Πάνελ τοίχου για μοντέρνα εσωτερική διακόσμηση

Η γκάμα των σύγχρονων καταστημάτων επίπλωσης σπιτιού είναι συντριπτική. Πριν από περίπου 20 χρόνια, οι συμπατριώτες μας επέλεξαν τη μέθοδο φινιρίσματος των επιφανειών στο σπίτι τους μεταξύ ζωγραφικής, λεύκανσης και ταπετσαρίας. Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλές επιλογές για τη διακόσμηση τοίχων και οροφών σε δωμάτια με μεγάλη ποικιλία σκοπών. Όχι η τελευταία θέση στη δημοτικότητα καταλαμβάνεται από ένα τέτοιο υλικό φινιρίσματος όπως τα πάνελ τοίχου. Σε αυτή τη δημοσίευση, θα θέλαμε να επισημάνουμε τις επιλογές για φινίρισμα επιφανειών χρησιμοποιώντας πάνελ τοίχου, τύπους και μεθόδους εγκατάστασης, σε συνδυασμό με άλλα υλικά φινιρίσματος.

Επένδυση τοίχου με πάνελ

Χαρακτηριστικά των πάνελ τοίχου

Τα πάνελ τοίχου έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων και υφών.
 • η ικανότητα δημιουργίας απομίμησης διαφόρων φυσικών υλικών (ξύλο, πέτρα, τούβλο).
 • ευκολία εγκατάστασης.
 • η ικανότητα απόκρυψης ατελειών στην επιφάνεια ·
 • μια μεγάλη ποικιλία λύσεων τιμολόγησης και τη δυνατότητα να βρείτε τη δική σας επιλογή για τον προϋπολογισμό σας.
 • τη δυνατότητα χρήσης του υλικού φινιρίσματος σε χώρους με υψηλή υγρασία, ακραίες θερμοκρασίες και υψηλό επίπεδο μόλυνσης της επιφάνειας ·
 • η ανθεκτικότητα του φινιρίσματος που δημιουργείται με σωστή χρήση και φροντίδα.
 • τη δυνατότητα συνδυασμού με άλλα υλικά φινιρίσματος για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου εσωτερικού σχεδιασμού.
 • επιλογή του μεγέθους και της γεωμετρίας των προϊόντων για τη βέλτιστη επιλογή υλικών φινιρίσματος με τη μικρότερη ποσότητα απορριμμάτων (εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου).

Διακόσμηση σαλονιού

Εσωτερικό βοηθητικών δωματίων

Εσωτερικό σαλονιού

Ελαφριά εικόνα του ντουλαπιού

Ταξινόμηση των πάνελ τοίχου

Τα πάνελ τοίχου διαφέρουν στο χρώμα, την υφή, το μέγεθος, τη μέθοδο στερέωσης και το σχήμα. Η εικόνα του εσωτερικού που δημιουργήθηκε εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο των πάνελ τοίχου που επιλέγετε για διακόσμηση. Έτσι, όσον αφορά το σχήμα, όλα τα πάνελ τοίχου μπορούν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες:

 • ράφι;
 • πλακάκια?
 • πολύφυλλος.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε καθένα από τα είδη των πάνελ τοίχου.

Εσωτερικό κουζίνας-τραπεζαρίας

Υπνοδωμάτιο σε γκρι αποχρώσεις

Χιονάτα πάνελ τοίχου

Φωτεινό φινίρισμα

Πάνελ ράφι

Τα πάνελ ράφι ή ρύθμισης τύπου είναι στενά (όχι περισσότερο από 30 cm) πηχάκια μήκους περίπου 2,5 – 3,5 m και πάχους όχι μεγαλύτερο από ένα εκατοστό, τα οποία μπορούν να στερεωθούν στους τοίχους τόσο οριζόντια όσο και κάθετα. Τα πλακάκια είναι ένας ιδανικός τύπος διακόσμησης για μικρούς χώρους ή δωμάτια με πολύπλοκες γεωμετρίες (για παράδειγμα, σε σοφίτες με πολλές γωνίες, λοξότμηση και κόγχες).

Επικαλυμμένη επένδυση

Ξύλινα πηχάκια

Χιόνι-λευκό φινίρισμα για την κρεβατοκάμαρα

Φυσικές αποχρώσεις

Προκειμένου να καλυφθούν οι τοίχοι με πάνελ, θα πρέπει πρώτα να δημιουργηθεί ένα μεταλλικό ή ξύλινο πλαίσιο του λεγόμενου κορδονιού. Τα πάνελ επένδυσης συνδέονται με το πλαίσιο χρησιμοποιώντας ειδικούς συνδετήρες – συνδετήρες (χρησιμοποιείται συρραπτικό κατασκευής) ή βίδες με αυτοκόλλητη τομή (είναι χρήσιμο ένα τρυπάνι). Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αυτό το είδος φινιρίσματος μόνοι σας, έχοντας κάποια ικανότητα στην εργασία με εργαλεία.

Σε ναυτικό στυλ

Κάθετη διάταξη των πάνελ

Συνδυασμός υλικών

Εσωτερικό παιδικού δωματίου

Τα πάνελ ραφιών μπορούν να κατασκευαστούν από τα ακόλουθα υλικά:

 • MDF?
 • Ινοσανίδες, μοριοσανίδες?
 • PVC.

Κατά κανόνα, τα πάνελ στοιχειοθεσίας πωλούνται με αξεσουάρ, εξαρτήματα, τα οποία είναι απαραίτητα για τη διακόσμηση αρθρώσεων, γωνιών και άλλων δομικών στοιχείων ενός δωματίου για τη δημιουργία μιας πλήρους εικόνας..

Φινίρισμα μπάνιου

Τοποθέτηση ψαροκόκαλο από πάνελ με σχιστόλιθο

Διακόσμηση τοίχου πίσω από το κεφαλάρι

Φωτεινό εσωτερικό υπνοδωματίου

Πλακάκια από πλακάκι

Αυτός ο τύπος πίνακα κατασκευάζεται με τη μορφή τετραγώνου ή ελαφρώς επιμηκυμένου ορθογωνίου. Η πλευρά ενός τετραγώνου σε τέτοια προϊόντα μπορεί να έχει μέγεθος από 30 έως 100 εκ. Αυτός ο τύπος πάνελ τοίχου τοποθετείται χρησιμοποιώντας κόλλα ή ειδικούς συνδετήρες – σφιγκτήρες. Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του τύπου πάνελ είναι η ευκολία εγκατάστασης και η δυνατότητα δημιουργίας φινιρίσματος σχεδόν χωρίς ραφές – τα προϊόντα στερεώνονται συνδέοντας αυλακώσεις και ένθετα.

Επιφανειακή προφορά

Αρχικό φινίρισμα

Πλακάκια από πλακάκι

Τα πλακίδια με πλακάκια είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους αυτού του τύπου υλικών φινιρίσματος. Οι αγοραστές έλκονται όχι μόνο από την πλούσια ποικιλία χρωμάτων και τη δυνατότητα αγοράς προϊόντων, τόσο των φυσικών όσο και των τεχνητών υλικών τους, αλλά και από την επιλογή του βέλτιστου μεγέθους του πάνελ, στο οποίο θα είναι δυνατόν να μειωθεί στο ελάχιστο η κατανάλωση ακατέργαστου υλικά και την ποσότητα των απορριμμάτων.

Δημιουργήστε έναν τοίχο προφοράς

Τοίχος προφοράς με τζάκι

Δέντρο παντού

Πάνελ φύλλων

Το όνομα των πάνελ μιλά από μόνο του – αυτός είναι ο μεγαλύτερος τύπος υλικού φινιρίσματος όσον αφορά το μέγεθος, ο οποίος είναι ένας καμβάς από φυσικές ή τεχνητές πρώτες ύλες. Τα φύλλα βοηθούν στη δημιουργία ενός απρόσκοπτου φινιρίσματος σε μικρές επιφάνειες ή καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερους τοίχους και με τη λιγότερη εργασία.

Πάνελ τοίχου και οροφής

Πρωτότυπη τραπεζαρία

Τα φύλλα είναι καμβάδες πολυστρωματικών με βάση MDF, ZhVP ή PVC με τυπωμένο μοτίβο (απομίμηση ξύλου, πέτρας ή οποιασδήποτε άλλης επιφάνειας) και υφής. Τα φύλλα από φύλλα χρησιμοποιούνται συχνότερα για τη δημιουργία μιας έμφασης, αλλά μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε συνδυασμό με άλλα υλικά φινιρίσματος για όλους τους τοίχους του δωματίου..

Πάνελ από φύλλα στην κουζίνα

Πλαίσια με υφή με υφή

Τοξωτός τοίχος με υφή

Διαχωρισμός πάνελ τοίχου ανά υλικό κατασκευής

Τα μοντέρνα πάνελ τοίχου είναι κατασκευασμένα από διάφορα είδη υλικών – από φυσικό ξύλο έως πλαστικό. Για να μειωθεί το κόστος των προϊόντων, οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν συχνότερα ένα συνδυασμό διαφόρων υλικών. Αλλά στην ευρεία πώληση μπορείτε επίσης να βρείτε πάνελ κατασκευασμένα αποκλειστικά από φυσικές πρώτες ύλες – ξύλο ή γυαλί, για παράδειγμα. Φυσικά, για την υψηλή φιλικότητα προς το περιβάλλον του προϊόντος, θα πρέπει να πληρώσετε πάνω από τη μέση αγοραία αξία των πάνελ φινιρίσματος τοίχων. Αλλά η φυσικότητα των υλικών καθορίζει όχι μόνο την εξαιρετική αισθητική του φινιρίσματος. Αλλά και την υγεία, την ευημερία όλων των παρόντων στο δωμάτιο.

Φωτεινοί συνδυασμοί

Συνδυασμός υλικών φινιρίσματος

Φωτεινό μπάνιο

Μη τετριμμένη προσέγγιση

Πάνελ τοίχου από φυσικό ξύλο

Εάν προσπαθείτε να δημιουργήσετε όχι μόνο μια αισθητική, αλλά και ασφαλή σε σχέση με τους ανθρώπους και το περιβάλλον, τότε είναι λογικό να εξετάσετε την επιλογή χρήσης ξύλινων πάνελ τοίχου. Η φυσική ζεστασιά που φέρνει το φυσικό ξύλο στο εσωτερικό του δωματίου θα είναι το κλειδί για τη δημιουργία ενός άνετου, ασφαλούς, αλλά ταυτόχρονα λειτουργικού περιβάλλοντος. Τις περισσότερες φορές, τα πάνελ τοίχου κατασκευάζονται από τους ακόλουθους τύπους ξύλου:

 • φιλύρα;
 • δρυς;
 • σφεντάμι;
 • κέδρος;
 • μπαμπού.

Ασυνήθιστη επιλογή φινιρίσματος

Ξύλινα πάνελ

Λακωνικός σχεδιασμός σαλονιού

Ο αρχικός χώρος εργασίας της κουζίνας

Κατά κανόνα, τα πάνελ τοίχου από φυσικό ξύλο κατασκευάζονται με τη μορφή πλακιδίων ή σχισμών · δεν είναι εύκολο να βρεθεί ένας τύπος φύλλου αυτού του υλικού φινιρίσματος. Η μόνη εξαίρεση μπορεί να ονομαστεί ψηφιδωτά πάνελ, τα οποία βασίζονται σε ινοσανίδες, στα οποία είναι κολλημένα κομμάτια ξύλου διαφόρων ειδών (η διαφορά στις λύσεις χρώματος και υφής σας επιτρέπει να δημιουργήσετε πραγματικά πρωτότυπες συνθέσεις).

Ανοιχτό ξύλο

Ξύλο σε όλες τις επιφάνειες

Ασυνήθιστος τοίχος

Εκτός από τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα με τη μορφή υψηλού επιπέδου αισθητικής και φιλικότητας προς το περιβάλλον, τα ξύλινα πάνελ έχουν τα δικά τους μειονεκτήματα. Δεδομένης της ικανότητας του ξύλου να απορροφά την υγρασία και να προάγει την εξάπλωση του μύκητα, τα πάνελ από φυσικό υλικό δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δωμάτια με υψηλή υγρασία (μπάνιο, πλυντήριο, κουζίνα στο πίσω μέρος της κουζίνας). Εάν τα πάνελ είναι επικαλυμμένα με προστατευτικά βερνίκια ή ακόμη και βαμμένα, τότε το επίπεδο αντίστασης στην υγρασία σίγουρα θα αυξηθεί, αλλά το φυσικό σχέδιο του ξύλου θα αλλάξει και η φιλικότητα προς το περιβάλλον της εσωτερικής διακόσμησης θα μειωθεί σημαντικά..

Ζεστή ατμόσφαιρα

Εσωτερικό ντουλαπιού

Δημιουργική λύση

Πάνελ τοίχου από μοριοσανίδες

Με απλά λόγια, τα πάνελ από μοριοσανίδες είναι κατασκευασμένα από απορρίμματα ξυλουργικής. Εξ ου και η διαθεσιμότητα και το χαμηλό κόστος. Παρά το γεγονός ότι η μοριοσανίδα είναι σημαντικά κατώτερη από το φυσικό ξύλο, η δημοκρατική τιμή καθιστά αυτό το υλικό το πιο ελκυστικό για τους περισσότερους συμπατριώτες μας. Παρά το γεγονός ότι οι κόλλες που είναι αρκετά επιβλαβείς για τον άνθρωπο και το περιβάλλον χρησιμοποιούνται στην παραγωγή μοριοσανίδων, αυτό το υλικό χρησιμοποιείται πολύ ευρέως τόσο στην κατασκευή όσο και στη διακόσμηση κατοικιών..

Χώρος κοντά στις σκάλες

Σαλόνι σε σκούρα χρώματα

Τα πάνελ από μοριοσανίδες συνήθως δεν χρησιμοποιούνται χωρίς επίστρωση – η εμφάνισή τους αφήνει πολύ επιθυμητό. Η χρήση πλαστικής επίστρωσης διαφόρων χρωμάτων και υφών σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ενδιαφέρουσες επιλογές για υλικά φινιρίσματος, απομίμηση πέτρας και ξύλου.

Υπνοδωμάτιο σε παστέλ χρώματα

Σκούρος τοίχος προφοράς

Τα πάνελ τοίχου από μοριοσανίδες διατίθενται μόνο σε έκδοση με πλακάκια. Η τροποποίηση φύλλων θα ήταν αδύνατη λόγω του μεγάλου βάρους των προϊόντων και της πολυπλοκότητας της συναρμολόγησης του τελικού φύλλου. Οι τοίχοι από μοριοσανίδες δεν χρησιμοποιούνται για φινίρισμα δωματίων με υψηλές υγρασίες και ακραίες θερμοκρασίες.

