Σχεδιασμός επίπλων γραφείου σπιτιού

Εάν αποφασίσετε ότι πρέπει να έχετε μια μελέτη στο σπίτι, τότε το πρώτο καθήκον θα είναι να σχεδιάσετε με σαφήνεια το εσωτερικό και το σχεδιασμό του. Έχοντας επιλέξει ένα συγκεκριμένο στυλ, χρώμα, υλικά, διακόσμηση και απαραίτητα αξεσουάρ, ας περάσουμε στο κύριο ερώτημα: ποια πρέπει να είναι τα έπιπλα; Φυσικά, άνετα, πρακτικά, ευρύχωρα, αρμονικά και κατάλληλα για το εσωτερικό του δωματίου.

Σχεδιασμός επίπλων γραφείου

Τώρα είναι σημαντικό να σκεφτείτε το σετ επίπλων, δηλαδή ποια αντικείμενα θέλετε να δείτε στο γραφείο του σπιτιού σας. Σε γενικές γραμμές, στον καθένα το δικό του, αλλά μπορείτε να ομαδοποιήσετε όλα τα στοιχεία από τα οποία ο καθένας μπορεί να επιλέξει αυτό που χρειάζεται.

Τι μπορεί να υπάρχει σε ένα σετ επίπλων?

Τραπέζι Πολυθρόνα Ράφια Ράφια ντουλάπι τοίχου Καναπές Τηλεόραση Επιτραπέζιο φωτιστικό Πίνακας ζωγραφικής Εκτυπωτής - φωτοτυπικό Έπιπλα για τους επισκέπτες Διακόσμηση και αξεσουάρ

Ο πίνακας είναι το καθοριστικό στοιχείο

Αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για μια μελέτη. Δεδομένου ότι αυτό το δωμάτιο προορίζεται ειδικά για εργασία στο σπίτι, τότε, φυσικά, ο χώρος εργασίας πρέπει να είναι άνετος, να έχει τις απαιτούμενες διαστάσεις και ύψος. Για όσους, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της εργασίας τους, χρησιμοποιούν πίνακα σχεδίασης ή άλλα εργαλεία, καθώς και μεγάλα βιβλία, το καλύτερο μέγεθος τραπεζιού θα είναι 140 επί 70 εκατοστά. Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιήσετε τίποτα από τα παραπάνω, οι μεγάλες διαστάσεις του τραπεζιού δεν θα σας ενοχλήσουν, ένας προσωπικός υπολογιστής θα ταιριάζει απόλυτα εδώ και θα υπάρχει ακόμα αρκετός χώρος. Επιπλέον, θα είναι βολικό να ξεφυλλίζετε, για παράδειγμα, μεγάλους φακέλους. Φυσικά, ένα μεγάλο τραπέζι θα απαιτήσει πολύ χώρο, αλλά αν ο χώρος γραφείου δεν το επιτρέπει αυτό, υπάρχουν δύο λύσεις: είτε αγοράστε ένα μικρότερο τραπέζι, είτε – αν χρειάζεστε ακόμα περισσότερο χώρο εργασίας – μειώστε τον αριθμό ή το μέγεθος άλλα έπιπλα.

Η πιο βολική επιλογή είναι ένας πίνακας με συρτάρια για μικρά αντικείμενα και κάθετα (φάκελοι, βιβλία, διάφορα έγγραφα). Αυτό θα σας επιτρέψει να βρείτε γρήγορα και εύκολα το απαραίτητο υλικό. Για να εξοικονομήσετε χώρο, επιλέξτε ένα μοντέλο τραπεζιού με ένα πτυσσόμενο πλαίσιο για το πληκτρολόγιο, ένα ειδικό ράφι κάτω από το τραπέζι για τη μονάδα συστήματος ή ακόμα και με μια βάση οθόνης. Φυσικά, αν δεν έχετε φορητό υπολογιστή.

Αυτό που είναι πιο σημαντικό για την επιφάνεια εργασίας είναι η τοποθεσία της. Ξοδεύοντας πολύ χρόνο στη δουλειά ή κοιτάζοντας την οθόνη, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε την πίεση από τα μάτια τουλάχιστον με τη βοήθεια φυσικού φωτός. Δηλαδή, τοποθετήστε το τραπέζι κοντά σε ένα παράθυρο, το οποίο θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο. Οι ακτίνες του ήλιου έχουν ευεργετική επίδραση στην όραση και τη συνολική σωματική και συναισθηματική ευεξία. Επομένως, είναι απαραίτητο να επιλέξετε τη θέση του τραπεζιού, έτσι ώστε το φως μέσα από το παράθυρο να πέφτει από αριστερά ή από μπροστά..

