Μοντέρνο μπάνιο: πολλές ιδέες για τη διακόσμηση ενός χώρου υγιεινής για κάθε γούστο

Το μοντέρνο στυλ προέκυψε από τη γοητεία και τη διακοσμητικότητα που χαρακτηρίζει τον κλασικισμό. Στον εικοστό αιώνα, που ήταν η αρχή του μοντερνισμού, οι άνθρωποι άρχισαν σταδιακά να περιορίζουν τις διακοσμητικές τάσεις, εστιάζοντας στην απλότητα. Αυτή η αλλαγή δεν ήταν τόσο αποτέλεσμα νέων ιδεών όσο οφειλόταν σε πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες που καθόρισαν την άλλη πλευρά του σχεδιασμού. Η ανακατασκευή των πόλεων που καταστράφηκαν μετά τον πόλεμο, η αστικοποίηση και η τεχνολογική ανάπτυξη έκαναν τα είδη πολυτελείας χρήσιμα και πρακτικά, χαρίζοντάς τους μια αισθητική γοητεία. Χρυσός Κανόνας «λιγότερο είναι περισσότερο» έκανε τον κόσμο να γίνει πιο απλός, αλλά ταυτόχρονα όμορφος και πρωτότυπος λόγω των πολλών περίπλοκων λεπτομερειών και των ιδιόρρυθμων στοιχείων. Πώς πρέπει να μοιάζει ένα μοντέρνο μπάνιο; Μάθετε την απάντηση σε αυτό το άρθρο.

Μοντέρνο μπάνιο: χαρακτηριστικά

Το μοντέρνο στυλ στους εσωτερικούς χώρους καθορίζει την απλότητα της μορφής και της λειτουργικότητας μεμονωμένων αντικειμένων. Είναι η τέχνη της μείωσης, της εγκατάλειψης αυτού που δεν χρειάζεται, του συνδυασμού αισθητικής και ευκολίας σε ένα σύνολο, επιδίωξης καινοτομίας και τεχνολογικών δυνατοτήτων, άρνησης της φθηνότητας και εστίασης στην ποιότητα. Η πολυπλοκότητα και η αναζήτηση κλασικισμού αντικαταστάθηκαν από λύσεις που δεν υπερφορτώνουν, σας επιτρέπουν να χαλαρώσετε και, κυρίως, να διευκολύνετε πολλές δραστηριότητες.

Το μοντέρνο μπάνιο θα γίνει πιο ευρύχωρο χάρη στα επιδέξια επιλεγμένα χρώματα και φινιρίσματα, εμπλουτισμένα με πρωτοποριακές λύσεις, φωτισμένα από προβολείς, εμποτισμένα με φυσικά υλικά, τονίζοντας τα εκφραστικά περιγράμματα της διακόσμησης. Εδώ θα βρείτε βιομηχανικές, μινιμαλιστικές και μερικές φορές σκανδιναβικές επιρροές, αλλά όλα με καλό γούστο. Το εσωτερικό δεν είναι προκαθορισμένο από άκαμπτα πλαίσια σχεδιασμού, επειδή η νεωτερικότητα μπορεί να εκπλήξει, να συνδυάσει αξεπέραστες λεπτομέρειες, να ενώσει τις ροές. Αυτός είναι ένας χώρος όπου το άγγιγμα της προσωπικής έκφρασης είναι το πιο επιθυμητό καθώς οι σχεδιαστές προσπαθούν να αποχαιρετήσουν την τυποποίηση και τα τυπικά κίνητρα..

Μοντέρνος σχεδιασμός μπάνιου σε συνδυασμό χρωμάτων

Ένα μοντέρνο μπάνιο προτιμά ένα πιο διακριτικό χρώμα από τη φρενίτιδα του εσωτερικού σχεδιασμού, αν και οι έντονοι τόνοι είναι ανεκτοί. Η ομάδα υποχρεωτικών και συνηθέστερων χρωμάτων περιλαμβάνει αποχρώσεις της βασικής παλέτας, δηλαδή:

  • λευκό, το οποίο αυξάνει οπτικά την περιοχή.
  • μπεζ;
  • Γκρί.

