Υπνοδωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο: ιδέες και συμβουλές από επαγγελματίες σχεδιαστές

Ένα στούντιο είναι ένα διαμέρισμα όπου όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός πρέπει να χωρέσει σε ένα μικρό χώρο. Συχνά υπάρχει μόνο ένα μεγάλο δωμάτιο εδώ, το οποίο ταυτόχρονα χρησιμεύει ως σαλόνι, χώρος εργασίας και υπνοδωμάτιο. Πώς να εξοπλίσετε ένα υπνοδωμάτιο σε ένα διαμέρισμα στούντιο; Σε μικρά διαμερίσματα, είναι συχνά αδύνατο να διατεθεί ένα ξεχωριστό δωμάτιο για το υπνοδωμάτιο. Τι να κάνετε σε μια κατάσταση όταν η περιοχή του διαμερίσματος είναι μικρή και θέλετε να κάνετε το υπνοδωμάτιο όσο το δυνατόν πιο άνετο και λειτουργικό; Ελέγξτε πόσο εύκολο είναι να διαχωρίσετε το δωμάτιο διακοπών από το υπόλοιπο διαμέρισμα. Λάβετε ιδέες από συμβουλές και συλλογή φωτογραφιών.

Ζώνη διαμερίσματος στούντιο με υπνοδωμάτιο

Παρόλο που τα διαμερίσματα δίνουν μεγάλη έμφαση στον ανοιχτό χώρο, αξίζει να υπάρχει ένας ξεχωριστός χώρος ύπνου – αυτός που εξυπηρετεί μια νυχτερινή ξεκούραση και όπου δεν υπάρχει ακαταστασία. Αυτή η λύση δεν είναι μόνο πρακτική, αλλά και αισθητικά, αφού δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για ένα άστρωτο κρεβάτι όταν μαζεύετε τους φίλους σας στο σπίτι. Ακόμα και σε ένα μικρό διαμέρισμα 30-40 m², μπορείτε να διαχωρίσετε έναν μικρό χώρο όπου μπορείτε να εξοπλίσετε ένα υπνοδωμάτιο. Το καθιστικό δεν πρέπει να είναι μεγάλο, καθώς αρκεί για να τοποθετήσετε ένα άνετο κρεβάτι και ένα κομοδίνο.

Ένα υπνοδωμάτιο σε ένα στούντιο διαμέρισμα βρίσκεται συχνά σε μια παλιά πολυκατοικία, επομένως χρειάζονται ανακαινίσεις. Για προσωπική ευκολία, μπορείτε να καταστρέψετε όλους τους τοίχους και να αναδιαμορφώσετε εντελώς το εσωτερικό του στούντιο, δίνοντας μεγάλη προσοχή στη διάταξη: έπρεπε να είναι άνετο, αλλά ταυτόχρονα ευρύχωρο. Τέλος, συνδυάστε το σαλόνι με την κουζίνα και το ημι-ανοιχτό υπνοδωμάτιο. Θα μπορείτε να ζωνάρετε τον χώρο ανάπαυσης, δηλαδή να δημιουργήσετε ένα μοντέρνο μικρό υπνοδωμάτιο σε διαμέρισμα ενός δωματίου. Η δημιουργία ενός χώρου διακοπών σε ένα διαμέρισμα στούντιο δεν πρέπει να αποτελεί τεράστιο πρόβλημα. Εξετάστε μερικούς αποτελεσματικούς τρόπους για να διαχωρίσετε τον χώρο ύπνου σας από το υπόλοιπο δωμάτιο..

