Σχεδιασμός του Χρουστσόφ ενός δωματίου – σύγχρονη αναβάθμιση

Perhapsσως η πιο περίεργη, πιο μη πρακτική και συχνά λογική-αψηφή διάταξη πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του προσιτού προγράμματος στέγασης του Χρουστσόφ, του οποίου ο κύριος στόχος ήταν να ελαχιστοποιήσει το κόστος κατασκευής και να παράσχει σε όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες ξεχωριστό χώρο διαβίωσης. Ως αποτέλεσμα της συνολικής εξοικονόμησης και των λαθών στο σχεδιασμό των κτιρίων, πολλοί από τους συμπατριώτες μας ακόμα «απολαμβάνω» οι καρποί της κατασκευής που σκέφτηκαν εκείνες τις εποχές. Αν σε τρίχωρο «Χρουστσόφ» ή έκδοση δύο δωματίων, μπορείτε ακόμα να διαθέσετε προσωπικό χώρο για κάθε μέλος της οικογένειας, στη συνέχεια σε ένα δωμάτιο «έργο αρχιτεκτονικής και κατασκευής» δεν μπορείς να κάνεις χωρίς ανάπλαση.

Ναι, ένα δωμάτιο «Χρουστσόφ» Δεν είναι δώρο. Αλλά, από την άλλη πλευρά, εάν το μικρό διαμέρισμά σας βρίσκεται στο κέντρο μιας μητρόπολης, και ακόμη και όχι μακριά από τον τόπο εργασίας, τότε ένας πολύπλοκος χώρος ως προς τη διάταξη γίνεται πολύ πιο ελκυστικός. Λοιπόν, με τη βοήθεια του κατάλληλου σχεδιασμού και των επιδέξων επισκευών, ακόμη και ένας τόσο μέτριος χώρος μπορεί να γίνει άνετος, άνετος, βολικός και ελκυστικός στην εμφάνιση. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και ένα λείψανο του παρελθόντος με μια μικρή τετραγωνική μέτρηση, αλλά ένα άνετο και πρακτικό εσωτερικό είναι μια πολύ πιο ελκυστική επιλογή για τους συμπατριώτες μας από ένα ενοικιαζόμενο, αν και τυπικό διαμέρισμα ενός δωματίου.

Σαλόνι-τραπεζαρία

Ενα δωμάτιο «Χρουστσόφ», έχει συνήθως συνολική επιφάνεια 27 τ.μ. εκ των οποίων υπάρχουν 17 τετραγωνικά μέτρα ανά δωμάτιο, η κουζίνα μπορεί να έχει μέγεθος από 4 έως 6,5 τετραγωνικά μέτρα, η αίθουσα εισόδου συχνά απουσιάζει εντελώς και το μπάνιο στις περισσότερες περιπτώσεις συνδυάζεται. Αλλά συχνά στα διαμερίσματα του Χρουστσόφ υπάρχει ένα προεξέχον ντουλάπι, ασύμμετροι διάδρομοι ή ένα τραπεζοειδές ή στενό και μακρύ δωμάτιο που παραβιάζει όχι μόνο όλους τους κανόνες της εργονομίας, αλλά έρχεται σε αντίθεση με την κοινή λογική. Προσθέστε σε αυτό την παράλογη διάταξη των επικοινωνιών, την συχνά μη πρακτική τοποθεσία της εισόδου στο διαμέρισμα και θα καταλάβετε ότι οι επισκευές σε ένα μικρό διαμέρισμα δεν θα είναι φθηνές..

