Σχεδιασμός σαλονιού 18 τ. Μ.

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο στο σχεδιασμό του σαλονιού 18 τ. Μ.? Μιλάμε για τυπικά διαμερίσματα σε πολυώροφα κτίρια στον μετασοβιετικό χώρο. Αυτό δεν είναι ένα ευρύχωρο δωμάτιο, αλλά δεν είναι επίσης μικρό. Ως εκ τούτου, εδώ αξίζει να παρατηρήσετε μια λεπτή γραμμή, η οποία δεν θα επιτρέψει την υπερφόρτωση του δωματίου και δεν θα το αφήσει κενό..

Σχεδιασμός σαλονιού

Παρά το γεγονός ότι αυτό το μέγεθος δωματίου θεωρείται μέσο, ​​δεν είναι σε θέση όλοι να χωρέσουν όλα όσα χρειάζονται εκεί και ταυτόχρονα να διατηρήσουν την ψευδαίσθηση της ευρυχωρίας. Ως εκ τούτου, πολλοί σχεδιαστές συμβουλεύουν να χτίσουν το σχέδιο σταδιακά, βήμα προς βήμα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από το ταβάνι.

Οροφή

Το ύψος της οροφής παίζει σημαντικό ρόλο στην οπτική και φυσική αντίληψη του μεγέθους του δωματίου. Και σε αυτό το δωμάτιο, είναι συνήθως χαμηλό. Επομένως, θα καταφύγουμε σε διάφορα αποτελέσματα. Το πρώτο είναι ένα χρώμα που θα είναι πιο ανοιχτό από τους τοίχους..

Η οροφή είναι ελαφρώς ελαφρύτερη από τους τοίχους Πιο ελαφριά οροφή

Αυτό περιλαμβάνει επίσης κάθετες λωρίδες στους τοίχους, οι οποίες είναι επίσης ικανές να δώσουν το ύψος της οροφής. Επιπλέον, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι ο κεντρικός πολυέλαιος θα είναι ακατάλληλος εδώ. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε στρογγυλές αποχρώσεις ή προβολείς που βρίσκονται κατά μήκος της γραμμής που συνδέει την οροφή και τους τοίχους, έτσι ώστε το ανώτατο όριο να φαίνεται υψηλότερο.

Λάμπα αντί για πολυέλαιο Φωτιστικά στο όριο μεταξύ τοίχου και οροφής

Τείχη

Όσον αφορά τους τοίχους, μπορούμε να πούμε ότι οι ταπετσαρίες με μοτίβο, σκοτεινές ή φωτεινές θα τους καταστρέψουν σαφώς, δίνοντας στο σαλόνι σαφή όρια. Κάτι μονόχρωμο σε ανοιχτά χρώματα θα φανεί καλό εδώ: λευκό, κρέμα, γάλα, μαργαριτάρι, λεβάντα, ροδάκινο, μπεζ, το χρώμα του καφέ με γάλα, άμμο και ούτω καθεξής. Γιατί ανοιχτά χρώματα; Επειδή έτσι μπορείτε να δώσετε στο δωμάτιο μια αίσθηση ευρυχωρίας, ελαφρότητας και να αυξήσετε οπτικά το μέγεθός του. Επιπλέον, τέτοια χρώματα θα θολώσουν τα όρια του δωματίου, θα το κάνουν μεγαλύτερο και βαθύτερο..

Ανοιχτά χρώματα για το εσωτερικό Επέκταση του χώρου με ανοιχτές αποχρώσεις

Τι γίνεται όμως αν εξακολουθείτε να θέλετε να χρησιμοποιείτε σκούρα ή φωτεινά χρώματα; Απλά φτιάξτε μόνο έναν τοίχο σε αυτήν την έκδοση, ώστε να έχετε μια καλή αντίθεση που δεν παραβιάζει το συνολικό στυλ..

  • Ένας καφέ τοίχος θα φέρει λίγη χαλάρωση στο φωτεινό εσωτερικό.

    Καφέ τοίχος

  • Μην φοβάστε το μαύρο, ειδικά αν το συνδυάσετε επιδέξια

    Μαύρη αντίθεση

ΠροηγούμενοΕπόμενο12

Πάτωμα

Στο σχεδιασμό τέτοιων δωματίων, το δάπεδο έχει μεγάλη σημασία. Πολλοί ειδικοί συμφωνούν ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια ομοιόμορφη και μονόχρωμη επίστρωση εδώ. Προκειμένου ο χώρος του σαλονιού να συνδυαστεί με γειτονικά δωμάτια με στιλ, είναι προτιμότερο να επιλέξετε το ίδιο χρώμα για τους τοίχους αυτών των πολύ παρακείμενων δωματίων, όπως για το πάτωμα του σαλονιού..

