Γκράφιτι στο εσωτερικό

Για να καταλάβετε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γκράφιτι στο εσωτερικό και γιατί έχει γίνει τόσο δημοφιλές, πρέπει πρώτα να καταλάβετε τι είναι το γκράφιτι και να μάθετε την ιστορία της προέλευσής του.

«Γκράφιτι» προέρχεται από τα ιταλικά «χυδαία φράση» – «σκαρωμένος». Πριν από πολύ καιρό, το γκράφιτι έγινε από σπηλαιώτες που τους άρεσε να αφήνουν κακογραμμένες τοιχογραφίες. Αλλά μην ξεχνάτε ότι υπάρχει ένα μεγάλο κενό μεταξύ των ανεπίσημων επιγραφών που βρέθηκαν κατά τις ανασκαφές και των σύγχρονων γκράφιτι. Αυτό το κενό δεν είναι σε εποχές και χρονικά πλαίσια, αλλά στα στυλ του γκράφιτι. Μέχρι τη δεκαετία του 70 του αιώνα μας, η έννοια του γκράφιτι γινόταν αντιληπτή από τους ανθρώπους ως μια μορφή αυτοέκφρασης.

Γκράφιτι στο εσωτερικό

Η προέλευση του γκράφιτι με την έννοια που το γνωρίζουμε έγινε τώρα στη Νέα Υόρκη, ως μέρος της κουλτούρας του χιπ-χοπ. Στη συνέχεια, για την εφαρμογή γκράφιτι, χρησιμοποιήθηκαν απλοί δείκτες, αερολύματα, συνθέσεις για ζωγραφική παπουτσιών και ακόμη και χρώμα σφραγίδας. Τι είναι λοιπόν το γκράφιτι; Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για εικόνες: σχέδια, επιγραφές που γίνονται με χρώμα ή γρατσουνιές σε διάφορες επιφάνειες. Η έννοια του γκράφιτι αναφέρεται στη ζωγραφική των τοίχων στο δρόμο. Άλλοτε είναι απλά γράμματα, άλλοτε είναι έργο τέχνης.

Γκράφιτι στο εσωτερικό

Μην μπερδεύετε όμως το γκράφιτι και το αερογράφο. Το airbrushing είναι επίσης η εφαρμογή βαφής στον τοίχο, αλλά γίνεται με τη βοήθεια ενός αερογράφου. Όταν σχεδιάζετε μια εικόνα, χρησιμοποιείται μία από τις τεχνικές καλής τέχνης και με τη βοήθειά της μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αριστούργημα της κλασικής ζωγραφικής. Για σχεδίαση στον τοίχο, χρησιμοποιείται υγρό ή βαφή σε σκόνη. Το σχέδιο στον τοίχο είναι το μόνο πράγμα που ενώνει αυτά τα δύο είδη τέχνης..

Γκράφιτι ως μέρος του εσωτερικού

Εάν θέλετε να δώσετε μια νέα ροή ζωής και ενέργειας στο εσωτερικό του διαμερίσματός σας, τότε πρέπει να δώσετε προσοχή στα γκράφιτι. Αυτή είναι κυρίως η ευελιξία, η πρακτικότητα, η ατομικότητα και η δημοτικότητα αυτής της επιλογής. Υπάρχουν πολλά διακοσμητικά καλύμματα τοίχων εκεί έξω, αλλά κανένα δεν μπορεί να συγκριθεί με το γκράφιτι. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει και το κάνει τόσο δημοφιλές?

Γκράφιτι στο εσωτερικό

Η εργασία με γκράφιτι είναι πολύ ασυνήθιστη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σχέδιο με τέτοιο τρόπο ώστε ο πραγματικός κόσμος να συνορεύει με τον κόσμο της φαντασίας σας, αλλά ταυτόχρονα θα φαίνεται αρκετά ρεαλιστικό.

