Διακόσμηση σαλονιού: 70 κομψές ιδέες στη φωτογραφία

Το σαλόνι θεωρείται σχεδόν το κύριο δωμάτιο σε ολόκληρο το σπίτι. Είναι εδώ που καλωσορίζονται οι επισκέπτες, διοργανώνονται ζεστά οικογενειακά βράδια και θορυβώδεις γιορτές. Ως εκ τούτου, όλοι οι σχεδιαστές υποστηρίζουν ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να εξετάσουμε προσεκτικά το εσωτερικό. Μετά από όλα, αυτό παρέχει μια άνετη διαμονή στο σαλόνι. Και φυσικά, η διακόσμηση παίζει σημαντικό ρόλο. Δημιουργεί μια ατμόσφαιρα άνεσης, ζεστασιάς και συχνά αποτελεί σημαντικό στοιχείο ενός συγκεκριμένου στυλ..

Πώς να επιλέξετε μια διακόσμηση για το σαλόνι σας?

Αυτή η ερώτηση ανησυχεί πολλούς ιδιοκτήτες των σπιτιών τους. Πρώτα απ ‘όλα, κατά την επιλογή, αξίζει να ξεκινήσετε από το στυλ της εσωτερικής διακόσμησης του σαλονιού. Παρά την ευελιξία, καθένα από αυτά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Αυτό, με τη σειρά του, περιορίζει λίγο την επιλογή. Επιπλέον, ο συνδυασμός χρωμάτων του εσωτερικού και το μέγεθος του δωματίου παίζουν ρόλο. Συγκεκριμένα, το μεγάλο ευρύχωρο σαλόνι σας επιτρέπει να τοποθετήσετε ακόμη και εκείνα τα αντικείμενα που σχετίζονται με χόμπι. Μπορεί να είναι διάφορες συλλογές ή ακόμα και ενυδρείο. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο του εσωτερικού του σαλονιού είναι ο φωτισμός. Επηρεάζει επίσης όχι μόνο τη διακόσμηση, αλλά και την επιλογή επίπλων και άλλων αντικειμένων διακόσμησης..

Διακόσμηση σαλονιού με κουρτίνες

Στη διαδικασία διακόσμησης ενός σαλονιού, οι κουρτίνες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Ως εκ τούτου, συχνά αφιερώνεται πολύς χρόνος στην επιλογή τους. Τονίζουν το στυλ του εσωτερικού, προσθέτουν επισημότητα. Επιπλέον, προσθέτουν μια πινελιά άνεσης και ζεστασιάς στο δωμάτιο. Δώστε προσοχή στο μήκος, την πυκνότητα του υλικού και το χρώμα των κουρτινών. Για ένα κλασικό εσωτερικό, οι πιο πυκνές, βαρύτερες επιλογές είναι οι καλύτερες. Με τη σειρά τους, οι λάτρεις του στυλ της Προβηγκίας θα πρέπει να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στις ελαφριές κουρτίνες του βαμβακιού, του μεταξιού ή του chintz.

Διακόσμηση σαλονιού με λουλούδια και φυτά

Perhapsσως, για οποιοδήποτε εσωτερικό, διάφορα λουλούδια και φυτά θα είναι η τέλεια διακόσμηση. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν την οξυγόνωση του σαλονιού σας και τον καθαρισμό του αέρα. Λάβετε υπόψη ότι αυτά μπορεί να είναι φυτά διαφορετικού μεγέθους σε γλάστρες ή κομμένα λουλούδια σε βάζα. Το κύριο πράγμα είναι ότι οι γλάστρες και τα βάζα ταιριάζουν με το στυλ.

Διακόσμηση τοίχου σαλονιού

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η επιλογή των διακοσμητικών στοιχείων εξαρτάται από το στυλ του εσωτερικού, το οποίο θα τονίσουν. Επομένως, εάν υπάρχει ένα από τα μοντέρνα στυλ στο σαλόνι, όπως μοντέρνα ή υψηλής τεχνολογίας, τότε θα πρέπει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στους λακωνικούς πίνακες σε επίπεδα πλαίσια. Θα φαίνονται καλύτερα στο σαλόνι. Με τη σειρά του, για ένα κλασικό δωμάτιο, θα πρέπει σίγουρα να αγοράσετε πίνακες ή καθρέφτες σε ογκώδη επιχρυσωμένα πλαίσια. Αφού φέρνουν μια συγκεκριμένη διάθεση και χαρακτήρα σε ένα δεδομένο δωμάτιο.

Εποχιακή διακόσμηση σαλονιού

Φυσικά, υπάρχει επίσης εποχιακή διακόσμηση, η οποία προορίζεται μόνο για θεματική ή εορταστική διακόσμηση. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να ανανεώσετε λίγο το εσωτερικό ή να δημιουργήσετε μια συγκεκριμένη διάθεση. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι ή την άνοιξη, φρέσκα λουλούδια σε όμορφα βάζα χρησιμοποιούνται κυρίως ως διακόσμηση. Φαίνονται απίστευτα όμορφα στο σαλόνι οποιουδήποτε στυλ και συνδυασμού χρωμάτων..

