Οικολογικό στυλ στο εσωτερικό – άνεση από τη φύση

Ανεξάρτητα από το πόσο λατρεύουν οι άνθρωποι να δημιουργούν νέα συνθετικά προϊόντα, είναι πιο άνετα μεταξύ της φύσης και των φυσικών υλικών. Η ευφορία για τα πικραμικά, τα βινύλια, τα πολυμερή και τα ακρυλικά έχει περάσει και τώρα εκτιμούμε και εκτιμούμε πραγματικά αυτό που δημιουργείται από την ίδια τη φύση και μας περιβάλλει μακριά από πόλεις.

Φυσικά χρώματα, φυσικά υλικά σε φυσικό εσωτερικό

Σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν μια ζεστή και στοργική ατμόσφαιρα στο σπίτι τους, εφηύραν το οικολογικό στυλ. Είναι ένας συνδυασμός φυσικών υλικών, σχημάτων και χρωμάτων με σύγχρονες τεχνολογίες επεξεργασίας. Ένα εσωτερικό σε φυσικό στιλ δεν είναι φθηνό, αλλά θα δικαιολογήσει πλήρως τα έξοδά σας με μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα και καθαρό αέρα που δημιουργεί..

Ξύλινα έπιπλα και χώρος

Το οικολογικό στυλ, όπως και η φύση, δεν του αρέσουν οι σωροί και τα περιττά πράγματα. Ως εκ τούτου, οι εσωτερικοί χώροι είναι από πολλές απόψεις παρόμοιες στο σχεδιασμό με τον μινιμαλισμό. Υπάρχει μόνο μία σημαντική διαφορά. Όλα τα υλικά είναι φυσικά, φυσικά χρώματα, προοδευτικές τεχνολογίες. Σαν να ήρθε η ίδια η Φλόρα να σε επισκεφτεί και να τα ξαναφτιάξει όλα στο γούστο της. Επομένως, η εσωτερική διακόσμηση σε οικολογικό στιλ πρέπει να έχει πολύ χώρο και φως. Ξεκινήστε αφαιρώντας όλα τα περιττά έπιπλα και ακατάλληλη διακόσμηση..

Τα χαμηλά έπιπλα, τα μεγάλα παράθυρα και τα ζωντανά φυτά αποτελούν τη βάση του οικολογικού στυλ

Φως

Ο φωτισμός είναι έντονος και κοντά στο φυσικό ηλιακό φως. Συνιστάται να έχετε ένα μεγάλο παράθυρο στο δωμάτιο. Οι λαμπτήρες πρέπει να εκπέμπουν ένα ζεστό φάσμα με κιτρινωπή απόχρωση. Οι πιο κατάλληλοι είναι οι συμβατικοί λαμπτήρες πυρακτώσεως. Οι νοικοκυρές με αυτό το εύρος έχουν ελαφρώς υψηλότερη τιμή, αλλά διαρκούν και περισσότερο. Τα φώτα LED μπορεί να είναι μια καλή επιλογή..

Ένα μεγάλο παράθυρο και φωτεινοί τοίχοι γεμίζουν το δωμάτιο με φως και αέρα

Ο καλός φωτισμός βοηθά στη δημιουργία ελαφρών τοίχων και οροφών, ανακλαστικών επιφανειών.

Ευρυχωρία

Ελαχιστοποιήστε την ποσότητα των επίπλων. Αφαιρέστε ό, τι είναι ογκώδες, ψηλό και σκοτεινό. Αφήστε μόνο αυτό που είναι συμπαγές και λειτουργικό. Αντί για ένα ψηλό λινό ντουλάπι, βάλτε μια συρταριέρα στην οποία θα ταιριάζουν όλα τα απαραίτητα, ενώ είναι πολύ χαμηλότερα και αφήνει το πάνω μέρος του δωματίου ανοιχτό.

Οι λευκοί τοίχοι και τα έπιπλα αυξάνουν οπτικά το χώρο

Εάν είναι απαραίτητο να αφήσετε ψηλά έπιπλα, τότε ο μπροστινός τοίχος πρέπει να είναι καθρέφτης ή λευκός. Τοποθετήστε το κατά μήκος του τοίχου απέναντι από το παράθυρο, αλλά όχι δίπλα στην πηγή φωτός, αλλά απέναντι ή στο πλάι.

