100 καλύτερες ιδέες ταπετσαρίας για το σαλόνι

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού που θέλουν να φρεσκάρουν ένα σαλόνι ή να ανακαινίσουν από την αρχή αντιμετωπίζουν το δύσκολο έργο της επιλογής της σωστής ταπετσαρίας για το κοινό τους δωμάτιο. Η πολυπλοκότητα του διλήμματος είναι ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη ένας σημαντικός αριθμός παραγόντων που τελικά επηρεάζουν την τελική εικόνα του σαλονιού. Επιλέγοντας ταπετσαρία, έχουμε υπόψη πολλές βασικές ερωτήσεις – πώς θα συνδυαστούν με έπιπλα, υφάσματα και διακόσμηση, πώς θα φαίνονται στο φως της ημέρας και στον τεχνητό φωτισμό, θα αρέσουν σε όλα τα νοικοκυριά τα χρώματα και η υφή τους.

Ταπετσαρία για σαλόνι

Επί του παρόντος, ένας αδιανόητος αριθμός ταπετσαριών διαφόρων τύπων παραγωγής είναι διαθέσιμοι προς πώληση από την άποψη της τεχνολογίας, ολόκληρου του φάσματος της παλέτας χρωμάτων, όλων των ειδών τις υφές και τα μεγέθη. Όσο πιο δύσκολο είναι να κάνουμε τη σωστή επιλογή, γιατί η ταπετσαρία δεν είναι διακόσμηση ή υφάσματα που μπορούμε εύκολα να αλλάξουμε σε περίπτωση κακής αγοράς. Κατά κανόνα, οι ιδιοκτήτες σπιτιού δεν έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με διαφορετικά χρώματα και υφές στο σπίτι τους. Και η ταπετσαρία που αγοράστηκε για το σαλόνι είναι ακριβώς η διακόσμηση τοίχου που θα τηρούν όλα τα μέλη της οικογένειας για αρκετά χρόνια..

Σε αποχρώσεις του γκρι

Ελπίζουμε ότι η συλλογή εσωτερικών χώρων σαλονιού με διάφορες στιλιστικές κατευθύνσεις, μεγέθη, σχήματα και περιεχόμενα θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε για την επιλογή των τελειωμάτων τοίχου για το κοινό σας δωμάτιο. Έχοντας εξετάσει πιθανούς συνδυασμούς αποχρώσεων και εκτυπώσεων ταπετσαρίας με υφάσματα, έπιπλα, μοκέτες και όλα τα είδη διακόσμησης, θα είναι ευκολότερο για εσάς να φανταστείτε το δικό σας σχέδιο ενός οικογενειακού δωματίου.

Μια ουδέτερη παλέτα χρωμάτων για ταπετσαρία είναι το καλύτερο σκηνικό για διακόσμηση

Για μικρά δωμάτια με χαμηλή οροφή, οι ελαφριές, ουδέτερες αποχρώσεις της ταπετσαρίας είναι τέλειες. Επίσης, μια επιλογή από μια παστέλ παλέτα τόνων για εκτύπωση ταπετσαρίας θα παρουσιάσει επωφελώς την εικόνα ενός δωματίου εάν τα έπιπλα, τα υφάσματα ή η διακόσμηση του σαλονιού έχουν αρκετά ενεργό χρώμα, πλούσιο χρώμα.

Ελαφριά παλέτα

Ανοιχτό φόντο

Το μικρό σαλόνι φαίνεται φρέσκο ​​και χαλαρό χάρη στην ελαφριά ταπετσαρία και μερικά φωτεινά σημεία στο περιβάλλον του. Η ελάχιστη διακόσμηση και η απλή επίπλωση επέτρεψαν να αφήσετε ελεύθερο χώρο στο δωμάτιο, δίνοντάς του μια αίσθηση ελευθερίας, ακόμη και με ένα μικρό μέγεθος..

