Κλασικά έπιπλα – πρακτική πολυτέλεια στο εσωτερικό σας

Τα έπιπλα κλασικού στιλ, τα οποία πολλοί συνδέουν με την αριστοκρατία του 17-18 αιώνα, είναι απίστευτα δημοφιλή σήμερα. Κανένα άλλο εσωτερικό στυλ δεν μπορεί να τονίσει τόσο την πολυτέλεια και την κατάσταση των χώρων, την ευημερία και την εξαιρετική γεύση των ιδιοκτητών. Υλικά υψηλής ποιότητας, χαριτωμένα σχήματα, πολυτελή διακόσμηση και όλα αυτά με απίστευτη πρακτικότητα και αντοχή καθιστούν τα έπιπλα κλασικού στυλ μια ελκυστική επιλογή για επίπλωση σπιτιού για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού και μεταξύ των συμπατριωτών μας..

Σαλόνι σε κλασικό στιλ

Έπιπλα κλασικού στιλ

Ένα λεπτό πνεύμα αριστοκρατίας αιωρείται πάντα σε ένα δωμάτιο επιπλωμένο σε κλασικό στιλ. Η σύγχρονη ερμηνεία του παραδοσιακού στυλ χαρακτηρίζεται από πρωτότυπες ιδέες και τη χρήση υλικών υψηλής ποιότητας για την επίπλωση. Το βερνίκι επιφάνειας, η τόνωση και το γυάλισμα με κερί προσδίδουν μια ιδιαίτερη γοητεία στα έπιπλα κλασικού στιλ. Διακόσμηση από σκαλιστά στοιχεία, χρήση γυάλινων ενθεμάτων με ματ και διαφανείς επιφάνειες, χρήση χάλκινων και χάλκινων εξαρτημάτων – αυτό το βάρος δίνει την εμφάνιση επίπλων για κλασικούς εσωτερικούς χώρους μια πινελιά εκλεπτυσμένης πολυτέλειας.

Ευρύχωρα σαλόνια σε παραδοσιακό στιλ

Κλασικό στυλ ταπετσαρισμένα έπιπλα σαλονιού

Το σαλόνι, διακοσμημένο σε κλασικό στιλ, χαρακτηρίζεται από μεγαλοπρέπεια και σοβαρότητα, τα οποία συνδυάζονται οργανικά σε ένα δωμάτιο, εδώ η πολυτέλεια και η λειτουργικότητα είναι συνυφασμένες σε μια ενιαία εικόνα.

Παστέλ χρώματα και επιχρύσωση

Η δημοτικότητα των επίπλων κλασικού στυλ δεν υποχωρεί για διάφορους λόγους:

  • διαχρονικά κλασικά, μπορείτε να αφιερώσετε μία φορά στην ανακαίνιση και την αγορά ακριβών επίπλων και να απολαύσετε το εσωτερικό που προκύπτει για πολλά χρόνια, αν σας αρέσει. Ταυτόχρονα, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το δωμάτιό σας είναι διακοσμημένο σύμφωνα με το πνεύμα της εποχής, επειδή η κλασική επίπλωση δεν παλαιώνει.
  • Το παραδοσιακό στυλ δίνει έμφαση όχι μόνο στην κατάσταση και την κατάσταση των ιδιοκτητών, αλλά επιδεικνύει επίσης εξαιρετική γεύση.
  • ένα κλασικό σαλόνι θα είναι ένα άνετο μέρος για να χαλαρώσει η οικογένειά σας και ταυτόχρονα θα είναι σε θέση να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους του σπιτιού σας.

Ζεστή ατμόσφαιρα ζεστής πολυτέλειας

Κομψή επίπλωση

Τα επικαλυμμένα έπιπλα σαλονιού σε κλασικό στυλ αντιπροσωπεύονται συχνότερα από μοντέλα με ψηλά καμπύλα πόδια, επενδυμένα με φυσικά υλικά σε ήρεμους, ουδέτερους τόνους.

Παστέλ σιωπηλά χρώματα

Επικαλυμμένα έπιπλα για ένα κλασικό σαλόνι

Ταπετσαρία από βελούδο και βελούδο, υφάσματα ταπετσαρίας και σατέν επιφάνειες με κέντημα και ανάγλυφο – μια συχνή επιλογή σχεδιασμού για επικαλυμμένα έπιπλα για κλασικά σαλόνια.

Επικαλυμμένα έπιπλα κλασικού στιλ

Άνετος καναπές

Μια σύγχρονη ερμηνεία του κλασικού στυλ φέρνει τα δικά της χαρακτηριστικά στις νέες συλλογές κατασκευαστών πολυτελών επίπλων – δεν είναι ευρέως διαθέσιμες μόνο πολυθρόνες και συμπόσια που θυμίζουν την εποχή της αριστοκρατίας. Για παράδειγμα, η εύρεση ενός πτυσσόμενου καναπέ κλασικού στυλ που μπορεί να χρησιμεύσει ως χώρος ύπνου δεν είναι δύσκολη. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για πολυθρόνες με συρόμενους μηχανισμούς..

Πρωτότυπη ταπετσαρία καναπέ

Επιπλώνοντας ένα μαλακό καθιστικό

Τα επικαλυμμένα έπιπλα με φωτεινή ταπετσαρία είναι μια ευκαιρία να δώσετε έμφαση σε ένα εσωτερικό με κυρίως ουδέτερη, φυσική παλέτα. Με φόντο την ξύλινη επίπλωση και φινίρισμα χρησιμοποιώντας φυσικά χρώματα ξύλου, η πολύχρωμη επίπλωση φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Φέρνοντας νότες φρεσκάδας και πρωτοτυπίας στο κλασικό εσωτερικό.

Πολύχρωμη ταπετσαρία

Φωτεινοί, βαθιές αποχρώσεις

Φωτεινή επένδυση πολυθρόνων

Εάν μια εκτύπωση χρησιμοποιείται στην ταπετσαρία των ταπετσαρισμένων επίπλων σε ένα κλασικό εσωτερικό, τότε, κατά κανόνα, είναι ένα λουλουδάτο, λουλουδάτο μοτίβο, αλλά υπάρχουν και γεωμετρικά στολίδια. Για να μην δώσουν περιττή ποικιλία στο εσωτερικό του σαλονιού, σε δωμάτια με τυπωμένη ταπετσαρία επίπλων, προσπαθούν να αποφύγουν να σχεδιάσουν σε ταπετσαρία, χαλιά και κουρτίνες..

Τυπωμένη ταπετσαρία

Υφαντικές λύσεις για ταπετσαρίες

Η δερμάτινη επένδυση κλασικών επίπλων είναι μια αρκετά κοινή επιλογή για τη διακόσμηση εσωτερικών αντικειμένων σε μοντέρνα σαλόνια και γραφεία. Κάποια βιαιότητα του υλικού ταπετσαρίας, σε συνδυασμό με τις κλασικές μορφές εκτέλεσης ταπετσαρισμένων επίπλων, φέρνουν την πρωτοτυπία στο εσωτερικό, ενώ παραμένουν πιστοί στις παραδόσεις.

Δερμάτινη ταπετσαρία

Μια σύγχρονη ερμηνεία των κλασικών

Καρέκλες, πολυθρόνες και πουφ σε ένα κλασικό σαλόνι παρουσιάζονται συνήθως σε ζευγάρια, επειδή το παραδοσιακό στυλ αγαπά τη συμμετρία και την ισορροπημένη επίπλωση. Ογκομετρικές πλάτες καρεκλών και πολυθρόνων με σκαλιστά διακοσμητικά στοιχεία, ημικυκλικά υποβραχιόνια, ακόμη και ο σχεδιασμός των μαξιλαριών καναπέ είναι κυριολεκτικά κορεσμένος με πολυπλοκότητα.

Συμμετρία στο εσωτερικό

Επικαλυμμένα έπιπλα για ένα χιονισμένο σαλόνι

Δεν είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ένα κλασικό σαλόνι χωρίς καναπέ. Αλλά για να δημιουργήσετε ένα καθιστικό σε ένα παραδοσιακό εσωτερικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζευγάρια πολυθρόνες διατεταγμένες συμμετρικά γύρω από ένα τραπεζάκι ή πουφ που λειτουργεί ως νησί. Οι καρέκλες σε αυτή την περίπτωση μπορεί να είναι είτε του ίδιου μοντέλου είτε να διαφέρουν στο σχέδιο, το χρώμα και την εκτύπωση της ταπετσαρίας. Το κύριο πράγμα στη διαδικασία επιλογής επίπλων είναι να μην ξεχνάμε τον κανόνα της συμμετρίας και των συνδυαστικών βασικών χρωμάτων..

Το σαλόνι χωρίς καναπέ είναι πραγματικότητα

Κανένας χώρος καθιστικού με επικαλυμμένα έπιπλα δεν είναι πλήρης χωρίς τραπεζάκι, βάση ή πουφ, που μπορεί να εκτελέσει διάφορες λειτουργίες. Στην κλασική έκδοση, τα τραπέζια είναι συνήθως κομψά σχέδια, μερικές φορές σε λυγισμένα ή σκαλιστά πόδια. Το τραπέζι μπορεί να είναι ξύλινο ή να έχει μεταλλικό σκελετό και γυάλινο ή καθρέφτη.

Εστίαση στο τραπέζι του καφέ

Έπιπλα με λυγισμένα πόδια

Έπιπλα ντουλαπιών – ντουλάπες, βιτρίνες, μπουφέδες και κομμοί

Τα έπιπλα γραφείου στο σαλόνι ή το γραφείο μπορούν να παρουσιαστούν με ενσωματωμένες επιλογές. Τέτοια μοντέλα φαίνονται ιδιαίτερα εντυπωσιακά σε συνδυασμό με φινίρισμα από παρόμοιο είδος ξύλου. Τέτοια έπιπλα είναι διακοσμημένα με καλούπια και γείσα, μικρές κολώνες και σκαλίσματα, συνήθως κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό με το πλαίσιο επίπλων..

Έπιπλα ντουλάπι από λεπτό ξύλο

Εσωτερικό ντουλαπιού

Ενσωματωμένα ντουλάπια οθόνης

Έπιπλα κρεβατοκάμαρας παραδοσιακού σχεδιασμού

Ένα κρεβάτι σε ένα υπνοδωμάτιο με κλασικό εσωτερικό είναι πάντα ένα μεγάλο και πολυτελές έπιπλο, συχνά με επικαλυμμένα κεφαλάρια και μασίφ ξύλινο σκελετό. Είναι επίσης δυνατό να χρησιμοποιήσετε ένα πλαίσιο από μέταλλο, με σφυρήλατη, δαντελωτή διακόσμηση.

Κλασικό εσωτερικό υπνοδωματίου

Αρχικό κρεβάτι από μασίφ ξύλο

Κλασικό εσωτερικό υπνοδωματίου

Κανείς δεν θα υποστηρίξει ότι το κύριο έπιπλο στην κρεβατοκάμαρα είναι το κρεβάτι. Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη παραδοσιακή επίπλωση για το δωμάτιο ύπνου και χαλάρωσης. Μικρές πολυθρόνες και τραπέζια-σταντ οργανώνουν καθιστικό ή ολόκληρο μπουντουάρ. Κομοδίνα ή σουβέρ και δεξιώσεις μπορούν να δημιουργήσουν ένα αξιοπρεπές περιβάλλον για έναν χώρο ύπνου..

Χιονάτη κρεβατοκάμαρα

Υπνοδωμάτιο σε λευκό

Ο Lambrequin πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού

Μια λεπτή γραμμή μεταξύ του κλασικού στυλ και του μπαρόκ και του ροκοκό βρίσκεται μεταξύ άλλων στην ποσότητα της διακόσμησης στην επίπλωση. Εάν το υπνοδωμάτιό σας έχει περισσότερα από ένα έπιπλα με πολλά διακοσμητικά στοιχεία, σκαλιστά ή επικαλύψεις από μπρούτζο, ορείχαλκο, επιχρυσωμένες ή επιχρυσωμένες λεπτομέρειες, τα κλασικά μπορεί να δώσουν τη θέση τους σε στυλ που είναι κοντά της στο πνεύμα, αλλά παρουσιάζονται σε ένα πιο πομπώδης έκδοση..

