Μοντέρνα κουζίνα: μη τυποποιημένες λύσεις, πολλές προτάσεις και 100+ φωτογραφίες

Για πολλούς ανθρώπους, η νεωτερικότητα στους εσωτερικούς χώρους συνδέεται με ένα κρύο, τραχύ και στερούμενο στυλ λεπτομέρειας. Ωστόσο, αυτή είναι μια λανθασμένη αντίληψη, καθώς η σκηνοθεσία δεν στερείται διακοσμητικών στοιχείων. Είναι πολύ απλοϊκές, συνήθως γεωμετρικές, αρκετά λεπτές, αλλά αποτελεσματικές. Για τους λάτρεις της μεγαλοπρέπειας του παλατιού, το Art Nouveau θα είναι σίγουρα πολύ φτωχό, αλλά το στυλ σίγουρα θα εκτιμηθεί από μινιμαλιστές, ευαίσθητους σε εξαιρετικές λεπτομέρειες, καθώς και οπαδούς των κλασικών. Το μοντέρνο είναι διαχρονικό καθώς είναι κομψό. Αρκετά στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτές τις λέξεις πρέπει να είναι ότι το στυλ γεννήθηκε στις αρχές του εικοστού αιώνα και μέχρι σήμερα σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει σε αυτό. Έτσι, πώς μοιάζει μια σύγχρονη κουζίνα?

Η ιστορία της εμφάνισης του στυλ Art Nouveau

Το μοντέρνο στυλ σε εσωτερικούς χώρους και αρχιτεκτονική γεννήθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα, γύρω στο 1918 και διήρκεσε μέχρι τη δεκαετία του 1970. Υπέθεσε έναν πλήρη διαχωρισμό από τις ιστορικές τάσεις. Από την αρχή, η νεωτερικότητα έβαλε τη λειτουργικότητα πρώτη. Αυτή η επανάσταση στην αρχιτεκτονική και την τέχνη συνδέθηκε με πολλές επαναστατικές ιδέες που άλλαξαν τον κόσμο και επηρέασαν τη ζωή σήμερα, όχι μόνο στον τομέα του εσωτερικού σχεδιασμού..

Πολλά έπιπλα, που χρησιμοποιούνται εύκολα στο μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό, αναπτύχθηκαν κατά την περίοδο του μοντερνισμού. Τα εσωτερικά σχέδια εξακολουθούν να φαίνονται πολύ μοντέρνα και ορισμένα ακόμη καινοτόμα, γεγονός που αποδεικνύει τη διαχρονικότητά τους. Η νεωτερικότητα στο εσωτερικό της κουζίνας, φυσικά, δεν θα φύγει γρήγορα από τη μόδα και η σωστή διάταξη θα αναδείξει τις πιο ενδιαφέρουσες προφορές..

Το Modern γεννήθηκε στο πρώτο μισό του περασμένου αιώνα, αλλά εξακολουθεί να χτυπά με ένα συνδυασμό μινιμαλισμού και κομψότητας. Οι μοντερνιστικοί εσωτερικοί χώροι κυριαρχούνται από ουδέτερα χρώματα, καθώς και από ατσάλι, γυαλί και ξύλο. Η κουζίνα πρέπει να περιέχει έπιπλα με ενδιαφέροντα γεωμετρικά σχήματα και υφάσματα με μονόχρωμα σχέδια. Ωστόσο, αρκεί να κοιτάξετε την παρουσίαση της φωτογραφικής συλλογής για να οργανώσετε ιδανικά το εσωτερικό σε αυτή τη στιλιστική κατεύθυνση..

Μοντέρνα κουζίνα: φωτογραφίες μοντέρνων εσωτερικών χώρων

Για να προσκαλέσετε τη νεωτερικότητα στο σπίτι σας, πρέπει να θυμηθείτε να μείνετε σε απλά σχήματα και να εστιάσετε στο χώρο. Το εσωτερικό θα πρέπει να βασίζεται σε ουδέτερα χρώματα και υλικά όπως:

  • ξύλο;
  • ατσάλι;
  • ποτήρι.

