Τακτοποίηση σαλονιού με επιφάνεια 18-20 τετραγωνικών μέτρων σε ένα άνετο κέντρο του σπιτιού

Για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού, το σαλόνι δεν είναι μόνο ένα δωμάτιο όπου όλη η οικογένεια μαζεύεται τα βράδια για να χαλαρώσει, να μιλήσει και να πάρει αποφάσεις. Αυτό το δωμάτιο είναι η καρδιά ενός διαμερίσματος ή ενός νοικοκυριού, ο σχεδιασμός του οποίου αντικατοπτρίζει την κατάσταση των ιδιοκτητών, τον τρόπο ζωής τους, τις προτιμήσεις και ακόμη και την ιδιοσυγκρασία τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό για εμάς να οργανώσουμε ένα κοινό δωμάτιο για όλα τα μέλη της οικογένειας με μέγιστη άνεση και ορθολογισμό. Εάν η επιφάνεια του σαλονιού σας είναι από 18 έως 20 τετραγωνικά μέτρα, τότε αυτή είναι μια πολύ καλή επιλογή για την τοποθέτηση όλων των απαραίτητων χώρων του δωματίου ανάπαυσης. Μόνο με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται ότι σε ένα τέτοιο σαλόνι δεν θα χωρέσει παρά ένας μεγάλος καναπές, μερικές πολυθρόνες και μια τηλεόραση στον τοίχο. Με τη βοήθεια μιας επιλογής ενδιαφέροντων σχεδίων σχεδιασμού για σαλόνια, θα δείξουμε τη δυνατότητα τοποθέτησης σε ένα σχετικά μικρό δωμάτιο όχι μόνο του καθιστικού, αλλά και της τραπεζαρίας, της βιβλιοθήκης, του γραφείου στο σπίτι και πολλά άλλα..

Σαλόνι με τζάκι

Πριν προχωρήσετε στον προγραμματισμό της ανακαίνισής σας, επιλέγοντας την παλέτα χρωμάτων και την επίπλωση για το σαλόνι, αποφασίστε με ποιες λειτουργίες θα θέλατε να προικίσετε το κοινό δωμάτιο. Θα είναι ένα συνηθισμένο σαλόνι με απαλό χώρο και τηλεόραση ή θα θέλατε να το εξοπλίσετε με ένα φυσικό χαλαρωτικό – τζάκι, ή ίσως δεν υπάρχει άλλο μέρος στο διαμέρισμα ή το σπίτι για να φιλοξενήσει τραπεζαρία ή μίνι- υπουργικό συμβούλιο.

Μοντέρνος σχεδιασμός

Αφού αποφασίσετε για το σκοπό του καθιστικού σας, μπορείτε να αρχίσετε να επιλέγετε την παλέτα χρωμάτων και το στυλ του δωματίου. Σας συμβουλεύουμε να το κάνετε αυτό παράλληλα, επειδή κάθε στυλ έχει τις δικές του προτιμήσεις χρώματος και υφής, αλλά σίγουρα, «όχι σκαλισμένο στην πέτρα» και κανείς δεν σας περιορίζει στην ελευθερία επιλογής σας. Επιπλέον, το δωμάτιο για όλη την οικογένεια και τη λήψη φιλοξενουμένων δεν προορίζεται για ύπνο ή ειρήνη και δεν υπάρχουν απαγορεύσεις στη χρωματική παλέτα. Όσον αφορά το στυλ, σχεδόν οποιαδήποτε στιλιστική κατεύθυνση μπορεί να επιλεγεί για να διακοσμήσει μια περιοχή 20 τετραγωνικών μέτρων, όλα εξαρτώνται από το γέμισμα του δωματίου με έπιπλα και τον σκοπό του, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά και τα χόμπι όλων των μελών της οικογένειας.