Στην κρύα εποχή, οι βαθιές αποχρώσεις γίνονται πιο σχετικές. Ως εκ τούτου, τα αποξηραμένα φύλλα με τη μορφή ενός μπουκέτου θα φαίνονται υπέροχα σε βάζα. Το χειμώνα, επιλέξτε ένα θεματικό χριστουγεννιάτικο στεφάνι. Συνιστούμε επίσης να δώσετε προσοχή στο σχεδιασμό των μαξιλαριών. Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στα κομψά πλεκτά. Θα δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα ζεστασιάς και άνεσης..

Διακόσμηση πάνω από τον καναπέ στο σαλόνι

Βασικά, το εσωτερικό του σαλονιού υποθέτει ότι ο καναπές θα πάρει την κεντρική θέση. Είναι βολικό όχι μόνο στην καθημερινή ζωή, αλλά και για τη λήψη φιλοξενουμένων και συγγενών. Ως εκ τούτου, για να δώσουν έμφαση σε αυτόν τον τομέα, πολλοί σχεδιαστές προτείνουν να κάνουν διακόσμηση τοίχων. Perhapsσως η απλούστερη και πιο οικεία επιλογή είναι να τοποθετήσετε μια φωτογραφία σε αυτήν ή πολλές ταυτόχρονα σε διαφορετικά μεγέθη. Ταυτόχρονα, είναι καλύτερο να επιλέξετε πλαίσια ίδιου, λακωνικού σχήματος και χρώματος. Αυτό θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε μια ολόκληρη σύνθεση που σίγουρα δεν θα αγνοηθεί. Η ζωγραφική μπορεί να είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση. Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά σε αφηρημένα έργα, αποσπάσματα από σπουδαίους ανθρώπους και άλλες επιλογές. Θυμηθείτε ότι το κύριο πράγμα είναι ο σωστός συνδυασμός αποχρώσεων. Χάρη σε αυτό, η εικόνα θα είναι μια ιδανική προσθήκη στο εσωτερικό του σαλονιού..

Οι μικροί ιδιοκτήτες σπιτιού πρέπει να εξετάσουν την εγκατάσταση λεπτών ράφια πάνω από τον καναπέ. Δεν είναι κατάλληλα για την αποθήκευση αντικειμένων, καθώς τις περισσότερες φορές είναι εξοπλισμένα με διαφορετική διακόσμηση. Μπορεί να είναι συνθέσεις με λουλούδια ή θεματικές για τις γιορτές. Επίσης φιλοξενούν αναμνηστικά από διαφορετικές χώρες, αγαπημένα μπιχλιμπίδια, καθώς και οικολογική διακόσμηση. Αυτά μπορεί να είναι κώνοι, αποξηραμένα λουλούδια. Οι λάτρεις του ρομαντισμού αφήνουν συχνά κεριά διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών στα ράφια, καθώς και αρώματα σπιτιού. Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε τα αγαπημένα σας βιβλία ή περιοδικά και άλλες λεπτομέρειες σε αυτά..

Διακόσμηση τοίχου στο σαλόνι σε μοντέρνο στιλ

Ένας από τους πιο διάσημους τρόπους διακόσμησης τοίχων είναι η βαφή τους. Αυτή η επιλογή σχεδιασμού είναι ακόμα σχετική και δημοφιλής. Ωστόσο, απαιτεί κάποια προσπάθεια ακόμη και πριν από την έναρξη της εργασίας. Θυμηθείτε ότι η επιφάνεια του τοίχου πρέπει να είναι επίπεδη. Αυτό θα διασφαλίσει την ελκυστικότητα του σχεδίου στο μέλλον..

Φυσικά, εάν έχετε καλλιτεχνικό ταλέντο, μπορείτε να σχεδιάσετε μόνοι σας τον τοίχο. Διαφορετικά, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα στένσιλ με κατάλληλο μοτίβο ή να προσκαλέσετε έναν ειδικό που θα ζωντανέψει τις ιδέες σας. Αλλά λάβετε υπόψη ότι είναι καλύτερο να σχεδιάσετε μόνο έναν τοίχο και όχι πάρα πολλές λεπτομέρειες. Επίσης, το σχέδιο πρέπει να ταιριάζει με το συνολικό στυλ του καθιστικού και να το τονίζει. Επομένως, σας συνιστούμε να εξετάσετε προσεκτικά όλες τις λεπτομέρειες πριν ξεκινήσετε την εργασία. Χάρη σε αυτό, το σαλόνι θα φαίνεται ελκυστικό και μέτρια άνετο..

Η διαδικασία διακόσμησης του εσωτερικού του σαλονιού είναι ιδιαίτερα συναρπαστική. Δεδομένου ότι απολύτως όλες οι λεπτομέρειες και ακόμη και τα μικρά διακοσμητικά στοιχεία παίζουν σημαντικό ρόλο. Επιλέξτε τα προσεκτικά, ταιριάξτε τα σε στυλ και χρώμα και, στη συνέχεια, θα μπορείτε να βρείτε πραγματικά κατάλληλες λεπτομέρειες..