Πώς να οργανώσετε ένα florarium με τα χέρια σας; Απλές κύριες τάξεις και πρωτότυπες ιδέες

Κάθε χρόνο δίνεται όλο και περισσότερη προσοχή στον διακοσμητικό σχεδιασμό του σπιτιού. Τέτοια αντικείμενα βοηθούν να τονιστεί το επιλεγμένο στυλ, να τονιστεί ο λακωνικός σχεδιασμός ή να δοθεί στο δωμάτιο μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα florariums χρησιμοποιούνται όλο και πιο συχνά ως διακόσμηση. Φαίνονται εκπληκτικά όμορφα και σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα κομμάτι ερήμου ή ζούγκλας, ακόμη και σε ένα απλό διαμέρισμα. Φυσικά, το κόστος τους είναι πολύ υψηλό, αλλά αν το επιθυμείτε, μπορείτε να κάνετε μια εξίσου ελκυστική επιλογή με τα χέρια σας..

45 6086 74 61 6492 97

Τι είναι το florarium?

Πρώτα απ ‘όλα, σημειώνουμε ότι το florarium είναι ένα δοχείο τύπου ενυδρείου στο οποίο καλλιεργούνται μικρά φυτά αντί για εκτροφή ψαριών. Συχνά, τέτοιες δομές έχουν ασυνήθιστο σχήμα για να παρέχουν ένα κατάλληλο μικροκλίμα. Αυτή η διακόσμηση φαίνεται απίστευτα όμορφη, ώστε να μπορεί εύκολα να διακοσμήσει οποιοδήποτε δωμάτιο..

52 53 59 62 7872 739067

Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν τρεις ομάδες χλωρίδων. Προτείνουμε να εξετάσουμε λεπτομερέστερα καθένα από αυτά, έτσι ώστε να μην υπάρχουν δυσκολίες στη διαδικασία επιλογής..

Φυσικά, τα πιο δημοφιλή είναι τα σχέδια τύπου ενυδρείου. Αυτό σημαίνει ότι ένα κανονικό ενυδρείο με καπάκι και φωτισμό χρησιμοποιείται ως βάση. Πιστεύεται ότι αυτή είναι η πιο βολική και κατάλληλη επιλογή για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου οικοσυστήματος. Επιπλέον, είναι πολύ πιο εύκολο να εργαστείτε με αυτό ακόμη και για αρχάριους..56 43415580 82 8444

Στη διαδικασία δημιουργίας της δεύτερης ομάδας χλωρίδων, χρησιμοποιούνται διάφορα γυάλινα βάζα ή ακόμη και ποτήρια. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία τέτοιων προϊόντων, οπότε επιλέξτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο εσωτερικό σας. Αλλά λάβετε υπόψη ότι η συνεργασία μαζί τους θα είναι κάπως πιο δύσκολη..

42 46 63 70 83 8569

Η τελευταία ομάδα φλωριούχων είναι μπουκάλι. Τέτοια προϊόντα φαίνονται πάντα πολύ εντυπωσιακά και μοντέρνα. Δυστυχώς, αυτή είναι η πιο δύσκολη επιλογή για κατασκευή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι μάλλον δύσκολο να φυτέψουμε και να φροντίσουμε τα φυτά μέσω ενός στενού λαιμού. Επομένως, λάβετε υπόψη αυτό το σημείο πριν από την αγορά..

50 68 88

Για όσους σχεδιάζουν να φτιάξουν ένα florarium για πρώτη φορά, συνιστούμε να επιλέξετε όχι πολύ ακριβές και ογκώδεις κατασκευές. Το γεγονός είναι ότι ακόμη και στα πιο απλά γυάλινα σκεύη, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πραγματικό αριστούργημα. Μετά από όλα, πολλά εξαρτώνται από τα επιλεγμένα φυτά. Παρεμπιπτόντως, είναι αυτή η απόχρωση που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή. Φυσικά, τα φυτά μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά, αλλά είναι πολύ σημαντικό να απαιτούν τις ίδιες συνθήκες και φροντίδα. Μόνο λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις αποχρώσεις θα είναι δυνατό να δημιουργήσετε ένα πραγματικά όμορφο, πρωτότυπο florarium με τα χέρια σας..

48 49 54 57 5889

Φτιάξτε μόνοι σας florarium: οδηγίες βήμα προς βήμα

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, για να κάνετε μια τέτοια διακόσμηση στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία γυάλινων αγγείων. Επομένως, μπορείτε να αναζητήσετε μια κατάλληλη επιλογή στο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση, ένα απλό μικρό ενυδρείο θα χρησιμοποιηθεί ως βάση..

Θα χρειαστεί επίσης να εργαστείτε:

 • αποχέτευση-απορροή;
 • βρύο;
 • έναυσμα;
 • πρόσθετη διακόσμηση.
 • διακόσμηση για την επιφάνεια (βότσαλα ή ζουζούνια).
 • γάντια;
 • τσιμπιδακι ΦΡΥΔΙΩΝ;
 • μπουκάλι ψεκασμού με νερό.
 • ποτιστήρι.

