50 ιδέες σχεδιασμού βρεφικού δωματίου για νεογέννητο

Η γέννηση ενός παιδιού σε μια οικογένεια είναι πάντα διακοπές! Αυτό είναι ένα πραγματικά σημαντικό γεγονός. Και είναι επίσης μια δέσμη νέων ανησυχιών που δεν ήταν οικείες πριν: φροντίδα παιδιών, θεραπεία, ρούχα, παιχνίδια – όλα αυτά κάνουν τη ζωή των γονιών πραγματικά «ενδιαφέρων». Υπάρχει ένα άλλο σημαντικό ερώτημα που πρέπει να προσεγγιστεί με σύνεση. Αυτή είναι η διάταξη του παιδικού δωματίου: ποια χρώματα και αποχρώσεις θα είναι πιο ευνοϊκά για το παιδί; Τι χρειάζεστε πρώτα και τι μπορείτε να αρνηθείτε; Από τι υλικά θα είναι τα έπιπλα και τα υλικά φινιρίσματος;?

Φυσικά, οι γονείς προσπαθούν πάντα να κάνουν ό, τι καλύτερο μπορούν για το παιδί, αυτό ισχύει και για τη διάταξη του δωματίου. Αλλά μερικές φορές παρασύρονται πολύ με μικρά πράγματα και δεν δίνουν σημασία στα κύρια πράγματα, και αυτό μπορεί να είναι επιβλαβές..

Παιδική φωτογραφία Κούνια στο νηπιαγωγείο Φωτογραφία παιδικού δωματίου Σχεδιασμός δωματίου για νεογέννητο Φωτογραφία δωματίου για νεογέννητο Φωτογραφία του δωματίου για νεογέννητο και περιγραφή Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας για νεογέννητο Παιδικό δωμάτιο για νήπια

Βασικά σημεία κατά την οργάνωση ενός παιδικού σταθμού

  • Εάν είναι δυνατόν, το παιδικό δωμάτιο βρίσκεται καλύτερα κοντά στο γονικό. Έτσι, μπορείτε πάντα να ακούτε τη δική σας τη νύχτα. “χαρούμενος” νήπιο
  • Μην αγοράζετε πολλά παιχνίδια και διακοσμητικά. Είναι καλύτερα να αγοράζετε σιγά σιγά και σταδιακά, γιατί έτσι το μωρό θα μπορεί να αλλάζει σε ένα νέο, πιο ενδιαφέρον πράγμα κάθε φορά.
  • Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει εξωτερικός θόρυβος από την τηλεόραση, δυνατή μουσική, θόρυβος από το παράθυρο, βίαιοι γείτονες κ.λπ. κοντά στο νηπιαγωγείο. Άλλωστε, δεν είναι μυστικό για κανέναν ότι τα μωρά έχουν ευαίσθητο ύπνο.
  • Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι το παιδί πάντα λείπει από κάτι στο δωμάτιο και συμπληρώστε το με ολοένα και περισσότερα νέα στοιχεία. Τα παιδιά συνηθίζουν το δωμάτιο και αισθάνονται πιο άνετα σε ένα οικείο περιβάλλον..

Είναι γνωστό ότι ένα παιδί απορροφά πληροφορίες σαν σφουγγάρι τα πρώτα 4 χρόνια της ζωής του. Δημιουργήστε έναν τόσο φωτεινό και ελκυστικό κόσμο στο δωμάτιό του γεμίζοντάς τον με πολύχρωμους χαρακτήρες από παραμύθια, ζώα και πουλιά που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη και την αισθητική ανάπτυξη ενός νέου μέλους της οικογένειας.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην πρόσβαση στο παράθυρο, γιατί σε ένα χρόνο το μωρό θα εξερευνήσει τον κόσμο μόνο του και θα προσπαθήσει να πάρει, να ανοίξει, να κλείσει, να αγγίξει και να γευτεί τα πάντα. Εάν ζείτε σε ένα πολυώροφο κτίριο, τότε αξίζει να προσέξετε ότι το παιδί δεν μπορεί να ανοίξει ή να κλείσει το παράθυρο μόνο του. Επίσης, πρέπει πάντα να υπάρχει καθαρός αέρας στο δωμάτιο, αλλά χωρίς ρεύματα..