Τα χρώματα διατηρούνται καλύτερα σε σπασμένες ή καθαρές αποχρώσεις του λευκού και του λεπτού γκρι, καθώς και σε όλα τα φυσικά χρώματα ξύλου. Η νεωτερικότητα στο εσωτερικό είναι εύκολο να οργανωθεί εάν χρησιμοποιείτε έπιπλα κατασκευασμένα σύμφωνα με τα έργα του παρελθόντος. Εάν έχετε την ευκαιρία, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε τα αρχικά στοιχεία της νεωτερικότητας. Φυσικά, σε κάθε σπίτι υπάρχει μια καρέκλα ή τραπέζι του περασμένου αιώνα. Μετά από μια μικρή αποκατάσταση, θα φέρουν μια μοναδική ατμόσφαιρα μοντερνισμού στην κουζίνα. Τέτοια έπιπλα μπορούν επίσης να αγοραστούν εύκολα σε δημοπρασίες και ηλεκτρονικά καταστήματα..

Αξίζει να θυμηθείτε να μην το παρακάνετε με την ποσότητα του εξοπλισμού. Η νεωτερικότητα στους εσωτερικούς χώρους βασίζεται σε μεγάλη ποσότητα ελεύθερου χώρου. Για να συμπληρώσετε τη διάταξη, αξίζει να επιλέξετε απλά αξεσουάρ από μέταλλο, ξύλο ή γυαλί σε γεωμετρικά σχήματα βασισμένα σε ευθείες γραμμές και γωνίες. Το μοντέρνο στο εσωτερικό θα είναι σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπούν τις διαχρονικές και πάντα μοντέρνες λύσεις..

Μοντέρνο εσωτερικό κουζίνας: πώς να εξοπλίσετε?

Οι ιδιαιτερότητες της σύγχρονης κουζίνας είναι, πρώτα απ ‘όλα, η απλότητα και η λειτουργικότητα. Ο ελάχιστος αριθμός προσθηκών και διακοσμήσεων καθιστά ολόκληρο το εσωτερικό αισθητικό και κομψό και ο αρμονικός χώρος διευκολύνει το μαγείρεμα..

Οι κουζίνες της Art Nouveau συχνά κυριαρχούνται από ένα χρώμα. Λαμπερά λευκά και γραφίτη επικαλύψεις κυριαρχούν. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι θα πρέπει να περιοριστείτε σε μονότονα οπτικά μέτωπα. Για τους λάτρεις των πλούσιων λουλουδιών, τα ενδιαφέροντα αξεσουάρ με τη μορφή κίτρινων καρεκλών, ένας τυρκουάζ λαμπτήρας ή άλλα στοιχεία με σχέδια θα γίνουν απαραίτητα. Θυμηθείτε ότι μόνο η φαντασία σας σας περιορίζει. Οι σύγχρονες προσθήκες και αξεσουάρ σε ενεργητικά χρώματα είναι πάντα μια υπεύθυνη απόφαση, επειδή είναι απαραίτητο να εξετάσετε προσεκτικά τη χρήση προσόψεων σε έντονους συνδυασμούς χρωμάτων, για παράδειγμα, πορτοκαλί, ανοιχτό πράσινο ή έντονο κόκκινο..

Οι άνθρωποι συνήθως περνούν πολύ χρόνο στην κουζίνα, οπότε αυτό θα πρέπει να είναι ένα βολικό μέρος για ένα νοικοκυριό. Μια μοντέρνα κουζίνα πρέπει να είναι τακτοποιημένη, έτσι ώστε οι εσωτερικοί χώροι των συρταριών και των ντουλαπιών να είναι εξοπλισμένοι με ειδικά συστήματα αποθήκευσης. Αυτό διευκολύνει το μαγείρεμα και τη διατήρηση της τάξης. Σε μια κουζίνα Art Nouveau, το παιχνίδι με το φως είναι σημαντικό. Ο σωστός φωτισμός θα κάνει τις λείες επιφάνειες πιο έντονες και το εσωτερικό θα είναι πιο άνετο. Τα παράθυρα της κουζίνας στερούνται διακόσμησης, κάθε είδους κουρτίνες και κουρτίνες ξεχνιούνται, αλλά κυριαρχούν κομψές και μοντέρνες περσίδες.

