Παιδικό δωμάτιο: μοντέρνος σχεδιασμός του 2018

Η οργάνωση του παιδικού δωματίου για οποιονδήποτε γονέα δεν είναι εύκολη υπόθεση από όλες τις απόψεις – δεν είναι εύκολο να βρείτε και να ρυθμίσετε εργονομικά χώρους για ύπνο και ξεκούραση, παιχνίδι, μελέτη και δημιουργικότητα, αλλά και να συνδέσετε όλα αυτά τα στοιχεία σε μια ενιαία, αρμονική εικόνα Το Και το πιο δύσκολο πράγμα σε αυτή την περίπτωση είναι να μην βάζετε τις δικές σας προτιμήσεις πάνω από τις επιθυμίες του παιδιού, ανεξάρτητα από το πόσο εξωπραγματικές μπορεί να φαίνονται με την πρώτη ματιά. Φυσικά, υπάρχει (και αλλάζει συνεχώς) μόδα για τον εσωτερικό σχεδιασμό ενός παιδικού δωματίου, καθώς και για όλους τους τομείς της ζωής μας. Νέες δυνατότητες εμφανίζονται στο σχεδιασμό σχεδιασμού, οι κατασκευαστές υλικών φινιρίσματος προσφέρουν όλο και πιο πρακτικές και ασφαλείς λύσεις, οι σχεδιαστές επίπλων αναζητούν νέους τρόπους για να δημιουργήσουν οικολογικά, όμορφα και πρακτικά μοντέλα και οι σχεδιαστές προσφέρουν σύγχρονες επιλογές για τη σύνδεση όλων των εξαρτημάτων μεταξύ τους υπό το σύνθημα ενός δημοφιλούς συνδυασμού χρωμάτων..

Εσωτερικό ενός σύγχρονου παιδικού δωματίου

Χώρος παιχνιδιού στο νηπιαγωγείο

Όλοι οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν τα γεγονότα που συμβαίνουν στον τομέα της δημιουργίας σχεδίων σχεδιασμού παιδικών δωματίων, επειδή πρέπει να κάνουν επισκευές ή μικρές ανακατασκευές στο δωμάτιο του παιδιού τους καθώς μεγαλώνουν, να αλλάζουν προτεραιότητες, δραστηριότητες και χόμπι. Οι σχεδιαστές, με τη σειρά τους, καταλαβαίνουν ότι κανένας γονιός δεν θα επιλέξει ως κύριο χρώμα αυτό που όλοι οι ειδικοί στον κόσμο φωνάζουν με μια φωνή, αν το παιδί δεν του αρέσει καμία από τις αποχρώσεις αυτού του μοντέρνου συνδυασμού χρωμάτων. Και αν κρέμονται πολυθρόνες, που είναι πολύ δημοφιλείς, αλλά φοβίζουν το παιδί σας, κρέμονται σε όλα τα παιδικά δωμάτια, δεν θα αποκτήσετε ένα νέο έπιπλο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, στον τομέα της δημιουργίας του εσωτερικού ενός παιδικού δωματίου, δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για αυστηρές συστάσεις για σχεδιασμό ή υπερσύγχρονες καινοτομίες σε έπιπλα, υλικά φινιρίσματος ή διακοσμητικά στοιχεία..

Απλός αλλά άνετος σχεδιασμός βρεφονηπιακού σταθμού

Ένα δωμάτιο γεμάτο στοιχεία για ένα παιδί

Πολύχρωμο σχέδιο

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν μια σειρά από χαρακτηριστικά που δεν θα φύγουν ποτέ από τη μόδα όταν διακοσμούν ένα δωμάτιο για παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας:

 • ασφαλές, από την άποψη του τραυματισμού, το περιβάλλον ·
 • περιβαλλοντική ασφάλεια για τον άνθρωπο και το περιβάλλον ·
 • εργονομία όλων των εσωτερικών στοιχείων.
 • ευκολία λειτουργίας και καθαρισμός όλων των συμμετεχόντων στο περιβάλλον του παιδικού δωματίου.
 • διακόσμηση σε ένα θέμα κοντά στο παιδί (αγαπημένοι ήρωες παραμυθιών, κινούμενα σχέδια, προσωπικά όνειρα).
 • αντιστοιχία της κατάστασης με την ηλικία, το φύλο και τα προσωπικά ενδιαφέροντα του παιδιού.

