Κουρτίνες στο σαλόνι 2019: τρέχοντα μοντέλα και χρώματα

Ένα ελκυστικό εσωτερικό σαλόνι είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία στη δημιουργία ολόκληρης της εικόνας ενός σπιτιού. Μετά από όλα, είναι το σαλόνι που είναι το κοινό οικογενειακό δωμάτιο, είναι αυτή που συγκεντρώνει όλη την οικογένεια τα βράδια, δέχεται επισκέπτες τα Σαββατοκύριακα, χρησιμεύει ως χώρος για θορυβώδη πάρτι ή ήσυχες συναντήσεις. Εάν το εσωτερικό ενός υπνοδωματίου ή φυτώριου μπορεί να παραμείνει απαρατήρητο από τους περισσότερους επισκέπτες, τότε ο σχεδιασμός του καθιστικού έρχεται πάντα στο προσκήνιο. Και δημιουργώντας όχι μόνο μια πρακτική, λειτουργική, αλλά και μια κομψή, μοντέρνα εικόνα ενός οικογενειακού δωματίου, κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική. Μία από αυτές τις σημαντικές αποστολές είναι η διακόσμηση των παραθύρων στο σαλόνι. Το σχήμα και το μέγεθος, η μέθοδος εκτέλεσης και ο συνδυασμός χρωμάτων των κουρτινών παραθύρων αποτελούν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα ολόκληρου του δωματίου, επηρεάζουν την επιλογή άλλων εσωτερικών αντικειμένων, τα χρώματα και τις υφές τους.

Διακόσμηση παραθύρων στο σαλόνι

Κουρτίνες για ένα μοντέρνο σαλόνι – επιλέγοντας τα πιο πρόσφατα μοντέλα

Πριν προχωρήσουμε στη γνωριμία με τα πιο δημοφιλή μοντέλα κουρτινών για το σαλόνι, ας καθορίσουμε ποιοι παράγοντες επηρεάζουν γενικά την επιλογή της κουρτίνας παραθύρων:

 • το μέγεθος του δωματίου (ειδικά το ύψος της οροφής).
 • τον αριθμό, το σχήμα και το μέγεθος των ανοιγμάτων παραθύρων ·
 • στυλ διακόσμησης δωματίου και γενικός χρωματικός συνδυασμός.
 • επιλογή χρωματικών λύσεων για διακόσμηση τοίχων (απλές ή με εκτύπωση).
 • το κυρίαρχο χρωματικό σχέδιο των κύριων επίπλων (ταπετσαρίες καναπέδων και πολυθρόνων).
 • τις προτιμήσεις σας σε χρώματα που είναι ευχάριστα στο μάτι και την επιθυμία να ταιριάξετε το συνδυασμό χρωμάτων των κουρτινών στη συνολική εικόνα του εσωτερικού ή να τα επισημάνετε με τη βοήθεια χρώματος, μοτίβου, υφής.

Σαλόνι σε ανοιχτό μπεζ χρώμα

Όλες οι αποχρώσεις του γκρι

Κουρτίνα για μεγάλα παράθυρα

Μοντέρνος σχεδιασμός σαλονιού

Με τη βοήθεια υφασμάτων για παράθυρα, είναι δυνατό να επιτευχθεί όχι μόνο η εκπλήρωση των βασικών λειτουργιών – η προστασία του δωματίου από το φως του ήλιου και τα αδιάκριτα μάτια, αλλά και η αλλαγή της οπτικής παρουσίασης τόσο των ανοιγμάτων παραθύρων όσο και ολόκληρου του δωματίου. Για παράδειγμα, μπορείτε να αυξήσετε οπτικά το ύψος της οροφής χρησιμοποιώντας μακριές ίσες κουρτίνες (από το υψηλότερο σημείο στο πάτωμα), μια εκτύπωση με κάθετες λωρίδες. Ένα παρόμοιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί για την οπτική αύξηση του διαύλου παραθύρου και της έντασης ολόκληρου του δωματίου – χρησιμοποιώντας οριζόντιες λωρίδες.

Νεοκλασικό στυλ

Υφάσματα μεγάλου παραθύρου

Φωτεινές κουρτίνες δωματίου

Υφάσματα με μοτίβα

Τα πιο δημοφιλή μοντέλα

Το μοντέρνο στυλ εσωτερικού σχεδιασμού είναι ο λακωνισμός και η απλότητα, η απόρριψη της περιττής πολυτέλειας υπέρ της προσωπικής άνεσης. Αλλά κανείς δεν ακύρωσε τη δημιουργία μιας ζεστής, σπιτικής ατμόσφαιρας. Επιπλέον, μια άνετη, ευχάριστη ατμόσφαιρα είναι απαραίτητη για ένα σαλόνι. Η χρήση υφασμάτων είναι ένα σημαντικό μέρος για τη δημιουργία μιας ζεστής ατμόσφαιρας. Τα παράθυρα χωρίς κουρτίνες, φυσικά, έχουν γίνει μια από τις τάσεις του μοντέρνου σχεδιασμού, αλλά είναι αυτή η τεχνική σχεδιασμού κατάλληλη για ρωσικά διαμερίσματα και σπίτια;?

Κουρτίνες ως διακοσμητικό στοιχείο

Στα λευκά

Αντιπαραβαλλόμενοι συνδυασμοί

Σε σκούρο φόντο

Το πιο δημοφιλές μοντέλο επενδύσεων παραθύρων για πολλά χρόνια θεωρείται παραδοσιακός ή κλασσικός κομμένοι – ορθογώνιοι καμβάδες που πέφτουν ελεύθερα σε κάθετες πτυχώσεις από την οροφή στο πάτωμα του δωματίου. Αυτός είναι ένας καθολικός τρόπος για να διακοσμήσετε παράθυρα οποιουδήποτε σχήματος και μεγέθους. Οι παραδοσιακές κουρτίνες ταιριάζουν οργανικά στο σχεδιασμό ενός μικρού καθιστικού και στο εσωτερικό ενός ευρύχωρου δωματίου με πολλά παράθυρα. Η ευελιξία του παραδοσιακού μοντέλου κουρτίνας έγκειται επίσης στο γεγονός ότι τέτοιες κουρτίνες παραθύρων θα είναι κατάλληλες σε οποιαδήποτε στιλιστική κατεύθυνση του εσωτερικού σχεδιασμού – από κλασικά στυλ έως υπερσύγχρονες επιλογές..

Ουδέτερη παλέτα χρωμάτων

Κλασικό σαλόνι

Σαλόνι σε παστέλ χρώματα

Μία από τις πιο δημοφιλείς χρήσεις για τις παραδοσιακές κουρτίνες είναι ο συνδυασμός τους με ημιδιαφανείς κουρτίνες. Αυτό το κλασικό tandem παρέχει όχι μόνο τη λειτουργική συνιστώσα της κουρτίνας του παραθύρου – προστατεύει τον χώρο από τον ήλιο και τα αδιάκριτα βλέμματα, αλλά καθιστά επίσης δυνατή τη δημιουργία μιας διαφορετικής ατμόσφαιρας στο σαλόνι – από πλήρες φυσικό φως έως απόλυτο σκοτάδι. Για να μην αναφέρουμε ότι ο συνδυασμός ελαφρού ελαφριού τούλι με κουρτίνες συσκότισης φαίνεται εκπληκτικός ακόμη και στο πιο ασήμαντο συνδυασμό χρωμάτων..

Διακόσμηση παραθύρου στον κόλπο

Παραδοσιακές κουρτίνες και τούλι

Κουρτίνες για το αρχικό παράθυρο

Οι παραδοσιακές κουρτίνες μπορεί να είναι φαρδιές, να κινούνται κατά μήκος των πλευρών του παραθύρου σε πολλές κάθετες πτυχώσεις ή να είναι στενοί καμβάδες που εξυπηρετούν αποκλειστικά διακοσμητικό ρόλο. Οι κλασικές κουρτίνες μπορούν να διακοσμηθούν με γνήσιους γάντζους, να δημιουργήσουν πτυχώσεις ή να χρησιμοποιήσουν συνδυασμό υφασμάτων διαφορετικών χρωμάτων και υφής σε ένα σύνολο παραθύρων. Όλες όμως αυτές οι τεχνικές σχεδιασμού εφαρμόζονται μάλλον στις κλασικές τάσεις του εσωτερικού σχεδιασμού. Το μοντέρνο στυλ αντιπροσωπεύει την απλότητα και ακόμη και τον μινιμαλισμό στη χρήση υφασμάτων για τη διακόσμηση των δωματίων.

