Μεγάλο σαλόνι: μοντέρνες ιδέες για διακόσμηση μεγάλων δωματίων

Η οργάνωση ενός μεγάλου καθιστικού είναι μια πραγματική πρόκληση. Η διαδικασία απαιτεί μια καλή ιδέα και μια κοινή ιδέα. Μετά από όλα, έχετε αρκετό χώρο για να αναπτυχθείτε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να τοποθετήσετε ό, τι σας αρέσει σε αυτό. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει ακαταστασία στο εσωτερικό και να δώσει την εντύπωση ότι η πλατεία είναι ακατάλληλα ακατάστατη. Χρησιμοποιήστε τα παραδείγματα και τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο για να δημιουργήσετε ένα όμορφο και αρμονικό εσωτερικό σε ένα μεγάλο σαλόνι..

Μεγάλο σαλόνι: βασικοί κανόνες

Οι ιδιοκτήτες μικρών διαμερισμάτων γνωρίζουν πόσο προβληματικοί μπορούν να είναι οι μικροί χώροι. Πρέπει να είναι σχεδιασμένα ώστε να είναι εργονομικά και λειτουργικά. Σε μεγάλα σαλόνια, δεν υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί, αλλά πρέπει να τηρούνται ορισμένοι κανόνες τοποθέτησης. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε το τέλειο σχέδιο για μεγάλους χώρους. Λάβετε τις καλύτερες συμβουλές και μάθετε πώς να κάνετε το γυμναστήριο σας ακόμα καλύτερο.

Όταν σχεδιάζετε τη διάταξη ενός μεγάλου εσωτερικού χώρου, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όλα τα στοιχεία διακόσμησης πρέπει να είναι στο ίδιο στυλ. Φυσικά, μπορείτε να προσθέσετε μια ρουστίκ πολυθρόνα σε ένα μοντέρνο εσωτερικό για να διακοσμήσετε, αλλά δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάρα πολλά αξεσουάρ από άλλη ιδέα..

Σε ένα μεγάλο εσωτερικό, έχετε μεγάλη ελευθερία στην επιλογή των χρωμάτων σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιτυχώς πιο σκούρες αποχρώσεις χωρίς τον φόβο ότι θα μειώσουν οπτικά το σαλόνι. Ωστόσο, όπως και με τον εξοπλισμό, προσέξτε να μην το παρακάνετε με τον αριθμό των χρωμάτων. Διαφορετικά, αποκτήστε την επίδραση του πολύχρωμου χάους.

Οι ιδιοκτήτες μικρών διαμερισμάτων γνωρίζουν πόσο προβληματικοί μπορούν να είναι οι μικροί χώροι. Πρέπει να είναι διατεταγμένα έτσι ώστε να εκπληρώνουν μια εργονομική και πρακτική λειτουργία. Σε μεγάλα σαλόνια, δεν υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί, αλλά πρέπει να τηρούνται ορισμένοι κανόνες τοποθέτησης. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε το τέλειο σχέδιο για ευρύχωρους χώρους. Λάβετε τις καλύτερες συμβουλές και μάθετε πώς να κάνετε το γυμναστήριο σας ακόμα πιο όμορφο.

Πώς να διακοσμήσετε ένα μεγάλο σαλόνι; Ξεκινήστε με τα βασικά!

Το πάτωμα είναι το πρώτο στοιχείο του εσωτερικού που βλέπουν οι επισκέπτες. Μόνο τότε προσέχουν έπιπλα και αξεσουάρ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει μόνο να είναι ανθεκτικό, αλλά και να αντιστοιχεί στη θέση άλλων στοιχείων. Έχετε πολλές δυνατότητες εδώ. Ένα ελαφρύ δάπεδο θα αυξήσει οπτικά το χώρο ενός μεγάλου καθιστικού και ένα σκοτεινό πάτωμα θα το μειώσει ελαφρώς..

Σημαντική συμβουλή: Προτείνεται το χρώμα των επίπλων να έρχεται σε αντίθεση με το χρώμα των πλακιδίων ή των πάνελ δαπέδου..

Με αυτήν τη διάταξη, ένα μεγάλο χαλί είναι κατάλληλο, το οποίο έρχεται σε αντίθεση επιπλέον με το σύνολο και κάνει το εσωτερικό συμμετρικό. Όταν θέλετε ξύλο στο σαλόνι σας, μην συνδυάζετε ποτέ βελανιδιά με πεύκο και τέφρα με οξιά. Μια καλή ιδέα είναι ένα gres που εμπνέεται από τη φύση. Επιλέγοντας αυτήν τη λύση, μπορείτε ταυτόχρονα να απολαύσετε την αντοχή του κεραμιδιού και την ομορφιά της κομψής υφής πέτρας ή ξύλου..