Σχεδιασμός ενός μακρόστενου βρεφικού δωματίου

Παιδικό δωμάτιο με λευκό χιόνι

Σκανδιναβικά κίνητρα

Η παιδική χρωματική παλέτα είναι ένα δύσκολο δίλημμα

Το πρώτο ερώτημα που γεννιέται ενώπιον των γονέων ακόμη και πριν σχεδιάσουν μια ανακαίνιση είναι «σε τι χρώμα θα διακοσμήσουμε τα δωμάτια»? Πιστεύεται ότι η χρήση τυπικών χρωμάτων (μπλε για αγόρια και ροζ για κορίτσια) έχει γίνει ένδειξη κακής γεύσης. Αλλά δεν αφορά την κοινή γνώμη και τις τάσεις της μόδας. Εάν η μικρή σας πριγκίπισσα λατρεύει όλες τις αποχρώσεις του ροζ, εάν σε μια έφηβη αρέσουν τα απαλά παστέλ χρώματα, τότε γιατί να μην δώσετε στο παιδί σας ένα παραμύθι ενσωματωμένο στο δικό σας δωμάτιο; Εάν το αγόρι είναι κοντά στο ναυτικό θέμα ή απλά του αρέσουν όλες οι αποχρώσεις του μπλε, τότε αυτή η δροσερή παλέτα, αραιωμένη με άλλες αποχρώσεις, μπορεί να είναι το κλειδί για τη δημιουργία του τέλειου τόπου για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του ιππότη σας..

Φινίρισμα και φωτεινές πινελιές

Περιοχή παιχνιδιού με wigwam

Σε ένα ευρύχωρο παιδικό δωμάτιο

Οι ειδικοί στο χρώμα λένε ότι μπορείτε να διακοσμήσετε ένα φυτώριο σε σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα, το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε τις σωστές αποχρώσεις και να τις συνδυάσετε επιδέξια μεταξύ τους. Και σε αυτό το στάδιο, οι γονείς που αποφάσισαν να δημιουργήσουν ανεξάρτητα ένα σχέδιο δωματίου για ένα παιδί μπορεί να έχουν προβλήματα. Εξετάζουμε τις επιλογές για παλέτες στο Διαδίκτυο, συνδυάζουμε στοιχεία σε ειδικά προγράμματα, ερχόμαστε στο κατάστημα και καταλαβαίνουμε ότι στην πραγματικότητα οι χρωματικές λύσεις που έχουμε επιλέξει έχουν εντελώς διαφορετικές αποχρώσεις και δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Or παραγγέλνουμε έπιπλα και υλικά φινιρίσματος στο Διαδίκτυο και, στην πραγματικότητα, προσπαθούμε να συνδυάσουμε τα υπάρχοντα. «Συστατικά».

Αρχικός χώρος ύπνου

Φωτεινό και ευρύχωρο δωμάτιο

Οι ειδικοί συστήνουν να μην φοβάστε τη χρήση φωτεινών χρωμάτων που μπορούν να προσελκύσουν την προσοχή και να δημιουργήσουν τις σωστές προφορές για πολλά χρόνια. Είναι σημαντικό μόνο να δοσομετρήσετε για να εφαρμόσετε πολύχρωμες λύσεις χρώματος και να τηρήσετε τις φυσικές αποχρώσεις:

 • επιλέγοντας πράσινος χρώμα, κολλήστε στο κορεσμένο «τέλμα» αποχρώσεις (βρύα, ελιά, μουστάρδα, χακί).
 • αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε κίτρινος χρώμα, στη συνέχεια, προτιμήστε την κρέμα λεμονιού, το αχλάδι, τις ανοιχτό κίτρινες αποχρώσεις, τους ώχρους τόνους. Το κίτρινο είναι ένα πολύ ενεργό χρώμα, δεν συνιστάται να το χρησιμοποιείτε σε μεγάλες ποσότητες από την άποψη της δημιουργίας ενός συγκεκριμένου συναισθηματικού φόντου για το παιδί.
 • το κόκκινο και Πορτοκάλι Τα χρώματα είναι περίπου στην ίδια ομάδα ενεργών χρωμάτων, τα οποία πρέπει να χρησιμοποιούνται προσεκτικά και να δοσολογούνται. Δεν θα υπάρξουν προβλήματα με καρότο και μπορντό αποχρώσεις, τόνους τερακότας.
 • πολλά κορίτσια αγαπούν ροζ, αλλά αυτή η απόχρωση του κόκκινου έχει επίσης πολλές παραλλαγές – τα ζεστά παστέλ χρώματα μπορούν να δημιουργήσουν το τέλειο σκηνικό για κάθε έπιπλο και διακόσμηση.
 • όλες τις αποχρώσεις μπλε Τα χρώματα ανήκουν σε μια δροσερή παλέτα (όπως τα περισσότερα πράσινα), οπότε πρέπει να είστε προσεκτικοί μαζί τους για όσους έχουν ένα δωμάτιο με θέα στη βόρεια πλευρά του κτιρίου και έχουν χαμηλό φυσικό φως.