δέκα

Πρώτα, πλύνετε ένα μικρό ενυδρείο καλά και στεγνώστε το. Ρίχνουμε λίγη αποστράγγιση στο κάτω μέρος. Μπορεί να είναι άμμος, σπασμένο τούβλο, διακοσμητική άμμος ή κάτι άλλο. Πασπαλίστε το ελαφρά με νερό. έντεκα

Ρίξτε λίγο χώμα από πάνω. Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ειδικά πρόσθετα και λιπάσματα σε αυτό ως είδος σίτισης. Τοποθετούμε επίσης το βρύο και ξεκινάμε την προετοιμασία των φυτών. Δηλαδή αφαιρούμε τα κίτρινα φύλλα και τα ξεφλουδίζουμε λίγο..

12

Προσεκτικά, χρησιμοποιώντας τσιμπιδάκια, φυτεύουμε τα προετοιμασμένα φυτά στο ενυδρείο. Ρίξτε τα με απλό νερό χρησιμοποιώντας ποτιστήρι ή σύριγγα.

13

Γεμίζουμε την επιφάνεια με βότσαλα ή γυάλινες χάντρες και τοποθετούμε επιπλέον διακόσμηση. Κατά τη διαδικασία, είναι σημαντικό να εστιάσετε στην αρχική ιδέα και τότε το florarium θα φαίνεται πολύ όμορφο.

δεκατέσσερα

Για τη δεύτερη κύρια τάξη, θα χρησιμοποιήσουμε μια γυάλινη δομή πιο πολύπλοκου σχήματος. Αλλά οφείλεται σε αυτήν ότι η σύνθεση φαίνεται ακόμη πιο όμορφη..

1

Θα ετοιμάσουμε επίσης:

 • το χώμα?
 • αποχέτευση-απορροή;
 • διακοσμητικές φιγούρες και πέτρες.
 • νερό;
 • φυτά.

2

Πλένουμε το γυάλινο δοχείο και το αφήνουμε να στεγνώσει. Στρώνουμε την αποστράγγιση στο κάτω μέρος και την κατανέμεται ομοιόμορφα, όπως στη φωτογραφία. Εάν είναι επιθυμητό, ​​διακοσμητικές πέτρες μπορούν να προστεθούν σε αυτό το στάδιο..

3

Ρίξτε χώμα σε ένα μικρό δοχείο και ποτίστε με απλό νερό. Αυτό είναι απαραίτητο για να την προετοιμάσουμε λίγο..

4 5

Μεταφέρουμε την προετοιμασμένη γη σε ένα γυάλινο δοχείο. Αυτό πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά, ώστε να μην λεκιάσουν τα τοιχώματα του ενυδρείου..

6

Φυτεύουμε φυτά, σχηματίζοντας μια όμορφη σύνθεση.

7 οκτώ

Προσθέτουμε ενδιαφέρουσα διακόσμηση με τη μορφή βότσαλα ή ειδώλια. Ακόμη και έγχρωμη άμμος μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν το επιθυμείτε. Ένα πανέμορφο φλωράριο που φτιάχνετε μόνοι σας είναι έτοιμο!

εννέα

Πώς να φτιάξετε ένα αιωρούμενο φλωράριο με τα χέρια σας

Τα αναρτημένα φλωράρια θεωρούνται από τα πιο δύσκολα. Ωστόσο, προτείνουμε να προσπαθήσετε να κάνετε μια τέτοια επιλογή με τα χέρια σας..

15

Για αυτό χρειαζόμαστε:

 • γυάλινο δοχείο?
 • ξυλάνθρακας;
 • φυτά;
 • έναυσμα;
 • αποχέτευση-απορροή;
 • πρόσθετη διακόσμηση.
 • ψαλίδι;
 • ωμοπλάτη;
 • τσιμπιδακι ΦΡΥΔΙΩΝ;
 • ψεκαστήρας.

16

Εάν είναι απαραίτητο, πλύνετε το δοχείο και σκουπίστε το καλά. Γεμίζουμε τον πάτο με αποστράγγιση με τη μορφή χονδρής άμμου, διογκωμένου πηλού, βότσαλα ή άλλο υλικό.

17

Ρίξτε άνθρακα ή ενεργό άνθρακα πάνω από το πρώτο στρώμα. Αυτό γίνεται για να αποτραπεί η ανάπτυξη μούχλας..

δεκαοχτώ

Το επόμενο στρώμα είναι ελαφρώς υγρό χώμα. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε λίγη έγχρωμη άμμο σε αυτό το στάδιο. Λόγω αυτού, η σύνθεση θα φαίνεται μάλλον ασυνήθιστη..

19

Βγάζουμε τα φυτά από τις γλάστρες και καθαρίζουμε τις ρίζες. Χρησιμοποιώντας τσιμπιδάκια, τα φυτεύουμε στο florarium.

είκοσι

Sprayεκάζουμε όλα τα φυτά με απλό νερό και τοποθετούμε τη σύνθεση σε κατάλληλο μέρος.

21

Floriana: παραδείγματα πρωτότυπων συνθέσεων

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές ιδέες για τη διακόσμηση ενός florarium. Κάθε ένα από αυτά φαίνεται πρωτότυπο με τον δικό του τρόπο, οπότε ετοιμάσαμε για εσάς μια επιλογή φωτογραφιών από τις πιο όμορφες επιλογές..75 76 77989910047 51 65 66 7179 81 87 91 93 94 95 96 Εκπληκτικά όμορφη, πρωτότυπη διακόσμηση φυτών θα είναι κατάλληλη σε κάθε σπίτι. Και αν έχετε την επιθυμία να το κάνετε μόνοι σας, τότε φροντίστε να το δοκιμάσετε. Να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα.