Ταπετσαρία για το πολυτελές εσωτερικό της αίθουσας

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη για να έχετε ένα αξιοπρεπές σαλόνι. Φυσικά, η ποιότητα και το μέγεθος των επίπλων, το σχήμα των παραθύρων και η σκιά του δαπέδου είναι πολύ σημαντικά, αλλά μην ξεχνάτε ότι οι τοίχοι θα είναι το φόντο για όλα αυτά. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό τι είδους ταπετσαρία θα τα διακοσμήσει..

Ελαφριά ταπετσαρία με μεγάλο μοτίβο

Με τη σωστή επένδυση τοίχου, μπορείτε να αλλάξετε το δωμάτιο πέρα ​​από την αναγνώριση. Τα ορατά ελαττώματα του τοίχου κρύβονται εύκολα κάτω από ποικίλες πυκνές ταπισερί και το μέγεθος του δωματίου μπορεί να προσαρμοστεί χρησιμοποιώντας λωρίδες στην ταπετσαρία ή παίζοντας με αποχρώσεις.

Συνδυασμός φωτεινών και σκοτεινών ταπετσαριών Ελαφριά ταπετσαρία στο σαλόνι Ταπετσαρία με άμμο

Δεδομένου ότι η οικογένεια περνά τον περισσότερο χρόνο στο σαλόνι, πρέπει να λάβετε υπόψη τα γούστα όλων των κατοίκων του διαμερίσματος και να θυμηθείτε την επίδραση των χρωματικών λύσεων στην ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων.

Σκούρο ταπετσαρία στο σαλόνι Φωτεινή ταπετσαρία στον τοίχο του σαλονιού Καφέ ταπετσαρία

Επιλογή υλικού

Το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το τοίχωμα είναι υψίστης σημασίας. Οι κατασκευαστές προσπάθησαν να επιτύχουν την ευρύτερη δυνατή επιλογή και χρησιμοποίησαν σχεδόν όλα τα είδη φυσικών και τεχνητών υλικών για τα προϊόντα τους. Τα πιο συνηθισμένα είναι:

  • μπαμπού;
  • φελλός;
  • ταπετσαρία από άχυρο?
  • φύλλο αλουμινίου ταπετσαρία?
  • μη υφασμένο ύφασμα?
  • βινύλι;
  • χαρτί ταπετσαρία?
  • ύφασμα.

Φωτεινοί τοίχοι στο σαλόνι Λευκή ταπετσαρία στους τοίχους στην αίθουσα

Η φυσική ταπετσαρία είναι ένα προϊόν που περιέχει φυσικά υλικά. Τα πιο δημοφιλή από αυτά είναι το μπαμπού και ο φελλός και οι πιο εξωτικές ποικιλίες μπορούν να αναγνωριστούν ως αυτές που φτιάχνονται με φύκια ή αποξηραμένα φύλλα. Τέτοιες επικαλύψεις δημιουργούνται με το χέρι και εξαιτίας αυτού έχουν ιδιαίτερη αξία. Χάρη στην ειδική επεξεργασία, ένα τέτοιο βότανο θα διαρκέσει για πολλά χρόνια και θα καταπλήξει τους επισκέπτες με την αποκλειστικότητα του. Επιπλέον, η φιλικότητα προς το περιβάλλον τέτοιων ταπετσαριών τα καθιστά προτεραιότητα για δωμάτια όπου τα παιδιά περνούν πολύ χρόνο..

Γκρι τοίχοι στην αίθουσα Ουδέτερη σκιά ταπετσαρίας Ταπετσαρία για το κλασικό στυλ του δωματίου

Μια ενδιαφέρουσα επιλογή για την αίθουσα θα είναι ταπετσαρία από φύλλο αλουμινίου. Μια τέτοια καινοτομία στην αγορά έχει ήδη αποκτήσει δημοτικότητα λόγω της ιδιότητας της θερμικής διόρθωσης. Οι καμβάδες που περιέχουν αλουμινόχαρτο θα ζεσταθούν το χειμώνα και θα αντανακλούν το υπερβολικό φως του ήλιου το καλοκαίρι, εμποδίζοντας τους τοίχους να ζεσταθούν. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για μινιμαλιστικό στυλ ή κατεύθυνση υψηλής τεχνολογίας. Ο τέλειος συνδυασμός με εξαρτήματα χρωμίου θα κάνει μια τέτοια ταπετσαρία μια κατάλληλη λύση για ένα στυλιζαρισμένο σαλόνι..