Βρίσκονται συνήθως σε μεγάλες επιφάνειες τοίχων και δαπέδων, δίνοντας μια εντύπωση καθαριότητας και φυσικότητας. Ένα μοντέρνο φινίρισμα είναι επίσης η χρήση χρωμάτων παρόμοιων τόνων μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα μονόχρωμο φόντο για το μπάνιο και, κυρίως, χωρίς να διαταράσσεται η διάταξη. Τα μπάνια σε λευκό και γκρι είναι συντριπτικά αγαπημένα.

Φωτεινές αποχρώσεις

Αφήστε χώρο για πολύχρωμες πινελιές στη διακόσμηση. Ο χώρος θα ζωντανέψει πολύχρωμα υφάσματα σε τιρκουάζ, κόκκινο ή ζωντανό μοβ. Η ατμόσφαιρα άνεσης θα δημιουργηθεί από παστέλ αποχρώσεις του ροζ, του μπλε ή του πράσινου, και το μαύρο, ο γραφίτης ή το καφέ σοκολάτας θα είναι η κατάλληλη προσθήκη στη φωτεινή μονόχρωμη βάση. Χάρη σε τέτοιες λύσεις, το δωμάτιο δεν θα βαρεθεί, θα πάρει χαρακτήρα. Ζωντανέψτε το σχέδιο του μπάνιου σας με έναν ή δύο τόνους κοντά.

Χρώματα σύμφωνα με φυσικά υλικά φινιρίσματος

Τα χρώματα ενός μοντέρνου μπάνιου μπορούν μερικές φορές να καθοριστούν μόνο από τα υλικά που χρησιμοποιούνται στη διάταξη. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε με την παρουσία ενός χαρακτηριστικού κινήτρου, το οποίο όχι μόνο μπορεί να κυριαρχήσει στο δωμάτιο, αλλά και να του δώσει διαφορετικό χαρακτήρα, για παράδειγμα, ένα τυπικό πατάρι, όταν χρησιμοποιείται συχνά τσιμέντο. Οι λάτρεις του μοντερνισμού χρησιμοποιούν πλακάκια υψηλής ποιότητας που μιμούνται ξύλο, τούβλο, αρχιτεκτονικό γύψο στους τοίχους, που θυμίζει πέτρα. Το εσωτερικό διαθέτει συχνά μεταλλικά στοιχεία και γυαλί.

Θυμάμαι! Μια παλέτα βασικών χρωμάτων: λευκό, γκρι και μπεζ. Φωτεινά, εκφραστικά χρώματα όπως πράσινο, μαύρο, γραφίτης. Υλικά υψηλής ποιότητας με ενδιαφέρουσα υφή – ξύλο, πέτρα, σκυρόδεμα.

Το στυλ του μοντέρνου μπάνιου διέπεται από την αρχή «λιγότερο είναι περισσότερο». Αυτό δεν σημαίνει ότι το δωμάτιο πρέπει να είναι λευκό από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Αυτή η δυνατότητα υποδεικνύει μόνο ότι δεν υπάρχει τίποτα στο δωμάτιο που να μην είναι άμεσα προικισμένο με λειτουργικότητα. Τέσσερις πολύχρωμες πετσέτες και μια σειρά καλλυντικών σε απλή θέα – αυτό δεν είναι εδώ. Τα μοντέρνα μπάνια λατρεύουν τα μονόχρωμα χρώματα. Τα δωμάτια σε γκρι και λευκό χρώμα βρίσκονται στο απόγειο της δημοτικότητάς τους σήμερα. Η διακόσμηση δεν εντυπωσιάζει με την ποικιλία και την ένταση των χρωμάτων. Το κλίμα του μπάνιου επηρεάζεται από ενδιαφέροντες συνδυασμούς χρωμάτων και υλικών. Το καταπραϋντικό γκρι χρώμα των πλακιδίων, που συχνά μιμείται το σκυρόδεμα, καθώς και τα λευκά δάπεδα και τα κεραμικά, που ταιριάζουν απόλυτα με τις φυσικές αποχρώσεις των καφέ ή μπεζ ξύλινων λεπτομερειών, ζεσταίνουν τέλεια τη διακόσμηση των σύγχρονων δωματίων προσωπικής φροντίδας.

