DIY Roman blinds: ιδέες και εργαστήρια βήμα προς βήμα

Οι ρωμαϊκές περσίδες τραβούν πάντα την προσοχή, ανεξάρτητα από το δωμάτιο που βρίσκονται. Το θέμα είναι ότι είναι εντελώς διαφορετικά από άλλα είδη διακόσμησης παραθύρων. Παρ ‘όλα αυτά, είναι πολύ εύκολο να γίνουν, ακόμη και στο σπίτι. Ενδιαφέρεσαι? Στη συνέχεια, διαβάστε παρακάτω και θα μάθετε τα μυστικά της ραφής ρωμαϊκών κουρτινών, ειδικά την επιλογή υφάσματος και πολλά άλλα..

110

Ρωμαϊκές περσίδες: χαρακτηριστικά και τύποι

Οι ρωμαϊκές αποχρώσεις γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς κάθε χρόνο. Είναι ευέλικτα, επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν σε κάθε δωμάτιο. Αλλά ακόμα, τις περισσότερες φορές αγοράζονται για γραφεία, καθώς και για την κουζίνα. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι εύχρηστα και δεν απαιτούν πρόσθετη συντήρηση. Χάρη στην ποικιλία των χρωμάτων, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε την επιλογή που είναι κατάλληλη για το εσωτερικό.

Όσον αφορά τις ποικιλίες, υπάρχουν μόνο δύο τύποι ρωμαϊκών περσίδων. Τα κλειστά απλά προϊόντα αντιπροσωπεύουν ένα επίπεδο πανί. Όταν είναι ανοιχτά, έχουν ομοιόμορφες πτυχώσεις που επικαλύπτονται. Λόγω αυτού, οι κουρτίνες φαίνονται αρκετά απλές, συνοπτικές, αλλά ταυτόχρονα πολύ όμορφες..

84

Με τη σειρά τους, οι διαδοχικές κουρτίνες δεν ευθυγραμμίζονται εντελώς. Έτσι, μοιάζουν με έναν ελαφρύ, κομψό καταρράκτη στα παράθυρα. Αυτή η επιλογή συχνά επιλέγεται ως διακόσμηση για πολυτελείς, κλασικούς εσωτερικούς χώρους. Αλλά ταυτόχρονα, φαίνονται υπέροχα σε ένα λακωνικό, ελαφρύ εσωτερικό. Επομένως, αξίζει να επιλέξετε την κατάλληλη επιλογή με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις..

Χαρακτηριστικά της επιλογής του υφάσματος

Πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση υφάσματος, σας συνιστούμε να μελετήσετε τα χαρακτηριστικά της επιλογής. Αυτό θα σας βοηθήσει να βρείτε την καταλληλότερη επιλογή με βάση τις δικές σας προτιμήσεις..

Πρώτον, αξίζει να προσέξετε πόσο τεντώνει το ύφασμα. Θυμηθείτε ότι το πολύ τεντωμένο ύφασμα θα χάσει γρήγορα την εμφάνισή του και θα χαλάσει μόνο το εσωτερικό. Οι κουρτίνες από ύφασμα με αρκετά πυκνή ύφανση φαίνονται πολύ καλύτερα. Πιστεύεται ότι αυτή είναι μια ιδανική επιλογή, καθώς τέτοια προϊόντα έχουν υψηλή αντοχή στη φθορά και η εμφάνισή τους δεν αλλάζει με την πάροδο του χρόνου..

104

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή είναι η παρουσία μιας εκτύπωσης. Το γεγονός είναι ότι πρόσφατα, οι ρωμαϊκές περσίδες από ημιδιαφανές ύφασμα έχουν γίνει δημοφιλείς. Λόγω αυτού, δημιουργείται η ίδια η ελαφρότητα και η τρυφερότητα στο εσωτερικό σχέδιο. Αλλά αν το επιθυμείτε, μπορείτε να επιλέξετε πιο πυκνές επιλογές. Σε αυτή την περίπτωση, το απλό ύφασμα είναι κατάλληλο για λακωνικά, μινιμαλιστικά δωμάτια. Με τη σειρά του, το ύφασμα με πολύχρωμο μοτίβο είναι πιο κατάλληλο για κλασικά σχέδια ή στυλ Προβηγκίας..