Τεράστια παράθυρα με μαύρα πλαίσια

Επικεντρωθείτε στα ελαττώματα της διάταξης «Χρουστσόφ» μπορεί να είναι μακρύς. Αλλά αυτό δεν έχει πολύ νόημα, είναι σημαντικό να προσδιοριστούν οι δυνατότητες χρήσης του προβλεπόμενου αριθμού τετραγωνικών μέτρων με μέγιστο όφελος, πρακτικότητα και ορθολογισμό. Πράγματι, σε ένα υπάρχον δωμάτιο είναι απαραίτητο να οργανώσετε ζώνες για ύπνο, ξεκούραση και εργασία, χωρίς να ξεχνάτε την οργάνωση από την τραπεζαρία, επειδή στις μικρές κουζίνες, κατά κανόνα, δεν υπάρχει χώρος για μια τραπεζαρία.

Αίθουσα εισόδου και αμέσως κουζίνα

Υπάρχουν όμως και πλεονεκτήματα – το μικρό μέγεθος του δικού σας «odnushki» θα επιτρέψει τη χρήση ακριβών υλικών φινιρίσματος υψηλής ποιότητας παραγωγής, διατηρώντας παράλληλα το πλαίσιο ενός προσιτού και δημοκρατικού προϋπολογισμού. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι δυνατό να αποκτήσετε ένα αισθητικά ελκυστικό, κομψό και πρακτικό σχέδιο. «Χρουστσόφ», χωρίς να χαλάσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Μοντέρν

Τρόποι δημιουργίας κατάλληλης διάταξης σε ένα δωμάτιο «Χρουστσόφ»

Υπάρχουν αρκετές επιλογές για επέκταση (τουλάχιστον οπτικού) χώρου. «odnushki». Ορισμένα από αυτά απαιτούν μόνο μια κατάλληλη διάταξη αρθρωτών επίπλων και φινίρισμα που αντιστοιχεί στο μέγεθος του δωματίου, τη σωστή επιλογή χρωμάτων. Για να εφαρμόσετε άλλους, θα χρειαστεί να σπάσετε χωρίσματα και να μετακινήσετε τις πόρτες. Ποια επιλογή θα ήταν η πιο κατάλληλη για εσάς «Χρουστσόφ» εξαρτάται από τις γεωμετρικές παραμέτρους του καθιστικού, το μέγεθος των ωφελιμιστικών χώρων και τον προϋπολογισμό σας για αναδιαμόρφωση και ανακαίνιση.

Σε παστέλ χρώματα

Φωτεινό σχέδιο

Χρήση του χώρου του μπαλκονιού

Ναι, ο χώρος του μπαλκονιού είναι μικρός (συνήθως 4 τ.μ.). Αλλά σε τόσο λιτούς χώρους όπως τα διαμερίσματα του Χρουστσόφ ενός δωματίου, κάθε εκατοστό μετράει, για να μην αναφέρουμε τα τετραγωνικά μέτρα. Επομένως, εάν υπάρχει μπαλκόνι, μπορεί να είναι γυαλισμένο, μονωμένο και το διαμέρισμα με μπαλκονόπορτα να κατεδαφιστεί. Μόνο με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι ο χώρος που προκύπτει όχι περισσότερο από 1,5 m (και στις περισσότερες περιπτώσεις ακόμη και 1,2 m) δεν δίνει στους ιδιοκτήτες καμία εκκίνηση. Στη δύσκολη περιοχή, μπορείτε να κανονίσετε ένα μίνι γραφείο με χώρο εργασίας, μια μικρή κονσόλα και ένα μικρό μέγεθος καρέκλας γραφείου είναι αρκετά για αυτό. Μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν στενό καναπέ, έναν καναπέ ή ένα ζευγάρι στενές πολυθρόνες με ένα μικρό τραπέζι στο πρώην μπαλκόνι και να αποκτήσετε έναν επιπλέον χώρο καθιστικού. Στο τέλος, ο χώρος του μπαλκονιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την οργάνωση συστημάτων αποθήκευσης – συμμετρικά και στις δύο πλευρές του πρώην μπαλκονιού και κάτω από το τμήμα του παραθύρου. Αυτά μπορεί να είναι είτε κλειστά ερμάρια με αρθρωτές πόρτες και συρτάρια είτε ανοιχτά ράφια. Όλα εξαρτώνται από το τι ακριβώς θα αποθηκεύσετε και πόσο έτοιμο να παρέχει πρόσβαση στα περιεχόμενα των ντουλαπιών σας.