Χρωματική στιλιστική

Δουλεύοντας με το ταβάνι, τους τοίχους και το πάτωμα, φυσικά, μπορείτε να παίξετε για να αυξήσετε το χώρο, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τον επιθυμητό στόχο..

«Μεγεθυντικός» κόλπα

Για παράδειγμα, οι αρθρωτές εσωτερικές πόρτες θα αφαιρέσουν μόνο τον υπερβολικό χώρο. Μπορούν να αντικατασταθούν με συρόμενες πόρτες ή να αφαιρεθούν εντελώς οι πόρτες και να γίνει αντίθετα μια αψίδα. Και αν το έργο εγκριθεί, μπορείτε ακόμη και να αυξήσετε την πόρτα. Or συνδυάστε το σαλόνι με το διπλανό δωμάτιο αφαιρώντας τον τοίχο.

Ακόμα και ένα μικρό σαλόνι θα φαίνεται πιο ευρύχωρο χωρίς πόρτα.

Μικρός σχεδιασμός σαλονιού

Or, γενικά, μπορείτε να φτιάξετε μια πόρτα-παράθυρο με πλήρη τοίχο με πρόσβαση σε μπαλκόνι, χαγιάτι ή βεράντα (ανάλογα με το σχέδιο).

Παράθυρο-πόρτα σε ολόκληρο τον τοίχο

Ακόμη και μόνο ένα μεγάλο παράθυρο θα δώσει στο σαλόνι μια αίσθηση ευρυχωρίας, ελαφρότητας και φρεσκάδας..

Και τι καταπληκτική θέα …

Τεράστιο παράθυρο

Χωρισμός εις ζώνας. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τον χώρο εάν χρησιμοποιείτε σωστά. Έτσι, πολλοί χρησιμοποιούν συχνά διάφορα διαμερίσματα για αυτό. Αλλά αφαιρεί επίσης πολύτιμα μέτρα. Μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε το χαλί. Οι άκρες του θα χρησιμεύσουν ως το όριο μεταξύ των ζωνών. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό αυτού του χωρισμού είναι ότι το χρώμα του ταιριάζει με τα έπιπλα ή τα αξεσουάρ και στις δύο ζώνες. Διαφορετικά, το δωμάτιο θα αποδειχθεί κατακερματισμένο..

Φαίνεται σαν ένα χαλί, αλλά πόσο υπέροχο χώρισε το δωμάτιο σε ζώνες …

Ζώνη χαλιών

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι είναι καλύτερο να τοποθετήσετε έπιπλα γύρω από την περίμετρο του δωματίου, ώστε να μην πιάνουν χώρο. Στην πραγματικότητα, αυτό μειώνει μόνο τον χώρο, καθώς δίνει την εντύπωση ενός τεράστιου πλαισίου. Αυτό δεν είναι απολύτως εύκολο να το πιστέψουμε, αλλά αν προσπαθήσετε, το αποτέλεσμα θα είναι προφανές – απλώς κάντε πίσω από τους τοίχους σε μικρή απόσταση και θα δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση του ελεύθερου χώρου..

Επιτυχής διάταξη επίπλων

Επιλέξτε έπιπλα με ελαφριές δομές και λεπτές γραμμές. Τα μαζικά και καταπληκτικά έπιπλα κλασικού στιλ όχι μόνο θα είναι εκτός τόπου, αλλά μάλλον θα δημιουργήσουν μια συντριπτική εντύπωση. Αλλά κομψά έπιπλα με λεπτά και καμπύλα πόδια και πλάτες θα φέρουν αβαρές στην ατμόσφαιρα.

Ασυνήθιστες μορφές επίπλων Περίεργες γραμμές

Επίσης, με τη βοήθεια αξεσουάρ και αντικειμένων διακόσμησης, μπορείτε να τεντώσετε το δωμάτιο. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας ψηλά κεριά ή φωτιστικά δαπέδου σε ένα λεπτό και ψηλό πόδι.

Η διακόσμηση μπορεί επίσης να επιμηκύνει ένα δωμάτιο

Και αν κολλήσετε μια αφίσα με μια τρισδιάστατη εικόνα στον τοίχο, τότε το δωμάτιο θα είναι μεγαλύτερο.

