35 πρωτότυπες ξύλινες ιδέες εσωτερικού σχεδιασμού μπάνιου

Πρώτα απ ‘όλα, θα ήθελα να πω ότι το ξύλο είναι ένα πολύ παλιό υλικό κατασκευής και διακόσμησης, και κάποτε μια ξύλινη γούρνα ή μια μπανιέρα χρησίμευε ως μπάνιο για ένα άτομο έως ότου ήρθαν νέα υλικά να τα αντικαταστήσουν. Το γεγονός ότι το νερό, σε επαφή με ένα δέντρο, δεν μειώνει τη διάρκεια ζωής του, έχει αποδειχθεί όχι σήμερα, αλλά αιώνες πριν. Διαφορετικά, τι γίνεται με τα πλοία που πήγαιναν από το ένα κράτος στο άλλο επί χρόνια χωρίς να φοβούνται κανένα νερό; Το μυστικό είναι να επιλέξετε το σωστό ξύλο, καθώς και να το επεξεργαστείτε..

Εσωτερικό ενός ξύλινου μπάνιουΕπιλογή σχεδιασμού μπάνιουΤο ξύλο συνδυάζεται με το μπάνιοΈπιπλα μπάνιου από ξύλοΞύλινο σχέδιο μπάνιουΞύλινη διακόσμηση μπάνιου

Ένα ξύλινο μπάνιο συμβολίζει την ευημερία των ιδιοκτητών, καθώς και την υπέροχη γεύση τους, επειδή το κόστος των υδραυλικών εξαρτημάτων και των αξεσουάρ από ξύλο είναι πολύ υψηλότερο από τα κλασικά κεραμικά, τα φαγιάντ ή τα πολυμερή προϊόντα και μπορεί να είναι δεκάδες χιλιάδες ρούβλια. Για την κατασκευή τέτοιων υδραυλικών εγκαταστάσεων, χρησιμοποιείται ξύλο πολύτιμων ειδών, το οποίο έχει υποστεί προκαταρκτική επεξεργασία με τη βοήθεια εξειδικευμένων ενώσεων. Ταυτόχρονα, μια σειρά στοιχείων είναι κατασκευασμένα από ακρυλικό με υφή που αντιστοιχεί στο δέντρο..

1 λεπτό Ξύλινο μπάνιο 3_λεπ 6_λεπ

Ξύλινη μπανιέρα

Σήμερα, όλο και πιο συχνά οι άνθρωποι επιστρέφουν στην καταγωγή τους. Οι ξύλινες μπανιέρες τόσο σε ανοιχτό όσο και σε σκούρο ξύλο είναι τέλειες για το σχεδιασμό σχεδόν κάθε μοντέρνου μπάνιου, αποτελώντας μια υπέροχη διακόσμηση. Πρέπει να πω ότι αυτός ο τύπος υδραυλικών εγκαταστάσεων απαιτεί μια συγκεκριμένη ικανότητα και εμπειρία για τη δημιουργία τέτοιων δομών, και ως εκ τούτου υπάρχουν λίγα τέτοια μοντέλα..

Ξύλινη μπανιέρα

Για την εγκατάσταση ενός ξύλινου μπάνιου, χρησιμοποιείται συνήθως ένα ειδικό βάθρο, που βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε υδρομασάζ, όπως σε ιαπωνικό λουτρό, κατασκευασμένο από ξύλο ενός είδους που δεν αποσυντίθεται όταν εκτίθεται στο νερό, όπως το λάριτς.

Νιπτήρας από ξύλο

Τις περισσότερες φορές, το φυσικό ξύλο γίνεται αντιληπτό θετικά, προκαλώντας θετικά συναισθήματα. Οι ξύλινοι νεροχύτες φαίνονται φανταστικά όμορφοι και ταιριάζουν τέλεια με χρωμιωμένες, χάλκινες ή χάλκινες βρύσες..

Ξύλινος νεροχύτηςΠρωτότυπος νεροχύτης από ξύλο

Τοίχοι και δάπεδα από ξύλο

Λόγω της σύγχρονης τεχνολογίας, το ξύλο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση των τοίχων του μπάνιου, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας φύλλα φελλού. Ένα τέτοιο υλικό είναι πολύ ελκυστικό στην εμφάνιση και επίσης δεν επιτρέπει να περάσει η υγρασία. Παρεμπιπτόντως, τα φύλλα φελλού είναι ιδανικά και για δάπεδα. μπορούν εύκολα να κοπούν με κόφτη και μπορούν εύκολα να κολληθούν τόσο στους τοίχους όσο και στο δάπεδο χρησιμοποιώντας κόλλα διασποράς.