Μπάνιο σε μοντέρνο στιλ: επιλογή πλακιδίων και άλλων τελειωμάτων

Πώς να διακοσμήσετε ένα μπάνιο που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες και τις συνθήκες του δωματίου σας. Το μπάνιο, όπως και η κουζίνα, είναι ένα δωμάτιο στο οποίο γίνεται ανακαίνιση για χρόνια. Επομένως, η επιλογή των υλικών φινιρίσματος πρέπει να εξεταστεί μακροπρόθεσμα, καθώς θα εγκατασταθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι μοντέρνοι ευρύχωροι εσωτερικοί χώροι του μπάνιου με πρακτικές λύσεις είναι άνετοι και ευνοούν την καθημερινή χαλάρωση. Το κλειδί για τη δημιουργία ενός όμορφου στυλ μπάνιου είναι η επιλογή της σωστής βάσης. Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη?

Πρώτον, ο συνεπής χρωματισμός των τοίχων και των δαπέδων, καθώς και ο προσανατολισμός προς το μεγάλο σχήμα, θα κάνουν το εσωτερικό παράδειγμα ενός μοντέρνου οράματος..

Πρώτα, δώστε προσοχή στο μέγεθος. Τα κεραμικά πλακίδια Maxi, που ονομάζονται XXL ή πλακίδια ευρείας μορφής με το μικρότερο δυνατό άνοιγμα που δεν χωρίζουν το χώρο, θα διατηρήσουν την αίσθηση της ευρυχωρίας ακόμη και σε ένα μικρό μπάνιο, απολαμβάνοντας αμείλικτη δημοτικότητα.

Τρίτον, χάρη στα φυσικά μοτίβα που δείχνουν την υφή της πέτρας, του ξύλου ή του σκυροδέματος, μπορείτε να επιτύχετε μια σημαντική προφορά που θα δώσει στο δωμάτιο ένα συγκεκριμένο κλίμα..

Τέταρτον, ο μοντερνισμός εκτιμά τη γεωμετρική έμπνευση, οπότε ο τοίχος μπορεί να καλυφθεί με εξάγωνα, τρίγωνα ή τετράγωνα. Δεν υπάρχει τίποτα που να σας εμποδίζει να επιλέξετε διακοσμητικά ψηφιδωτά ή εντυπωσιακά δομικά πλακάκια, τα οποία μαζί με τα φωτιστικά σχεδιαστών θα δημιουργήσουν ένα ενδιαφέρον θέαμα σκιών..

Πέμπτον, αξίζει επίσης να προσθέσετε μερικές κλασικές επιρροές σε ένα μοντέρνο εσωτερικό με τη μορφή χαρακτηριστικού τούβλου, κεραμιδιών του μετρό ή γαλλικού ψαροκόκαλου..

Θυμάμαι! Επιλέξτε ένα κεραμίδι μεγάλης μορφής με τον μικρότερο σύνδεσμο. Η απομίμηση ξύλου, σκυροδέματος ή πέτρας είναι τέλεια. Τα τρισδιάστατα δομικά πλακάκια με γεωμετρικά μοτίβα όπως τα εξάγωνα θα φαίνονται καταπληκτικά. Αν είναι κλασικό, τότε μοντέλα μετρό ή ψαροκόκαλο.

Μπάνιο: φωτογραφία του σύγχρονου υδραυλικού του 2019

Ο μινιμαλισμός είναι υψίστης σημασίας σε ένα μοντέρνο μπάνιο. Ο κανόνας «λιγότερο είναι περισσότερο», υπαγορευμένο από τον Ludwig Mies van der Rohe, αφορά τόσο το ύφος της κεραμικής, τα εξαρτήματα και τα έπιπλα, όσο και τα είδη υγιεινής στο μπάνιο. Δεν υπάρχουν προκαθορισμένα σχήματα εδώ, επειδή οι ορθογώνιες τουαλέτες και οι οβάλ νεροχύτες είναι και οι δύο καλές λύσεις. Σε αυτόν τον τομέα, πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη λειτουργικότητα που σχετίζεται με την εύκολη απομάκρυνση της βρωμιάς, την ευκολία χρήσης, την οικονομική χρήση του νερού και την τεχνολογική πρόοδο..