Η υφασμάτινη ταπετσαρία θα δώσει μια πολυτελή εμφάνιση στους τοίχους του σαλονιού. Η φυσικότητα και η άνεση θα κάνουν αυτό το δωμάτιο ελκυστικό για όλους. Ένα βελούδινο, βελούδινο ή μεταξωτό φινίρισμα θα ταιριάζει απόλυτα με τα υφάσματα των επίπλων σας. Το πλεονέκτημα μιας τέτοιας επίστρωσης είναι η πρόσθετη ηχομόνωση..

Ουδέτερη ταπετσαρία στο σαλόνι Ταπετσαρία με μπλε απόχρωση

Τα καλά αποδεδειγμένα κλασικά καλύμματα τοίχου είναι επίσης κατάλληλα για το σαλόνι: βινύλιο, χαρτί ή μη υφασμένα. Η αφθονία των πλεονεκτημάτων τέτοιων προϊόντων, σε συνδυασμό με μια σχετικά χαμηλή τιμή, καθιστούν αυτήν την επιλογή την ευκολότερη λύση κατά την επιλογή ταπετσαρίας για το σαλόνι. Η αφθονία των υφών και των αποχρώσεων που είναι διαθέσιμα στα ράφια των καταστημάτων θα απλοποιήσει περαιτέρω την επιλογή. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να πραγματοποιήσετε τη φαντασίωση οποιουδήποτε σχεδιαστή. Και οι ιδιότητες που απωθούν τη βρωμιά και η ευκολία κόλλησης θα κάνουν αυτήν την επιλογή επίσης πρακτική..

Αποχρώσεις του γκρι στους τοίχους του σαλονιού Ο συνδυασμός μπλε και χρυσής ταπετσαρίας στο σαλόνι Κίτρινο μοτίβο ταπετσαρίας στην αίθουσα

Χρώμα για μια πολυτελή αίθουσα

Με τη βοήθεια του χρώματος και του μοτίβου, μπορείτε να τονίσετε ευνοϊκά τα πλεονεκτήματα ενός δωματίου και να κρύψετε τα ελαττώματα. Οι σωστά τοποθετημένες πινελιές μεταμορφώνουν μαγικά το δωμάτιο. Κατά την επιλογή ταπετσαρίας, πρέπει να θυμόμαστε ότι οι ανοιχτές αποχρώσεις και τα μικρά μοτίβα μπορούν να επεκτείνουν οπτικά το χώρο, ενώ τα σκούρα χρώματα και τα μεγάλα μοτίβα παράγουν το αντίθετο αποτέλεσμα..

Floral ταπετσαρία μοτίβο Ο συνδυασμός λευκού και άμμου στην ταπετσαρία

Οι λωρίδες στους τοίχους έχουν επίσης τεράστια επίδραση στην οπτική αντίληψη του δωματίου. Γραμμές παράλληλες στο πάτωμα θα διευρύνουν τους τοίχους, ενώ οι κάθετες λωρίδες θα ανεβάσουν το ταβάνι, επιμηκύνοντας τον τοίχο. Χρησιμοποιώντας αυτές τις δυνατότητες, μπορείτε εύκολα να επιτύχετε το αναμενόμενο αποτέλεσμα και να κάνετε την αίθουσα ευρύτερη, φωτεινότερη και πιο άνετη..

Όσο για το χρώμα των τοίχων, τότε θα πρέπει να επιλεγεί, λαμβάνοντας υπόψη τη συμβατότητα με άλλες αποχρώσεις. Ένας σημαντικός παράγοντας είναι η ψυχολογική επίδραση του χρώματος σε ένα άτομο. Οι ψυχολόγοι έχουν διαπιστώσει ότι τα χρώματα μπορούν να αλλάξουν τη διάθεση και να προκαλέσουν διάφορες καταστάσεις ακόμη και σε απολύτως υγιείς ανθρώπους. Η επιστήμη της χρωματοθεραπείας μελετά αυτό το αποτέλεσμα..

Συνδυασμοί μπλε στην ταπετσαρία Αντίθεση ταπετσαρία

Τρισδιάστατη ταπετσαρία και άλλες ασυνήθιστες λύσεις για το σαλόνι

Η σύγχρονη βιομηχανία παραγωγής ταπετσαρίας δεν μένει ακίνητη και υπάρχουν αξιόλογα μοντέλα μεταξύ των προϊόντων. Οι τρισδιάστατες ταπετσαρίες έχουν ήδη κερδίσει την αναγνώριση μεταξύ των σχεδιαστών. Το κύριο χαρακτηριστικό μιας τέτοιας ταπετσαρίας είναι μια τρισδιάστατη εικόνα. Τα αντανακλαστικά σωματίδια στα υλικά ταπετσαρίας διαθλούν τις ακτίνες φωτός έτσι ώστε το σχέδιο να γίνει τρισδιάστατο. Είναι καλύτερα αν μόνο ένας τοίχος είναι επικολλημένος με τέτοια ταπετσαρία, καθώς μια μακρά διαμονή σε ένα δωμάτιο πλήρως διακοσμημένο με αυτό το υλικό μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση των ματιών και νευρικό ερεθισμό..

Μίμηση ράφια σε ταπετσαρία Μίμηση ταπετσαρία από τούβλα Floral ταπετσαρία μοτίβο Αυστηρό στυλ ταπετσαρίας

Στην τρισδιάστατη έκδοση, τα στολίδια που εκπέμπουν την παρουσία χιλιάδων εντόμων στους τοίχους φαίνονται ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Η αναβίωση των εικόνων θα προσθέσει εξωτισμό και μοναδικότητα στο εσωτερικό.

Η ταπετσαρία με λαμπερό εφέ είναι επίσης ένας σύγχρονος τρόπος για να διαφοροποιήσετε την γκάμα των επενδύσεων τοίχων. Όταν τα φώτα στο σαλόνι είναι σβηστά, οι τοίχοι θα εκπέμπουν μια απαλή, ευχάριστη λάμψη, αφού στο στάδιο της παραγωγής οι καμβάι εμποτίστηκαν με μια σύνθεση με σωματίδια φθορισμού. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα πιο ρομαντικό σκηνικό.

Ετερόκλητο γραφικό μοτίβο ταπετσαρίας Ασυνήθιστη εικόνα στην ταπετσαρία

Τα μικρομαγνητικά σωματίδια στη σύνθεση της ταπετσαρίας θα κάνουν τους τοίχους ένα ενδιαφέρον παιχνίδι για τα παιδιά και ένα ασυνήθιστο στοιχείο του εσωτερικού για τους ενήλικες. Το κάλυμμα συγκρατεί εύκολα μικρά μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία θα επιτρέψουν την προσθήκη νέων στοιχείων στο περιβάλλον κάθε μέρα. Η ουδέτερη φόρτιση ενός τέτοιου προϊόντος είναι εντελώς ακίνδυνη για τους κατοίκους του σπιτιού..

Η ταπετσαρία ευαίσθητη στη θερμότητα είναι επίσης ένας πρωτότυπος τρόπος για να διακοσμήσετε ένα σαλόνι. Η επίστρωση αντιδρά σε αλλαγές στη θερμοκρασία δωματίου και αλλάζει ριζικά το χρώμα της. Αυτός ο τύπος είναι κατάλληλος για όσους δεν θέλουν να βρίσκονται εκτός οικογενειακών βραδιών στο ίδιο εσωτερικό σαλόνι..

Κάθετες ρίγες στην ταπετσαρία Ο συνδυασμός άμμου και πράσινου στην ταπετσαρία

Όποια ταπετσαρία και αν επιλέξετε για το σαλόνι, μια σημαντική προϋπόθεση είναι η συμβατότητα με άλλα στοιχεία διακόσμησης, έπιπλα και το χρώμα άλλων επιφανειών. Είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη τον φωτισμό. Έχοντας μελετήσει προσεκτικά όλες τις ιδιότητες αυτού ή εκείνου του τύπου ταπετσαρίας, μπορείτε να κάνετε τη σωστή επιλογή και να δώσετε στην οικογένειά σας μια βασιλική αίθουσα για να υποδέχεται επισκέπτες και ζεστές οικογενειακές συναντήσεις.