Ράφια στο εσωτερικό: διαμέρισμα και σύστημα αποθήκευσης

Ένας από εμάς πρέπει να διαθέσει έναν ξεχωριστό χώρο σε ένα δωμάτιο μικρού μεγέθους, ενώ άλλοι, αντίθετα, είναι σημαντικό να χωρίσουμε χώρο σε ένα μεγάλο στούντιο διαμέρισμα και άλλοι χρειάζονται απλά επιπλέον συστήματα αποθήκευσης. Σε όποια κατάσταση και αν βρεθείτε, το ράφι ως διαμέρισμα θα είναι η καλύτερη λύση. Θα διαιρέσει αποτελεσματικά το χώρο, θα γίνει ένα ευρύ σύστημα αποθήκευσης και ταυτόχρονα δεν θα απαιτήσει σοβαρό οικονομικό κόστος και χρόνο για την οργάνωση του διαμερίσματος. Σε ένα δωμάτιο με μόνο ένα παράθυρο, είναι αδύνατο να χτίσετε έναν συμπαγή τοίχο για να χωρίσετε το χώρο σε ζώνες, επειδή τότε ένα από τα λειτουργικά τμήματα θα είναι χωρίς πηγή φυσικού φωτός. «Ημιδιαφανής» ένα ράφι χωρίς προσόψεις και συχνά χωρίς πλευρικούς τοίχους θα είναι μια εξαιρετική λύση για ένα μικρό δωμάτιο. Σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο, δεν μπορείτε να περιοριστείτε στην επιλογή ενός μοντέλου ράφι – χρησιμοποιήστε τις πιο τολμηρές και πρωτότυπες λύσεις. Και οι σχεδιαστές μας προσφέρουν πολλές επιλογές για τη δημιουργία μοντέρνων ραφιών. Με τέτοια έργα θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε με τη βοήθεια μιας επιλογής 100 μοντέλων ραφιών που χρησιμοποιούνται σε μεγάλη ποικιλία χώρων..

Ράφι-διαμέρισμα στο εσωτερικό

Χαρακτηριστικά των ραφιών που χρησιμοποιούνται ως χωρίσματα

Τα σύγχρονα καταστήματα επίπλων κατοικιών προσφέρουν ένα απίστευτα ευρύ φάσμα επιλογών ραφιών, για να μην αναφέρουμε τις δυνατότητες παραγγελίας τέτοιων συστημάτων αποθήκευσης.. «Ημιδιαφανής» μοντέλα χωρίς πίσω και πλευρικά πάνελ, μπροστινά και πρόσθετα χωρίσματα – μόνο οριζόντια ράφια σε χωρίσματα που είναι στερεωμένα στο πάτωμα και στην οροφή. More πιο βασικές επιλογές επίπλωσης – με προσόψεις στο κάτω μέρος, ενσωματωμένες στην πόρτα. Maybe ίσως κινητά μοντέλα που μπορούν να μετακινηθούν ανάλογα με την κατάσταση και τη διάθεση του εσωτερικού; Οι επιλογές είναι αμέτρητες. Και όλοι έχουν πολλά πλεονεκτήματα όταν χρησιμοποιούνται ως διαμέρισμα..

Ράφι κουζίνας

Γωνιακό ράφι

Σύγχρονο στυλ

Σε σκούρα χρώματα

Έτσι, τα προφανή πλεονεκτήματα των ραφιών διαμερισμάτων περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Ευελιξία σχεδίασης. Μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο τόσο για μικρά δωμάτια όσο και για ευρύχωρα δωμάτια. Το ράφι είναι εύκολο να χωρέσει σε σχεδόν οποιαδήποτε στιλιστική κατεύθυνση στο εσωτερικό σχέδιο – είναι σημαντικό μόνο να επιλέξετε το σωστό υλικό και το σχέδιο της δομής. Μια άλλη πτυχή της ευελιξίας του ράφι είναι η δυνατότητα χρήσης του σε δωμάτια με διαφορετικά λειτουργικά φορτία. Σε παιδικό δωμάτιο, ένα τέτοιο σύστημα αποθήκευσης είναι χρήσιμο για παιχνίδια, βιβλία και κουτιά με παιχνίδια, στο υπνοδωμάτιο και στο σαλόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βιβλιοθήκη στο σπίτι ή για την αποθήκευση ειδών ντουλάπας, ως διαχωριστικό μεταξύ της κουζίνας και της τραπεζαρίας, το ράφι είναι χρήσιμο για την αποθήκευση πιάτων και αξεσουάρ κουζίνας.

