Laminate στην εσωτερική διακόσμηση 2018

Το laminate ως υλικό για τη δημιουργία δαπέδων για μεγάλη ποικιλία χώρων έχει κερδίσει εδώ και καιρό δημοτικότητα στη χώρα μας. Προσιτό, με υψηλές αισθητικές ιδιότητες, εύκολο στην εγκατάσταση και τη χρήση – αυτό το υλικό μπορεί να διακοσμήσει οποιοδήποτε εσωτερικό. Αλλά είναι απαραίτητο να επιλέξετε προσεκτικά ένα laminate για φινίρισμα δαπέδων, επειδή υπάρχουν πολλές ποικιλίες, τάξεις αντοχής, εκδόσεις με απομίμηση διαφόρων επιφανειών. Αλλά πρώτα πρώτα. Ας μάθουμε μαζί τι τύπος laminate είναι κατάλληλος για δωμάτια με διαφορετικά λειτουργικά φορτία, πώς να επιλέξετε πυκνότητα, επίπεδο αντοχής, χρώμα και λύση υφής.

Διακόσμηση δαπέδου με laminate

Δάπεδα laminate

Επισήμανση laminate κατά τάξη

Έτσι, φυλλωτός Είναι ένα υλικό δαπέδου που αποτελείται από πολλά στρώματα: ινοσανίδες ή μοριοσανίδες, πολλά ενδιάμεσα στρώματα χαρτιού και ένα τελικό έλασμα ακρυλικής ή μελαμίνης ρητίνης. Είναι η πλαστικοποιημένη επιφάνεια που προστατεύει όλα τα άλλα στρώματα από υγρασία, βρωμιά, σκόνη και μηχανικές βλάβες. Προφανώς, οι τεχνολογικές ιδιότητες του προϊόντος εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα του ανώτερου στρώματος..

Πολυστρωματικές επιφάνειες

Δάπεδα στο χρώμα των πάγκων

Κάλυμμα κουζίνας

Προφορά δαπέδου

Δεν είναι χωρίς λόγο ότι το laminate έχει αποκτήσει τόσο μεγάλη δημοτικότητα μεταξύ των συμπατριωτών μας. Σε τελική ανάλυση, έχει πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα:

 • υψηλές αισθητικές ιδιότητες.
 • ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων, η δυνατότητα μίμησης οποιασδήποτε επιφάνειας – από σανίδες παρκέ έως κεραμικά ή πέτρινα πλακάκια.
 • τη δυνατότητα αυτοσυναρμολόγησης σε σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς μακρά προετοιμασία επιφάνειας.
 • προσιτό κόστος (το laminate είναι πολύ φθηνότερο από το παρκέ, αλλά πιο ακριβό από το λινέλαιο).
 • αρκετά υψηλή αντοχή και ανθεκτικότητα (σε σύγκριση με το λινέλαιο).
 • σχετική ευκολία συντήρησης (πιο δύσκολη από ό, τι με το λινέλαιο, αλλά ευκολότερη από ό, τι με το παρκέ – δεν χρειάζεται περιοδική ποδηλασία).
 • το υλικό είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Laminate καθιστικού

Σιτάρι από φυσικό ξύλο

Laminate για υπνοδωμάτιο

Ελαφρύ εσωτερικό

Μαθήματα laminate

Για να αποφασίσετε για την επιλογή του laminate για έναν συγκεκριμένο τύπο δωματίου, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τον αριθμό κλάσης – δύο αφορούν οικιστικούς χώρους, τρεις αναφέρονται σε εμπορικούς χώρους (αναγκαστικά υπάρχει στην επισήμανση υλικού):

Φυλλωτός 21 τάξη σχεδιασμένο για χώρους κατοικιών με χαμηλή κίνηση και χαμηλά φορτία επίπλων. Ένα τέτοιο υλικό είναι σπάνιο λόγω της χαμηλής δημοτικότητάς του. Δεν διαρκεί πολύ – λιγότερο από 3 χρόνια.

Διακόσμηση δαπέδου

Laminate σε σχεδιασμό κρεβατοκάμαρας

Σκούρο δάπεδο δαπέδου

Φυλλωτός

Φυλλωτός 22 τάξη κατάλληλο για χρήση σε υπνοδωμάτια, σαλόνια και παιδικά δωμάτια με ελαφριά έπιπλα και χαμηλή κίνηση. Η διάρκεια ζωής συνήθως δεν υπερβαίνει τα 4 έτη.