Τα χαμηλά έπιπλα αφήνουν ανοιχτό χώρο

Ο χώρος μπορεί επίσης να αυξηθεί με επίστρωση επιφανειών. Η ελαφριά οροφή και οι τοίχοι θα διευρύνουν σημαντικά το δωμάτιο και θα το κάνουν οπτικά υψηλότερο. Όσο χαμηλότερη είναι η οροφή, τόσο πιο ελαφρύ θα πρέπει να είναι το πάτωμα, περίπου δύο τόνοι πιο σκούροι από τους τοίχους.

Το χρώμα της φύσης

Στην εσωτερική διακόσμηση σε φυσικό στυλ, τα χρώματα πρέπει να είναι φυσικά και όχι παρεμβατικά. Είναι καλύτερο να κάνετε τον κύριο τόνο του φόντου λευκό, ή μάλλον να χρησιμοποιήσετε τις αποχρώσεις του, όπως γαλακτώδες, θαλασσινό αφρό, ελεφαντόδοντο. Μπορείτε να εφαρμόσετε αποχρώσεις του καφέ και του πράσινου. Ελαχιστοποιήστε το μπλε στο κάτω μέρος του δωματίου, καθώς αναφέρεται σε κρύα χρώματα και το οικολογικό στυλ είναι φτιαγμένο με ζεστό.

Τα χαμηλά έπιπλα αφήνουν ανοιχτό χώρο

Φωτεινές αποχρώσεις του πορτοκαλί και του κόκκινου, πολύ ζεστές για τη φύση. Εάν θέλετε να κάνετε την ατμόσφαιρα πιο ζεστή, χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα από τους σιωπηλούς τόνους τους και κατά προτίμηση ένα απαλό κίτρινο ή ζεστό μπεζ..

Το σιωπηλό πορτοκαλί χρώμα του καναπέ και ένα μικρό κόκκινο τραπέζι ζεσταίνουν την κρύα αίθουσα

Για να δημιουργήσετε ένα καθαρό φυσικό εσωτερικό, προσθέστε λίγη πράσινη επένδυση στους λευκούς ή γαλακτώδεις τοίχους. Αυτές πρέπει να είναι λείες κάθετες γραμμές, παρόμοιες με τους μίσχους και τα φύλλα. Αφήστε αμέσως ευθείες γραμμές, αιχμηρές γωνίες και γεωμετρικά στολίδια.

Όσο για το μαύρο, δεν υπάρχει στη φύση στην καθαρή του μορφή, οπότε αποκλείστε το αμέσως.

Έπιπλα και υλικά

Τα έπιπλα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά. Καρέκλες από μασίφ ξύλο ή μπαστούνι. Τα ψάθινα ψάθινα έπιπλα λειτουργούν καλά. Γυάλινες μπλούζες τραπεζιού. Στην κουζίνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαφριά πέτρα για επιφάνειες εργασίας. Οι μπροστινοί τοίχοι των επίπλων ντουλαπιών μπορούν να βαφτούν σε ανοιχτόχρωμα χρώματα ή από γυαλί.

Καρέκλες από ρατάν και τραπέζι με τη μορφή παλιού ξύλινου σεντούκι, ταπετσαρία από σατέν και φυτό σε μπανιέρα

Ταπετσαρία ταπετσαρίας επίπλων είναι επίσης κατασκευασμένη από φυσικά υλικά όπως λινό, chintz, σατέν και μαλλί. Κουρτίνες για παράθυρα από ελαφριά και ελαφριά υφάσματα, κατά προτίμηση απλά κρεμασμένα, δημιουργώντας ελαφρές πτυχώσεις. Χωρίς λαμπρέκι, διακοσμητικά και κουρτίνες, αυτές οι διακοσμήσεις είναι ξένες στο φυσικό στυλ..