Γκράφιτι στο εσωτερικό

Το γκράφιτι στο εσωτερικό μπορεί πραγματικά να θεωρηθεί μια προοδευτική, μοντέρνα και μοντέρνα συστροφή. Και το πιο σημαντικό, είναι πολύ φθηνότερο από την ζωγραφική τέχνης εσωτερικών χώρων. Παρόλο που, όπως ακριβώς και στον πίνακα, υπάρχει ένα κέφι, η ψυχή του καλλιτέχνη, που σας επιτρέπει να νιώσετε όλη τη γοητεία και τη ζεστασιά του αριστουργήματος.

Γκράφιτι στο εσωτερικό

Υπάρχουν πολλά στυλ γκράφιτι. Αποσκοπούν στο να ξεπεράσουν την πλοκή, την τεχνική και την ποιότητα του έργου του καλλιτέχνη. Μπορεί αυτή η προσέγγιση να εφαρμοστεί στο εσωτερικό; Όχι μόνο μπορεί, αλλά εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία.

Γκράφιτι στο εσωτερικό

Η εκτέλεση είναι διαφορετική: μερικές φορές λαμπερή, φωτεινή και θυελλώδης. Και μερικές φορές μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό υπόβαθρο που θα είναι ευχάριστο στο μάτι σας και δεν θα αποσπά την προσοχή από το υπόλοιπο εσωτερικό. Αντίθετα, θα χρησιμεύσει ως απαραίτητο συμπλήρωμα σε αυτό. Επομένως, πρώτα πρέπει να αποφασίσετε πού ακριβώς το κομμάτι γκράφιτι θα είναι κατάλληλο στο εσωτερικό σας.

Γκράφιτι στο εσωτερικό

Στην αρχή, επιλέγουμε την εικόνα του σχεδίου που είναι κατάλληλη για το διαμέρισμά σας. Πρέπει να σκεφτείτε πλήρως την ιστορία, ώστε να μην παραβιάσετε την ακεραιότητα του σχεδίου. Όλα τα χρώματα πρέπει να διασυνδέονται για να δημιουργηθεί μια αρμονική εικόνα. Το θέμα της ιστορίας επιλέγεται σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μετά τον προσδιορισμό του μεγέθους της εικόνας, αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς ένα μεγάλο σχέδιο σε ένα μικρό χώρο θα καταστρέψει το οπτικό αποτέλεσμα – και θα είναι δύσκολο να αναγνωριστεί το νόημα της εικόνας. Και μην ξεχνάτε, όταν δημιουργείτε τη στιλιστική γραμμή του σχεδίου, να το συγκρίνετε με το γενικό εσωτερικό του διαμερίσματος..

Γκράφιτι στο εσωτερικό

Τις περισσότερες φορές, γκράφιτι τοποθετείται σε παιδικά δωμάτια. Τα φωτεινά χρώματα και το γραφικό στυλ είναι ιδανικά για τη δημιουργία σχεδίων, μεταφέροντας τους χαρακτήρες που θέλει το παιδί σας στον τοίχο. Τα σχέδια με θέμα το hip-hop και τα extreme sports έχουν γίνει πρόσφατα ένα δημοφιλές θέμα στους τοίχους του παιδικού δωματίου. Μια ιδανική λύση θα ήταν μια γραμματοσειρά γκράφιτι δρόμου. Αξίζει να θυμηθούμε ότι το κύριο πράγμα σε αυτήν την τέχνη είναι η ίδια η ομορφιά της γραμμής..

Γκράφιτι στο εσωτερικό

Εάν θέλετε να διακοσμήσετε τους τοίχους ή τα κεραμίδια στο μπάνιο με γκράφιτι, αυτό δεν είναι πρόβλημα, αφού τα χρώματα βασίζονται σε ακρυλικό και το σχέδιο θα είναι αβλαβές για αρκετά χρόνια.