Δροσερή παλέτα

Αυτό το μικρό σαλόνι με πληθώρα διακοσμητικών στοιχείων χρειαζόταν μια διακριτική ταπετσαρία με μια δροσερή παλέτα όπως το υπόλοιπο δωμάτιο. Στο φόντο των ουδέτερων χρωμάτων ταπετσαρίας, τα έργα τέχνης σε μονόχρωμη εμφάνιση είναι τα πιο συμφέρουσα..

Φόντο για καθρέφτες

Ένα άλλο παράδειγμα ενός λιτού δωματίου, ο χώρος του οποίου επεκτάθηκε οπτικά χάρη στην ελαφριά διακόσμηση τοίχων, τις καθρέφτες και τις γυάλινες επιφάνειες και την σχεδόν λευκή επένδυση από μαλακά έπιπλα.

Σε παστέλ χρώματα

Φωτεινό σαλόνι

Αυτό το ευρύχωρο σαλόνι πλημμυρίζει κυριολεκτικά με φυσικό φως μέσα από τις τεράστιες γυάλινες πόρτες και παράθυρα. Η ελαφριά ταπετσαρία υποστήριξε τη συνολική παστέλ παλέτα του δωματίου..

Ζεστές αποχρώσεις

Ουδέτερος σχεδιασμός

Για να δημιουργήσετε ένα εσωτερικό με αντίθεση, ο φωτεινός τόνος της ταπετσαρίας είναι κατάλληλος ως φόντο για σκούρα στοιχεία διακόσμησης, κορνίζες, λάμπες και εξοπλισμό.

Ταπετσαρία και πολυθρόνες σε αρμονία

Ελαφριά ταπετσαρία με διακριτικό, αλλά ενδιαφέρον μοτίβο ήταν χρήσιμο σε αυτό το ζεστό σαλόνι σε κιτρινωπούς τόνους, με επένδυση πολυθρόνων, ιδανικά για το σχεδιασμό τοίχων και ανοιγμάτων παραθύρων.

Με ξύλινα δοκάρια

Ταπετσαρία σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις ξύλου ταιριάζει απόλυτα με ξύλινα δοκάρια στην οροφή και φαρδιά πλαίσια για καθρέφτες, που αντηχούν με ένα τραπεζάκι σαλονιού από ελαφρύ ξύλο.

Φόντο για πάνελ

Η ταπετσαρία χωρίς έντονο μοτίβο έχει γίνει ένα εξαιρετικό υπόβαθρο για ένα πάνελ συναρμολογημένο από τμήματα του χάρτη.

Art Nouveau

Ταπετσαρία με ζωική εκτύπωση σε ανοιχτόχρωμο φόντο έχει γίνει μια άξια προσθήκη στο εσωτερικό του Art Nouveau, εξομαλύνοντας μερικά φωτεινά και αντίθετα στοιχεία.

Ουδέτερο εσωτερικό

Σαλόνι σε ανοιχτόχρωμα χρώματα μέντας

Ταπετσαρία χωρίς μοτίβο

Φωτογραφική ταπετσαρία – αναβίωση της πρώην τάσης

Πριν από μερικές δεκαετίες, ήταν πολύ δημοφιλές στη χώρα μας να διακοσμήσετε έναν από τους τοίχους ενός δωματίου με ταπετσαρία φωτογραφιών. Σήμερα, είναι σχεδόν αδύνατο να συναντήσετε το σχέδιο ενός μοντέρνου καθιστικού με την εικόνα ενός καταρράκτη ή ενός κωνοφόρου δάσους σε μία από τις επιφάνειες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το χαρτί photowall έχει βυθιστεί στη λήθη και δεν χρησιμοποιείται πλέον ως διακόσμηση τοίχων για χώρους κατοικιών. Σας φέρνουμε στην προσοχή αρκετές επιλογές για μοντέρνα σχέδια σχεδιασμού καθιστικών με μια πρωτότυπη εφαρμογή της μισο-ξεχασμένης πλέον τάσης του τέλους της τελευταίας χιλιετίας..