Φωτεινά στοιχεία

Παραδοσιακό μοντέλο κουρτίνας

Δροσερές αποχρώσεις

Σε ένα φωτεινό και ευρύχωρο σαλόνι

Οι παραδοσιακές κουρτίνες μπορούν να διαφοροποιηθούν συνδυάζοντας υλικά που έχουν διαφορετικό χρώμα ή υφή. Ταυτόχρονα, μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικά υφάσματα τόσο διαγώνια όσο και κάθετα. Ένα ευρύ κατακόρυφο περίγραμμα στους καμβάδες θα βοηθήσει όχι μόνο να φέρει ποικιλία χρωμάτων στη σύνθεση κουρτινών, αλλά και οπτικά «ξαπλώνομαι» την εικόνα του παραθύρου προς τα πάνω, αυξάνοντας έτσι οπτικά το ύψος της οροφής του σαλονιού.

Ανοιχτές κουρτίνες με περίγραμμα

Κουρτίνες από το δάπεδο μέχρι την οροφή

Σχεδιασμός σαλονιού με ψηλά παράθυρα

Λεπτές αποχρώσεις

Εκτός από την ποικιλία στην εκτέλεση των καμβάδων των ίδιων των παραδοσιακών κουρτινών, μπορείτε να φέρετε την πρωτοτυπία στην κουρτίνα του παραθύρου συνδέοντας το ύφασμα στο γείσο ή σε άλλες υποστηρικτικές συσκευές:

 • σε γάντζους?
 • για κλιπ διαφόρων σχεδίων.
 • σε διασταυρούμενους μεντεσέδες.
 • στη χορδή?
 • σε οπές από πλαστικό ή μέταλλο ·
 • κορδόνι ύφασμα στο γείσο?
 • ρίχνοντας μακριούς καμβάδες πάνω από το γείσο.
 • ο τρόπος στερέωσης των καμβάδων μπορεί να κρυφτεί πίσω από το lambrequin.

Φωτεινές επιφάνειες

Σαλόνι σε ανοιχτά χρώματα

Σχέδιο αντίθεσης

Σύνθεση κουρτινών για το σαλόνι

Πρωτότυπος συνδυασμός

Οι παραδοσιακές κουρτίνες με στερέωση στα μάτια δεν χάνουν δημοτικότητα. Τα πλαστικά, αλλά πιο συχνά μεταλλικά δαχτυλίδια, τα οποία παρέχουν όχι μόνο μια ομαλή ολίσθηση των καμβάδων κατά μήκος του γείσου, αλλά και μια ομοιόμορφη κατανομή κάθετων πτυχών, αγαπούν τους Ρώσους. Στις οπές, μπορείτε να στερεώσετε καμβάδες από διαφορετικά υφάσματα, απλά και με μοτίβο, πυκνά και λεπτά. Η πρακτικότητα και ο λακωνισμός αυτού του μοντέλου κουρτίνας είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί..

Κουρτίνες στα μάτια

Παραδοσιακές κουρτίνες με οπές

Δαχτυλίδια ως μέθοδος στερέωσης

Και μπορείτε να αποκρύψετε τη μέθοδο στερέωσης κουρτινών στο γείσο ή τη χορδή – κλείστε το πάνω μέρος της σύνθεσης κουρτινών με ένα λαμπρέκι – ένα οριζόντιο ορθογώνιο ύφασμα σε άκαμπτο ή χωρίς πλαίσιο σχέδιο. Σε έργα μοντέρνου σχεδιασμού καθιστικών, μπορείτε να βρείτε συχνότερα στενά άκαμπτα λαμπρεκίνια σε λακωνικό σχεδιασμό. Εάν νωρίτερα προορίζονταν να κρύψουν τα ελαττώματα στην κατασκευή του πλαισίου παραθύρου, τη διακόσμηση ή τη στερέωση κουρτινών στο γείσο, σήμερα οι λαμπρεκίνες παίζουν αποκλειστικά διακοσμητικό ρόλο, συμβάλλοντας στην αποτελεσματική ολοκλήρωση της σύνθεσης κουρτινών. Ιδιαίτερα θεαματικές κουρτίνες με lambrequin εμφάνιση στο σχεδιασμό παραθύρων παραθύρων, δίνοντας έμφαση στις μορφές της αρχικής αρχιτεκτονικής λύσης.