Ο τοίχος είναι ραμμένος με φυσικές σανίδες

Οι καναπέδες και οι πολυθρόνες θα φαίνονται καλύτερα με χαμηλή πλάτη. Η επιφάνεια των επίπλων πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο φυσική. Επομένως, είναι προτιμότερο να προτιμάτε γυαλισμένο ματ ή με τραχιά υφή φυσικού υλικού..

Διακόσμηση δωματίου

Το πιο δημοφιλές υλικό φινιρίσματος κατά τη δημιουργία ενός εσωτερικού σε παχύρρευστο στυλ είναι το ξύλο. Εάν το μέγεθος του δωματίου το επιτρέπει, πιο συγκεκριμένα, εάν έχει επιφάνεια μεγαλύτερη από 20m2 και ύψος οροφής τουλάχιστον 2,5 μέτρα, τότε είναι σκόπιμο να επενδύσετε τους τοίχους με ξύλο ή να φτιάξετε ξύλινα πάνελ. Αυτά πρέπει να είναι ελαφριά ξύλα, καλυμμένα με λευκό ματ βερνίκι. Η επιφάνεια δεν χρειάζεται να γυαλιστεί πριν την επικάλυψη, θα πρέπει να φαίνεται φυσική.

Τα ξύλινα έπιπλα και οι τοίχοι καλύπτονται με ταπετσαρία

Το πάτωμα πρέπει να είναι ζεστό, ξύλο ή πέτρα. Σε υγρά δωμάτια, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κεραμικά πλακίδια.

Ξύλο, πράσινο και ανοιχτόχρωμα χρώματα τοίχων και κουρτινών

Οι τοίχοι δεν μπορούν πάντα να τελειώσουν με ξύλο. Άλλα φυσικά υλικά είναι επίσης κατάλληλα για φυσικό στυλ. Αυτοί είναι βαμμένοι τοίχοι και επικολλημένοι με απλή ταπετσαρία, μπαμπού ή απλά χαρτί.

Οροφή

Ανεξάρτητα από το ύψος της οροφής, πρέπει να είναι επίπεδη. Το οικολογικό στυλ είναι απλότητα και φυσικότητα, επομένως, διάφορα σύνθετα σχέδια πολλαπλών επιπέδων δεν αντιστοιχούν στο φυσικό σχέδιο. Μπορείτε να το κάνετε κρεμαστό ή τεντωμένο, αλλά η επιφάνεια δεν πρέπει να μοιάζει με καθρέφτη και να γυαλίζει. Το πιο συνηθισμένο χρώμα είναι το λευκό.

Οροφή από ξύλινα δοκάρια

Εάν έχετε μεγάλο ύψος δωματίου και θέλετε να το μειώσετε οπτικά, χρησιμοποιήστε τον κανόνα της αλλαγής του χώρου, κάντε το πάνω μέρος πιο σκούρο από τους τοίχους. Μην παρασυρθείτε όμως με σκούρα και φωτεινά χρώματα. Θα πρέπει να είναι ελαφρύ και φυσικό. Για παράδειγμα, μπλε όπως ο ουρανός. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποχρώσεις του καφέ και του πράσινου, της ελιάς, του έλους, του μπεζ, της κρέμας.

Ομαλή φωτεινή οροφή και κάθετο τοπίο

Τα ψηλά ταβάνια μπορούν να διακοσμηθούν με ξύλινα δοκάρια. Διακοσμήστε το ταβάνι με σύννεφα σε φόντο ουρανού ή με απλό λουλουδάτο περίμετρο μοτίβο. Το σχέδιο πρέπει να είναι σε παστέλ χρώματα.

Ντεκόρ

Το πάτωμα μπορεί να διακοσμηθεί με γήινο χαλί. Πρόκειται για άμμο, λινό, σιτάρι, ανοιχτό γκρι και διάφορες αποχρώσεις του πράσινου. Σε καναπέδες και πολυθρόνες, μαξιλάρια σε βάλτους ή ελιές θα φαίνονται καλά..

Πράσινα φυτά σε γκρι δοχεία και στρογγυλεμένα βάζα

Τα βάζα μπορούν να είναι κεραμικά, πηλό, γυαλί, μαγιόλικα και κρύσταλλο. Θα πρέπει να έχουν απλά στρογγυλεμένα σχήματα και φυσικό χρώμα χωρίς περιττούς φωτεινούς πίνακες και καλούπια από γυψομάρμαρο..