Τι υδραυλικά αντικείμενα πρέπει να αναζητήσετε για ένα μοντέρνο μπάνιο?

Για μια τουαλέτα, επιλέξτε ένα μοντέλο χωρίς στεφάνες που έχει μια πρόσθετη προστατευτική επίστρωση για να μειώσει την ανάπτυξη βακτηρίων και μικροβίων. Θα πρέπει επίσης να θυμάστε ότι για οπτική επέκταση του χώρου, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε κρεμαστές επιλογές που δεν θα καταλαμβάνουν χώρο στο δάπεδο καλύπτοντας πλακίδια μεγάλου μεγέθους..

Μοντέρνο μπάνιο με ντους

Στη σύγχρονη περιοχή λουτρών, η καμπίνα ντους είναι υπεύθυνη για τη λειτουργική πλευρά του χώρου, ο διαφανής τοίχος του οποίου ενισχύει την εντύπωση της ευρυχωρίας και ταιριάζει απόλυτα στο μινιμαλιστικό στυλ σχεδιασμού. Είναι δυνατή η εγκατάσταση ντους χωρίς δίσκο, εξοπλισμένο με γραμμική αποστράγγιση εγκατεστημένη στο πάτωμα ή στον τοίχο. Η επιλογή επίπεδων παλετών ή η τοποθέτηση στο ίδιο επίπεδο με τα πλακάκια, η δημιουργία μιας ομοιόμορφης επιφάνειας με το πάτωμα, είναι μια καλή επιλογή. Η διακοσμητική διατήρηση της κατεύθυνσης μπορεί να μην αναφέρεται τόσο στις μοντέρνες καμπίνες όσο στη διακόσμησή τους. Ενδιαφέρουσες λύσεις μπορούν να παρουσιαστούν στο εσωτερικό. Εκφραστικά μαύρα προφίλ ή εμπλουτισμένα με μινιμαλιστικές πινελιές με τη μορφή κομψών λαβών. Ένα μπάνιο με ντους δεν σημαίνει εγκατάλειψη του μπάνιου. Αρκεί οι λάτρεις των μακριών μπανιερών να χρησιμοποιούν πρωτότυπες οθόνες, χάρη στις οποίες τα κομψά υδραυλικά θα αλλάξουν το σκοπό τους: σήμερα θα γίνει ένα μπολ για ένα χαλαρωτικό μπάνιο και αύριο θα μετατραπεί σε ένα δυναμικό ντους μετά από μια προπόνηση χάρη σε ένα αναζωογονητικό ρεύμα..

Το ντους πρέπει να παρέχει ασφάλεια χάρη στην αντιολισθητική επιφάνεια και το μπάνιο, ειδικά σε ένα μικρό δωμάτιο, μπορεί να εμπλουτιστεί με μια οθόνη, η οποία καθιστά δυνατή την απόλαυση των απολαύσεων των διαδικασιών νερού, καθώς και ένα δροσιστικό καταρράκτη.

Μοντέρνο μπάνιο με μπανιέρα

Ένα μοντέρνο μπάνιο με μπανιέρα θα δημιουργήσει έναν αντιπροσωπευτικό χώρο. Χάρη στο μεγάλο του μέγεθος, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα ευρύχωρο μπολ μπάνιου. Ωστόσο, οι πιο συχνά επιλεγμένες λύσεις περιλαμβάνουν γωνιακά ή ασύμμετρα λουτρά που βρίσκονται δίπλα στους τοίχους του δωματίου, τα οποία όχι μόνο θεωρούνται ελαφρώς φθηνότερα, αλλά επιτρέπουν επίσης τη βέλτιστη χρήση του χώρου. Για πλήρη συνέπεια, σημειώστε το σχήμα του καλύμματος αποστράγγισης. Εάν το εσωτερικό κυριαρχείται από ένα τραχύ μοτίβο, ίσως αξίζει να επιλέξετε επιλογές με τετράγωνο ή ορθογώνιο σχήμα..