Ελαφριά κατασκευή

Ακομπλεξάριστη κατασκευή

Στα λευκά

Βιβλιοθήκη-διαμέρισμα

«Ημιδιαφάνεια» κατασκευές. Εάν επιλέξετε ένα μοντέλο χωρίς πίσω τοίχο και πλευρές, που αποτελείται μόνο από ανοιχτά ράφια και υπέρθυρα, τότε «διαφάνεια» θα παρέχονται διαμερίσματα για εσάς. Αυτό το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε ένα μικρό δωμάτιο με λίγο φυσικό φως..

Πρωτότυπος σχεδιασμός

Ασυνήθιστο μοντέλο

Διαφανή ράφια

Ζώνη και αποθήκευση

Διαχωρισμός του χώρου ύπνου

Δημοκρατικό κόστος. Το ράφι διαμερισμάτων μπορεί να κατασκευαστεί ανεξάρτητα, με ένα ελάχιστο σύνολο εργαλείων και δεξιοτήτων. Αλλά ακόμη και σε τελική μορφή, τα ανοιχτά ράφια στα υπέρθυρα θα είναι φθηνά, δεδομένης της ευελιξίας αυτού του επίπλου..

Δημιουργική προσέγγιση

Άνετο σχέδιο

Χιονάτα ράφια

Ράφι στην αίθουσα του στούντιο

Ασυνήθιστο ράφι

Γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση του τελικού προϊόντος. Η εγκατάσταση μιας έτοιμης δομής ή η συναρμολόγησή της από ένα σύνολο ράφια, άλτες και αξεσουάρ που αγοράζονται σε ένα κατάστημα δεν θα είναι δύσκολη ακόμη και για εκείνους που το κάνουν αυτό για πρώτη φορά. Η απλότητα του σχεδιασμού, εν τω μεταξύ, δεν μειώνει τη δύναμη και τη σταθερότητα, την αντοχή και την πρακτικότητα..

Σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο

Διαφάνεια του κτιρίου

Μονάδα ραφιών με ενσωματωμένο ψυγείο

Σχεδιασμός κλίμακας

Στην κουζίνα-τραπεζαρία

Λειτουργίες ραφιών-χωρισμάτων

Οι προφανείς επιλογές για ράφια που χρησιμοποιούνται σε χώρους ως χωρίσματα περιλαμβάνουν διαχωρισμό χώρου (ζώνη) και λειτουργία ως συστήματα αποθήκευσης. Επιπλέον, η μονάδα ραφιών μπορεί να λειτουργήσει ως στοιχείο έμφασης στο εσωτερικό, προσελκύοντας την προσοχή όλων και αποσπώντας την προσοχή από τα ατυχή στοιχεία της διακόσμησης. Επίσης, το ράφι-διαμέρισμα μπορεί να λειτουργήσει ως διακοσμητικό στοιχείο, διακοσμώντας το εσωτερικό, φέρνοντας μια πινελιά πρωτοτυπίας με τη βοήθεια του δημιουργικού σχεδιασμού.

Σχεδιασμός γκαρνταρόμπας

Ράφι στο καμαρίνι

Πρακτικό και αισθητικά ευχάριστο

Ζώνη κουζίνας

Εσωτερικό κουζίνας-τραπεζαρίας

Χωρισμός εις ζώνας

Εάν πρέπει να επιλέξετε ένα λειτουργικό τμήμα σε ένα μικρό δωμάτιο με ένα παράθυρο, χρησιμοποιήστε το «ημιδιαφανής» οι δομές ραφιών είναι η καλύτερη επιλογή για τη χωροθέτηση. Δυστυχώς, πολλοί συμπατριώτες μας αναγκάζονται να βρουν τη δυνατότητα διαχωρισμού ξεχωριστών ζωνών σε μικρούς χώρους. Για παράδειγμα, σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου, είναι συχνά απαραίτητο να διαχωριστεί η περιοχή αναψυχής των γονιών και το τμήμα για τον ύπνο και το παιχνίδι του παιδιού..

Χιονισμένες επιφάνειες

Μη τετριμμένος σχεδιασμός

Βιβλιοθήκη μεγάλης κλίμακας

Μονάδα ραφιών με γάντζους

Σε ευρύχωρα δωμάτια, τα ράφια χωρίσματος χρειάζονται συχνότερα για τη χωροθέτηση χώρου χωρίς τη χρήση στερεών τοίχων. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε καθόλου χαμηλό ράφι – η ψευδαίσθηση του διαχωρισμού του χώρου θα παραμείνει και ο οπτικός όγκος του δωματίου και η ποσότητα φωτισμού πρακτικά δεν θα αλλάξουν. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, χρειάζεστε ένα ράφι -διαμέρισμα από το πάτωμα στο ταβάνι – μια τέτοια τεχνική χωροθέτησης δεν θα αποτελέσει εμπόδιο σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο με πολλά παράθυρα.

Χαμηλό ράφι στην κουζίνα

Βιβλιοθήκη χαμηλού ύψους

Το αρχικό χαμηλό ράφι

Ανάμεσα στο σαλόνι και τις σκάλες

Ράφι στο διάδρομο

Συστήματα αποθήκευσης

Το πλεονέκτημα των χωρισμάτων που δημιουργούνται με τη μορφή ραφιών είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σύστημα αποθήκευσης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι αυτή η επιλογή που καθίσταται αποφασιστική στην επιλογή επίπλων για το εσωτερικό, ακόμη και χωρίς την ανάγκη δημιουργίας φράχτη για ένα ή άλλο λειτουργικό τμήμα. Μην αναφέρετε όλα όσα μπορούν να αποθηκευτούν στα ράφια – από παραδοσιακά βιβλία έως συλλεκτικά αντικείμενα.

Αποθήκευση στην κουζίνα

Ράφι-διαμέρισμα στο διάδρομο

Βιβλιοθήκη στο υπνοδωμάτιο

Αποθήκευση στο καμαρίνι

Γύρω από την πόρτα

Ανάλογα με το δωμάτιο στο οποίο χρησιμοποιείται το ράφι διαμερίσματος και ποιες λειτουργικές ζώνες χωρίζονται, εξαρτάται επίσης το περιεχόμενό του. Η αποθήκευση βιβλίων είναι μία από τις πιο συνηθισμένες επιλογές για την πλήρωση συστημάτων αποθήκευσης με τη μορφή ραφιών. Δεν υπάρχει λόγος να κρύβετε βιβλία πίσω από προσόψεις, στα βάθη των ντουλαπιών ή των συρταριών. Όμορφα αγκάθια βιβλίων όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να βρείτε γρήγορα την επιθυμητή δουλειά, αλλά και να διακοσμήσετε το εσωτερικό του δωματίου, να δώσετε μια ποικιλία χρωμάτων στο σχεδιασμό ενός δωματίου με ουδέτερη παλέτα.

Δέντρο παντού

Ευρύχωρο δωμάτιο στούντιο

Βιβλιοθήκη στο σαλόνι

Μονάδα ραφιών σε σκούρο χρώμα

Παραδοσιακός σχεδιασμός

Εάν σε ένα διαμέρισμα στούντιο ο χώρος εργασίας και τραπεζαρίας της κουζίνας-τραπεζαρίας χωρίζεται από το σαλόνι με ένα ράφι διαχωρισμού, τότε θα είναι εξίσου αποτελεσματικό να αποθηκεύετε αντικείμενα που μπορεί να χρειαστούν σε όλα τα αναφερόμενα λειτουργικά τμήματα Το Μπορεί να είναι όμορφα πιάτα, βιβλία μαγειρικής, οικιακές συσκευές ή απλά διακοσμητικά αντικείμενα που ταιριάζουν αρμονικά στο δημιουργημένο περιβάλλον..

Διαμέρισμα με ράφια

Διαφανές διαμέρισμα

Πιατοθήκη

Ράφι με κελιά για πιάτα

Μονάδα ραφιών με μπροστινά τζάμια

Μια άλλη επιλογή για ένα διαχωριστικό διαμέρισμα για τον χώρο της κουζίνας σε ένα κοινό δωμάτιο είναι μια υπερκατασκευή ραφιών πάνω από μια χερσόνησο ή έναν πάγκο μπαρ. Η χερσόνησος της κουζίνας, η οποία είναι πρακτική από την άποψη του κύριου σκοπού της, γίνεται μέρος του χωρίσματος. Συνήθως η προσθήκη με τη μορφή ράφι καταλήγει στην κατασκευή λακωνικών ανοιχτών ραφιών πάνω από τον πάγκο..

Λευκή κουζίνα

Μονάδα ραφιών και χερσόνησος κουζίνας

Ανοιχτά ράφια πάνω από το νησί

Σε ένα ευρύχωρο μπάνιο, ο διαχωριστικός τοίχος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διαχωρίσει την περιοχή για επεξεργασίες νερού και τουαλέτας. Σε ένα τέτοιο σύστημα αποθήκευσης, μπορείτε να τοποθετήσετε όχι μόνο αξεσουάρ μπάνιου και αξεσουάρ για διάφορες διαδικασίες νερού και υγιεινής, αλλά και μια προμήθεια πετσετών για όλη την οικογένεια..

