100 τολμηρές ιδέες σχεδιασμού μικρού διαδρόμου

Ο σπάνιος ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος στην πόλη μπορεί να συγχαρηθεί για την κατοχή ενός ευρύχωρου διαδρόμου με το σωστό σχήμα. Τις περισσότερες φορές, πρόκειται για μικρά τετράγωνα δωμάτια ή πολύ στενούς διαδρόμους, στους οποίους δεν μπορούν να χωρέσουν περισσότερα από δύο άτομα ταυτόχρονα. Αλλά ο διάδρομος είναι το πρώτο δωμάτιο που όλοι όσοι μπαίνουν στο σπίτι ή στο διαμέρισμα βλέπουν και αξίζουν την κατάλληλη διευθέτηση. Για να μην αναφέρουμε το λειτουργικό μέρος ενός μικρού δωματίου – ένα σύστημα αποθήκευσης για εξωτερικά ρούχα, εποχιακά και όχι μόνο, παπούτσια και αξεσουάρ, καθώς και ένα καθιστικό για άνετη συγκέντρωση πριν βγείτε έξω. Και όλα αυτά πρέπει να τοποθετηθούν σε μερικά τετραγωνικά μέτρα..

Μικρός διάδρομος

Συνδυασμένα συστήματα αποθήκευσης

Υπάρχουν αρκετές απλές αρχές για την οπτική επέκταση μικρών χώρων που μπορούν να εφαρμοστούν σε διαδρόμους:

  • Ελαφρύ φινίρισμα επιφάνειας
  • Μινιμαλιστική επίπλωση
  • Ενσωματωμένα συστήματα αποθήκευσης
  • Συνδυασμός επίπλων και αξεσουάρ
  • Εφαρμογή καθρέφτη και γυαλιστερών επιφανειών

Ελαφρύ φινίρισμα

Δυστυχώς, δεν καταφέρνουν όλα τα διαμερίσματα και τα μικρά σπίτια να ακολουθούν αυτούς τους απλούς κανόνες. Εάν η οικογένεια έχει παιδιά και κατοικίδια, η επιθυμία για μινιμαλισμό στο διάδρομο μειώνεται στο μηδέν, πάρα πολλές αποχρώσεις και πρόσθετα στοιχεία πρέπει να ληφθούν υπόψη στη διάταξη του δωματίου στην είσοδο. Σε κάποιον δεν αρέσουν κατηγορηματικά τα ανοιχτά χρώματα στη διακόσμηση ενός δωματίου, ακόμη και τόσο μικρά όσο ένας διάδρομος. Και κάποιος θα προτιμούσε να εγκαταλείψει την ενσωματωμένη γκαρνταρόμπα υπέρ μιας άνετης καρέκλας, ώστε να μπορείτε να δέσετε άνετα τα κορδόνια των παπουτσιών σας.

Ανοιχτά ντουλάπια

Όλοι έχουμε διαφορετικές ανάγκες, τρόπους ζωής και γούστα εσωτερικού σχεδιασμού. Προσπαθήσαμε να βρούμε διαφορετικές επιλογές για τη διευθέτηση μικρών και μεσαίων διαδρόμων, λαμβάνοντας υπόψη κάθε είδους χρώμα και στιλιστικές προτιμήσεις. Ελπίζουμε ότι μπορείτε να βρείτε μια εμπνευσμένη επιλογή για ανακαίνιση ή διακόσμηση του δωματίου σας που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις προτιμήσεις σας..

άσπροι ​​τοίχοι

Μινιμαλισμός για μικρούς χώρους

Συχνά η μόνη διέξοδος για την αποφυγή ακαταστασίας σε μικρούς διαδρόμους είναι κάτι περισσότερο από ένα ασκητικό σκηνικό αυτού του δωματίου. Ορισμένα δωμάτια μπορούν να κρατήσουν μόνο γάντζους παλτό στον τοίχο και μια μικρή σχάρα παπουτσιών ή ανοιχτό ράφι..

Μινιμαλισμός

Τοίχος προφοράς

Γάντζοι μόνο

Είναι καλύτερα να τοποθετήσετε μια ντουλάπα σε σαλόνια, αφήνοντας τουλάχιστον λίγο χώρο για ελιγμούς στο διάδρομο, παρά να προσπαθήσετε να πιέσετε τα έπιπλα σε ένα μικρό δωμάτιο..

Ενσωματωμένος πάγκος

Αυτός ο ενσωματωμένος πάγκος, ο οποίος καταλαμβάνει όλο το πλάτος μιας μικρής γωνιάς στο διάδρομο, χρησιμεύει, μεταξύ άλλων, ως σύστημα αποθήκευσης, το καπάκι μπορεί να διπλωθεί προς τα πίσω, δίνοντας πρόσβαση σε ένα αρκετά βαθύ συρτάρι.