Ένας ενδιαφέρων τρόπος για να προσθέσετε χαρακτήρα στο μπάνιο είναι να καλύψετε το μπολ μπάνιου με διάφορα υλικά φινιρίσματος: ξύλο, πλακάκια που μιμούνται φυσικές πρώτες ύλες όπως πέτρα, καπλαμά ή σκυρόδεμα. Κατά κανόνα, η επιλογή πέφτει σε κεραμικά πλακίδια, η επιφάνεια των οποίων είναι εύκολο να καθαριστεί, ανθεκτική στην υγρασία και τη συχνή επαφή με το νερό, και επίσης δεν δημιουργεί προβλήματα κατά τη λειτουργία. Ωστόσο, όταν θέλετε να ζεστάνετε λίγο τη διακόσμηση και να δώσετε προσοχή στο μπάνιο, αξίζει να διακοσμήσετε τα υδραυλικά με εντυπωσιακά ψηφιδωτά ή τρισδιάστατα πλακάκια. Είναι επίσης καλό να επαναλάβετε αυτό το μοτίβο σε ένα χώρο δίπλα σε έναν καθρέφτη ή πάνω από τα υδραυλικά για να δημιουργήσετε ένα συνεκτικό εσωτερικό. Ένα άνετο και όμορφο μοντέρνο μπάνιο θα προσφέρει καθημερινή δόση άνεσης. Αξίζει να το τοποθετήσετε με έναν μοναδικό τρόπο, έχοντας κατά νου την αισθητική, χωρίς να παραλείψετε τις πρακτικές ερωτήσεις σχετικά με τον εξοπλισμό..

Με τα σωστά εξαρτήματα, ένα μοντέρνο μπάνιο είναι το ιδανικό μέρος για να συνδυάσετε όλες τις ανέσεις και την αισθητική των τελευταίων τάσεων. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε υλικές καινοτομίες χρησιμοποιώντας νιπτήρες από σμάλτο από χάλυβα ή κεραμικό, μπανιέρες και δίσκους ντους με βελτιωμένη λειτουργικότητα..

Μοντέρνα έπιπλα μπάνιου

Το μοντέρνο μπάνιο δεν του αρέσει το χάος, οπότε η απλότητα πρέπει επίσης να διακρίνει τη σειρά επίπλων. Οι δομές που κατασκευάζονται από ένα σχέδιο τετραγώνων και ορθογωνίων σπάνια διακρίνονται από μια πιο περιορισμένη μορφή, αλλά δεν εξαιρούνται από τις σχεδιαστικές έννοιες. Μεταλλικά, ξύλινα ή γυάλινα στοιχεία χρησιμοποιούνται συχνά στην κατασκευή ντουλαπιών, συρταριέρες και βάθρα, τα οποία δίνουν ελαφρότητα στα μπλοκ. Οι εσωτερικοί χώροι κυριαρχούνται από αρθρωτές επιλογές, τελειωμένες με γυαλιστερό φινίρισμα, το οποίο επιτρέπει στα έπιπλα να προσαρμόζονται στις συνθήκες του δωματίου και στις ανάγκες του νοικοκυριού, καθώς και να φωτίζουν το χώρο, εγγυώντας μια κομψή ατμόσφαιρα. Τα κρεμαστά ράφια ενσωματωμένα σε κόγχες είναι δημοφιλή, τα οποία εγγυώνται τη βέλτιστη θέση για όλα τα αξεσουάρ, έτσι ώστε τα άνετα πράγματα να μην καταλαμβάνουν χώρο στην επιφάνεια, δημιουργώντας ακαταστασία. Σύμφωνα με τους λειτουργικούς κανόνες, αξίζει επίσης να εξεταστούν οι διοργανωτές για συρτάρια, ειδικά χωρίσματα και μαγνητικές λωρίδες, που θα διατηρούν την τάξη και την καθαριότητα..

Η διακοσμητικότητα του μοντέρνου στυλ είναι μάλλον σπάνια. Ο χώρος, καθαρισμένος από περιττές διακοσμήσεις, φαίνεται καθαρός, διαφανής, αρμονικός και στιλάτος. Δεν υπάρχει χώρος για συλλεκτικές σκόνες και φανταχτερά κουτιά. Οι καθρέφτες σε απλά πλαίσια ή σε ευθεία με τη γραμμή πλακιδίων παίζουν το ρόλο των κομψών λεπτομερειών, οι οποίες αυξάνουν το χώρο. Για μια πινελιά κομψότητας, προσθέστε γυαλί, μέταλλο ή χρώμιο στο μπάνιο σας.