Η επιλογή του κεντρικού σημείου – η δυνατότητα σωστής διάταξης

Όταν οργανώνετε έναν μεγάλο χώρο, επιλέξτε πρώτα το σημείο εστίασης του σαλονιού. Αυτό θα μπορούσε να είναι τραπεζάκι σαλονιού, τζάκι ή τηλεόραση. Τακτοποιήστε έπιπλα γύρω από ένα κεντρικό σημείο για να δημιουργήσετε τον τέλειο χώρο για συναναστροφές και χαλάρωση. Η σωστή τοποθέτηση ενός καναπέ, πολυθρόνων, καρεκλών και πουφ θα φέρει αρμονία και τάξη στο εσωτερικό.

Όταν σκέφτεστε πώς να διακοσμήσετε ένα μεγάλο σαλόνι, θυμηθείτε ότι το εσωτερικό του πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι της οικογένειας. Για παράδειγμα, οι λάτρεις της ανάγνωσης θα είναι ευχαριστημένοι με μια άνετη πολυθρόνα και φωτισμό σημείου που χωρίζει το χώρο. Αλλού στο μεγάλο σαλόνι, αξίζει να κανονίσετε έναν χώρο για την παρακολούθηση ταινιών. Είναι σημαντικό αυτές οι ζώνες να μην παρεμβαίνουν μεταξύ τους και τα μέλη του νοικοκυριού να μπορούν να περνούν χρόνο μαζί όπως τους αρέσει..

Μεγάλο σαλόνι: πώς να διακοσμήσετε; Τα αξεσουάρ δημιουργούν το εσωτερικό!

Όταν το φινίρισμα και η τοποθέτηση των κύριων επίπλων είναι έτοιμο, πρέπει να φροντίσετε το φινίρισμα, δηλαδή τις προσθήκες. Αξίζει να επιλέξετε αυτά που δεν θα είναι μόνο μια διακόσμηση, αλλά και ένα στοιχείο που επηρεάζει την άνεση των επισκεπτών και των κατοίκων του σπιτιού. Παραδείγματα τέτοιων αξεσουάρ είναι διάφορα είδη πουφ, καθίσματα, υποπόδια, τραπέζια και μαξιλάρια. Κατά προτίμηση, θα πρέπει επίσης να ταιριάζουν στο ίδιο γενικό στυλ. Πώς να διακοσμήσετε ένα μεγάλο σαλόνι; Πρέπει να το κάνουμε λειτουργικό, βολικό και συνεπές!

Σχέδιο μεγάλου καθιστικού: αρκετές προτάσεις

Μπορείτε να εγκαταστήσετε έπιπλα σαλονιού με διάφορους τρόπους. Ένα μεγάλο σαλόνι προσφέρει περισσότερες επιλογές από αυτή την άποψη από ένα μικρό δωμάτιο σε μια πολυκατοικία. Επομένως, αξίζει να χρησιμοποιείτε και να σχεδιάζετε τους χώρους με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων των μελών της οικογένειας και να προσαρμόζεται στον τρόπο ζωής του κάθε χρήστη. Πώς να διακοσμήσετε ένα μεγάλο σαλόνι; Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε αναμφίβολα να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να βουτήξετε στη δημιουργικότητα του εσωτερικού σχεδιασμού, επειδή δεν περιορίζεστε από το μέγεθος του δωματίου..

Μεγάλο σαλόνι: παραδείγματα για τον τρόπο τακτοποίησης επίπλων

Το σημείο εκκίνησης για τη διευθέτηση του χώρου στο σαλόνι είναι να επιλέξετε ένα κεντρικό σημείο γύρω από το οποίο θα τοποθετηθούν τα έπιπλα. Εάν εσείς και η οικογένειά σας απολαμβάνετε να παρακολουθείτε τηλεόραση μαζί, τα έπιπλα στο κέντρο συγκέντρωσης οικογένειας μπορούν να κατευθυνθούν προς την τηλεόραση. Μπορείτε να οργανώσετε κοινές βραδιές ταινιών ή τουρνουά παιχνιδιών υπολογιστών. Το τζάκι μπορεί επίσης να γίνει με επιτυχία ένα ενδιαφέρον κέντρο που θα ενισχύσει περαιτέρω τη ζεστή ατμόσφαιρα του σπιτιού..

Εάν τα μέλη του νοικοκυριού έχουν διαφορετικά χόμπι και το καθένα χρειάζεται ένα μέρος για τον εαυτό του, ένας εναλλακτικός τρόπος για να οργανώσει το σαλόνι είναι να δημιουργήσει ξεχωριστούς χώρους για διαφορετικές δραστηριότητες. Έτσι, μπορείτε να κανονίσετε μια ζεστή γωνιά για ατομική χαλάρωση, όπου θα υπάρχει μια άνετη πολυθρόνα ή ξαπλώστρα, μια λάμπα, πίσω από την οποία μπορείτε να χαλαρώσετε διαβάζοντας τα αγαπημένα σας βιβλία ή εφημερίδες. Σε ένα άλλο μέρος του δωματίου, δημιουργήστε μια κοινωνική περιοχή γύρω από ένα μικρό τραπέζι και στο επόμενο μέρος του δωματίου, δημιουργήστε μια γωνιά τηλεόρασης, τοποθετήστε δηλαδή έναν καναπέ μπροστά από την τηλεόραση. Εάν το σαλόνι σας έχει τζάκι, τοποθετήστε δύο πολυθρόνες μπροστά του, δημιουργώντας ένα πολύ άνετο μέρος για συνομιλία..

