Βέλτιστη διακόσμηση αίθουσας 20 τετραγωνικών μέτρων.

Ένα από τα πιο δημοφιλή δωμάτια στο σπίτι είναι η αίθουσα. Οι επισκέπτες έρχονται εδώ, η οικογένεια συγκεντρώνεται εδώ για να περάσουν χρόνο μαζί και σε αυτό το δωμάτιο μπορείτε να χαλαρώσετε μόνοι σας μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό ο συγκεκριμένος χώρος να είναι διακοσμημένος με ιδιαίτερη προσοχή..

Ζώνη χώρου

Για ιδιοκτήτες μεσαίου μεγέθους αίθουσα 20 τ.μ. πρέπει πρώτα να αποφασίσετε για τη λειτουργικότητά του. Για να γίνει αυτό, πρέπει να σκεφτείτε τη ζωνική διαίρεση του δωματίου. Συνήθως, μια αίθουσα είναι προτιμότερο να σχεδιάζει δύο κύριους χώρους: ένα σαλόνι και έναν χώρο χαλάρωσης. Μπορείτε να διαχωρίσετε υπό όρους τις ζώνες η μία από την άλλη χρησιμοποιώντας:

 • έπιπλα?
 • μεγάλα αρχιτεκτονικά στοιχεία.
 • φωτισμός;
 • επικάλυψη πατώματος;
 • κάλυψη οροφής?
 • επένδυση τοίχων?
 • χωρίσματα?
 • διακοσμητικά στοιχεία και φυτά.
 • διαφορετικά επίπεδα.

Για παράδειγμα, το πάτωμα σε ένα καθιστικό μπορεί να καλυφθεί με χαλί και έπιπλα. Έτσι, αυτό το μέρος του δωματίου θα φαίνεται πιο άνετο..

Χωροταξία αίθουσας 20 τ.μ.

Εκτός από τις προσωρινές επικαλύψεις, μια ζώνη από την άλλη μπορεί να διαχωριστεί χρησιμοποιώντας ένα βάθρο ή έναν λόφο. Ένας καναπές και ένα μικρό τραπεζάκι σαλονιού θα ταιριάζουν καλά σε αυτό. Εδώ μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ξεχωριστά φωτιστικά: πιο φωτεινά στην τραπεζαρία και χαμηλό φως για χαλάρωση..

Πολυεπίπεδο πάτωμα στην αίθουσα

Εάν αναμένεται πιο ενεργό χόμπι στην αίθουσα, τότε ένας πάγκος μπαρ θα είναι κατάλληλος εδώ. Μονώνει το χώρο για την αποθήκευση ποτών, σνακ και μια μικρή επιφάνεια εργασίας κουζίνας. Στην άδεια περιοχή, μπορείτε να κανονίσετε τραπέζι μπιλιάρδου, τηλεόραση, τζάκι και άλλα ευχάριστα στοιχεία του περιβάλλοντος για αναψυχή.

Αίθουσα με τραπέζι μπιλιάρδου

Μερικές φορές, για τη χωροθέτηση, αρκεί να εγκαταστήσετε ένα σύνολο επίπλων στην αίθουσα που έχει ξεχωριστό λειτουργικό φορτίο. Έτσι σε ένα άνετο σαλόνι μπορείτε να εξοπλίσετε έναν χώρο εργασίας τοποθετώντας ένα γραφείο και μια πολυθρόνα στη γωνία..

Φωτεινή διακόσμηση της αίθουσας 20 τ.μ. Χωροταξία αίθουσας 20 τ.μ.

Ο σχηματισμός θέσεων μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να διαθέσετε χώρο για συγκεκριμένες εργασίες. Συνήθως με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ξεχωριστό χώρο για την αποθήκευση βιβλίων και πραγμάτων..

Λευκή διακόσμηση της αίθουσας Ποικιλία επίπλων στην αίθουσα Αίθουσα με παράθυρο στον κόλπο Τζάκι στην αίθουσα 20 τ.μ.

Η επιλογή του σχεδιασμού για τις ιδιαιτερότητες του δωματίου

Λαμβάνοντας υπόψη τα μικρά πράγματα και τα χαρακτηριστικά κάθε δωματίου, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με τη μεγαλύτερη απόδοση. Όταν επιλέγετε ένα χρώμα, πρέπει να καθοδηγείτε από γενικά αποδεκτούς κανόνες. Είναι σημαντικό να αποφύγετε την ανισορροπία στην ατμόσφαιρα του δωματίου..

Αίθουσα με μια ασυνήθιστη λάμπα Λευκή διακόσμηση της αίθουσας

Το σκοτεινό πάτωμα στην αίθουσα, σε συνδυασμό με τις ελαφρές οροφές, καθιστά το δωμάτιο πιο θεμελιώδες. Είναι καλύτερα να προσθέσετε ελαφρούς τοίχους σε αυτόν τον συνδυασμό, αφού 20 τ.μ. – ανεπαρκής χώρος για χρήση μόνο σκούρων αποχρώσεων. Υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας καταθλιπτικής διάθεσης.

Αίθουσα με στρογγυλό παράθυρο Έπιπλα φωτεινού σαλονιού Το αρχικό εσωτερικό της αίθουσας είναι 20 τ.μ.

Ένα ελαφρύ δάπεδο σε μια αίθουσα μεσαίου μεγέθους σας επιτρέπει να επεκτείνετε σημαντικά το φάσμα των σχεδιαστικών λύσεων. Οι δροσερές αποχρώσεις στους τοίχους μπορούν να φρεσκάρουν ένα δωμάτιο. Οι πράσινοι τόνοι είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται στην περιοχή αναψυχής. Με βάση τις θεωρίες της χρωματοθεραπείας, αυτό το χρώμα υποσυνείδητα χαλαρώνει και ηρεμεί ένα άτομο..