Φωτογραφία ταπετσαρία στους τοίχους

Ένα μεγάλο δωμάτιο είναι σίγουρα απαραίτητο για μια τέτοια σκούρα ταπετσαρία με ράφια βιβλίων. Υπάρχει άφθονος χώρος σε αυτό το σαλόνι, καθώς και αρκετές μεγάλες πόρτες με ένθετο γυαλί για να φαίνεται το δωμάτιο ακόμα μεγαλύτερο..

Ένα άλλο παράδειγμα με «σχολαστικός» ταπετσαρία, αλλά ήδη σε ένα ελαφρύτερο σαλόνι και ως τοίχο με έμφαση, μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους ιδιοκτήτες ενός ευρύχωρου δωματίου με ψηλά ταβάνια.

Ταπετσαρία για πολυτελές δωμάτιο

Η ταπετσαρία για ένα πολυτελές σαλόνι με μποέμ σκηνικό συνεχίστηκε στα υφάσματα για τα παράθυρα και την επένδυση άνετων καρεκλών σε στιλ ροκοκό. Όλα μαζί επέτρεψαν να δημιουργηθεί η ατμόσφαιρα ενός άνετου και βασιλικού πολυτελούς σαλονιού.

Χάρτης στον τοίχο

Μια ενδιαφέρουσα προσθήκη σε αυτό το μικρό αστικό σαλόνι ήταν ένας τοίχος διακοσμημένος με ταπετσαρίες φωτογραφιών στην ιδέα ενός χάρτη της πόλης. Η διακριτική αλλά πρωτότυπη προφορά έκανε το εσωτερικό πιο εξατομικευμένο.

Κορμοι δεντρων

Ο μη τετριμμένος σχεδιασμός του μοντερνιστικού καθιστικού συμπληρώθηκε με ταπετσαρία που απεικόνιζε κορμούς δέντρων σε σκούρο φόντο. Φωτεινά σημεία κλωστοϋφαντουργίας, χαλιά, έπιπλα σε πλούσια χρώματα φαίνονται απίστευτα γιορτινά σε ένα τέτοιο γραφικό φόντο.

Μεταμφιεσμένη πόρτα

Αυτό το μικρό σαλόνι δεν μπορεί να αρνηθεί την πρωτοτυπία και όλα χάρη στην ασυνήθιστη εκτύπωση της ταπετσαρίας που χρησιμοποιήθηκε για τη διακόσμηση ενός από τους τοίχους και την πόρτα. Η πόρτα, μεταμφιεσμένη με αυτόν τον τρόπο, κρύβει την είσοδο στο καμαρίνι..

Δασικό κίνητρο

Τοίχος προφοράς στο σαλόνι – επιλέξτε τη σωστή ταπετσαρία

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού είναι εξοικειωμένοι με την τεχνική σχεδιασμού, η οποία συνίσταται στη διακόσμηση ενός από τους τοίχους του δωματίου με αντίθεση χρώματος ή εκτύπωσης σε σχέση με άλλες επιφάνειες και είναι σε θέση να εφαρμόσουν μια τέτοια λύση σχεδιασμού στο σαλόνι τους χωρίς τη βοήθεια επαγγελματιών Το Ας δούμε μερικά παραδείγματα ενδιαφέρουσων επιλογών για την εφαρμογή τόνων χρησιμοποιώντας ταπετσαρία για ένα κοινό οικογενειακό δωμάτιο..

Επικεντρωθείτε στο τζάκι

Ελαφριά προφορά

Για τους σχεδόν λευκούς τοίχους του σαλονιού, η επιφάνεια έμφασης έχει γίνει μια γέφυρα που συνδέει τη διακόσμηση του δωματίου με έπιπλα και είδη διακόσμησης. Απαιτείται μικρή ποσότητα ταπετσαρίας ανά τοίχο, οπότε δεν μπορείτε να εξοικονομήσετε το κόστος του υλικού και να κάνετε την προφορά πραγματικά πολυτελή.