Έτσι, χωρίζετε το σαλόνι σε ζώνες, δημιουργώντας ένα χώρο για συνομιλία, διασκέδαση και διάβασμα. Χάρη σε αυτό, θα μπορείτε να περνάτε χρόνο μαζί, αλλά ο καθένας θα έχει την ευκαιρία να χαλαρώσει με τον δικό του τρόπο. Εάν χωρίζετε το σαλόνι σας σε αυτούς τους τύπους ζωνών, φροντίστε να διασφαλίσετε την κατάλληλη επικοινωνία μεταξύ τους. Οι διαδρομές επικοινωνίας πρέπει να περνούν μεταξύ τους και όχι μέσω αυτών, έτσι, η διάταξη του δωματίου θα είναι πιο λειτουργική..

Μεγάλοι καναπέδες για το σαλόνι

Μπορείτε να κανονίσετε το σαλόνι σας επιλέγοντας, για παράδειγμα, έναν μεγάλο καναπέ με τη μορφή οικογενειακής γωνιάς. Μπορείτε να στραφείτε στις συλλογές στις οποίες μπορείτε ελεύθερα να συνθέσετε διπλούς και τριπλούς καναπέδες, καθώς και πολυθρόνες. Ένας τρόπος για να κανονίσετε ένα δωμάτιο είναι να κανονίσετε έπιπλα για να δημιουργήσετε ένα κέντρο για οικογενειακές συγκεντρώσεις. Είναι καλό να τακτοποιείτε έπιπλα γύρω από ένα κεντρικό σημείο, όπως ένα χαμηλό τραπέζι. Ως αποτέλεσμα, όλοι θα μπορείτε να κάθεστε κοντά ο ένας στον άλλο και να έχετε οπτική επαφή. Επιπλέον, θα προσφέρει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα διευκολύνει τον ελεύθερο χρόνο σας, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια ενός οικογενειακού τουρνουά επιτραπέζιων παιχνιδιών. Αυτή η διάταξη καναπέδων και πολυθρόνων δημιουργεί μια ατμόσφαιρα περιστασιακής συνομιλίας και οικειότητας. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα δημιουργίας ενός κέντρου οικογενειακής συγκέντρωσης με διπλούς, τριπλούς καναπέδες και πολυθρόνες.

Μεγάλα γωνιακά σαλόνια

Τι πραγματικά δίνει στο σαλόνι σας το σωστό σχήμα; Τι το κάνει ξεχωριστό; Φυσικά, η μοναδική απάντηση σε όλες αυτές τις ερωτήσεις είναι ο καναπές! Εάν το επιτρέπει ο χώρος, τότε η επιλογή πρέπει να κατευθύνεται σε μεγάλα γωνιακά σαλόνια. Φυσικά, η αισθητική δεν είναι ο μόνος παράγοντας για την αγορά των επίπλων των ονείρων σας. Ένας χώρος για ξεκούραση, χαλάρωση και συναντήσεις όλης της οικογένειας, δηλαδή το σαλόνι, απαιτεί επίσης εξαιρετικά υψηλή άνεση, οπότε αξίζει να προσέξετε οι γωνιακοί καναπέδες να χαρακτηρίζονται από άνεση και λειτουργικότητα..

Μια μεγάλη ποικιλία από μοντέρνους γωνιακούς καναπέδες σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τα έπιπλα σε σχεδόν κάθε χώρο. Εάν είστε πάρτι, τότε θα πρέπει να εξετάσετε την αγορά ενός καναπέ σε σχήμα U. Ο σχεδόν τέλειος σχεδιασμός και η τεράστια αξιοποιήσιμη περιοχή των πτυσσόμενων γωνιών σε σχήμα U αυξάνουν σημαντικά την πρακτικότητα των επίπλων στο σπίτι. Οι επισκέπτες θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι σε ένα άνετο περιβάλλον μπορούν να απολαύσουν τη στιγμή της συνάντησης στην αίθουσα σας.