Κανόνες σχεδιασμού παιδικού δωματίου Συμβουλές διακόσμησης παιδικού δωματίου Προτάσεις σχεδιασμού παιδικού δωματίου Φωτογραφία διακόσμησης παιδικού δωματίου Επιλογές σχεδιασμού παιδικού δωματίου Ιδέες για διακόσμηση παιδικού δωματίου Παραδείγματα διακόσμησης παιδικού δωματίου Μέθοδοι οργάνωσης παιδικού δωματίου

Ως παιδί που μεγαλώνει, οι προτιμήσεις αλλάζουν περίπου κάθε χρόνο. Επομένως, δεν χρειάζεται να υπολογίζετε στην τρέχουσα κατάσταση στο δωμάτιο για να διαρκέσει από τη γέννησή του μέχρι το σχολείο..

Το δωμάτιο πρέπει να έχει ελάχιστες πρίζες και τα έπιπλα πρέπει να είναι με ελάχιστες αιχμηρές γωνίες. Οι πρίζες μπορούν να τοποθετηθούν ψηλότερα από το πάτωμα, έτσι ώστε το μωρό να μην μπορεί να τις φτάσει.

Έπιπλα στο φυτώριο

Το πιο σημαντικό πράγμα στο δωμάτιο ενός νεογέννητου μωρού είναι η κούνια. Τα μωρά κοιμούνται τα δύο τρίτα του χρόνου. Το κρεβάτι πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Αυτό σημαίνει: χωρίς αποσβεστήρες και κουρτίνες (πρέπει να υπάρχει μέγιστη πρόσβαση σε καθαρό αέρα), χωρίς υφασμάτινη επένδυση στους τοίχους του κρεβατιού (αυτό εμποδίζει την θέα του μωρού, δεν βλέπει τίποτα εκτός από το ταβάνι). Το κρεβάτι πρέπει να βρίσκεται σε ένα ήσυχο μέρος με ελάχιστη ποσότητα φωτός, αλλά όχι σε απόλυτο σκοτάδι..

Φωτογραφία ενός υπνοδωματίου για ένα νεογέννητο Σχεδιασμός δωματίου για μωρό στη φωτογραφία Πώς να οργανώσετε ένα δωμάτιο για ένα νεογέννητο Νεογέννητο σχέδιο δωματίου Πολύχρωμο βρεφικό δωμάτιο Δωμάτιο για μικρό παιδί Κομψός σχεδιασμός βρεφικού δωματίου Εσωτερικός σχεδιασμός βρεφικού δωματίου

Δεν πρέπει να υπάρχουν πολλά έπιπλα, μόνο τα πιο απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη και ανάπτυξη του παιδιού: παιδότοπο, ντουλάπια για παιχνίδια κ.λπ..

Όσο για το αλλαξιέρα, είναι καλύτερα να το τοποθετήσετε κοντά στα ερμάρια που αποθηκεύουν όλα τα εφόδια φροντίδας του μωρού. Και γενικά, πρέπει να υπάρχουν έπιπλα για τους γονείς (συγκεκριμένα, για τη μητέρα), επειδή ένας φροντιστής γονέας περνά πολύ χρόνο με το μωρό στο δωμάτιό του.

Τα έπιπλα, όπως όλα τα άλλα στο δωμάτιο, πρέπει να είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά που δεν προκαλούν αλλεργίες..

Τείχη στο φυτώριο

Το βέλτιστο σχέδιο χρωμάτων για τους τοίχους στο φυτώριο είναι φωτεινά μικρά σχέδια και στίγματα στο φόντο ενός ουδέτερου ανοιχτού φόντου. Το παιδί δεν αρχίζει αμέσως να αντιλαμβάνεται τα χρώματα, αλλά από μικρή ηλικία θέλει να αγγίξει τα πάντα. Θα είναι υπέροχο αν οι τοίχοι είναι ελαφρώς ανάγλυφοι (με ταπετσαρία με υφή ή «μαλακό σκαθάρι φλοιού»).

Παιδικό υπνοδωμάτιο Το παιδικό υπνοδωμάτιο στη φωτογραφία Το υπνοδωμάτιο του νεογέννητου Φωτογραφία νεογέννητου υπνοδωματίου Βρεφική κρεβατοκάμαρα Βρεφική κρεβατοκάμαρα στην εικόνα Διακόσμηση βρεφικού υπνοδωματίου Φτιάχνοντας ένα υπνοδωμάτιο για μια φωτογραφία μωρού

Λίγο αργότερα, τα παιδιά θα αρχίσουν να σχεδιάζουν, να αντλούν όλα όσα έρχονται στο χέρι. Ταπετσαρία που πλένεται ή άλλη επίστρωση που φροντίζεται εύκολα θα είναι χρήσιμη.

