Πάτωμα Wenge

Σήμερα, υπάρχουν πολλές νέες, αξιοσημείωτες τάσεις της μόδας στο εσωτερικό, μία από τις οποίες είναι το όμορφο σκούρο χρώμα του ξύλου wenge. Αυτό το μυστηριώδες δέντρο μεγαλώνει στα τροπικά δάση του Κονγκό και του Καμερούν, φτάνοντας τα είκοσι μέτρα σε ύψος και μπορεί να φτάσει μέχρι και ένα μέτρο σε περιφέρεια. Αλλά παρά το μέγεθος αυτού του μεγαλοπρεπούς δέντρου, παραμένει αρκετά ακριβό..

Ο Paul wenge στα σκαλοπάτια

Για wenge ή εναντίον του?

Αυτό το εξωτικό ξύλο αξίζει τον κόπο ή είναι απλώς ένα άλλο μοντέρνο ομοίωμα; Στην πραγματικότητα, εκτός από ένα ενδιαφέρον χρώμα, το wenge έχει υψηλή αντίσταση τόσο στα φορτία κάμψης όσο και στα χτυπήματα. Επιπλέον, αυτή η επίστρωση έχει μια μοναδική αντίσταση σε διάφορους μύκητες, οι γρατζουνιές είναι σχεδόν αόρατες σε αυτό..

Ο Paul wenge στο διάδρομο Ο Paul wenge στο γραφείο

Τις περισσότερες φορές, όλοι οι ευτυχισμένοι ιδιοκτήτες wenge αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα, μάλλον δυσάρεστο, αλλά καθαρά ατομικό για όλους – αυτά είναι προβλήματα με τη σκόνη και τα αποτυπώματα χεριών. Στην πραγματικότητα, η σκόνη σε μια σκοτεινή επιφάνεια είναι πολύ πιο αισθητή από ό, τι σε μια ανοιχτή, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά αν καθαρίζετε τακτικά και επιλέγετε τα σωστά χαλιά, μπορείτε να ξεχάσετε αυτό το πρόβλημα..

Σκούρο ή ανοιχτό εσωτερικό

Το Wenge κέρδισε μια τέτοια τεράστια δημοτικότητα λόγω του μοναδικού σκούρου χρώματος, που αποκτήθηκε μετά την κοπή, σε αντίθεση με την υφή, που ήταν πάντα και παραμένει φυσική. Το ίδιο το δέντρο φαίνεται αρκετά πρωτότυπο σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, σε μεγάλο βαθμό λόγω των πολλών λιπαρών και ανόργανων ουσιών στους πόρους του. Όταν συντονίζετε το σχέδιό σας με τον σχεδιαστή, θα πρέπει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στην επιλογή του γενικού χρωματικού συνδυασμού του εσωτερικού, έτσι ώστε όλα αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά του wenge να μην καταστρέψουν το όμορφο εσωτερικό, αλλά, αντίθετα, να το εξωραΐσουν σημαντικά.

Στεφάνι δαπέδου στην κουζίνα

Το σκούρο εσωτερικό σε συνδυασμό με το δάπεδο wenge δεν είναι κατάλληλο για κάθε διαμέρισμα, αποτελώντας μια πολύ ιδιότροπη και συγκεκριμένη σχεδιαστική λύση. Η πρώτη και πιο σημαντική απόχρωση όταν εργάζεστε με αυτό το ξύλο ήταν πάντα το μέγεθος των δωματίων, επειδή οι ζοφεροί εσωτερικοί χώροι περιορίζουν οπτικά το χώρο, γεγονός που μπορεί να βλάψει τη σχεδιαστική ιδέα, μετατρέποντας ένα έργο τέχνης σε μια σκοτεινή ντουλάπα. Το Wenge απορροφά επίσης το φως, οπότε εκτός από τον καλό τεχνητό φωτισμό στα δωμάτια όπου κυριαρχεί αυτό το χρώμα, πρέπει να υπάρχουν μεγάλα παράθυρα..

Ο συνδυασμός του wenge με τα ανοιχτά χρώματα σε οποιοδήποτε εσωτερικό είναι μια απόλαυση. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις αυτού του χρώματος ξύλου, που κυμαίνονται από σκούρο καφέ και καστανό έως διάφορες αποχρώσεις του σκούρου μοβ. Το πιο δημοφιλές μέχρι σήμερα παραμένει το μαύρο wenge, το οποίο συνδυάζεται καλύτερα με εσωτερικούς χώρους σε ανοιχτά χρώματα. Τα μαύρα δάπεδα, οι πόρτες και τα σοβατεπί θα φαίνονται υπέροχα με λευκά έπιπλα ή έπιπλα από ανοιχτόχρωμο ξύλο.