68

Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι για το ράψιμο ρωμαϊκών κουρτινών, πρέπει να αγοράσετε όχι μόνο το κύριο πυκνό ύφασμα, αλλά και την επένδυση. Λόγω αυτού, η κουρτίνα ταιριάζει καλύτερα και το ύφασμα δεν ξεθωριάζει έξω. Η μόνη εξαίρεση είναι οι κουρτίνες από τούλι, καθώς είναι αρκετά λεπτές και η επένδυση θα είναι ακατάλληλη..

64

Ρωμαϊκές περσίδες: master class number 1

Στην πραγματικότητα, η κατασκευή ρωμαϊκών περσίδων με τα χέρια σας δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Κατά τη διαδικασία της εργασίας, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα:

 • χοντρό ύφασμα για κουρτίνες.
 • περσίδες?
 • κολλητική ταινία?
 • σίδερο;
 • γάζα;
 • κιμωλία;
 • κόλλα υφάσματος?
 • ψαλίδι;
 • βούρτσα;
 • κυβερνήτης;
 • ρουλέτα.

Αρχικά, κόβουμε το ύφασμα του απαιτούμενου μεγέθους, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδόματα. Λιώστε το με ένα σίδερο σε χαμηλή θερμοκρασία.

είκοσι

Ξεκινάμε την επεξεργασία των πλευρικών τμημάτων του υφάσματος. Για να το κάνετε αυτό, γυρίστε τις άκρες μερικά εκατοστά και βάλτε κολλητική ταινία μεταξύ των στρωμάτων. Το διορθώνουμε με ένα σίδερο, αλλά μέσω cheesecloth. Επαναλάβετε το ίδιο στη δεύτερη πλευρά και στο κάτω μέρος της κουρτίνας.. 21

Αφήνουμε το ύφασμα και αρχίζουμε να δουλεύουμε με τις περσίδες. Το κύριο καθήκον είναι να τα συντομεύσετε λίγο και να αφαιρέσετε περιττές λεπτομέρειες. Για να το κάνετε αυτό, κόψτε το σχοινί που τα συνδέει μεταξύ τους..

23

Βγάλτε με προσοχή το κομμένο σχοινί. Έτσι, τα μέρη μπορούν τώρα να μετακινηθούν ελεύθερα..

24

Υπολογίζουμε πόσα μέρη πρέπει να αφήσετε. Εξαρτάται από το μέγεθος του παραθύρου σας. Στη συνέχεια, βγάλτε το πλαστικό μέρος, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Λύστε τον κόμπο και αφαιρέστε τις περιττές λεπτομέρειες.

25

Μόνο τότε προσαρμόζουμε το μήκος των κορδονιών με βάση το μέγεθος του παραθύρου. Δένουμε κόμπους σε καθένα από αυτά και στερεώνουμε το πλαστικό μέρος πίσω.

26

Εφαρμόστε κόλλα υφάσματος στο μπροστινό μέρος της ράβδου κουρτινών και στερεώστε την κουρτίνα, τυλίγοντας ελαφρώς την ακατέργαστη κοπή πίσω από τη ράβδο κουρτίνας.

22

Διανέμουμε τις λεπτομέρειες της ράβδου κουρτινών πάνω στο ύφασμα. Για να το κάνετε πιο ακριβές, χρησιμοποιήστε ένα εκατοστό και κάντε σημάδια κιμωλίας. Μόνο μετά κολλάμε το ύφασμα στις λεπτομέρειες του γείσου..

27

Κολλάμε το κάτω άκρο της κουρτίνας και το κολλάμε στη γραμμή βάρους, όπως στη φωτογραφία. Μια όμορφη, πρωτότυπη κουρτίνα είναι έτοιμη!

28

Ρωμαϊκές περσίδες: master class number 2

Για όσους έχουν τουλάχιστον μια μικρή εμπειρία στο ράψιμο, προτείνουμε να φτιάξετε μια πιο σύνθετη έκδοση ρωμαϊκών κουρτινών με τα χέρια τους..

