Πώς να φτιάξετε ένα υφασμάτινο αμπαζούρ με τα χέρια σας

Σήμερα, το χειροποίητο κερδίζει γρήγορα δημοτικότητα, καταλαμβάνοντας την επάξια θέση του στο εσωτερικό. Τα παλιά έπιπλα και τα στοιχεία διακόσμησης, που έμοιαζαν να έχουν ξεπεράσει την εποχή τους, μεταμορφώνονται στα χέρια εξειδικευμένων τεχνιτών, αρχίζουν να παίζουν με νέα χρώματα και γίνονται το highlight κάθε δωματίου..

Η ανανέωση και η αποκατάσταση των επίπλων είναι μια πολύ περίπλοκη και επίπονη διαδικασία που δεν είναι πάντα στη δύναμη των καινοτόμων, αλλά η εργασία με μικρά διακοσμητικά στοιχεία όπως λάμπες, βάζα, μικρά ράφια και τα παρόμοια είναι μια εύκολη ευκαιρία να ξεχωρίσετε από το πλήθος και να βελτιώσετε το εσωτερικό σας Σε αυτό το άρθρο, θα διακοσμήσουμε βήμα προς βήμα μια επιτραπέζια λάμπα, μεταμορφώνοντάς την πλήρως..

Η μέθοδος που περιγράφεται παρακάτω είναι πολύ απλή και αρκετά γρήγορη. Συνίσταται σε μια φαινομενικά σημαντική αλλαγή – στην πλήρη αντικατάσταση του υφάσματος στο αμπαζούρ, αλλά στην πραγματικότητα αυτή η διαδικασία δεν είναι τόσο δύσκολη και τρομακτική, απλά πρέπει να εμποτιστείτε με αυτήν την ιδέα και να ακολουθήσετε σωστά τις οδηγίες.

Χώρος εργασίας για διακόσμηση αμπαζούρ

Πρώτα πρέπει να ετοιμαστείτε για δουλειά. Θα πρέπει να υπάρχει αρκετό φως στο δωμάτιο όπου θα δημιουργήσετε και το τραπέζι στο οποίο θα αποκατασταθεί η λάμπα πρέπει να καλύπτεται με λαδόπανο ή εφημερίδες εκ των προτέρων για να το προστατεύετε από ζημιές ή βρωμιά.

Όλα όσα χρειάζεστε για να διακοσμήσετε μια λάμπα

Το επόμενο βήμα είναι η συλλογή υλικών. Ναι, όσο αστείο και αν ακούγεται, αλλά το να τρέχεις με βρώμικα χέρια σε όλο το διαμέρισμα αναζητώντας χαρτοπετσέτες ή να ψάχνεις ψαλίδι σε πανικό δεν είναι η καλύτερη αρχή για τα χειροποίητα. Προετοιμάστε ό, τι μπορεί να σας φανεί χρήσιμο εκ των προτέρων. Βάλτε το κινητό σας τηλέφωνο σε εμφανές σημείο, ώστε να μπορείτε να μάθετε ποιος καλεί χωρίς να το σηκώσετε.

Λάμπα αποκατάστασης

Τώρα που όλα είναι έτοιμα για δουλειά, μπορείτε να ξεκινήσετε τη δημιουργική διαδικασία. Τοποθετήστε τη λάμπα κάθετα, δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε το αμπαζούρ.

Πώς να φτιάξετε μια παλιά λάμπα καινούργια

Προσεκτικά, χρησιμοποιώντας μια μεζούρα ή μια μαλακή ταινία ραψίματος, μετρήστε τη διάμετρο του αμπαζούρ και το ύψος του. Προσπαθήστε να είστε όσο το δυνατόν πιο ακριβείς στις μετρήσεις σας, ειδικά όταν εργάζεστε με διάμετρο.

Διακόσμηση ενός παλιού λαμπτήρα

Βρείτε το σωστό χρώμα και μέγεθος υφάσματος. Είναι καλύτερα να επιλέξετε φυσικά υλικά όπως λινό ή βαμβάκι: είναι πολύ πιο εύκολο να τα επεξεργαστείτε, τα άκρα ενός τέτοιου υφάσματος δεν κόβονται. Αφού επιλέξετε το σωστό υλικό, μετρήστε ένα κομμάτι ύφασμα μετρούμενο σε ύψος και διάμετρο, αφήνοντας περίπου ενάμιση εκατοστό για τη ραφή. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να πάρετε ένα ομοιόμορφο ορθογώνιο κομμάτι υφάσματος..

Εργασία με ένα παλιό αμπαζούρ

Αναποδογυρίστε το ύφασμα στη λάθος πλευρά και διπλώστε τις δύο κοντές πλευρές του ορθογωνίου μαζί, έχοντας κατά νου το περιθώριο ραφής. Βάλτε και συρράψτε το τεμάχιο εργασίας. Θα πρέπει να καταλήξετε με έναν κοίλο κύλινδρο..