Διαμέρισμα ενός δωματίου με ένα υπνοδωμάτιο: η επιλογή χώρων χαλάρωσης και ύπνου

Ποια γωνιά του σαλονιού πρέπει να είναι αφιερωμένη στην κρεβατοκάμαρα; Το πιο σκοτεινό και όσο το δυνατόν πιο μακριά από την κουζίνα και το μπάνιο. Δεν χρειάζεται πολύς χώρος εδώ. Αρκετά όσο καταλαμβάνει το κρεβάτι συν ελεύθερο χώρο για αυτό τουλάχιστον στη μία πλευρά των επίπλων. Όλα εξαρτώνται από το μέγεθος και το σχήμα του στούντιο, αλλά, για παράδειγμα, σε ένα μακρόστενο δωμάτιο, ο χώρος στην είσοδο θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως χώρος χαλάρωσης και το υπνοδωμάτιο θα πρέπει να βρίσκεται στην πιο απομακρυσμένη περιοχή..

Πώς να διαχωρίσετε το υπνοδωμάτιο από το υπόλοιπο διαμέρισμα?

Ο χώρος ύπνου διαχωρίζεται καλύτερα από το υπόλοιπο διαμέρισμα με κάποιο εμπόδιο. Εάν δεν φοβάστε τις μόνιμες λύσεις, προστατέψτε την περιοχή ύπνου από τον τοίχο με γυψοσανίδα, η οποία είτε θα φτάσει στην οροφή είτε θα έχει το μισό ύψος του διαμερίσματος, έτσι ώστε να μην ενισχύσετε οπτικά το εσωτερικό.

Μια συρόμενη πόρτα είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή. Εάν έχετε μεγάλη κατάθλιψη, μπορείτε να φτιάξετε μια πλατφόρμα με συρτάρια για κρεβάτια, να τοποθετήσετε ένα στρώμα με επένδυση στην πλατφόρμα και να καλύψετε μερικώς ή πλήρως ολόκληρη την συρόμενη πόρτα. Θα δημιουργηθεί μια ήσυχη, ζεστή γωνιά και οι πόρτες διακοσμημένες με ενδιαφέρον μοτίβο ή βαμμένες σε πλούσιο χρώμα θα ζωντανέψουν επίσης το διαμέρισμα..

Πώς ξεχωρίζετε το κρεβάτι από το υπόλοιπο δωμάτιο; Τοποθετήστε την οθόνη

Η λύση που ταιριάζει καλύτερα σε άτομα που δεν τους αρέσουν οι ριζικές αλλαγές είναι τα φθηνά και ελαφριά εμπόδια με τη μορφή περσίδων ή κουρτινών. Χωρίζουν το υπνοδωμάτιο χωρίς να μπλοκάρουν το φως ή να περιορίζουν το χώρο. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε την οθόνη στο δωμάτιο, η οποία μπορεί εύκολα να κρυφτεί ή να μετακινηθεί εάν είναι απαραίτητο, προσαρμόζοντας σε οποιοδήποτε στυλ διάταξης. Οι κοιλότητες κουρτινών μπορούν να γεμιστούν με ύφασμα, πλεξούδα, πλεξιγκλάς, γυαλί ή ξύλο. Μια εξαιρετική εναλλακτική λύση είναι επίσης μια κουρτίνα από ύφασμα, η οποία επιτελεί επιπλέον μια διακοσμητική λειτουργία..

Σχεδιασμός υπνοδωματίου σε διαμέρισμα στούντιο: έτοιμες ιδέες

Σκέφτονται πώς να διακοσμήσουν το υπνοδωμάτιο και να το χωρίσουν σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου, οι σχεδιαστές αποφασίζουν να βάλουν ένα ορατό φράγμα που χωρίζει το υπνοδωμάτιο από την είσοδο και εν μέρει από το σαλόνι. Και δεδομένου ότι υπάρχει μόνο ένα παράθυρο στο στούντιο που δίνει φως, ο τοίχος δεν μπορεί να είναι γεμάτος, γιατί τότε το υπνοδωμάτιο σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου θα είναι σκοτεινό. ακόμη και σε μικρά διαμερίσματα, ένα κρεβάτι πλάτους 140 εκατοστών, ένα κομοδίνο και μια μικρή συρταριέρα είναι αποδεκτά. Ο συνδυασμός μοτίβων και χρωμάτων που χρησιμοποιούνται για ένα υπνοδωμάτιο σε ένα διαμέρισμα στούντιο θα πρέπει να δημιουργήσει την εντύπωση μιας ξέγνοιαστης διακοπής..