Φωτεινό κλασικό

Υπνοδωμάτιο σε παστέλ χρώματα

Διάταξη τραπεζαρίας – κλασικές ομάδες φαγητού

Ένα πολυτελές τραπέζι φαγητού με σκαλιστά πόδια και μια λακαρισμένη κορυφή μπορεί να είναι το επίκεντρο κάθε κλασικής τραπεζαρίας. Άξια παρέα θα είναι οι καρέκλες με ξύλινα κουφώματα και ταπετσαρισμένα καθίσματα και πλάτες. Τα χρώματα και οι εκτυπώσεις της ταπετσαρίας μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές. Συχνά σε κλασικούς εσωτερικούς χώρους, μπορείτε να βρείτε τη χρήση ενός υφάσματος για τη διακόσμηση παραθύρων και την επένδυση καρεκλών ή μίνι καρεκλών..

Εσωτερικό τραπεζαρίας

Κλασική τραπεζαρία

Εκτός από την τραπεζαρία, στην τραπεζαρία μπορεί να εγκατασταθεί μπουφές ή ντουλάπι οθόνης. Τα είδη επίπλων από μασίφ ξύλο με σκαλιστή διακόσμηση, κατά κανόνα, έχουν προσόψεις με γυάλινα ένθετα από διαφανές υλικό, αλλά υπάρχουν επίσης ματ επιλογές και ακόμη και βιτρό παράθυρα..

Φωτεινή τραπεζαρία σε κλασικό στιλ

Ομάδα τραπεζαρίας από πολύτιμο ξύλο

Κλασική τραπεζαρία με ψωμάκια

Παραδοσιακή τραπεζαρία

Η χρήση ελαφρών ξύλων ή η βαφή ενός φυσικού υλικού σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια απίστευτα καθαρή και ακόμη και ευάερη εικόνα της τραπεζαρίας. Μερικές φορές τέτοια έπιπλα ωριμάζουν τεχνητά για να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη γοητεία του δωματίου, η οποία έχει διατηρήσει τις οικογενειακές παραδόσεις για πολλές γενιές..

Τραπεζαρία σε ανοιχτά χρώματα

Έπιπλα από λευκό χιόνι με φωτεινή ταπετσαρία και διακόσμηση

Η κλασική τραπεζαρία δεν είναι μόνο τεράστια τραπεζαρία με καρέκλες για μεγάλο αριθμό επισκεπτών, αλλά και μια λιτή τραπεζαρία αποκλειστικά για οικογενειακά δείπνα. Ένα μικρό στρογγυλό τραπέζι σε ένα τεράστιο ξύλινο πόδι και άνετες μίνι πολυθρόνες με άνετη επένδυση σε φυσική απόχρωση δημιουργούν μια απίστευτα ζεστή και άνετη ατμόσφαιρα για ένα νοικοκυριό για ένα γεύμα.

Ομάδα φαγητού με πολυθρόνες

Σετ επίπλων για την κουζίνα σε κλασικό στιλ

Το κλασικό σετ επίπλων δεν έχει βγει από τη μόδα για πολλά χρόνια και θα είναι πάντα επίκαιρο. Μόνο οι τρόποι ενσωμάτωσης σύγχρονων οικιακών συσκευών στις κλασικές προσόψεις του συνόλου επίπλων υπόκεινται σε αλλαγές. Στην κατασκευή ενός σετ κουζίνας για κλασικό εσωτερικό, χρησιμοποιείται φυσικό ξύλο ή MDF, η επιφάνεια των προσόψεων μπορεί να έχει φυσικό φυσικό μοτίβο ή να βαφτεί, συχνότερα σε ελαφρούς, ουδέτερους τόνους.

Κλασικό σετ κουζίνας

Κλασικά έπιπλα μπάνιου

Εάν ολόκληρη η κατοικία είναι διακοσμημένη σε κλασικό στιλ, τότε θα ήταν απολύτως λογικό να χρησιμοποιείτε έπιπλα σε παραδοσιακό στιλ και σε ωφελιμιστικούς χώρους όπως μπάνιο. Αυτά μπορεί να είναι συστήματα αποθήκευσης με τη μορφή μικρών κομμάτων ή ράφια, ένα τραπέζι με πολυθρόνα ή καρέκλα, καθώς και δεξιώσεις και οθωμανούς..