Εστίαση στο δάπεδο

Laminate σε ένα ευρύχωρο σαλόνι

Laminate τραπεζαρίας

Φωτεινό σχέδιο

Φυλλωτός 23 τάξη είναι σε θέση να αντέξει βαριά φορτία (βαριά έπιπλα) και χρησιμοποιείται σε δωμάτια με μεγάλη κίνηση – όχι μόνο σε σαλόνια, παιδικά δωμάτια και διαδρόμους, αλλά και σε διαδρόμους, κουζίνες, τραπεζαρίες. Ο χυμός της εκμετάλλευσης επίσης σπάνια υπερβαίνει τα 4 χρόνια.

Laminate στην κουζίνα

Laminate ως παρκέ

Σχεδιασμός προφοράς για λευκή κουζίνα

Παραδοσιακή λύση

Φυλλωτός κλάση 31 σχεδιασμένο για ελαφρούς επαγγελματικούς χώρους. Η απόδοσή του είναι υψηλότερη από αυτή του δαπέδου laminate για κατοικίες. Εάν τοποθετήσετε τέτοιο υλικό σε μια αίθουσα συνεδριάσεων, τότε θα διαρκέσει περίπου 3 χρόνια, σε ένα κτίριο κατοικιών η διάρκεια ζωής του μπορεί να είναι 10-12 χρόνια.

Λάμιντ διαδρόμου

Χρωματική έμφαση στα πατώματα

Laminate στο διάδρομο και το διάδρομο

Φυλλωτός κλάση 32 έχει υψηλότερα χαρακτηριστικά αντοχής και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επένδυση δαπέδου σε εμπορικούς χώρους μεσαίας χρήσης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία, χώρους υποδοχής. Σε αυτή την περίπτωση, το έλασμα θα διαρκέσει περίπου 5 χρόνια · σε ένα κτίριο κατοικιών, ο χυμός λειτουργίας του μπορεί να είναι περίπου 15 χρόνια..

Παλέτα ζεστού δαπέδου

Διακόσμηση τραπεζαρίας

Laminate για κουζίνα-τραπεζαρία

Φυλλωτός

Φυλλωτός 33 τάξη έχει τις υψηλότερες τεχνολογικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται σε εμπορικούς χώρους με μεγάλη φόρτωση δαπέδου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εστιατόρια, γυμναστήρια, καταστήματα υψηλής επισκεψιμότητας. Η υπηρεσία χυμού σε αυτή την περίπτωση κυμαίνεται από 5 έως 6 έτη. Σε μια κατοικημένη περιοχή, μια τέτοια επίστρωση δεν μπορεί να αλλάξει για 20-25 χρόνια..

Επένδυση δαπέδου - laminate

Σχέδιο αντίθεσης

Ζεστό χρώμα για γκρι κουζίνα

Οι ειδικοί συνιστούν να μην κάνετε οικονομία στην αγορά υλικού δαπέδου. Μετά από όλα, η αντικατάσταση ενός laminate σχετίζεται με παγκόσμια προετοιμασία όσον αφορά την επισκευή – είναι απαραίτητο να αδειάσετε εντελώς το δωμάτιο και, για παράδειγμα, σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου, είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν τέτοιες εκδηλώσεις. Προκειμένου το έλασμα να χρησιμεύσει ως αξιόπιστο και ανθεκτικό κάλυμμα δαπέδου όσο το δυνατόν περισσότερο, συνιστάται η αγορά υλικού με σήμανση για εμπορικούς χώρους – από την κλάση 31 και άνω. Το κόστος της υψηλής ποιότητας laminate θα αποδώσει με αντοχή, εξαιρετική αισθητική και αντοχή.