Πολύχρωμη ταπετσαρία για παιδικό δωμάτιο

Πρωτότυπος σχεδιασμός με διαφορετικά επίπεδα

Παιδικό δωμάτιο με ασυνήθιστη γεωμετρία

Η απλότητα και η συνοπτικότητα, η πρακτικότητα και η ευκολία χρήσης όλων των εσωτερικών στοιχείων, η άνεση και η άνεση που επιτυγχάνεται με ένα ελάχιστο ποσό επίπλων και διακόσμησης – αυτά είναι τα κύρια κίνητρα που είναι χαρακτηριστικά του σχεδιασμού των χώρων σε σκανδιναβικό στιλ. Αν σου αρέσει «φιλόξενος μινιμαλισμός», που έχει κατακτήσει όλες τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, τότε η διακόσμηση ενός δωματίου για ένα παιδί μπορεί να είναι μια επιτυχημένη ενσάρκωση των ιδεών σας για ομορφιά και πρακτικότητα. Σε σχεδόν 100% των περιπτώσεων διακόσμησης δωματίων σε σκανδιναβικό στιλ, το λευκό χρησιμοποιείται για διακόσμηση τοίχων. Ένα μικρό δωμάτιο με ένα μικρό (τυπικό) παράθυρο τις περισσότερες φορές χρειάζεται ακριβώς ένα τέτοιο χρωματικό σχέδιο. Ο λευκός τόνος θα βοηθήσει όχι μόνο να δημιουργήσει μια οπτική αύξηση του όγκου του δωματίου, αλλά θα συμβάλει επίσης στη διάχυση του φυσικού φωτός, θα είναι το τέλειο σκηνικό για κάθε έπιπλο και αξεσουάρ..

Λακωνικό εσωτερικό του βρεφονηπιακού σταθμού

Calρεμη παλέτα χρωμάτων

Χιονάτη εικόνα του δωματίου

Παιδικό υπνοδωμάτιο στη σοφίτα

Το σκανδιναβικό στυλ, με την αγάπη του για τα λευκά χιόνια, είναι κατάλληλο για τη διακόσμηση ενός δωματίου για ένα υπερκινητικό παιδί, του οποίου τα έντονα χρώματα μπορούν να προκαλέσουν ακόμη περισσότερη δραστηριότητα και ακόμη και κάποια επιθετικότητα. Ένα φωτεινό δωμάτιο φαίνεται κάπως δροσερό, οπότε οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση ξύλου για να προσθέσετε όχι μόνο μια έμφαση χρώματος, αλλά και να αυξήσετε τον βαθμό χαρακτήρα του εσωτερικού. Ένα κρεβάτι ή συστήματα αποθήκευσης, ένα τραπέζι γραφής ή ένα καβαλέτο για ζωγραφική, κατασκευασμένα από ανοιχτόχρωμο ξύλο, θα γίνουν μια ασφαλής και αρμονική προσθήκη στο σχέδιο ενός δωματίου που είναι απλό ως προς τη σύνθεση, αλλά άνετο από την άποψη των συναισθηματικών αισθήσεων.