Σχεδιασμός μπάνιου

Χώρος στο μπάνιο

Λεία μπροστινά και ανοιχτά ράφια

Διαχωρισμός σε ένα ευρύχωρο μπάνιο

Ζώνη μπάνιου

Στο υπνοδωμάτιο, το ράφι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διαχωριστικό που χωρίζει την περιοχή γκαρνταρόμπας. Προφανώς, τα ράφια ενός τέτοιου συστήματος αποθήκευσης θα καταληφθούν από τα είδη της ντουλάπας των ιδιοκτητών. Το ράφι μπορεί να είναι διαφανές ή να χρησιμοποιεί τοίχο, αλλά από την πλευρά του χώρου ύπνου – μπορείτε να κρεμάσετε μια εικόνα ή μια τηλεόραση.

Ζώνη της κρεβατοκάμαρας και του γκαρνταρόμπα

Υπνοδωμάτιο σε λευκό

Ευρύχωρο ράφι

Προστατευτική λειτουργία

Εκτός από τις προφανείς επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης του rack ως συστήματος αποθήκευσης και ενός στοιχείου ζώνης, αυτός ο τύπος διαμερίσματος μπορεί επίσης να εκτελέσει προστατευτική λειτουργία. Για παράδειγμα, που βρίσκεται κοντά σε μια σκάλα, ένα ράφι διαχωρισμού όχι μόνο ζωνώνει τον χώρο, αλλά λειτουργεί και ως κιγκλίδωμα, δηλ. προστατευτική οθόνη για όσους ανεβαίνουν ή κατεβαίνουν τα σκαλιά. Μια παρόμοια λειτουργία εκτελείται από ένα ράφι που βρίσκεται στο πάνω επίπεδο ενός δωματίου με πολλές λειτουργικές βαθμίδες..

Ράφι δίπλα στις σκάλες

Ράφι περίφραξη

Ράφια για προστασία και αποθήκευση

Ράφια - οθόνη για σκάλες

Ασυνήθιστη απόδοση

Ράφι βιβλίων δίπλα στις σκάλες

Επιλογές σχεδίασης ράφι ζώνης

Τα ακόλουθα υλικά χρησιμοποιούνται συχνότερα για την κατασκευή ράφια:

  • φυσικό ξύλο?
  • MDF, μοριοσανίδες, ινοσανίδες.
  • μέταλλο;
  • ποτήρι;
  • PVC και πολυουρεθάνη?
  • ακρυλικό.

Ράφι κρασιού

Συμπαγής σχεδιασμός

Χιονάτη αίθουσα

Σχεδιασμός διαδρόμου

Μεταξύ του διαδρόμου και του πλυντηρίου

Η απλούστερη, αλλά ταυτόχρονα απίστευτα λειτουργική έκδοση του ράφι είναι μια λακωνική δομή ραφιών με χωρίσματα, χωρίς πίσω τοίχο και πλευρικά τοιχώματα. Ένα τέτοιο μοντέλο παρέχει πλήρη πρόσβαση σε αντικείμενα αποθήκευσης από οποιαδήποτε πλευρά, δεν συσσωρεύει το χώρο και εμποδίζει μόνο εν μέρει την εξάπλωση του φωτός. Η ευελιξία αυτού του μοντέλου είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου αποτελεσματικά σε μεγάλους και μικρούς χώρους, σε δωμάτια με διαφορετικά λειτουργικά φορτία και στιλιστικό σχεδιασμό..

Ασυνήθιστη λύση

Φωτεινές λεπτομέρειες

Ράφι για μπουκάλια

Διαχωρισμός του χώρου της κουζίνας

Τα χωρίσματα με μερική επικάλυψη χώρου δεν είναι λιγότερο διαδεδομένα. Τις περισσότερες φορές, το κλειστό τμήμα του χωρίσματος (μονολιθικό ή σύστημα αποθήκευσης με προσόψεις) βρίσκεται στο κάτω μέρος – το ύψος καθορίζει την επιθυμία σας να δημιουργήσετε ένα ή άλλο επίπεδο σκίασης στη χωρισμένη περιοχή. Και η κορυφή είναι ένα ημιδιαφανές σχέδιο με ανοιχτά ράφια..

Διαμέρισμα με πόρτα

Συμμετρική επίπλωση

Συνδυασμένο διαχωριστικό ράφι

Χωρίσματα με τοξωτό άνοιγμα

Εάν το κάτω μέρος μιας τέτοιας δομής είναι αρκετά ευρύ και το ίδιο το διαμέρισμα έχει μικρό ύψος, τότε το πάνω μέρος δεν χρειάζεται να στερεωθεί στην οροφή. Η δομή θα τοποθετηθεί με ασφάλεια σε εσωτερικούς χώρους χωρίς να δημιουργηθεί απειλή ανατροπής. Διαφορετικά (και ειδικά σε κατοικίες με μικρά παιδιά) είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε τη στερέωση των στηριγμάτων της ανώτερης βαθμίδας του ράφι στην οροφή. Η στερέωση των ραφιών στην οροφή θα βοηθήσει στην επίτευξη ασφαλούς τοποθέτησης ακόμη και πολύ λεπτών ραφιών με μεγάλα ύψη..

Τοποθετημένο στην οροφή

Ασυνήθιστα χωρίσματα

Τα φορητά μοντέλα ραφιών-χωρισμάτων είναι πολύ δημοφιλή. Το πλεονέκτημα αυτών των δομών μικρού μεγέθους είναι η δυνατότητα αλλαγής της θέσης του χωρίσματος (κατάλληλο για διαμερίσματα στούντιο), η απουσία ανάγκης αποσυναρμολόγησης κατά τη μετακίνηση (σημαντικό για εκείνους που αλλάζουν περιοδικά τον τόπο διαμονής τους). Για παράδειγμα, σε ένα διαμέρισμα στούντιο, κατά τη διάρκεια ενός πάρτι, μπορείτε απλά να σύρετε το ράφι στον τοίχο και τη νύχτα μπορείτε να διασφαλίσετε το διαχωρισμό των τμημάτων ύπνου για τους επισκέπτες που διανυκτερεύουν. Συχνά, αυτά τα μοντέλα ραφιών είναι εξοπλισμένα με τροχούς με κλειδαριές..

Κινητά ράφια

Συνδυασμός υλικών

Σταδιακά ράφια

Τα ράφια γραφείου χρησιμοποιούνται συχνά και σε χώρους διαμονής. Για παράδειγμα, σε ένα παιδικό δωμάτιο για δύο ή περισσότερα παιδιά, μπορείτε να διακρίνετε μεταξύ χώρων εργασίας και ύπνου με χαμηλά ράφια τύπου γραφείου. Εκτός από τον προφανή ζωνισμό, αυτά τα ράφια χρησιμεύουν ως εξαιρετικά συστήματα αποθήκευσης βιβλίων, παιχνιδιών, σχολικών και αθλητικών ειδών..

Ράφια γραφείων

Ζώνη στο νηπιαγωγείο

Συχνά, τζάκια διπλής όψης χρησιμοποιούνται ως χωρίσματα σε ευρύχωρα δωμάτια – εστίες, στις οποίες ο χορός της φωτιάς μπορεί να παρατηρηθεί και από τις δύο διαιρεμένες λειτουργικές ζώνες. Μια λογική συνέχεια ενός τέτοιου διαμερίσματος θα είναι ένα ράφι. Μπορεί να είναι «ημιδιαφανής» ή κωφός – όλα εξαρτώνται από το πόσο στερεό πρέπει να είναι το διαμέρισμα σας.

Μονάδα ραφιών και τζάκι

Διαμέρισμα με τζάκι

Ακόμα πιο δημοφιλές είναι το tandem rack-partition και video zone. Οι σύγχρονες τηλεοράσεις είναι αρκετά λεπτές και ζυγίζουν όχι τόσο πολύ – ένα σταθερό ράφι με πίσω τοίχο αρκεί για να συνδυάσει τα συστήματα αποθήκευσης με τη διάταξη ενός χώρου για την παρακολούθηση ταινιών και εκπομπών στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο.

Ράφι τηλεόρασης

Ευρύχωρη μονάδα ραφιών με χώρο βίντεο

Ένα ράφι διαχωρισμού με περιστρεφόμενα ράφια και τμήματα είναι ένα πολύπλοκο, αλλά πρακτικό σχέδιο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια φαινομενικά μονολιθική δομή εξίσου αποτελεσματικά και στις δύο πλευρές – σε δύο λειτουργικές περιοχές. Για παράδειγμα, μια τηλεόραση που βρίσκεται μέσα στο ράφι μπορεί να παρακολουθείται από το υπνοδωμάτιο και το σαλόνι..

Περιστρεφόμενοι μηχανισμοί

Με περιστρεφόμενα ράφια