Lambrequin στο εσωτερικό της αίθουσας ή του καθιστικού το 2018

Το σαλόνι είναι μια κάρτα επίσκεψης οποιουδήποτε σπιτιού. Σε αυτό το δωμάτιο, όλη η οικογένεια μαζεύεται τα βράδια για χαλάρωση και επικοινωνία, είναι εδώ που γίνονται δεκτοί οι επισκέπτες τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Ένα σαλόνι ή σαλόνι πρέπει να είναι όχι μόνο άνετο, λειτουργικό και πρακτικό, αλλά και όμορφο, αξιοσέβαστο, κομψό. Κατά το σχεδιασμό τόσο σημαντικών χώρων, κάθε μικρό πράγμα είναι σημαντικό. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι όλες αυτές οι προγραμματιστικές ανακαινίσεις προσπαθούν να σκεφτούν εκ των προτέρων όχι μόνο τη διάταξη, τη διακόσμηση και την επιλογή επίπλων για το σαλόνι, αλλά και να περιγράψουν το υλικό και την παλέτα χρωμάτων για την εσωτερική διακόσμηση υφασμάτων. Η εικόνα ολόκληρου του δωματίου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εμφάνιση της κουρτίνας των παραθύρων στην αίθουσα (και μπορεί να υπάρχουν αρκετά από αυτά και να καταλαμβάνουν μια αρκετά μεγάλη περιοχή χώρου). Σε αυτή τη δημοσίευση, θα θέλαμε να δώσουμε παραδείγματα χρήσης ενός τέτοιου διακοσμητικού στοιχείου για τη διακόσμηση των ανοιγμάτων παραθύρων ως λαμπρέκι. Ελπίζουμε ότι μπορείτε να βρείτε ενδιαφέρουσες επιλογές για τη διακόσμηση παραθύρων χρησιμοποιώντας λαμπρέκι χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των σχεδίων σχεδιασμού καθιστικών που συλλέγονται σε όλο τον κόσμο.

Lambrequin στο σχεδιασμό της αίθουσας

Η χρήση λαμπρέκι σε κουρτίνες παραθύρων

Lambrequin χωρίς κουρτίνες

Ταξινόμηση lambrequins

Έτσι, λαμπρέκιν – αυτό είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο της κουρτίνας, το οποίο βρίσκεται στο πάνω μέρος του ανοίγματος του παραθύρου, κατά κανόνα, καταλαμβάνει όλο το πλάτος του γείσου και μπορεί να εκτελέσει διάφορες λειτουργίες:

 • χρησιμεύει ως διακόσμηση για τη σύνθεση κουρτινών.
 • κρύβει ένα αποτυχημένο γείσο ή ελαττώματα στο φινίρισμα.
 • παίρνει την απόσταση από την οροφή στο παράθυρο, αυξάνοντας έτσι οπτικά το ύψος του δωματίου.
 • λειτουργεί ως χρώμα ή υφή στο εσωτερικό, χρησιμεύει ως σύνδεσμος μεταξύ επίπλων από διαφορετικές ομάδες χρωμάτων.

Ευρύχωρο εσωτερικό αίθουσας

Πολυτελής διακόσμηση

Κουρτίνες με lambrequin στο σαλόνι

Συμβατικά, όλοι οι τύποι lambrequins μπορούν να χωριστούν σε τρεις μεγάλες ομάδες:

 • μαλακός;
 • σκληρός;
 • σε συνδυασμό.

Μονόχρωμη έκδοση

Συνδυασμένη σύνθεση

Παραδοσιακή επιλογή

Ελέγξτε το ύφασμα

Πρέπει να ειπωθεί ότι αρχικά, τα κλασικά λαμπρεκίνια ήταν μαλακά, συγκεντρωμένα σε πτυχώσεις με τη βοήθεια ειδικής πλεξούδας, ήταν πολυεπίπεδα, πολύπλοκα. Τα περισσότερα μοντέρνα lambrequins φαίνονται λακωνικά και ακόμη και αυστηρά. Σε κάθε περίπτωση, μια παρόμοια πινελιά στη σύνθεση κουρτινών φέρνει πάντα τη δική της γοητεία στην εικόνα ολόκληρου του δωματίου, προσθέτει σεβασμό στο εσωτερικό και καθιστά τη διακόσμηση των ανοιγμάτων παραθύρων πλήρη.