Δημιουργήστε ένα κλίμα με πρόσθετα

Επίσης, μην ξεχάσετε να επιλέξετε αξεσουάρ όπως τραπεζάκια, πουφ ή διακοσμητικά μαξιλάρια. Θα εμπλουτίσουν την ατμόσφαιρα του δωματίου, παίζοντας έναν πολύ λειτουργικό ρόλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πουφ ως επιπλέον κομμάτι καθίσματος ή ως άνετο υποπόδιο. Τα μικρά τραπέζια που βρίσκονται ανάμεσα στις πολυθρόνες θα παρέχουν άνεση για την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας ενώ θα χαλαρώσετε – θα έχουν μια θέση κοντά σας για να τοποθετήσετε ένα φλιτζάνι τσάι ή ένα πιάτο κέικ. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα διακοσμητικό μαξιλάρι κάτω από το λαιμό ή την οσφυϊκή σας περιοχή και, ως έσχατη λύση, να το βάλετε στο πάτωμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως κάθισμα όταν σας επισκέπτονται περισσότεροι επισκέπτες..

Τραπέζια σαλονιού

Το πώς θα οργανώσετε το σαλόνι σας, φυσικά, εξαρτάται από τις προσωπικές ανάγκες, καθώς και από τις συνθήκες του ίδιου του δωματίου. Είναι πολύ πιο εύκολο όταν το δωμάτιο έχει σχήμα κανονικού τετραγώνου ή ορθογωνίου. Εάν το σχήμα είναι λανθασμένο ή το δωμάτιο είναι χτισμένο σύμφωνα με ένα σχέδιο, για παράδειγμα, με το γράμμα L, τότε ο διαχωρισμός σε ζώνες είναι μια πιο λειτουργική λύση. Πριν ξεκινήσετε να οργανώνετε το σαλόνι, αξίζει να αναρωτηθείτε: ποιες λειτουργίες θα εκτελέσει και πώς θα περνούν οι άνθρωποι πιο συχνά χρόνο σε αυτό; Το σαλόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χαλάρωση, επισκέπτες και γεύματα με μέλη του νοικοκυριού (τότε θα πρέπει επίσης να σχεδιάσετε μια τραπεζαρία σε αυτό). Στο κοινό δωμάτιο μπορείτε να παρακολουθήσετε τηλεόραση, να οργανώσετε μικρά οικογενειακά πάρτι και πολλές άλλες δραστηριότητες. Σκεφτείτε το και επιλέξτε τα έπιπλα του σαλονιού που εξυπηρετούν καλύτερα αυτές τις λειτουργίες..

Μεγάλοι τοίχοι στο σαλόνι

Ένα μεγάλο ερμάριο συστήματος εγκατεστημένο σε ένα σαλόνι είναι συχνά η καλύτερη λύση τόσο από άποψη λειτουργικότητας όσο και από αισθητικής. Το σαλόνι είναι το δωμάτιο που οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για τη διακόσμηση πρώτα απ ‘όλα. Το executive δωμάτιο είναι ένας χώρος όπου γίνονται δεκτοί οι επισκέπτες, γίνονται οικογενειακές γιορτές και οι ιδιοκτήτες χαλαρώνουν μετά τη δουλειά. Ένας μεγάλος τοίχος στο σαλόνι γίνεται συχνά απαραίτητο έπιπλο. Μετά από όλα, υπάρχουν επίσης πολλά αντικείμενα στο δωμάτιο που πρέπει να κρυφτούν ή, αντίθετα, θέλετε να επιδείξετε. Όλα αυτά τα πράγματα μπορούν να τοποθετηθούν και να οργανωθούν σε έναν κομψό τοίχο με ανοιχτά ράφια και συρόμενες πόρτες.

Το σαλόνι είναι ένα δωμάτιο όπου τα συστήματα αποθήκευσης με τη μορφή μεγάλων τοίχων αποδεικνύουν την ευελιξία τους. Μια ντουλάπα με συρόμενες πόρτες μπορεί να εγκατασταθεί σε μια θέση ή κατά μήκος ενός τοίχου. Οι κατασκευές δεν έχουν άκαμπτες διαστάσεις, ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν σε οποιοδήποτε χώρο. Το εσωτερικό ράφι προσαρμόζεται ανάλογα με τον σκοπό του. Εκτός από τα διαφορετικά μεγέθη ανοιχτών ράφια, συρτάρια και συρταριέρες μπορεί να εμφανιστούν στην ντουλάπα. Για τηλεόραση και άλλες συσκευές, τα ράφια είναι εξοπλισμένα με καλώδια. Δεδομένου ότι η αισθητική είναι ιδιαίτερα σημαντική στο σαλόνι, συνιστάται να επιλέξετε λακαρισμένο γυαλί ή καθρέφτη διαφορετικών αποχρώσεων ως φινίρισμα..