Ο Paul wenge σε λευκό εσωτερικό

Wenge στο σπίτι

Πριν αποφασίσετε τελικά για την επιλογή δαπέδου και αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε wenge, αξίζει να υπολογίσετε λεπτομερώς τον προϋπολογισμό. Το εντυπωσιακό κόστος αυτού του ξύλου μπορεί να αποστραγγίσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αλλά μια σωστά επιλεγμένη υψηλής ποιότητας βιομηχανική απομίμηση αυτού του υλικού μπορεί να σώσει την ημέρα. Επιπλέον, μια τέτοια λύση στο πρόβλημα θα είναι πιο ορθολογική για οικογένειες με μικρά παιδιά ή για εκείνους τους ανθρώπους που έχουν μόνο προσωρινό χώρο διαβίωσης που χρειάζονται επισκευή..

Πάτωμα wenge με έντονες πινελιές

Υψηλή μόδα στο σαλόνι

Εάν ο σχεδιαστής αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το wenge για το πάτωμα στο σαλόνι, η κύρια έμφαση πρέπει να δοθεί σε φωτεινά, πλούσια αξεσουάρ. Το ίδιο το δέντρο, ήρεμο και υπέροχο, συχνά στερείται της δικής του ενέργειας, την οποία απορροφά και δεν επιστρέφει ποτέ. Φωτεινές νότες σε οποιοδήποτε εσωτερικό με wenge θα του δώσουν ζωντάνια, θα του επιτρέψουν να ανοίξει με διαφορετικό τρόπο και να δείξει την καλύτερη πλευρά του. Μια καλή λύση θα ήταν να συνδυάσετε αυτό το σκούρο ξύλο με διάφορα διακοσμητικά στοιχεία αφρικανικού στιλ, όπως μάσκες Βεδουίνων ή ειδώλια καμηλοπάρδαλης..

Ο Paul wenge στο σαλόνι Ο Paul wenge σε ένα ζεστό σαλόνι

Σκούρο πάτωμα στην κουζίνα

Η χρήση ξύλινου δαπέδου wenge στην κουζίνα είναι ίσως η τέλεια λύση για κάθε εσωτερικό χώρο. Το χρώμα αυτής της επίστρωσης ταιριάζει σε κάθε επιφάνεια, είτε είναι γυαλιστερό είτε ματ, σκούρο ή ανοιχτό, δεν είναι τόσο σημαντικό. Επιπλέον, το ίδιο το wenge φαίνεται καλό σε συνδυασμό με εσωτερικά στοιχεία από βουρτσισμένο αλουμίνιο και γυαλί, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά σε πολλούς σύγχρονους εσωτερικούς χώρους, όπως, για παράδειγμα, στην ίδια μοντέρνα ή υψηλής τεχνολογίας.

Ο Paul wenge σε μια φωτεινή κουζίνα Ο Paul wenge σε ένα δωμάτιο με μεγάλα παράθυρα

Άνεση και κομψότητα στο υπνοδωμάτιο

Οι πρώτες ενώσεις που έχουν πολλοί σχεδιαστές όσον αφορά το wenge είναι οι λέξεις «ενήλικος», «ήρεμα», «αυστηρά». Στην πραγματικότητα, αυτό το ξύλινο δάπεδο θα φαίνεται υπέροχο σε κάθε υπνοδωμάτιο, παρέχοντας ένα ηρεμιστικό και χαλαρωτικό αποτέλεσμα στους κατοίκους αυτού του δωματίου. Επιπλέον, οι σκούροι τόνοι στη ζώνη ύπνου χαλαρώνουν τη συνείδηση ​​που είναι υπερβολικά διεγερμένη κατά τη διάρκεια της ημέρας, γεγονός που συμβάλλει στον πρόωρο ύπνο, κάτι που συχνά αποτελεί πρόβλημα για πολλούς δραστήριους, δημιουργικούς ανθρώπους..

Ο Paul wenge σε ένα φωτεινό υπνοδωμάτιο Ο Paul wenge στο υπνοδωμάτιο του σχεδιαστή Πρωτότυπος σχεδιασμός με δάπεδο wenge