Η ταπετσαρία μπορεί να δημιουργήσει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στην αίθουσα

Η διακόσμηση της αίθουσας πρέπει να αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή, γιατί αυτό το δωμάτιο έχει σχεδιαστεί για να δέχεται κάθε είδους επισκέπτες, είτε πρόκειται για συγγενείς, γνωστούς ή υπαλλήλους στη δουλειά. Από αυτή την άποψη, η ατμόσφαιρα εδώ είναι ιδιαίτερη, σχεδιασμένη για διάφορες εκδηλώσεις και ειδικές εκδηλώσεις. Και όταν όλα τελειώσουν, σε μια ήσυχη και ήρεμη ατμόσφαιρα σε αυτό το δωμάτιο, μπορείτε υπέροχα να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να επιλέξετε πολύ προσεκτικά και προσεκτικά την παλέτα χρωμάτων της ταπετσαρίας που θα διακοσμήσει τους τοίχους της αίθουσάς σας. Υπάρχουν πολλοί τύποι ταπετσαρίας σήμερα: πρόκειται για απλό χαρτί, βινύλιο, υγρές ταπετσαρίες, ακόμη και υφάσματα – όλα εξαρτώνται από τις προσωπικές σας προτιμήσεις..

 • Ιδέα 1

  Ο συνδυασμένος τύπος ταπετσαρίας είναι μια μοντέρνα τάση σχεδιασμού

 • Ιδέα 2

  Ελαφριά ταπετσαρία στην αίθουσα – ένα εντυπωσιακό εσωτερικό

 • Ιδέα 3

  Η ταπετσαρία για ζωγραφική φαίνεται πολύ κομψή στο εσωτερικό της αίθουσας

 • Ιδέα 4

  Εάν επιλέξετε τη σωστή παλέτα χρωμάτων, ένα κομψό εσωτερικό είναι εγγυημένο

 • Ιδέα 5

  Ταπετσαρία με λεπτές αποχρώσεις που ταιριάζουν με τα επικαλυμμένα έπιπλα είναι μια εξαιρετική τεχνική σχεδιασμού

 • Ιδέα 6

  Ανοιχτό γκρι ταπετσαρία με σκούρα γκρι έπιπλα είναι ένας νικηφόρος συνδυασμός

ΠροηγούμενοΕπόμενο123456

Η ευκολότερη επιλογή είναι ταπετσαρία από χαρτί.

Οι ταπετσαρίες από χαρτί χαρακτηρίζονται από υψηλή φιλικότητα προς το περιβάλλον, χαμηλό κόστος και μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Ωστόσο, πρέπει να παραδεχτούμε ότι αυτός ο τύπος ταπετσαρίας είναι μάλλον βραχύβιος, γιατί ασταθής σε παράγοντες όπως υγρασία, θερμότητα, υπεριώδες φως και μηχανικές βλάβες. Φυσικά, πρέπει να τους δώσουμε την οφειλή τους – αποκαθίστανται πολύ εύκολα κολλώντας επιθέματα σε κατεστραμμένες περιοχές. Εάν σταματήσετε την επιλογή σας σε αυτόν τον τύπο ταπετσαρίας, τότε είναι προτιμότερο να προτιμάτε μια γυαλιστερή ή πλενόμενη επίστρωση, ειδικά αν υπάρχουν άτακτα παιδιά και παιχνιδιάρικα κατοικίδια στο σπίτι. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη ότι όταν επιλέγετε λεπτή ταπετσαρία από χαρτί, οι τοίχοι σας πρέπει να είναι ιδανικά προετοιμασμένοι..

Οι ταπετσαρίες από χαρτί εξακολουθούν να είναι σχετικές και αντιπροσωπεύουν ένα φιλικό προς το περιβάλλον υλικόΧρησιμοποιώντας ταπετσαρία από χαρτί, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πολύ κομψό εσωτερικό.Έξυπνα επιλεγμένες ταπετσαρίες από χαρτί μπορούν να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό εσωτερικό