Ελαφριά επίπλωση

Λευκό εσωτερικό

Ένα άλλο παράδειγμα χρήσης της επιφάνειας αποθήκευσης ως θέση καθίσματος είναι η εξοικονόμηση χώρου με όλη την απαραίτητη πρακτικότητα και λειτουργικότητα..

Μινιμαλισμός στο διάδρομο

Τα ρηχά ανοιχτά ράφια και μερικά άγκιστρα παλτό είναι το ελάχιστο ελάχιστο που μπορεί να κάνει ένας ιδιοκτήτης σπιτιού με εργαλεία επάνω «εσείς».

Μόνο δύο ράφια

Δύο ράφια και δύο γάντζοι για ρούχα – αυτό είναι όλο το εσωτερικό του διαδρόμου, αλλά ταυτόχρονα το δωμάτιο φαίνεται φρέσκο ​​και ενδιαφέρον, χωρίς να παραβιάζονται οι αρχές της εργονομίας και της πρακτικότητας.

Στυλ χώρας

Ο μινιμαλισμός μπορεί να εκφραστεί σε στοιχεία εξοχικού στιλ όπως σε αυτόν τον διάδρομο. Υπό το φως των τελειωμάτων τοίχου, το σκούρο ξύλο φαίνεται εντυπωσιακό, δημιουργώντας μια χρωματική γέφυρα στις πιο σκούρες αποχρώσεις του δαπέδου.

Φωτεινές προφορές

Σκούρο ξύλο

Μινιμαλιστική επίπλωση

Η παλέτα φωτός διευρύνει τους μικρούς χώρους

Οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης σπιτιού γνωρίζει για αυτό το αξίωμα και για το σχεδιασμό ενός τόσο μέτριου δωματίου ως αίθουσα εισόδου, χρησιμοποιεί ελαφριές και ακόμη και λευκές αποχρώσεις όχι μόνο για φινίρισμα επιφανειών, αλλά και για επίπλωση..

Ελαφριά παλέτα

Αυτός ο σχεδιασμός ενός δωματίου στην είσοδο μας προσφέρει ένα ενδιαφέρον παράδειγμα του σχεδιασμού πολλών γραμματοκιβωτίων για κατοίκους του ίδιου κτιρίου με κοινό διάδρομο..

Ανοιχτό ξύλο

Η χρήση ανοιχτόχρωμων ξύλων ή του τεχνητού ομολόγου του μπορεί να είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το βάψιμο των τοίχων σε λευκές αποχρώσεις. Ένα άγγιγμα μιας ζεστής, ρουστίκ ατμόσφαιρας έκανε το εσωτερικό ζεστό και άνετο.

Σε λευκό και πράσινο χρώμα

Χιονάτα ράφια

Αυτό το τραγανό λευκό ανοιχτό ράφι είναι πολύ ευρύχωρο και κατάλληλο για μια οικογένεια πολλών ατόμων. Εκτός από τη λειτουργία αποθήκευσης, μπορεί να λειτουργήσει ως διαίρεση χώρου και γάντζοι για αξεσουάρ μπορούν να στερεωθούν στις πλευρές του..

Σε παστέλ χρώματα

Μικρή αλλά ευρύχωρη αίθουσα εισόδου

Οι ημι-κλειστές επιλογές αποθήκευσης είναι εξίσου πρακτικές και λογικές.

Σετ γωνίας

Πίνακες με γράμματα

Ένας ενδιαφέρων τρόπος για να διαφοροποιήσετε το εσωτερικό του διαδρόμου και να προσθέσετε μια νότα διασκέδασης – σκοτεινοί πίνακες κιμωλίας στους οποίους μπορείτε να αφήσετε μηνύματα στα μέλη της οικογένειας ή απλά να υπογράψετε κάθε χώρο αποθήκευσης.

Λειτουργικό ντουλάπι

Ντουλάπα αντίκα

Τέτοια πολυλειτουργικά ξύλινα ντουλάπια έχουν γίνει όχι μόνο ένα πρακτικό σύστημα αποθήκευσης, αλλά και μια διακόσμηση του διαδρόμου..

Μεγάλος καθρέφτης

Τα τελειώματα φωτός και η χρήση ενός μεγάλου καθρέφτη έσπρωξαν τους τοίχους αυτού του μικρού διαδρόμου, ενώ τα τελειώματα αντίθεσης στο δάπεδο και τα υφάσματα ταπετσαρίας διαφοροποίησαν τη χρωματική παλέτα..

Σύστημα αποθήκευσης φωτός

Η χιονισμένη ενσωματωμένη ντουλάπα είναι σχεδόν αόρατη στο φόντο ενός παρόμοιου φινιρίσματος, αλλά ταυτόχρονα είναι απίστευτα ευρύχωρη και χρήσιμη.