Προσοχή! Η μοντέρνα επίπλωση μπάνιου πρέπει να περιλαμβάνει απλά, κυρίως χειροποίητα, γυαλιστερά έπιπλα, καθρέφτες με ίσιο πλαίσιο, φωτιστικά οροφής σχεδιαστών, απλίκες, λωρίδες και ανακλαστήρες LED, περιορισμένη διακόσμηση.

Σύγχρονες ιδέες μπάνιου σοφίτας

Ένα μπάνιο σε σοφίτα δεν σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα. Σε αυτή την περίπτωση, η επιτυχία της διάταξης καθορίζεται από μία παράμετρο: το ύψος του τοίχου. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο περισσότερο χώρο έχετε. Εάν η κλίση είναι τουλάχιστον 1 m, μπορείτε να βάλετε μια τουαλέτα ή ακόμη και μια μπανιέρα δίπλα της, χωρίς να φοβάστε ότι θα χτυπήσετε το κεφάλι σας στο χαμηλό ταβάνι. Διαφορετικά, ο χώρος κάτω από τις κεκλιμένες άκρες μπορεί να προσαρμοστεί για έπιπλα προσαρμοσμένου μεγέθους που θα στεγάσουν το πλυντήριο ρούχων και όλα τα αξεσουάρ μπάνιου. Εάν αποφασίσετε να κάνετε ντους, είναι καλύτερο να το τοποθετήσετε δίπλα στην πόρτα, όπου το δωμάτιο είναι συνήθως το ψηλότερο. Φτιάξτε έπιπλα κατά παραγγελία, καθώς γεμίζει τέλεια την κοιλότητα και το χώρο κάτω από το λοξό. Το μπάνιο στη σοφίτα είναι το ιδανικό μέρος για σύγχρονη έμπνευση, επειδή μια ενδιαφέρουσα οροφή είναι μια εξαιρετική επιφάνεια για την τοποθέτηση αυθεντικών εξαρτημάτων: από μεταλλικούς πολυελαίους έως μακριούς λαμπτήρες που κρέμονται από ένα καλώδιο.

Θυμάμαι! Εάν ο τοίχος του γόνατός σας είναι τουλάχιστον ένα μέτρο, μπορείτε να βάλετε μπανιέρα ή τουαλέτα δίπλα του. Εάν ο τοίχος του γόνατος είναι μικρότερος από ένα μέτρο, λάβετε υπόψη το χώρο για το μέγεθος των επίπλων. Το ντους πρέπει να βρίσκεται στην υψηλότερη περιοχή του δωματίου, συνήθως δίπλα στην πόρτα. Highηλό ταβάνι ιδανικό για αποδοτικό φωτισμό.

Οι βασικές αρχές του μοντέρνου μπάνιου

Το μοντέρνο μπάνιο χωρίζεται σε διάφορους χώρους και η σωστή διάταξη επίπλων και αξεσουάρ και οι πρακτικές τους αξίες εξασφαλίζουν την άνεση του χρήστη. Πολλά σχέδια υγειονομικής κεραμικής, εξαρτήματα και αξεσουάρ υποτάσσονται σε ένα γενικό, ουδέτερο στυλ, αλλά είναι επίσης πολύ χαρακτηριστικά και υποδεικνύουν αμέσως το στυλ. Για ένα μοντέρνο μπάνιο, επιλέξτε σιωπηλά χρώματα και μια σειρά επίπλων. Χάρη σε αυτό, θα επιτύχετε μια αρμονική εσωτερική διαρρύθμιση. Η κεραμική σειρά περιλαμβάνει νιπτήρες, τουαλέτες, μπιντέ, ωστόσο οι μπανιέρες και οι δίσκοι ντους επιλέγονται συνήθως ξεχωριστά.