Φινίρισμα και επίπλωση με λευκό χιόνι

Απλός και πρακτικός σχεδιασμός

Σκανδιναβικό στιλ

Ασυνήθιστη διάταξη

Μια τέτοια μέθοδος σχεδιασμού όπως η χρήση ενός τοίχου με έμφαση δεν χάνει τη δημοτικότητα. Σε ένα φωτεινό δωμάτιο, μία από τις κάθετες επιφάνειες έχει σχεδιαστεί σε έντονο ή σκούρο χρώμα. Πρόσφατα, οι πιο διαδεδομένοι είναι λεπτοί μαγνητικοί καμβάδες στους οποίους μπορείτε να σχεδιάσετε με κραγιόνια, να επισυνάψετε σχέδια, χειροτεχνίες και να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας με διάφορους τρόπους. Ούτε η χρήση χαρτιού photowall δεν χάνει δημοτικότητα. Εκτύπωση φωτογραφιών με τους αγαπημένους σας χαρακτήρες, ένα υπέροχο τοπίο, έναν χάρτη του κόσμου ή τον έναστρο ουρανό – κάθε επιλογή που πλησιάζει τα ενδιαφέροντα του παιδιού σας θα διακοσμήσει το εσωτερικό και θα φέρει ποικιλία χρωμάτων στη φωτεινή εικόνα του δωματίου.

Παγκόσμιος χάρτης ως προφορά

Μαγνητικός πίνακας σχεδίασης

Σκούρα προφορά

Μαύρος μαγνητικός τοίχος

Ασυνήθιστος σχεδιασμός του δωματίου του μωρού

Δωμάτιο για νεογέννητο

Ιστορικά, τα βρεφικά δωμάτια έχουν διακοσμηθεί σε απαλά, παστέλ χρώματα. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό. Στην αρχή, το παιδί δεν θα δει την κατάσταση, αλλά θα πιάσει μόνο τη διάθεση των γονέων και θα αντιδράσει σε αυτό. Ως εκ τούτου, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι δημιουργείται μια ειρηνική ατμόσφαιρα για τις μαμάδες και τους μπαμπάδες. Στο μέλλον, το παιδί θα χρειαστεί έντονες πινελιές για να εστιάσει την όρασή του και τη διακόσμηση τοίχων, τα παιχνίδια και τα διακοσμητικά στοιχεία θα φαίνονται υπέροχα σε ένα ελαφρύ, ουδέτερο φόντο.

Σχεδιασμός δωματίου για νεογέννητο

Βρεφικό δωμάτιο στη σοφίτα

Εσωτερικό σε αντίθεση

Παστέλ αποχρώσεις

Μπορείτε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τη μέθοδο επιφανειακής προφοράς από το δωμάτιο του μωρού. Οποιαδήποτε απόκλιση χρώματος από την παλέτα φωτός θα είναι εντυπωσιακή και θα δώσει έμφαση στη γεωμετρία του δωματίου. Οι ειδικοί προτείνουν να επιλέξετε χαλαρωτικές αποχρώσεις του μπλε, του σκούρου πράσινου, της μουστάρδας, του γκρι και ακόμη και της σοκολάτας γάλακτος. Προσοχή στα πολύ ζωντανά κόκκινα, πορτοκαλιά και κίτρινα.

Τοίχος προφοράς

Δροσερά χρώματα

Αρχική εκτύπωση ταπετσαρίας

Γκρι φινίρισμα

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να χρησιμοποιείτε υλικά φιλικά προς το περιβάλλον στο δωμάτιο του νεογέννητου. Μιλάμε όχι μόνο για υλικά φινιρίσματος και πρώτες ύλες από τα οποία κατασκευάστηκαν τα έπιπλα, αλλά και για την υφαντική διακόσμηση των χώρων. Τα κλινοσκεπάσματα, οι κουρτίνες, τα χαλιά, οι ταπετσαρίες και οτιδήποτε θα αγγίξει ένα παιδί που δεν έχει μάθει ακόμα πώς να αναπτύσσει προστασία από αλλεργιογόνα. Η χρήση βαμβακιού, λινού και λεπτών παραλλαγών μαλλιού θα βοηθήσει στη δημιουργία όχι μόνο μιας όμορφης, αλλά και απολύτως ασφαλούς υφασμάτινης διακόσμησης ενός δωματίου για έναν μικρό ιδιοκτήτη..