Ασύμμετρο σαλόνι

Παλέτα χρωμάτων σαλονιού – ένας ωκεανός ιδεών

Ένα σαλόνι 18-20 τετραγωνικών μέτρων είναι ένα αρκετά ευρύχωρο δωμάτιο που δεν χρειάζεται περιορισμούς όσον αφορά τις χρωματικές λύσεις για φινίρισμα και μεγάλη επίπλωση. Αλλά από την άποψη των συνδυαστικών εσωτερικών αντικειμένων μεταξύ τους, προτιμάται μια ελαφριά παλέτα, οι ουδέτεροι τόνοι συνδυάζονται ευκολότερα και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το περιβάλλον του σαλονιού θα συμβάλει στην ξεκούραση και τη χαλάρωση.

Εσωτερικό σε αντίθεση

Ανοιχτά χρώματα, έντονες πινελιές

Ακόμη και χωρίς δεξιότητες στη σχεδιαστική τέχνη, μπορείτε να εξοπλίσετε ένα σαλόνι που θα φαίνεται φρέσκο, μοντέρνο, πρακτικό και μη τετριμμένο. Χιονισμένη διακόσμηση τοίχου, σαν ένας λευκός καμβάς για τη φαντασία σας, είναι ιδανική για κάθε συνδυασμό χρωμάτων. Ελαφριά παλέτα και φωτεινά έπιπλα, ταπετσαρίες ή υφάσματα – έπιπλα που μπορεί να κάνει κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού.

Φωτεινά έπιπλα σε λευκό φόντο

Φωτεινή διακόσμηση τοίχου

Μπλε τόνους

Έπιπλα με φωτεινή ταπετσαρία, διακόσμηση τοίχου, κρεμαστά και φωτιστικά δαπέδου – όλα φαίνονται πολύ συμφέρουσα και τονισμένα σε λευκό φόντο. Ως αποτέλεσμα, αποκτάτε ένα φρέσκο ​​και ελαφρύ περιβάλλον σαλονιού, που δεν στερείται ελκυστικότητας και φωτεινότητας..

Πρωτότυπα χρώματα επίπλων

Φωτεινή ταπετσαρία

Λεπτομέρειες σχεδιασμού σε αντίθεση

Παρά τον ολόλευκο τόνο της οροφής και των τοίχων, το δωμάτιο φαίνεται φωτεινό και πολύχρωμο χάρη στα ενεργά χρώματα των επίπλων, των χαλιών και των υφασμάτων. Ως αποτέλεσμα, η εικόνα του καθιστικού αποδεικνύεται μη τετριμμένη και ενδιαφέρουσα. Αλλά όχι μόνο η παλέτα χρωμάτων επηρέασε τη δημιουργία ενός μοναδικού εσωτερικού χώρου – η διάταξη των επίπλων σε έναν κύκλο, δημιούργησε μια αρμονική διάταξη με ένα έντονο κέντρο της σύνθεσης.

Φωτεινές προφορές σε λευκό φόντο

Κορεσμένη διακόσμηση

Παστέλ και φυσικές αποχρώσεις για μια ζεστή ατμόσφαιρα

Στη φύση, υπάρχουν πολλές ευχάριστες αποχρώσεις στα μάτια που μπορούν να ηρεμήσουν την ψυχή μας, να ηρεμήσουν τα συναισθήματα, να δώσουν στο σώμα την ευκαιρία να χαλαρώσει μετά από μια δύσκολη μέρα με την οικογένεια. Δεν χρειάζεται να εφεύρουμε κάτι νέο, αρκεί να εμπιστευτούμε τη φύση. Ακόμα και οι κοκκινωπές αποχρώσεις της τοιχοποιίας ως έμφαση στο εσωτερικό του σαλονιού δεν φαίνονται μόνο κατάλληλες, αλλά και ελκυστικές, πρωτότυπες.

Πλινθοδομή

Φυσικά χρώματα

Άνετο περιβάλλον

Στα παστέλ χρώματα της διακόσμησης και της επίπλωσης του επόμενου σαλονιού, διακοσμητικά επιτραπέζια σκεύη με ζωγραφική Gzhel έχουν ενσωματωθεί επιτυχώς. Οι δροσερές αποχρώσεις της μπλε και άσπρης παλέτας όχι μόνο αραίωσαν το χρωματικό σχέδιο του δωματίου, αλλά έγιναν επίσης οι προφορές του, κέντρα έλξης.