Απλό και πρακτικό

Οικουμενικές χρωματικές λύσεις

Κλασικά κίνητρα

Φινίρισμα με πάνελ από ινοσανίδες

Τα πάνελ από ινοσανίδες λαμβάνονται με πίεση ινών ξύλου υπό υψηλή πίεση. Τα πάνελ από ινοσανίδες είναι ο απόλυτος ηγέτης στον τομέα των υλικών φινιρίσματος στη χώρα μας. Μαζί με το προσιτό κόστος, τα προϊόντα έχουν εξαιρετικές τεχνολογικές ιδιότητες. Χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες και τη χρήση φυσικών πρώτων υλών, είναι δυνατό να επιτευχθεί ένα ευρύ φάσμα χρωματικών παραλλαγών, εικόνων του φυσικού σχεδίου του ξύλου. Το υλικό από ινοσανίδες είναι ένα οργανικό μείγμα φυσικής ζεστασιάς και δυναμικής των σύγχρονων τεχνολογιών.

Πρωτότυπο εσωτερικό

Φωτεινή διακόσμηση του σαλονιού

Φωτεινή εικόνα του δωματίου

Τα πάνελ τοίχου από ινοσανίδες μπορούν να τοποθετηθούν τόσο στο κορδόνι όσο και απευθείας στον τοίχο (μόνο προ-πέσιμο, καθαρισμό και στέγνωμα). Τα προϊόντα συνδέονται μεταξύ τους χρησιμοποιώντας αυλακώσεις ή με κλειδαριά. Αυτό είναι ένα άλλο σαφές πλεονέκτημα των πάνελ από ινοσανίδες ή πλακάκια – ένα κατεστραμμένο προϊόν μπορεί να αντικατασταθεί χωρίς να απαλλαγείτε από ολόκληρο το φινίρισμα..

Στο υπνοδωμάτιο για δύο

Στο δωμάτιο του νεογέννητου

Τα μειονεκτήματα του υλικού για την παραγωγή πάνελ τοίχου περιλαμβάνουν χαμηλή αντοχή στην υγρασία. Αυτό το υλικό φινιρίσματος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη δωματίων όπως μπάνιο, τουαλέτα (στο διάδρομο, δεν πρέπει επίσης να δημιουργείτε φινίρισμα σε περιοχή αυξημένου κινδύνου υγρασίας και ρύπανσης – στην είσοδο της κατοικίας).

Art Nouveau

Φινίρισμα Wenge

Ελαφριά πάνελ τοίχου

Τις περισσότερες φορές, η ίνα λειτουργεί μόνο ως βάση για τη δημιουργία πάνελ. Από πάνω, το προϊόν μπορεί να κοπεί με ύφασμα, δέρμα, επεξεργασία με ξύλο, γυαλί ή κεραμικά ψηφιδωτά. Αλλά η πιο κοινή επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε πλαστικοποίηση με τη δημιουργία πρωτότυπων χρωμάτων, διαφόρων απομιμήσεων.

Πάνελ με δερμάτινη επένδυση

Αρχικά υφασμάτινα πάνελ

Μαλακά πάνελ

Φινίρισμα υφασμάτων

Επένδυση τοίχου με πάνελ MDF

Αν συγκρίνουμε πάνελ MDF με υλικό από ινοσανίδες, τότε δεν είναι τόσο πυκνά, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν μικρότερο βάρος και είναι κατάλληλα για εγκατάσταση σε οποιεσδήποτε επιφάνειες. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των πάνελ τοίχου MDF είναι οι εξαιρετικές ιδιότητες μόνωσης ήχου και θερμότητας. Τα πάνελ MDF είναι αρκετά ευέλικτα-κατά τη διαδικασία παραγωγής μπορούν να γίνουν ανθεκτικά στην υγρασία, ανθεκτικά στη φωτιά, ανθεκτικά στην εμφάνιση και εξάπλωση μυκήτων. Προφανώς, τέτοιες τεχνολογικές βελτιώσεις συνεπάγονται επίσης αύξηση του κόστους των υλικών φινιρίσματος..