Μεγάλο σαλόνι στο σπίτι: μοντέρνο σχέδιο

Το σαλόνι είναι ένα δωμάτιο που προσφέρει πολύ χώρο για επίπλωση, ειδικά αν είναι αρκετά ευρύχωρο. Ένας μεγάλος χώρος παρέχει υπέροχη σχεδιαστική ελευθερία, αλλά από την άλλη πλευρά απαιτεί μια ιδέα για την ανάπτυξή του. Πώς να σχεδιάσετε σωστά ένα μεγάλο σαλόνι στο σπίτι έτσι ώστε το εσωτερικό να είναι πρακτικό και να μην χάνει τα πλεονεκτήματά του; Μάθετε πώς να διακοσμήσετε έναν χώρο όχι μόνο σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις, αλλά επίσης να αναδείξετε τα μεγαλύτερα οφέλη του.

Μεγάλο σαλόνι – πολλές δυνατότητες

Ένα μεγάλο σαλόνι δίνει περισσότερη ελευθερία στον εσωτερικό σχεδιασμό, καθώς ένα ευρύχωρο δωμάτιο σε μια ιδιωτική κατοικία σημαίνει πολύ χώρο, φως και, ως αποτέλεσμα, ευελιξία στο σχεδιασμό. Συχνά, ωστόσο, τέτοιοι εσωτερικοί χώροι προκαλούν ανησυχίες μεταξύ των ιδιοκτητών σχετικά με το πόσο άνετα θα είναι και ποια υλικά φινιρίσματος είναι κατάλληλα. Τα μεγάλα δωμάτια έχουν επίσης συχνά ασυνήθιστα σχήματα που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αξίζει να σκεφτείτε πώς να τα σχεδιάσετε έξυπνα, τι υλικά να επιλέξετε, έτσι ώστε ο χώρος να διακοσμηθεί με ενδιαφέροντα τρόπο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να πάρετε ενδιαφέρουσες λύσεις και μια ζεστή ατμόσφαιρα με κεραμικά πλακίδια. Επειδή στα ευρύχωρα δωμάτια μιας ιδιωτικής κατοικίας, μπορείτε να αντέξετε οικονομικά ένα μεγάλο φινίρισμα δαπέδου.

Σχεδιασμός μεγάλου καθιστικού: επιλογές πλακιδίων δαπέδου στο σπίτι

Μια ενδιαφέρουσα ιδέα για την οργάνωση ενός μεγάλου χώρου είναι να παίξετε με το χρώμα. Σε ευρύχωρα δωμάτια, μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να συνδυάσετε δύο χρώματα κεραμικών πλακιδίων που θα χωρίσουν τις ζώνες στο δωμάτιο. Αφού οργανώσετε το χώρο του σαλονιού, μπορείτε να διαχωρίσετε τα πλακάκια, για παράδειγμα, από το τζάκι ή το καθιστικό. Οι τοίχοι σε χρώμα διαφορετικό από το δάπεδο μπορούν επίσης να επιλεγούν για αυτά τα δωμάτια. Στη συνέχεια, το εσωτερικό θα είναι οπτικά μικρότερο, πράγμα που θα το κάνει πιο άνετο. Επιπλέον, έπιπλα πιο σκούρου χρώματος από το δάπεδο θα συμβάλουν επίσης στη μείωση του χώρου, εάν, φυσικά, επιδιωχθεί ένα τέτοιο οπτικό αποτέλεσμα. Όταν τακτοποιείτε μεγάλα σαλόνια, λάβετε υπόψη τη διάταξη του δωματίου, τον φωτισμό, τα χρώματα των τοίχων, τα αξεσουάρ και τα έπιπλα..

Μια καλή λύση για τη δημιουργία ενός μοναδικού εσωτερικού θα ήταν η χρήση πλακιδίων μεγάλου σχήματος σε συνδυασμό με τη διακόσμηση. Εφαρμόζοντας ψηφιδωτά, διακόσμηση από πέτρα ποταμού ή σανίδες στο σαλόνι σας, θα έχετε εξαιρετικά ενδιαφέροντα εφέ. Ωστόσο, αν σας αρέσουν οι πιο συγκρατημένοι εσωτερικοί χώροι, μια μινιμαλιστική ατμόσφαιρα, τότε μη διστάσετε να κολλήσετε στα πλακάκια. Εάν θέλετε να διακοσμήσετε το εσωτερικό με απλά κεραμίδια, τότε τα τζάμια των ελληνικών πλακιδίων είναι τέλεια για αυτό, γεγονός που εφιστά την προσοχή στο μοτίβο τραβερτίνης με την επιφάνεια της γυαλισμένης πέτρινης πέτρας. Αντανακλά τη φύση με μεγάλη ακρίβεια. Αυτή η επιλογή φινιρίσματος θα φανεί όμορφη στο πολυτελές εσωτερικό του σπιτιού, θυμίζοντας τα κίνητρα της Άπω Ανατολής..