Γκράφιτι στο εσωτερικό

Υλικό που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες γκράφιτι στη δουλειά τους

Τα υλικά για το έργο των καλλιτεχνών με το στυλ του γκράφιτι είναι: δοχεία βαφής με σπρέι, ακροφύσια για αυτά, γάντια, αναπνευστήρα και ρολά. Η βαφή ψεκασμού είναι φωτεινή, σταθερή, ταιριάζει καλά σχεδόν σε όλες τις επιφάνειες, ακόμη και σε πλινθοδομή, μέταλλο ή ξύλο, τα οποία δεν μπορούν να βουρτσιστούν. Επίσης, οι βούρτσες και το αποτέλεσμα μιας ομαλής μετάβασης από το χρώμα στο χρώμα δεν θα είναι διαθέσιμα, σε σύγκριση με τα αερολύματα. Η παλέτα αυτού του χρώματος έχει περίπου διακόσιες αποχρώσεις και, με τη σειρά τους, παρέχουν στον καλλιτέχνη μια κολοσσιαία πτήση φαντασίας. Η σταθερότητά του δεν είναι σε καμία περίπτωση κατώτερη από το ακρυλικό χρώμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Το κύριο χαρακτηριστικό του χρώματος ψεκασμού είναι η άμεση ικανότητά του να στεγνώνει και η ακίνδυνη χρήση ακόμη και σε παιδικά δωμάτια..

Γκράφιτι στο εσωτερικό Γκράφιτι στο εσωτερικό Γκράφιτι στο εσωτερικό

DIY ζωγραφική γκράφιτι

Στην πραγματικότητα, είναι δυνατό να βάψετε τοίχους γκράφιτι με τα χέρια σας. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να βρείτε το σχέδιο που σας αρέσει. Εκτυπώστε το σε χαρτί. Επιλέξτε το χρωματικό σχήμα και το μέγεθος της δημιουργίας σας. Αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το μεγάλο μέγεθος και το πολύχρωμο σχέδιο χρωμάτων του πίνακα προϋποθέτει την παρουσία μιας μεγάλης περιοχής. Πριν εφαρμόσετε το σχέδιο, η επιλεγμένη επιφάνεια πρέπει να καλυφθεί με βαφή με βάση το νερό και να περιμένετε μέχρι να στεγνώσει εντελώς. Οι περιοχές στις οποίες δεν θα εφαρμοστεί το σχέδιο θα πρέπει να καλυφθούν με μεμβράνη. Όλα είναι έτοιμα, μπορείτε να πάτε στη δουλειά.

Γκράφιτι στο εσωτερικό

Αλλά αξίζει τον κόπο να αναλάβετε τέτοια ρίσκα και να αναλάβετε δουλειά που μπορεί να μην κάνετε σωστά και να μην επιτύχετε την επιθυμητή επιτυχία; Είναι αρκετά δύσκολο να διορθώσετε λάθη κατά την εφαρμογή γκράφιτι, και ως εκ τούτου είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με έναν καλλιτέχνη γκράφιτι. Είναι σημαντικό να προσεγγίσετε υπεύθυνα την επιλογή ενός καλλιτέχνη, να κοιτάξετε τη δουλειά του και να καταλάβετε τι μπορεί να κάνει ως αποτέλεσμα και να συζητήσετε μαζί του όλες τις λεπτότητες της διακόσμησης του εσωτερικού και της μελλοντικής σας εικόνας. Και μετά αποφασίστε αν σας ταιριάζει.

Γκράφιτι στο εσωτερικό

Όταν σχεδιάζετε ένα εσωτερικό που θα περιλαμβάνει γκράφιτι, μην το συνδυάζετε με εφήβους που ζωγραφίζουν με σπρέι στους τοίχους. Τώρα οι σοβαροί και ταλαντούχοι άνθρωποι δημιουργούν αριστουργήματα χρησιμοποιώντας βαφή σπρέι. Θυμηθείτε το γκράφιτι είναι μια τολμηρή φιλοσοφία που γίνεται  «επαγγελματική κάρτα» Το διαμέρισμά σας και αντικατοπτρίζει τον εσωτερικό του κόσμο.