Ράφια βιβλίων και λουλουδιών

Και σε αυτόν τον μικρό διάδρομο υπήρχε ακόμη και μια θέση για μια χαμηλή βιβλιοθήκη, το πάνω μέρος της οποίας ήταν διακοσμημένο με ζωντανά φυτά σε γλάστρες..

Ελαφριά χώρα

Στυλ χώρας

Τα ελαφριά φινιρίσματα μπορούν επίσης να είναι παρόντα σε στυλ επαρχίας. Μια πινελιά ρουστίκ στυλ δίνει στο δωμάτιο μια προσωπικότητα και μια εξατομικευμένη ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Φωτεινοί τοίχοι

Χιονάτο λευκό εσωτερικό του διαδρόμου

Ταπετσαρία για το διάδρομο – πολύχρωμο εσωτερικό

Δεν αρέσει σε όλους τους ιδιοκτήτες σπιτιού ο σχεδιασμός μικρών διαδρόμων που χρησιμοποιούν φωτεινές, παστέλ αποχρώσεις · πολλοί προτιμούν τη φωτεινότητα και τον κορεσμό του φινιρίσματος. Εάν η επιλογή σας έπεσε σε ταπετσαρία με ενεργό μοτίβο, τότε προσπαθήστε να την κάνετε τη μοναδική εκτύπωση σε ένα μικρό δωμάτιο, είναι καλύτερα αν τα έπιπλα σε αυτή την περίπτωση είναι ελαφριά, μονόχρωμα.

Ταπετσαρία διαδρόμου

Ταπετσαρία με μοτίβο στο διάδρομο

Εκτός από την ταπετσαρία, η μονόχρωμη διακόσμηση τοίχων και επίπλων σε έναν φωτεινό τόνο μπορεί επίσης να φέρει φωτεινότητα..

Φωτεινό τιρκουάζ σχέδιο

Αυτό το απίστευτα φωτεινό και ασυνήθιστο σαλόνι, που περιέχει ένα ολόκληρο συγκρότημα ράφια βιβλίων, καταδεικνύει τη δυνατότητα πολύχρωμης διακόσμησης μικρών χώρων.

Εσωτερικό σε αντίθεση

Παρά την μάλλον σκούρα απόχρωση της ταπετσαρίας και το ακόμη βαθύτερο χρώμα του ανοιχτού ντουλαπιού, το δωμάτιο φαίνεται φρέσκο ​​και ενδιαφέρον, χάρη στο ελαφρύ φινίρισμα της οροφής και του δαπέδου. Ο συνδετικός κρίκος που ολοκλήρωσε το αρμονικό σκηνικό ήταν το έργο τέχνης στον τοίχο.

Τα ευρύχωρα σετ επίπλων για μικρούς διαδρόμους είναι αληθινά

Για διαδρόμους, των οποίων το μέγεθος μπορεί να ονομαστεί μέσο ή ελαφρώς μικρότερο από αυτό, μπορείτε να προσπαθήσετε να οργανώσετε ολόκληρα σύνολα συστημάτων αποθήκευσης με συνδυασμό ανοιχτών και κλειστών συρταριών και ραφιών..

Ενσωματωμένες ντουλάπες

Ενσωματωμένες ντουλάπες για μικρούς χώρους – συχνά ο μόνος τρόπος για να οργανώσετε ένα ευρύχωρο σύστημα αποθήκευσης.

Γωνιακό σύνολο

Τα γωνιακά ενσωματωμένα σύνολα βοηθούν στη χρήση του χώρου των γωνιών που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί κατά την εγκατάσταση συμβατικών επίπλων ντουλαπιών.

Ανοιχτό ντουλάπι

Ξύλινη ντουλάπα

Τα άβαφα ξύλινα ντουλάπια φέρνουν τη ζεστασιά των φυσικών χρωμάτων σε μικρά δωμάτια, προσθέτοντας άνεση και άνεση.

Ντουλάπια ζωγραφισμένα

Βαμμένο σε ζεστή φυσική σκιά, το ντουλάπι φαίνεται τόσο καλό όσο το φυσικό ξύλο.

Μεγάλο σετ φωτισμού

Σκούρο ξύλο

Ανοιχτό ξύλο

Ασυνήθιστο σχήμα ντουλαπιού

Ενσωματωμένο και ευρύχωρο

Τέτοιες ενσωματωμένες ντουλάπες είναι σε θέση να φιλοξενήσουν όχι μόνο τα πράγματα και τα παπούτσια που χρειάζεστε αυτήν τη στιγμή, αλλά και όλα τα εξωτερικά ρούχα μιας μικρής οικογένειας. Ο συνδυασμός ανοιχτών και κλειστών ράφια και ένα συρτάρι δημιουργεί ένα αρμονικό και ορθολογικό σύνολο επίπλων που δεν επιβαρύνει την εμφάνιση του δωματίου, αλλά ταυτόχρονα εξυπηρετεί τους κατοίκους με πρακτικό και εργονομικό τρόπο..