50 απλές λύσεις ταπετσαρίας κουζίνας

Όταν πρόκειται για την ανακαίνιση ή την αναδιαμόρφωση μιας κουζίνας, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών αρπάζουν την καρδιά τους, άλλοι αρπάζουν το πορτοφόλι τους. Και τα δύο μπορούν να γίνουν κατανοητά, επειδή η διάταξη του χώρου της κουζίνας δεν κοστίζει μόνο από οικονομική άποψη, αλλά και από ενεργειακή και ψυχολογική άποψη. Ένα πολύ μεγάλο λειτουργικό φορτίο μεταφέρεται από το δωμάτιο της κουζίνας, επομένως, όταν το σχεδιάζετε, πρέπει να αντιμετωπίσετε μια σειρά από δύσκολες εργασίες, να λάβετε αποφάσεις για πολλά θέματα. Και το λιγότερο από αυτά είναι η επιλογή ταπετσαρίας για τους τοίχους της κουζίνας..

Ελαφριά ταπετσαρία για την κουζίνα

Χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες για την παραγωγή υλικών φινιρίσματος, σχεδόν οποιοδήποτε είδος ταπετσαρίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση των τοίχων στην κουζίνα, καθαρίζονται εύκολα και αντέχουν σε κάποια υγρασία. Επιπλέον, υπάρχουν ακόμη χώροι στην κουζίνα που παραδοσιακά αντιμετωπίζονται με κεραμικά ή πέτρινα πλακάκια, γυαλί, ψηφιδωτά ή πλαστικά – αυτά είναι η ποδιά και οι χώροι κοντά στους χώρους εργασίας..

Τοίχος προφοράς

Μεταξύ των πολλών επιλογών για αποχρώσεις και εκτυπώσεις ταπετσαρίας στα καταστήματα, μπορείτε να μπερδευτείτε, επειδή είναι δύσκολο να φανταστείτε πώς θα φαίνεται το υλικό φινιρίσματος στην κουζίνα σας, πώς θα συνδυαστεί με έπιπλα και υφάσματα, με αξεσουάρ κουζίνας και φινίρισμα οροφή και πάτωμα.

Λευκή και πράσινη εκτύπωση

Σας παρουσιάζουμε μια συλλογή έργων σχεδιασμού κουζίνας για κάθε γούστο. Σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, για τη διακόσμηση των τοίχων, χρησιμοποιήθηκαν διάφοροι τύποι ταπετσαριών όλου του φάσματος της παλέτας χρωμάτων, όλων των ειδών τα χρώματα και οι υφές. Θα μπορείτε να δείτε τον συνδυασμό πρώτων υλών φινιρίσματος και επίπλων, την επίδραση του φυσικού και τεχνητού φωτισμού στην εμφάνιση ταπετσαρίας στους τοίχους του δωματίου.

Μια ουδέτερη παλέτα χρωμάτων για τοίχους κουζίνας

Περισσότεροι από τους μισούς ιδιοκτήτες σπιτιού προτιμούν να τηρούν το κλασικό στυλ στο εσωτερικό των κουζινών τους, επιτρέποντας την ενσωμάτωση στοιχείων από άλλες στιλιστικές κατευθύνσεις, αλλά δοσολογημένα και επιλεκτικά. Για ένα παραδοσιακό σκηνικό που δεν επιτρέπει σοκ, είναι κατάλληλες ταπετσαρίες σε ουδέτερα χρώματα, φυσικές αποχρώσεις και διακριτικά χρώματα.

Ουδέτερη ταπετσαρία

Οι ουδέτερες φωτεινές αποχρώσεις που χρησιμοποιούνται στη διακόσμηση της κουζίνας συνεχίστηκαν στην ταπετσαρία για την τραπεζαρία, σε ένα τέτοιο φόντο το έργο τέχνης φαίνεται υπέροχο..