Κουρτίνα παραθύρου σε ουδέτερο χρώμα

Νεοκλασικό στο σαλόνι

Αίθουσα σε μπεζ αποχρώσεις

Τα άκαμπτα lambrequins είναι μια λωρίδα υφάσματος που βρίσκεται οριζόντια σε όλο το πλάτος του γείσου. Μπορούν να είναι κατασκευασμένα από πυκνό ύφασμα και να μην έχουν πλάτη – αυτό το lambrequin ονομάζεται επίσης «μπαντό». Or μπορεί να κατασκευαστεί από οποιοδήποτε τύπο υφάσματος με μη υφασμένο ενδιάμεσο στρώμα (η πιο κοινή μέθοδος). Τα άκαμπτα lambrequins φαίνονται πολύ κομψά, μοντέρνα, η γεωμετρική τους σοβαρότητα φέρνει την πληρότητα στην εικόνα της διακόσμησης παραθύρων.

Σκληρό λαμπρέκι

Ουδέτερο υπόβαθρο

Ελαφριά διακόσμηση παραθύρων

Εμπριμέ

Σε γκρι

Τα άκαμπτα λαμπρεκίνια με τη μορφή συνηθισμένων ορθογωνίων σπάνια διακοσμούνται. Αλλά πρόσφατα, κατέστη δυνατή η εφαρμογή εκτύπωσης φωτογραφιών στο ύφασμα ή η διακόσμηση ενός καμβά χρησιμοποιώντας στρας, πούλιες με τη μορφή ενός μοτίβου ή κατά μήκος της περιμέτρου ενός στοιχείου διακόσμησης (εάν το επιτρέπει το στυλ του καθιστικού).

Φιγούρα λαμπρέκι

Πρωτότυπος σχεδιασμός

Συνδυασμός υφάσματος

Κρομπέλες με κρόσσια

Ένα άκαμπτο λαμπρέκι μπορεί να γίνει όχι μόνο σε παραδοσιακό ορθογώνιο σχήμα. Το κάτω άκρο του μπορεί να είναι ασύμμετρο, να έχει σγουρά κομμένα, διακοσμητικά στοιχεία σε όλη την περίμετρο του καμβά ή μόνο στο κάτω μέρος.

Ασύμμετρη σύνθεση

Ελαφριά υφάσματα για παράθυρα

Σαλόνι σε ανοιχτό μπεζ χρώμα

Μια φιγούρα lambrequin από μόνη της είναι ικανή να γίνει ένα στοιχείο προφοράς του εσωτερικού, προσελκύοντας όλα τα βλέμματα. Εάν εκτελέσετε αυτό το μέρος της κουρτίνας των ανοιγμάτων παραθύρων σε έντονο χρώμα ή σημαντικά διαφορετικό από τη γενική παλέτα χρωμάτων του εσωτερικού, τότε η προφορά θα είναι η πιο πλήρης.

Γνήσιο λαμπρέκι

Φιγούρα lambrequin σε ένα κλουβί

Πολυτελείς συνθέσεις για παράθυρα

Διαμορφωμένο διακοσμητικό στοιχείο

Ασυνήθιστος σχεδιασμός

Πρωτότυπη απόδοση lambrequins

Τα μαλακά λαμπρεκίνια μπορούν να συλλεχθούν σε οριζόντιες πτυχώσεις και να στερεωθούν με πλεξούδα ή ταινία, μπορούν να πέσουν σε κοντές κάθετες πτυχώσεις ή να είναι ένα είδος μείγματος ασύμμετρων καμβάδων. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για την εκτέλεση μαλακών λαμπρεκινών – μπορείτε να δείξετε τη φαντασία σας με διάφορους τρόπους. Τα μαλακά λαμπρεκίνια χρησιμοποιούνται συχνότερα σε κλασικές παραλλαγές στιλιστικών κατευθύνσεων, σε δωμάτια διακοσμημένα σε ρομαντικό στιλ, άθλια κομψά ή Προβηγκία.

Μαλακή λαμπρέκι

Lambrequin με πτυχώσεις

Οριζόντια συναρμολόγηση

Τα μαλακά lambrequins μπορούν να περιέχουν τις ακόλουθες επιλογές για κουρτίνες:

 • swagi – λαμβάνεται εάν το ύφασμα πεταχτεί πάνω από το γείσο, σχηματίζοντας ένα ημικύκλιο. Τις περισσότερες φορές, όταν δημιουργείτε μια πολυτελή σύνθεση κουρτινών για ένα κλασικό εσωτερικό, δεν περιορίζονται σε ένα σκαμπό και είτε δημιουργούν έναν τριπλό συνδυασμό είτε επαναλαμβάνουν ένα μεμονωμένο κτύπημα σε πολλά παράθυρα του σαλονιού ή της αίθουσας.
 • Το jabot είναι ένα ασύμμετρο στοιχείο κουρτίνας για μια σύνθεση παραθύρου με λοξή κάτω άκρη. Το Jabot μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις δύο πλευρές ενός ανοίγματος παραθύρου για να δημιουργήσει μια συμμετρική σύνθεση.