Laminate για σχεδιασμό κρεβατοκάμαρας

Αποτελεσματικό δάπεδο

Laminate σε ανοιχτές αποχρώσεις

Άλλα κριτήρια για την επιλογή ενός laminate

Πάχος υλικού

Το υλικό διαφόρων κατασκευαστών και κατηγοριών ποικίλλει σε πάχος από 6 έως 12 mm. Προφανώς, όσο παχύτερο είναι το υλικό δαπέδου, τόσο πιο δυνατό και ανθεκτικό μπορεί να θεωρηθεί το φινίρισμα. Ως εκ τούτου, οι ειδικοί συνιστούν να επιλέξετε ένα laminate με πάχος τουλάχιστον 8 mm και, με βάση τις οικονομικές τους δυνατότητες, προσπαθήστε να το αγοράσετε ως υλικό με όσο το δυνατόν παχύτερο στρώμα. Όσο πιο παχύ είναι το laminate, τόσο πιο εύκολο είναι να εγκατασταθεί. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα ηχοαπορροφητικά χαρακτηριστικά του υλικού – όσο παχύτερο είναι το έλασμα, τόσο υψηλότερες είναι αυτές οι ιδιότητες.

Laminate για βοηθητικούς χώρους

Πολύχρωμο μοτίβο ξύλου

Κατασκευαστής laminate

Η επιλογή των κατασκευαστών στη σύγχρονη αγορά υλικών φινιρίσματος είναι απίστευτα μεγάλη. Αλλά υπάρχουν πάντα αρκετές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για εταιρείες που έχουν καθιερωθεί με μακροπρόθεσμη άψογη φήμη. Συνήθως, τέτοιες εταιρείες παρέχουν μακροπρόθεσμη εγγύηση για τα προϊόντα τους. Υπάρχουν ακόμη και κατασκευαστές που δίνουν εγγύηση εφ ‘όρου ζωής στα προϊόντα τους..

Φωτεινές επιφάνειες

Ελαφρύ δάπεδο

Συνήθως, η εγγύηση του κατασκευαστή κυμαίνεται από 5 έως 15 χρόνια. Στη Ρωσία, δεν υπάρχει GOST για την παραγωγή laminate, επομένως όλες οι εταιρείες χρησιμοποιούν τις Τεχνικές Προδιαγραφές. Οι περισσότεροι ξένοι κατασκευαστές βασίζονται σε GOST, συχνότερα διεθνείς.

Αποχρώσεις ώχρας

Ελαφρύ laminate

Τραπεζαρία στη βεράντα

Διαχωρισμός του laminate σύμφωνα με τον τύπο σύνδεσης των στοιχείων

Ολόκληρο το έλασμα μπορεί να χωριστεί σε δύο ομάδες ανάλογα με τον τύπο σύνδεσης των στοιχείων του (πάνελ):

 • κόλλα;
 • κάστρο.

Μίμηση ξύλινου δαπέδου

Πρωτότυπος σχεδιασμός

Κόλλα laminate κοστίζει λιγότερο από ένα κάστρο, αλλά δεν θα μπορείτε να το τοποθετήσετε μόνοι σας χωρίς συγκεκριμένες δεξιότητες. Τα πάνελ συνδέονται από άκρη σε άκρη με ειδική κόλλα ταχείας ξήρανσης. Αυτή η σύνδεση παρέχει μια επιφάνεια χωρίς κενά. Η επένδυση του δαπέδου είναι πιο ανθεκτική στην υγρασία από αυτή που δημιουργήθηκε με το πολυστρωματικό φύλλο. Ένα σημαντικό μειονέκτημα μιας τέτοιας επίστρωσης είναι η αδυναμία αντικατάστασης του κατεστραμμένου πίνακα – όλα τα στοιχεία είναι κολλημένα.

Σκούρο επίχρισμα

Ουδέτερο υπόβαθρο

Ονομα «laminate κάστρου» μιλάει από μόνο του – τα πάνελ συνδέονται χωρίς τη χρήση κόλλας χρησιμοποιώντας ειδικό «κάστρα». Το πλεονέκτημα αυτής της επίστρωσης είναι η ταχύτητα εγκατάστασης και η δυνατότητα αντικατάστασης μεμονωμένων πάνελ σε περίπτωση βλάβης. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τη λήψη κενών μεταξύ των στοιχείων της επικάλυψης, τα οποία θα εκτεθούν στην υγρασία.