Ανοιχτό χαλί σε χρώμα άμμου, κεραμικά βάζα και ξύλινη επένδυση πάνω από το τζάκι

Η πιο σημαντική διακόσμηση του φυσικού στυλ είναι τα ζωντανά φυτά. Μικρά μπορούν να τοποθετηθούν στο περβάζι. Μεγάλα όρθια δέντρα καλλιεργούνται σε μπανιέρες ή κεραμικά δοχεία. Ένας τοίχος μπορεί να είναι φτιαγμένος από κλήματα ή κρεμαστά τριδισκαντία και κισσό.

Στη γωνία, μια γλάστρα με φίκους και αρκετά μικρότερα φυτά με φυτά τοποθετούνται στο δωμάτιο

Κλουβιά, ενυδρεία και terrariums δεν μπορούν να τοποθετηθούν στο εσωτερικό του οικολογικού στιλ. Μεταλλικά κοσμήματα, αγάλματα, πλεκτές και κεντημένες χαρτοπετσέτες και τραπεζομάντιλα θα είναι επίσης περιττά. Αποθηκεύστε τα για τις δημοφιλείς τάσεις στη διακόσμηση του σπιτιού.

Κάθετη κηπουρική στην κουζίνα από μαρούλι και βότανα

Σε τι μπορείτε να εξοικονομήσετε

Το ξύλινο πάτωμα δεν χρειάζεται να είναι κατασκευασμένο από συμπαγείς σανίδες. Η φθηνότερη επιλογή από φυσικό ξύλο είναι η μηχανική σανίδα ή το παρκέ δύο στρωμάτων. Μπορούν να τοποθετηθούν σε κόντρα πλακέ. Μια τέτοια εγκατάσταση δαπέδων δεν απαιτεί ειδικά εργαλεία και εργασιακή εμπειρία..

Η χάρτινη ταπετσαρία στους τοίχους θα σας κοστίσει πολύ φθηνότερα από το μπαμπού. Πολλοί άνθρωποι ξέρουν πώς να επικολλούν τους τοίχους μαζί τους..

Τα φυτά σε μεγάλες γλάστρες είναι η κύρια διακόσμηση του δωματίου

Με τη βοήθεια χρωμάτων και πινέλου, μπορείτε να διακοσμήσετε τους τοίχους ενώ προσαρμόζετε το μέγεθος του δωματίου. Κάθετα πράσινα αμπέλια θα κάνουν το ταβάνι ψηλότερο. Και αν σχεδιάσετε ένα δέντρο με κλαδιά που απλώνονται οριζόντια από τον κορμό, τότε το δωμάτιο θα γίνει ευρύτερο. Απλώς μην ξεχνάτε τις απαλές μικρές καμπύλες έτσι ώστε όλα να φαίνονται φυσικά, όπως στη φύση..

Τα πράσινα κρεμμύδια σε γλάστρες στο τραπέζι αντιπροσωπεύουν το κύριο στοιχείο της διακόσμησης

Όσον αφορά τους χώρους πρασίνου, κάθε οικοδέσποινα θα αντιμετωπίσει μόνος του αυτό το έργο. Απλώς ελέγξτε με τον πωλητή στο κατάστημα τι είδους φωτισμό χρειάζεται το φυτό. Αλλά στην κουζίνα μπορείτε να συνδυάσετε επιχειρήσεις με ευχαρίστηση. Φυτέψτε μαϊντανό, σέλινο, βασιλικό και άλλα καρυκεύματα σε καφάσια. Θα δημιουργήσετε το στυλ που θέλετε και θα προσφέρετε στον εαυτό σας πράσινο για όλο τον χειμώνα. Μπορείτε να φυτέψετε ντομάτες και αγγούρια σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τώρα υπάρχουν πολλοί εσωτερικοί σπόροι λαχανικών στα καταστήματα σπόρων.

Δείξτε τη φαντασία σας και κάντε το διαμέρισμά σας φωτεινό, ζεστό, ευρύχωρο και σύμφωνα με το γούστο σας.