Μαλακή καρέκλα φασολιών στο εσωτερικό – φωτεινό και μοντέρνο σχέδιο

Σε ένα μοντέρνο εσωτερικό, ένα αντικείμενο όπως μια καρέκλα φασολιών είναι η ενσάρκωση της ευκολίας, της άνεσης και της πρωτοτυπίας. Ένα σχετικά νέο έπιπλο χωρίς πλαίσιο για τους συμπατριώτες μας έχει γίνει μια πραγματική ανακάλυψη στο σχεδιασμό των χώρων. Η καρέκλα τσάντας φασολιών έχει πολλά ονόματα: μια καρέκλα αχλαδιού, μια τσάντα φασολιών (μεταφρασμένη από τα Αγγλικά – μια τσάντα με φασόλια), μια μαξιλαροθήκη, μια οθωμανική καρέκλα και άλλα. Αυτό το μοντέλο της καρέκλας πήρε το όνομά του λόγω της ικανότητας μετασχηματισμού, παίρνοντας τη μορφή του ανθρώπινου σώματος ή άλλου σχήματος. Η γέμιση για τέτοιες καρέκλες είναι μπάλες από διογκωμένη πολυστερίνη – ένα ασφαλές και άνετο υλικό. Η καρέκλα ταιριάζει απόλυτα σε κάθε εσωτερικό χώρο:

Τσάντα φασολιών ανάμεσα σε πορτοκαλί πολυθρόνες Πλεονεκτήματα

  • συμπαγής και κινητικότητα σας επιτρέπουν να το τοποθετήσετε σε οποιοδήποτε δωμάτιο.
  • η ασφάλεια, η απαλότητα και η ελαφρότητα είναι οι κύριες απαιτήσεις για το παιδικό δωμάτιο.
  • Τα αφαιρούμενα εξωτερικά καλύμματα καθαρίζονται εύκολα από τη βρωμιά.
  • το πληρωτικό διατηρεί τη θερμότητα του ανθρώπινου σώματος.
  • σας επιτρέπει να χαλαρώσετε πλήρως και να διατηρήσετε τη σπονδυλική στήλη στην πιο άνετη θέση.

μειονεκτήματα

  • οι σφαίρες αφρού πολυστυρολίου τσαλακώνονται κατά τη λειτουργία, επομένως είναι απαραίτητο να γεμίζετε το εσωτερικό κάλυμμα με αυτές κατά καιρούς, αν και αυτό «μείον» μπορεί να μετατραπεί σε «ένα θετικό»: με την ανάπτυξη του παιδιού, το μέγεθος της καρέκλας μπορεί να αυξηθεί.
  • το κάτω μέρος του καλύμματος, το οποίο έρχεται σε επαφή με το πάτωμα, θα αραιώσει εύκολα.

Επιλογές τοποθέτησης για καρέκλες χωρίς πλαίσιο

Η καρέκλα τσάντας φασολιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εξοπλισμό καθιστικού σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Αρκεί να τοποθετήσετε δίπλα του συσκευές και αντικείμενα φωτισμού για την αγαπημένη σας δραστηριότητα:

Ανοιχτό πράσινο καρεκλάκι χαπιών κοντά στο παράθυρο

Στο γραφείο, μπορείτε να εξοπλίσετε έναν μικρό χώρο χαλάρωσης με μια καρέκλα-πουφ, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε χωρίς να φύγετε από το δωμάτιο:

Λευκή καρέκλα φασολιών μπροστά από το τραπέζι

Το σαλόνι ή η αίθουσα, στην οποία βρίσκονται οι μαξιλαροθήκες, θα αποκτήσουν μια μοντέρνα εμφάνιση και θα δώσουν πρωτοτυπία στο εσωτερικό:

Δύο καφέ καρέκλες φασολιών μπροστά από το τζάκι Τρεις καρέκλες σακούλας φασολιών στο σαλόνι

Παιδικό δωμάτιο με μεταμορφωμένες καρέκλες

Το πιο κατάλληλο μέρος για μια καρέκλα αχλαδιού είναι ο χώρος του παιδικού δωματίου. Λόγω του μικρού βάρους του κάδου (από 3 έως 8 κιλά), το παιδί θα μπορεί να το σύρει σε οποιοδήποτε μέρος του βολεύει. Η απουσία στηριγμάτων ή βάσεων θα αποτρέψει τη ζημιά στο δάπεδο κατά την επανατοποθέτηση. Τα παιδιά πρέπει συχνά να αλλάζουν τη θέση του σώματός τους, να ενισχύουν τους βαθιούς μυς της πλάτης, οπότε αυτό το κομμάτι ταπετσαρισμένων επίπλων είναι απαραίτητο για μια παιδική γωνιά ή δωμάτιο.