Αρχικός οπίσθιος φωτισμός

Εάν οργανώνετε χώρο καθιστικού και ανάγνωσης στο πρώην μπαλκόνι, φροντίστε να φροντίσετε μια πρόσθετη πηγή φωτός (εκτός από τον κεντρικό φωτισμό οροφής). Αυτό το σημείο θα πρέπει να εξεταστεί στο στάδιο του σχεδιασμού της θέσης όλων των επικοινωνιών, πιθανότατα θα χρειαστεί μια πρίζα (πιθανώς περισσότερες από μία) ή ενσωματωμένος φωτισμός στη νέα περιοχή. Εάν δεν σπάσετε το διαχωριστικό μεταξύ του μπαλκονιού και του δωματίου, αλλά απαλλαγείτε μόνο από το παράθυρο και την πόρτα του μπαλκονιού, τότε στο υπόλοιπο μέρος του τοίχου μπορείτε να τοποθετήσετε φυτά εσωτερικού χώρου ή είδη πρώτης ανάγκης που πρέπει να είναι πάντα στο χέρι. Όλα εξαρτώνται από τη ζώνη που θα βρίσκεται στο πρώην μπαλκόνι, εάν υπάρχει γωνιά για ανάγνωση και εργασία, τότε θα είναι λογικό να τοποθετήσετε βιβλία και είδη γραφείου στο διαμέρισμα, έτσι ώστε ο χώρος να μην είναι άδειος, αλλά φυσικό φως το παράθυρο δεν είναι μπλοκαρισμένο.

Αντίθετα στοιχεία σχεδιασμού

Εγκαθιστούμε αρθρωτά και πτυσσόμενα έπιπλα

Εάν το σπάσιμο τοίχων και χωρισμάτων δεν είναι το θέμα σας (αυτή η διαδικασία είναι επίσης απαραίτητη για νομιμοποίηση στο ΔΔΠ), τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε τη γνωστή τεχνική σχεδιασμού εξοικονόμησης χώρου – όπου είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε αρθρωτά έπιπλα και κατασκευάστε πτυσσόμενους μηχανισμούς. Για παράδειγμα, ένας πτυσσόμενος καναπές είναι ένα βασικό έπιπλο στο σαλόνι κατά τη διάρκεια της ημέρας και οργανώνει ένα καθιστικό και το βράδυ μετατρέπεται σε χώρο ύπνου. Για τους επισκέπτες που αποφασίζουν να διανυκτερεύσουν, σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να έχουν στο ντουλάπι ή, όπως λένε «στον ημιώροφο» φουσκωτό στρώμα. Δεν θα πάρει πολύ χώρο, αλλά ως επιλογή για ύπνο για μια νύχτα, είναι αρκετά κατάλληλο.

Τηλεοπτική ζώνη

Αρθρωτά έπιπλα

Χρησιμοποιήστε γωνιακούς καναπέδες, οι οποίοι παρέχουν άφθονα καθίσματα (και ορισμένα μοντέλα μπορούν να διπλωθούν και να γίνουν ένα ευρύχωρο μέρος για να κοιμηθείτε και να χαλαρώσετε) καταλαμβάνοντας λιγότερο χώρο.

ΓΩΝΙΑΚΟΣ ΚΑΝΑΠΕΣ

Λίγοι όμως θα συμφωνούσαν να κοιμούνται στον καναπέ όλη την ώρα. Ακόμα, δεν υπάρχει καλύτερο έπιπλο κρεβατιού για ύπνο. Υπάρχει μια επιλογή για την κατασκευή ενός μηχανισμού πτυσσόμενου κρεβατιού στην ντουλάπα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το δωμάτιό σας εμφανίζεται ως σαλόνι και τη νύχτα το φύλλο «υπουργικό συμβούλιο» ανοίξει και το δωμάτιο γίνεται υπνοδωμάτιο. Φυσικά, τέτοιοι μηχανισμοί έχουν τα μειονεκτήματά τους – υπάρχουν περιορισμοί βάρους. Το άλμα σε τέτοια κρεβάτια δεν συνιστάται και είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο τον μηχανισμό αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες, έτσι ώστε να σας εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν περισσότερο..

Κρεβάτι στην ντουλάπα

Υπάρχουν ακόμη και κουκέτες μοντέλων πτυσσόμενων και πτυσσόμενων μηχανισμών με μονά κρεβάτια. Αυτός είναι ένας πολύ εξοικονομητικός τρόπος οργάνωσης χώρων ύπνου για δύο άτομα. Η πρακτικότητα αυτών των μηχανισμών έγκειται επίσης στη χρηστικότητα. Δεν χρειάζεται καν να μετακινήσετε έπιπλα για να μετατρέψετε το σαλόνι και τον χώρο εργασίας σας σε υπνοδωμάτιο..

Μελέτη στο σαλόνι Κρυφά κρεβάτια

Κάνουμε αίτηση «καταστρεπτικός» μέθοδος διάταξης

Η μέθοδος ανάπλασης με την καταστροφή τοίχων και χωρισμάτων είναι κατάλληλη για παντρεμένα ζευγάρια χωρίς παιδιά ή μεμονωμένους ιδιοκτήτες σπιτιού. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να εξοπλίσετε ένα άνετο και πρακτικό στούντιο διαμέρισμα που θα περιέχει ολόκληρο το σύνολο ζωτικών τμημάτων και ταυτόχρονα θα διατηρεί λίγο χώρο και ελαφρότητα. Επιπλέον, ένα στούντιο διαμέρισμα είναι προοδευτικό, κομψό και μοντέρνο..

Τουβλότοιχος στο σαλόνι

Φυσικά, δεν θα προστεθεί πολύς χώρος στο σπάσιμο των τοίχων (συνήθως οι τοίχοι, αν δεν είναι φέροντες, δεν είναι πολύ πλατύι). Αλλά είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η μεταφορά των θυρών, η προσθήκη παραθύρων (αν είναι δυνατόν). Ως αποτέλεσμα, το δωμάτιο σε κάθε περίπτωση θα φαίνεται οπτικά πολύ πιο ευρύχωρο και θα είναι πολύ πιο εύκολο να τοποθετήσετε όλα τα απαραίτητα έπιπλα σε αυτό..

Χιόνι λευκό φινίρισμα

Αρκετοί τρόποι για να επεκτείνετε οπτικά το χώρο των μικρών δωματίων

Ελαφρύ σχέδιο

Ουδέτερη παλέτα

Σκανδιναβικό στιλ

Τρία ζωντανά χρώματα

Λευκό και ξυλώδες

Διακόσμηση τοίχου

Όμορφος σχεδιασμός καθρέφτη

Ταπετσαρία με εκτύπωση φωτογραφιών

Έγχρωμος οπίσθιος φωτισμός

οθόνη τηλεόρασης

Κουζίνα σε ένα δωμάτιο «Χρουστσόφ» – ειδικό θέμα

Τις περισσότερες φορές, λίγοι ιδιοκτήτες σπιτιού εγκαταλείπουν την κουζίνα ως ξεχωριστό δωμάτιο. Σε 5 τετραγωνικά μέτρα, δεν είναι εύκολο να οργανώσετε τις απαραίτητες επιφάνειες εργασίας, να ενσωματώσετε οικιακές συσκευές, συστήματα αποθήκευσης, να εγκαταστήσετε νεροχύτη και ψυγείο. Προφανώς, δεν θα υπάρχει χώρος για την τραπεζαρία. Ως εκ τούτου, η λογική κίνηση σχεδιασμού των περισσότερων ιδιοκτητών «Χρουστσόφ» ο συνδυασμός του χώρου του σαλονιού (γνωστός και ως τραπεζαρία) με τον χώρο της κουζίνας γίνεται.

Κουζίνα + σαλόνι

Χιονισμένο φινίρισμα της κουζίνας και του καθιστικού

Πολύ συχνά, δεν υπάρχει ακόμα αρκετός χώρος για μια πλήρη τραπεζαρία στον χώρο που αποκτήθηκε μετά την ανάπλαση. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον πάγκο μπαρ ή μέρος των επιφανειών εργασίας της κουζίνας που λειτουργούν ως νησί. Εάν δύο άτομα ζουν στο διαμέρισμα, τότε ένα τέτοιο μέρος για γεύματα θα είναι αρκετά επαρκές.

Πάγκος μπαρ

Πρωτότυπος σχεδιασμός

Τα όρια υπό όρους της τραπεζαρίας σας μπορεί να είναι όχι μόνο η τοποθεσία του νησιού ή του μπαρ της κουζίνας, αλλά και οι διαφορές στα τελειώματα επιφάνειας. Θα ήταν λογικό να χρησιμοποιείτε δάπεδο με πλακάκια στον χώρο προετοιμασίας φαγητού και laminate ή παρκέ στο τμήμα του σαλονιού. Οι τοίχοι της κουζίνας μπορούν να πλακαριστούν με κεραμικά πλακίδια ή ψηφιδωτά στο τμήμα backsplash, ενώ το βασικό φινίρισμα ταιριάζει με τον τρόπο που είναι διακοσμημένες οι κάθετες επιφάνειες στο δωμάτιο.

Ζώνη υπό όρους

Όταν συνδυάζετε έναν χώρο κουζίνας με ένα κοινό δωμάτιο, θυμηθείτε να φροντίσετε πολλά επίπεδα φωτισμού. Είναι λογικό ένας πολυέλαιος οροφής, ακόμη και πολύ ισχυρός, να μην μπορεί να αντιμετωπίσει όλο τον χώρο που προβλέπεται για φωτισμό. Στην περιοχή της κουζίνας, είναι δυνατό να αναπτυχθεί φωτισμός πάνω από τις επιφάνειες εργασίας τοποθετώντας LED ή λαμπτήρες φθορισμού στις κάτω βάσεις της ανώτερης βαθμίδας των ντουλαπιών κουζίνας. V «Χρουστσόφ» χαμηλά ταβάνια, οπότε η επιλογή με φωτισμό ενσωματωμένο στην ψευδοροφή, κατά κανόνα, εξαφανίζεται αμέσως. Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο πολυελαίους για ένα δωμάτιο. Or τοποθετήστε απλίκες τοίχου στο σαλόνι (ως έσχατη λύση, ένα φωτιστικό δαπέδου, αλλά καταλαμβάνει πολύ χώρο).

Μοντέρνος σχεδιασμός

Στοιχεία των κλασικών

Για να εξοικονομήσετε χώρο στον χώρο της κουζίνας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όχι μια πλήρη τραπεζαρία, αλλά τη μικρογραφία της. Αυτή η μικρή κονσόλα με επεκτάσιμα πόδια, η οποία είναι προσαρτημένη στον τοίχο και μπορεί να διπλωθεί, απελευθερώνοντας χώρο εάν, για παράδειγμα, λάβετε επισκέπτες στο διαμέρισμα. Οι ελαφριές καρέκλες που διπλώνουν εύκολα μεταξύ τους και αποθηκεύονται σε μια γωνία ή ντουλάπι θα βοηθήσουν επίσης στην κινητικότητα και θα μεταμορφώσουν το σπίτι σας, ανάλογα με την κατάσταση..

Φωτεινές προφορές

Λευκή κουζίνα

Είναι σπάνια δυνατό να χρησιμοποιηθούν έτοιμες λύσεις για την κουζίνα στα διαμερίσματα του Χρουστσόφ. Αλλά χάρη στις εταιρείες που κατασκευάζουν έπιπλα κουζίνας κατά παραγγελία για οποιοδήποτε μέγεθος και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής του δωματίου, είναι δυνατό να επιτευχθεί μια ορθολογική διάταξη των επιφανειών εργασίας, των συστημάτων αποθήκευσης και των οικιακών συσκευών ακόμη και σε πολύπλοκες ασύμμετρες γωνίες του χώρου.

Ασύμμετρη κουζίνα

Εάν η κουζίνα, για κάποιους εποικοδομητικούς λόγους ή λόγω των αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών του διαμερίσματος, παρέμεινε ένας ξεχωριστός μικρός χώρος, τότε οι ιδιοκτήτες έχουν το δύσκολο έργο να οργανώσουν όλα τα απαραίτητα λειτουργικά τμήματα του χώρου της κουζίνας, τοποθετώντας σε αρκετά τετραγωνικά μέτρα αυτό που είναι συνήθως τοποθετούνται σε κουζίνες με έκταση 8-9 τ.μ. και άνω. Σε αυτή την περίπτωση, οι γυαλιστερές λευκές επιφάνειες των ενσωματωμένων ντουλαπιών κουζίνας θα σας βοηθήσουν. Για να αποφύγετε την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε ένα στείρο δωμάτιο, χρησιμοποιήστε φωτεινά σημεία προφοράς στα υφάσματα (σχέδιο ανοίγματος παραθύρου) ή διακόσμηση ποδιάς κουζίνας.

Φωτεινή ποδιά κουζίνας

Μικρές προφορές σε μια λευκή κουζίνα

Η αντίθεση χρήσης δύο αντίθετων χρωμάτων θα βοηθήσει επίσης στη δημιουργία ενός αρμονικού εσωτερικού χώρου σε έναν λιτό χώρο. Η κατάλληλη δοσολογία λευκών και μαύρων τόνων στο εσωτερικό της κουζίνας και όχι μόνο θα δημιουργήσει ένα πραγματικά ενδιαφέρον, πρακτικό και δυναμικό σχέδιο..

Μαύρο και άσπρο σχέδιο

Παιχνίδι αντιθέσεων

Πολλοί ιδιοκτήτες μικρών διαμερισμάτων φοβούνται να συνδυάσουν την κουζίνα με άλλους χώρους του διαμερίσματος λόγω της μυρωδιάς του μαγειρέματος φαγητού, που θα υπάρχει σε κάθε γωνιά του σπιτιού. Οι σύγχρονες κουκούλες είναι πολύ ισχυρές, αλλά ταυτόχρονα, τις περισσότερες φορές, εξοικονομούν ενέργεια και είναι εξοπλισμένες με φωτισμό στο κάτω μέρος εργασίας. Είναι καλύτερα να επενδύσετε σε καλές οικιακές συσκευές, ώστε να μπορείτε να τηγανίζετε τα ψάρια και να μην φοβάστε ότι τα νοικοκυριά στο σαλόνι θα βήξουν από το κάψιμο. Μια κουκούλα καλής εμβέλειας μπορεί να γίνει το επίκεντρο του χώρου της κουζίνας σας, οπότε τα μοντέρνα μοντέλα είναι αισθητικά ευχάριστα..

Πίσω από την κουρτίνα

Μοντέρνα κουκούλα κουζίνας

Υπνοδωμάτιο μέσα «odnushka» – καναπέ ή κρεβάτι?

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, δεν θα συμφωνήσουν όλοι οι ιδιοκτήτες σπιτιού να κοιμούνται στον αναδιπλούμενο καναπέ όλη την ώρα. Επιπλέον, οι γιατροί και οι ειδικοί στην οργάνωση ενός χώρου για έναν υγιή και βαθύ ύπνο, συνιστούν την αγορά ενός κρεβατιού σε κάθε περίπτωση. Μια εξαίρεση μπορεί να είναι μια κατάσταση όπου ο ιδιοκτήτης σπιτιού απλά δεν έχει τη δυνατότητα να το εγκαταστήσει. Ένα άνετο κρεβάτι με ορθοπεδικό στρώμα θα σας επιτρέψει να κοιμηθείτε αρκετά μετά από μια δύσκολη μέρα εργασίας και να αποκτήσετε δύναμη για νέα επιτεύγματα. Αγοράστε ένα κρεβάτι του μεγαλύτερου δυνατού μεγέθους για τον χώρο ύπνου σας, αλλά μην ξεχνάτε τους εργονομικούς κανόνες – η απόσταση από τις άκρες του κρεβατιού στους τοίχους ή τα μεγάλα έπιπλα δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 70 εκ., Καλύτερα να μην για να τοποθετήσετε τη θέση ύπνου στη γωνία, αφήνοντας μόνο ένα πλευρικό μέρος για την προσέγγιση και το πόδι του κεντρικού επίπλου για το υπνοδωμάτιο.

Πρωτότυπος σχεδιασμός του κεφαλαριού

Είναι λογικό ότι ο χώρος ύπνου σας θα είναι ένα τμήμα σε ανοιχτά χρώματα, αλλά μην ξεχνάτε τις προφορές. Δημιουργήστε ένα πρωτότυπο σχέδιο τοίχου με έμφαση με εκτύπωση μεσαίου μεγέθους. Η χρήση διακοσμητικών με λουλούδια καταπρανει τα συναισθήματα πριν πάτε για ύπνο, όχι χειρότερα από ελαφρούς, ουδέτερους τόνους.

Κουζίνα και υπνοδωμάτιο

Συχνά χώρος ύπνου στο Χρουστσόφ «odnushka» αποδεικνύεται ότι δεν είναι καθόλου περιφραγμένο, κάτι που για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού δεν είναι μια βολική και άνετη κατάσταση πραγμάτων. Πολλοί άνθρωποι θέλουν να δημιουργήσουν τουλάχιστον την ψευδαίσθηση του χωρισμού, μια πιο οικεία ατμόσφαιρα. Ως οθόνη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ράφια, βιβλία ή συνδυασμένα, τα οποία περιλαμβάνουν και τα δύο ανοιχτά ράφια. Και έκλεισε μικρά ντουλάπια. Δεν υπάρχουν ποτέ πολλά συστήματα αποθήκευσης, και ακόμη περισσότερο σε τόσο λιτούς χώρους όπως «Χρουστσόφ».

Υπνοδωμάτιο πίσω από τα ράφια

Αρκετά εμπνευσμένα παραδείγματα πραγματικού σχεδιασμού ενός δωματίου «Χρουστσόφ»

Σας παρουσιάζουμε μια μικρή επιλογή από τους εσωτερικούς χώρους των υπαρχόντων διαμερισμάτων με μικρή έκταση. Ελπίζουμε ότι τα ενδιαφέροντα, πρακτικά και ελκυστικά εξωτερικά σχέδια αυτών των δωματίων, μέτριου μεγέθους, αλλά όχι λειτουργικότητας, θα σας εμπνεύσουν να επανασχεδιάσετε το δικό σας. «Χρουστσόφ» ή απλά ένα μικρό δωμάτιο στο τυπικό διαμέρισμά σας.

Τραπεζαρία μεταξύ κουζίνας και σαλονιού

Στρογγυλή τραπεζαρία

Μαλακός χώρος σαλονιού

Όταν συνδυάζετε τον χώρο του σαλονιού με την κουζίνα, είναι πολύ βολικό να χρησιμοποιήσετε το πίσω μέρος του νησιού της κουζίνας ως στήριγμα για τον καναπέ, το οποίο δημιουργεί ένα μαλακό τμήμα του κοινού δωματίου. Για τέτοιους χώρους, η πιο συμφέρουσα επιλογή για διακόσμηση τοίχων θα ήταν η χρήση ανοιχτόχρωμων χρωμάτων για τις κύριες κάθετες επιφάνειες και η δημιουργία ενός επιπέδου προφοράς. Σε αυτό το σχέδιο σχεδιασμού, η τοιχοποιία χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργήσει όχι μόνο ένα χρώμα, αλλά και μια υφή με έμφαση, ένα στοιχείο ατομικότητας και ακόμη και κάποια βιαιότητα.

Ο αρχικός χώρος εργασίας της κουζίνας

Φωτεινός καναπές

Η διακόσμηση των χιονισμένων τοίχων και οι παστέλ αποχρώσεις για επίπλωση είναι ο καλύτερος τρόπος όχι μόνο για την οπτική επέκταση του χώρου, αλλά και για την απόκρυψη σφαλμάτων διάταξης δωματίου, ειδικά σχεδιαστικών ανακρίβειας. Αλλά σε ένα απολύτως φωτεινό δωμάτιο είναι δύσκολο να αισθανθείτε άνετα, επειδή το κοινό δωμάτιο προορίζεται όχι μόνο για ύπνο και χαλάρωση, αλλά και για εργασία, δημιουργικότητα και υποδοχή επισκεπτών. Για τη δημιουργία εντυπωσιακών τόνων, χρησιμοποιήθηκαν ασυνήθιστα τραπεζοειδή ανοιχτά ράφια, τοποθετημένα με ασύμμετρη σειρά. Η ζεστασιά της χιονισμένης δροσερής ατμόσφαιρας του δωματίου δόθηκε από το δάπεδο των ελαφρών ξύλων και τις κιτρινωπές αποχρώσεις του φωτισμού της οροφής.

Χιονάτο λευκό εσωτερικό

Τονίζει σε λευκό φόντο

Ένα μοντέρνο στυλ που επιδιώκει τον πρακτικό μινιμαλισμό, αλλά η αποδοχή φωτεινών επίπλων και διακόσμησης με λειτουργικό φόντο είναι η καλύτερη επιλογή για τη δημιουργία ενός αρμονικού και ορθολογικού εσωτερικού χώρου μικρών διαμερισμάτων στούντιο, παλαιότερα «Χρουστσόφ». Η χρήση συνδυασμών αντίθεσης στη διακόσμηση και την επίπλωση, μεταξύ των οποίων κυριαρχούν οι φωτεινές αποχρώσεις, επιτρέπει μια ελαφριά και φρέσκια ατμόσφαιρα. Ταυτόχρονα, όλο το λειτουργικό περιεχόμενο του διαμερίσματος είναι στο υψηλότερο επίπεδο και οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να παραβιάσουν τον εαυτό τους σε τίποτα, ζώντας σε τρεις δωδεκάδες τετραγωνικά μέτρα.

Διαμέρισμα στούντιο

Φωτεινή κουζίνα

Σε γκρι φόντο

Το παιχνίδι των αντιθέσεων και η χρήση φωτεινών ταπετσαριών με επικαλυμμένα έπιπλα επέτρεψαν τη δημιουργία ενός ενδιαφέροντος, πρωτότυπου σκηνικού σε αυτό το μάλλον μινιμαλιστικό σαλόνι, σε συνδυασμό με την κουζίνα. Στο χώρο της κουζίνας, εφαρμόστηκε η ίδια τεχνική – η χρήση ασπρόμαυρων συνδυασμών στη διακόσμηση και την επίπλωση, μαζί με τις έντονες πινελιές των καρεκλών της τραπεζαρίας. Ως αποτέλεσμα, ολόκληρο το δωμάτιο όχι μόνο φαίνεται αρμονικό, αλλά μπορεί επίσης να εξυπηρετήσει τους ιδιοκτήτες για πολλά χρόνια χωρίς να χρειάζεται να ανανεώσετε το εσωτερικό – αυτός ο σχεδιασμός θα είναι δημοφιλής για πολλά χρόνια..

Φωτεινή ταπετσαρία

Σαλόνι και κουζίνα σε ένα κλειδί