Φυσικά κίνητρα

Επένδυση τοίχου με πάνελ

Διακόσμηση χωρισμάτων

Τελειώνοντας την επιφάνεια γύρω από το τζάκι

Πάνελ τοίχου PVC

Τα πάνελ PVC είναι ένας δημοφιλής τύπος διακόσμησης για δωμάτια με μεγάλη ποικιλία σκοπών. Η υψηλή αντοχή στην υγρασία, η αντοχή στη μηχανική καταπόνηση, η ευκολία εγκατάστασης, η σχετική φθηνότητα και ο επαρκής χυμός της υπηρεσίας ενός τέτοιου φινιρίσματος το καθιστούν ελκυστικό για τους περισσότερους συμπατριώτες μας..

Φωτεινό σχέδιο

Τεχνητός πράσινος τοίχος

Ελαφρύ φινίρισμα

Τα πάνελ PVC μπορούν να παραχθούν και στις τρεις τροποποιήσεις – φύλλο, ράφι και πινιόν. Τα προϊόντα που βασίζονται σε ινοσανίδες ή MDF επικαλυμμένα με μεμβράνη PVC μπορούν να μιμηθούν φυσικό υλικό – ξύλο, τοιχοποιία ή τοιχοποιία. Τα σημαντικά μειονεκτήματα του υλικού PVC περιλαμβάνουν την τεχνητή προέλευσή του, πράγμα που σημαίνει χαμηλή φιλικότητα προς το περιβάλλον του φινιρίσματος..

Σκούρα πάνελ τοίχου

Ευρύχωρο εσωτερικό μπάνιο

Κουζίνα στυλ Προβηγκίας

Διακόσμηση τοίχου με πάνελ βινυλίου γύψου

Φανταστείτε φύλλα γυψοσανίδας (ένα γνωστό υλικό για την επένδυση τοίχων και οροφών, δημιουργώντας κόγχες και άλλα δομικά στοιχεία), αλλά καλύπτοντας με ένα στρώμα βινυλίου. Σε αντίθεση με γυψοσανίδες, τα πάνελ από βινύλιο γύψου είναι ήδη έτοιμα για τελικό φινίρισμα – έχουν μοτίβο ή μονόχρωμο χρώμα στην επιφάνειά τους (η γκάμα των χρωμάτων είναι απίστευτα μεγάλη).

Αντιπαραβαλλόμενοι συνδυασμοί

Φωτεινές επιφάνειες

Όχι πολύ καιρό πριν, γυψοσανίδες από βινύλιο χρησιμοποιήθηκαν κυρίως για τη διακόσμηση γραφείων και δημόσιων χώρων. Επί του παρόντος, αυτό το υλικό είναι το πιο ανθεκτικό από γυψοσανίδα, το υλικό χρησιμοποιείται για επένδυση τοίχων σε χώρους διαβίωσης..

Ασυνήθιστη διακόσμηση τραπεζαρίας

Ανάγλυφα πάνελ ή τρισδιάστατη διακόσμηση τοίχων

Τα ανάγλυφα πάνελ τοίχου μπορούν να αποδοθούν σε ξεχωριστή κατηγορία πρωτότυπων λύσεων για τη δημιουργία αξιόπιστου φινιρίσματος. Κατά κανόνα, η βάση για τέτοια προϊόντα είναι ινοσανίδες ή MDF, το ανάγλυφο στρώμα δημιουργείται συχνότερα από γύψο και καλύπτεται με μεμβράνη PVC από πάνω. Μερικές φορές η ενίσχυση από ξύλο ή μέταλλο χρησιμοποιείται για την κατασκευή ενός τρισδιάστατου στρώματος, αλλά το κόστος αυτών των πάνελ θα είναι σημαντικά υψηλότερο από εκείνο που κατασκευάζεται από γύψο.