Πρωτότυπες λύσεις χρώματος

Γεωμετρικό φινίρισμα

Δωμάτιο σε παστέλ χρώματα

Φωτεινές προφορές σε ένα φωτεινό φυτώριο

Το εσωτερικό ενός δωματίου για ένα νεογέννητο πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απλό. Ένα φωτεινό και ζεστό (αλλά όχι ζεστό) δωμάτιο πρέπει να περιλαμβάνει μόνο τα πιο απαραίτητα έπιπλα και αξεσουάρ. Το δωμάτιο χρειάζεται «αναπνέω», αλλά όχι «πνίγομαι» από την αφθονία εσωτερικών αντικειμένων, διακόσμησης, υφασμάτων. Βρεφική κούνια, συρταριέρα με αλλαξιέρα και πολυθρόνα (το καλύτερο «κουνιστή καρέκλα) για γονείς – αυτό είναι το βέλτιστο σύνολο των βασικών συμμετεχόντων στη διακόσμηση του δωματίου του μωρού. Φυσικά, θα είναι απαραίτητο να φροντίσετε τον τεχνητό φωτισμό υψηλής ποιότητας. Δεν θα είναι δυνατό να γίνει μόνο με έναν κεντρικό πολυέλαιο, είναι απαραίτητη τουλάχιστον μια σημειακή πηγή φωτός στη ζώνη σάρωσης..

Μινιμαλιστική επίπλωση

Διακόσμηση δωματίου για νεογέννητο

Χρωματιστά στίγματα σε ανοιχτόχρωμο φόντο

Εσωτερικό ενός δωματίου για μια μικρή κυρία

Κατά τη διαμόρφωση του εσωτερικού στο δωμάτιο ενός κοριτσιού, οι σχεδιαστές συνιστούν επίσης να χρησιμοποιείτε τα κίνητρα της ελευθερίας και της άνεσης, αλλά με προκατάληψη προς το θέμα ενός κοριτσιού και να χρησιμοποιείτε το αγαπημένο σας χρώμα ως μικρές πινελιές. Μπορείτε να πάρετε το ίδιο σκανδιναβικό στυλ ως βάση, αλλά αντί για γκρι, σκούρο μπλε και γκρι λεπτομέρειες, χρησιμοποιήστε ροζ, μοβ, τιρκουάζ ή λιλά για να αναδείξετε εσωτερικά στοιχεία.

Εσωτερικό δωματίου Maiden

Πολύχρωμη διακόσμηση σε λευκό φόντο

Κλασικά κίνητρα στο νηπιαγωγείο

Στο σχεδιασμό ενός δωματίου για ένα κορίτσι, οι ειδικοί συνιστούν να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα υφάσματα. Η διακόσμηση και η επίπλωση μπορεί να είναι η πιο απλή και πρακτική. Αλλά είναι τα υφάσματα, η ποιότητα, το χρώμα και η υφή τους που δίνουν τον τόνο στον χαρακτήρα του δωματίου, υποδεικνύουν την πολυτέλεια και την κομψότητα της μικρής ερωμένης του. Φυσικά, η μόδα για βολάν και δαντέλα δεν θα περάσει ποτέ. Η δοσομετρική εφαρμογή τους θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας ελαφριάς και φρέσκιας εικόνας του δωματίου. Αλλά τη νέα σεζόν, οι σχεδιαστές συνιστούν να δίνετε προσοχή σε διάφορες παραλλαγές βελούδου – βελούδου, βελούδου με διαφορετικά μήκη σωρών μπορεί να γίνει το κλειδί για τη δημιουργία ενός δύσκολου κοριτσίστικου εσωτερικού χώρου και την εικόνα ενός δωματίου στο οποίο γίνεται αισθητή η βασιλική πολυτέλεια.

Πολυτελείς προφορές

Έμφαση στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα

Ευχάριστες αποχρώσεις του πράσινου και της μουστάρδας

Οι σύγχρονες τάσεις στο σχεδιασμό ενός δωματίου για ένα μικρό κορίτσι συνδέονται με τη διάταξη των ελαφριών (πιο συχνά λευκών) επίπλων σε παστέλ φόντο. Μπορεί να είναι σχεδόν όλες οι αποχρώσεις του μπεζ, ροζ, ανοιχτό μέντα, λευκασμένο μοβ. Ο συνδυασμός ανοιχτό ροζ χρώματος με γκρι μελανζέ είναι επίσης δημοφιλής. Η εικόνα αποδεικνύεται ταυτόχρονα κοριτσίστικη και ευγενής.

