Συρταριέρα στο εσωτερικό

Η συρταριέρα είναι ένας αρκετά παλιός, πολυλειτουργικός τύπος επίπλων που έχει σχεδιαστεί για να αποθηκεύει διάφορα πράγματα, πιο συχνά ρούχα. Αυτό το έπιπλο εμφανίστηκε στην Ιταλία γύρω στον δέκατο έβδομο αιώνα, όπου άρχισε να κερδίζει δημοτικότητα, ερωτεύοντας γρήγορα όλη την Ευρώπη. Λόγω της κομψότητας, της συμπαγούς, της πολλαπλών εργασιών και του τεράστιου πεδίου για τη φαντασία του σχεδιαστή, τα κομμωτήρια παραμένουν δημοφιλή μέχρι σήμερα, μετακινώντας σταδιακά από τα υπνοδωμάτια σε άλλα δωμάτια..

Συρταριέρες στα υπνοδωμάτια

Από την αρχή, η συρταριέρα τοποθετήθηκε στο υπνοδωμάτιο. Οι διαστάσεις του σάς επιτρέπουν να αποθηκεύετε πολλά διαφορετικά πράγματα σε αυτό χωρίς ακαταστασία στα δωμάτια και μια μεγάλη ποικιλία υλικών για να επιλέξετε το καταλληλότερο για το εσωτερικό που δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή. Επιπλέον, τα σεντόνια είναι πολύ πιο εύκολο να διακοσμηθούν και πολύ συχνά φαίνονται πολύ πιο αισθητικά ευχάριστα από τις ντουλάπες. Όταν επιλέγετε μια συρταριέρα, πρέπει να δώσετε προσοχή στο μέγεθος του δωματίου, έτσι ώστε να μην φαίνεται γελοία μικρό ή απειλητικά μεγάλο. Αξίζει επίσης να αξιολογηθεί πόσα πράγματα θα χωρέσουν εκεί, επειδή το μέγεθος και η λειτουργικότητα των υπόλοιπων επίπλων, ο σκοπός των οποίων είναι η αποθήκευση ρούχων, θα εξαρτηθούν από αυτό. Τα συρταριέρα στα υπνοδωμάτια βρίσκονται συχνότερα στον τοίχο απέναντι από το κρεβάτι, με εξαίρεση τα πολύ μικρά δωμάτια ή τα δωμάτια όπου είναι εγκατεστημένο ένα μονό κρεβάτι.

Συρταριέρα κοντά στο κρεβάτι Συρταριέρα στο υπνοδωμάτιο Συρταριέρα απέναντι από το κρεβάτι

Συρταριέρα στο παιδικό δωμάτιο

Όταν πρόκειται για παιδιά, είναι ανόητο να εξοικονομείτε χρήματα και να ελπίζετε για το καλύτερο. Όλα στο φυτώριο πρέπει να ενισχυθούν και να δοκιμαστούν αξιόπιστα, καθώς και να πλυθούν γρήγορα τόσο από τη βρωμιά όσο και από τις τέχνες των αγαπημένων παιδιών. Όταν επιλέγετε μια συρταριέρα για ένα παιδικό δωμάτιο, είναι παράλογο να μένετε σε έπιπλα από φυσικό ξύλο. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, μια συρταριέρα οποιασδήποτε ποιότητας θα υποβαθμιστεί γρήγορα και μετά από μερικά χρόνια θα πρέπει να αλλάξει, οπότε θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο πλαστικό και το laminate. Αυτά τα υλικά είναι πολύ φθηνότερα και είναι πιο εύκολο να πλυθούν, πράγμα που θα διευκολύνει σημαντικά τη ζωή όλων των μελών του νοικοκυριού. Πριν αγοράσετε, πρέπει να ελέγξετε προσεκτικά όλες τις πιο μικρές λεπτομέρειες, όπως συνδετήρες εξαρτημάτων ή την ποιότητα των εξωτερικών και εσωτερικών τελειωμάτων, έτσι ώστε σε λίγους μήνες τα έπιπλα να μην χρειάζεται επισκευή..