Καρέκλα αχλάδι στη γωνία στο φυτώριο

Εκτός από την ευκολία και τις ιδιότητες που διατηρούν την υγεία, μια καρέκλα τσάντας φασολιών είναι μια πρωτότυπη διακόσμηση για το εσωτερικό του παιδικού ή εφήβου δωματίου. Το εξωτερικό κάλυμμα μπορεί να επιλεγεί από ένα ύφασμα που ταιριάζει με τις κατευθύνσεις στυλ του εσωτερικού ή το γενικό χρωματικό σχέδιο:

Δύο καρέκλες από τυρκουάζ τσάντα φασολιών στο φυτώριο Τσάντα φασολιών σε κάλυμμα καμβά στο φυτώριο

Η καρέκλα μπορεί να ξεχωρίζει τόσο στο χρώμα όσο και στο σχήμα στην εσωτερική διακόσμηση του δωματίου. Αυτό θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από εφήβους και νέους καλλιτέχνες πρωτοπορίας, οι οποίοι τείνουν να εκφράζουν διαμαρτυρία όχι μόνο σε κρίσεις, μουσική, αλλά και στο δικό τους δωμάτιο. Τα υπάρχοντα σχήματα φασολιών θα προσθέσουν ποικιλία στο εσωτερικό και θα δημιουργήσουν μια φωτεινή προφορά. Αυτά μπορεί να είναι καρέκλες όχι μόνο σε σχήμα αχλαδιού ή τσάντας, αλλά και μίνι κύλινδρος ή ταμπλέτα. Επιλέγοντας μια εξωφρενική διαμόρφωση ή σκιά μιας καρέκλας-πουφ, οι έφηβοι θα είναι σε θέση να εκφράσουν το εσωτερικό τους «Είμαι»:

Πορτοκαλί πολυθρόνα μαξιλαριού Φωτεινό πορτοκαλί πάνελ με ένα πουλί στον τοίχο Πορτοκαλί καρέκλα χάπι

Το ύφασμα για την μεταβλητή ταπετσαρία των σακουλών φασολιών μπορεί να επιλεγεί με μεγάλη ποικιλία τρόπων. Για ένα εσωτερικό με παστέλ χρώμα, με μια ατμόσφαιρα που ευνοεί τη χαλάρωση, μια πολυθρόνα σε ένα κάλυμμα από μαλακό ύφασμα σωρού είναι τέλεια. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια:

καρέκλα τσάντας φασολιών σε φτερωτό μπεζ κάλυμμα

Για τα παιδιά, είναι σκόπιμο να επιλέξετε ύφασμα ταπετσαρίας για καλύμματα που είναι πυκνά, υγροσκοπικά και χωρίς σημάδια:

Τρεις καρέκλες καφέ φασολιών στο παιδικό υπνοδωμάτιο

Σε ένα δωμάτιο με χαρακτηριστικό θηλυκό σχεδιασμό, μια ταπετσαρία καρέκλα μετασχηματισμού μπορεί επίσης να δώσει έμφαση στη συγκεκριμένη κατεύθυνση σχεδιασμού:

Ροζ οθωμανική καρέκλα στο φυτώριο Ανοιχτή ροζ καρέκλα τσάντας φασολιών στους πράσινους τοίχους Πολυέλαιος από σφυρήλατο σίδερο με κεριά στο φυτώριο

Για ένα ουδέτερο εσωτερικό, χωρίς σαφή ένδειξη του φύλου του παιδιού, είναι σκόπιμο να εγκαταστήσετε πολυθρόνες-πουφ μεσαίου μεγέθους και ουδέτερα χρώματα:

Δύο καρέκλες τσάντας φασολιών στο φυτώριο με μπλε στρώματα Καρέκλα τσάντα ροδάκινου και λάμπα κομμού