Αέρινη εικόνα ενός δωματίου για μια κυρία

Δωμάτιο με ροζ τοίχους

Όλες οι αποχρώσεις του ροζ

Φωτεινός τοίχος προφοράς

Σχέδιο δωματίου αγοριού

Ανάλογα με την ηλικία του αγοριού, οι γονείς έχουν διαφορετικά καθήκοντα στην κατανομή του χώρου του παιδικού δωματίου. Για ένα παιδί προσχολικής ηλικίας, είναι απαραίτητο να αφήσει περισσότερο ελεύθερο χώρο για παιχνίδια και δημιουργικότητα, αθλήματα. Κατά την περίοδο προετοιμασίας για το σχολείο και για περαιτέρω μελέτη, είναι απαραίτητο να διατεθεί μια ζώνη για την οργάνωση ενός χώρου εργασίας. Μια ιδιαιτερότητα του δωματίου του αγοριού είναι ότι για πολλά χρόνια (ίσως μέχρι την ίδια την αναχώρηση από το σπίτι του πατέρα) είναι απαραίτητο να υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος για φυσική αγωγή. Η εγκατάσταση οριζόντιων ράβδων (σάκοι διάτρησης, δαχτυλίδια μπάσκετ) και άλλες συσκευές θα βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος να κατευθύνει τη βίαιη ενέργεια ενός μικρού ανθρώπου.

Δωμάτιο για αγόρι με θέμα το διάστημα

Δωμάτιο αγοριού με τηλεσκόπιο

Μία από τις τάσεις στο σχεδιασμό των παιδικών δωματίων είναι η χρήση μαλακών πάνελ τοίχου. Με την έλευση των υποαλλεργικών υφαντικών λύσεων που φροντίζονται εύκολα, δημιουργώντας «μαλακοί τοίχοι» έπαψε να είναι ένα δύσκολο έργο. Για την ταπετσαρία ενός μέρους κάθετων επιφανειών, υφάσματα από συλλογές βελούρου χρησιμοποιούνται συχνότερα · ένα ασφαλές συνθετικό χειμωνιάτικο ή οι παραλλαγές του χρησιμεύει ως μαλακό πληρωτικό. Συνήθως, ένα παρόμοιο σχέδιο τοίχου χρησιμοποιείται στην περιοχή ύπνου..

Μαλακοί τοίχοι

Επικαλυμμένη ταπετσαρία τοίχου πάνω από τον καναπέ

Φωτεινό και μαλακό τοίχο

Αν μιλάμε για τη θεματική διακόσμηση ενός δωματίου για ένα αγόρι, τότε η μόδα για τους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, τα παραμύθια και τα κόμικς αλλάζει συνεχώς. Αλλά στη συνεχή ροή των αγαπημένων χαρακτήρων, υπάρχουν επίσης θέματα που είναι σχετικά εδώ και πολλά χρόνια. Εάν το παιδί ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό, τότε μπορείτε «Ρυθμός» αυτό το θέμα κατά τη διακόσμηση – ταπετσαρίες ιστορίας, τρισδιάστατη εκτύπωση φωτογραφιών σε καμβάδες για έναν από τους τοίχους, υφασμάτινη διακόσμηση μιας κουκέτας ή παραθύρων με τον κατάλληλο τρόπο – τίποτα δεν είναι αδύνατο, επειδή οι σύγχρονοι κατασκευαστές μας χαροποιούν με μια ποικιλία συλλογών εσωτερικών αντικειμένων και φινιρίσματος υλικά.

Θεματικός σχεδιασμός

Σχέδιο δωματίου με αντίθεση για δύο

Ένα άλλο δημοφιλές θέμα όλων των εποχών για τη διακόσμηση του αγοριού είναι το ταξίδι στη θάλασσα. Δεν υπάρχει ανάγκη να χρησιμοποιείτε ενεργά το μπλε για να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο ή να διακοσμήσετε ένα χώρο ύπνου με μπλε και λευκά ριγέ υφάσματα (εκτός αν το ζητήσει το ίδιο το παιδί). Οι εικόνες από άγκυρες και τιμόνια, φάρους και ιστιοφόρα σε κλινοσκεπάσματα είναι μια πολύχρωμη πινελιά στη δημιουργία ενός θεματικού σχεδιασμού. Για διακόσμηση τοίχων, μπορείτε να επιλέξετε μια ουδέτερη γαλάζια απόχρωση ή να περιοριστείτε στη διακόσμηση χρησιμοποιώντας ταπετσαρία με μη πολύχρωμη εκτύπωση σε θαλάσσιο θέμα. Σε κάθε περίπτωση, η θερμοκρασία χρώματος του δωματίου θα είναι αρκετά κρύα.. «Ζέσταμα» η αρχική εικόνα θα βοηθηθεί από έπιπλα ή ακόμη και ξύλινα διακοσμητικά, το φυσικό της μοτίβο φέρνει πάντα ζεστασιά σε κάθε ρύθμιση.