Πλακάκια σε ένα μεγάλο σαλόνι με τη μορφή χαλιού

Τα πλακάκια μεγάλου μεγέθους φαίνονται ωραία, ειδικά τα μεγάλα, αλλά οι άνθρωποι συχνά δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν τη διάταξή τους, πόσα υλικά χρειάζονται κ.λπ. Σε αυτήν την κατάσταση, όλα εξαρτώνται από το σχήμα του δωματίου, το μέγεθος των πλακιδίων που θέλετε να τοποθετήσετε. Συχνά μπορείτε να κόψετε, για παράδειγμα, ένα κομμάτι που λείπει από μια μεγάλη μορφή. Ένας άλλος τρόπος για να συγκαλυφθεί το σημείο που μπορεί να χρειαστεί να κοπούν τα κεραμίδια είναι να τα κρύψετε με ψηφιδωτά πλακιδίων χαλιού..

Μεγάλη αυλή καθισμάτων: αίθουσα με βεράντα

Εάν είστε ιδιοκτήτης ενός καθιστικού με βεράντα, ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να τακτοποιήσετε και τα δύο δωμάτια σε ένα ενιαίο σύνολο; Ένας καλός τρόπος είναι να τοποθετήσετε ομοιογενή πλακίδια σε δύο επίπεδα. Ανοίγετε και διευρύνετε τον χώρο ταυτόχρονα και την καλοκαιρινή περίοδο θολώνετε τα σύνορα μεταξύ του σαλονιού και της βεράντας. Προϋπόθεση για μια τέτοια λύση είναι, για παράδειγμα, οι παράμετροι του κεραμιδιού ή ο τύπος συγκόλλησης και το ελαφρώς παχύτερο πάχος του. Τα πλακάκια που θα βρίσκονται έξω από το κτίριο πρέπει να είναι ανθεκτικά στον παγετό και όχι ολισθηρά. Το ίδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί εσωτερικά. Είναι επίσης σημαντικό να διασφαλιστεί η σωστή σφράγιση και επέκταση των αρμών κατά τη μετακίνηση από το σαλόνι στη βεράντα. Αξίζει να θυμηθείτε αυτούς τους κανόνες για να απολαύσετε τη διακόσμηση για πολλά χρόνια..

Μεγάλο σαλόνι στο διαμέρισμα: επιλογή στυλ

Οι πιο συνηθισμένες συνθέσεις σαλονιού είναι τα ακόλουθα στυλ:

  • μοντέρνο;
  • Σκανδιναβικός;
  • αίγλη;
  • κλασσικός.

Κάθε ένα από αυτά έχει ελαφρώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Σε ένα μεγάλο χώρο, μπορείτε να επωφεληθείτε πλήρως από τα οφέλη κάθε ρύθμισης. Δεν πρέπει να εγκαταλείψετε τα δεδομένα χαρακτηριστικά του εσωτερικού για να κάνετε το δωμάτιο λειτουργικό και άνετο. Αλλά, πριν προχωρήσετε στη συναρμολόγηση του εξοπλισμού, αξίζει να συντάξετε μια λίστα προσωπικών απαιτήσεων, σε συνδυασμό με τα υπέρ και τα κατά του επιλεγμένου εσωτερικού στυλ..

Μεγάλη κουζίνα-σαλόνι

Εδώ και αρκετά χρόνια, οι κουζίνες που ανοίγουν στο σαλόνι είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής επιλογή για τη διαίρεση του χώρου των σπιτιών. Αυτή η λύση φέρνει πολλά πλεονεκτήματα όσον αφορά τον τρόπο απόκτησης της αισθητικής της εσωτερικής επίπλωσης, αλλά έχει επίσης ορισμένα προβλήματα όσον αφορά τη χρήση τους. Επομένως, πριν λάβετε μια απόφαση, αξίζει να λάβετε υπόψη τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των κουζινών σε συνδυασμό με ένα σαλόνι, καθώς και να ελέγξετε πώς να σχεδιάσετε μια τέτοια διάταξη έτσι ώστε να είναι ευχάριστη και άνετη στην καθημερινή χρήση..

Η κουζίνα είναι ανοιχτή στο σαλόνι: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Οι κουζίνες ενιαίας διαρρύθμισης για το σαλόνι είναι πολύ δημοφιλείς διατάξεις σπιτιού επειδή επιτρέπουν περισσότερο χώρο στο χώρο όπου η οικογένεια περνά τον περισσότερο χρόνο μαζί. Χάρη σε αυτό, κάθε μέλος του νοικοκυριού μπορεί να αισθάνεται άνετα και να κάνει αυτό που αγαπά με τους άλλους ή μόνο του. Κάνει επίσης μεγάλη διαφορά στην αντίληψη της αισθητικής της τοποθεσίας, διότι, αναμφίβολα, οι εσωτερικοί χώροι που χαρακτηρίζονται από την επίδραση της ευρυχωρίας φαίνονται πολύ πιο φιλικοί και επιθυμητοί. Επιλέγοντας μια κλειστή κουζίνα που θα είναι εντελώς ανεξάρτητη από το σαλόνι, χάνετε το χώρο και των δύο δωματίων. Το πλεονέκτημα των ανοιχτών κουζινών είναι επίσης ότι τα μέλη του νοικοκυριού κερδίζουν χρόνο για να ενσωματωθούν και μπορούν να περάσουν περισσότερο χρόνο μαζί. Οι άνθρωποι που εργάζονται στην κουζίνα μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο σαλόνι. Αυτή η λύση θα απευθυνθεί επίσης σε γονείς μικρών παιδιών που μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά τους εν όψει ενώ ετοιμάζονται τρόφιμα και σνακ..