Γκζέλ

Η ελαφριά απόχρωση μέντας της κύριας διακόσμησης του σαλονιού δημιούργησε ένα ουδέτερο φόντο για το δωμάτιο · ένας τοίχος καλυμμένος με ταπετσαρία με επιχρυσωμένο ανάγλυφο χρησιμοποιείται ως απαλή προφορά. Οι ευγενείς τόνοι μεταμορφώνουν το δωμάτιο και φέρνουν την κομψότητα στο πιο συνηθισμένο περιβάλλον.

Ελαφριά μέντα

Η ατμόσφαιρα του σαλονιού είναι κυριολεκτικά εμποτισμένη με εγγύτητα στη φύση και όλα χάρη στην προσεκτική επιλογή των χρωμάτων. Η ενεργός χρήση του ξύλου (ή της επιτυχούς μίμησής του) και του χαλιού, που μιμείται επιτυχώς το νεαρό γρασίδι, δημιουργεί την επίδραση της ύπαρξης στον καθαρό αέρα.

Κοντά στη φύση

Πολύχρωμα τελειώματα – ένα ενδιαφέρον εσωτερικό σαλόνι

Το μέσο μέγεθος ενός κοινού δωματίου δεν είναι λόγος να αρνηθείτε στον εαυτό σας τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε πολύχρωμα, κορεσμένα χρώματα για να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο. Αν δεν σας αρέσει η φωτεινή παλέτα, αν οι λευκοί και μπεζ εσωτερικοί χώροι προκαλούν μελαγχολία, αλλά θέλετε το σαλόνι να αναζωογονεί και να διατηρεί όλους τους παρόντες σε καλή κατάσταση, ρίξτε μια ματιά στην επόμενη φωτογραφία – ένα φωτεινό, εκλεκτικό οικογενειακό δωμάτιο είναι ικανός για πολλά. Ένα τέτοιο εσωτερικό κυριολεκτικά αναπνέει με ανοιξιάτικη διάθεση, χαρά, γιορτινή διάθεση και θετικό.

Πολύχρωμο σαλόνι

Η απομίμηση πλινθοδομής έχει γίνει κάτι περισσότερο από μια φωτεινή διακόσμηση για τους τοίχους του επόμενου καθιστικού. Με ένα τόσο ενεργό υπόβαθρο, τα έπιπλα πρέπει να είναι ανοιχτά, ουδέτερα στο χρώμα. Η χρήση υφασμάτων για τη διακόσμηση ανοιγμάτων παραθύρων δεν είναι απαραίτητη σε αυτή την περίπτωση, το ίδιο ισχύει και για τα χαλιά..

Φινίρισμα από τούβλα

Μια βαθιά, σκούρα σμαραγδένια απόχρωση διακόσμησης τοίχων έχει γίνει ένα εξαιρετικό υπόβαθρο για το χιονισμένο περίγραμμα των κόγχων για τη διάταξη ανοιχτών ραφιών, παραθύρων και θυρών, πρωτότυπη διακόσμηση τοίχου, πολύχρωμη εκτύπωση ταπετσαρίας πολυθρόνων.

Σκούρο σμαράγδι για τοίχους

Στιλιστικές λύσεις – σύγχρονα μείγματα

Επί του παρόντος, τα περισσότερα έργα σχεδιασμού καθιστικών είναι ένα μείγμα δύο ή τριών στιλιστικών τάσεων που αντικατοπτρίζονται στη διακόσμηση, την επίπλωση και τη διακόσμηση του χώρου. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούνται συχνά παραδοσιακές μέθοδοι φινιρίσματος των επιφανειών ενός δωματίου, στις οποίες θα στέκονται μοντέρνα έπιπλα, θα υπάρχει διακόσμηση σε εξοχικό στιλ και ταυτόχρονα, η πρακτικότητα και ο αριθμός των επίπλων θα επιδιώκουν μινιμαλιστική πρακτικότητα Το.