Κουρτίνες με lambeken

Cascading lambrequin

Αρκεί να προσθέσετε γάντζους με φούντες ή οποιοδήποτε άλλο διακοσμητικό στοιχείο στις παραδοσιακές κουρτίνες για να φέρετε μια πινελιά κλασικισμού στο εσωτερικό του σαλονιού. Αυτή η τεχνική μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί κατά τη σύνταξη ενός μοντέρνου σχεδιασμού δωματίου, εσωτερικού με το στυλ του shabby chic, της Προβηγκίας ή του ρομαντισμού. Αλλά πιο οργανικά, οι κουρτίνες με άγκιστρα θα φαίνονται στο σαλόνι, διακοσμημένες σε νεοκλασικό στιλ..

Κουρτίνες με γραβάτες

Λαβές με πινέλα για διακόσμηση

Μη τετριμμένη προσέγγιση

Στη δεύτερη θέση σε δημοτικότητα στο σχεδιασμό των παραθύρων του καθιστικού είναι Ρωμαϊκές κουρτίνες – υφασμάτινοι καμβάδες που συλλέγονται σε οριζόντιες πτυχώσεις. Το πλάτος τους είναι συνήθως ίσο με το μέγεθος του παραθύρου. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για παράθυρα διαφόρων σχημάτων και μεγεθών, σε συνδυασμό με άλλα μοντέλα κουρτινών και κουρτινών. Οι ρωμαϊκές περσίδες μπορούν να κατασκευαστούν σε υφάσματα οποιασδήποτε υφής, χρώματος και ποιότητας.

Ρωμαϊκές κουρτίνες

Λακωνική διακόσμηση παραθύρων

Ρωμαϊκές αποχρώσεις με μοτίβο

Ρωμαϊκές περσίδες για το παράθυρο του κόλπου

Οι ρωμαϊκές περσίδες χωρίζονται σε πλαίσιο και χωρίς πλαίσιο. Τα ονόματα μιλούν από μόνα τους – οι κουρτίνες πλαισίου έχουν άκαμπτη στερέωση οριζόντιων αποθηκών, σε μοντέλα χωρίς πλαίσιο το ύφασμα συλλέγεται σε λείες, όχι άκαμπτα σταθερές πτυχώσεις. Ανάλογα με το επιλεγμένο ύφασμα και τον τρόπο διακόσμησης παραθύρων (σόλο ή πλήρες με παραδοσιακές κουρτίνες), και τα δύο μοντέλα χρησιμοποιούνται σε μοντέρνα σαλόνια..

Ρωμαϊκοί καμβάδες χωρίς πλαίσιο

Για σαλόνι με σκούρο φινίρισμα

Πρωτότυπα χρώματα

Παλέτα χρωμάτων 2018 για την κάλυψη παραθύρων του καθιστικού

Υπάρχει μια μικρή λίστα χρωμάτων για κουρτίνες στο σαλόνι, η οποία θα είναι πάντα σχετική, ανεξάρτητα από το ύφος του εσωτερικού σχεδιασμού, τον αριθμό και το μέγεθος των παραθύρων:

 • όλες οι αποχρώσεις του λευκού (φαίνονται ιδιαίτερα εντυπωσιακές με φόντο έγχρωμους τοίχους, τελειώματα εκτύπωσης).
 • ολόκληρη η παλέτα των γκρι αποχρώσεων – από ανοιχτό ασημί έως βαθύ τόνο γραφίτη.
 • ένα ευρύ φάσμα αποχρώσεων του μπεζ – οι ζεστοί φυσικοί τόνοι δημιουργούν πάντα μια ευνοϊκή ατμόσφαιρα σε ένα κοινό, οικογενειακό δωμάτιο.