Ωστόσο, ο συνδυασμός κουζίνας-καθιστικού έχει επίσης ορισμένα μειονεκτήματα. Ένα από αυτά είναι η ανάγκη οργάνωσης της κουζίνας και του σαλονιού με τον ίδιο τρόπο, αντιμετωπίζοντας ολόκληρο τον χώρο ως μία σύνθεση. Επίσης σημαντικά είναι τα μειονεκτήματα που σχετίζονται με την καθημερινή χρήση του εσωτερικού της κουζίνας. Επειδή κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, εμφανίζονται χαρακτηριστικές οσμές, οι οποίες στην περίπτωση ανοιχτών κουζινών εξαπλώνονται επίσης στο σαλόνι και μπορούν να διαπεράσουν έπιπλα, κουρτίνες, υφάσματα. Για να μην συμβεί αυτό, θα πρέπει να επιλέξετε έναν κατάλληλο απορροφητή αέρα που θα φιλτράρει τις οσμές και θα περιορίσει την εξάπλωσή τους. Τα μειονεκτήματα αυτής της λύσης είναι οι θόρυβοι της κουζίνας από τα πιάτα και τις οικιακές συσκευές. Μια κουζίνα ανοιχτή στο σαλόνι έχει πολλά πλεονεκτήματα, αλλά και ορισμένα μειονεκτήματα. Επομένως, πριν πάρετε μια απόφαση, θα πρέπει να εξοικειωθείτε μαζί τους και να σκεφτείτε τι είναι πιο σημαντικό..

Πώς να εξοπλίσετε μια μεγάλη κουζίνα από το σαλόνι?

Όταν οργανώνετε μια κουζίνα που συνδέεται με ένα σαλόνι σε ένα σπίτι, αξίζει να έχετε κατά νου ότι το καθήκον σας είναι να δημιουργήσετε έναν άλλο αρμονικό χώρο από δύο εσωτερικούς χώρους που διαφέρουν σε λειτουργικότητα. Ένας τέτοιος πολυλειτουργικός χώρος θα πρέπει να φαίνεται συνεπής διατηρώντας παράλληλα την πρακτικότητα και τη λειτουργικότητα της χρήσης και των δύο τμημάτων του δωματίου. Επί του παρόντος, υπάρχουν δύο τρόποι εξοπλισμού ανοιχτών κουζινών:

Ωστόσο, και στις δύο επιλογές, πρέπει να θυμόμαστε ότι η κουζίνα σε συνδυασμό με το σαλόνι καθορίζει πάντα την ανάγκη για συνέπεια στιλ και σχεδιασμού. Ως αποτέλεσμα, ολόκληρο το εσωτερικό θα φαίνεται θεαματικό και τα μεμονωμένα έπιπλα, τα εσωτερικά αντικείμενα και ο εξοπλισμός θα είναι σε βέλτιστη αρμονία μεταξύ τους. Εκτός από τη συνέπεια του κορυφαίου στυλ, η χρωματική σύνθεση έχει μεγάλη σημασία. Επίσης, τα επιλεγμένα χρώματα πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους και να σχετίζονται με το αποδεκτό στυλ ολόκληρης της σύνθεσης..

Όταν οργανώνετε μια κουζίνα σε συνδυασμό με ένα σαλόνι σε ένα σπίτι, μπορείτε να αντιμετωπίσετε ένα μεγάλο πρόβλημα, αλλά η λύση έχει πλούσιες δυνατότητες. Ναι, υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα, αλλά πρέπει να αναγνωριστεί ότι πολλά πλεονεκτήματα μπορούν να τα αντισταθμίσουν. Το κλειδί για την επιτυχία είναι να κρατήσετε τα δύο μέρη του δωματίου ευθυγραμμισμένα..

Σχεδιασμός μεγάλης κουζίνας-σαλονιού και τραπεζαρίας στο σπίτι

Ο σχεδιασμός κουζίνας με σαλόνι και τραπεζαρία είναι μια μοντέρνα λύση για τα επόμενα χρόνια. Μέχρι πρόσφατα, οι κλειστές κουζίνες ήταν το πρότυπο. Σήμερα, μία από τις πιο συχνά επιλεγμένες λύσεις είναι μια κουζίνα ανοιχτή σε χώρους εστίασης και καθιστικού. Αυτή η έξυπνη λύση 3 σε 1 έχει αναμφίβολα τα πλεονεκτήματά της.

