Κουρτίνες για την κουζίνα: τάσεις της μόδας και φωτογραφίες πραγματικών παραδειγμάτων χρήσης υφασμάτων

Δεν είναι μυστικό για κανέναν ότι περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας στην κουζίνα και είναι αυτό το δωμάτιο στις περισσότερες περιπτώσεις που συνδέουμε με έννοιες όπως ζεστασιά και άνεση. Εδώ ετοιμάζουμε μαγειρικά αριστουργήματα, τρώμε πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο με την οικογένειά μας, πίνουμε τσάι και μιλάμε με φίλους. Ως εκ τούτου, κάθε νοικοκυρά ανησυχεί για τη δημιουργία της πιο άνετης και άνετης ατμόσφαιρας στην κουζίνα. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη κάθε λεπτομέρεια, από τη διακόσμηση τοίχων και την επιλογή επίπλων έως διακοσμητικές προσθήκες και υφάσματα..

Σήμερα προτείνουμε να συζητήσουμε την επιλογή των κουρτινών για την κουζίνα, καθώς η διάταξη των ανοιγμάτων παραθύρων είναι αυτή που κάνει την ατμόσφαιρα του δωματίου πραγματικά σπιτική. Ποιοι τύποι κουρτινών χρησιμοποιούνται σήμερα για να δημιουργήσουν ένα ζεστό και ταυτόχρονα μοντέρνο εσωτερικό κουζίνας και τι πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή τους, θα μάθετε στο άρθρο μας.

Κουρτίνες κουζίνας – χαρακτηριστικά επιλογής

Για οποιαδήποτε εσωτερική λεπτομέρεια, η απόδοση ορισμένων λειτουργιών είναι χαρακτηριστική, επομένως, όταν επιλέγετε κουρτίνες στην κουζίνα, θα πρέπει να αποφασίσετε εκ των προτέρων για το σκοπό τους. Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε κουρτίνες στα παράθυρα αποκλειστικά ως διακοσμητική διακόσμηση, τότε σε αυτή την περίπτωση θα αρκεί να δώσετε προσοχή στα οπτικά χαρακτηριστικά τους, για παράδειγμα, το χρώμα και το σχέδιο..

Εάν οι κουρτίνες επιλέγονται από την άποψη της πρακτικότητας και οι ευθύνες τους περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, την προστασία του δωματίου από υπερβολικές ποσότητες έντονου ηλιακού φωτός, τότε η επιλογή του μοντέλου κουρτινών πρέπει να προσεγγιστεί με κάθε ευθύνη.

Επιπλέον, οι σωστά επιλεγμένες κουρτίνες μπορούν να διακοσμήσουν, να μεταμορφώσουν και να προσαρμόσουν οποιοδήποτε δωμάτιο..

Κοντές κουρτίνες για την κουζίνα

Η πιο προτιμώμενη επιλογή για τη διευθέτηση μιας κουζίνας θεωρείται ότι είναι οι κοντές κουρτίνες, οι οποίες όχι μόνο έχουν μια ποικιλία σχεδίων, αλλά είναι επίσης πρακτικές. Είναι ασφαλή σε περιπτώσεις πολύ κοντά σε άνοιγμα παραθύρου με σόμπα ή φούρνο και είναι η μόνη δυνατή επιλογή για κουρτίνες σε εσωτερικούς χώρους όταν ο χώρος τραπεζαρίας ή εργασίας βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο παράθυρο..

Οι συντομευμένες εκδοχές κουρτινών για την κουζίνα μπορεί να είναι ελαφριές και ημιδιαφανείς ή αντίστροφα, σκοτεινές και να αποκλείουν το φως του ήλιου..

Μακριές κουρτίνες στο εσωτερικό της κουζίνας

Παρά τις θετικές ιδιότητες του προηγούμενου παραδείγματος, μερικές φορές κουρτίνες σε μήκος δαπέδου μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο εσωτερικό της κουζίνας. Μια τέτοια λύση είναι σχετική εάν η κουζίνα συνδυάζεται με το σαλόνι ή την τραπεζαρία, καθώς και όταν οι ιδιοκτήτες των χώρων θέλουν να κρύψουν την μπαλκονόπορτα πίσω από όμορφες κουρτίνες ή τούλι.