Όταν ψωνίζετε σύγχρονα κεραμικά με πολύτιμα σχήματα, αναζητήστε μια απλή μπανιέρα και επίπεδη βάση. Για έναν κλασικό νιπτήρα, επιλέξτε μια μπανιέρα με παρόμοιο σχήμα και προφίλ. Τα εξαρτήματα πρέπει επίσης να ταιριάζουν με τα κεραμικά. Τα έπιπλα είναι σημαντικά για τον καθορισμό του στυλ. Τα μοντέρνα κεραμικά σχέδια απαιτούν απλά ντουλάπια με κομψές πόρτες καπλαμά. Συχνά το γυαλί, ο ανοξείδωτος χάλυβας ή το αλουμίνιο γίνονται τα κύρια στοιχεία του εσωτερικού..

Τακτοποίηση ενός μοντέρνου μπάνιου: τα πάντα στη θέση τους

Το μοντέρνο μπάνιο έχει ένα στιλιστικό σύνολο και οι λεπτομέρειες είναι καλά μελετημένες. Τα μπουρνούζια είναι κρυμμένα στην ντουλάπα, καλλυντικά στο συρτάρι, χωρίς διακοσμήσεις στα πλακάκια, διακόσμηση μόνο εκεί που το χρειάζεσαι πραγματικά. Αυτό δεν σημαίνει πλήρη ασκητικότητα στο σχεδιασμό ενός μοντέρνου εσωτερικού χώρου, αφού τα πλακάκια στο μπάνιο δεν χρειάζεται να είναι γκρι, μπορούν να είναι λεβάντα. Τα μοντέρνα μπάνια είναι μια τάση για όσους αναζητούν την ηρεμία στο σπίτι, ένα χώρο για περισυλλογή και απαλλαγή από τη συνεχή φασαρία. Ένα μοντέρνο μπάνιο αφορά την ελευθερία σκέψης και δράσης. Εδώ δεν θα βρείτε επιπλέον ράφια που θα μαζεύουν σκόνη. Ακόμα και ο καθρέφτης φαίνεται να είναι ένα με το δωμάτιο. Το μοντέρνο στυλ έχει ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα – ταιριάζει σε όλους. Αρκεί να αλλάξετε το χρώμα των πετσετών και το πλαίσιο του καθρέφτη για να αλλάξετε το κλίμα στο δωμάτιο..

Ένας τακτοποιημένος χώρος που είναι απαλλαγμένος από περιττά αντικείμενα και λειτουργικότητα είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα – αυτό είναι ένα μοντέρνο στυλ. Επιπλέον χώρος αποθήκευσης έχει επιτευχθεί χάρη σε δύο ευρύχωρα καλάθια κάτω από τον νιπτήρα και ένα γυάλινο ντουλάπι στο οποίο είναι κρυμμένα όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ. Πίσω από το γυάλινο φύλλο, μπορείτε να δείτε τα προσεκτικά επιλεγμένα αξεσουάρ. Τα απλά σχήματα νιπτήρων, θερμαινόμενες ράγες πετσετών και συρτάρια είναι επίσης μινιμαλιστικά.

Μοντέρνο μπάνιο σε σκανδιναβικό στιλ

Τα ανοιχτά χρώματα, ο μινιμαλισμός, το ξύλο και άλλα φυσικά υλικά είναι οι κύριοι καθοριστικοί παράγοντες του σκανδιναβικού στυλ που έχει εμφανιστεί στα μοντέρνα σπίτια. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η έμφαση στη φύση και η κομψή απλότητα σας επιτρέπουν να ηρεμήσετε, να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα, να φέρετε τάξη και αρμονία, γι ‘αυτό και τα μπάνια σκανδιναβικού στιλ είναι πολύ δημοφιλή. Η οικονομική διακόσμηση του μπάνιου ταιριάζει σαφώς στο μοντέρνο στυλ της οργάνωσης, με τοίχους και πλακάκια δαπέδου που μιμούνται το σκυρόδεμα, χρωμιωμένες βρύσες, λευκά κεραμικά. Η ωμή φύση διαταράσσεται από τα σύγχρονα υδραυλικά. Όλα τα αντικείμενα χαρακτηρίζονται από ένα απλό γεωμετρικό σχήμα, μια επίπεδη επιφάνεια λαβής και ένα ελαφρώς κωνικό σώμα στην περίπτωση νιπτήρων και μπιντέ μίξερ.