Ξύλινοι τοίχοι και δάπεδο μπάνιουΞύλινη διακόσμηση τοίχου μπάνιουΌμορφο ξύλινο μπάνιοΠλήρης ξύλινη διακόσμηση μπάνιουΜια πρωτότυπη λύση για ένα ξύλινο μπάνιοΞύλινοι τοίχοι στο μπάνιοΌμορφο μπάνιο από ξύλοΕπιλογή για ξύλινη διακόσμηση τοίχων στο μπάνιο

Ξύλινα έπιπλα και αξεσουάρ μπάνιου

Κατά την επιλογή επίπλων και αξεσουάρ, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ξύλο. Επιπλέον, σήμερα υπάρχουν ολόκληρα έπιπλα ξύλινα σετ για μπάνια..

Εκπληκτικά όμορφα έπιπλα μπάνιου

Μπορείτε να αγοράσετε μεμονωμένα ξύλινα ντουλάπια ή ράφια στα καταστήματα. Ένας καθρέφτης σε ξύλινο πλαίσιο θα φαίνεται υπέροχος σε ένα ξύλινο μπάνιο.

Καθρέφτης σε ξύλινο πλαίσιο στο μπάνιοΤοποθέτηση καθρέφτη σε ξύλινο πλαίσιο στο μπάνιοΕκπληκτικός καθρέφτης σε ξύλινο πλαίσιο για το μπάνιομπάνιο με καθρέφτη σε ξύλινο πλαίσιοΕκπληκτικό μπάνιο με καθρέφτη σε ξύλινο πλαίσιο

Όσον αφορά τα αξεσουάρ από ξύλο για το μπάνιο, θα ήθελα να σημειώσω ιδιαίτερα τη θέση της εικόνας, κλεισμένη σε ξύλινο πλαίσιο. Δεν θα αρέσει σε όλους αυτή η σχεδιαστική κίνηση, γιατί είναι αρκετά τολμηρό, αλλά ταυτόχρονα, αναμφίβολα, πρωτότυπο όσον αφορά την εσωτερική διακόσμηση.

η εικόνα στο μπάνιοΞύλινα αξεσουάρ μπάνιουζωγραφική στο εσωτερικό του μπάνιου

Ο αερισμός και ο φωτισμός του μπάνιου είναι επίσης σημαντικοί.

Όταν επιλέγετε λαμπτήρες για ξύλινο μπάνιο, πρέπει να προτιμάτε λαμπτήρες αλογόνου ή LED που δεν εκπέμπουν μεγάλη ποσότητα θερμότητας, επειδή ο συνδυασμός θερμότητας και υγρασίας είναι απλά καταστροφικός για ένα δέντρο. Ο φωτισμός επιλέγεται ανάλογα με την υφή και το χρώμα του ξύλου. Εάν χρησιμοποιείται σκούρο ξύλο στο μπάνιο, τότε είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε διάχυτο φως. Και αν, αντίθετα, το εσωτερικό είναι κατασκευασμένο από ελαφρύ ξύλο, τότε ο φωτισμός πρέπει να είναι πιο φωτεινός..

Επιλογή φωτισμού ξύλινου μπάνιουΦωτισμός για ξύλινο μπάνιοΕκπληκτικός φωτισμός στο μπάνιοΌμορφο μπάνιο με αποτελεσματικό φωτισμό

Το σύστημα εξαερισμού πρέπει επίσης να είναι καλά προβλεπόμενο και μελετημένο εάν θέλετε ένα ξύλινο μπάνιο να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Θα ήταν σκόπιμο να εγκαταστήσετε έναν επιπλέον ανεμιστήρα στην κουκούλα για να εξασφαλίσετε καλή κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο..

Οφέλη από μια ξύλινη μπανιέρα

Σε επαφή με το νερό, το δέντρο είναι σε θέση να το κορεστεί με ζωογόνο δύναμη, διαθέτοντας θεραπευτικές ιδιότητες. Με άλλα λόγια, λαμβάνοντας διαδικασίες νερού σε ένα λουτρό από ξύλο, μπορείτε να πάρετε μια σειρά υπηρεσιών βοτανοθεραπείας, δηλαδή, σε τέτοια μπάνια, τα κρυολογήματα περνούν γρηγορότερα, οι πληγές επουλώνονται και το νευρικό σύστημα ηρεμεί. Μεταξύ άλλων, το δέντρο απλά χαϊδεύει το μάτι, φέρνοντας ηρεμία και ανακουφίζοντας την κούραση. Έτσι, μια ξύλινη μπανιέρα μπορεί να είναι το καλύτερο μέρος για χαλάρωση.