Κίτρινη συρταριέρα Συρταριέρα δίπλα στο κρεβάτι στο νηπιαγωγείο Παιδική συρταριέρα

Διαμονή σε άλλα δωμάτια

Σήμερα, η κατοικία της συρταριέρας δεν περιορίζεται αποκλειστικά στην κρεβατοκάμαρα. Πολλοί σχεδιαστές, έχοντας εκτιμήσει την ευκολία και την απλότητα αυτού του εσωτερικού στοιχείου, βρίσκουν επιδέξια μια θέση για αυτό σε κάθε γωνιά ενός διαμερίσματος ή σπιτιού. Για παράδειγμα, ένα μικρό, τακτοποιημένο και υδατοαπωθητικό ντουλάπι μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε μπάνιο, ενώ οι μικρογραφίες στο σαλόνι είναι το ιδανικό μέρος για να αποθηκεύσετε διάφορα μικρά πράγματα που είναι ντροπή να πετάξετε και επιπλέον μαξιλάρια. Τα συρτάρια φαίνονται επίσης καλά σε τραπεζαρίες, αποθηκεύοντας συσκευασμένα σετ που περιμένουν ειδικούς καλεσμένους ή μερικά λευκά τραπεζομάντιλα από χιόνι..

Ντουλάπα στην τραπεζαρία Κίτρινη συρταριέρα στο εσωτερικό Συρταριέρα δίπλα στο τζάκι Συρταριέρα στο σαλόνι Συρταριέρα στο μπάνιο

Χρώματα και αποχρώσεις

Δεδομένου ότι το υλικό του συρταριού, τις περισσότερες φορές, εξαρτάται από τον προϋπολογισμό του έργου και το δωμάτιο στο οποίο θα βρίσκεται και τα πειράματα με το σχήμα του δεν είναι πάντα δυνατά, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο χρωματικό σχέδιο. Ένα σωστά επιλεγμένο χρώμα μιας συρταριέρας μπορεί να το μεταμορφώσει εντελώς, να προσθέσει σοβαρότητα ή, αντίθετα, να το κάνει το πιο φωτεινό και ελαφρύ στοιχείο της διακόσμησης. Πολύ συχνά, τα σεντόνια, τα τραπέζια και τα κρεβάτια γίνονται οι κύριες χρωματικές πινελιές της κρεβατοκάμαρας, το κύριο πράγμα είναι να αποφασίσετε για το συνδυασμό χρωμάτων και να ακολουθήσετε σαφώς το σχέδιο.

Ο ρόλος της συρταριέρας στο εσωτερικό

Σκοτεινό και αυστηρό

Τις περισσότερες φορές, ντουλάπες με σκούρα χρώματα εγκαθίστανται σε υπνοδωμάτια και γραφεία, θέλοντας να διατηρήσουν την ατμόσφαιρα της ζοφερής άνεσης ή, αντίστροφα, να βασίζονται στους κανόνες αντίθεσης. Για την κατασκευή ενός τέτοιου εσωτερικού αντικειμένου, χρησιμοποιούνται φυσικά, σκοτεινά δέντρα για να προσθέσουν λαμπρότητα και αξία, λιγότερο συχνά καλύπτονται με χρώμα, σε οποιοδήποτε χρώμα από την παλέτα που έχει επιλέξει ο σχεδιαστής. Ένα συρταριέρα από ερυθρελάτη θα φαίνεται καλό στο γραφείο, ειδικά σε συνδυασμό με σμαραγδένιο πράσινο ή μπορντό αποχρώσεις, αλλά για ένα υπνοδωμάτιο είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα βαμμένο. Μια πρωτότυπη λύση θα είναι ένα λευκό δωμάτιο με σκούρα βασικά στοιχεία (συρταριέρα, κρεβάτι και τραπέζι, κομοδίνα ή ντουλάπα).

Συρταριέρα από βελανιδιά

Λεπτά, παστέλ χρώματα

Τα παστέλ σχέδια δεν ανέχονται την ανάμειξη και δεν συνδυάζονται πάντα με έντονες πινελιές, οπότε πρέπει να επιλέξετε το σωστό συνδυασμό χρωμάτων πριν ξεκινήσετε την εργασία. Όλα τα ανοιχτά παράγωγα οποιουδήποτε φωτεινού, κορεσμένου χρώματος ονομάζονται παστέλ. Αυτό το στυλ χρώματος έχει πολλά χαρακτηριστικά, για παράδειγμα, το παστέλ διευρύνει το χώρο και διαχέει το φως, το οποίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για μικρά δωμάτια με μικρά παράθυρα. Επίσης, τα παστέλ χρώματα στο υπνοδωμάτιο, λόγω του χαλαρωτικού τους αποτελέσματος, βοηθούν να κοιμηθείτε πιο γρήγορα και να δώσετε στο εσωτερικό ένα φωτοστέφανο ελαφρότητας και πολυπλοκότητας..

Συρταριέρα και καθρέφτες Λευκή συρταριέρα Συρταριέρα σε παστέλ χρώματα Τιρκουάζ συρταριέρα στο λευκό δωμάτιο Συρταριέρα στο δωμάτιο του κοριτσιού

Φωτεινό παφλασμό

Ιριδίζον, πλούσιο, ριγέ και μπιζέλι – αν η φαντασία του σχεδιαστή είναι απεριόριστη, μπορείτε να πειραματιστείτε με το χρώμα όσο σας αρέσει. Ένα κομμό, στην πραγματικότητα, είναι ένα ανεπιτήδευτο πράγμα, οπότε η επιλογή των σωστών χρωμάτων δεν είναι τόσο δύσκολη, ειδικά αν, για παράδειγμα, ένα κρεβάτι είναι ένα βασικό στοιχείο της διακόσμησης. Μια βολική και πρακτική λύση θα ήταν να χρησιμοποιήσετε μια συρταριέρα ως χρωματικό σημείο που αραιώνει τη συνολική ατμόσφαιρα, αλλά δεν τραβάει την προσοχή. Εκτός από την επιλογή ενός χρώματος για ζωγραφική, μπορείτε να δείξετε την πρωτοτυπία, για παράδειγμα, ζωγραφίζοντας κάθε συρτάρι ξεχωριστά ή επισημαίνοντας τα πόδια με σκιά.

Κόκκινη συρταριέρα Ριγέ συρταριέρα

Χειροποίητο

Μια συρταριέρα μπορεί να συγκριθεί με έναν καμβά, επειδή η δυνατότητα δημιουργίας σε αυτήν δεν είναι περιορισμένη. Αγοράζοντας ένα συνηθισμένο ξύλινο κουτί με συρτάρια και μερικά κουτάκια χρώματος, μπορείτε να το μετατρέψετε σε οτιδήποτε, από βωμό μέχρι ποπ είδωλο έως ένα παραμυθένιο κάστρο πριγκίπισσας. Υπάρχουν πολλές λύσεις και δυνατότητες για τη διακόσμηση μιας συρταριέρας, για παράδειγμα, αλλάζοντας το σχήμα των συρταριών, μπορείτε να επιτύχετε ένα απροσδόκητα ευχάριστο αποτέλεσμα. Σπάζοντας τη συμμετρία και σπάζοντας στερεότυπα, βάφοντας κάθε συρτάρι στο δικό του χρώμα και αλλάζοντας το σχήμα των λαβών, οι σχεδιαστές δημιουργούν πραγματικά έργα τέχνης. Επίσης, όταν ασχολείστε με μια συρταριέρα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην τεχνική του ντεκουπάζ, η οποία μπορεί να αναδημιουργήσει ένα μοναδικό βικτοριανό στυλ χρησιμοποιώντας βερνίκι, κόλλα και συσκευασία χαρτοπετσέτας. Τα πειράματα με το υλικό επίσης δεν θα περάσουν απαρατήρητα. Τις περισσότερες φορές, οι συρταριέρες είναι κατασκευασμένες από ξύλο ή πλαστικό και αυτό είναι μια λογική λύση, αλλά ακόμη και τα μπαμπού μπορούν να χρησιμεύσουν ως επένδυση..

Vintage συρταριέρα Διακόσμηση συρταριών