Η ταπετσαρία βινυλίου είναι μια καλή επιλογή

Εάν επιλέξετε ταπετσαρία βινυλίου, τότε αυτή θα είναι μια πολύ σωστή απόφαση. Πρώτον, δεν συσσωρεύουν στατικό ηλεκτρισμό, κρύβουν τέλεια τυχόν ελαττώματα στους τοίχους, είναι βολικά και καθαρίζονται εύκολα, επιπλέον, υπάρχει τεράστια ποικιλία στην επιλογή χρωμάτων και υφών. Εκείνοι. η ταπετσαρία βινυλίου είναι μια λύση σε οποιαδήποτε ιδέα σχεδιασμού. Δεύτερον, εάν χρησιμοποιείτε διάτρητο βινύλιο, τότε οι τοίχοι θα αναπνέουν καθόλου, γιατί θα εμφανιστεί δωρεάν ανταλλαγή αέρα.

Η ταπετσαρία βινυλίου φαίνεται πολύ εντυπωσιακή στο εσωτερικό της αίθουσαςΤαπετσαρία βινυλίου = πολύ πρακτική και εύκολη συντήρηση

Αλλά το αφρώδες βινύλιο δεν συνιστάται για χρήση σε εκείνα τα σπίτια όπου υπάρχουν κατοικίδια ζώα, επειδή τα νύχια των ζώων μπορούν να βλάψουν αυτήν την επίστρωση. Το μόνο μειονέκτημα της ταπετσαρίας βινυλίου είναι η έλλειψη φιλικότητας προς το περιβάλλον και επομένως δεν συνιστάται η χρήση τους για παιδικά δωμάτια και υπνοδωμάτια..

Η ταπετσαρία βινυλίου είναι μια πολύ πρακτική λύσηΤαπετσαρία βινυλίου - κομψό εσωτερικό και εύκολη συντήρηση

Η ταπετσαρία για ζωγραφική είναι επίσης καλή

Κατά κανόνα, πρόκειται για ταπετσαρίες σε μη υφασμένη βάση, που χαρακτηρίζονται από καλή ελαστικότητα. Απλά ιδανικό για νέα κτίρια, όπου δεν αποκλείεται η καθίζηση των τοίχων – τέτοιες ταπετσαρίες δεν θα φουσκώσουν ή θα σκάσουν. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι η φιλικότητα προς το περιβάλλον αυτού του τύπου ταπετσαρίας, καθώς και μια υπέροχη ευκαιρία να αλλάξετε το εσωτερικό σας χωρίς να κολλήσετε ξανά.

Η ταπετσαρία για ζωγραφική φαίνεται πολύ ευγενής στο εσωτερικό της αίθουσας Ευγενές εσωτερικό της αίθουσας με διακόσμηση τοίχων με ταπετσαρία για ζωγραφική Η βαφή ταπετσαρίας προσθέτει κομψότητα αν επιλέξετε τον σωστό τόνο

Μία από τις καλές επιλογές για την αίθουσα είναι η υγρή ταπετσαρία.

Αυτός ο τύπος ταπετσαρίας περιέχει κυτταρίνη, βαφές και κόλλα. Η ταπετσαρία είναι πολύ βολική και εύκολη στην εφαρμογή και την επαναφορά. Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικά μειονεκτήματα – η υγρή ταπετσαρία απορροφά τέλεια όλες τις μυρωδιές και, επιπλέον, δεν είναι ανθεκτικές στην υγρασία και τον ατμό. Έτσι, εάν πρόκειται να καπνίσετε σε εσωτερικούς χώρους, τότε αυτές οι ταπετσαρίες είναι απίθανο να σας ταιριάζουν. Είναι εάν τα αντιμετωπίζετε με μια ειδική ένωση που εμποδίζει την απορρόφηση.

Η υγρή ταπετσαρία είναι μια καλή επιλογή για τη διακόσμηση των τοίχων της αίθουσας

Ισχυρή και ανθεκτική επιλογή – υαλοβάμβακα

Αυτός ο τύπος ταπετσαρίας δεν φοβάται ούτε τη μηχανική βλάβη ούτε τη σκόνη, η οποία δεν τους ελκύει καθόλου. Επίσης δεν συσσωρεύουν στατικό ηλεκτρισμό και δεν θα γίνουν έδαφος για μούχλα και μούχλα. Οι ίνες γυαλιού έχουν υψηλή απόδοση στον τομέα της φιλικότητας προς το περιβάλλον και της διαπερατότητας του αέρα. Επιπλέον, έχουν πολύ αισθητική και ελκυστική εμφάνιση. Υπάρχουν, ίσως, μόνο τρία μειονεκτήματα – οι τοίχοι πρέπει να ασταρωθούν πριν από την επικόλληση, η πολυπλοκότητα της αποσυναρμολόγησης και θα απαιτηθούν πρόσθετα κόστη για τη βαφή, τα οποία μπορούν να αντέξουν έως και 15 κύκλους.

Fiberνα από γυαλί - μία από τις καλύτερες επιλογές για τη διακόσμηση των τοίχων της αίθουσας

Υφαντική ταπετσαρία – μια εξαιρετική επιλογή για την αίθουσα

Αυτός ο τύπος ταπετσαρίας είναι ιδανικός για την αίθουσα. είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα απλά πολυτελές εσωτερικό περιβάλλον. Είναι επίσης σημαντικό η υφαντική ταπετσαρία να έχει την υψηλότερη φιλικότητα προς το περιβάλλον. Σήμερα, οι υφασμάτινες ταπετσαρίες αντιπροσωπεύουν την πιο μοντέρνα τάση μεταξύ των σχεδιαστών. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα σημεία: η χρήση αυτού του τύπου ταπετσαρίας απαιτεί τέλεια επίπεδους τοίχους και εξαιρετικά προσεκτική στάση, επιπλέον, δύσκολη φροντίδα – μόνο με ηλεκτρική σκούπα, το πλύσιμο απαγορεύεται αυστηρά. Αλλά από την άλλη πλευρά, το εσωτερικό της αίθουσας θα αποδειχθεί απλώς ασυνήθιστα όμορφο και θεαματικό..

Οι υφασμάτινες ταπετσαρίες είναι σε θέση να δημιουργήσουν ένα πολυτελές εσωτερικό στο δωμάτιοΥφασμάτινη ταπετσαρία - ένας κομψός τύπος διακόσμησης τοίχων για την αίθουσα

Η συνδυασμένη ταπετσαρία είναι μια εξαιρετική επιλογή για την αίθουσα

Σήμερα, οι συνδυασμένες ταπετσαρίες χρησιμοποιούνται πολύ ευρέως, οι οποίες δημιουργούν ένα πολύ αποτελεσματικό και μοντέρνο εσωτερικό. Επομένως, δεν πρέπει να φοβάστε να πειραματιστείτε συνδυάζοντας έγχρωμες ταπετσαρίες με απλές, σε έναν ή δύο τοίχους. Επιπλέον, μπορείτε να συνδυάσετε τρεις τύπους ταπετσαρίας ταυτόχρονα – όλα αυτά θα συμβάλουν στη δημιουργία ενός μοναδικού και ανεπανάληπτου εσωτερικού χώρου.

Συνδυασμένη ταπετσαρία - πάντα ένα εντυπωσιακό εσωτερικό Ο συνδυασμός απλής ταπετσαρίας με ταπετσαρία με μοτίβα είναι πάντα ένα κομψό εσωτερικό Συνδυασμένη ταπετσαρία - τάση της μόδας Ένας τοίχος με μοτίβα με μονόχρωμα στηρίγματα φαίνεται πολύ εντυπωσιακός στο εσωτερικό της αίθουσας

Libraryευδαίσθηση βιβλιοθήκης ή ταπετσαρία βιβλίων

Ακόμα και χωρίς ένα βιβλίο, μπορείτε να δημιουργήσετε τέλεια την ψευδαίσθηση μιας τεράστιας βιβλιοθήκης. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε απλώς έναν ειδικό τύπο ταπετσαρίας, που δίνει την εντύπωση ότι έχετε πολλά ράφια με βιβλία κατά μήκος των τοίχων..

Η ταπετσαρία βιβλίων είναι μια εξαιρετική ιδέα για ένα vintage εσωτερικό με μια τεράστια βιβλιοθήκη

Χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνική, μπορείτε να αναδημιουργήσετε τέλεια την παλιά διακόσμηση χωρίς να καταλαμβάνετε χρήσιμο χώρο. Οι ταπετσαρίες βιβλίων είναι τέλειες για το εσωτερικό της αίθουσας, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση μιας πλούσιας βιβλιοθήκης στο σπίτι.