Ανάγλυφο φινίρισμα

Υφή πάνελ

Ανάγλυφος τοίχος

Ελαφρύ σχέδιο υπνοδωματίου

Τις περισσότερες φορές, ανάγλυφα πάνελ για διακόσμηση τοίχων παρουσιάζονται με τη μορφή φύλλων, λιγότερο συχνά με τη μορφή μεγάλων πλακιδίων. Σε κάθε περίπτωση, το φινίρισμα με πάνελ με έντονη υφή σάς επιτρέπει να δημιουργείτε πρωτότυπες εικόνες δωματίων, να φέρνετε δημιουργικότητα στο εσωτερικό..

Χιονάτη ανακούφιση

Αποχρώσεις σοκολάτας

Φινίρισμα με υφή στο υπνοδωμάτιο

Φωτεινό εσωτερικό υπνοδωματίου

Υφάσματα ή δερμάτινα πάνελ σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους

Τα μαλακά πάνελ χρησιμοποιούνται συχνότερα για τη διακόσμηση των υπνοδωματίων, των παιδικών δωματίων και μερικές φορές για τη δημιουργία ενός τοίχου με έμφαση στο σαλόνι. Η εξαιρετική ηχομόνωση, η φιλικότητα προς το περιβάλλον και η πρωτότυπη εμφάνιση είναι αυτά που γοητεύουν τους συμπατριώτες μας να χρησιμοποιούν υφάσματα ή δέρμα για να διακοσμήσουν όλους ή να τονίσουν τους τοίχους στους χώρους του σπιτιού τους..

Μαλακό φινίρισμα

Δημιουργική επιλογή τελειωμάτων

Υφαντικές επιφάνειες

Ασφαλές και μαλακό φινίρισμα

Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε πάνελ τοίχου με δερμάτινη επίστρωση, τότε δώστε προσοχή σε τεχνητά ανάλογα – είναι πολύ φθηνότερα από το φυσικό υλικό και έχουν εξωτερικά παρόμοιες αισθητικές ιδιότητες. Τα μαλακά πάνελ από δέρμα είναι εύκολο να καθαριστούν και απίστευτα πρακτικά – αντέχουν στην υγρασία, δεν ξεθωριάζουν στον ήλιο, μπορούν να καθαριστούν με ένα υγρό σφουγγάρι και να σκουπιστούν για τέλεια καθαριότητα.

Δερμάτινα πάνελ για τοίχους

Πρακτική και αισθητική επιλογή

Ασυνήθιστος σχεδιασμός σαλονιού

Βελούδινες επιφάνειες

Μαλακά πάνελ για φινίρισμα της κρεβατοκάμαρας

Και εν κατακλείδι

Οι ειδικοί δεν συνιστούν την αγορά υλικού φινιρίσματος με τη μορφή πίνακα στο διαδίκτυο, εκτός εάν υπάρχει άλλη διέξοδος. Πριν αγοράσετε, πρέπει να εξοικειωθείτε με την ποιότητα των προϊόντων, να ελέγξετε την ετικέτα, να βεβαιωθείτε ότι το υλικό είναι ασφαλές και μη τοξικό εξετάζοντας τα πιστοποιητικά συμμόρφωσης:

 • ελέγξτε τους ακόλουθους δείκτες στην ετικέτα του πίνακα – ευφλεκτότητα, ευφλεκτότητα, παραγωγή καπνού και τοξικότητα (όσο υψηλότερη είναι η κατηγορία, τόσο χειρότερη – από 1 έως 4).
 • αγορά πάνελ από την ίδια παρτίδα – οι αποχρώσεις μπορεί να διαφέρουν (αριθμός παρτίδας στην ετικέτα της συσκευασίας).
 • ελέγξτε την ακεραιότητα των ίδιων των προϊόντων και τις κλειδαριές ή παζλ (τα καταστήματα πολύ σπάνια πηγαίνουν να αντικαταστήσουν τα προϊόντα με μπάρκα μετά την ολοκλήρωση της αγοράς).

Ελαφριά διακόσμηση τοίχου

Διακόσμηση ποδιά κουζίνας

Σχεδιασμός ραφιών