Κουρτίνες για προσαρμοσμένα παράθυρα

Σαλόνι σε ουδέτερα χρώματα

Λεπτές κουρτίνες παραθύρων

Σε συνδυασμένο χώρο

Εάν δεν είστε σίγουροι για τις δεξιότητές σας στο σχεδιασμό ή απλά θέλετε να δημιουργήσετε μια ουδέτερη ατμόσφαιρα στο σαλόνι, τότε μη διστάσετε να επιλέξετε μία από τις τρεις προτεινόμενες επιλογές. Για παράδειγμα, ελαφριές κουρτίνες είναι σχετικές ανά πάσα στιγμή, δίνουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο μια τελετουργική, εορταστική, αλλά ταυτόχρονα ελαφριά και φωτεινή ατμόσφαιρα. Οι ελαφριές κουρτίνες εναρμονίζονται εύκολα με οποιαδήποτε χρωματική απόδοση άλλων αντικειμένων εσωτερικού χώρου με υφάσματα – ταπετσαρία με επικαλυμμένα έπιπλα, χαλιά.

Ανοιχτές αποχρώσεις για το σαλόνι

Κουρτίνες ως φόντο

Σύγχρονο στυλ

Ελαφριά εικόνα

Σκοτάδι, πυκνός κουρτίνες – Ιδανικό για κουρτίνες παραθύρων σε ένα μεσαίο έως μεγάλο σαλόνι. Δεν θα λάβετε μόνο αξιόπιστη προστασία του δωματίου από το φως του ήλιου και την ανεπιθύμητη θέα από το δρόμο, αλλά και έναν συνδυασμό αντίθεσης που φέρνει κάποιο δράμα στον χαρακτήρα του δωματίου..

Σε γκρι χρώματα

Αρχικό σχέδιο χρωμάτων

Μπεζ αποχρώσεις σχεδόν πάντα αρμονικά ταιριάζει σε οποιοδήποτε στυλ εσωτερικής διακόσμησης. Ταυτόχρονα, δεν έχει σημασία ποια περιοχή έχει το σαλόνι – τα ζεστά, ανοιχτά χρώματα θα φαίνονται οργανικά τόσο σε ένα μικρό δωμάτιο όσο και σε ένα ευρύχωρο σαλόνι. Οι μπεζ αποχρώσεις μπορούν να συνδυαστούν εύκολα με ξύλινες επιφάνειες οποιουδήποτε συνδυασμού χρωμάτων – από τα πιο ανοιχτόχρωμα είδη πεύκου έως βαθιές, σκούρες αποχρώσεις wenge.

Κουρτίνες για τοξωτά παράθυρα

Συμμετρικός σχεδιασμός

Φυσικές αποχρώσεις

Ευγενείς αποχρώσεις γκρί για αρκετές εποχές στην κορυφή της δημοτικότητας – η εκτέλεση κρεμαστών παραθύρων για το σαλόνι δεν αποτελούσε εξαίρεση. Το γκρι χρώμα είναι απίστευτα ευέλικτο – είναι εύκολο να το συνδυάσετε με οποιεσδήποτε χρωματικές λύσεις για φινίρισμα, εκτέλεση των κύριων επίπλων και τα υπόλοιπα υφάσματα του σαλονιού. Ταυτόχρονα, το γκρι χρώμα δεν έχει πρακτικά αποχρώσεις που θα μπορούσαν να ενοχλήσουν ή να επηρεάσουν αρνητικά τον ψυχισμό μας. Η ουδετερότητα της γκρι παλέτας παίζει στα χέρια των αρχάριων σχεδιαστών ή εκείνων που απλά δεν θέλουν να ρισκάρουν επιλέγοντας χρωματικές λύσεις για το σαλόνι τους..

Ευγενείς αποχρώσεις του γκρι

Κουρτίνες από φυσικά υφάσματα

Αν επιλέξετε το πανί για κουρτίνες με σχέδιο, τότε το βέλτιστο υπόβαθρο για μια τέτοια κουρτίνα θα είναι μια μονόχρωμη διακόσμηση τοίχων. Αυτός ο ανείπωτος κανόνας ισχύει περισσότερο για τα παραδοσιακά μοντέλα κουρτινών παρά για τις ρωμαϊκές κουρτίνες, που λειτουργούν ως συστατικό του συνόλου παραθύρων, αντί για κουρτίνες..

Ανοιχτές κουρτίνες με μοτίβο

Κουρτίνες προφοράς

Τυπωμένος καμβάς

Εκτύπωση από ύφασμα χωρίς ποικιλία

Με φόντο τους λευκούς τοίχους