Θαλάσσιος σχεδιασμός

Δωμάτιο σε μπλε αποχρώσεις

Σύγχρονες ιδέες για τη διακόσμηση του δωματίου ενός εφήβου

Κατά το σχεδιασμό ενός δωματίου για έναν έφηβο, οι προτεραιότητες πρέπει να επαναπροσανατολιστούν. Ένας ενήλικος μαθητής δεν χρειάζεται πλέον να διαθέτει ελεύθερο χώρο για παιχνίδια, αλλά η περιοχή του χώρου εργασίας αυξάνεται, «εντείνεται» συστήματα αποθήκευσης για την τοποθέτηση βιβλίων και διαφόρων ειδών γραφείου. Επιπλέον, ένα αναπτυσσόμενο σώμα χρειάζεται περισσότερο χώρο για να οργανώσει μια περιοχή ξεκούρασης και ύπνου – ένα κρεβάτι μωρού αντικαθίσταται από έναν πλήρη, χώρο ύπνου ενηλίκων. Η αλλαγή στο δωμάτιο ενός εφήβου είναι αναπόφευκτη, ανεξάρτητα από το πόσο οι γονείς θα ήθελαν να εξοικονομήσουν χρήματα για επισκευές και ανακατατάξεις.

Εσωτερικό ενός δωματίου για έναν έφηβο

Ευρύχωρο δωμάτιο για έναν έφηβο

Αθλητικό θέμα

Στο δωμάτιο ενός μικρού εφήβου

Σύγχρονο κλασικό στο δωμάτιο ενός εφήβου

Η τεχνική σχεδιασμού της δημιουργίας απομίμησης πλινθοδομής, δημοφιλής αυτή και την επόμενη σεζόν, σπάνια χρησιμοποιείται σε δωμάτια για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Αλλά στο δωμάτιο όπου ζει ο έφηβος, μπορεί να γίνει μια επίκαιρη διακόσμηση της διακόσμησης. Από τη μία πλευρά, τα βιομηχανικά μοτίβα φέρνουν δυναμισμό στο εσωτερικό, από την άλλη, τα χρώματα από τερακότα δημιουργούν ένα ήρεμο φόντο λόγω της φυσικής προέλευσης της σκιάς. Τις περισσότερες φορές, τα πλακάκια τοίχου ή η πραγματική τοιχοποιία χρησιμοποιούνται ως φινίρισμα για μια επιφάνεια με έμφαση, αλλά με την προϋπόθεση ότι υπάρχει επαρκές φυσικό φως, οι μήτρες από τερακότα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως το κύριο υλικό για τη διακόσμηση τοίχων.

Μίμηση τοιχοποιίας

Φινίρισμα

Δεν είναι συνηθισμένο για τους εφήβους να αγοράζουν κρεβάτια σοφίτας, επικαλούμενο το γεγονός ότι το παιδί δεν ενδιαφέρεται πλέον για την ίδια τη διαδικασία να κοιμηθεί σε ένα συγκεκριμένο ύψος από το πάτωμα. Αλλά μέσα σε μικρούς χώρους, ένα κρεβάτι ψηλά πάνω από το επίπεδο του δαπέδου μπορεί να είναι η μόνη δυνατή διέξοδος και να βοηθήσει στην ορθολογική κατανομή του χώρου. Αν θα είναι μια πλατφόρμα με ενσωματωμένα συστήματα αποθήκευσης ή ένα μεγάλο κρεβάτι σοφίτας με δοχεία τοποθετημένα κάτω από αυτό, κρεμάστρες και άλλα αξεσουάρ για ντουλάπα, παπούτσια, αθλητικό εξοπλισμό και βιβλία – εξαρτάται από εσάς.

Σχέδιο μικρού υπνοδωματίου

Κρεβάτι στη σοφίτα

Χώροι για δύο παιδιά – διανομή χώρου

Στο δωμάτιο όπου δύο παιδιά θα ξεκουραστούν, θα μελετήσουν, θα παίξουν και θα είναι δημιουργικά ταυτόχρονα, η προτεραιότητα στη λίστα των απαραίτητων πραγμάτων είναι η κατάλληλη κατανομή του χώρου και η επιδέξια χωροθέτηση. Είναι σημαντικό όχι μόνο να βρούμε την ευκαιρία να ρυθμίσουμε εργονομικά όλα τα λειτουργικά τμήματα, αλλά να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον στο οποίο κάθε παιδί θα έχει τη δική του γωνιά, τον δικό του χώρο ιδιωτικότητας, τα δικά του συστήματα αποθήκευσης και την περιοχή εργασίας.

Δωμάτιο για δύο παιδιά

Φωτεινό σχέδιο για κοινόχρηστο δωμάτιο

Ασυνήθιστος σχεδιασμός του βρεφονηπιακού σταθμού

Τα μεγαλύτερα έπιπλα σε ένα δωμάτιο για δύο παιδιά είναι κρεβάτια. Η διάταξη ολόκληρου του δωματίου εξαρτάται από τη θέση τους. Σε αυτή την περίπτωση, η θέση των χώρων ύπνου θα εξαρτηθεί από τη διαφορά ηλικίας και φύλου των παιδιών, τη σχέση τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα κρεβάτια που τοποθετούνται παράλληλα και χωρίζονται μόνο από ένα κομοδίνο ή μια μικρή συρταριέρα θα είναι μια εξαιρετική επιλογή. Σε άλλες περιπτώσεις, τα κρεβάτια πρέπει να τοποθετούνται όσο το δυνατόν περισσότερο (όσο το επιτρέπει η περιοχή του δωματίου) το ένα από το άλλο. Σε όποια απόφαση κι αν φτάσετε, είναι απαραίτητο να εξοπλίσετε κάθε κρεβάτι με μια πηγή τεχνητού φωτισμού ή ένα μικρό σύστημα αποθήκευσης.

Σε ένα υπνοδωμάτιο με μπλε τοίχους

Παστέλ χρώματα για ένα κοινό δωμάτιο

Πρωτότυποι συνδυασμοί χρωμάτων

Χιονάτο δωμάτιο για δύο

Δωμάτιο για δύο νεογέννητα

Σε ένα μικρό δωμάτιο, η μόνη δυνατή επιλογή για τη θέση των πλήρων θέσεων ύπνου για δύο παιδιά είναι η εγκατάσταση μιας κουκέτας. Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για το πόσο χρήσιμο χώρο εξοικονομούν τέτοιες δομές. Ειδικά όταν σκεφτείτε ότι σχεδόν όλα τα μοντέρνα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με συστήματα αποθήκευσης στο κάτω μέρος των αγκυροβολιών ή κάτω από τα σκαλοπάτια που οδηγούν στην ανώτερη βαθμίδα. Όλη η δομή είναι αρκετά μαζική και αναπόφευκτα γίνεται το επίκεντρο οποιουδήποτε εσωτερικού χώρου, γύρω από το οποίο είναι χτισμένα τα υπόλοιπα έπιπλα του δωματίου. Ως εκ τούτου, οι σχεδιαστές προτείνουν να επιλέξετε ανοιχτόχρωμα ξύλα ή βαμμένα σε ουδέτερα, παστέλ χρώματα (πιο συχνά λευκά) κουκέτες.

Χιονάτη κουκέτα

Πρωτότυπος σχεδιασμός δύο επιπέδων

Θέσεις ύπνου σε δύο επίπεδα

Εσωτερικό σε ψυχρά χρώματα

Κατανομή χώρου

Αλλά σε ένα δωμάτιο για δύο μαθητές, είναι απαραίτητο να φροντίσουμε όχι μόνο την εγκατάσταση άνετων χώρων ύπνου και ευρύχωρων συστημάτων αποθήκευσης, αλλά και την οργάνωση ενός χώρου εργασίας για κάθε παιδί. Για εξοικονόμηση χώρου, οι σχεδιαστές συνιστούν τη χρήση κονσολών (επιτοίχιας τοποθέτησης) ως εναλλακτική λύση στα ογκώδη γραφεία. Είναι δυνατό να ζωνοποιήσετε λειτουργικά τμήματα σε ένα δωμάτιο για δύο παιδιά όχι μόνο με τη βοήθεια επίπλων, αλλά και με τη χρήση χρώματος. Ένα καλό παράδειγμα του οποίου είναι το σχέδιο σχεδιασμού στην παρακάτω φωτογραφία..

Έπιπλα και ζώνη χρώματος

Χώροι ύπνου και εργασίας για δύο άτομα

Σκανδιναβικό στιλ για κοινόχρηστο χώρο