Έπιπλα: βελτιωμένο και ενδιαφέρον σχήμα

Οι εσωτερικοί σχεδιαστές Art Nouveau στην κουζίνα χρησιμοποιούν ευθείες γραμμές, φυσικά υλικά, συμπεριλαμβανομένου του ξύλου και του μετάλλου, και ανοιχτούς χώρους – όλα όσα χρειάζονται για να δημιουργήσουν έναν ελκυστικό χώρο. Πιστεύουν ότι τα έπιπλα πρέπει να είναι πολύ λειτουργικά, έτσι ώστε ο επιπλωμένος χώρος να είναι κομψός, ευρύχωρος και απλός, χωρίς ενοχλήσεις και περιττά αντικείμενα. Σήμερα, πολλά εικονικά μοντέρνα σχέδια επίπλων έχουν υποστεί μια σύγχρονη μεταμόρφωση. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα εσωτερικό Art Nouveau, επιλέξτε έπιπλα με ενδιαφέροντα και ασυνήθιστα σχήματα..

Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα: ευαίσθητα χρώματα και καλλιτεχνικά σχέδια

Ενώ υπάρχουν σαφείς κανόνες που πρέπει να τηρούνται όταν πρόκειται για το σχεδιασμό και το σχήμα των επίπλων, όσον αφορά τα υφάσματα, μπορείτε να αντέξετε οικονομικά μια μικρή χειροτεχνία. Τα χρώματα των κουρτινών, των μαξιλαριών ή των ρωμαϊκών περσίδων στο εσωτερικό θα πρέπει να είναι αρμονικά μεταξύ τους, ωστόσο, όσον αφορά τα φωτεινά χρώματα, μπορείτε να επιτρέψετε στον εαυτό σας πολύ περισσότερη φαντασία.. 

Λαμπτήρες: το φως κλείνει με έναν ενδιαφέροντα τρόπο

Στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους, η αισθητική φωτισμού παίζει βασικό ρόλο στη δημιουργία της σωστής διάθεσης. Σε αυτή την περίπτωση, το ενδιαφέρον σχήμα των λαμπτήρων, ωστόσο, είναι κάπως πιο σημαντικό από την ικανότητά τους να αναδεικνύουν έναν δεδομένο χώρο. Οι λαμπτήρες κουζίνας Art Nouveau έχουν τα χαρακτηριστικά του μοντέρνου σχεδιασμού, δηλαδή σαφή γεωμετρικά σχήματα. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται μεγάλοι κρεμαστοί πολυέλαιοι που κάθονται πάνω από την τραπεζαρία..

Μικρή μοντέρνα κουζίνα με συσκευές σχεδιαστών

Οι σύγχρονες συσκευές, εξοπλισμένες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αποτελούν απαραίτητο στοιχείο μιας μοντέρνας κουζίνας. Οι σύγχρονες οικιακές συσκευές δεν είναι μόνο προηγμένες, αλλά και μια πραγματική διακόσμηση μιας μικρής κουζίνας. Μια ενδιαφέρουσα μηχανή καφέ ή επεξεργαστής τροφίμων μπορεί να είναι μια πρωτότυπη λύση. Μην ξεχνάτε τους ενσωματωμένους φούρνους, τους φούρνους, τα πλυντήρια πιάτων. Οι γυαλιστερές επιφάνειες λειτουργούν καλά με ματ τελειώματα, όπως πάγκους και σκεύη κουζίνας. Ένας μικρός, κομψός νεροχύτης σιδήρου είναι τέλειος. Ο σχεδιαστής κουζίνας συνδυάζεται αρμονικά με τον μοντέρνο σχεδιασμό. Αξίζει να θυμηθούμε ότι σε μια μοντέρνα κουζίνα, όπως σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο, η ποιότητα και η λειτουργικότητα είναι σημαντικές. Τα έπιπλα και οι συσκευές είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε βρωμιά και ζημιές. Επομένως, κατά την επιλογή μεμονωμένων στοιχείων, είναι καλύτερο να εστιάσετε στην υψηλότερη δυνατή ποιότητα..

Πολλά από τα εσωτερικά στοιχεία Art Nouveau χρησιμοποιούνται εύκολα στις σύγχρονες κουζίνες. Τα μοντέρνα έπιπλα και αξεσουάρ είναι ακόμα περιζήτητα, καθιστώντας αυτό το στυλ διαχρονικό. Ως εκ τούτου, σωστά σχεδιασμένοι εσωτερικοί χώροι κουζίνας θα ευχαριστήσουν και θα εμπνεύσουν τόσο τα μέλη της οικογένειας όσο και τους επισκέπτες για μεγάλο χρονικό διάστημα..