Εικόνα αέρα

Κλασικός σχεδιασμός

Διακόσμηση παραθύρου στον κόλπο

Σαλόνι σε καφέ αποχρώσεις

Η συνδυασμένη λαμπρέκι μπορεί να περιέχει σκληρά και μαλακά στοιχεία. Τις περισσότερες φορές, ένας άκαμπτος καμβάς επιλέγεται ως βάση, πάνω από την οποία τα συγκροτήματα και οι πτυχώσεις σε αυθαίρετο σχήμα τοποθετούνται από ένα παρόμοιο ή άλλο ύφασμα. Είναι μοντέρνο να διακοσμήσετε τη σύνθεση με:

 • πλέκω;
 • περιθώρια?
 • δαντέλα;
 • βούρτσες;
 • φεστόνι;
 • παραλαβές και σφιγκτήρες.

Συνδυασμένη λαμπρέκι

Πτυχώσεις και ασυμμετρία

Κλασική κουρτίνα

Σε σκούρα χρώματα

Κλασικό για παράθυρο στον κόλπο

Τύποι κουρτινών με λαμπρέκι

Τις περισσότερες φορές, όταν επιλέγετε μια σύνθεση κουρτινών με λαμπρέκι, οι παραδοσιακές κουρτίνες – ίσιοι καμβάδες με κάθετες πτυχώσεις – γίνονται η βάση. Αλλά δεν είναι όλα τόσο απλά. Οι σχεδιαστές συστήνουν να αφήσουν πίσω τους τα στερεότυπα σε όλους εκείνους που θα ήθελαν να δημιουργήσουν ένα πραγματικά πρωτότυπο, πρακτικό και ταυτόχρονα όμορφο σχέδιο ανοιγμάτων παραθύρων στο σαλόνι ή την αίθουσα τους..

Κομψότητα και αυστηρότητα

Κούμπωμα και κουρτίνες για το παράθυρο του κόλπου

Σε ένα χρώμα

Pelmet με κοντές κουρτίνες

Κλασικές κουρτίνες

Η ιδανική επιλογή για τη διακόσμηση ενός παραθύρου σε ένα μοντέρνο σαλόνι ή αίθουσα είναι η χρήση παραδοσιακών κουρτινών και ενός άκαμπτου λαμπρέκι. Η λιτότητα και η διαύγεια, σε συνδυασμό με την αισθητική, θα δημιουργήσουν μια ελκυστική, αλλά όχι προσχηματική εικόνα για τα παράθυρα και ολόκληρο το δωμάτιο στο σύνολό του. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν θα είναι περιττό να τονιστεί η γεωμετρία της κουρτίνας του παραθύρου με ένα περίγραμμα..

Αυστηρή λύση για ένα παράθυρο κόλπου

Παστέλ αποχρώσεις

Καμβάδες με μπορντούρα

Lambrequin για κουρτίνες με αναχαίτιση

Συχνά, εκτός από μια λαμπρέκι, για παραδοσιακές κουρτίνες, γάντζοι ή σφιγκτήρες γίνονται διακοσμητικοί (σίγουρα λειτουργικοί και πρακτικοί) …

Παραδοσιακό στυλ

Κουρτίνες για το σαλόνι-βιβλιοθήκη

Ασυνήθιστη προσέγγιση στη διακόσμηση

Σαλόνι σε γκρι αποχρώσεις

Οι παραδοσιακές κουρτίνες μπορούν να κατασκευαστούν από το ίδιο ύφασμα με το λαμπρέκι …

Σκούρο ύφασμα κουρτίνας

Lambrequin για ένα μεγάλο παράθυρο στον κόλπο

Αίθουσα σε νεοκλασικό στιλ

Με ελαφρύ τόνο

Σύνθεση για ανοίγματα παραθύρων

Εμπριμέ

Or ένα διακοσμητικό στοιχείο μπορεί να περιέχει το κύριο χρώμα των καμβάδων σε ένα σχέδιο ή στολίδι, για να δημιουργήσει μια πρωτότυπη, αλλά ταυτόχρονα αρμονική σύνθεση κουρτινών …

Αρμονικοί συνδυασμοί

Συνδυασμός υφασμάτων

Και επίσης το lambrequin μπορεί να επιλεγεί σε μια εντελώς χρωματική προφορά – με ποικίλο μοτίβο, εάν όλοι οι καμβάδες είναι μονόχρωμοι, σκοτεινοί, εάν τα κύρια υφάσματα έχουν ανοιχτόχρωμη απόχρωση ή απλά φωτεινά, πολύχρωμα.

