100 ιδέες κουζίνας

Για τους περισσότερους Ρώσους, η κουζίνα είναι κάτι περισσότερο από ένας χώρος μαγειρέματος. Στον χώρο της κουζίνας μαζεύεται όλη η οικογένεια το βράδυ, γίνονται κοινά δείπνα τα Σαββατοκύριακα και ακόμη και η υποδοχή ιδιαίτερα στενών επισκεπτών μπορεί να γίνει σε αρκετά τετραγωνικά μέτρα αυτού του πολυλειτουργικού δωματίου. Είναι αδύνατο να μετρήσετε όλες τις επιλογές που εκτελούνται συχνά από ένα πολύ μέτριο δωμάτιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επισκευή ενός χώρου κουζίνας είναι τόσο ευχάριστη όσο και πολύ επίπονη, υπεύθυνη απασχόληση. Πρέπει να επιλυθούν πάρα πολλά ερωτήματα και διλήμματα – ποια υλικά να επιλέξετε για διακόσμηση για να μην υποφέρετε από συνεχή καθαρισμό, πώς να τακτοποιήσετε έπιπλα και οικιακές συσκευές για να εξασφαλίσετε τον απαραίτητο αριθμό συστημάτων αποθήκευσης και επιφάνειες εργασίας και πώς κάντε το εσωτερικό της κουζίνας όμορφο, μοντέρνο και άνετο … Εάν επιλέξετε πρακτικότητα, λειτουργικότητα και ακόμη και κάποια αυστηρότητα στο σχεδιασμό του χώρου της κουζίνας, τότε το μοντέρνο στυλ είναι για εσάς. Αρμονικό, αρκετά ευέλικτο και ευέλικτο, μοντέρνο στυλ στο σχεδιασμό των χώρων κουζίνας, μετατρέπεται εύκολα στις ανάγκες των ιδιοκτητών για να δημιουργήσει ένα πραγματικά άνετο, εξαιρετικά λειτουργικό και ταυτόχρονα άνετο εσωτερικό.

Εσωτερικό κουζίνας σε μοντέρνο στιλ

Πρωτότυπα φινιρίσματα κουζίνας

Σύγχρονο στιλ για τον χώρο της κουζίνας

Το ίδιο το όνομα «μοντέρν» προτείνει πολλές γενικεύσεις. Σε αυτό το στυλ, οι σχεδιαστές και οι πελάτες τους μπορούν εύκολα να βρουν τα κίνητρα τέτοιων στυλ όπως μοντέρνα, υψηλής τεχνολογίας, σοφίτα και ακόμη και πρωτοπορία. Υπάρχει όμως κάποια «σκελετός» τα κύρια κίνητρα, τα οποία δίνουν πάντα την παρουσία του μοντέρνου στυλ ως βάση για το σχεδιασμό ενός συγκεκριμένου δωματίου και η κουζίνα δεν αποτελεί εξαίρεση:

  • το μοντέρνο στυλ αγαπά το χώρο και το φως – εάν είναι δυνατόν να επεκτείνετε τις πόρτες και να αντικαταστήσετε τα παράθυρα με πολύ μεγαλύτερα, τότε αυτό πρέπει να γίνει, εάν η κουζίνα είναι μέρος του καθιστικού και της τραπεζαρίας, τότε χρησιμοποιείται ένα ανοιχτό σχέδιο τακτοποιήστε τον κοινό χώρο.
  • αρχή «λιγότερα είναι καλύτερα» αντικατοπτρίζει με ακρίβεια την έννοια του μοντέρνου στυλ – ελάχιστη διακόσμηση και διακοσμήσεις, μέγιστη πρακτικότητα και λειτουργικότητα.
  • Οι οικιακές συσκευές υψηλής τεχνολογίας δεν γίνονται μόνο ένα μέρος του εσωτερικού, αλλά το σημείο εστίασης, δεν συνηθίζεται να το κρύβουμε πίσω από τις προσόψεις.
  • απλές και σαφείς μορφές – η βάση της επίπλωσης σε μοντέρνο στιλ.
  • δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στον φωτισμό, φυσικό και τεχνητό. οι συσκευές φωτισμού όχι μόνο ζωντανεύουν το χώρο στον χώρο εργασίας και τραπεζαρίας, αλλά λειτουργούν και ως διακοσμητικά στοιχεία.

Εσωτερικό σε αντίθεση

Για ευρύχωρη κουζίνα

Σκούρα στοιχεία σε λευκό φόντο

Επιλέγοντας τη διάταξη του συνόλου της κουζίνας

Παρόλο που η επιλογή της διάταξης για ένα σύνολο επίπλων δεν συνδέεται με τη στιλιστική απόδοση του εσωτερικού, αυτό είναι ένα απαραίτητο και πρωταρχικό μέτρο. Ολόκληρη η εικόνα του χώρου της κουζίνας και η θέση αυτού ή αυτού του τύπου φινιρίσματος εξαρτώνται από το πώς θα βρίσκονται τα συστήματα αποθήκευσης, οι οικιακές συσκευές και οι επιφάνειες εργασίας (είναι προφανές ότι η τραπεζαρία και, για παράδειγμα, μια ποδιά κουζίνας, όχι μόνο μπορεί, αλλά πρέπει επίσης να διακοσμηθεί με διαφορετικά υλικά).

Διακόσμηση μοντέρνας κουζίνας

Φωτεινό σχέδιο του νησιού της κουζίνας

Μια από τις πιο πρακτικές και ευέλικτες επιλογές για τη θέση ενός σετ επίπλων είναι η γωνιακή διάταξη (σχήματος L). Αυτή η μέθοδος τακτοποίησης επίπλων και οικιακών συσκευών είναι κατάλληλη τόσο για δωμάτια με μικρό μέγεθος όσο και για πιο ευρύχωρες κουζίνες. Σε μια μεγάλη κουζίνα, η γωνιακή διάταξη συνήθως συμπληρώνεται από ένα νησί που εκτελεί πολλές λειτουργίες. Αυτή η ανεξάρτητη μονάδα γίνεται η βάση για την ενσωμάτωση της εστίας, και μερικές φορές ο νεροχύτης, η επέκταση του πάγκου του καθιστά το νησί όχι μόνο μια επιφάνεια εργασίας, αλλά και ένα μέρος για σύντομα γεύματα. Είναι όλα. για να μην αναφέρουμε τις πολλές παραλλαγές στο θέμα των συστημάτων αποθήκευσης – από αρθρωτά ντουλάπια και συρτάρια έως ανοιχτά ράφια με φωτισμό.

Πολύχρωμο σχέδιο

Αφθονία χιονισμένων επιφανειών

Αντιπαραβαλλόμενοι συνδυασμοί

Μία από τις τροποποιήσεις της γωνιακής διάταξης του σετ επίπλων είναι η προσθήκη μιας χερσονήσου στο σύνολο. Έτσι, μπορείτε να αυξήσετε τον αριθμό των συστημάτων αποθήκευσης και να κανονίσετε μια θέση για σύντομα γεύματα (πρωινό, απογευματινό τσάι, μόνο ένα σνακ), και στην περίπτωση μιας μικρής οικογένειας και μόνιμου χώρου φαγητού.

Πρωτότυπες λύσεις χρώματος

Γωνιακή διάταξη με χερσόνησο

Διάταξη και χερσόνησος σε σχήμα L

Η διάταξη μιας σειράς του συνόλου κουζίνας είναι κατάλληλη για μικρούς χώρους κουζίνας στους οποίους είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια τραπεζαρία – τραπέζι και καρέκλες για οικογενειακά γεύματα και, ενδεχομένως, υποδοχή επισκεπτών. Εάν η κατοικία έχει τη δυνατότητα να οργανώσει την τραπεζαρία ως ξεχωριστό δωμάτιο ή μέρος του σαλονιού, τότε ο χώρος της κουζίνας με σετ μιας σειράς συμπληρώνεται από ένα νησί. Σε αυτή την περίπτωση, το νησί γίνεται ένα βοήθημα στην ενσωμάτωση οικιακών συσκευών, την τοποθέτηση συστημάτων αποθήκευσης και επιφανειών εργασίας, τα οποία συχνότερα λείπουν με μια σειρά (γραμμική) διάταξη του συνόλου επίπλων..

Πολυλειτουργικό νησί

Πρωτότυπη απόδοση του νησιού

Ασυνήθιστο σύνολο επίπλων

Διάταξη μονής σειράς και νησί

Συνιστάται η χρήση παράλληλου σχεδιασμού σε στενά περάσματα. Σε τέτοιους χώρους, δεν υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης τραπεζαρίας ή νησιού κουζίνας, ακόμη και τοποθέτησης πάγκου για σύντομα γεύματα. Αλλά τα συστήματα αποθήκευσης που βρίσκονται και στις δύο πλευρές του δωματίου, οι ενσωματωμένες συσκευές και οι πάγκοι θα δημιουργήσουν μια πλήρη βάση για το μαγείρεμα και άλλες διαδικασίες εργασίας..

Παράλληλη διάταξη

Τελειώνοντας σε μια μοντέρνα κουζίνα – επιλέγοντας πρακτικά και όμορφα υλικά

Σε κανένα άλλο δωμάτιο, ίσως, τόσο μεγάλη προσοχή δίνεται στην επιλογή των υλικών φινιρίσματος. Η ιδιαιτερότητα της λειτουργικότητας του χώρου της κουζίνας αφήνει αποτύπωμα στα κριτήρια επιλογής υλικών για τη διακόσμηση της οροφής, των τοίχων και του δαπέδου. Υψηλή υγρασία, σταθερές πτώσεις θερμοκρασίας, πιθανή έκθεση σε σταγόνες θερμού λίπους στην επιφάνεια και πολλά άλλα – το φινίρισμα πρέπει να είναι ανεπιτήδευτο κατά τη λειτουργία και να μπορεί να καθαριστεί.

Συνδυασμός υλικών φινιρίσματος

Λευκές επιφάνειες

Δημιουργικός σχεδιασμός μιας μεγάλης κουζίνας

Οι σπάνιες σύγχρονες κουζίνες κάνουν χωρίς την τοποθέτηση κουκούλας, η οποία βοηθά όχι μόνο να αντιμετωπίσει τον καθαρισμό του αέρα στο δωμάτιο από τις μυρωδιές του μαγειρέματος και την καύση, αλλά επίσης βοηθά στην παγίδευση των μικρότερων σταγονιδίων λίπους. Αλλά ακόμη και η παρουσία μιας ισχυρής κουκούλας δεν απαλλάσσει τις επιφάνειες της κουζίνας από πιθανή μόλυνση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επιλέγονται μείγματα για χρώση που μπορούν να καθαριστούν με ένα υγρό σφουγγάρι, για επένδυση τοίχων είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν πάνελ που μπορούν να ανεχθούν εύκολα ακόμη και τα αποτελέσματα των καθαριστικών (όχι λειαντικά), ακόμη και για ποδιά κουζίνας, υλικά που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες (κεραμικά, γυαλί, χάλυβας).

Ελαφριά εικόνα της κουζίνας

Φωτεινό, πολύχρωμο σχέδιο

Για το φινίρισμα της οροφής σε μια μοντέρνα κουζίνα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τις απλούστερες μεθόδους διακόσμησης. Εάν η επιλογή σας έπεσε σε ψευδοροφή, τότε δεν πρέπει να το εκτελέσετε σε πολλά επίπεδα, ακόμη και αν υπάρχει μεγάλο ύψος δωματίου. Αλλά οι ενσωματωμένοι λαμπτήρες θα είναι χρήσιμοι. Εάν χρησιμοποιείτε δομή έντασης, τότε είναι καλύτερο να περιοριστείτε σε ένα απλό λευκό χιόνι, χωρίς εκτύπωση φωτογραφιών και άλλη διακόσμηση. Η επικόλληση της οροφής με ταπετσαρία έχει αναγνωριστεί από καιρό ως η πιο μη πρακτική επιλογή για το φινίρισμα των επιφανειών οροφής στο χώρο της κουζίνας. Η μέθοδος είναι φθηνή, αλλά εξαιρετικά βραχύβια.