Μέρος του τοίχου

Ως προφορά, μπορείτε να διακοσμήσετε όχι ολόκληρο τον τοίχο, αλλά μόνο ένα μέρος του. Για παράδειγμα, ο χώρος κοντά στο τζάκι ή το μέρος του τοίχου πίσω από τον καναπέ. Έτσι, όχι μόνο ο χώρος χωρίζεται σε ζώνες, αλλά και τονίζεται η εστίαση της προσοχής, ένα αντικείμενο για το οποίο οι κάτοικοι μπορούν να είναι περήφανοι..

Φωτεινή εκτύπωση

Παπαρούνες στον τοίχο

Ένα άλλο παράδειγμα διακόσμησης ενός χώρου κοντά στο τζάκι χρησιμοποιώντας μια φωτεινή εκτύπωση ταπετσαρίας προφοράς. Σε αυτή την περίπτωση, το τζάκι, ως σημείο εστίασης, επισημαίνεται επίσης δομικά..

Ελαφρύ σχέδιο

Ο τοίχος με έμφαση μπορεί να μην είναι πολύ φωτεινός και να διαφέρει από τη γενική διακόσμηση τοίχου μόνο με την παρουσία εκτύπωσης. Αλλά ακόμη και η απουσία φωτεινών σημείων δεν εμποδίζει αυτό το μέρος του σαλονιού να προσελκύσει θέα..

Έμφαση στον καναπέ

Μια ενδιαφέρουσα επιλογή για την επιλογή όχι ολόκληρου του τοίχου, αλλά μόνο ενός μέρους του πίσω από τον καναπέ. Ως το κύριο έπιπλο στο σαλόνι.

Σκούρο ντεκόρ σε ουδέτερο φόντο

Για εσωτερικούς χώρους στους οποίους χρησιμοποιούνται ενεργά, κορεσμένα χρώματα σε διακόσμηση και επίπλωση. Θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία προφοράς σε ουδέτερους τόνους, χωρίς έντονα μοτίβα. Τότε θα είναι οπτικά ευκολότερο για τα νοικοκυριά και τους επισκέπτες να εκτιμήσουν ολόκληρη τη διακόσμηση του δωματίου..

Ταιριάζει με το χρώμα της επίπλωσης

Λουλουδένιο μοτίβο

Αυτή η ταπετσαρία επιφάνειας προφοράς επιλέχθηκε λόγω «φυσικός» εικόνα. Το στολίδι με λουλούδια ταιριάζει καλύτερα σε είδη διακόσμησης και έπιπλα από φυσικό ξύλο..

Ετερόκλητο σχέδιο

Για μια μινιμαλιστική ρύθμιση του καθιστικού με μερικές φωτεινές πινελιές, είναι κατάλληλη μια ταπετσαρία τοίχου με ενεργή εκτύπωση, μονόχρωμη ή με πολλά χρώματα..

Φωτεινά λουλούδια

Ένας τοίχος με έμφαση μπορεί να μοιάζει με έναν τεράστιο φωτεινό πίνακα, εάν όλες οι άλλες επιφάνειες έχουν τελειώσει σε ουδέτερα και πολύ ανοιχτά χρώματα..

Calρεμη παλέτα

Ταπετσαρία μεγάλης εκτύπωσης

Υφαντική ταπετσαρία – ένα πολυτελές υλικό σε παραδοσιακό περιβάλλον

Οι υφασμάτινες ταπετσαρίες με ή χωρίς ανάγλυφο έχουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των ομολόγων τους κατασκευασμένες από συνθετικές πρώτες ύλες. Είναι μη τοξικά, ασφαλή για τους ανθρώπους και το περιβάλλον, εύκολο στην εγκατάσταση και τη συντήρηση, για να μην αναφέρουμε την κομψή τους εμφάνιση. Μεταξύ των μειονεκτημάτων αυτού του τύπου υλικού για διακόσμηση, μόνο ένα αρκετά υψηλό κόστος μπορεί να ονομαστεί.