Μια τέτοια σχεδιαστική λύση δεν είναι λιγότερο αποδεκτή εάν είναι απαραίτητο να αυξηθούν οπτικά οι οροφές και σε περιπτώσεις όπου εγκαθίστανται μεγάλα πανοραμικά παράθυρα στην κουζίνα, τα οποία όχι μόνο ανοίγουν τα μάτια των νοικοκυριών σε όλα όσα συμβαίνουν στο δρόμο, αλλά και επιτρέπουν περαστικούς για να δείτε όλες τις ενέργειες που γίνονται στην κουζίνα σας. Εξάλλου, είναι απλά όμορφο.!

Σχεδιασμός κουρτινών για την κουζίνα με τη μορφή αψίδας

Οι κουρτίνες-καμάρες για την κουζίνα είναι προϊόντα μεσαίου μήκους με χαμηλωμένες άκρες τοξωτού σχήματος, τα οποία έχουν μια πρωτότυπη εμφάνιση και φαίνονται πολύ ελκυστικά. Είναι εξαιρετικά για τη δημιουργία μικρών κουζινών, καθώς επιτρέπουν στο ηλιακό φως να εισέρχεται στο δωμάτιο και ταυτόχρονα δεν καλύπτουν την μπαταρία. Ωστόσο, εάν είναι επιθυμητό, ​​κουρτίνες με τη μορφή αψίδας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ντουέτο με επιμήκη τούλι, σχηματίζοντας ένα μοντέρνο στρώμα..

Για το ράψιμο της αψίδας, χρησιμοποιούνται λινά, δίχτυα ή οργάντζα. Τα προϊόντα μπορούν να διακοσμηθούν με κρόσσια, βολάν ή χτυπήματα.

Ρολά

Παρά το γεγονός ότι οι περσίδες μερικές φορές κακώς ονομάζονται ρωμαϊκές ή αναφέρονται ως περσίδες, τέτοια μοντέλα είναι ένας ξεχωριστός τύπος υφάσματος με τη μορφή υφασμένου υφάσματος, με ειδικό συγκρατητήρα και μηχανισμό τύπου αλυσίδας. Τέτοιες κουρτίνες είναι προσαρτημένες στην οροφή ή στο ίδιο το παράθυρο και όταν ανοίγουν, τυλίγονται..

Τα κλασικά ρολά είναι κατασκευασμένα από διαφανή ή ημιδιαφανή υφάσματα, προσαρτημένα σε άνοιγμα παραθύρου ή τοίχο.

Τα μοντέλα κασέτας είναι εξοπλισμένα με ειδικό κουτί ή σωλήνα, στο οποίο η ίδια η κουρτίνα βρίσκεται μετά το στρίψιμο.

Οι μίνι περσίδες στερεώνονται απευθείας στο φύλλο του παραθύρου. Κουρτίνες με ενδιαφέρον όνομα «μέρα νύχτα» αποτελείται από δύο τύπους υφασμάτων. Ένα στρώμα υλικού σε τέτοια μοντέλα είναι διαφανές, το άλλο είναι πυκνό, το οποίο επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να προσαρμόζουν το επίπεδο φωτισμού κατά βούληση.

Ρωμαϊκές κουρτίνες

Οι κουρτίνες με τόσο πρωτότυπο όνομα είναι πυκνοί καμβάδες που σχηματίζουν ακόμη και οριζόντιες πτυχώσεις όταν ανεβαίνουν. Τέτοιες κουρτίνες δεν θα κυλήσουν στο πάτωμα, δεν συλλέγουν σκόνη και ρυθμίζουν τέλεια το επίπεδο του φωτός της ημέρας.