Σύγχρονος σχεδιασμός μείγματος

Το σκανδιναβικό στυλ στο εσωτερικό του σαλονιού είναι δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Perhapsσως η ευρωπαϊκή επιδίωξη πρακτικότητας και η μέτρια χρήση επίπλων και διακόσμησης αποτέλεσαν ένα μεγάλο κίνητρο για τους ιδιοκτήτες σπιτιών σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ των συμπατριωτών μας, μπορείτε επίσης να βρείτε πολλούς οπαδούς αυτού του λειτουργικού, αλλά εξωτερικά ελκυστικού στυλ στο σχεδιασμό των δωματίων. Το σκανδιναβικό στυλ, κατά κανόνα, εκφράζεται σε λευκό χιόνι (ή παστέλ) διακόσμηση του δωματίου με ένα ελάχιστο σύνολο επίπλων απλών και άνετων μορφών. Το σκανδιναβικό στυλ διακρίνεται από τον μινιμαλισμό από τη διακόσμηση του δωματίου – φωτεινά εσωτερικά αντικείμενα, υφάσματα σπιτιού, χαλιά για δάπεδα, μαλακά ακόμη και γούνινα καλύμματα ή καλύμματα για καναπέδες και πολυθρόνες. Όλα αυτά τα στοιχεία του εσωτερικού και η διακόσμησή του δημιουργούν μια ευχάριστη, ζεστή ατμόσφαιρα. Και η παλέτα χρωμάτων σε κάνει να ξεχνάς ότι στη χώρα μας, όπως και σε πολλές Σκανδιναβικές χώρες, είναι βρώμικο, υγρό ή κρύο έξω από το παράθυρο για το μεγαλύτερο μέρος του έτους.

Σκανδιναβικό στιλ

Ευρωπαϊκού στιλ

Τζάκι και ζωντανό φυτό

Για σχετικά μικρά σαλόνια, μια μινιμαλιστική ατμόσφαιρα είναι μια ευκαιρία όχι μόνο να εξοικονομήσετε ελεύθερο χώρο χωρίς να διακυβεύσετε τη λειτουργικότητα του δωματίου, αλλά και να εξοπλίσετε ένα δωμάτιο στο οποίο όλοι θα είναι άνετοι – τα νοικοκυριά και οι καλεσμένοι τους.

Μινιμαλισμός

Μινιμαλιστικό σαλόνι-τραπεζαρία

Αρχικό παράθυρο

Μινιμαλισμός «αγαπά» ευρυχωρία, ψηλά ταβάνια και μεγάλα παράθυρα, πολύ φως και λευκό. Σε μια καμπάνια με παστέλ αποχρώσεις και φυσικούς σκούρους τόνους επίπλων και διακόσμησης, το λευκό φινίρισμα δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και χαλάρωσης. Ένα ελάχιστο έπιπλο, αλλά τα πιο πρακτικά μοντέλα, παρέχει αρκετό ελεύθερο χώρο.

Μινιμαλιστικό στυλ

Μινιμαλιστικός σχεδιασμός

Σύγχρονο στυλ «προτιμά» η φωτεινή διακόσμηση των τοίχων του σαλονιού με τη χρήση φωτεινών, μοντέρνων επίπλων, τα πρωτότυπα μοντέλα των οποίων γίνονται τα κύρια θέματα συλλογής όλων των απόψεων. Κατά κανόνα, η υφαντική διακόσμηση απουσιάζει εντελώς ή υπάρχει σε μικρές ποσότητες, αλλά δίνεται μεγάλη προσοχή στη διακόσμηση τοίχων. Πίνακες, καθρέφτες σε πρωτότυπα πλαίσια ή ολόκληρες συνθέσεις διαφόρων αντικειμένων διακόσμησης μπορούν δικαίως να ονομαστούν αντικείμενα τέχνης.