Υφαντική ταπετσαρία

Η υφασμάτινη ταπετσαρία μπορεί να προσθέσει μια νότα πολυτέλειας σε κάθε εσωτερικό σαλόνι. Και αν, ταυτόχρονα, εναρμονίζονται επίσης τέλεια με χαλιά, υφάσματα για παράθυρα και μαλακές ζώνες, τότε η διακόσμηση του δωματίου θα αποδειχθεί ότι είναι βασιλικά άνετη..

Ανάγλυφη ταπετσαρία

Μια ενδιαφέρουσα διακόσμηση υφασμάτινης ταπετσαρίας έγινε μια βασική στιγμή στη δημιουργία της έννοιας του σχεδιασμού ενός σαλονιού και παρέμεινε το πιο εντυπωσιακό κομμάτι της..

Ριγέ

Ένα πολυτελές σαλόνι σε ανοιχτόχρωμα χρώματα απαιτεί κατάλληλη διακόσμηση τοίχων. Αυτή η ριγέ ανάγλυφη ταπετσαρία τεντώνει οπτικά το δωμάτιο και διευρύνει το χώρο με ένα ελαφρύ, παστέλ φόντο..

Με επιχρύσωση

Ένα άλλο παράδειγμα κομψότητας και πολυτέλειας στο σαλόνι, οι τοίχοι του οποίου είναι διακοσμημένοι με επιχρυσωμένη ταπετσαρία, που αντικατοπτρίζεται στα στοιχεία σχεδίασης της διακόσμησης..

Μοτίβο Winsor

Ουδέτερη εκτύπωση

Διακόσμηση τμήματος τοίχου

Φωτεινή εκτύπωση ταπετσαρίας – ένα ενδιαφέρον εσωτερικό σαλόνι

Ορισμένα οικογενειακά δωμάτια με παραδοσιακή επίπλωση και ανοιχτόχρωμα έπιπλα και διακόσμηση χρειάζονται απλώς έναν αναζωογονητικό παράγοντα. Και η ταπετσαρία με ένα ενεργό, πιασάρικο μοτίβο μπορεί να γίνει ένας τέτοιος καταλύτης για τη διάθεση..

Πλούσιο σχέδιο

Μωβ ταπετσαρία

Φωτεινή εκτύπωση ταπετσαρίας

Ταραχή χρωμάτων

Σκούρο ταπετσαρία για αισθητική ποικιλία στο εσωτερικό

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού δεν φοβούνται να χρησιμοποιήσουν σκούρες αποχρώσεις στην παλέτα χρωμάτων ταπετσαρίας για να διακοσμήσουν έναν ή και περισσότερους τοίχους του σαλονιού. Και οι σχεδιαστές είναι πρόθυμοι να προσφέρουν επιλογές ταπετσαρίας με σκούρο μοτίβο ή φόντο για να τονίσουν τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού ενός κοινού δωματίου..

Σκούρο ταπετσαρία

Σκούρος τοίχος προφοράς

Ένας τοίχος προφοράς που χρησιμοποιεί σκούρους τόνους ταπετσαρίας δημιουργεί ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα που είναι αξέχαστο, μη τετριμμένο και έχει την προσωπικότητα που πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού φιλοδοξούν..

Ανιμαλιστική

Η σκούρα ταπετσαρία των ζώων είναι κυριολεκτικά φτιαγμένη για αυτό το εκλεκτικό σαλόνι με πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία διακόσμησης σε ασυνήθιστα σχήματα και χρώματα.

Σκούρο γκρι ταπετσαρία

Όλες οι αποχρώσεις του γκρι

Ασυνήθιστο εσωτερικό

Σκούρα σκιά ταπετσαρίας

Σκούρο φόντο