Κουβέρτα Bombon: ένα απαραίτητο πράγμα για ένα παιδικό δωμάτιο

Μια όμορφη κουβέρτα που χρησιμοποιεί την τεχνική βόμβα έχει γίνει από καιρό όχι μόνο ένα χρήσιμο πράγμα στην καθημερινή ζωή, αλλά και ένα κομψό στοιχείο διακόσμησης για ένα παιδικό δωμάτιο. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, επειδή τέτοια προϊόντα είναι συχνότερα ραμμένα για παιδιά. Είναι απίστευτα μαλακά, ζεστά και ταυτόχρονα ευχάριστα στην αφή. Επιπλέον, δεν μπορεί κανείς να μην σημειώσει την ελκυστική και πρωτότυπη εμφάνισή τους..

76

64

2018-06-23_15-51-05 8596 100

Χαρακτηριστικά μιας κουβέρτας χρησιμοποιώντας την τεχνική βόμβων

Πρώτα απ ‘όλα, σημειώνουμε ότι μια κουβέρτα που χρησιμοποιεί την τεχνική bombon είναι ένα προϊόν που είναι ραμμένο σαν τεχνική συνονθύλευσης. Δηλαδή, αποτελείται από μεγάλο αριθμό μερών του ίδιου μεγέθους, καθένα από τα οποία είναι γεμάτο με ειδική μόνωση. Μπορεί να είναι κτύπημα, συνθετικό χειμωνιάτικο, holofiber ή άλλες επιλογές. Λόγω της ασυνήθιστης εμφάνισής του, φαίνεται πραγματικά πολύ πρωτότυπο και επομένως αρέσει σε όλα τα παιδιά.

69 70 71 74 75 86 88

Τέτοιες κουβέρτες έχουν πολλά πλεονεκτήματα που πρέπει σίγουρα να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ή φτιάξετε τη δική σας. Πρώτα απ ‘όλα, είναι ιδιαίτερα ελαφριά, επομένως είναι κατάλληλα ακόμη και για τα μικρότερα. Επιπλέον, αυτές οι κουβέρτες είναι πολύ ζεστές, γεγονός που τις καθιστά απαραίτητη επιλογή για κρύες μέρες..

66 67 68 83 87

Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι υποαλλεργικά και αυτό, πρέπει να συμφωνήσετε, είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για πολλούς. Επίσης, λόγω της ελκυστικής εμφάνισής τους, συχνά αποκτώνται ως κομψή διακόσμηση για παιδικό δωμάτιο. Αυτή η λύση φαίνεται πραγματικά υπέροχη..

77 80 84

Αλλά ακόμα, οι κουβέρτες bombon έχουν τα μειονεκτήματά τους. Πρώτα απ ‘όλα, αυτή είναι, φυσικά, η τιμή ενός τέτοιου προϊόντος. Είναι συχνά αρκετά υψηλό, αλλά αυτό εξηγείται απλά. Το γεγονός είναι ότι είναι ραμμένα μόνο με το χέρι. Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία απαιτεί επίπονη και πολύ χρόνο. Επομένως, αυτό αντικατοπτρίζεται στο κόστος.

65 90 92

Επίσης, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη διαδικασία φροντίδας τέτοιων προϊόντων. Μόνο ευαίσθητα προϊόντα είναι κατάλληλα για πλύσιμο και η κουβέρτα πρέπει να στεγνώσει σε ισιωμένη μορφή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διαφορετικά το υλικό πλήρωσης θα συσσωρευτεί. Και φυσικά, μια τέτοια κουβέρτα δεν μπορεί να σιδερωθεί με ένα συνηθισμένο σίδερο. Για να το κάνετε αυτό, σίγουρα πρέπει να έχετε ένα καλό ατμόπλοιο..

Όπως μπορείτε να δείτε, η πραγματικά κουβέρτα bombon έχει τόσο πλεονεκτήματα όσο και μειονεκτήματα. Αλλά αν δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά για μια τέτοια απόκτηση, τότε προτείνουμε να το κάνετε μόνοι σας.

89 91 93 95 97 98 99

Κουβέρτα Bombon: οι πιο δημοφιλείς τεχνικές ραψίματος

Στην πραγματικότητα, ο καθένας μπορεί να ράψει μια κουβέρτα bombon, αφού αυτό δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις και πολύ ακριβά υλικά. Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε την εργασία, σας συνιστούμε να εξετάσετε λεπτομερέστερα τις τεχνικές ραψίματος..

55 56 5761 78 79 8158

Το πρώτο έχει όνομα «μεμονωμένα μαξιλάρια». Για εργασία, θα προετοιμάσουμε τα ακόλουθα:

 • χρωματιστό ύφασμα?
 • απλό ύφασμα?
 • ψαλίδι;
 • βελόνα;
 • ένα νήμα?
 • καρφίτσες?
 • πληρωτικό?
 • εκατοστόμετρο;
 • μολύβι;
 • χαρτί ή χαρτόνι.

Αρχικά, σχεδιάστε ένα πρότυπο για τετράγωνα σε χαρτί ή χοντρό χαρτόνι. Το κόβουμε, το απλώνουμε στο ύφασμα και κόβουμε τα κενά. Λάβετε υπόψη ότι για την μπροστινή πλευρά είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα φωτεινό ύφασμα και για την πίσω πλευρά, επιλέξτε μια απλή επιλογή μονόχρωμου χρώματος. Ας αρχίσουμε να δουλεύουμε με κενά. Για να γίνει αυτό, ράβουμε δύο μέρη μαζί, αλλά μόνο σε τρεις πλευρές. Μετά από αυτό, βάζουμε το πληρωτικό μέσα και μόνο σε αυτό το στάδιο ράβουμε την τέταρτη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα κενά..

22

Αφού όλα τα κενά είναι έτοιμα, τα συνδέουμε σε λωρίδες, όπως στη φωτογραφία. Σας συνιστούμε να δώσετε προσοχή στο γεγονός ότι είναι ομοιόμορφα και συνδέονται σαφώς στις γωνίες. Ράβουμε όλες τις λεπτομέρειες μαζί. 23

Ετοιμάζουμε το κύριο ύφασμα και, αν θέλουμε, κάνουμε βολάν για διακόσμηση.

24

Ράβουμε μαζί δύο κενά. Το αποτέλεσμα είναι μια όμορφη, πολύχρωμη κουβέρτα για τα πιτσιρίκια..

25

Η δεύτερη τεχνική έχει όνομα «φυσαλίδες». Η σειρά ραψίματος μιας κουβέρτας είναι ελαφρώς διαφορετική από την πρώτη, οπότε προτείνουμε να εξετάσετε μια κύρια τάξη βήμα προς βήμα.

21

Σε αυτή την περίπτωση, χρειαζόμαστε:

 • βαμβακερό ύφασμα σε τρία χρώματα.
 • απλό βαμβακερό ύφασμα για τη βάση.
 • holofiber ή άλλο πληρωτικό ·
 • μολύβι;
 • νήματα?
 • ραπτομηχανή;
 • ψαλίδι;
 • καρφίτσες?
 • κυβερνήτης;
 • χαρτί.

Σχεδιάστε ένα περίγραμμα κουβέρτας σε ένα κομμάτι χαρτί και σημειώστε τη θέση κάθε χρώματος του υφάσματος..

1

Κόβουμε κενά κατάλληλου μεγέθους από χρωματιστό ύφασμα. Τα ράβουμε μαζί σε λωρίδες, σύμφωνα με το σχέδιο. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να τα σιδερώσετε για να διευκολύνετε την περαιτέρω εργασία μαζί τους.. 2

Εφαρμόζουμε το μοτίβο στο κύριο ύφασμα, αφήνοντας μικρά περιθώρια ραφής μεταξύ των τετραγώνων.

3

Εφαρμόζουμε μια χρωματιστή λωρίδα στο κύριο ύφασμα και την στερεώνουμε με καρφίτσες. Κατά τη διαδικασία, κάνουμε μικρές πτυχώσεις, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

4 5

Ράβουμε το πάνω μέρος της λωρίδας και μόνο μετά προχωρούμε στα πλάγια. Είναι πολύ σημαντικό όλες οι ραφές να συμπίπτουν με το μοτίβο που εφαρμόζεται στη βάση..

6 7 οκτώ

Στην κάτω πλευρά κάνουμε πτυχώσεις και τις στερεώνουμε με καρφίτσες, αλλά μην τις στερεώνουμε στο κύριο ύφασμα..

εννέα

Γεμίζουμε τα τετράγωνα με holofiber ή άλλο πληρωτικό. Αυτό δεν πρέπει να γίνει πολύ σφιχτά. Μόνο μετά στερεώνουμε το κάτω μέρος με τη βάση.. δέκα έντεκα

Perhapsσως το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να ράβεις στην επόμενη λωρίδα. Πρώτον, πρέπει να διπλωθεί σε πτυχώσεις και μόνο στη συνέχεια να ράβεται στην πρώτη λωρίδα με την μπροστινή πλευρά. Είναι πολύ σημαντικό η ραφή να είναι ευθεία και συνεπής με το μοτίβο..

12 13 δεκατέσσερα 15

Όλα τα επόμενα βήματα θα ακολουθούν την ίδια αρχή. Δηλαδή, διπλώνουμε αμέσως τη λωρίδα σε πτυχώσεις και τη ράβουμε, συμπεριλαμβανομένων των πλευρών. Γεμίζουμε τις τσέπες με υλικό πλήρωσης και σχηματίζουμε πτυχώσεις κατά μήκος της κάτω πλευράς. Μετά από αυτό, ράβουμε τη λωρίδα με την επόμενη και ούτω καθεξής..

16 17 δεκαοχτώ

Το αποτέλεσμα είναι η βάση μιας βρεφικής κουβέρτας με βόμβες..

19

Κόψτε ένα κομμάτι ύφασμα για το πίσω μέρος της κουβέρτας και συνδέστε τα με καρφίτσες. Ράβουμε σε μια ραπτομηχανή και ατμού το προϊόν έτσι ώστε να είναι ομοιόμορφο. Μια όμορφη, κομψή κουβέρτα για ένα μωρό είναι έτοιμη!

είκοσι

Μια κουβέρτα βόμβα δεν είναι μόνο ένα καλό, λειτουργικό αντικείμενο για το μωρό σας, αλλά και ένα διακοσμητικό στοιχείο για το παιδικό δωμάτιο. Συχνά χρησιμοποιείται για λήψεις φωτογραφιών, οπότε να είστε σίγουροι ότι σίγουρα θα χρειαστείτε ένα τέτοιο προϊόν..