Το μοντέρνο μπάνιο σκανδιναβικού στιλ είναι ένα καλό παράδειγμα άνετου, λειτουργικού και φιλικού εσωτερικού χώρου. Το πάτωμα και οι τοίχοι αντιμετωπίζονται με ξύλινες σανίδες, ενώ οι τοίχοι καλύπτονται με πρωτότυπα κεραμίδια με κυρτή υφή, χάρη στα οποία αντανακλούν όμορφα το φως. Επίσης αυξάνουν οπτικά το χώρο. Το διαφανές γυάλινο πάνελ, το οποίο χωρίζει το ντους χωρίς δίσκο, αλλά με μοντέρνα γραμμική αποστράγγιση, ταιριάζει απόλυτα στο σχεδιασμό του δωματίου. Εφιστάται η προσοχή στο απλό μαύρο πλαίσιο του πάνελ, το οποίο είναι σε αρμονία με την ανάρτηση καθρέφτη με το μεταλλικό πλαίσιο. Η ορθογώνια κορυφή, ο νεροχύτης και τα ευρύχωρα ξύλινα ράφια εναρμονίζονται με μια ενδιαφέρουσα θέση στον τοίχο για καλλυντικά ντους. Ο κατάλληλος φωτισμός στο μπάνιο, ενισχυμένος με την αντανάκλαση στον καθρέφτη, παρέχει κρεμαστά φωτιστικά σε γυάλινο πλαίσιο σε βιομηχανικό, σοφίτα.

Μοντέρνο κλασικό στιλ

Το σύγχρονο στιλ είναι ένας πολύ λεπτός συνδυασμός τεχνολογικής καινοτομίας με μινιμαλιστικό σχεδιασμό. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του είναι η παρακολούθηση της τάσης, η οποία μπορεί επίσης να συνδυαστεί με κλασικά. Ένα μπάνιο σε αυτό το στυλ μπορεί να δημιουργηθεί σταδιακά: από μια καθολική βάση έως αξεσουάρ μόδας και τόνους σχεδιαστών. Σε έναν τέτοιο εσωτερικό σχεδιασμό, θα είναι ευκολότερο να κάνετε αλλαγές σύμφωνα με την επικρατούσα μόδα. Ένα μοντέρνο κλασικό μπάνιο είναι μια λεπτή σύντηξη του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.

Ο χαρακτήρας του εσωτερικού βασίζεται στις εφαρμοσμένες και αισθητικές λύσεις που χρησιμοποιούνται σε αυτό. Πολύ συχνά, σε ένα τόσο καλά εξοπλισμένο μπάνιο, αποκλίνεις από τις τυπικές φόρμες και υφές. Ο σχεδιασμός πρέπει να είναι πρωτότυπος και με μια ιδέα. Η χρήση ενδιαφερόντων σχημάτων, η ανταλλαγή σιωπηλών και ήρεμων χρωμάτων με έντονα και ενεργητικά χρώματα, η δημιουργία μιας πρωτοπορίας, τόσο στην επιλογή διαφόρων υλικών όσο και σε στιλιστικές συνδέσεις, οδηγούν στην πρωτοτυπία. Οι στιλιστικές αντιπαραθέσεις στις οποίες τα μοντέρνα πλακάκια λειτουργούν ως φόντο και τα ρετρό στοιχεία χρησιμοποιούνται ως αξεσουάρ φαίνονται καταπληκτικά. Η νεωτερικότητα μπορεί να εκπλήξει και να είναι αντιφατική.

Αν και η νεωτερικότητα συχνά συνδυάζεται με τον μινιμαλισμό, στην πράξη είναι ένα στυλ που είναι γεμάτο με διαφορετικά στυλ. Επιπλέον, το μοντέρνο στυλ αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και αυτό που ήταν καινούργιο μέχρι πρόσφατα είναι ξεπερασμένο. Ωστόσο, ένα πράγμα παραμένει το ίδιο – η ροή πρέπει να ακολουθεί καινοτομία υψηλής ποιότητας..