Σύγχρονος

Μια σύγχρονη ερμηνεία ενός κλασικού εσωτερικού σε ένα σαλόνι μπορεί να είναι ένας πολύ ενδιαφέρον τρόπος για να οργανώσετε ένα κοινό δωμάτιο με άνεση, χάρη και αρχοντιά. Σε παραδοσιακό σχεδιασμό, εκτός από την προσπάθεια να παρέχεται στο δωμάτιο η μέγιστη άνεση και ευκολία για τα νοικοκυριά, υπάρχει επίσης μια ακαταμάχητη επιθυμία να ενσωματωθούν όμορφα έπιπλα, εξαιρετικά υφάσματα και εκλεπτυσμένη διακόσμηση. Και η ελαφριά, παστέλ παλέτα τελειωμάτων και επίπλων από αυτή την άποψη είναι πολύ χρήσιμη..

Σύγχρονα κλασικά

Έπιπλα σαλονιού – μια πρακτική προσέγγιση της ομορφιάς

Κανείς δεν θα υποστηρίξει ότι το κύριο έπιπλο στο σαλόνι είναι ο καναπές. Πολλά στην εικόνα του σαλονιού εξαρτώνται από το πώς φαίνεται η απαλή περιοχή του κοινού δωματίου. Αν μιλάμε για την πρακτική πλευρά του ζητήματος, τότε ο μεγαλύτερος αριθμός καθισμάτων με την ελάχιστη καταλαμβανόμενη περιοχή παρέχεται από γωνιακούς καναπέδες. Πολλά μοντέλα γωνιακών δομών μπορούν να αναδιπλωθούν και να παρέχουν χώρο ύπνου για τους επισκέπτες που έμειναν μαζί σας για μια νύχτα..

ΓΩΝΙΑΚΟΣ ΚΑΝΑΠΕΣ

Μαλακός χώρος σαλονιού

Γωνιακός καναπές και στρογγυλό πουφ

Ένας σκοτεινός γωνιακός καναπές σε λευκό χιόνι με φόντο τη διακόσμηση του σαλονιού φαίνεται δύσκολος σε αντίθεση, αλλά γίνεται το άνευ όρων εστιακό κέντρο του δωματίου.

Σκούρος καναπές

Ένα άλλο παράδειγμα γωνιακού καναπέ με ταπετσαρία από σκούρο βελούδο, ο οποίος χρησιμεύει ως εξαιρετικό σκηνικό όχι μόνο για πολύχρωμα μαξιλάρια καναπέδων, αλλά και μια φωτεινή σύνθεση πουφ-σουβέρ με κόκκινη δερμάτινη επένδυση..

Ταπετσαρίες σκούρου καναπέ

Ένας γωνιακός καναπές που αποτελείται από πολλά τετράγωνα και καταλαμβάνει δύο κάθετους τοίχους του σαλονιού είναι ιδανικός για τη διακόσμηση ενός δωματίου με ανατολίτικα κίνητρα. Για να συνοδεύσετε με επιτυχία ένα τέτοιο ευρύχωρο έπιπλο, θα χρειαστείτε τουλάχιστον δύο τραπεζάκια καφέ ή πολλά μικρά σουβέρ, πουφ.

Ανατολίτικα κίνητρα

Ένας ευρύχωρος καναπές με δερμάτινη επένδυση είναι μια πρακτική λύση για το σαλόνι, ειδικά για σπίτια και διαμερίσματα με μικρά παιδιά. Χιονισμένος υφασμάτινος καναπές παρουσία μικρών καλλιτεχνών και απλώς φάρσες «σκοτωμένος» κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας. Αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η ταπετσαρία από δέρμα έχει τα μειονεκτήματά της – είναι κρύο σε έναν τέτοιο καναπέ εκτός εποχής και ζεστό το καλοκαίρι..