Φωτεινές πράσινες καρέκλες στην αίθουσα Πράσινο ντουλάπι με φωτισμό στην αίθουσα

Ένα δυσανάλογο δωμάτιο μπορεί να διορθωθεί χρησιμοποιώντας διάφορες γραμμές. Αυτό μπορεί να είναι ένα μοτίβο σε ταπετσαρία, γείσα, σανίδες και πολλά άλλα. Οι βασικοί κανόνες θα λειτουργήσουν εδώ:

 • κάθετες λωρίδες σηκώνουν οροφές.
 • οριζόντια επιμηκύνει τις επιφάνειες.
 • Τα κατευθυντικά σχήματα επεκτείνουν οπτικά την επιφάνεια εκεί που δείχνουν.

Εσωτερικό τιρκουάζ αίθουσας Πανοραμικό παράθυρο στην αίθουσα

Ο φωτισμός της αίθουσας πρέπει επίσης να εγκατασταθεί με βάση τα χαρακτηριστικά του δωματίου. Για να κάνετε τη σωστή επιλογή, πρέπει να βασιστείτε σε τέσσερις παράγοντες:

 • σκέδαση φωτός?
 • κατεύθυνση;
 • Χρώμα;
 • την ποσότητα του φωτός της ημέρας.

Πρέπει να επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ αυτών των διατάξεων. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο κοινή πηγή φωτός όσο και φωτισμό ανά ζώνη. Το τελευταίο θα προσθέσει λειτουργικότητα και άνεση στο δωμάτιο..

Χρωματιστά στοιχεία στην αίθουσα Φυσικές αποχρώσεις στη διακόσμηση της αίθουσας Φωτεινό δωμάτιο 20 τ.μ.

Εάν το δωμάτιο υποτίθεται ότι διαθέτει υπολογιστή ή τηλεόραση, τότε θα πρέπει να αποφύγετε να χτυπήσετε τα δοκάρια στις οθόνες. Για ένα σκοτεινό δωμάτιο, αξίζει να χρησιμοποιήσετε διάφορα αντανακλαστικά στοιχεία: καθρέφτες, γυαλί, επιφάνειες χρωμίου ή μικροσωματίδια στην επίστρωση. Τα πολυεπίπεδα συστήματα φωτισμού θα είναι διακοσμητικά και λειτουργικά. Επιπλέον, οι προβολείς είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Η κύρια αξία τους είναι η ευελιξία τους..

Έπιπλα και αξεσουάρ

Τα έπιπλα γίνονται αναπόσπαστο μέρος της συνολικής εικόνας της αίθουσας. Στην περίπτωση χρήσης ζωνών, η επιλογή θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ζωνών και τον σκοπό τους. Τα πιο δημοφιλή έπιπλα για το σαλόνι είναι ταπετσαρία και έπιπλα γραφείου. Θα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε να μην διαταράσσεται η άνετη θέση όλων των επισκεπτών στο δωμάτιο..

Φωτεινά σημεία σε λευκό φόντο στο εσωτερικό της αίθουσας

Η τραπεζαρία στην κατάλληλη περιοχή είναι καλύτερα τοποθετημένη απευθείας κάτω από την κύρια πηγή φωτός. Το μέγεθός του θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των μελών της οικογένειας και τη συμπαγή περιοχή της τραπεζαρίας. Όλα τα έπιπλα πρέπει να είναι τοποθετημένα έτσι ώστε οι πόρτες του ντουλαπιού να ανοίγουν εύκολα και κάθε ένα από τα έπιπλα να παρακάμπτεται εύκολα. Η ασφάλεια των ατόμων στο δωμάτιο εξαρτάται από αυτό..

Αποχρώσεις του καφέ στο σχεδιασμό του καθιστικού Σκούρο καφέ εσωτερικό της αίθουσας 20 τ.μ.

Ένα τζάκι ή ενυδρείο στο δωμάτιο πρέπει να διαθέτει πρόσθετη ασφάλεια. Τα χαλιά ή τα έπιπλα δεν πρέπει να τοποθετούνται κοντά στη φωτιά και το ενυδρείο δεν πρέπει να κινδυνεύει να χτυπηθεί από την πόρτα του ντουλαπιού ή να πέσει από μια ασταθή βάση. Παρά την παρουσία αρκετών ζωνών στο δωμάτιο, δεν πρέπει να επιτρέψετε υπερφόρτωση με έπιπλα και διακοσμήσεις..

Χωροταξία αίθουσας 20 τ.μ. Μια ασυνήθιστη λάμπα στην αίθουσα

Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε υφάσματα στα παράθυρα και στη διακόσμηση σύμφωνα με το γενικό στυλ του δωματίου. Λινό, σατέν και chintz είναι κατάλληλα για κλασικό σχέδιο. Τα αέρινα διαφανή υφάσματα θα ταιριάζουν απόλυτα σε στιλ υψηλής τεχνολογίας και μοντέρνο εσωτερικό. Η τέλεια αρμονία μπορεί να επιτευχθεί εάν η ταπετσαρία των επικαλυμμένων επίπλων είναι κατασκευασμένη από το ίδιο ύφασμα με τις κουρτίνες. Μπορείτε επίσης να βεβαιωθείτε ότι τα στοιχεία του μοτίβου υπάρχουν στην ταπετσαρία ή στα αξεσουάρ..

Μπεζ χρώμα στο εσωτερικό του σαλονιού

Δεδομένου ότι η αίθουσα θεωρείται συμβατικά το κέντρο του διαμερίσματος, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι επιθυμίες όλων των μελών της οικογένειας. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν ζεστά οικογενειακά βράδια σε πλήρη αρμονία και κατανόηση..