Ανάγλυφη ταπετσαρία

Η πολυτελής ανάγλυφη υφαντική ταπετσαρία έχει γίνει ένας αντίθεση συνδυασμός με το σκούρο ξύλο των επίπλων κουζίνας. Ο τόνος του φινιρίσματος είναι σε απόλυτη αρμονία με τις επιφάνειες χρωμίου των οικιακών συσκευών.

Δροσερή παλέτα αποχρώσεων

Ένας μικρός χώρος κουζίνας δεν αντέχει σε φωτεινή ταπετσαρία με πολύχρωμο μοτίβο. Η επιλογή της διακόσμησης των τοίχων με ταπετσαρία με ανάγλυφο σε μια παραλλαγή του μοτίβου Winsor αποδείχθηκε νικήτρια..

Σε ασημί τόνους

Οι ασημένιες αποχρώσεις στις επιφάνειες των οικιακών συσκευών αντικατοπτρίζονται στα ψηφιδωτά πλακάκια που διακοσμούν τον χώρο εργασίας, η ταπετσαρία επιλέχθηκε ανάλογα για αυτήν την αρμονική και ευχάριστη συμμαχία.

Ευρύχωρη κουζίνα-τραπεζαρία

Ανοιχτές αποχρώσεις ταπετσαρίας

Η ελαφριά, παστέλ ταπετσαρία που χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση των τοίχων σε αυτές τις κουζίνες έχει δημιουργήσει μια ήρεμη και γαλήνια ατμόσφαιρα για οικογενειακά δείπνα και μεσημεριανά γεύματα..

Ουδέτερη διακόσμηση τοίχων

Ταπετσαρία με floral εκτύπωση – αυξήστε τη διάθεση του εσωτερικού της κουζίνας

Ένα από τα πιο συνηθισμένα σχέδια ταπετσαρίας για έναν χώρο κουζίνας είναι τα λουλουδάτα ή τα λουλουδάτα σχέδια. Αυτό το χρώμα ανανεώνει τέλεια το παραδοσιακό περιβάλλον, ανεβάζει τον βαθμό της γενικής ατμόσφαιρας και φέρνει την ατομικότητα στην κουζίνα..

Λευκά λουλούδια σε γκρι φόντο

Λευκοί και γκρι τόνοι

Λευκά λουλούδια σε σκούρο γκρι φόντο ταιριάζουν καλά με το χιονόλευκο χρώμα των στοιχείων διακόσμησης και με παρόμοιο τόνο επίπλων.

Φωτεινό floral print

Μια τολμηρή και εντυπωσιακή λουλουδάτη εκτύπωση έχει γίνει μια επιλογή σχεδιασμού για τον τοίχο με έμφαση. Το πλύσιμο πιάτων κοντά στο παράθυρο, διακοσμημένο με τόσο χαρούμενο τρόπο, παύει να είναι μια καθημερινή δουλειά και μετατρέπεται σε μια ευχάριστη δραστηριότητα.

Λουλούδια σε μπλε φόντο

Το λευκό χρώμα των ντουλαπιών της κουζίνας, οι γκριζωπές ραβδώσεις μαρμάρου που διακοσμούν την περιοχή εργασίας, ο πρασινωπός τόνος της βάσης του νησιού – όλες αυτές οι αποχρώσεις αντικατοπτρίζονται στην ανθική εκτύπωση της ταπετσαρίας με βαθύ μπλε φόντο. Γυάλινοι πολυέλαιοι με φυτικά στοιχεία συμπληρώνουν το ενδιαφέρον σχέδιο κουζίνας.

Μικρό σχέδιο λουλουδιών

Για τον τοίχο χρησιμοποιήθηκε μια ελαφριά λουλουδάτη ταπετσαρία, η οποία είναι το επίκεντρο αυτής της ρετρό κουζίνας. Το χρώμα της ταπετσαρίας απηχεί το χρώμα των θυρών και ακόμη και των οικιακών συσκευών σε στυλ ρετρό.