Οι κλασικές ρωμαϊκές περσίδες μοιάζουν με ένα επίπεδο ύφασμα σε χαλαρή κατάσταση. Τα μοντέλα στα ύψη, ακόμη και όταν είναι κλειστά, έχουν χαρακτηριστικές πτυχώσεις και κουρτίνες. Οι ρωμαϊκές περσίδες χωρίς πλαίσιο χαρακτηρίζονται από την απουσία μεντεσέδων και βαρών. Τέτοια σχέδια είναι τέλεια για μικρά δωμάτια και, αν το επιθυμείτε, μπορούν να συνδυαστούν με άλλους τύπους κουρτινών..

Περσίδες στη διάταξη της κουζίνας

Εκτός από τις τυπικές κουρτίνες και τους πιο μοντέρνους τύπους κουρτινών, οι περσίδες χρησιμοποιούνται συχνά για τη διακόσμηση της κουζίνας. Τέτοια προϊόντα διαφέρουν στα χαρακτηριστικά τους και διαθέτουν μεγάλη ποικιλία, η οποία σας επιτρέπει να επιλέξετε την ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε λύση εσωτερικού στυλ. Είναι περσίδες, ρυθμιζόμενες και στερεωμένες μεταξύ τους, σχάρες ή σχάρες από μέταλλο, πλαστικό, ξύλο ή υφάσματα που μπορούν να περιστρέφονται και να αλλάζουν θέση από κλειστό σε ανοιχτό και αντίστροφα.

Τέτοια προϊόντα παράγονται σε πλούσια χρώματα, μπορεί να είναι οριζόντια και κάθετα. Και επίσης με τη μορφή πλισέ, πολλά σχέδια με υφή, πράγμα που σημαίνει έναν πρωτότυπο συνδυασμό πολλών υλικών σε ένα μοντέλο και περσίδες με φωτογραφίες. Οι τελευταίοι, όταν ανοίγουν, επιδεικνύουν εκπληκτικούς πίνακες και σχέδια στα μάτια των ιδιοκτητών και μπορούν να γίνουν αποκορύφωμα του εσωτερικού..

Κουρτίνες κουζίνας αντί για πόρτες

Οι τάσεις της μόδας σχετικά με τα υφάσματα κουζίνας ενημερώνονται συνεχώς και μερικές φορές οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν κουρτίνες για να διακοσμήσουν τις πόρτες, όπως συνηθίζεται στα περισσότερα παραδείγματα. Αυτή η ιδέα φαίνεται λίγο ασυνήθιστη και ταυτόχρονα πρωτότυπη. Επιπλέον, οι κουρτίνες στις πόρτες στην κουζίνα μπορούν να εκτελέσουν διάφορες σημαντικές λειτουργίες:

  • Πρώτα απ ‘όλα, είναι μια ελκυστική εμφάνιση και άνεση..
  • Δεύτερον, αυτός ο τύπος κλωστοϋφαντουργίας κάνει μια εξαιρετική δουλειά στο χώρο..
  • Τρίτον, τέτοιες κουρτίνες δεν επιτρέπουν τα ρεύματα ελεύθερα. «Περπατήστε» γύρω από το διαμέρισμα.
  • Και, τέταρτον, μια τέτοια εξαιρετική λύση κρύβει θαυμάσια όλα όσα συμβαίνουν στην κουζίνα από τα αδιάκριτα βλέμματα..

Οι κουρτίνες για την πόρτα στην κουζίνα μπορεί να είναι κλασικές, με ειδικές θήκες ή με μαγνήτες, νήματα, κλεψύδρα, ρολά ή ρωμαϊκές. Οι τελευταίες θέσεις είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς με πόρτες με γυάλινα ένθετα ή γυάλινες πόρτες. Τα κλασικά, μαγνητικά και μοντέλα νημάτων είναι χρήσιμα για το σχεδιασμό των θυρών μεταξύ των δωματίων..

Οι κουρτίνες κουζίνας είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να κάνετε το δωμάτιο πιο ελκυστικό και άνετο. Είναι σαν το κεράσι στην τούρτα. Η απουσία του στο σύνολό του δεν αλλοιώνει τη γεύση του ίδιου του μαγειρικού αριστουργήματος. Ωστόσο, η παρουσία του καθιστά την εμφάνιση του προϊόντος πιο ολοκληρωμένη..