Χειροποίητο αμπαζούρ

Μετά από αυτό, το ύφασμα πρέπει να γυρίσει ξανά στην μπροστινή πλευρά. Κοιτάξτε προσεκτικά τη ραφή, ελέγξτε αν το νήμα έχει πέσει έξω και πόσο σφιχτά συγκρατείται το ύφασμα. Διπλώστε τον κύλινδρο στο μισό και τραβήξτε ελαφρά στις άκρες – αν δεν δημιουργηθούν κενά μεταξύ των νημάτων, τότε το ύφασμα είναι καλά στερεωμένο.

Χειροποίητο επιτραπέζιο φωτιστικό

Σύρετε τον κύλινδρο σας πάνω από το επάνω μέρος του αμπαζούρ. Βεβαιωθείτε ότι το κάτω άκρο εφαρμόζει καλά στο στρίφωμα. Εάν το ύφασμα πηγαίνει σε κύματα ή δημιουργούνται κενά, αυτό σημαίνει ότι μετρήσατε λάθος τη διάμετρο και το τεμάχιο εργασίας θα πρέπει να επαναληφθεί.

Αναδιακόσμηση επιτραπέζιου φωτιστικού

Εάν το ύφασμα και το κάτω άκρο του αμπαζούρ ταιριάζουν απόλυτα, κολλήστε τα και συνδέστε τα προσωρινά με καρφίτσες ή συνδετήρες, έτσι ώστε η κόλλα να κατανέμεται ομοιόμορφα πάνω στο ύφασμα και να μην σχηματίζονται τρύπες πουθενά..

Εργασία με αμπαζούρ

Περιμένετε να στεγνώσει η κόλλα. Όταν εργάζεστε με κόλλα, δεν πρέπει να βιαστείτε, στην περίπτωσή μας, για να αποφύγετε τη μετατόπιση του υφάσματος. Θυμηθείτε ότι ένα ύφασμα που έχει ήδη αλείψει με κόλλα δύσκολα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δεύτερη φορά, οπότε το τεμάχιο εργασίας θα πρέπει να επαναληφθεί.

Αποκατάσταση αμπαζούρ

Η εργασία με το πάνω άκρο του αμπαζούρ είναι πολύ πιο επίπονη. Πρώτον, πρέπει να σχηματίσετε τακτοποιημένα κύματα που θα μοιάζουν με μια κομψή κίνηση σχεδιασμού και όχι ένα φοβερό ερασιτεχνικό λάθος. Ευθυγραμμίστε την επάνω άκρη του υφάσματος με την άκρη του αμπαζούρ και στερεώστε με καρφίτσες. Δεύτερον, ελέγξτε πώς φαίνεται η λάμπα σας από όλες τις πλευρές και μόνο στη συνέχεια εφαρμόστε κόλλα.

Εργασία με αμπαζούρ

Αφήστε την κόλλα να στεγνώσει. Αφαιρέστε τυχόν επιπλέον καρφίτσες.

Διόρθωση των άκρων του αμπαζούρ

Τώρα κόψτε όλα τα περιττά – προεξέχοντα υφάσματα, νήματα και περιθώρια για να προχωρήσετε στο τελικό φινίρισμα του λαμπτήρα.

DIY αμπαζούρ

Στη συνέχεια, συνδέστε μια σειρά από αστραφτερές, κρεμαστές χάντρες στο κάτω άκρο του αμπαζούρ..

Επιτραπέζιο φωτιστικό DIY

Περιμένετε να στεγνώσει η κόλλα. Εξετάστε ξανά τη λάμπα για να δείτε αν υπάρχουν σημάδια της εργασίας σας στο ύφασμα. Αφαιρέστε τυχόν επιπλέον καρφίτσες.

Διακοσμήσεις από αμπαζούρ

Ισιώστε το ύφασμα, ισιώστε τα κύματα. Το κάτω άκρο μπορεί να διακοσμηθεί με κορδέλα ή δαντέλα για να κρύψει πιθανά ελαττώματα και να τονίσει την άκρη του αμπαζούρ.

Τελειώνοντας τις άκρες του αμπαζούρ

Περιμένετε να στεγνώσει η κόλλα. Αφαιρέστε όλα τα περιττά μέρη και καρφίτσες.

Τελευταίες πινελιές στο αμπαζούρ

Προσθέστε τις τελευταίες πινελιές. Κρύψτε τις ατέλειες πίσω από διακοσμητικά αντικείμενα όπως πούλιες ή αρκετά μεγάλες χάντρες. Στο κέντρο του αμπαζούρ, δέστε μια κορδέλα, δένοντάς την πιο σφιχτά και διαμορφώνοντας «μέση» το επιτραπέζιο φωτιστικό σας.

Σε λίγα απλά βήματα, το παλιό αμπαζούρ έχει μετατραπεί σε ένα νέο, όμορφο στοιχείο διακόσμησης που θα προσελκύσει τα βλέμματα των επισκεπτών και θα χρησιμεύσει ως υπερηφάνεια για κάθε οικοδέσποινα. Το να δίνεις παλιά ζωή σε νέα πράγματα είναι πάντα υπέροχο, ειδικά όταν είναι τόσο εύκολο και γρήγορο..