Ρετρό κουζίνα

Ένα άλλο ενδιαφέρον παράδειγμα ενσωμάτωσης ρετρό στοιχείων σε μια μοντέρνα κουζίνα. Λευκή και μπλε λουλουδάτη ταπετσαρία έχει γίνει θεόσταλτο για ένα καταπληκτικό ψυγείο ρετρό στυλ σε έντονο μπλε χρώμα.

Μεγάλα λουλούδια

Ένας μεγάλος ανθικός τοίχος κοσμεί αυτήν την εκλεκτική κουζίνα με πολλές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχεδιασμού.

Κουζίνα-τραπεζαρία

Πολύχρωμο ταπετσαρία

Αυτές οι πολυτελείς κουζίνες είναι ευρύχωρες και ελαφριές, και μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα κομψό σχέδιο με πολλές λεπτομέρειες. Η παραδοσιακή επίπλωσή τους με κομψή επίπλωση ξύλου διαφορετικών ειδών έχει επωφεληθεί μόνο από ένα τέτοιο υπόβαθρο..

Λουλουδένιο μοτίβο

Ταπετσαρία ως αποκορύφωμα του σχεδιασμού

Το χαριτωμένο λουλουδάτο μοτίβο της ταπετσαρίας φέρνει μια πινελιά κομψότητας και φρεσκάδας στο παραδοσιακό σκηνικό της κουζίνας..

Χαμομήλι

Ταπετσαρία με μεγάλες μαργαρίτες έφερε μια νότα επιπολαιότητας και αφέλειας στο μάλλον αυστηρό εσωτερικό της κουζίνας.

Ηλιοτρόπια

Σε αυτήν την κουζίνα, η ταπετσαρία ακολουθεί πιστά το λουλουδάτο μοτίβο των υφασμάτων που χρησιμοποιήθηκαν για τη διακόσμηση του παραθύρου του κόλπου. Ρολά περσίδες και γαλλικά ροδέλες ταιριάζουν ακριβώς με τα χρώματα των τοίχων.

Διάσημη ταπετσαρία

Μοντέρνα εκτύπωση

Η εκτύπωση ταπετσαρίας με κορμούς δέντρων, αγαπημένη από πολλούς σχεδιαστές, έχει επίσης βρει το δρόμο της στην κουζίνα. Είναι ιδανικά για διακόσμηση τοίχου με έμφαση..

Σε μπλε και άσπρο

Αυτή η μπλε και άσπρη κουζίνα-τραπεζαρία είναι η επιτομή της φρεσκάδας και της καθαριότητας. Η ανοιξιάτικη διάθεση και η ελαφρότητα και η αξία της ταπετσαρίας σε αυτή την περίπτωση είναι αδιαμφισβήτητη.

Αστική κουζίνα

Μεταξύ των πολλών λαμπερών επιφανειών αυτής της ελαφρώς αστικής κουζίνας, η πολύχρωμη λουλουδάτη ταπετσαρία μοιάζει σαν παράγοντας έκπληξης, αραίωση της βιομηχανικής ατμόσφαιρας και φέρνοντας το εσωτερικό πιο κοντά στο σπίτι..

Αγγλικό στιλ

Αυτή η ευρύχωρη κουζίνα αγγλικού στιλ έχει, μεταξύ άλλων, πολύ ψηλές θολωτές οροφές. Ένας τέτοιος χώρος δεν φοβάται το πιο πολύχρωμο και ενεργό μοτίβο ταπετσαρίας, ακόμη και σε σκούρα χρώματα. Το λουλουδάτο θέμα της ταπετσαρίας αντικατοπτρίζεται στην ενεργή ενσωμάτωση ζωντανών φυτών και διακοσμητικών αντικειμένων με θέμα τα ζώα.

