χρησιμοποιούνται για την οριοθέτηση του χώρου, τη δημιουργία λειτουργικών περιοχών.

Σε μια σημείωση

Μην φοβάστε να συνδυάσετε καινούργιο και παλιό σε τέτοιες κουζίνες. Η κατεύθυνση βιομηχανικού σχεδιασμού σας επιτρέπει να συνδυάσετε vintage έπιπλα με πολυλειτουργικές σύγχρονες οικιακές συσκευές. Τα ντουλάπια αντίκες της κουζίνας συνυπάρχουν τέλεια με μοντέρνες επιφάνειες από χρώμιο και γυάλινα χωρίσματα. Σε αντίθεση με τα έπιπλα, οι συσκευές κουζίνας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του στυλ σοφίτας, πρέπει να είναι μεγάλες και μαζικές. Οι συσκευές εντυπωσιακού μεγέθους σε τέτοιους εσωτερικούς χώρους συνδέονται με αυτές που συναντώνται συχνά σε εστιατόρια..

Καφέ στην κουζίνα Εργοστασιακή κουζίνα Εκτεταμένο τραπέζι κουζίνας Οικιακές συσκευές στην κουζίνα

7. Όλα τα είδη αξεσουάρ θα βοηθήσουν το εσωτερικό της κουζίνας να μην είναι πολύ εκφραστικό φωτεινό και αποτελεσματικό: μοντέρνες αναπαραγωγές αρχάριων καλλιτεχνών, αφίσες και γκράφιτι για νεολαία, ειδώλια και είδη λαϊκής τέχνης. Δεν πρέπει να υπάρχουν πολλά από αυτά: δεν είναι σημαντικό εδώ «παρακάνω». Ένας μικρός αριθμός προσεκτικά επιλεγμένων gizmos θα δώσει στο δωμάτιο φωτεινότητα και πρωτοτυπία, τονίζοντας την ατομικότητά του.

Άνετα έπιπλα κουζίνας Mρεμα χρώματα στην κουζίνα Μοντέρνο εσωτερικό κουζίνας Κρεμαστά φώτα στην κουζίνα

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ανεξάρτητα εάν θα δημιουργήσει μια κουζίνα σε ένα τόσο περίεργο στυλ. Αφού σκεφτούμε λίγο, καταλήγουμε στο εξής συμπέρασμα: γιατί όχι; Αυτή η επιλογή έχει πολλά πλεονεκτήματα. Και όσοι έχουν ήδη ενταχθεί στις τάξεις των ευτυχισμένων ιδιοκτητών εσωτερικών χώρων κουζίνας σε στιλ σοφίτας το έχουν εκτιμήσει πλήρως και δεν μετανιώνουν για την απόφασή τους..