1

Χρειαζόμαστε:

 • ραπτομηχανή;
 • ύφασμα για την μπροστινή πλευρά και την επένδυση.
 • γείσο για ρωμαϊκές περσίδες.
 • παράγοντας στάθμισης ·
 • ράβδοι για το πλαίσιο.
 • ψαλίδι;
 • νήματα?
 • μολύβι;
 • βελόνα;
 • Ταινία Velcro?
 • καρφίτσες?
 • κυβερνήτης.

Πρώτα πρέπει να μετρήσετε το παράθυρο και να αποφασίσετε τι μέγεθος πρέπει να έχει η κουρτίνα. Μετά από αυτό, πρέπει να υπολογίσετε τον αριθμό των πτυχών του ίδιου ύψους. Λάβετε επίσης υπόψη ότι θα πρέπει να υπάρχουν μερικά εκατοστά για επιδόματα σε κάθε πλευρά της κουρτίνας. Το μέγεθος της επένδυσης πρέπει να είναι το ίδιο.

Όταν ολοκληρωθούν όλοι οι υπολογισμοί, κόψτε την επένδυση και λειάνετε με ένα σίδερο.. 2

Απλώνουμε το τεμάχιο εργασίας στην επιφάνεια εργασίας, το λυγίζουμε 2 εκατοστά από κάθε πλευρά και το σιδερώνουμε με ένα σίδερο.

3

Χρησιμοποιώντας ένα χάρακα και ένα μολύβι, κάνουμε σημάδια όπου θα είναι οι ράβδοι. Αυτές θα είναι κάποιες τσέπες για αυτούς..

4

Διπλώνουμε το ύφασμα και ράβουμε την τσέπη. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για κάθε κλαδί..

5

Ας δουλέψουμε με την μπροστινή πλευρά. Για να το κάνετε αυτό, απλώστε το στην επιφάνεια εργασίας και σιδερώστε το καλά. Λυγίστε τις άκρες σε κάθε πλευρά και σιδερώστε το ξανά.

6

Ράβουμε μια ταινία Velcro στο κύριο ύφασμα, έτσι ώστε η κουρτίνα να μπορεί να αφαιρεθεί από τις μαρκίζες.

7

Τοποθετήστε την επένδυση πάνω από το κύριο ύφασμα και στερεώστε με καρφίτσες..

οκτώ

Διπλώστε στο ύφασμα βάσης από το κάτω άκρο για να δημιουργήσετε μια τσέπη για το βάρος. Καλύψτε το με επένδυση από πάνω.

εννέα

Ράβουμε μαζί δύο υφάσματα με το χέρι ή σε μια ραπτομηχανή.

δέκα

Επεξεργαζόμαστε τις γωνίες, αλλά αυτό πρέπει να γίνει έτσι ώστε να υπάρχει χώρος για τον σταθμιστικό παράγοντα.

έντεκα 12 13

Διπλώνουμε το πάνω μέρος της κουρτίνας και ράβουμε.

δεκατέσσερα

Κάνουμε σημάδια εκεί που πρέπει να ράβονται τα δαχτυλίδια.

15

Εισάγουμε όλες τις ράβδους σε ειδικές τσέπες.

16

Ράβουμε δαχτυλίδια από το γείσο μέχρι την κουρτίνα.

17

Συνδέουμε την κουρτίνα στο γείσο με Velcro. Βιδώνουμε τα νήματα σε δακτυλίους και απλά δένουμε τις άκρες σε κόμπους..

δεκαοχτώ

Μια όμορφη κουρτίνα φτιάξτε μόνοι σας είναι έτοιμη! 19

Οι ρωμαϊκές περσίδες είναι μια εξαιρετική λύση για όσους αγαπούν τον μινιμαλισμό και όχι πολύ ογκώδη διακόσμηση παραθύρων.

107

96 97 98 100 101 102  109

87 88 89 90 91 92 93 94 95

76 83 85 86 99 108

40 4674 78 48 6034 707710547 51 5466 69 72

39 50 52 62 67 71 75 79 80 82

τριάντα 35 36 45 49 53 57 58

63 106 6555 56 59 6173 81 103

29 31 32 33 37 38 41 42 43 44