Δερμάτινος καναπές

Εκτός από την παροχή στο σαλόνι με επικαλυμμένα έπιπλα, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα τραπεζάκι σαλονιού, μια βάση ή μια ολόκληρη σύνθεση μικρών επίπλων (ανάλογα με το μέγεθος του καναπέ και τον αριθμό των καρεκλών, τη διάταξή τους στο δωμάτιο ). Πρέπει επίσης να αποφασίσετε εάν χρειάζεστε συστήματα αποθήκευσης στο σαλόνι – κλειστά ντουλάπια ή ανοιχτά ράφια, ή ίσως βιτρίνες για την αποθήκευση οικογενειακών κειμηλίων – πιάτα ή συλλεκτικά αντικείμενα. Το σαλόνι των 20 τετραγωνικών μέτρων είναι αρκετά ικανό να φιλοξενήσει μικρά συστήματα αποθήκευσης που βρίσκονται σε έναν από τους τοίχους του δωματίου..

Λευκά έπιπλα

Ένα τραπεζάκι σαλονιού κατασκευασμένο από κατασκευαστικές παλέτες εξοπλισμένο με τροχούς δεν είναι μόνο ένα εντυπωσιακό έπιπλο που διατηρεί τη ζεστασιά των χεριών σας (αν το φτιάξατε μόνοι σας), αλλά και μια κινητή βάση για κάθε οικιακό αντικείμενο. Προφανώς, σε ένα κλασικό εσωτερικό, τέτοια έπιπλα θα φαίνονται ακατάλληλα, αλλά το τραπέζι ενσωματώνεται με μεγάλη επιτυχία σε ένα μοντέρνο σχέδιο..

Τραπέζι παλετών

Επιλογές για τη διευθέτηση ενός πολυλειτουργικού καθιστικού

Σαλόνι-τραπεζαρία

Σε πολλά διαμερίσματα και ιδιωτικά νοικοκυριά, το σαλόνι χρησιμεύει ως τραπεζαρία, επειδή οι χώροι της κουζίνας δεν μπορούν να φιλοξενήσουν μια τραπεζαρία και απλώς δεν υπάρχει ξεχωριστός χώρος για τη διευθέτηση ενός χώρου για γεύματα. Ένα δωμάτιο με έκταση 20 τετραγωνικών μέτρων μπορεί εύκολα να φιλοξενήσει δύο λειτουργικούς χώρους – τραπεζαρία και σαλόνι, ενώ θα υπάρχει επίσης πολύ ελεύθερος χώρος..

Σαλόνι-τραπεζαρία

Χιονάτη φινίρισμα και επίπλωση του καθιστικού-τραπεζαρίας αποτελεσματικά «αραιωμένο» ξύλινο δάπεδο και τονισμός ενός από τους τοίχους με τοιχοποιία. Το μοντέρνο στυλ δεν επιβάλλει περιορισμούς στην εκδήλωση της φαντασίας σας, τόσο στη διακόσμηση του δωματίου όσο και στη διαρρύθμιση του με έπιπλα. Για παράδειγμα, ένα τεράστιο σκαλιστό ξύλινο τραπέζι συνδυάζεται αρμονικά με καρέκλες σχεδιαστών και όλα τα έπιπλα στο σαλόνι είναι κατασκευασμένα από πρώην παλέτες κατασκευών..

Πρωτότυπο σαλόνι-τραπεζαρία

Ένα άλλο παράδειγμα ενός φωτεινού καθιστικού-τραπεζαρίας που ήταν αρμονικά τοποθετημένο σε ένα δωμάτιο μεσαίου μεγέθους. Χάρη στο χιόνι-λευκό φινίρισμα, την αφθονία του φυσικού φωτός και τις καλά τοποθετημένες χρωματικές πινελιές, το δωμάτιο φαίνεται απίστευτα φρέσκο, ελαφρύ και ακόμη και γιορτινό. Συνήθως σε λευκούς χώρους είναι δύσκολο να επιτευχθεί μια ζεστή και ζεστή ατμόσφαιρα, η ψυχρότητα και η στειρότητα των λευκών τόνων παρεμβαίνει. Αλλά το ξύλινο τραπέζι φαγητού, τα σκαμπό από γούνα και οι κρεμαστοί λαμπτήρες με έντονα χρώματα έκαναν τη δουλειά καλά. «διαλυτικά».