Προφορά

Φωτεινή ταπετσαρία για δημιουργία τόνων στο χώρο της κουζίνας

Πρόσφατα, έχει γίνει δημοφιλές η χρήση λείων και ακόμη και γυαλιστερών επιφανειών για την παραγωγή ντουλαπιών κουζίνας. Σε ένα σύνολο με τέτοια έπιπλα, ταπετσαρίες με πλούσια χρώματα ή φωτεινά, γεωμετρικά μοτίβα φαίνονται υπέροχα..

Λευκό-μοβ αποχρώσεις

Η πολυτελής μοβ ανάγλυφη ταπετσαρία έχει γίνει διακόσμηση και έμφαση κουζίνας με σύστημα ντουλαπιού με λευκό χιόνι. Χρώμιο και καθρέφτες επιφάνειες συμπληρώνουν τη μποέμ εμφάνιση της κουζίνας.

Σκούρο μπλε ταπετσαρία

Ένα άλλο παράδειγμα χρήσης σκούρου χρώματος ταπετσαρίας σε συνδυασμό με μια ελαφριά παλέτα ντουλαπιών κουζίνας. Η συλλογή από βαμμένα επιτραπέζια σκεύη έχει γίνει έγχρωμη γέφυρα ανάμεσα σε έπιπλα από βαθύ λουλάκι και ανοιχτό μπεζ..

Έμφαση στην περιοχή εργασίας

Ακολουθούν παραδείγματα διακόσμησης τοίχου με έμφαση στο χώρο της κουζίνας. Η ασυνήθιστη και πλούσια εκτύπωση έχει γίνει το αποκορύφωμα του μοντέρνου εσωτερικού χώρου.

Φωτεινή εκτύπωση για μια μικρή κουζίνα

Ο τοίχος έμφασης δεν χρειάζεται να βρίσκεται κοντά στις επιφάνειες εργασίας · αυτή η επιλογή για τη χρήση ενός φωτεινού διακοσμητικού δεν φαίνεται λιγότερο συμφέρουσα.

Ανοιξιάτικη παλέτα

Ένα φωτεινό, καλοκαιρινό μοτίβο ταπετσαρίας, που χρησιμοποιείται με πολύ δοσολογία στη διακόσμηση της χιονισμένης κουζίνας, σε συνδυασμό με την τραπεζαρία, ανέβασε τη διάθεση ολόκληρου του δωματίου.

Ασπρόμαυρη έκδοση

Για κουζίνες Art Nouveau, η πιο συνηθισμένη επιλογή εκτύπωσης ταπετσαρίας είναι ασπρόμαυρη. Σε ένα τέτοιο φόντο, τα στοιχεία φωτισμού του καθρέφτη φαίνονται πολυτελή και τα χιονισμένα ντουλάπια φαίνονται πλεονεκτικά..

Σε σκούρο φόντο

Εσωτερικό σε αντίθεση

Ταπετσαρία με φωτεινό μοτίβο σε σκούρο φόντο έχει γίνει ένα εξαιρετικό φόντο για ένα ελαφρύ σετ κουζίνας. Οι σκούρες αποχρώσεις των οικιακών συσκευών και των πάγκων έδεσαν ολόκληρο το εσωτερικό σε μια ενιαία αρμονική εικόνα.

Στυλ χώρας

Ένα άλλο παράδειγμα σκούρης ταπετσαρίας με ενεργό μοτίβο αυτή τη φορά για μια μοντέρνα εξοχική κουζίνα. Το ξύλινο θέμα της διακόσμησης τοίχου υποστηρίζεται τόσο από το υλικό για τα έπιπλα όσο και από το νησί της κουζίνας.

Τυρκουάζ και ξύλο

Μια δροσερή τιρκουάζ απόχρωση συναντά τη ζεστασιά των ξύλινων επιφανειών, όλα σε φόντο τέλεια ταιριασμένης ταπετσαρίας με μοτίβο. Η κουζίνα φαίνεται φρέσκια, ζωντανή και ελκυστική.