Μικρό υπνοδωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο

Το υπνοδωμάτιο χωρίζεται από το υπόλοιπο διαμέρισμα με ένα διαμέρισμα. Αυτό δημιουργεί μια ατμόσφαιρα οικειότητας, αλλά δεν διακόπτει τον αέρα και το φως της ημέρας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ένα μικρό διαμέρισμα χρειάζεται πολύ αποθηκευτικό χώρο, μια ντουλάπα διπλής όψης μπορεί να εγκατασταθεί μεταξύ του υπνοδωματίου και του διαδρόμου και τα ράφια μπορούν να κρυφτούν στον τοίχο στο πλάι του κρεβατιού. Χάρη σε αυτή τη διάταξη του υπνοδωματίου, θα είναι δυνατό να περιοριστεί η ποσότητα των ανεξάρτητων επίπλων, τα οποία θα βοηθήσουν στη δημιουργία της εντύπωσης της ευρυχωρίας..

Δυναμικά χρώματα της κρεβατοκάμαρας

Ένα μικρό υπνοδωμάτιο σε ένα διαμέρισμα στούντιο μπορεί να είναι πολύχρωμο. Κίτρινο, πράσινο, μοβ στον τοίχο της κρεβατοκάμαρας, δηλαδή μια απόκλιση από το γκρι και το λευκό, τονίζει την πρωτοτυπία αυτού του εσωτερικού. Ένα μεγάλο κρεβάτι μπορεί να τοποθετηθεί πίσω από το διαμέρισμα μεταξύ του μικρού υπνοδωματίου και του καθιστικού. Τα καλά επιλεγμένα χρώματα προσδίδουν στο δωμάτιο έναν ζεστό χαρακτήρα. Τα πλακάκια γραφίτη μπορούν να τοποθετηθούν στο πάτωμα. 

Κρεβάτι κάτω από την οροφή σε μονόκλινο δωμάτιο

Στην περίπτωση των διαμερισμάτων με ψηλά ταβάνια, ο ημιώροφος αξίζει να εξεταστεί. Αυτή είναι η τέλεια λύση για το πώς να χρησιμοποιήσετε την πρόσβαση στην οροφή και έτσι να εξοικονομήσετε χρήσιμο χώρο στούντιο. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να επιλέξετε μια κουκέτα, το πάνω μέρος της οποίας θα είναι το υπνοδωμάτιό σας και ο χώρος κάτω από αυτό μπορεί να τακτοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Ένας άλλος τρόπος είναι να χτίσετε έναν ημιώροφο και να βάλετε ένα ξεχωριστό κρεβάτι σε ένα προσωρινό πάτωμα ή απλά ένα στρώμα αν το δωμάτιο δεν είναι αρκετά ψηλό. Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, πρέπει να θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε το σωστό κιγκλίδωμα για να σας προστατεύσει από την πτώση από ύψος..

Όπως μπορείτε να δείτε, ακόμη και σε ένα μικρό διαμέρισμα στούντιο, μπορείτε να δημιουργήσετε χώρο για ένα ζεστό υπνοδωμάτιο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διατηρήσετε τη συμβολική ζώνη και το αποτέλεσμα θα είναι ικανοποιητικό. Αποκτήστε ένα ήσυχο μέρος για να χαλαρώσετε και από την άλλη πλευρά, το διαμέρισμά σας δεν θα χωριστεί σε πολλά μικρά δωμάτια. Επιπλέον, το πλεονέκτημα αυτής της διάταξης είναι ότι μπορείτε να αλλάξετε εύκολα το εσωτερικό ανά πάσα στιγμή..