Άνετο τραπέζι και καλός φωτισμός Τραπέζι γραφείου στο σπίτι

Πολυθρόνα – άνεση για την υγεία

Αυτό το έπιπλο στο γραφείο παίζει επίσης σημαντικό ρόλο, εξαρτάται από το πόσο ή όχι θα κουραστείτε ενώ εργάζεστε. Το μέγεθος και το σχήμα της καρέκλας πρέπει να επιλεγούν μόνοι σας για να νιώσετε άνετα σε αυτήν. Είναι επιθυμητό ένα γεμισμένο κάθισμα και πλάτη, αν και αυτό εξαρτάται από το χρόνο που περνάτε στην καρέκλα. Για παράδειγμα, μπορεί να μην είναι μαλακό ή να έχει μόνο ένα μαξιλάρι καθίσματος, επιλέξτε το σχέδιο και το σχήμα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας..

Πολυθρόνα στο γραφείο του σπιτιού

Αλλά αν δεν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα για την υγεία σας, ωστόσο επιλέξτε ένα μαλακό μοντέλο, αυτό θα διευκολύνει το φορτίο στην πλάτη και τη σπονδυλική στήλη..

Μια μαλακή καρέκλα είναι εγγύηση καλής υγείας

Η ποικιλία μοντέλων καρέκλας είναι μεγάλη και απεριόριστη. Υπάρχουν στάσιμα, περιστρεφόμενα, σε τροχούς, με ή χωρίς μπράτσα, ξύλινα, πλαστικά, μέταλλα και ούτω καθεξής. Το κύριο πράγμα είναι ότι αισθάνεστε άνετα και άνετα στην καρέκλα..

Πολυθρόνα γραφείου σπιτιού Καρέκλα εργασίας στο γραφείο Πολυθρόνα στο γραφείο Επιλογή καρέκλας γραφείου

Ράφια – σημαντικά, απαραίτητα και πρακτικά

Φυσικά, κάθε γραφείο χρειάζεται ένα μέρος για να τοποθετήσει έγγραφα, φακέλους, βιβλία, αρχεία κ.ο.κ. Το ράφι κατά μήκος του τοίχου λειτουργεί καλά για αυτό..

Ράφια στο γραφείο του σπιτιού Ράφια μελέτης Βολικό ράφι

Or ανοιχτά ράφια.

Ανοιχτά ράφια

Εάν δεν έχετε πάρα πολλά χάρτινα έγγραφα και δεν χρειάζεται να εξοπλίσετε έναν ειδικό χώρο για αυτά, τότε τα ράφια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διακόσμηση, δηλαδή να τοποθετήσετε εκεί οποιαδήποτε ειδώλια, όμορφα αντικείμενα. Όπως, για παράδειγμα, στην παρακάτω φωτογραφία, όπου βασιλεύει το ανατολίτικο στυλ..

Ανατολίτικο στυλ στο γραφείο του σπιτιού

Όλα εδώ επιλέγονται σε ένα γενικό θέμα, το οποίο δημιουργεί μια ιδιαίτερη αύρα μυστηρίου και λαμπρότητας. Η ατμόσφαιρα εργασίας αυτού του δωματίου είναι ιδανική για γνώστες του πνεύματος του Μέσου Βασιλείου..

Ντουλάπι τοίχου για μελέτη

Δεν αρέσει σε όλους να κρατούν τα έγγραφά τους, τους φακέλους τους, τα βιβλία τους και ούτω καθεξής σε ανοιχτά ράφια. Για ορισμένα πράγματα, τα ντουλάπια τοίχου με πόρτες και συρτάρια είναι πιο κατάλληλα. Αυτό δημιουργεί επίσης την ψευδαίσθηση της τάξης και του μινιμαλισμού στο δωμάτιο: όλα είναι κρυμμένα, όλα είναι κλειστά, μόνο μερικά διακοσμητικά στοιχεία είναι ορατά – κομψά και εκλεπτυσμένα.

Ντουλάπι τοίχου σε γραφείο στο σπίτι

Όλα τα άλλα: καναπές, τηλεόραση, επιτραπέζια φωτιστικά, πίνακας σχεδίασης, εκτυπωτής, έπιπλα για τους επισκέπτες και διάφορα ντεκόρ και αξεσουάρ – αυτό είναι ήδη μια προσθήκη. Εάν το μέγεθος του δωματίου το επιτρέπει, υπάρχει ανάγκη για αυτά τα πράγματα, τότε, φυσικά, όλα ή μόνο μερικά από αυτά μπορούν να προστεθούν στο γραφείο του σπιτιού σας. Το πιο σημαντικό είναι να χτίσετε το σχέδιο έτσι ώστε όλα να είναι σε αρμονία μεταξύ τους..

Σχέδιο πίνακα στο γραφείο του σπιτιού Άνετα έπιπλα γραφείου σπιτιού Εκτυπωτής οικιακού γραφείου Ευκολία και άνεση Μεγάλος και αρμονικός σχεδιασμός επίπλων