Ενδιαφέρον διαμέρισμα στούντιο στο Τελ Αβίβ

Το κύμα δημοτικότητας της διακόσμησης του σπιτιού με τη μορφή ενός διαμερίσματος στούντιο σάρωσε τη χώρα μας πριν από λίγα χρόνια, στην Ευρώπη και την Αμερική τέτοια διαμερίσματα έχουν διαδοθεί εδώ και πολύ καιρό. Συνήθως, τα στούντιο διαμερίσματα προσελκύουν ανύπαντρα άτομα ή ζευγάρια που δεν έχουν ακόμη παιδιά. Οι ιδιαιτερότητες της διάταξης του στούντιο είναι ότι η αρχή του ενιαίου χώρου εφαρμόζεται σε ολόκληρο τον χώρο της κατοικίας, εκτός από το μπάνιο και την τουαλέτα. Η χωροθέτηση χώρου συμβαίνει αποκλειστικά σε οπτικό επίπεδο, μπορεί να ονομαστεί πολύ υπό όρους. Αλλά ταυτόχρονα, τα διαμερίσματα διαθέτουν όλα τα απαραίτητα λειτουργικά τμήματα για άνετο χόμπι, ύπνο και ξεκούραση, εργασία και υποδοχή επισκεπτών. Το κύριο πλεονέκτημα της ανοιχτής διάταξης λειτουργικών περιοχών σε έναν μεγάλο χώρο είναι η ελεύθερη κίνηση και η διατήρηση της αίσθησης της ευρυχωρίας, ακόμη και σε ένα επιπλωμένο δωμάτιο. Σας προσκαλούμε να εξοικειωθείτε με το σχέδιο σχεδιασμού ενός ισραηλινού στούντιο διαμερίσματος. Εάν θέλετε να σχεδιάσετε το δικό σας σπίτι σύμφωνα με την αρχή του ανοιχτού σχεδιασμού και να το εξοπλίσετε με άνεση, τότε αυτή η δημοσίευση μπορεί να προτείνει ενδιαφέρουσες ιδέες σχεδιασμού, χρώματα και σχεδιαστικές λύσεις..

Σε ένα διαμέρισμα στούντιο

Στο κέντρο του μάλλον ευρύχωρου δωματίου υπάρχει ένα νησί – μια αρθρωτή κατασκευή με μεταλλικό σκελετό. Ένα μπάνιο βρίσκεται μέσα σε αυτό το νησί, αλλά θα επιστρέψουμε σε αυτό αργότερα, αλλά πρώτα θα εξετάσουμε το σκοπό των εξωτερικών όψεων του χωρητικού κύβου και του περιβάλλοντός του. Μια από τις πλευρές του αρθρωτού νησιού είναι ο χώρος της κουζίνας. Παρά το πολύ συμπαγές του μέγεθος, το σύνολο κουζίνας περιλαμβάνει τις ελάχιστες επιφάνειες εργασίας, συστήματα αποθήκευσης και οικιακές συσκευές που είναι απαραίτητες για τη διεξαγωγή μιας κανονικής ροής εργασίας στον χώρο προετοιμασίας φαγητού..

Cubic Island

Για την υλοποίηση της ενσωμάτωσης του νεροχύτη, του φούρνου και της σόμπας αερίου, ήταν απαραίτητο να μεταφερθούν όλες οι τεχνικές επικοινωνίες στο κέντρο του δωματίου, απαιτούνταν επίσης παροχή νερού και αποχέτευσης για να διασφαλιστεί η δυνατότητα διεξαγωγής διαδικασιών νερού στο μπάνιο.

Χώρος κουζίνας

Η τραπεζαρία βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με τη μονάδα κουζίνας. Είναι πολύ βολικό ότι τα έτοιμα γεύματα μπορούν να σερβιριστούν απευθείας από τη σόμπα και στο τραπέζι φαγητού..

Θέα στην τραπεζαρία

Η τραπεζαρία αντιπροσωπεύεται από μια τραπεζαρία πρωτότυπου σχεδιασμού – με γυάλινη κορυφή, ξύλινα πόδια με βάση βαμμένη σε τιρκουάζ χρώμα και άνετες καρέκλες από διαφανές πλαστικό. Η διακόσμηση του δωματίου είναι η ίδια παντού – χιονισμένοι τοίχοι και οροφή, σκούρο δάπεδο. Αυτός ο συνδυασμός συμβάλλει στην οπτική επέκταση του χώρου. Στο φόντο ενός ελαφρού τοίχου, μια πολύχρωμη και εκφραστική εικόνα φαίνεται ιδιαίτερα συμφέρουσα. Η σύνθεση κρεμαστών λαμπτήρων που κρέμονται από το ταβάνι σαν μεγάλα διαφανή σταφύλια συμπληρώνει την εικόνα της αρχικής τραπεζαρίας..

Δείπνο Ζώνη

Κοντά στην τραπεζαρία υπάρχει ένα τμήμα αναψυχής – το σαλόνι. Κάποια χωροθέτηση του χώρου συμβαίνει με τη βοήθεια ενός τσιμεντένιου δαπέδου που φαίνεται σκόπιμα ανεπεξέργαστο, έχει τραχύτητα και ρωγμές. Αυτός ο σχεδιασμός σας επιτρέπει να φέρετε κάποια ωμότητα στο εσωτερικό του δωματίου. Σε γενικές γραμμές, η διακόσμηση του δωματίου έχει τη συνέχεια του στο χώρο του σαλονιού..

Πλάκες από σκυρόδεμα

Τα επικαλυμμένα έπιπλα του σαλονιού αντιπροσωπεύονται από τα λεγόμενα μοντέλα καρέκλες χωρίς πλαίσιο, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν ως ενότητες – αν τα τοποθετήσετε δίπλα -δίπλα, μπορείτε να πάρετε έναν αρκετά ευρύχωρο καναπέ. Στην πραγματικότητα, τέτοια έπιπλα έχουν ένα πλαίσιο, αλλά είναι αρκετά ευέλικτο για να μπορούν να πάρουν σχεδόν οποιοδήποτε σχήμα για την ευκολία ενός καθισμένου ατόμου. Η διακόσμηση της περιοχής αναψυχής είναι αρκετά απλή και λακωνική – χαμηλό τραπεζάκι σαλονιού με μίνι φωτιστικό δαπέδου, καλάθι για περιοδικά και βιβλία και λιτή διακόσμηση τοίχου.

Σαλόνι

Απέναντι από τη μαλακή ζώνη του σαλονιού, υπάρχει μια άλλη όψη της ενότητας του νησιού, η οποία έγινε η βάση για την οργάνωση συστημάτων αποθήκευσης και ζώνης τηλεόρασης. Ο συνδυασμός ανοιχτών και κλειστών ραφιών με αρθρωτά ντουλάπια και συρτάρια αποτελούσε μια πρωτότυπη σύνθεση συστημάτων αποθήκευσης.

Ζώνη βίντεο

Προχωρώντας κατά μήκος του αρθρωτού κύβου, που βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο του δωματίου, κατευθυνόμαστε στην προσωπική περιοχή – το υπνοδωμάτιο, μέσα στο οποίο υπάρχει ένα μικρό γραφείο.

Στο δρόμο για την κρεβατοκάμαρα

Η επένδυση του αρθρωτού νησιού επαναλαμβάνεται σε όλη την περίμετρο, υπάρχουν μόνο μικρά γυάλινα ένθετα στην περιοχή της εισόδου στο μπάνιο και τα λεγόμενα πτυσσόμενα παράθυρα.

Ντουλάπι στον τοίχο

Το υπνοδωμάτιο παρουσιάζεται με περισσότερα από λακωνικά έπιπλα – λευκά χιόνια, ίδια φωτεινή επίπλωση, λιτή διακόσμηση τοίχων, ακόμη και στα υφάσματα του κρεβατιού δεν υπάρχουν έντονα χρώματα ή πολύχρωμα χρώματα.

Υπνοδωμάτιο Λευκό φινίρισμα

Εκτός από το κρεβάτι και ένα μικρό παγκάκι, υπάρχει ένα αρκετά ευρύχωρο σύστημα ντουλάπας στο χώρο του υπνοδωματίου. Η χιονάτη, αυστηρή εκτέλεση επιλέγεται στο πνεύμα της ασκητικής ατμόσφαιρας της περιοχής ύπνου.

Μίνι ντουλάπι στη γωνία

Για να οργανώσετε ένα μικρό γραφείο, χρειάζεστε πολύ λίγα – ένα μικρό επιτραπέζιο (σύγχρονοι υπολογιστές και ακόμη περισσότερο οι φορητοί υπολογιστές δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο), μια πρωτότυπη καρέκλα από διαφανές πλαστικό, η οποία φαίνεται να διαλύεται στο διάστημα, μερικές ανοιχτές ράφια για την αποθήκευση προμηθειών γραφείου και ένα καλάθι απορριμμάτων. Δίπλα στο χώρο εργασίας, βλέπουμε μια πόρτα που οδηγεί στα σπλάχνα ενός κυβικού νησιού – ένα μπάνιο.

Είσοδος μπάνιου

Το δωμάτιο για τη λήψη υγειονομικών και υγειονομικών διαδικασιών νερού καταλαμβάνει ένα αρκετά ευρύχωρο δωμάτιο μέσα σε ένα κυβικό νησί. Όλα τα απαραίτητα υδραυλικά τοποθετήθηκαν εδώ σε μεγάλη κλίμακα και ακόμη παρέμεινε χώρος για συστήματα αποθήκευσης.

Τουαλέτα

Ένας υπερμεγέθης νιπτήρας με ευρύχωρο πάγκο εργασίας και ανοιχτά ράφια κάτω από αυτό είναι δίπλα στο τμήμα ντους. Εδώ βλέπουμε το μόνο μέρος, επιπλέον επενδεδυμένο με γυάλινα πάνελ για προστασία των τοίχων από την εισροή υγρασίας..

Ντους

Η χρήση λευκών ειδών υγιεινής και πάγκων, καθρεφτών και γυάλινων επιφανειών συμβάλλει στην οπτική επέκταση του χώρου του μπάνιου.

Καθρέφτης και γυαλί

Για να εξασφαλιστεί ο φυσικός αερισμός του κλειστού χώρου, εγκαθίστανται μικρά αρθρωτά παράθυρα στο πάνω μέρος του κυβικού νησιού..

Γεωμετρία