Υποδοχή με αφίσα

Ο καθρέφτης θα κάνει το σαλόνι ογκομετρικό.

Μόνο ένας μεγάλος καθρέφτης θα δώσει όγκο, ένας μικρός θα συντρίψει μόνο το δωμάτιο

Εφέ καθρέφτη

Οι γυάλινες επιφάνειες θα προσθέσουν ελαφρότητα στο δωμάτιο: τραπέζια, καρέκλες, ράφια, πόρτες, διακοσμητικά και ούτω καθεξής..

Γυάλινη διακόσμηση

Φωτισμός. Ναι, πράγματι, με τη βοήθεια άφθονου φωτισμού, μπορείτε να μεγεθύνετε το δωμάτιο. Διορθώστε ιδιαίτερα μερικές από τις σκοτεινές περιοχές του. Για παράδειγμα, συχνά σε τέτοια τυπικά δωμάτια υπάρχει μόνο ένα παράθυρο, και αν βρίσκεται σε στενό τοίχο, τότε το βάθος του δωματίου θα είναι σε ημι-σκοτάδι. Για να εξαλείψετε αυτήν την επίβλεψη, πρέπει απλώς να τοποθετήσετε πολλούς λαμπτήρες, λαμπτήρες δαπέδου, λαμπτήρες κ.ο.κ. Είναι καλύτερα αν είναι διαφορετικών μεγεθών, αλλά στο ίδιο στυλ..

Κόγχες. Αυτά τα ενσωματωμένα ράφια, όπως τίποτα άλλο, μπορούν να εξοικονομήσουν σημαντικό χώρο, ενώ σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε τα απαραίτητα αντικείμενα. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να γεμίζετε το σαλόνι με ντεμοντέ τοίχους, μπουφέδες, ντουλάπες και κομοδίνα. Φυσικά, οι ντουλάπες και τα κομοδίνα μπορούν ακόμα να είναι, αλλά ήδη πιο συγκρατημένα μεγέθη..

Κόγχες στο εσωτερικό του σαλονιού

Χρώμα

Έχουμε ήδη συζητήσει πώς το χρώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επηρεάσει το χώρο όταν πρόκειται για τοίχους και οροφές. Αλλά υπάρχει επίσης το χρώμα των επίπλων, το οποίο πρέπει επίσης να ληφθεί σε ανοιχτά χρώματα, αυτό θα συμβάλει επίσης στην επέκταση του χώρου..

Έπιπλα ελαφριά Ανοιχτές αποχρώσεις επίπλων

Όχι όμως απαραίτητα. Πολλοί σχεδιαστές βασίζουν τη δουλειά τους στο παιχνίδι της αντίθεσης. Δηλαδή, φωτεινοί τοίχοι και πιο σκούρα έπιπλα. Σε αυτή την περίπτωση, το πάτωμα ή το χαλί μπορεί επίσης να είναι σκοτεινό, σε συνδυασμό με έπιπλα. Σημειώστε ότι είναι καλύτερο να παίρνετε ελαφριές κουρτίνες, διαφορετικά το δωμάτιο θα εξακολουθεί να είναι ζοφερό, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα έξυπνο κόλπο «δίχρωμο». Δηλαδή, κουρτίνες δύο χρωμάτων, κατάλληλες για τοίχους και έπιπλα. Φυσικά, ένα τέτοιο δωμάτιο δεν θα φαίνεται ελαφρύ και ευρύχωρο, αλλά, σε κάθε περίπτωση, όχι ζοφερό. Άλλωστε ο καθένας έχει τα δικά του γούστα.

Σκούρα έπιπλα

Υπάρχουν και άλλες χρήσεις για τις χρωματικές αντιθέσεις. Για παράδειγμα, οι τοίχοι και ο καναπές είναι ανοιχτοί, ενώ το χαλί και τα άλλα έπιπλα είναι σκοτεινά. Ταυτόχρονα, υπάρχουν μαξιλάρια στον καναπέ για να ταιριάζουν με το χαλί, ακόμη και με την εικόνα στον τοίχο. Αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων φαίνεται πάντα όμορφος, δελεαστικός και αρμονικός..

Το πιο σημαντικό είναι ότι τα χρώματα δεν συγχωνεύονται σε ένα σημείο, τότε η αρμονία του συνδυασμού δεν θα διαταραχθεί.