Σε σκοτεινή απόδοση

Αντιπαραβαλλόμενοι συνδυασμοί

Εκτέλεση προφοράς

Μόνο με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται ότι η έκδοση των κλασικών κουρτινών και lambrequin είναι πολύ σαφής. Οι παραλλαγές μπορούν να αφορούν το θέμα της εκτέλεσης των ίδιων των καμβάδων – ασύμμετρες ή με αναχαίτιση, από συνδυασμένο ύφασμα ή με εκτύπωση φωτογραφίας, και στο σχεδιασμό μιας λαμπρέκι – ακόμη ή φιγούρες στο κάτω μέρος, που ταιριάζουν στο χρώμα και υφή με το ύφασμα των κουρτινών ή λειτουργεί ως προφορά.

Αδιάκριτη εικόνα

Γωνιακή σύνθεση

Για ένα δωμάτιο με ασυνήθιστη οροφή

Ανοιχτό μπεζ σύνθεση

Σύνολο κουρτινών με floral εκτύπωση

Ρολά

Υφασμάτινες περσίδες, ρολά, ρωμαϊκές περσίδες – όλα αυτά είναι απίστευτα δημοφιλείς επιλογές για τη διακόσμηση παραθύρων σε μοντέρνα σαλόνια και αίθουσες. Η απλότητα και ο λακωνισμός είναι εδώ δίπλα -δίπλα με την κομψότητα. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αποφασίστηκε να διακοσμήσετε απλούς, με την πρώτη ματιά, ορθογώνιους καμβάδες υφασμάτινων περσίδων με μια εξίσου λακωνική έκδοση του σχεδίου του γείσου – ένα άκαμπτο λαμπρέκι. Μια αρμονική ένωση μπορεί να είναι μια διακόσμηση ενός καθιστικού, διακοσμημένου όχι μόνο σε μοντέρνο στυλ..

Για υφασμάτινες περσίδες

Lambrequin και ρολά

Οι ρωμαϊκές περσίδες με σκληρό λαμπρέκι είναι μια μάλλον λακωνική και ακόμη και αυστηρή επιλογή κουρτίνας για τα παράθυρα του σαλονιού. Ένα ύφασμα με λουλουδάτα μοτίβα, αυτοσχέδια σχέδια ή γεωμετρικά σχέδια με λείες γραμμές θα σας βοηθήσουν να φέρετε νότες ρομαντισμού και κομψότητας..

Fabφασμα για κουρτίνες και λαμπρεκίνες

Παστέλ αποχρώσεις για ένα φωτεινό σαλόνι

Υφάσματα σαλονιού με τζάκι

Αίθουσα με ρολά

Αρχική λύση για παράθυρα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι λαμπρεκίνες χρησιμοποιούνται χωρίς καθόλου κουρτίνες. Το μοντέρνο στυλ εσωτερικού σχεδιασμού, που επιδιώκει τον άνετο μινιμαλισμό, υποστηρίζει τη χρήση όσο το δυνατόν λιγότερων εμποδίων στην εξάπλωση του ηλιακού φωτός στο χώρο. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι σχεδιαστές συχνά επιλέγουν να μην καλύπτουν καθόλου τα παράθυρα. Αλλά στην περίπτωση της ανάγκης προστασίας του δωματίου από το φως του ήλιου σε συγκεκριμένες ώρες, η χρήση κουρτινών ή περσίδων είναι αναπόφευκτη..

Φαρδιά λαμπρέκι και περσίδες

Lambrequin χωρίς κουρτίνες

Παράθυρο στον κόλπο σε μπεζ χρώματα

Μοντέρν

Διακόσμηση στενών παραθύρων

Κουρτίνα πάνω από τα παράθυρα

Γείσο κουρτίνας

Διακοσμητικές κουρτίνες

Σε έργα σύγχρονου σχεδιασμού, μπορείτε να βρείτε περιοδικά τη χρήση μιας λαμπρέκις στην κουρτίνα ενός παραθύρου χωρίς κουρτίνες, στη συνέχεια με κουρτίνες. Είτε πρόκειται για τούλι από δαντέλα είτε για ένα ημιδιαφανές πέπλο, μια λαμπρέκι θα βοηθήσει στην ολοκλήρωση της σύνθεσης. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η χρήση κουρτινών δεν συνιστάται σε όλες τις περιπτώσεις. Ναι, και ο σχεδιασμός του τούλι μπορεί να καταπλήξει τη φαντασία με μια ποικιλία επιλογών, μεταξύ των οποίων είναι σίγουρο ότι υπάρχει ένα ιδανικό για ένα συγκεκριμένο σαλόνι..

Πελμέ και τούλι σε σκούρα χρώματα

Πλήρες με διαφανές πέπλο

Ελαφριά εικόνα της αίθουσας