Πολύχρωμα χρώματα

Κλείδωμα σύνδεσης

Μικρά πάνελ Laminate

Υπάρχουν δύο τύποι κλειδαριών για πάνελ laminate:

πτυσσόμενος (κλικ) – διπλές κλειδαριές, οι οποίες βρίσκονται σε γωνία 45 μοιρών. Αυτή η βάση είναι πολύ βολική από την άποψη της εγκατάστασης και της επακόλουθης λειτουργίας. Η καμπυλότητα της βάσης για τέτοιες κλειδαριές δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 3 mm ανά γραμμικό μέτρο.

Laminate στο διάδρομο

Ασυνήθιστα χρώματα

Διακόσμηση φυτωρίου

μάνδαλα (κλειδαριά) είναι ακόμη πιο εύκολη από τις πτυσσόμενες κλειδαριές. Ο ιδιοκτήτης, ο οποίος δεν είχε ακόμη να αντιμετωπίσει ένα laminate, θα είναι επίσης σε θέση να αντιμετωπίσει τα πάνελ που έχουν αυτόν τον τύπο σύνδεσης. Αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι για πάνελ με αυτού του τύπου τις κλειδαριές, είναι απαραίτητη μια τέλεια επίπεδη βάση των δαπέδων..

Laminate για ένα ευρύχωρο δωμάτιο

Ελαφρύ σχέδιο

Laminate για το συνδυασμένο δωμάτιο

Ταξινόμηση ανά τύπο υποστρώματος για laminate

Όταν χρησιμοποιείτε laminate για τη δημιουργία του δαπέδου, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα υπόστρωμα – ένα υλικό που μονώνει το επάνω στρώμα από το δάπεδο. Το υπόστρωμα θα παρέχει το απαιτούμενο επίπεδο θερμομόνωσης και ηχομόνωσης. Το laminate της κατηγορίας 32 και άνω μπορεί να περιέχει υπόστρωμα ως μέρος των στοιχείων και δεν απαιτεί προκαταρκτική προετοιμασία της επιφάνειας του δαπέδου, εκτός από τον ενδελεχή καθαρισμό με ηλεκτρική σκούπα.

Σκούρα πατώματα για ένα φωτεινό υπνοδωμάτιο

Πρωτότυπο σχέδιο laminate

Laminate για κουζίνα-στούντιο

Ανάλογα με τον τύπο του υλικού, όλες οι επιλογές για υποστρώματα μπορούν να χωριστούν σε τρεις ομάδες:

Επένδυση αφρού πολυαιθυλενίου – η πιο κοινή επιλογή. Η αντίσταση στην υγρασία, το προσιτό κόστος και η ευκολία εγκατάστασης έφεραν αυτόν τον τύπο υλικού στην κορυφαία λίστα με τις πιο δημοφιλείς επιλογές. Αλλά το αφρώδες υλικό πολυαιθυλενίου έχει επίσης μειονεκτήματα – με την πάροδο του χρόνου μπορεί να κρεμάσει σημαντικά (δεν διατηρεί καλά το σχήμα του), δεν είναι μια εντελώς φιλική προς το περιβάλλον πρώτη ύλη.

Εσωτερική διακόσμηση σε laminate

Ζεστή παλέτα χρωμάτων

Laminate στο σαλόνι

Υποστήριξη από φελλό – απολύτως φιλικό προς το περιβάλλον, είναι ένας εξαιρετικός μονωτής θερμότητας (χρησιμοποιείται συχνότερα για τη διακόσμηση των δαπέδων του πρώτου ορόφου). Ο φελλός διατηρεί τέλεια το σχήμα του, μπορεί να ονομαστεί ανθεκτικό υλικό. Αλλά η πιθανότητα σχηματισμού συμπύκνωσης μειώνει τη δημοτικότητά του. Για να απαλλαγείτε από το υλικό αυτού του μειονεκτήματος, ο φελλός καλύπτεται με πίσσα ή καουτσούκ. Ένα τέτοιο υλικό έχει εξαιρετική απόσβεση και πρακτικά δεν φθείρεται.

Φωτεινό διάδρομο

Πανεμορφη

Εκλεκτικό σαλόνι

Ειδική υποστήριξη, είναι μέρος των πλαστικοποιημένων πάνελ, επιτρέπει πολύ γρήγορη εγκατάσταση. Παρέχει εξαιρετική θερμομόνωση και ηχομόνωση, εξυπηρετεί για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και χωρίς συμπύκνωση. Αλλά το υψηλό κόστος γίνεται συχνά ένα βασικό κριτήριο για την επιλογή ενός laminate για το δάπεδο..