Προσόψεις

Τραπέζι από ξύλο

Σχέδιο λευκής σοκολάτας

Για διακόσμηση τοίχων σε μοντέρνα κουζίνα, μπορείτε να επιλέξετε υλικά με μεγάλη ποικιλία χαρακτηριστικών και μεθόδων εφαρμογής. Το μόνο που πρέπει να τους ενώσει είναι η ουδετερότητα του συνδυασμού χρωμάτων. Το φινίρισμα σε μια μοντέρνα κουζίνα παίζει το ρόλο ενός φόντου στο οποίο το κύριο κομμάτι του εσωτερικού – ένα σετ κουζίνας – θα πρέπει να φαίνεται θεαματικό. Εάν χρησιμοποιείται έντυπη διακόσμηση, είναι μόνο ως έγχρωμη διακόσμηση επιφάνειας. Ένας τέτοιος τοίχος μπορεί να είναι ένα αεροπλάνο στην τραπεζαρία ή μια ποδιά κουζίνας..

Διακόσμηση τοίχου με υφή

Συνδυασμένο φινίρισμα

Από το στυλ της σοφίτας, το μοντέρνο στυλ κληρονόμησε τον δανεισμό ορισμένων τεχνικών φινιρίσματος επιφάνειας, συμπεριλαμβανομένης της μίμησης ή της επεξεργασίας πραγματικών τοιχοποιιών. Οι βιομηχανικές νότες, η πρωτότυπη εμφάνιση και η ανάγλυφη προφορά δημιουργούν τη χρήση πλινθοδομής ακόμη και σε μια μικρή επιφάνεια.

Πλινθοδομή στην κουζίνα

Πλινθοδομή ως φινίρισμα

Ο καλύτερος τρόπος για να διακοσμήσετε μια πλάτη κουζίνας είναι να χρησιμοποιήσετε κεραμικά πλακίδια ή ψηφιδωτά. Και σε αυτό, το μοντέρνο στυλ είναι αλληλέγγυο με τις παραδοσιακές τάσεις στο σχεδιασμό των χώρων. Είναι δύσκολο να βρούμε μια πιο πρακτική, ασφαλή και ανθεκτική επιλογή για επένδυση επιφάνειας, η οποία εκτίθεται συνεχώς σε διάφορους τύπους επιρροών – από υψηλή υγρασία έως ζεστό λίπος. Συχνά, σε έργα μοντέρνου σχεδιασμού, μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την επένδυση επιφάνειας πάνω από την κάτω βαθμίδα των ντουλαπιών κουζίνας μέχρι την οροφή. Αυτή η προσέγγιση είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους χώρους της κουζίνας, όπου η ανώτερη βαθμίδα του σετ επίπλων αντικαθίσταται από ανοιχτά ράφια για να δημιουργήσει μια πιο ελαφριά εικόνα του χώρου..

Τελειώνοντας την ποδιά της κουζίνας

Κεραμικά φινιρίσματος ποδιάς

Ανοιχτό σχέδιο

Επιλογή υλικών φινιρίσματος

Πολλές απαιτήσεις επιβάλλονται στο δάπεδο στο χώρο της κουζίνας – από αντοχή έως υψηλή υγρασία έως τη δυνατότητα καθαρισμού με χημικά. Η ιδανική επιλογή είναι τα κεραμίδια από πορσελάνη, τα οποία θα δημιουργήσουν μια αξιόπιστη και ανθεκτική επίστρωση. Ταυτόχρονα, η επιλογή της παλέτας χρωμάτων είναι απίστευτα ευρεία – μπορείτε να δημιουργήσετε απομίμηση ξύλινης σανίδας δαπέδου ή χρήση μαρμάρινης επιφάνειας. Αλλά αυτή η μέθοδος δεν είναι φθηνή, επομένως, συχνά με τη βοήθεια κεραμικών, το πάτωμα κατασκευάζεται μόνο στην περιοχή εργασίας και στο τμήμα τραπεζαρίας χρησιμοποιείται πολυστρωματικό ή λινέλαιο που μιμείται ξύλο..

ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΔΑΠΕΔΟΥ

Ανοιχτά ράφια του νησιού της κουζίνας

Συνονθύλευμα στο πάτωμα

Οι προσόψεις κουζίνας είναι το κύριο στοιχείο του εσωτερικού μιας σύγχρονης κουζίνας

Προφανώς, ολόκληρη η εικόνα του χώρου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εμφάνιση των προσόψεων της κουζίνας (πόρτες ντουλαπιών). Η επιλογή της παλέτας χρωμάτων, της υφής, της ποιότητας του υλικού εκτέλεσης και ακόμη και των εξαρτημάτων θα καθορίσει όχι μόνο τον σχεδιασμό ολόκληρης της κουζίνας, αλλά και τη ζωή των επίπλων..

Σύγχρονες κομψές προσόψεις

Φωτεινή και ευρύχωρη κουζίνα

Χιονάτη γυαλάδα

Το μοντέρνο στυλ αντιπροσωπεύει τη συνοπτικότητα και την απλότητα της εκτέλεσης – οι αυστηρές γραμμές και οι σαφείς μορφές τίθενται στην πρώτη γραμμή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πιο κοινή έκδοση ενός σετ κουζίνας είναι ντουλάπια με απολύτως λείες προσόψεις. Απλώς πρέπει να αποφασίσετε για το συνδυασμό χρωμάτων και να επιλέξετε μια γυαλιστερή ή ματ επιφάνεια. Προφανώς, οι γυαλιστερές προσόψεις συμβάλλουν στην οπτική επέκταση του χώρου και είναι πολύ σχετικές με μικρές κουζίνες. Αλλά ταυτόχρονα, τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι σαφώς ορατά σε γυαλιστερές επιφάνειες και θα υπάρχουν πολλά, επειδή τα ερμάρια ανοίγουν πιέζοντας μαγνητικές κλειδαριές, δεν υπάρχουν λαβές σε λείες προσόψεις.

Αντίθετη κουζίνα

Ομαλές αυστηρές προσόψεις

Χιονισμένες προσόψεις

Η επιλογή των χρωμάτων για την εκτέλεση του σετ κουζίνας είναι σημαντική όχι μόνο για το σχηματισμό της εικόνας ολόκληρου του δωματίου, αλλά επηρεάζει επίσης τη συχνότητα καθαρισμού σε αυτό. Οι φωτεινές επιφάνειες, σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, είναι πολύ πιο εύκολο να καθαριστούν, σχεδόν δεν δείχνουν ίχνη σταγόνων νερού και δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ οι σκοτεινές επιφάνειες απαιτούν συνεχή συντήρηση. Μεταξύ άλλων, τα μπροστινά φωτιστικά είναι ιδανικά για μικρές κουζίνες, συμβάλλοντας στην οπτική μεγέθυνση του δωματίου. Μια χιονισμένη κουζίνα δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα, για μεγάλο χρονικό διάστημα ο σχεδιασμός σας θα είναι σχετικός, δημιουργώντας μια καθαρή, ελαφριά, ελαφριά εικόνα του χώρου της κουζίνας..

Χιόνι-λευκό σύνολο επίπλων

Κουζίνα ως μέρος του σαλονιού

Κουζίνα-τραπεζαρία σε μοντέρνο στιλ

Προκειμένου το χιόνι-λευκό σετ κουζίνας να φαίνεται το πιο εντυπωσιακό, είναι καλύτερο να επιλέξετε πιο φωτεινά χρώματα για το φινίρισμα των επιφανειών της κουζίνας. Για παράδειγμα, δάπεδο «κάτω από το δέντρο» και ο μάλλον πολύχρωμος σχεδιασμός της ποδιάς της κουζίνας μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικό υπόβαθρο για ένα ελαφρύ σύνολο επίπλων.

Συνδυασμός λευκού και ξύλου

Βιομηχανικές σημειώσεις

Ασυνήθιστος πάγκος

Μία από τις επιλογές για την επιλογή μιας χρωματικής παλέτας για ένα σετ κουζίνας, συμβάλλοντας στην οπτική επέκταση του χώρου και στην οπτική αύξηση του ύψους του δωματίου, είναι η χρήση ενός ελαφρού τόνου για την εκτέλεση της ανώτερης βαθμίδας κρεμαστών ντουλαπιών ή ανοιχτών ράφια και μια πιο σκούρα, κορεσμένη απόχρωση για συστήματα αποθήκευσης δαπέδου..

Σκούρο κάτω - ελαφρύ πάνω μέρος

Ασυνήθιστη παλέτα χρωμάτων

Παστέλ αποχρώσεις

Το γκρι μπορεί να ονομαστεί με ασφάλεια ένα αγαπημένο στο σχηματισμό ενός μοντέρνου εσωτερικού στυλ. Διάφορες αποχρώσεις του γκρι χρησιμοποιούνται τόσο ως τελειώματα φόντου όσο και για έπιπλα. Δεν μπορείτε να βρείτε έναν πιο ουδέτερο και λιτό τόνο. Αυτό ακριβώς είναι το σκηνικό της κουζίνας – ουδέτερο και κατάλληλο για όλους όσους βρίσκονται σε μια μοντέρνα κουζίνα. Το γκρι χρώμα των προσόψεων της κουζίνας συνδυάζεται τέλεια με λευκά εσωτερικά στοιχεία και τη λάμψη επιφανειών χρωμίου των οικιακών συσκευών.

Κουζίνα σε γκρι χρώμα

Προσόψεις σε γκρι τόνο

Σκούρο γκρι τόνος για προσόψεις

Ευχάριστο για τα χρώματα των ματιών

Γκρι κουζίνα

Διακόσμηση και μοντέρνο στιλ

Παρά το γεγονός ότι το μοντέρνο στυλ έχει απορροφήσει κάποια κίνητρα μινιμαλισμού, η διακόσμηση δεν είναι ξένη σε αυτό. Είναι σημαντικό μόνο να σημειωθεί ότι οι περισσότερες φορές εντελώς λειτουργικά αντικείμενα λειτουργούν ως διακοσμητικά στοιχεία. Για παράδειγμα, τα όμορφα, πρωτότυπα και ακόμη και ασυνήθιστα φωτιστικά γίνονται μια διακόσμηση της κουζίνας, εκτός από την εκτέλεση των κύριων λειτουργιών τους. Συχνά, οι μικρές κουκούλες μεταμφιέζονται σε κρεμαστούς πολυελαίους με πολλά λαμπερά διακοσμητικά στοιχεία. Κατεβαίνοντας την εστία ή τη σόμπα, μια τέτοια κουκούλα όχι μόνο βοηθά στον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα, αλλά και διακοσμεί τη μοντέρνα εικόνα της..

Πρωτότυποι πολυέλαιοι-κουκούλες

Εστίαση στον φωτισμό

Φωτισμός ως διακόσμηση

Πολυλειτουργικό σύστημα φωτισμού

Ο οπίσθιος φωτισμός του πυθμένα των κρεμαστών ντουλαπιών βοηθά στην παροχή του απαραίτητου επιπέδου φωτισμού για τους πάγκους, στους οποίους πραγματοποιούνται οι περισσότερες από τις διαδικασίες εργασίας. Ο φωτισμός του κάτω μέρους των συστημάτων αποθήκευσης κουζίνας έχει σχεδιαστεί περισσότερο για εσωτερική διακόσμηση – τα έπιπλα φαίνεται να επιπλέουν πάνω από το πάτωμα και φαίνονται απίστευτα μοντέρνα. Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορείτε να ανάψετε το κεντρικό φως στο χώρο της κουζίνας, περιορίζοντας τον εαυτό σας στον χαμηλότερο φωτισμό, αν βγείτε το βράδυ για να πιείτε ένα ποτήρι νερό.

Αρχικός οπίσθιος φωτισμός

Κάτω φωτισμός

Ο χώρος της κουζίνας χρειάζεται κουρτίνες, περσίδες ή κουρτίνες; Όλα εξαρτώνται από το μέγεθος των παραθύρων, την κλίμακα του ίδιου του δωματίου και τη θέση του δωματίου σε σχέση με τα βασικά σημεία. Το μοντέρνο στυλ αντιπροσωπεύει τον μέγιστο δυνατό φωτισμό των χώρων μέσω του ηλιακού φωτός – τα μεγάλα παράθυρα και η απουσία κουρτίνας σε αυτά συμβάλλουν σε αυτό. Αλλά αν η κουζίνα σας βλέπει νότια ή βρίσκεται σε εκείνο το μέρος ενός ιδιωτικού σπιτιού που βλέπει στο δρόμο και πρέπει απλώς να προστατευτείτε από το φως και τα αδιάκριτα μάτια, η διακόσμηση των παραθύρων μπορεί να είναι ένας λόγος για να δημιουργήσετε μια χρωματική ή υφή έμφαση. το εσωτερικό της κουζίνας.