Κλασικό στο μπάνιο

Ο νεοκλασικισμός είναι ένας σύγχρονος τρόπος διατήρησης των παραδόσεων

Ο νεοκλασικισμός είναι ένα εσωτερικό στυλ στο οποίο οι παραδόσεις του κλασικισμού ενσωματώνονται σε σύγχρονες μορφές χρησιμοποιώντας προοδευτικά υλικά. Αυτή η τάση διαφέρει από το παραδοσιακό στυλ από μια μεγάλη μεροληψία προς τη νεωτερικότητα, κάποια απλοποίηση των μορφών και της διακόσμησης, την επιτυχή ενσωμάτωση της σύγχρονης τεχνολογίας και σχεδιαστικών αντικειμένων τέχνης σε ένα δωμάτιο με κλασικά έπιπλα και διακόσμηση..

Σαλόνι με τζάκι

Πολύχρωμος νεοκλασικισμός

Νεοκλασικό εσωτερικό

Ο νεοκλασικισμός χαρακτηρίζεται από συμμετρία και ευγένεια συνθέσεων, αρμονία και χάρη μορφών, ακριβό, αλλά όχι προσχηματικό ντεκόρ. Η χρήση δοκιμασμένων σε χρόνο μορφών για την εκτέλεση επίπλων από σύγχρονα υλικά με προοδευτικές μεθόδους επεξεργασίας και διακόσμησης είναι ένα χαρακτηριστικό των σύγχρονων κλασικών.

Μοντέρνα αντίληψη για τα κλασικά

Κλασικά έπιπλα για ένα μοντέρνο σαλόνι

Πρωτότυπο κλασικό

Σε ένα νεοκλασικό εσωτερικό, είναι δυνατή όχι μόνο η χρήση υπερσύγχρονων μοντέλων συσκευών φωτισμού, η χρήση διακόσμησης τοίχων με τη μορφή έργων σύγχρονης τέχνης, αλλά και η τοποθέτηση επίπλων με τριμμένες, τεχνητά παλαιωμένες επιφάνειες.

Σύγχρονη πολυτέλεια

Νεοκλασικισμός - μια εκλεκτική ματιά

Ο νεοκλασικισμός τιμά τις παραδόσεις και οι φυσικοί, ήρεμοι τόνοι, χωρίς φωτεινά σημεία προφοράς, επιλέγονται συχνότερα ως παλέτα χρωμάτων για εσωτερική διακόσμηση. Τα παστέλ, σιωπηρά χρώματα, όχι μόνο στη διακόσμηση, αλλά και στα έπιπλα, βοηθούν στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας στην οποία όλοι – οι ιδιοκτήτες σπιτιού και οι καλεσμένοι τους θα νιώθουν άνετα..

Φυσικές αποχρώσεις

Ζευγάρι πολυθρόνες δίπλα στο τζάκι

Τα κλασικά έπιπλα μπορούν να ενσωματωθούν σε εσωτερικούς χώρους με διαφορετικές στιλιστικές τάσεις. Για παράδειγμα, στο φόντο των κακοποιημένων τοίχων, τα κλασικά έπιπλα χωρίς πομπώδη διακόσμηση θα φαίνονται οργανικά, δημιουργώντας ένα άθλιο κομψό σχέδιο.

Shabby chic

Εσωτερικό διαδρόμου

Τα παραδοσιακά μοντέλα ντουλαπιών και μαλακών επίπλων μπορούν να εναρμονιστούν επιτυχώς με το εσωτερικό με το στυλ της Προβηγκίας ή άλλες παραλλαγές της εθνικής στιλιστικής – χώρα. Επίσης, απλοποιημένες εκδόσεις κλασικών επίπλων θα είναι συναφείς σε δωμάτια διακοσμημένα σε ναυτικό στυλ..

Κλασικό με μοντέρνο στυλ