Δέντρο παντού

Κλασική τραπεζαρία

Στο σαλόνι με τζάκι

Επίσης, οι ειδικοί συνιστούν να δίνετε προσοχή στα εικονίδια στη συσκευασία των πάνελ, τα οποία μπορεί να σημαίνουν τις ακόλουθες ιδιότητες:

 • έχει αντιστατική επίστρωση (δεν θα προσελκύσει σκόνη και λεπτά συντρίμμια).
 • δεν ξεθωριάζει στον ήλιο.
 • δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα ·
 • οικιακά προϊόντα καθαρισμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό της επιφάνειας.
 • ανθεκτικό και ανθεκτικό στη μηχανική καταπόνηση.
 • κατάλληλο για κάλυψη των λεγόμενων «ζεστό πάτωμα»?
 • η επιφάνεια είναι ανθεκτική στο σχηματισμό μούχλας και μούχλας.
 • το υλικό δεν είναι εύφλεκτο.

Μη τετριμμένος σχεδιασμός

Αρμονικοί συνδυασμοί

Σεβαστός σχεδιασμός

Επιλέγοντας ένα χρωματικό σχέδιο για το δάπεδο

Η επιλογή του συνδυασμού χρωμάτων για το σχεδιασμό των δαπέδων διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα ολόκληρου του δωματίου. Όχι μόνο ο εσωτερικός σχεδιασμός, αλλά και η ψυχολογική αντίληψη της εικόνας του στο σύνολό του εξαρτάται από το αν το χρώμα του δαπέδου θα συγχωνευτεί με τη γενική χρωματική διάταξη του δωματίου ή θα ξεχωρίσει με μια φωτεινή ή σκοτεινή προφορά. Η ποικιλία των σύγχρονων καταστημάτων υλικών φινιρίσματος για δάπεδα είναι απίστευτα μεγάλη – ένας ιδιοκτήτης με οποιεσδήποτε αισθητικές προτιμήσεις και μέγεθος πορτοφολιού θα μπορεί να βρει τη δική του επιλογή χρώματος.

Φυσικές αποχρώσεις

Είδη ξύλου με έμφαση

Σε μια φωτεινή κουζίνα

Ανοιχτές αποχρώσεις στο σαλόνι

Σε μικρά δωμάτια, οι σχεδιαστές συνιστούν τη χρήση υλικών σε ανοιχτές αποχρώσεις για φινίρισμα επιφάνειας για να επεκτείνετε οπτικά το χώρο. Αλλά αυτός ο κανόνας ισχύει σε μικρότερο βαθμό για το δάπεδο. Το γεγονός είναι ότι για μια άνετη ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων στο δωμάτιο, το χρώμα του καλύμματος του δαπέδου του πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο τόνους πιο σκούρο από τη διακόσμηση των τοίχων. Αυτό θα του επιτρέψει να το πει «νιώστε το έδαφος κάτω από τα πόδια σας».

Μικρός χώρος κουζίνας

Σκούρο κάτω - ελαφρύ πάνω μέρος

Διακόσμηση αντίθεσης

Σχεδόν κάθε ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος ή σπιτιού γνωρίζει ότι η εκτέλεση της οροφής σε λευκό χρώμα, τοίχους – 1-2 τόνους πιο σκούρους και πατώματα – στον πιο σκοτεινό τόνο, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια οπτική αύξηση στο ύψος του δωματίου. Αυτή η τεχνική σχεδιασμού χρησιμοποιείται συχνά κατά τη διακόσμηση χώρων σε τυπικά και μικρά διαμερίσματα στη χώρα μας..

Laminate στο γραφείο

Σκούρο προφορά - πατώματα

Οπτική επέκταση του χώρου

Το laminate με την εικόνα μιας σανίδας δαπέδου με επιφάνειες σαν να φοριέται από καιρό είναι απίστευτα δημοφιλές όταν εφαρμόζεται σε εσωτερικούς χώρους σε εξοχικό και άθλιο κομψό στυλ. Οι γρατζουνιές και η μίμηση των τσιπ βοηθούν όχι μόνο στη δημιουργία μιας αυθεντικής στυλιστικής κατεύθυνσης της ατμόσφαιρας, αλλά και στην εισαγωγή της πρωτοτυπίας στον πιο συνηθισμένο σχεδιασμό του δωματίου..