Κουρτίνες στο χώρο της κουζίνας

Ρολά για την κουζίνα

Μοντέρνο στυλ για μικρές κουζίνες

Ο λιτός χώρος της κουζίνας αφήνει αποτύπωμα όχι μόνο στην επιλογή της διάταξης του συνόλου επίπλων, στον αριθμό των ενσωματωμένων συσκευών και στο μέγεθος των πάγκων, αλλά και στην επιλογή της παλέτας χρωμάτων του φινιρίσματος και την εκτέλεση των προσόψεων της κουζίνας. Η καλύτερη επιλογή για το χρωματικό σχέδιο είναι οι ανοιχτές αποχρώσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν στην οπτική αύξηση του χώρου, δημιουργώντας μια ελαφριά και φρέσκια εικόνα του δωματίου. Αλλά οι ελαφριές επιφάνειες πρέπει να αραιωθούν, φέρνοντας ποικιλία χρωμάτων στο εσωτερικό. Ο ευκολότερος και αποτελεσματικότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι η χρήση ξύλινων επιφανειών ή απομιμήσεών τους – δάπεδα, πάγκοι, ανοιχτά ράφια από ξύλο θα είναι ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα στις χιονισμένες επιφάνειες του χώρου της κουζίνας και θα φέρουν φυσική ζεστασιά στην εικόνα του δωμάτιο..

Μικρός σχεδιασμός κουζίνας

Φωτεινές επιφάνειες για μια μικρή κουζίνα

Μερικά πρακτικά παραδείγματα οργάνωσης συστημάτων αποθήκευσης σε χώρο κουζίνας

«Δεν υπάρχουν ποτέ πάρα πολλά συστήματα αποθήκευσης» – κάθε ιδιοκτήτης διαμερίσματος ή ιδιωτικής κατοικίας το γνωρίζει. Ταυτόχρονα, οι διαστάσεις της ίδιας της κατοικίας δεν είναι τόσο σημαντικές – δεν υπάρχουν πάντα αρκετά ντουλάπια και ράφια. Ο ξέφρενος ρυθμός ζωής, η συνεχής απασχόληση και συχνά η έλλειψη τετραγωνικών μέτρων κουζίνας μεταξύ των πελατών ωθεί τους κατασκευαστές επίπλων και αξεσουάρ να δημιουργήσουν όχι μόνο χώρους αποθήκευσης, αλλά συστηματοποιημένες, διατεταγμένες επιλογές για τοποθεσία και απίστευτα γρήγορη αναζήτηση για τον έναν ή τον άλλον σκεύη κουζίνας. Σας παρουσιάζουμε αρκετές πρακτικές ιδέες για την οργάνωση χώρων αποθήκευσης σε μια μοντέρνα κουζίνα, σχεδιασμένες όχι μόνο για να χρησιμοποιούν κάθε εκατοστό του χώρου ορθολογικά, αλλά και για να εξοικονομήσουν χρόνο από τους ιδιοκτήτες..

Αποθήκευση σε μοντέρνα κουζίνα

Συστήματα αποθήκευσης πιάτων

Συστηματική αποθήκευση

Ντουλάπι για περιοδικά και έγγραφα

Γωνιακά ντουλάπια

Μίνι ντουλάπι στην ντουλάπα

Ράφια σε σχήμα τομέα

Σύγχρονη αποθήκευση

Τεχνολογικά ράφια

Νησί ντουλάπα

Ανασυρόμενη επιφάνεια κοπής

Ορθολογική αποθήκευση

Τραβήξτε τους σταθμούς αποθήκευσης

Ντουλάπι πολλαπλών τμημάτων

Σύστημα και ευταξία