Παρά τη μόδα για 3 σε 1, ο σχεδιασμός ενός τέτοιου δωματίου είναι δύσκολο να οργανωθεί σε ένα διαμέρισμα, επομένως αξίζει να εξεταστεί αποκλειστικά για ένα ιδιωτικό σπίτι. Δυστυχώς, μια πολύ μικρή περιοχή, η τοποθέτηση πολύ εξοπλισμού και επίπλων στον ίδιο χώρο θα προκαλέσει ακαταστασία και αίσθηση χάους. Ο σχεδιασμός μιας κουζίνας με σαλόνι και τραπεζαρία είναι πιο εύκολο να οργανωθεί σε ευρύχωρους εσωτερικούς χώρους σοφίτας..

Χρώματα, υλικά και πώς να χωρίσετε ζώνες?

Ο σχεδιασμός της κουζίνας με το σαλόνι και την τραπεζαρία στοχεύει στη δημιουργία ενός αρμονικού χώρου. Αξίζει τον λεπτό διαχωρισμό μεμονωμένων ζωνών. Τα σύνορα μεταξύ των ζωνών μπορούν να οριστούν αυθαίρετα με έπιπλα – ένα νησί κουζίνας, καναπέ, πάγκο ή πάγκο μπαρ. Μια άλλη επιλογή είναι να αλλάξετε το δάπεδο. Για παράδειγμα, ο χώρος της κουζίνας μπορεί να καλυφθεί με πρακτικά πλακάκια και το πάτωμα του σαλονιού με ξύλο. Ομοίως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξεχωριστό φωτισμό, για παράδειγμα, μερικές λάμπες πάνω από το νησί της κουζίνας και άλλες στο σαλόνι..

Όσον αφορά τα χρώματα, είναι καλύτερα η κουζίνα, ανοιχτή στο σαλόνι, να είναι ανοιχτόχρωμα. Τα λευκά, μπεζ, παστέλ ή γκρι χρώματα θα αυξήσουν οπτικά τον χώρο και θα τον διακοσμήσουν. Επιπλέον, βοηθούν στην αποφυγή του χάους και αποτελούν την καλύτερη βάση για πολύχρωμα αξεσουάρ..

Μία από τις πιο λειτουργικές λύσεις για τη σύνδεση της κουζίνας με την τραπεζαρία και το σαλόνι είναι η διάταξη του νησιού της κουζίνας, η οποία θα διαχωρίσει κάπως τις ζώνες. Το πλεονέκτημά του είναι ότι μπορεί να έχει πρόσβαση από όλες τις κατευθύνσεις, γεγονός που καθιστά δυνατή την μαγειρική μαζί. Επιπλέον, το νησί της κουζίνας μπορεί επίσης να είναι ένας πάγκος που συνδέεται με το νεροχύτη και την εστία. Η γειτνίασή του με το τραπέζι είναι επίσης ένα πλεονέκτημα, οπότε δεν χρειάζεται να διανύσετε μεγάλες αποστάσεις από την κουζίνα στην τραπεζαρία..

Ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις, μπορείτε να επιλέξετε από μια ποικιλία επιλογών σχεδιασμού για μια μεγάλη κουζίνα με τραπεζαρία και σαλόνι, δεν χρειάζεται να είναι μόνο σε μοντέρνο βιομηχανικό στυλ. Όλο και περισσότεροι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων αναμειγνύουν στοιχεία διαφορετικών στυλ, δημιουργώντας λειτουργικές αλλά εξαιρετικά κομψές κουζίνες. Ωστόσο, εάν κάποιος αποφασίσει να συνδυάσει μια κουζίνα με τραπεζαρία και σαλόνι, είναι καλύτερο να μείνει σε ένα αρκετά σταθερό στυλ. Ο σχεδιασμός μιας κουζίνας με σαλόνι και τραπεζαρία είναι μία από τις δημοφιλείς λύσεις που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν ενιαίο και λειτουργικό χώρο..

Βασικό μέρος σε κάθε σπίτι είναι το σαλόνι. Η έμπνευση για το σχέδιό της θεωρητικά πρέπει να βρεθεί γρήγορα, αλλά η επιλογή του σωστού στυλ μπορεί να είναι προβληματική ούτως ή άλλως. Δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς αυτό το δωμάτιο είναι το κέντρο της οικογενειακής ζωής. Η ενδιαφέρουσα τοποθεσία του μεγάλου καθιστικού σίγουρα θα κάνει τον χρόνο που περνά σε αυτό πιο ευχάριστο και θα δημιουργήσει θετικά όλη την οικογένεια. Χρησιμοποιήστε τις έτοιμες ιδέες αυτού του άρθρου σε παραδείγματα φωτογραφιών.