Για εξοχικό στιλ

Για shabby chic στιλ

Ξεθωριασμένα πατώματα

Σε μια τζάμια βεράντα

Εάν χρησιμοποιείται μια δροσερή παλέτα χρωμάτων για τη διακόσμηση και την εκτέλεση των κύριων επίπλων στο δωμάτιο, τότε το ζεστό φυσικό μοτίβο ξύλου θα βοηθήσει πάντα στην αύξηση του βαθμού της θερμοκρασίας χρώματος του εσωτερικού. Δεδομένης της κλίμακας της επιφάνειας των δαπέδων, ακόμη και ένα μοναδικό στοιχείο σχεδίασης – η επένδυση δαπέδου, μπορεί να είναι αρκετό για να δημιουργήσει μια ισορροπία στην χρωματική αντίληψη της εικόνας του δωματίου..

Χιονάτη σχεδίαση

Ζεστές αποχρώσεις για δάπεδα

Η δημοτικότητα της χρήσης του γκρι και των αποχρώσεών του για το σχεδιασμό των μοντέρνων σπιτιών έχει φτάσει στα χρώματα του laminate. Οι ευγενείς γκρι αποχρώσεις μπορούν να παρουσιαστούν τόσο σε ανοιχτόχρωμη, ασημί παλέτα όσο και σε σκούρες, ανθρακί αποχρώσεις. Το πλεονέκτημα της χρήσης ανοιχτό γκρι αποχρώσεων για τη διακόσμηση του δαπέδου είναι επίσης ότι η σκόνη σε ένα τέτοιο έλασμα είναι πρακτικά αόρατη..

Laminate σε γκρι αποχρώσεις

Γκρι δάπεδα

Όλες οι αποχρώσεις του γκρι

Πρωτότυπη επιλογή χρώματος

Και τελικά

Πρόσφατα, ο κανόνας ότι το μέγεθος της σανίδας δαπέδου ή των πλακιδίων (ανάλογα με το τι ακριβώς μιμείται το έλασμα) πρέπει να είναι το μεγαλύτερο, όσο πιο ευρύχωρο είναι το ίδιο το δωμάτιο, παύει να έχει το βάρος του. Η επένδυση δαπέδου με την εικόνα μεγάλων σανίδων ή μήτρα, πλακιδίων ή οποιωνδήποτε άλλων στοιχείων που αποτελούν το πάτωμα γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Αυτό το χρώμα χρησιμοποιείται ανεξάρτητα από το μέγεθος και το σκοπό του δωματίου. Και τις περισσότερες φορές σας επιτρέπει να αυξήσετε οπτικά τον όγκο του χώρου..

Μεγάλες πλάκες laminate

Laminate για ένα ευρύχωρο δωμάτιο

Όμορφο μοτίβο δαπέδου

Εστίαση στα πατώματα

Το laminate μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για δάπεδα. Για αρκετές εποχές στη σειρά, η χρήση αυτού του υλικού για τη διακόσμηση ενός τοίχου με έμφαση ή μέρους του δεν έχει χάσει τη σημασία του. Ταυτόχρονα, το χρώμα του laminate για το φινίρισμα ενός τοίχου ή ενός τμήματος ενός δωματίου δεν χρειάζεται να συμπίπτει με το υλικό για τα δάπεδα – όλα εξαρτώνται από το επιλεγμένο σχέδιο χρωμάτων του εσωτερικού, τον τρόπο τοποθέτησης τόνων και στιλιστική απόδοση. Με τη βοήθεια του laminate, μπορείτε να διακοσμήσετε τις προσόψεις των συστημάτων αποθήκευσης, το χώρο γύρω από ένα ηλεκτρικό τζάκι, να διακοσμήσετε κόγχες και προεξοχές, να δημιουργήσετε πάνελ και ποδιές στη διακόσμηση τοίχων.

Laminate όχι μόνο για δάπεδα

Χωρίσματα με laminate

Σύγχρονο στυλ

Διακόσμηση δαπέδων και προσόψεων

Φωτεινές επιφάνειες υπάρχουν παντού