Ευρύχωρη τραπεζαρία

Εδώ είναι ένα παράδειγμα ενός πολύ μικρού μεγέθους σχεδιασμού σαλονιού. Είναι απίστευτο, αλλά όταν τοποθετείται μέσα στον κοινόχρηστο χώρο μιας μαλακής ζώνης, συστήματα αποθήκευσης, τραπεζαρία για δύο άτομα και ζώνη τηλεόρασης, υπάρχει ελεύθερος χώρος στο δωμάτιο. Το σαλόνι δεν φαίνεται φορτωμένο, ακατάστατο, παρά το γεγονός ότι η διακόσμησή του είναι αρκετά ενεργή και ακόμη και η διακόσμηση χρησιμοποιεί μια πολύχρωμη εκτύπωση – οριζόντιες λωρίδες που επεκτείνουν οπτικά το δωμάτιο.

Μικρό σαλόνι Ριγέ ταπετσαρία

Ένα στούντιο, το οποίο, εκτός από το σαλόνι, περιλαμβάνει ένα τμήμα του διαδρόμου, της κουζίνας και της τραπεζαρίας, είναι μια αρκετά συνηθισμένη επιλογή σχεδιασμού για διαμερίσματα που χτίστηκαν αυτόν τον αιώνα. Με τη βοήθεια χρωματικών τόνων τόσο της διακόσμησης όσο και των επίπλων, ήταν δυνατό να οργανώσετε οργανικά τον χώρο χωρίς χωρίσματα και ακόμη και χρησιμοποιώντας ράφια ως οθόνες..

Διάδρομος-σαλόνι-κουζίνα-τραπεζαρία

Η μινιμαλιστική ατμόσφαιρα του καθιστικού, σε συνδυασμό με την τραπεζαρία, αφήνει πολύ ελεύθερο χώρο, αλλά ταυτόχρονα λαμβάνονται υπόψη όλες οι απαραίτητες λειτουργικές πτυχές του δωματίου. Ο χώρος γεμίζει με φυσικό φως, το σκηνικό «αναπνέει» ελευθερία, χώρος και ευκολία.

Μινιμαλιστικό σαλόνι-τραπεζαρία

Σαλόνι-βιβλιοθήκη

Σε ένα δωμάτιο μεσαίου μεγέθους, μπορείτε σίγουρα να επιλέξετε έναν από τους τοίχους για την εγκατάσταση ράφια βιβλίων και έτσι να εξοπλίσετε μια βιβλιοθήκη στο κοινό δωμάτιο. Λοιπόν, για να οργανώσετε μια γωνιά ανάγνωσης, χρειάζεστε πολύ λίγα – έναν μικρό καναπέ ή μια άνετη καρέκλα και ένα φωτιστικό δαπέδου. Οι βιβλιοθήκες σας μπορούν είτε να συνδυαστούν με τη συνολική απόχρωση της διακόσμησης του δωματίου, είτε να λειτουργήσουν ως έμφαση ζωγραφισμένη σε αντίθεση χρώματος..

Σαλόνι-βιβλιοθήκη

Το σαλόνι-βιβλιοθήκη, που μοιράζεται τις λειτουργίες της τραπεζαρίας, είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα. Ένας τοίχος με ένα ή δύο παράθυρα είναι πάντα άδειος, δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε έπιπλα εκεί ή να κρεμάσουμε τηλεόραση, οπότε γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε τον ελεύθερο χώρο για να χτίσουμε ράφια βιβλίων, χρησιμοποιώντας, μεταξύ άλλων, το χώρο κάτω από το περβάζι; Όσον αφορά την τραπεζαρία, το παράθυρο του κόλπου σε αυτό το σαλόνι είναι το ιδανικό μέρος για μια στρογγυλή τραπεζαρία και μίνι πολυθρόνες..

Ράφια βιβλίων

Ένα ενδιαφέρον έπιπλο μπορεί να είναι μια σύνθεση από ανοιχτά ράφια, διατεταγμένα με τυχαία σειρά. Ένα τέτοιο σύστημα αποθήκευσης για βιβλία και δίσκους δεν κάνει την εμφάνιση του δωματίου πιο βαρύ, αλλά ταυτόχρονα είναι ένα αρκετά ευρύχωρο ράφι. Σε ένα χιονόλευκο σχέδιο ή κατασκευασμένο από ανοιχτόχρωμο ξύλο, ένα τέτοιο ράφι θα ταιριάζει αρμονικά σε κάθε μοντέρνο εσωτερικό.

Μπλοκ αποθήκευσης

Σαλόνι με τζάκι – «κλασικά του είδους»

Στην Ευρώπη και την Αμερική, το σαλόνι συνδέεται σταθερά με την παρουσία ενός σπιτιού. Πρόσφατα, οι συμπατριώτες μας άρχισαν επίσης να εγκαθιστούν πιο συχνά τζάκια στα σπίτια τους. Αλλά αν σε μια ιδιωτική κατοικία η διάταξη μιας υπάρχουσας εστίας δεν συναντά εμπόδια, τότε σε μια πολυκατοικία μπορείτε συχνά να βρείτε ηλεκτρικές συσκευές που μιμούνται επιτυχώς τζάκια. Ένα σαλόνι με μέσο εμβαδόν 18-20 τετραγωνικά μέτρα μπορεί εύκολα να φιλοξενήσει μια περιοχή με τζάκι εργασίας και το ανάλογό του, που τροφοδοτείται από πρίζα.

Τζάκι στο σαλόνι

Πρωτότυπος σχεδιασμός

Το πιο συνηθισμένο μέρος για την τοποθέτηση μιας ζώνης τηλεόρασης σε ένα σαλόνι με τζάκι είναι ο χώρος πάνω από την εστία. Είναι πολύ βολικό ότι σε ένα τμήμα του δωματίου υπάρχουν δύο τύποι χαλαρωτικών ταυτόχρονα. Για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού, ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσετε μετά από μια δύσκολη μέρα είναι να παρακολουθήσετε τηλεόραση με τα μέλη του σπιτιού · για πιο οικεία και δροσερά βράδια με συνομιλίες, το τζάκι ανάβει ως φυσική πηγή χαλάρωσης και εξαγνισμού σκέψεων και συναισθημάτων..

Τζάκι + τηλεόραση

Χιονάτο σαλόνι

Σαλόνι με παράθυρο στον κόλπο

Ένα τζάκι συχνά λειτουργεί ως κόγχη μεταξύ ενός σαλονιού και μιας τραπεζαρίας ή κουζίνας, για παράδειγμα. Σε αυτή την περίπτωση, προσελκύει επιπλέον προσοχή και χρειάζεται πιο προσεκτικό φινίρισμα, ίσως χρησιμοποιώντας μια ειδική διακόσμηση για το χώρο μιας αυτοσχέδιας θέσης. Με τη βοήθεια του καλούπι από γυψομάρμαρο, μπορείτε να φέρετε λίγο κλασικά στον μοντέρνο σχεδιασμό του δωματίου και να ανεβάσετε την κατάστασή του σε ένα νέο επίπεδο..

Όμορφη διακόσμηση τζακιού

Μια άλλη κοινή σχεδιαστική κίνηση για σαλόνια είναι η εγκατάσταση μεταλλικής σόμπας στο χώρο του τζακιού. Αυτός είναι ένας πολύ πρακτικός τρόπος οργάνωσης μιας πρόσθετης πηγής θερμότητας και μιας ασφαλούς επιλογής για την εκτέλεσή της..

Σόμπα στο τζάκι

Συχνά σε μοντέρνα έργα σχεδιασμού καθιστικών, μπορείτε να βρείτε μια απομίμηση τζακιού, η οποία είναι απλώς μια θέση για την εγκατάσταση μιας σύνθεσης κεριών ή φωτιστικών. Κάνοντας τέτοια «εστία» με τη βοήθεια ανάγλυφων τοιχωμάτων τοίχου γίνεται το highlight του εσωτερικού και του άνευ όρων εστιακού κέντρου.

Ανάγλυφη διακόσμηση τζακιού