Ενεργά μπιζέλια

Το μεγάλο μοτίβο ταπετσαρίας επιλέχθηκε για να ταιριάζει με τις αποχρώσεις των οικιακών συσκευών και των ψηφιδωτών πλακιδίων, με τα οποία ήταν αντικριστός ο χώρος πάνω από αυτό. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύχρωμο και αρμονικό σύνολο..

Λευκή και μπλε προφορά

Η φωτεινή τυρκουάζ ταπετσαρία από τα σχέδια δεν είχε αυτό το ελαφρύ σετ κουζίνας, αραιωμένο με ασημένιες συσκευές. Τα σκαμπό μπαρ με ασυνήθιστο σχεδιασμό συμπλήρωσαν την ενδιαφέρουσα εικόνα της κουζίνας.

Art Nouveau

Για μια χιονισμένη κουζίνα με πολλά στοιχεία Art Nouveau, ο τοίχος με έγχρωμη ταπετσαρία έχει γίνει το επίκεντρο της προσοχής. Ένας καθρέφτης σε σκούρο σκαλιστό πλαίσιο και διακοσμητικά αντικείμενα ολοκλήρωσαν την αρχική σύνθεση.

Ζωντανή εκτύπωση για τοίχο με έμφαση

Κορεσμένο μοτίβο ταπετσαρίας

Μια κουζίνα με αρκετά απλή και ελαφριά επίπλωση χρειαζόταν φωτεινή, πλούσια, πολύχρωμη ταπετσαρία. Το πολύχρωμο μοτίβο έφερε ενθουσιασμό και θετικότητα στο εσωτερικό ενός μικρού δωματίου..

Φρούτα

Μαύρο και άσπρο στολίδι

Φωτεινό στολίδι

Ένα φωτεινό, πολύχρωμο μοτίβο ταπετσαρίας έχει γίνει ένα αντισυμβατικό στοιχείο των αρκετά κλασικών κουζινών. Οι πρωτότυποι κρεμαστοί λαμπτήρες σε όλες τις περιπτώσεις έχουν γίνει μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στη διακόσμηση των τοίχων του δωματίου..

Κοκορέλες

Ξεχάστε το εσωτερικό αυτής της κουζίνας με «κόκορας» Το θέμα δεν θα λειτουργήσει για κανέναν. Το αρχικό μοτίβο ταπετσαρίας υποστηριζόταν από διακοσμητικά στοιχεία που απεικόνιζαν κόκορες. Το αποτέλεσμα είναι λίγο ρουστίκ, αλλά πολύ σπιτικό, άνετο και άνετο εσωτερικό κουζίνας, όπου είναι ευχάριστο να μαγειρεύεις και να τρως..

Επικεντρωθείτε σε μια θέση

Στον αρχικό σχεδιασμό της μικρής κουζίνας, χρησιμοποιήθηκε η αρχή της ορθολογικής χρήσης όλου του διαθέσιμου χώρου. Εκτεταμένα συστήματα αποθήκευσης με πολύ λακωνική και λιτή εμφάνιση, ήταν απαραίτητο να αραιωθούν με μια φωτεινή εκτύπωση ταπετσαρίας. Η προφορά έγινε σε μια θέση που οργανώθηκε για μια μικρή τραπεζαρία για δύο άτομα. Χωρίς ένα τόσο πολύχρωμο μοτίβο ταπετσαρίας, η κουζίνα θα φαινόταν εντελώς διαφορετική, πιο θαμπή και πιο επίσημη..

Τοιχογραφίες ή μια ματιά στο παρελθόν με μια μοντέρνα συστροφή

Πριν από μερικές δεκαετίες, η χρήση ταπετσαρίας φωτογραφιών για τη διακόσμηση των τοίχων των κατοικιών ήταν πολύ δημοφιλής. Σήμερα, η ποιότητα αυτού του τύπου ταπετσαρίας είναι πολύ υψηλότερη, οι εικόνες είναι σαφέστερες και τα θέματα είναι πιο ποικίλα..