Χρησιμοποιώντας διάφορα χρώματα και αποχρώσεις, συνιστάται να χωρίσετε το δωμάτιο σε τομείς: ο χώρος παιχνιδιού πρέπει να είναι πιο φωτεινός, ο χώρος όπου βρίσκεται το κρεβάτι πρέπει να είναι διακοσμημένος με ζεστά ανοιχτά χρώματα.

Επένδυση δαπέδου και οροφή στο φυτώριο

Ένα παιδί, ειδικά ένα μωρό που δεν μπορεί να περπατήσει ακόμα, περνά πολύ χρόνο στο πάτωμα. Επομένως, θα πρέπει να λάβετε την επιλογή κάλυψης με τη μέγιστη σοβαρότητα..

Είναι καλύτερο αν υπάρχουν αρκετές επιλογές κάλυψης στο φυτώριο. Έτσι, για το μέρος όπου παίζει το μωρό, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα καλό χαλί που δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις.

Πρωτότυπη κούνια για μωρά Δωμάτιο για νεογέννητο Πώς να εξοπλίσετε ένα δωμάτιο μωρού Ροζ υπνοδωμάτιο για νεογέννητο Επιλογές σχεδιασμού υπνοδωματίου για ένα μωρό Επιλογές σχεδίασης για ένα υπνοδωμάτιο για ένα μωρό στη φωτογραφία Πώς να φτιάξετε ένα δωμάτιο για ένα νεογέννητο Διακόσμηση δωματίου για νεογέννητα στη φωτογραφία

Ο φελλός συστήνεται από πολλούς ειδικούς. Έχει ευεργετική επίδραση στα πόδια του παιδιού όταν περπατά, μαλακό στην αφή, δεν προκαλεί αλλεργίες και διατηρεί καλά τη θερμότητα.

Δεν συνιστάται η χρήση λινέλαιο για παιδικό σταθμό: ολισθηρό υλικό, διατηρεί ελάχιστα τη θερμότητα, μπορεί να γίνει προβοκάτορας αλλεργικών αντιδράσεων, εύκολα εύφλεκτο.

Η οροφή σε παιδικό δωμάτιο είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να τοποθετήσετε εκπαιδευτικές διακοσμήσεις. Τα λαμπερά στο σκοτάδι αστέρια και τα κρεμαστά διακοσμητικά είναι αρκετά δημοφιλή. Μπορούν να τοποθετηθούν πάνω από την κούνια, έτσι ώστε το παιδί να μην κοιτάζει το γυμνό ταβάνι..

Προτάσεις φωτισμού

Το παιδικό δωμάτιο πρέπει να απορροφά όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό φως από το δρόμο. Δηλαδή, το τούλι πρέπει να είναι ελαφρύ και διαφανές και οι κουρτίνες από λεπτά μαλακά υφάσματα ημιδιαφανούς τύπου. Το βράδυ, συνιστάται να διατηρείτε διάχυτο φωτισμό, ο οποίος θα είναι επαρκής για παιχνίδια. Πολύ έντονο ή χαμηλό φως δεν θα λειτουργήσει, χρειάζεστε «Χρυσή τομή».

Φωτισμός παιδικού δωματίου Έπιπλα παιδικού δωματίου Τακτοποίηση και διακόσμηση δωματίου για μωρό Φωτισμός στο δωμάτιο για μια φωτογραφία νεογέννητου Φωτογραφίες και παραδείγματα δωματίων για νεογέννητα Ιδέες για νεογέννητα δωμάτια Ιδέες για βρεφικό δωμάτιο Δάπεδο του παιδικού δωματίου

Ενώ το παιδί κοιμάται, συνιστάται να αφήσετε ένα μικρό νυχτερινό φως για να μην υπάρχει απόλυτο σκοτάδι. Συχνά, τα μικρά παιδιά πέφτουν θύματα φόβων και δυσάρεστων νυχτερινών ονείρων λόγω της έλλειψης φωτός όταν ξυπνούν τη νύχτα..

Παραγωγή

Οι παιδοψυχολόγοι λένε ότι για την ταχεία ανάπτυξη ενός παιδιού, η ατμόσφαιρα στο δωμάτιο είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα. Οι γονείς κάνουν το δωμάτιο όσο το δυνατόν ασφαλέστερο. Και σε συνδυασμό, αυτές οι δύο έννοιες δίνουν ένα ιδανικό δωμάτιο για ένα μωρό..

Θα είναι σωστό να προσεγγίσουμε το θέμα της διακόσμησης ενός παιδικού σταθμού ακόμη και πριν από τη γέννηση ενός παιδιού. Όσο περισσότερο χρόνο υπάρχει στο απόθεμα, τόσο καλύτερο και πιο λογικό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα..