Κορνίζες στο εσωτερικό: πώς να επιλέξετε και να τις τοποθετήσετε στο δωμάτιο;

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους εξατομίκευσης ενός εσωτερικού χώρου είναι να τοποθετήσετε φωτογραφίες ανθρώπων κοντά μας ή αναμνήσεις από υπέροχες διακοπές σε αυτό. Μπορείτε να τα κρεμάσετε στον τοίχο ή στα έπιπλα. Για να το κάνετε βολικό και ταυτόχρονα όμορφο, θα πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο πλαίσιο για τις κορνίζες φωτογραφιών. Πως να το κάνεις? Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να το καταλάβετε..

Επιλογή σχημάτων και μεγεθών πλαισίων για κορνίζες φωτογραφιών

Εάν αποφασίσετε να διακοσμήσετε το εσωτερικό με φωτογραφίες που είναι κλειστές σε ένα αισθητικό πλαίσιο, τότε δεν πρέπει να περιοριστείτε. Το παιχνίδι με σχήματα μπορεί να επιτύχει ένα εξαιρετικά πρωτότυπο αποτέλεσμα. Ακόμα κι αν το διαμέρισμά σας έχει σχεδιαστεί σε μινιμαλιστικό στιλ, μπορείτε να βάλετε αρκετά πλαίσια με φωτογραφίες, τα οποία θα είναι κοντά το ένα στο άλλο. Όταν τα κρεμάτε σε τοίχους και τα τοποθετείτε σε έπιπλα, αξίζει να αναμειγνύετε διαφορετικά σχήματα πλαισίου: από κάθετα και οριζόντια ορθογώνια σε στρογγυλά ή οβάλ μοντέλα..

Μεγάλες κορνίζες στο εσωτερικό

Η εξαίρεση είναι καταστάσεις στις οποίες οι φωτογραφίες χρησιμοποιούνται σε μεγάλες μορφές, οι οποίες δεν απαιτούν πλέον πρόσθετο πλαίσιο. Φυσικά, θα πρέπει να έχετε φωτογραφίες μεγάλου μεγέθους τυπωμένες σε υψηλή ποιότητα εικόνας. Οι μεγάλες μορφές είναι εξίσου επιτυχημένες με τις συνθέσεις τοίχων που αποτελούνται από πολλές μικρές φωτογραφίες. Στη συνέχεια, αποτελούν το εστιακό σημείο του τοίχου, το οποίο δεν χρειάζεται να διακοσμηθεί με κανέναν τρόπο..

Συμβουλή ειδικού! Εάν έχετε ενδιαφέρουσες φωτογραφίες μεγάλου σχήματος, τότε δεν χρειάζεται πάντα να τις κλείνετε σε μια κορνίζα φωτογραφιών. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε μια πόρτα ή ένα ψυγείο, δίνοντας ένα πολύ προσωπικό στυλ..

Κορνίζες στο δωμάτιο: επιλογή χρώματος

Η διακόσμηση ενός διαμερίσματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επιλογή των κατάλληλων χρωμάτων από μεμονωμένα διακοσμητικά στοιχεία. Επομένως, θα πρέπει να λάβετε υπόψη αυτήν την πτυχή όταν επιλέγετε κορνίζες φωτογραφιών. Θα πρέπει να ταιριάζουν τόσο με το στυλ του εσωτερικού όσο και με τις εικόνες που θα δημιουργήσουν. Έτσι, πρώτα πρέπει να επιλέξετε το σωστό πλάτος και μήκος του πλαισίου για τη φωτογραφία σας και, στη συνέχεια, το χρώμα του..

Πάνω απ ‘όλα, είναι σημαντικό το χρώμα του πλαισίου να τονίζει αποτελεσματικά αυτό που είναι πιο ελκυστικό σε μια δεδομένη φωτογραφία. Εδώ αξίζει να ακολουθήσετε έναν απλό κανόνα, ο οποίος απαιτεί την αντιστοίχιση των ίδιων καρέ με φωτογραφίες σε ζεστά χρώματα. Παρόμοια με φωτογραφίες με ψυχρό τόνο, καρέ σε κατάλληλα χρώματα.

Λευκές κορνίζες στο εσωτερικό

Εάν αποφασίσετε να διακοσμήσετε έναν τοίχο ή άλλο μέρος στο διαμέρισμα με μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, τότε επιλέξτε ένα πλαίσιο σε λευκό, μαύρο ή γκρι, αν και αυτός ο τύπος φωτογραφίας παρουσιάζεται επίσης σε μεταλλικό και διαφανές πλαίσιο, το οποίο θα τονίσει περαιτέρω ο βαθμός των διακοσμήσεων..

Συμβουλές για την επιλογή μιας κορνίζας φωτογραφιών: εικόνες για κορνίζες για το εσωτερικό

Έτσι, πρώτα πρέπει να αναλύσετε ποια είναι η φωτογραφία και στη συνέχεια να επιλέξετε το κατάλληλο πλαίσιο για αυτήν. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε περισσότερο ή λιγότερο κλασικά πορτρέτα, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα πλουσιότερο, πιο ασυνήθιστο σχήμα πλαισίου, το οποίο είναι ένα στολίδι από μόνο του. Από την άλλη πλευρά, εάν οι φωτογραφίες σφύζουν από ζωή, τα απλά σύνορα είναι καλύτερα για αυτούς..

Θυμηθείτε ότι μπορείτε να τοποθετήσετε με σιγουριά τόσο έγχρωμες όσο και ασπρόμαυρες φωτογραφίες σε κοινές συνθέσεις πολλαπλών καρέ. Πρέπει να δοθεί προσοχή στη σωστή εξισορρόπηση των αναλογιών. Εάν συνδυάσετε πολλές φωτογραφίες και μεταξύ αυτών υπάρχει μόνο ένα ασπρόμαυρο σχέδιο ή μια προτίμηση για έναν τόνο, τότε όλα δεν θα φαίνονται πολύ καλά, οπότε είναι καλύτερο να συνδυάσετε.

Το τι ακριβώς θα είναι στο πλαίσιο εξαρτάται κυρίως από τις ατομικές προτιμήσεις σας. Ωστόσο, μην περιοριστείτε σε αυτό το θέμα. Αυτές μπορεί να είναι τόσο ιδιωτικές φωτογραφίες όσο και αγαπημένα τοπία διαφορετικών χωρών του κόσμου, δηλαδή μέρη όπου θα θέλατε να επισκεφθείτε ή έχετε ήδη ξεκουραστεί. Οι εικόνες που διακοσμούν τον προσωπικό σας χώρο θα πρέπει να σας φτιάξουν τη διάθεση.

Συμβουλή ειδικού! Ένας πολύ καλός τρόπος για να διαφοροποιήσετε τις συνθέσεις είναι να επισυνάψετε ενδιαφέροντα είδη διακόσμησης στα πλαίσια φωτογραφιών, ακόμη και με την εικόνα ενός μόνο σημείου ή συμβόλου. Ιδανικό για μοντέρνα δωμάτια.

Κορνίζες στον τοίχο στο εσωτερικό

Πριν ξεκινήσετε να κρεμάτε κορνίζες με φωτογραφίες ή γραφικά στους τοίχους, αξίζει να κάνετε μια προκαταρκτική απεικόνιση. Στην αρχή, είναι σκόπιμο να σκεφτείτε προσεκτικά ποιες φωτογραφίες θέλετε να συνδυάσετε εάν θέλετε να δημιουργήσετε μεγαλύτερες συνθέσεις. Στη συνέχεια, αξίζει να προγραμματίσετε προσεκτικά τη θέση τους, λαμβάνοντας υπόψη τον ελεύθερο χώρο στον τοίχο και τις διαστάσεις των επιμέρους πλαισίων, καθώς και την απόσταση μεταξύ τους. Μπορείτε εύκολα να το κάνετε αυτό δημιουργώντας μια σύνθεση σε ένα κομμάτι χαρτί ή τοποθετώντας επιλεγμένα πλαίσια στο πάτωμα για να ελέγξετε αν η σύνθεση ταιριάζει με την προσωπική σας φαντασία..

Όταν κρεμάτε μια κορνίζα φωτογραφιών, αξίζει επίσης να σκεφτείτε αν αυτό το μέρος θα ταιριάζει στη συγκεκριμένη φωτογραφία που βρίσκεται μέσα. Εδώ, για παράδειγμα, πρέπει να ληφθεί υπόψη η πρόσβαση στο φως της ημέρας και η γωνία πρόσπτωσης. Μπορεί επίσης να είναι σημαντικό από πού θα θαυμάσετε τις φωτογραφίες προσαρμόζοντας το ύψος του πλαισίου που κρέμεται πάνω τους έτσι ώστε να είναι σαφώς ορατό, δηλαδή στο ύψος των ματιών από καθιστή ή όρθια θέση..

Δημιουργία σύνθεσης από κορνίζες φωτογραφιών: ιδέες μόδας

Εάν θέλετε να συλλέξετε πολλά πλαίσια σε ένα μέρος, μπορείτε να το κάνετε σε πολλές διαμορφώσεις. Πρώτα απ ‘όλα, θυμηθείτε ότι δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε σειρές με πλαίσια που θα κρεμαστούν στον τοίχο σύμφωνα με το ύψος των ματιών και θα έχουν όλα το ίδιο πλάτος και μήκος. Κατά τη δημιουργία μιας σύνθεσης με πολλές φωτογραφίες ή γραφικά, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πιο σιωπηλά και μονόχρωμα πλαίσια, αν και μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα άλλο διακοσμητικό ανάμεσά τους, για παράδειγμα, σε ένα κεντρικό σημείο..

Συμβουλή! Εάν δεν γνωρίζετε πώς να συνδυάσετε κορνίζες διαφορετικών μεγεθών, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα και αποδεδειγμένα σχέδια..

Εγκατάσταση κορνίζας σε έπιπλα

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει επίσης να συλλέξετε πλαίσια διαφορετικών μεγεθών, επειδή τέτοιες συνθέσεις φαίνονται μακράν οι καλύτερες. Η κορνίζα είναι ιδανική για κομοδίνο στο υπνοδωμάτιο ή συρταριέρα στο σαλόνι, καθώς και για γραφείο στη μελέτη. Στα έπιπλα, τα δύο πλαίσια ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους, για παράδειγμα, μεγάλα ορθογώνια μεγέθη με πολύ μικρότερα διακοσμητικά σε ασυνήθιστα σχήματα (καρδιές). Σχηματίζουν ένα αρμονικό ντουέτο, ειδικά αν η άκρη του μικρότερου πλαισίου καλύπτει μία από τις πλευρές του μεγαλύτερου..

Κορνίζα από ξύλο στο εσωτερικό

Τις περισσότερες φορές, επιλέγονται διακοσμητικά ξύλινα πλαίσια εικόνων, τα οποία ταιριάζουν με εσωτερικούς χώρους διακοσμημένους σε κλασικό και εκλεκτικό ύφος. Τα περίτεχνα στεφάνια τους δημιουργούν ένα κομψό πλαίσιο για φωτογραφίες.

Πολλαπλά καρέ για φωτογραφίες

Τα πολύ πλαίσια για φωτογραφίες έχουν τις περισσότερες φορές ένα μινιμαλιστικό στυλ, έτσι αγοράζονται πρόθυμα. Μπορείτε να βάλετε αρκετές ή και περισσότερες από 20 φωτογραφίες σε αυτά, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον κολάζ από αυτές..

Τα πλαίσια φωτογραφιών είναι απαραίτητα, καθώς οι εικόνες προστατεύονται από το ξεθώριασμα και τη βρωμιά. Επιπλέον, φαίνονται πολύ καλύτερα από τις φωτογραφίες που ακούμπησαν κατά λάθος σε έναν τοίχο. Επωφεληθείτε από τις πολλές ιδέες για την τοποθέτηση κορνίζων φωτογραφιών σε ένα μοντέρνο εσωτερικό.