Δάσος

Η αίσθηση του καθαρού αέρα δεν αφήνει την ατμόσφαιρα αυτής της ευρύχωρης κουζίνας-τραπεζαρίας. Η χρήση φυσικών υλικών για την κατασκευή επίπλων έχει γίνει μια εξαιρετική κίνηση σε συνδυασμό με το εσωτερικό και το περιβάλλον..

ηλιακό φως

Ένα άλλο παράδειγμα διακόσμησης ενός από τους τοίχους της κουζίνας χρησιμοποιώντας ταπετσαρία φωτογραφιών «δάσος» θέμα. Ο φωτισμός στην οροφή δημιουργεί την εντύπωση ότι το φως του ήλιου διαπερνά την οροφή και πλημμυρίζει όλο τον χώρο της κουζίνας με τις ακτίνες του. Η τραπεζαρία και το νησί της κουζίνας με ξύλινους πάγκους ταιριάζουν απόλυτα στο φυσικό εσωτερικό.

Ταπετσαρία

Μια μοντέρνα μοντέρνα κουζίνα με μια δροσερή εσωτερική παλέτα χρωμάτων συμπληρώθηκε από έναν τοίχο με έμφαση διακοσμημένο με ταπετσαρία φωτογραφιών με μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Το θέμα του νερού, του αέρα και των μεγάλων χώρων αντικατοπτρίζεται όχι μόνο στο σχέδιο, αλλά και στον ίδιο τον σχεδιασμό της κουζίνας, που συνδέεται με την τραπεζαρία και το σαλόνι..

Σιτάρι

Οι αποχρώσεις του ξύλου από τις οποίες κατασκευάζονται τα ντουλάπια της κουζίνας βρήκαν τη συνέχειά τους στο σχέδιο της ταπετσαρίας φωτογραφιών σε έναν από τους τοίχους της κουζίνας και αμέσως το συνηθισμένο εσωτερικό έγινε μη τετριμμένο, ειρηνικό και ελκυστικό.

Ταπετσαρία σε κλουβί και ρίγες – ένα κλασικό είδος στο σχεδιασμό της κουζίνας

Οι καθαρές γραμμές γεωμετρικών εκτυπώσεων ταιριάζουν πάντα με την κλασική ατμόσφαιρα της κουζίνας. Στοιχεία του αγγλικού στιλ στη μοντέρνα κουζίνα ενσωματώνονται τέλεια στον προοδευτικό σχεδιασμό.

Καρό ταπετσαρία

Ένα διακριτικό κλουβί στην ταπετσαρία έχει γίνει μια εξαιρετική προσθήκη στα έπιπλα κουζίνας διαφόρων αποχρώσεων. Το λιτό, αλλά όχι βαρετό εσωτερικό μπορεί να ευχαριστήσει πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού.

Ριγέ ταπετσαρία

Όπως γνωρίζετε, οι κάθετες λωρίδες στην ταπετσαρία συμβάλλουν στην οπτική επέκταση του δωματίου σε ύψος, αλλά η πολύ ενεργή χρήση αυτού του τύπου διακόσμησης τοίχων μπορεί να οδηγήσει σε ένα πολύ γεμάτο χαρτί σχέδιο. Επομένως, αξίζει να επιλέξετε μια θαμπή λωρίδα και να διακοσμήσετε με τέτοια ταπετσαρία μόνο μέρος των κάθετων επιφανειών..

Ανοιχτό μπεζ

Ο ανοιχτός μπεζ έλεγχος της ταπετσαρίας ταιριάζει καλά με τον τόνο του δαπέδου, τον πάγκο του νησιού της κουζίνας και την επένδυση των σκαμπό δίπλα του. Μαζί με τα χιονισμένα ντουλάπια κουζίνας, καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια ελαφριά και άνετη ατμόσφαιρα μιας ζεστής κουζίνας-τραπεζαρίας.