Συνδυασμός αντίθεσης

Υπάρχουν όμως και λάτρεις των σκούρων ή φωτεινών χρωμάτων. Δεν πρέπει να φοβούνται να χρησιμοποιήσουν τις αγαπημένες τους αποχρώσεις στο σχεδιασμό ενός δωματίου μεσαίου μεγέθους. Το γεγονός είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά αντίθετες μεταβάσεις, αλλά σε ελαφρώς διαφορετική μορφή. Πάρτε το χρώμα που σας αρέσει και διακοσμήστε ολόκληρο το δωμάτιο με αυτό και κάντε μερικά στοιχεία μισό τόνο ελαφρύτερα. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ δυναμικό και βαθύ σκηνικό, απολύτως στενόχωρο..

Σκούρο εσωτερικό με τόνους και ημίτονους

Υπάρχουν ελαφρώς διαφορετικοί κανόνες για φωτεινά χρώματα. Δεν πρέπει να μαζεύουν ημίτονο, απλά να τα ανακατεύετε με παστέλ παστέλ και ξύλο. Αλλά απαραίτητα τυχαία. Τότε το εσωτερικό θα είναι ζωντανό και χαρούμενο..

Φωτεινό και χαρούμενο σαλόνι

Αξεσουάρ και διακόσμηση

Μικρές λεπτομέρειες, στις οποίες πολλοί δεν δίνουν καν σημασία, μπορούν μερικές φορές να παίξουν ακόμη και καθοριστικό ρόλο στην εσωτερική διακόσμηση. Η διακόσμηση είναι πραγματικά η τελευταία πινελιά στη διάταξη του δωματίου. Και η παραμέλησή τους είναι εξαιρετικά επικίνδυνη..

Το πιο δημοφιλές στοιχείο διακόσμησης ανά πάσα στιγμή ήταν το τζάκι. Θέρμαινε όχι μόνο το σώμα, αλλά και την ψυχή από αμνημονεύτων χρόνων. Και στην εποχή μας, πολλά από τα πρωτότυπά του έχουν εμφανιστεί: φυσικά, τεχνητά, απομιμήσεις κ.ο.κ. Και μην ανησυχείτε ότι το σαλόνι είναι 18 τ. μ. μπορεί να μην έχει αρκετό χώρο για αυτό. Από τώρα υπάρχουν μεγάλα, μεσαία και μικρά. Γενικά, οτιδήποτε. Και η ατμόσφαιρα στο σαλόνι με τζάκι θα είναι πάντα εγκάρδια, φιλόξενη, ευγενική και ζεστή..

Ζεστή ατμόσφαιρα με τζάκι

Ταυτόχρονα, αν προσθέσετε πορτοκαλί ή κόκκινες αποχρώσεις στο σχέδιο, τότε το δωμάτιο θα γίνει όχι μόνο ζεστό, αλλά και χαρούμενο και φιλικό..

Με πορτοκαλί νότες κοντά στο τζάκι, φαίνεται ότι οι γλώσσες της φλόγας βγήκαν για μια βόλτα στο δωμάτιο …

Πορτοκαλιές νότες κοντά στο τζάκι

Κάθε δωμάτιο, είτε είναι σοβιετικό είτε μοντέρνο, μπορεί να είναι εξίσου κομψό και χαριτωμένο. Απλά διακοσμήστε το με ασυνήθιστα ράφια ή ένα περίπλοκο μοτίβο στον τοίχο..

Ασυνήθιστο ράφι Περίπλοκο σχέδιο

Παρεμπιπτόντως, είναι καλύτερο να επιλέξετε αξεσουάρ σε πιο φωτεινά και πιο κορεσμένα χρώματα. Δεδομένου ότι αυτό θα προσθέσει ποικιλία στο φωτεινό εσωτερικό, το σκοτεινό θα το κάνει πιο ενδιαφέρον και όχι βαρετό, και στο φωτεινό θα πάει καλά..

Φωτεινά αξεσουάρ Κορεσμένη διακόσμηση Φωτεινή διακόσμηση

Έτσι, δεν έχει καμία σημασία αν το δωμάτιό σας είναι μικρό ή μεγάλο, αν έχετε μια επιθυμία, μπορείτε να κάνετε θαύματα με αυτό. Το ίδιο και το σαλόνι μεσαίου μεγέθους, δηλαδή 18 τ. μ. μπορεί να πάρει απολύτως κάθε εμφάνιση και να γίνει ελκυστικός, άνετος και άνετος.

Τρελό ζεστό εσωτερικό με ξύλο Calρεμη ατμόσφαιρα Δημιουργικός