Αν τοποθετήσετε μια μαξιλαροθήκη σε μια βιβλιοθήκη, θα είναι βολικό για το παιδί να διαβάζει βιβλία χωρίς να καταπονεί τους μυς και τα μάτια της πλάτης (όπως να κάθεται σε μια καρέκλα ή να ξαπλώνει σε ένα κρεβάτι). Επιπλέον, με την παραμικρή κόπωση, μπορείτε να αλλάξετε αμέσως τη στάση σας και να συνεχίσετε να διαβάζετε:

Μαξιλαράκι φούξια με τιρκουάζ τοίχους

Οι μεγάλες τσάντες φασολιών είναι πολύ δημοφιλείς σε όλα τα παιδιά, καθώς τέτοιες καρέκλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αθλητικός εξοπλισμός ή να ταιριάζουν απόλυτα άνετα σε αυτό:

Οβάλ ψάθινο χαλί στο φυτώριο με μια μαξιλαροθήκη

Μπορείτε να τοποθετήσετε μια καρέκλα με φασόλια στην περιοχή άσκησης, έτσι ώστε το παιδί να μην δουλεύει υπερβολικά, γιατί ανά πάσα στιγμή θα μπορεί να αλλάξει τον τύπο της δραστηριότητας και να χαλαρώσει στο τρέξιμο:

Καρέκλα τσάντα Jacquard βυσσινί με φασόλια κοντά σε πανοραμικά παράθυρα Κόκκινη καρέκλα χαπιών σε λευκό φυτώριο στρογγυλό χαλί στο πάτωμα και καρέκλα τσάντα με μπλε φασόλια

Αντί για μια μεγάλη καρέκλα χωρίς πλαίσιο, μπορείτε να φιλοξενήσετε δύο μεσαίου μεγέθους καρέκλες τσάντας φασολιών. Αυτό θα δημιουργήσει έναν επιπλέον χώρο για την υποδοχή των καλεσμένων του παιδιού:

Δύο τιρκουάζ πολυθρόνες σε ένα πράσινο παιδικό υπνοδωμάτιο

Όταν αγοράζετε μια καρέκλα φασολιών για φυτώριο, είναι επιτακτική ανάγκη να λάβετε βασικές προφυλάξεις:

Πολυθρόνες-τσάντες ως μέρος του εσωτερικού στυλ

Με τη βοήθεια υφασμάτινων εναλλάξιμων καλυμμάτων, μπορείτε να αναδείξετε την πρωτοτυπία οποιουδήποτε στυλ δωματίου. Για παράδειγμα, ένα δωμάτιο σε ρουστίκ στιλ (τραχιά χώρα) θα συμπληρώσει τέλεια μια καρέκλα τσάντας φασολιών σε ένα κάλυμμα που μοιάζει με ένα πανί οικιακής χρήσης:

Τσάντα φασολιών σε ρουστίκ στιλ

Στην κρεβατοκάμαρα μωρού, οι καρέκλες αχλαδιών θα αντικαταστήσουν τις παραδοσιακές πολυθρόνες, φωτίζοντας έτσι το χώρο και δημιουργώντας μια εξαιρετική εμφάνιση για το δωμάτιο:

Ροζ κρεβάτι και δύο άσπρες πολυθρόνες μαξιλαριού

Σε ένα δωμάτιο όπου μια φιλική παρέα δημιουργικών ανθρώπων χρειάζεται μια χαλαρή ατμόσφαιρα επικοινωνίας, μια καρέκλα φασολιών σε φωτεινή θήκη σε αντίθεση χρώματος είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό:

Φωτεινή κίτρινη καρέκλα φασολιών και καφέ καναπές

Μια μαλακή καρέκλα φασολιών θα ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό ενός σπορ νεανικού δωματίου:

Βρετανική σημαία στον καναπέ και μια μπλε καρέκλα φασολιών

Στην αίθουσα μπιλιάρδου για χαλάρωση των παικτών, μπορείτε να παραλάβετε αυθεντικές καρέκλες tablet που μπορούν να συνδυαστούν με άλλα αξεσουάρ:

Κόκκινες καρέκλες στην αίθουσα μπιλιάρδου

Οι καρέκλες τσάντας με φασόλια χωρίς πλαίσιο είναι μια άνετη και άνετη εφεύρεση, ειδικά για άτομα με μυϊκά προβλήματα στην πλάτη, έγκυες γυναίκες και παιδιά. Για όσους αναζητούν μη τυποποιημένες και δημιουργικές λύσεις για εσωτερική διακόσμηση, η φασολιά θα γίνει ένα απαραίτητο στοιχείο διακόσμησης.